NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Bot


Beerschot Wilrijk vangt bot en speelt terugmatch zonder Maes
10 Maart, 14:18 Skynet Sport
Alexander Maes speelt vanavond niet in de terugmatch van de finale van de Proximus League. Beerschot Wilrijk probeerde in extremis om hem alsnog speelgerechtigd te krijgen, maar dat lukte niet.


Beerschot Wilrijk vraagt om uitstel in disciplinair dossier Maes: ?Nalatigheid van de KBVB?

Advocaat Johnny Maeschalck heeft zaterdagochtend ter zitting van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) namens Beerschot Wilrijk gevraagd om uitstel in de tuchtprocedure tegen middenvelder Alexander Maes. Het sterke pleidooi van de gerenommeerde sportadvocaat om uitstel viel uiteen in twee delen.
Greenpeace: "IndustriŽle vleesproductie is rot tot op het bot"
9 Maart, 00:18 Skynet Economie
"Dit is het zoveelste bewijs dat onze industriŽle vleesproductie door en door rot is". Dat zegt Greenpeace vandaag in reactie op de Veviba-zaak. "Het is de hoogste tijd dat politici, retailers en alle schakels van de vleesketen zich ernstig bezinnen over deze dolgedraaide manier van produceren", zegt Sťbastien Snoeck, expert Vlees en Veeteelt bij Greenpeace BelgiŽ.


Greenpeace: ?IndustriŽle vleesproductie is rot tot op het bot?
8 Maart, 18:36 Gazet v. Antwerpen

?Dit is het zoveelste bewijs dat onze industriŽle vleesproductie door en door rot is?. Dat zegt Greenpeace donderdag in reactie op de Veviba-zaak. ?Het is de hoogste tijd dat politici, retailers en alle schakels van de vleesketen zich ernstig bezinnen over deze dolgedraaide manier van produceren?, zegt Sťbastien Snoeck, expert Vlees en Veeteelt bij Greenpeace BelgiŽ.
Minister Ollongren niet vervolgd na aangifte Baudet
1 Maart, 11:54 NOS nieuws

Het Openbaar Ministerie zal minister Ollongren van Binnenlandse zaken niet vervolgen. Forum voor Democratie-leider Baudet deed begin vorige maand aangifte tegen haar vanwege smaad en laster, maar volgens het OM heeft de minister zich niet schuldig gemaakt aan strafbare feiten.

Ollongren noemde FvD onlangs "de nieuwste afsplitsing van populisme", die "verder gaat waar Wilders ophoudt". Volgens Ollongren is Baudets partij geobsedeerd door het praten over rassen in het politieke debat. Ze leverde er ook kritiek op dat Baudet geen afstand wilde nemen van uitspraken van Yernaz Ramataursing, de nummer twee op de FvD-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Ramartausing zei dat IQ en afkomst met elkaar samenhangen.

Gedemoniseerd

De beschuldigingen schoten Baudet in het verkeerde keelgat. Volgens hem heeft Ollongren een volksvertegenwoordiger gedemoniseerd. Hij wierp de beschuldigingen van de minister verre van zich en stapte naar de politie.

Het OM zegt dat Baudet uit de uitspraken van de minister een bepaalde suggestie heeft afgeleid. "Die al dan niet bestaande suggestie levert echter geen duidelijk omschreven gedraging en daarmee geen smaad of laster op."

Publiek debat

Ook de ergernis van Ollongren dat Baudet geen afstand wilde nemen van de uitspraken van Ramartausing levert niet zonder meer beschuldiging van een bepaald feit op zoals bedoeld bij smaad, vindt het OM. Als zou worden aangenomen dat de uitlatingen wel een bepaald feit opleveren, dan neemt de context van het publieke debat het smadelijk karakter weg, staat in de beslissing van het OM.

Baudet kan tegen het besluit nog een klacht indienen bij het gerechtshof.
Sa Pinto en Mpoku vangen bot in hoger beroep
24 Februari, 00:18 Skynet Sport
Standard heeft vandaag voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) geen lichtere sanctie kunnen bekomen voor coach Ricardo Sa Pinto en vicekapitein Paul-Josť Mpoku. Beiden zijn geschorst voor de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen op de 29e en voorlaatste speeldag in de Jupiler Pro League.


