NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Boos


'Mijn moeder vreest dat ik de verkeerde mensen boos maak'
Vrijdag, 22:42 Volkskrant
Bijna niemand heeft thuis internet in Cuba. En zelfs onschuldige grapjes gelden al snel als subversief. Toch wil ook de Cubaanse jeugd vloggen. 'Rotwind', moppert Pedro Veitia terwijl hij zijn selfiestick wat korter afstelt. Het is bloedheet in de Cubaanse hoofdstad Havana. De enige verkoeling komt van een stevige bries die vanuit de Caraïbische zee de stad in waait. 'Mijn externe microfoon is kap


Moeskroen-voorzitter is boos: "Beroep van KV Mechelen hypothekeert ons nieuwe seizoen"
17 April, 14:00 Skynet
Moeskroen-voorzitter Patrick Declerck is boos, omdat zijn club voor het vierde seizoen op rij haar licentiedossier moet gaan verdedigen voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Na Cercle Brugge en Lierse in 2015 en Westerlo vorig seizoen, vecht degradant KV Mechelen dit jaar de proflicentie van de Henegouwers aan. "Het wordt traditie, maar we kijken met vertrouwen uit naar de zitting", reageerde Declerck vandaag bij Belga.


Zanger Dotan geeft bedrog toe: 'ik was heel naïef'
16 April, 17:18 NOS nieuws

Zanger Dotan heeft in een verklaring op Facebook toegegeven dat hij fake-accounts op social media heeft ingezet om zijn eigen werk te promoten.

"Ik moet toegeven dat ik aan het begin van mijn carrière in 2011 ben gaan zoeken naar mogelijkheden om mijn muziek te promoten en aan de man te brengen en dat ik hiervoor de hulp heb ingeschakeld van een aantal profielen en kanalen op social media", schrijft hij.

"Dit heb ik uitgewerkt met een team en het is iets waar ik achteraf ontzettend veel spijt van heb en wat ik heel dom vind. Ik was heel naïef en veel te ambitieus en onzeker, denk ik."

"Afgelopen week ben ik geïnterviewd door de schrijver van het artikel dat afgelopen weekend verscheen (in de Volkskrant) en helaas heb ik hier niet helemaal eerlijk in geantwoord omdat het me overviel, omdat ik bang was en me schaamde en omdat ik niet zo goed wist wat ik moet zeggen. Dat is heel fout. Dat betreur ik echt heel erg."

Jongetje met leukemie

De zanger doet in zijn verklaring afstand van het verhaal over het jongetje met leukemie, dat hij zou hebben gesproken na een concert. Uit onderzoek van de Volkskrant bleek dat dat jongetje nooit heeft bestaan.

"Het is iets waar ik absoluut afstand van doe, dat niet uit mijn hoofd komt, dat ik niet heb geschreven en dat ik heel erg vind. Maar ik moet wel de verantwoordelijkheid nemen voor het feit dat het zo'n lange tijd als reactie onder mijn bericht heeft gestaan. Ik had dit moeten ontkrachten, ik had hier actie tegen moeten ondernemen," aldus de zanger.

Hij snapt dat mensen boos op hem zijn. "Ik had gewoon actie moeten ondernemen en dat is niet goed te praten."

Mooie herinneringen

Dotan heeft een tournee geannuleerd, maar ontkent dat dat iets te maken heeft met het verhaal over de nepaccounts. "Maar ik snap ook dat er momenteel aan veel van wat ik zeg getwijfeld wordt. Ik wou dat ik daar wat aan kon doen en ik hoop dat vertrouwen terug te winnen."

De zanger zegt "uit respect voor de situatie" te stoppen met zijn social media-accounts. 'Dat betekent dat er ook veel mooie herinneringen verdwijnen, maar het is echt tijd voor een schone lei."

De toekomst is wat Dotan betreft nog onzeker. Hij wil hard aan het werk met zichzelf en hoopt dat hij op een dag de muziek weer kan laten spreken.
Aan deze strikte regel moeten vrouwen zich houden op het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle

Op zaterdag 19 mei stappen prins Harry en Meghan Markle in het huwelijksbootje. De vrouwelijke genodigden zullen allemaal te zien zijn met een hoed, inclusief Kate Middleton en de Queen. De Britse etiquette eist immers dat dames op een trouwplechtigheid een hoofddeksel dragen.
Nu iedereen van Facebook af gaat ziet Aaf een manier om multibiljardair te worden
12 April, 18:24 Volkskrant
Ik zit momenteel te broeden op de stap die mij multibiljardair gaat maken, zo iemand met tien villa's en een eigen foundation, want nadat ik multibiljardair ben geworden kom ik er natuurlijk ineens achter dat geld helemaal niet boeiend is.Er ontstaat nu immers een gat, het gat dat Facebook straks achterlaat en waar ik in moet springen met mijn nieuwe sociale medium. Een medium dat je niet afluiste


Getuige Peter R. de Vries boos weg voor zitting Holleeder-proces
9 April, 10:30 NOS nieuws

Peter R. de Vries is weggelopen voor een zitting in het proces tegen Willem Holleeder. De journalist zou vandaag getuigen in het proces, op verzoek van de verdediging van Holleeder.

