NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Boos


Je winterse kleding beu? Deze accessoires geven je outfit een boos
12 Januari, 07:24 Gazet v. Antwerpen
Lekker warm blijven kan jammer genoeg ten koste gaan van je stijlvolle look. Je winterse kleding beu? Deze accessoires geven je outfit een boost!


Klanten bitcoinfabriek uit Lelystad boos
10 Januari, 14:18 Emerce
Klanten van Koinz Trading uit Lelystad hebben een advocaat ingeschakeld. Het Nederlandse bedrijf beloofde hun investeringen te gebruiken voor het delven van bitcoins, maar de klanten zien geen resultaten. Hoewel klanten eigenlijk een ‘bicoinfabriek’ kopen, verzorgt Koinz Trading het proces van het delven met behulp van computers uit China. De locatie van de loods waar […]


Halfzus Meghan Markle boos over uitspraken prins Harry
28 December 2017, 15:18 Skynet Buitenland

Meghan heeft volgens halfzus Samantha een hele grote familie die er altijd voor haar was.
Boussaer wint Belgische titel achtervolging na comedy capers met Weemaes, De Pauw stapt boos op
27 December 2017, 20:18 Gazet v. Antwerpen

Uittredend kampioen Victor Campenaerts gaf verstek en dus werd het BK individuele achtervolging gereden met slechts zes renners. Bryan Boussaer en Sasha Weemaes reden een finale welke er geen was. Weemaes schoot als een raket uit de startblokken en kreeg Boussaer snel in het vizier. Boussaer versnelde en na anderhalve kilometer gooide Weemaes de handdoek. Mathias Van Beethoven won het brons van Ronny Vandenbussche.
VS leveren wapens aan Oekraïne, Rusland boos
23 December 2017, 13:48 De Tijd
13:20 De Verenigde Staten hebben beslist wapens te leveren aan Oekraïne. 'Een gevaarlijk besluit dat tot nieuwe slachtoffers kan leiden', klinkt het in Rusland.


Laten consumenten nu boos Ikea links liggen?
22 December 2017, 02:48 Volkskrant
Als Ikea meubelpakketten liet inpakken door kinderhandjes, plofkippen verkocht of foute chocolade, zou de Zweedse meubelgigant voor het imago moeten vrezen. Maar Ikea ontwijkt alleen belastingen. En dat vinden consumenten veel minder kwalijk. Niemand wil waggelende kippen in een hok die in no time zijn vetgemest. Maar iedereen wil graag de belasting ontwijken. Alleen hebben multinationals zoals Ik


District boos om afschaffing bus 31
21 December 2017, 02:12 Gazet v. Antwerpen

Bus 31 zal haar traject tussen Silsburg en het Koningin Astridplein nog rijden tot 8 januari. Dan wordt de lijn afgeschaft. ?Alweer gaat de dienstverlening van De Lijn er op achteruit?, reageert het Borgerhoutse districtsbestuur.
Nico Dijkshoorn: het verontrust mij dat ik zo moeilijk boos te krijgen ben als het om voedselbedrog gaat
20 December 2017, 02:36 Volkskrant
Het hoort misschien niet, maar ik word nu eenmaal graag bedrogen door de commercie. Een week geleden zag ik mijn collega Teun van de Keuken, ex-chocoladevechter, met allemaal producten voor zich op tafel bij Eva Jinek zitten. Ik vind het heel fijn als mensen objecten meenemen naar de studio. Bij DWDD stond ik ooit, vlak voordat de uitzending begon, naast wetenschapper Vincent Icke. Onder zijn rech


D66 stopt geen 'energie' meer in belasting Oranjes, oppositie boos
19 December 2017, 18:48 NOS nieuws

Regeringspartij D66 vindt het niet meer nodig dat koning Willem-Alexander, zijn vrouw en moeder inkomstenbelasting gaan betalen. De partij vindt de belastingvrijstellingen van de Oranjes een discussie "voor de bühne" en benadrukt dat er voor een noodzakelijke grondwetswijziging onvoldoende steun is.

"Als je telt, is er geen twee derde meerderheid, dus gaan wij er geen energie meer in steken", zei D66-Kamerlid Sneller tijdens het debat over de begroting van de koning.

