NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Brandweer

2News.be / Trefwoorden / Brandweer

Brandweer kost 601.124 euro
Vandaag, 12:54 Gazet v. Antwerpen
Dit jaar betaalt de gemeente Kalmthout 601.124 euro voor haar brandveiligheid.


Explosie Antwerpse Paardenmarkt - Brandweer en speurhond zoeken naar slachtoffers
Aan de Paardenmarkt in Antwerpen zoekt de brandweer maandagavond naar slachtoffers die onder het puin zouden zijn terechtgekomen bij de explosie die verschillende gebouwen ernstig beschadigde. Dat gebeurt van bovenaf met verlichting vanop een ladderwagen. Ook de Civiele Bescherming helpt mee met een speurhond. Er is sprake van twee ā drie vermisten.


Parket analyseert of ze opsporingsonderzoek openen naar onregelmatigheden bij Brusselse brandweer
Gisteren, 12:54 Gazet v. Antwerpen
Het Brusselse parket heeft nog geen opsporingsonderzoek geopend naar eventuele onregelmatigheden bij de Brusselse brandweer. Dat meldt Brussels parketwoordvoerder Denis Goeman. Eerder had het parket gemeld dat er wel een onderzoek was geopend maar de parketwoordvoerder nuanceert dat: ?We hebben een dossier gekregen van de staatssecretaris en dat wordt momenteel geanalyseerd. We wachten op bijkomende informatie van haar kabinet om een beslissing te nemen.?


Vrouw ontsnapt aan erger nadat droogkast plots in brand vliegt, brandweer waarschuwt gebruikers
Gisteren, 12:54 Gazet v. Antwerpen

Een vrouw uit Wambeek is afgelopen weekend aan erger ontsnapt nadat haar droogkast plots in brand vloog. ?Wie zijn toestel niet regelmatig onderhoudt, vraagt om miserie?, zegt Alain Habils van de brandweerzone Vlaams-Brabant West.
Garage, tuinhuis en mobilhome branden volledig uit in Ranst, maar brandweer kan nog erger voorkomen
Zondag, 21:18 Gazet v. Antwerpen

In de Van den Nestlaan in Ranst is zondagavond een hevige brand uitgebroken, waarbij een garage en een tuinhuis volledig in de vlammen opgingen. De bewoners waren op het moment van de feiten afwezig en er vielen dan ook geen gewonden.
Antwerpse brandweer wil kazerne verhuizen van Zuid naar Kiel
Vrijdag, 22:48 Skynet Belgie
De zoneraad van de Antwerpse brandweer heeft een princiepsakkoord bereikt over de verhuis van de kazerne in de Paleisstraat op het Zuid naar een site aan de Kielsevest in de wijk Kiel. Dat heeft het korps vrijdagavond bekendgemaakt. De post op het Zuid is erg verouderd en de brandweer wil bovendien delen van de zuidrand met onder meer de districten Wilrijk en Berchem sneller kunnen bereiken dan dat vandaag lukt.


Brandweer bouwt nieuwe kazerne aan Kielsevest
Vrijdag, 22:24 Gazet v. Antwerpen

De brandweer gaat nog een nieuwe kazerne bouwen. Er is een principieel akkoord over de verhuis van de Paleisstraat naar een gloednieuw complex aan de Kielsevest. Een timing voor de bouw is er nog niet.
Brandweer kan man op het nippertje uit brand redden
Woensdag, 21:12 Gazet v. Antwerpen

Een man is woensdagavond op het nippertje kunnen gered worden door de brandweer nadat er brand was uitgebroken in zijn flat in de Spaarzaamheidsstraat. De man hing half uit het raam te bengelen toen de brandweer arriveerde. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht, zijn flat is compleet vernield.
Zeven gewonden bij boerderijbrand, brandweer naar verkeerd adres
8 Januari, 19:24 Gazet v. Antwerpen