Hij vertrok toen hij bij aankomst in de gerechtsbunker in Amsterdam Osdorp door de beveiliging moest. Hij moest zijn schoenen uitdoen en dat zou hij hebben geweigerd. Ook was hij gepikeerd omdat hij zijn auto niet in de parkeergarage kon zetten.

De zitting begon kort zonder De Vries. De rechter reageerde verbaasd en vroeg de advocaten van Holleeder wat ze wilden doen. Holleeders advocaat Sander Janssen zei in een reactie dat ook advocaten hun schoenen uit moeten doen. "Kennelijk vindt hij dat er voor hem andere regels gelden."

Janssen stelde voor De Vries te bellen om alsnog te komen en hem desnoods onder dwang naar de rechtszaal te halen. Het Openbaar Ministerie was het daarmee eens. "Erger u niet, verwonder u slechts", zei de officier van justitie.

De Vries kent Holleeder en zijn zussen goed. Ook was hij bevriend met Cor van Hout; Holleeder staat onder meer terecht voor de moord op hem.
Waarom je boos wordt als je honger hebt
7 April, 14:42 Gazet v. Antwerpen

Hangry, een samentrekking van angry (boos) en hungry (honger), mag dan wel opgenomen zijn in het Oxford English Dictionary, maar waarom worden we nijdig als we honger hebben? Tijdschrift Harpers Bazaar zocht het uit.
Leefbaar Rotterdam kijkt, boos en tevreden, alvast naar de volgende verkiezingen
6 April, 18:54 Volkskrant
PvdA, D66 en GroenLinks zijn eruit in Rotterdam. Wat er ook gebeurt, ze zullen niet besturen met Leefbaar Rotterdam. Dat beloven zij plechtig. De kiezer heeft gesproken, de linkse lente dient zich aan! Er is één detail dat nog wat aandacht behoeft: samen hebben de drie slechts 15 zetels, zeker 8 te weinig voor een meerderheid. Maar geen nood: met de VVD (5 zetels), het CDA (2) en de SP (2) is een


Boos Rusland krijgt geen steun in internationaal overleg
4 April, 20:00 NOS nieuws

Rusland heeft na het speciaal overleg van de OPCW (Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens) op hoge toon Londen verweten het gezond verstand te hebben verloren in de zaak van de vergiftiging van de Russische oud-spion Skripal op Britse bodem. "Het Verenigd Koninkrijk moet goodwill tonen", zei de Russische vertegenwoordiger bij de OPCW, Alexander Sjoelgin, tegen de internationale pers. "In plaats daarvan zien we een smerige stroom van complete leugens".

Tijdens het besloten overleg in Den Haag is een Russisch voorstel om onafhankelijke experts van de OPCW nieuw onderzoek te laten doen naar de gifgasaanval met overmacht weggestemd, meldt persbureau Reuters op basis van een anonieme diplomatieke bron. Rusland diende het verzoek in, samen met Iran en China.

Internationaal recht geschonden

Volgens Sjoelgin maken Londen en de landen die de Britse regering hierin steunen zich schuldig aan schending van het internationaal recht. Hij riep in herinnering hoe Londen direct na de aanslag met grote stelligheid beweerde dat Rusland achter de gifgasaanval zat en dat Moskou 24 uur de tijd kreeg om hierop te reageren.

Geen enkel land mag Rusland een ultimatum stellen, vervolgde hij. Hij herhaalde dat Moskou niets te maken heeft met de aanslag op Skripal en dat Rusland, onder toezicht van de OPCW, destijds alle chemische wapens heeft vernietigd. Sjoelgin wees er daarna op dat er één land is dat nog wel over een grote hoeveelheid chemische wapens beschikt: de Verenigde Staten.

Op verzoek van Rusland sprak de zogenoemde Uitvoerende Raad van de OPCW de hele dag over de aanval met het gifgas novitsjok op Skripal en diens dochter Joelia. Groot-Brittannië beschuldigde tijdens dat overleg Rusland opnieuw ervan achter de aanval te zitten.

'Pervers'

Rusland heeft steeds gezegd niets te maken te hebben met de aanval in het Britse Salisbury. Maar de Britse vertegenwoordiger noemde het "hoogstwaarschijnlijk" dat Rusland het gemunt had op de dubbelspion die al enige tijd in Engeland woonde.