Belangrijk punt

De SP, PvdA en GroenLinks zijn "verbijsterd" over het nieuwe standpunt van D66. Partijleider Pechtold heeft jarenlang een belangrijk kwestie gemaakt van de belastingontheffing voor koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix. Zij betalen geen loon-en inkomstenbelasting, geen successierechten en geen erfrecht.

"Het is echt jaren een gezamenlijke strijd geweest", stelt SP-Kamerlid Van Raak, die zijn "strijdmakker" Pechtold mist. "Hoe kan D66 nu opeens het tegenovergestelde beweren? Het is heel onverstandig", zegt PvdA-Kamerlid Nijboer.

In 2015 was er een Kamermeerderheid van onder andere PvdA, D66, SP, GroenLinks en PVV die de premier opriep om die belastingvrijstellingen aan te pakken. De koning moet, zo is de redenering, net als alle Nederlanders belasting betalen.

Geen energie

Pechtold is voor zijn partij geen woordvoerder Koninklijk Huis meer. Zijn opvolger Sneller maakte bij zijn debuut meteen duidelijk er geen enkele energie meer in te steken. De andere regeringspartijen (VVD, CDA en ChristenUnie) zijn nooit voor een verandering van de belastingvrijstellingen geweest.

Premier Rutte voelt er ook niets voor. Hij zegt dat het te complex zou zijn en dat een nieuwe regeling weer andere vragen en discussies oproept.
Handelaars Korte en Lange Koepoortstraat boos: ?Waarom moeten die werken nú gebeuren??
19 December 2017, 12:12 Gazet v. Antwerpen

?Normaal gezien is december een hele goede maand, maar nu niet.? Handelaars uit de Korte en Lange Koepoortstraat uiten hun ongenoegen over de werken in hun straat die sinds het begin van de maand lopen. ?Wij moeten het hebben van de doorstroom, maar nu keren toeristen gewoon om.?
Rotterdammers boos over reuzenrad: 'Niet meer naakt door de kamer'
19 December 2017, 11:36 NOS nieuws

Rotterdammers zijn niet allemaal even blij met het reuzenrad dat vanaf januari tussen de Markthal en de Hoogstraat moet komen. Omwonenden maken zich zorgen over hun privacy als mensen straks vanuit de attractie huizen in kunnen kijken.

Het Dinner Wheel komt op de plek waar ook The View stond. Het nieuwe reuzenrad komt evenwijdig te staan aan de Markthal, waarin ook mensen wonen. Het ongeveer vijftig meter hoge reuzenrad mag een jaar blijven staan. Passagiers zitten in afgesloten doorzichtige karretjes. Ze kunnen in het rad wat eten of drinken.

Privacy

Gisteren was er een informatieavond over de nieuwe attractie. Volgens een woordvoerder van de gemeente werd het plan voor het reuzenrad toegelicht. Naar de avond kwamen ook ontevreden omwonenden toe. "Ik moet elke dag van mijn slaapkamer naar mijn badkamer in mijn blootje, dat kan niet meer", zei een man.

Een vrouw met een jong kind vindt ook dat haar privacy op het spel staat. "Mensen kunnen een tekening maken van mijn appartement. Ze kunnen een schema maken van mijn dag. Dan heb je ook nog eens criminelen. Ze weten waar ik mijn oorbellen neer ga leggen. Ze weten alles van me."

Bewoners zeggen dat ze niet zijn ingelicht over het plan voor de vergunning werd afgegeven. Dat nemen ze de gemeente kwalijk, schrijft RTV Rijnmond. "Er is al een besluit genomen op 6 december en er is voor bewoners geen inspraak geweest. Er zijn grenzen", zei een bewoonster.

Bezwaar

Perry Oerlemans, directeur van Dinner Wheel, was ook bij de bijeenkomst om vragen van bewoners te beantwoorden. "Dit is het startpunt van een stukje overleg. We hebben een aantal creatieve oplossingen en die zullen we met de bewoners bespreken", zei hij. Om wat voor oplossingen het gaat, is niet duidelijk.