In het Nederlands Limburgse Slenaken, op de grens met Voeren, zijn zondag zeven gewonden gevallen bij een boerderij-brand. Meerdere brandweerwagens arriveerden in eerste instantie bij een woning aan de Oude Maastrichterweg in Gulpen terwijl ze aan de Maastrichterweg in Slenaken moesten zijn, een kleine tien kilometer verderop.
Brandweer betaalt rookmelders voor bewoners flat Rotterdam
7 Januari, 13:18 NOS nieuws

De brandweer Rotterdam-Rijnmond heeft voor ruim 200 bewoners van een flat in de wijk Ommoord de brandmelders zelf betaald. In oktober brak er brand uit in het appartementencomplex, waardoor ruim 150 woningen moesten worden ontruimd. Bij de brand kwam een 62-jarige man om het leven.

Volgens woordvoerder Maurice Lenferink is het voor het eerst dat de brandweer dit doet. Het gaat om een bedrag van 700 euro voor het installeren van zo'n 50 brandmelders, verdeeld over het hele flatgebouw.

Bedlegerig

De brandweer Rotterdam-Rijnmond komt bij branden steeds vaker uit op ouderen die zelfstandig wonen, maar nauwelijks zichzelf kunnen redden in noodsituaties. "In 2014 was er een grote brand in verzorgingshuis Het Lichtpunt. Daar moesten we dertien bedlegerigen evacueren."

Daarna heeft de organisatie twintig mensen ingezet op preventie, mede omdat het aantal zelfstandig wonende ouderen door het regeringsbeleid toeneemt. "Rookmelders zijn dan belangrijk, want zo hebben die mensen nog een kans 112 te waarschuwen en een brand te overleven."

De brandweer Rotterdam-Rijnmond heeft sindsdien met veel woningbouwverenigingen en verenigingen van eigenaren contact gezocht. "Tot nu toe hebben die duizenden rookmelders geīnstalleerd, allemaal op hun kosten."

Woningbouwvereniging Woonbron, eigenaar van de getroffen flat in Ommoord, wil ook wel meedoen, vertelt Lenferink. "Maar zij wilden slechts de helft betalen; de bewoners zouden de andere helft moeten betalen."

Uitkeringsgerechtigden

In een flat met relatief veel ouderen met een klein pensioentje, uitkeringsgerechtigden en statushouders is dat een probleem. "En die rookmelders moeten er gewoon snel komen. Vandaar dat wij de kosten ervan hebben betaald. Dat is uniek, maar we vonden het té belangrijk om hier lang over te onderhandelen."

Bewoner Maarten Plag is woedend over de opstelling van de woningbouwvereniging, schrijft RTV Rijnmond. "Het gaat hier wel om mensenlevens. We betalen een fors bedrag per maand. Met alles wat hier onlangs is gebeurd, zou Woonbron geen enkel risico moeten nemen."

De aanwezigheid van rookmelders in de flat aan de Söderblomplaats is wettelijk niet verplicht. Het gebouw voldoet aan de minimumeisen van het Bouwbesluit.
Brandweer rukt uit voor brand op dakterras, maar het blijkt iets anders
6 Januari, 12:30 Gazet v. Antwerpen

De brandweer werd zaterdagmorgen opgeroepen naar de Bisschoppenhoflaan in Deurne voor een vermoedelijke brand op een dakterras. Bij aankomst bleek dat de bewoonster haar barbecue had aangestoken.
Brandweer druk met stormschade
4 Januari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

De brandweer is gisteren druk in de weer geweest met het opruimen van bomen en takken die het door de krachtige storm hadden begeven.
Brandweer moet man bevrijden die zich in nesten werkte tijdens seksspelletje
3 Januari, 12:18 Skynet
Artsen en verpleegkundigen van het Ipswich Hospital in het Britse graafschap Suffolk moesten gisteren noodgedwongen de brandweer oproepen in het holst van de nacht toen zich een man aanmeldde met een bizar noodgeval: zijn penisring kwam muurvast te zitten tijdens een seksspelletje. Een team van 10 brandweerlieden slaagde er niet in om de man te bevrijden met hydraulisch gereedschap, aldus het Britse dagblad Metro UK.