Ruslands verzoek om samen de gifgasaanval te onderzoeken, werd door de Britse vertegenwoordiger als "pervers" van de hand gewezen.
Bewoners boos over Johan Cruijffplein
31 Maart, 00:48 NOS nieuws

Buurtbewoners van het Stadionplein in Amsterdam zijn tegen het besluit van de gemeente om het plein te vernoemen naar Johan Cruijff. De bewoners hebben bij de gemeente een verzoek ingediend om de beslissing ongedaan te maken, schrijft Het Parool. Ook is er een petitie gestart.

In februari werd bekendgemaakt dat het Stadionplein wordt omgedoopt tot het Johan Cruijffplein. Al snel begonnen bewoners en ondernemers in de buurt een petitie, die inmiddels is ondertekend door bijna 2000 mensen.

Andere plekken

Ze vinden dat ze zijn overvallen door de naamswijziging en geen inspraak hebben gehad. Ook vinden sommigen dat andere plekken beter geschikt zijn om naar de legendarische voetballer te vernoemen, zoals het plein voor de Amsterdam Arena.

De gemeente Amsterdam heeft voor het Stadionplein gekozen omdat Ajax in de jaren 1971-1974, toen het drie keer de Europacup en eenmaal de Wereldcup won, zijn internationale wedstrijden in het Olympisch Stadion speelde.

Wanneer de naamswijziging definitief is, is niet bekend.
Opnieuw streaker bij radio-optreden: Tim Knol loopt boos weg bij Giel
22 Maart, 14:48 NOS nieuws

Opnieuw heeft een radio-dj tijdens een live-optreden een stripper de studio in gestuurd. Terwijl Tim Knol aan het zingen was bij Giel Beelen, begon een vrouw zich naast hem uit te kleden. De zanger liep meteen boos de studio uit. "Hier ben ik te oud voor, voor deze ongein", zei hij.

Tim Knol had het eerder nog opgenomen voor zangeres Maan, nadat tijdens haar optreden bij Radio 538 een blote man de studio in was gelopen. De zangeres raakte zo overstuur dat ze van schrik begon te huilen. Op Twitter riep Knol collega's op om 538 te boycotten: "Ongelooflijke prutsers. Zo met artiesten omgaan. Niemand moet meer naar die kutradiozender gaan om zijn liedje te promoten."

Nadat ook anderen kritiek uitten op de grap, bood 538-dj Frank Dane zijn excuses aan, die Maan aanvaarde.

Boos geweest

Voor het optreden van Knol op Radio Veronica van vanochtend kwam Beelen terug op het incident. "Ik ben zo boos op je geweest en ik heb getwijfeld of ik je zou uitnodigen. Ik dacht toen: jij weet helemaal niet waar dit over gaat", zei de dj. "Jij wist niet dat Frank en Maan een traditie hebben in elkaar 'fucken' tijdens een optreden."

Knol bleef achter zijn kritiek staan. "Ik ben ook heel blij dat je geen stripper hebt ingehuurd", grapte hij nog.

Nadat Knol met zijn band een minuut had gespeeld, kwam de vrouwelijke stripper in politie-uniform binnen en begon ze zich uit te kleden. De zanger liep hierop direct boos de studio uit.

Laag zakken

Bij de uitgang van het gebouw vroeg Giel waarom Knol wegliep. "Hier voel ik me te serieus voor. Ik had niet verwacht dat je dit zou doen, dat je zo laag zou zakken."

Knol weigerde zijn optreden af te maken en terwijl de instrumenten werden ingepakt, ging de ruzie door. "Je kan toch gewoon een nummer spelen en dan opnieuw beginnen", vroeg Beelen. "Mensen, kijkt u uit met naar het theater gaan. Maakt u vooral geen grappen, klapt u niet te hard, want de artiest wenst wel serieus te worden genomen."
Facebook boos over 'bedrog' door Cambridge Analytica
21 Maart, 05:48 NOS nieuws

Facebook heeft voor het eerst officieel gereageerd op de enorme ophef die is ontstaan doordat het analysebedrijf Cambridge Analytica de persoonlijke gegevens van zo'n 50 miljoen Facebook-gebruikers wist te bemachtigen. Het bedrijf voelt zich slachtoffer.

Facebook is boos en vindt dat het bedrogen is door Cambridge Analytica. Dat Britse bedrijf maakte eerder bekend dat het de gegevens van de meest Amerikaanse Facebook-gebruikers heeft ingezet tijdens werkzaamheden voor de Trump-campagne in 2016.

Dag en nacht

"Mark (Zuckerberg, baas), Sheryl (Sandberg, verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding) en hun teams werken dag en nacht om alle feiten boven tafel te krijgen en de juiste actie te ondernemen, want ze zijn zich bewust van de ernst van de zaak", schrijft Facebook

De internetgigant gaat de richtlijnen aanpassen en verstevigen om de persoonlijke gegevens van mensen te beschermen, staat verder in de verklaring.