Bewoners kunnen tot 18 januari een bezwaarschrift indienen bij de gemeente.
N-VA en Open Vld trekken samen naar de kiezer in Kasterlee
18 December 2017, 10:54 Gazet v. Antwerpen

In Kasterlee hebben N-VA en Open Vld beslist bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 samen naar de kiezer te stappen. Dat meldt lokaal N-VA-voorzitter Jeroen Van de Water, die ook de lijst zal trekken. ?Na de verkiezingen van 14 oktober zou Open Vld onze eerste gesprekspartner geweest zijn, dus kiezen wij voor duidelijkheid naar de bevolking toe?, zegt Van de Water.
Tele2-gebruikers boos na nieuws fusie
15 December 2017, 10:30 Emerce
Tele2-gebruikers uiten onder meer bij Tweakers hun ongenoegen over de aangekondigde fusie met T-Mobile. 'Dit is gewoon schandalig. Ze zijn de markt opgekomen met goedkope 4G licenties voor nieuwkomers. Dit om concurrentie te bevorderen, iets waar Tele2 goed mee bezig was. En dan worden ze meteen weer door één van de grote drie opgeslokt.'


Nieuw onderzoek moet Brunssumse wethouder vrijpleiten; oppositie loopt boos weg
14 December 2017, 10:12 NOS nieuws

De gemeenteraad van Brunssum heeft gestemd voor een tweede integriteitsonderzoek naar de omstreden wethouder Jo Palmen. Een motie die de coalitie daarover indiende, is aangenomen met een meerderheid van één stem.

De oppositie in de gemeenteraad van Brunssum liep rond middernacht boos weg uit de raadsvergadering toen de motie van de coalitie (met het Progressief Akkoord en de lokale partijen BCD en BBB Lijst Palmen) aan de orde kwam.

Schadeclaim

Palmen wordt in een geheim integriteitsonderzoek "een hoog risico" voor de lokale politiek genoemd. Waarschijnlijk heeft dat te maken met een schadeclaim van naar verluidt 1,5 miljoen euro die hij heeft lopen tegen de gemeente, in een zaak waar hij nu als wethouder verantwoordelijk voor is. Ook heeft hij in het verleden meermalen andere politici uitgescholden.

De oppositie, de burgemeester en minister Ollongren vinden dat Palmen nooit had mogen worden benoemd, maar de lokale partijen in Brunssum trekken zich daar niets van aan en vinden dat Palmen ten onrechte zwart wordt gemaakt.

Gisteren stonden zeventien punten op de agenda van de gemeenteraad. Pas tegen middernacht kwam de coalitie met de motie, agendapunt 16. De strekking daarvan is dat de raad aan de hoogleraren Arno Karsten (Maastricht) en Jan Elzinga (Groningen) vraagt de integriteit opnieuw te toetsen. Jo Palmen had twee uur eerder de vergadering al verlaten. "Ik was moe", zei hij daarover.

Aantijgingen

De andere partijen werden verrast door de motie. Omdat ze zich er niet op hadden kunnen voorbereiden, stapten CDA, PvdA, SP en VVD op. De coalitiepartijen lieten de stemming daarna toch doorgaan.

Het nieuwe onderzoek moet "alle bestuurders zuiveren van alle aantijgingen", zegt raadslid Rob Claessen van de Lijst Palmen. De coalitie noemde het opstappen van de oppositie laf en een minachting voor het gemeentebestuur, schrijft 1Limburg.

Vandaag is er overleg tussen burgemeester Winants (die op 1 januari opstapt vanwege de bestuurscrisis), zijn tijdelijke vervanger Leers, gouverneur Bovens en minister Ollongren. Begin december gaf zij Palmen een laatste kans om "conclusies te trekken". Zij sluit ingrijpen niet uit.
Spoorvakbond boos op spoorvakbond
13 December 2017, 14:06 Skynet
De liberale spoorvakbond VSOA begrijpt niet waarom hun collega's van de socialistische spoorvakbond een stakingsaanzegging hebben ingediend voor 19 december, de dag van de nationale betoging tegen het pensioenbeleid van de regering.


Kippenboeren boos: in België wél schadevergoeding voor fipronilschade
12 December 2017, 18:00 NOS nieuws

De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders vindt het oneerlijk dat Nederlandse kippenboeren geen schadevergoeding krijgen voor de fipronil-crisis en Belgische eierbedrijven wel. "Wij willen ook een schadefonds", zegt voorzitter De Haan.