Drukke oudejaarsnacht voor Brusselse brandweer
1 Januari, 15:54 Skynet
De Brusselse brandweer heeft er een drukke oudejaarsnacht op zitten. In totaal deed ze 134 interventies, waaronder acht autobranden en zestig vuilbakbrandjes. Een van de ploegen werd zelfs bekogeld met stenen.


Twee vuurwerkdoden in Duitsland, brandweer bedreigd
1 Januari, 12:36 NOS nieuws

Bij de jaarwisseling zijn in Duitsland twee mensen omgekomen bij het afsteken van vuurwerk. Beide slachtoffers vielen in de oostelijke deelstaat Brandenburg.

In Märkisch-Oberland kwam een 35-jarige man om toen het knalvuurwerk dat hij had aangestoken, vlak bij zijn lichaam ontplofte. Ondanks snelle eerstehulpverlening stierf de man ter plekke.

In Potsdam-Mittermark overleed een 19-jarige jongen toen een zelf geknutselde vuurwerkbom in zijn gezicht explodeerde. Pogingen tot reanimatie konden hem niet meer helpen.

Gewonden, bedreigingen

Elders in Duitsland raakten tientallen mensen gewond door vuurwerk. Bij een aantal van hen moesten ledematen worden geamputeerd.

In het centrum van Berlijn zijn brandweerlieden kort na de jaarwisseling met vuurwapens bedreigd. De politie slaagde erin de daders te overmeesteren en nam twee vuurwapens in beslag. Ook in andere delen van het land zijn hulpverleners aangevallen of bedreigd.
Politie en brandweer bekogeld met stenen in Molenbeek

Jongeren hebben in de nacht van zondag op maandag enkele voertuigen van de politie en de brandweer bekogeld met stenen in Sint-Jans-Molenbeek. Een drietal voertuigen liep daarbij lichtere schade op aan de carrosserie. Dat is vernomen bij de politie van de zone Brussel-West.
Brandje in hal van leegstaand flatgebouw: brandweer moet deur openbreken
31 December 2017, 22:42 Gazet v. Antwerpen

De brandweer van Antwerpen moest vanavond de deur openbreken van een leegstaand flatgebouw aan de Van Peenestraat op het Kiel. Onbekenden hadden iets brandbaars door de brievenbus gegooid.
Brandweer moet uitrukken in Mechelen: ondanks waarschuwingen toch vuurpijl in dakgoot
31 December 2017, 22:06 Gazet v. Antwerpen

Ondanks de waarschuwingen voor de gevaren ervan, moest de Mechelse brandweerpost zondagavond omstreeks 21u toch uitrukken voor een verdwaalde vuurpijl die in een dakgoot belandde in de Sint-Rumoldusstraat. De gevolgen bleven gelukkig beperkt.
Brandweer geeft negatief advies voor vuurwerk in ganse zone Rivierenland
31 December 2017, 17:18 Gazet v. Antwerpen
In de ganse hulpverleningszone Rivierenland, waartoe de brandweerposten van Berlaar, Boom, Bornem, Duffel, Heist-op-den-Berg, Hemiksem, Lier, Mechelen, Niel, Nijlen, Putte, Puurs, Rumst, Sint-Amands en Willebroek behoren, geeft de brandweer een negatief advies om vuurwerk af te steken. Tussen 22u en 2u kunnen windsnelheden tot 8 Beaufort optreden, waardoor het risico niet meer te verantwoorden valt.


Slechts een gewonde bij hevige brand in flatgebouw door ?heldhaftig? optreden brandweer
31 December 2017, 12:54 Gazet v. Antwerpen

Britse brandweermannen waren zaterdag de hele nacht in de weer om een hevige brand te bestrijden in Manchester. De vuurhaard woedde op verschillende verdiepingen in een flatgebouw en de vlammen verspreidden zich snel via de houten balkons. Een 23-jarige bewoner kon door het heldhaftig optreden van de brandweer worden gered en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Volgens de hulpdiensten vielen er geen andere gewonden en er kwam niemand om het leven.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be