NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Brand


Loods verwoest na brand in militaire kazerne in Peutie
Woensdag, 23:00 Skynet
In de kazerne Majoor Housiau in Peutie (Vilvoorde) is woensdagavond om nog onbekende reden brand uitgebroken in een hangar. Dat meldt Defensie. Er zijn geen gewonden, maar de schade is aanzienlijk.


Gemaskerde mannen steken kantoor Russische ngo in brand
Woensdag, 17:54 Volkskrant
Gemaskerde mannen hebben afgelopen nacht brand gesticht in het kantoor van de Russische mensenrechtenorganisatie Memorial in de deelrepubliek IngoesjetiŽ. Volgens Memorial maakt de aanslag deel uit van een campagne tegen de organisatie die in de Kaukasus onderzoek doet naar wreedheden van het regime van de Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov. Vorige week werd het hoofd van de Tsjetsjeense afdeli


Brand verwoest historische VOC-gebouwen in Jakarta: hap uit restauratie oude hart Batavia
Dinsdag, 18:18 Volkskrant
Een oververhitte kabel vatte vlam, waarna het halve Maritiem Museum van Jakarta dinsdag in een mum van tijd in lichterlaaie stond. De daken stortten in en de collectie verbrandde of viel ten prooi aan het bluswater. Maar de brand heeft nog meer kapotgemaakt dan de twee historische VOC-gebouwen: het vuur nam een hap uit het herstel van het meest sfeervolle deel van de Indonesische miljoenenstad. De


Brandweer rukt uit voor uitslaande brand in Lange Kongostraat
Dinsdag, 18:18 Gazet v. Antwerpen

De brandweer werd dinsdagavond naar de Lange Kongostraat gestuurd voor een uitslaande brand. Buren zagen hoe de vlammen uit het dak van de woning sloegen. Zeven aanwezigen konden de woning veilig verlaten.
Verdachte bekent aansteken fatale brand Diemen
Dinsdag, 17:06 NOS nieuws

Een van de drie verdachten van de brand met fatale afloop in een studentenflat in Diemen heeft bekend het vuur te hebben aangestoken. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man ook gezegd dat de "bal nu bij de anderen ligt."

Over wie die anderen zijn, wil de verdachte niets zeggen. Het OM denkt dat hij daarmee doelt op zijn zus en een andere man die als medeverdachten worden gezien. Justitie is ervan overtuigd dat de vrouw geprobeerd heeft de verzekering op te lichten. Dat bleek op de eerste zittingsdag.

Volgens NH Nieuws was de vrouw in de nacht van de brand niet thuis, maar kwam ze er de volgende dag wel meteen aangifte over doen. Die was nodig om de schade bij de verzekering te kunnen claimen. "Maar enkele spullen zijn wonderwel aan de vlammen ontsnapt. Deze waren vervolgens wel aanwezig in haar nieuwe huis", aldus het Openbaar Ministerie tegen AT5.

Bij de brand in juli kwam een 27-jarige man om het leven. Zijn vriendin en nog een tweede slachtoffer raakten door de brand zwaargewond.
Vrouw die echtgenoot in brand stak verschijnt voor rechtbank Echtgenoot: ?Als je haar straft, dan straf je mij ook?
Dinsdag, 02:42 Gazet v. Antwerpen

Een vrouw uit Lokeren die in maart vorig jaar haar echtgenoot had overgoten met methanol en daarna

in brand had gestoken, stond maandag terecht in de rechtbank in Dendermonde voor poging tot moord. Cindy B. was door het lint gegaan toen

haar echtgenoot een opmerking maakte over de (koude) loempia's die ze voor hem had klaargemaakt.
Amper 14 en 15 jaar oude jongeren stichten brand in chirolokalen
Maandag, 16:30 Gazet v. Antwerpen