Sofie Dierckx waarschuwt voor ?huurparasieten?: ?Het huis moest tot op het bot gestript en gerenoveerd worden?
12 Februari, 20:24 Gazet v. Antwerpen

Het dossier rond huisjesmelkerij in uw krant roept nare herinneringen op bij Sofie Dierckx (30) uit Hemiksem. Tenminste, wat de keerzijde van de medaille betreft.
Onderzoekers maken versimpelde visualisatie van gebruiksvoorwaarden met ai-bot
10 Februari, 12:42 Tweakers
Onderzoekers van de Zwitserse technische Universiteit EPFL hebben een ai-bot online gezet die gebruiksvoorwaarden leest en omzet in een overzichtelijkere stroomdiagram. Daarnaast kunnen gebruikers vragen over de voorwaarden stellen aan een chatbot.


Bits of Freedom vangt bot in zaak T-Mobile bij toezichthouder
8 Februari, 14:42 Emerce
Belangenorganisatie Bits of Freedom is het niet gelukt om het muziekaanbod van T-Mobile te verbieden op grond van de Europese regels. Toezichthouder ACM heeft het verzoek afgewezen.


Red Bull Racing vangt bot bij Strategy Group theekransje
19 Januari, 17:36 AutoBlog
We kunnen er wel van uitgaan dat dit geen goed nieuws is voor Max Verstappen. Er heerst weer veel verdeeldheid in de Formule 1. ‘What else is new?’, zou je kunnen zeggen. Nou, toch wel iets wat potentieel belangrijk kan zijn in de nabije toekomst, maar daarover hieronder meer. Eerst even het Red Bull nieuws […]


Dijsselbloem: bot, hart op de tong, deskundig (en loslippig over drank)
12 Januari, 12:48 NOS nieuws

Sociaal was hij misschien niet de meest handige voorzitter van de Eurogroep. Soms bot, het hart vaak op de tong met stoere opmerkingen over vrouwen, drank en roken als een schoorsteen. Opmerkingen die niet altijd goed begrepen werden.

Hij werd gehaat in Zuid-Europa, maar was de held van de Duitsers. De ultieme bewaker van de euro. Vandaag komt dan toch echt een einde aan Jeroen Dijsselbloem als aanvoerder van de Eurogroep. Een kleine bloemlezing van kwesties die hem (en Europa) vijf jaar lang bezighielden.

Voor de PvdA'er begint het allemaal in december 2012. Europa zit middenin de crisis en er wordt gesproken over een bankenunie. Dijsselbloem is nog maar net minister in het kabinet-Rutte II en hij hoort van zijn belangrijkste adviseur dat er een belangrijk overleg gaande is tussen Frankrijk en Duitsland. "Als je invloed wilt hebben moet je achter die deur zijn", schijnt de adviseur gezegd te hebben.

Dijsselbloem twijfelt nog even of hij de deur wel kan openmaken, maar nog voordat hij z'n gedachte kan afmaken staat hij al binnen. In de kamer zitten Mario Draghi de president van de Europese Centrale Bank, de Duitse minister van FinanciŽn Wolfgang SchaŁble, de Franse minister Pierre Moscovici en de toenmalige eurocommissaris Michel Barnier (nu brexit-onderhandelaar).

Een stoel

Het gesprek gaat over de bankenunie en Dijsselbloem begint zich daar meteen mee te bemoeien. Aangezien er geen stoel meer over is, doet hij dat staande. De vier zijn onder de indruk van de kennis en de ideeŽn die de nieuwe minister aandraagt.

Als na verloop van tijd duidelijk is dat de Hollander echt niet van plan is om weg te gaan, halen ze een stoel voor hem. Een maand later wordt Dijsselbloem met de steun van Duitsland en Frankrijk gekozen tot Eurogroep-voorzitter.

Geen eurocommissaris

Vrouwen en drank zijn gevaarlijk terrein voor de voorzitter van de Eurogroep. In een interview op de Nederlandse televisie spreekt hij over zijn voorganger Jean-Claude Juncker. Dijsselbloem typeert hem als een verstokte roker en een drinker.

Juncker kan er niet om lachen en laat via een officiŽle verklaring weten dat hij geen alcoholprobleem heeft. De timing van de uitspraken is ook verkeerd. De Luxemburger is dan bezig om voorzitter van de Europese Commissie te worden, wat hem later dat jaar ook lukt.