De Belgische zender VRT maakt bekend dat de Europese Commissie groen licht heeft gegeven aan de Belgische regering om getroffen pluimveebedrijven financieel te helpen. De Belgische overheid heeft hier 21,8 miljoen euro voor gereserveerd

De schadevergoedingen zullen niet worden gezien als oneerlijke concurrentie. De commissie ziet de crisis, waarbij het giftige bestrijdingsmiddel fipronil in eieren en eierproducten kwam, als een "uitzonderlijke gebeurtenis".

De Haan: "We hopen dat de Nederlandse politici hierdoor op andere ideeën komen. Zo niet, dan willen we op zijn minst dat de pluimveehouders geen facturen hoeven te betalen voor monsters en extra onderzoeken van de NVWA."

Normaal bedrijfsrisico

Oud-minister Kamp en voormalig staatssecretaris Van Dam hebben steeds in de Tweede Kamer gezegd dat zij het een normaal bedrijfsrisico vinden dat de overheid niet moet vergoeden.

Van Dam op 24 augustus 2017: "Het gebeurt elke dag dat bedrijven slachtoffer worden van frauduleuze praktijken van anderen. De overheid is niet in staat om voor al die bedrijven de schade te compenseren."

Kamp zei daarna op 20 oktober: "Ik acht de directe schade primair een zaak en verantwoordelijkheid van de betrokken bedrijven."

Te goeder trouw

Daar is De Haan het ook niet mee eens. De boeren waren allemaal te goeder trouw, zegt zij."Het is eerder de schuld van de NVWA dat het zo lang heeft geduurd. Die wist al in november dat er iets mis was. Als de NVWA toen had opgetreden dan had dat 180 tot 200 bedrijven met schade gescheeld."

De bewindslieden dachten dat het hoogst onwaarschijnlijk zou zijn dat de Europese Commissie toestemming zou geven. Maar dat is in het geval van België nu toch gebeurd.

Het ministerie van Landbouw wil niet op de zaak ingaan omdat de Europese Commissie het besluit formeel nog niet heeft genomen.
Europese Commissie verlengt vergunning glyfosaat met 5 jaar
12 December 2017, 17:24 Gazet v. Antwerpen

De Europese Commissie heeft dinsdag de vergunning van glyfosaat zoals afgesproken met vijf jaar verlengd. Dat bevestigt ze in een zestien pagina?s tellend antwoord aan meer dan één miljoen Europese burgers die het omstreden bestrijdingsmiddel liever verboden willen zien.
Theo Francken (N-VA) boos om beschuldigende voorpagina van Brusselse krant over Eurostadion
8 December 2017, 16:06 Gazet v. Antwerpen

Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) is boos op de Brusselse krant La Dernière Heure. Die had op z?n voorpagina de schuld voor de misgelopen wedstrijden voor het EK Voetbal in 2020 bij N-VA gelegd.
Hierom zijn de groenteboeren boos op de grootwarenhuizen
7 December 2017, 11:18 Gazet v. Antwerpen

De groentecommissie van het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) is boos op de grootwarenhuizen omdat ze geen eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Ze sturen daarom donderdag een open brief naar de retailsector. Er is ook ontgoocheling in het ketenoverleg, een overleg tussen landbouworganisaties en de retail die net dit soort toestanden moet tegengaan.
Ook echtgenoot van slachtoffer zuurgooier is boos op Jonas Geirnaert: ?De tv-makers zijn te ver gegaan, ik ga ze aanschrijven?
30 November 2017, 02:48 Gazet v. Antwerpen

Natuurlijk moet je met veel kunnen lachen. Maar kunnen ze écht niets anders bedenken dan het persoonlijke leed van mijn vrouw?? Enkele moppen in De Slimste Mens ter Wereld over de zuurgooier van de Delhaize in Antwerpen zijn hard aangekomen bij het slachtoffer en haar familie. Ook Delhaize betreurt de uitspraken. Oscare, een nazorgcentrum voor mensen met brandwonden, eist zelfs excuses.

marc klifmanGerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be