Het parket van Leuven heeft drie verdachten aangehouden voor de brandstichting van de lokalen van Chiro Ourodenberg in het Vlaams-Brabantse Aarschot. Het gaat om jongeren van amper 15 en 14 uit Aarschot, Leuven en Herenthout.
Vrouw ontsnapt aan erger nadat droogkast plots in brand vliegt, brandweer waarschuwt gebruikers
Maandag, 12:54 Gazet v. Antwerpen

Een vrouw uit Wambeek is afgelopen weekend aan erger ontsnapt nadat haar droogkast plots in brand vloog. ?Wie zijn toestel niet regelmatig onderhoudt, vraagt om miserie?, zegt Alain Habils van de brandweerzone Vlaams-Brabant West.
Lucinda Brand wint met overmacht bewijst haar dubbeltalent met nationale titel in het veld
Zondag, 23:06 Volkskrant
Akkoord, Marianne Vos - Nederlands beste veldrijder van de laatste 10 jaar - is zaterdag ziek, maar doet niets af aan de prestatie van Lucinda Brand. De tweevoudig kampioen op de weg rijdt in Surhuisterveen superieur naar haar eerste titel in de modder. Met dikke plaggen klei aan de kuiten komt Lucinda Brand ver voor haar concurrenten over de finish op het dorpsplein in Surhuisterveen. 'Nu hoor ik


Voormalig conferentiecentrum Hoogovens in brand
Zondag, 11:42 NOS nieuws

In voormalig conferentiecentrum De Schouw van Hoogovens in Velsen-Noord woedt brand. Niemand is gewond geraakt. Bij de brand komt veel rook vrij.

De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Omwonenden in de wijde omgeving wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.

Volgens NH Nieuws werd het gebouw zo'n 14 jaar geleden gekraakt. Jarenlang zaten er krakers in, die volgens buurtbewoners veel overlast veroorzaakten. Het pand stond de laatste tijd leeg.

Het is onduidelijk of bij de brand asbest is vrijgekomen. Het gebouw werd gesaneerd.

De brandweer verwacht nog enkele uren bezig te zijn met de bestrijding van de brand. Over de oorzaak is nog niets bekend.
Zware brand op Infrabel-werf
Zondag, 11:06 De Tijd
10:51 Op een werf van spoorbeheerder Infrabel aan de Triomflaan in Elsene heeft het in de nacht van zaterdag op zondag gebrand. Een cluster met elektrische kabels ging in vlammen op.


Zeker acht doden en tientallen gewonden bij brand in Portugal

Bij een gasexplosie zijn in een ontmoetingscentrum in Portugal zeker acht doden gevallen en tientallen personen gewond geraakt. Het aantal gewonden ligt om en bij de vijftig, zei een woordvoerder van de brandweer aan nieuwsagentschap Lusa.
Lucinda Brand pakt Nederlandse titel veldrijden bij de vrouwen

Lucinda Brand heeft in Surhuisterveen de Nederlandse titel in het veldrijden veroverd. De renster van Team Sunweb was oppermachtig in de Friese blubber en soleerde naar het goud. Maud Kaptheijns croste naar het zilver, Annemarie Worst behaalde het brons.
Nieuwe benefietactie voor ouders van overleden kinderen brand Emmen
Zaterdag, 10:30 NOS nieuws

"Die mensen hebben niets meer", vertelt Corry Drenth. Zij heeft een benefietactie op touw gezet om het stel uit Emmen te steunen dat eind december zijn kinderen verloor bij een brand.

"We willen die mensen een steun in de rug geven. Laten zien dat ze er niet alleen voor staan", zegt Drenth in het NOS Radio 1 Journaal.

Grote indruk

Drenth woont niet ver van het huis dat in de ochtend van 30 december in vlammen opging, en kon niet langer stilzitten. Ze moest iets doen om de getroffen ouders een hart onder de riem te steken.

De verwoestende brand heeft volgens Drenth grote indruk gemaakt op de buurtbewoners. "De brand is het gesprek van de dag. Iedereen leeft mee. Daarom dacht ik ook: ik moet iets doen."