Dijsselbloem biedt wel z'n excuses aan, maar dan is het leed al geschied. Juncker zet een extra dikke streep door de naam van Dijsselbloem, die daardoor geen eurocommissaris kan worden. De post gaat uiteindelijk naar partijgenoot Frans Timmermans.

Schnaps und Frauen

Dijsselbloem is hardleers, want vorig jaar, opnieuw op een belangrijk politiek moment, heeft hij het wederom over drank en vrouwen. "Als sociaal-democraat vind ik solidariteit belangrijk", zegt hij tegen een Duitse krant. "Maar wie aanspraak maakt op de solidariteit heeft ook plichten. Ik kan niet al mijn geld aan drank en vrouwen - Schnaps und Frauen - uitgeven en vervolgens bij u om bijstand vragen."

Met name Zuid-Europa staat op de achterste benen. Er worden excuses geŽist en het onmiddellijke aftreden van de Nederlander als voorzitter van de Eurogroep. Dijsselbloem snapt de ophef niet, hij weigert excuses te maken, komt met een formulering dat het niet tegen specifieke landen is gericht, maar dat het echt gaat over solidariteit en de plichten die dat met zich meebrengt.

Het voorbeeld

Nadat de banken in Cyprus in 2013 zijn gered, zegt Dijsselbloem in het Engels tegen persbureau Reuters dat de redding een voorbeeld is voor toekomstige reddingsoperaties. Op Cyprus wordt gekozen voor de harde lijn, waarbij ook geld van spaarders werd gebruikt.

Zijn opmerkingen zorgen voor onrust op de beurzen. Later realiseert hij zich dat hij het woord template (sjabloon of blauwdruk) niet helemaal van toepassing is. Dat zou later ook blijken, want bij de redding van banken in bijvoorbeeld ItaliŽ wordt een ander model gebruikt. Maar de financiŽle wereld staat even op z'n kop.

Op de vuist

De spannendste tijd voor Dijsselbloem is ongetwijfeld de dreigende Grexit, de Grieken die uit de euro zouden worden gezet vanwege alle financiŽle problemen. De politieke spanningen lopen daarbij hoog op.

Op een gegeven moment vreest de Franse minister Moscovici zelfs dat Dijsselbloem en zijn Griekse collega Varoufakis met elkaar op de vuist gaan. Ze noemen elkaar leugenaar en er hangt spanning in de lucht. Uit voorzorg gaat de kleine Fransman tussen de twee kemphanen in staan. Dijsselbloem zegt er later over dat het inderdaad niet al te vriendelijk verliep, maar dat hij nooit klappen zou uitdelen.

Dat de sfeer tussen de twee meer dan slecht is, is een understatement. Bij een persconferentie schudt Dijsselbloem, bewust of niet, net niet de hand van Varoufakis, maar weet hem wel in het oor te fluisteren dat hij de Europese reddingsoperatie om zeep heeft geholpen.

De verhouding is zo slecht dat Dijsselbloem uiteindelijk aandringt op het vertrek van Varoufakis en rechtstreeks zaken gaat doen met de Griekse premier Tsipras. Varoufakis rangschikt dat in de categorie bedreiging en chantage.

En vandaag neemt Dijsselbloem dus afscheid. Hij wordt opgevolgd door de Portugees Centeno. Aan die opvolging ging ook nog een opvallend moment vooraf van Dijsselbloem: voor de vergadering over de nieuwe voorzitter, leek Dijsselbloem namelijk al te verklappen wie de gelukkige was.
KV Mechelen bekomt strafvermindering, Zulte-Waregem vangt bot
29 December 2017, 20:00 Gazet v. Antwerpen

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft drie speeldagen schorsing, waarvan ťťn met uitstel, en een boete van 1.200 euro opgelegd aan Mechelen-verdediger Seth De Witte. Zijn ploegmaat Hassane Bandť, die net als De Witte rechtstreeks uitgesloten werd in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge (0-3), kreeg twee speeldagen schorsing, waarvan eveneens ťťn met uitstel. Ook een boete van 800 euro is zijn deel. Het Bondsparket had eerder drie speeldagen schorsing gevorderd tegen De Witte en twee speeldagen schorsing tegen Bandť. KV Mechelen weigerde de schikkingsvoorstellen en haalde in eerste aanleg zijn gram.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be