FC Emmen

De benefietmiddag die Drenth met andere buurtbewoners heeft opgezet, is bedoeld als ondersteuning van een crowdfundactie die al langer loopt. Er is tot nu toe ruim 75.000 euro binnengekomen voor de familie.

Tijdens de benefietactie treden regionale artiesten op. Verder komt de mascotte van FC Emmen langs om vip-tickets voor voetbalwedstrijden te veilen en zijn er een clown en een suikerspinkraam.

Besloten crematieplechtigheid

Afgelopen dinsdag zijn de twee omgekomen kinderen, Antonin (6) en Alice (5), in besloten kring gecremeerd. De ouders waren enkele dagen ervoor ontslagen uit het ziekenhuis. Ze waren gewond geraakt toen ze probeerden om hun kinderen te redden uit het brandende huis.

Het is nog altijd onduidelijk wat de brand heeft veroorzaakt. Uit politieonderzoek is geen duidelijke oorzaak naar voren gekomen. Er was in ieder geval geen sprake van kortsluiting en er zijn ook geen aanwijzingen dat de brand is aangestoken.

De brand heeft de woning zwaar beschadigd. De ouders verblijven momenteel op een plek die door de gemeente beschikbaar is gesteld.
Brandweer kan man op het nippertje uit brand redden
10 Januari, 21:12 Gazet v. Antwerpen

Een man is woensdagavond op het nippertje kunnen gered worden door de brandweer nadat er brand was uitgebroken in zijn flat in de Spaarzaamheidsstraat. De man hing half uit het raam te bengelen toen de brandweer arriveerde. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht, zijn flat is compleet vernield.
VIDEO. Bredabaan in Brasschaat versperd door brand
9 Januari, 23:00 Gazet v. Antwerpen

De brandweer is dinsdagavond moeten uitrukken voor een brand in een woning langs de Bredabaan in Brasschaat.
Tuinhuis volledig vernield door uitslaande brand
9 Januari, 09:48 Gazet v. Antwerpen

In een tuinhuis in de Tulpenlaan in Malle ontstond maandagnacht een brand. Er was hevige rookontwikkeling, en de vlammen schoten hoog boven het dak van het huisje. Er vielen geen gewonden.
Kinderen van 2, 4 en 6 jaar kwamen om in de brand die Sonja T. aanstak uit wraak op ex-man
8 Januari, 16:24 Gazet v. Antwerpen

Sonja T.M. is veroordeeld tot 28 jaar cel. Sonja T.M. is een 38-jarige vrouw die in februari 2015 de brand in Lennik veroorzaakte waarbij haar drie kinderen om het leven kwamen. De vrouw houdt vol dat ze haar kinderen niet wilde doden. Ze handelde uit woede tegen haar ex.
Sonja T.M. krijgt 28 jaar cel voor drievoudige kindermoord bij brand in Lennik
8 Januari, 15:36 Skynet Belgie
Sonja T.M., de 38-jarige vrouw die in februari 2015 de brand in Lennik veroorzaakte waarbij haar drie kinderen om het leven kwamen, is vandaag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot 28 jaar cel voor moord. Sonja T.M. bleef erbij dat ze niet de bedoeling had haar kinderen om te brengen en enkel handelde uit woede tegen haar partner, de vader van de kinderen. De rechtbank hechtte geen geloof aan haar versie. De vrouw kan wel nog in beroep gaan tegen het vonnis.


Brand in Trump Tower New York
8 Januari, 14:36 NOS nieuws

Op de bovenste verdieping van de Trump Tower in New York is vanochtend brand uitgebroken. Op sociale media zijn foto's en video's te zien van vuur, rook en brandweerlieden op het dak.

De New Yorkse brandweer werd rond zeven uur lokale tijd gebeld. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen en hoefde niemand te worden geŽvacueerd, melden Amerikaanse media. Wat de oorzaak van de brand is, is onduidelijk.

In de toren zitten luxe appartementen en kantoren. President Trump, zijn vrouw Melania en hun zoon Barron woonden op de bovenste drie verdiepingen, totdat ze naar het Witte Huis verhuisden.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be