De kwestie heeft geleid tot een enorme waardevermindering van Facebook. Op de Amerikaanse beurs is het bedrijf in twee dagen tijd tientallen miljarden dollars minder waard geworden. Beleggers vrezen dat strengere regels leiden tot minder reclame-inkomsten en dus een lager rendement.
Dit is de schattigste wekker ooit: ?Hoe kan je nu boos zijn als je zo wordt wakker gemaakt??
14 Maart, 14:36 Gazet v. Antwerpen

Een Brits koppel wordt voor dag en dauw wakker gemaakt door een wel heel bijzondere wekker: een konijn. Het schattige dier besliste vorige week dat zijn baasjes lang genoeg hadden geslapen en deed zijn uiterste best om hen uit de veren te krijgen. ?Hij is een smeerlap!?
Margriet Hermans en Michel Follet boos op VRT: ?Als oude plant bij het vuilnis gezet?
13 Maart, 10:24 Gazet v. Antwerpen

Margriet Hermans (63) en haar ex-collega Michel Follet (58) zijn niet te spreken over de manier waarop hun contract is afgelopen bij de VRT. Dat vertellen ze in een interview met Dag Allemaal. ?Op een terugkeer naar de VRT moet ik niet rekenen. Daar werd ik als een oude plant bij het vuilnis gezet?, klinkt het.
Monniken boos op supermarktketen die zonder toestemming hun exclusieve abdijbier verkocht
12 Maart, 16:24 Volkskrant
Het trappistenbier Westvleteren is alleen verkrijgbaar bij de abij van Sint-Sixtus, voor een kleine twee euro per flesje. Maar bij supermarktketen Jan Linders lagen de biertjes voor 9,95 euro in het schap, zonder dat de keten daarvoor toestemming had gevraagd. De Limburgse keten verkocht donderdag drie soorten trappistenbier uit de abdij. Eén flesje bier kostte bij Jan Linders 9,95 euro. Dat is vi


Mol is bekend: 'Mijn moeder zal wel boos zijn'
10 Maart, 21:42 NOS nieuws

Tv-maker Jan Versteegh was dit seizoen 'de mol' in het tv-programma Wie is de Mol? De winnaar van het achttiende seizoen is zanger Ruben Hein, die terecht dacht dat Versteegh de mol was. De derde finalist, mode-ontwerpster Olcay Gulsen, dacht dat Ruben Hein de mol was en bleef met lege handen achter.

De ontknoping van het seizoen was in het Vondelpark in Amsterdam, voor het oog van honderden fans. Versteegh noemde het 'mol-zijn' fantastisch en een enorm avontuur. "Mijn moeder zal wel boos zijn", grapte hij.

Het achttiende seizoen van het AVROTROS-programma begon in verschillende landen: zo startte Versteegh in Oekraïne en Gulsen en Hein in Kazachstan. Maar het grootste deel van Wie is de Mol? speelde zich af in Georgië. Er deden tien kandidaten mee aan het programma; de eerste afvaller was presentator Ron Boszhard.

'Beste mol ooit'

NOS-presentatrice Simone Weimans, die in de laatste aflevering voor de finale afviel, vindt Versteegh de beste mol ooit. "Kijkers en kandidaten zijn keihard bespeeld. Continu was hij bezig anderen verdacht te maken terwijl hij zich voordeed als bloedfanatieke kandidaat. De pot spekken, daar ging het om. Iedereen die in zijn ogen een stapje te langzaam liep, was bezig de boel te traineren terwijl hij al die tijd zelf de meestersaboteur was."

Volgens Weimans speelde Versteegh buiten de opnamen om, wanneer er tijd was voor ontspanning, ook het spel. "Hij maakte opmerkingen over zijn eigen hoofdverdachte. 'Kijk nou daar gaat de mol', mompelde hij dan in de richting van Ruben. Ik zat inmiddels zo vuistdiep in de Ruben-tunnel dat ik niet meer helder nadacht en ben er met boter en suiker ingegaan. Ruben was de enige die het wel zag en is daarom de terechte winnaar. Jan Versteegh jij rotjoch, je verdient een Oscar."

Vorig jaar was acteur Thomas Cammaert de mol. Winnaar van het zeventiende seizoen was Sanne Wallis de Vries. Dit jaar gaat winnaar Ruben Hein naar huis met 17.750 euro.
Europa en Azië reageren boos en teleurgesteld op importheffingen Trump: 'Wij zijn vrienden'
9 Maart, 12:12 Volkskrant
De EU stapt naar de Wereldhandelsorganisatie (WTO) als Europese bedrijven worden getroffen door de importheffingen die president Trump donderdag afkondigde op staal en aluminium. Dit zei handelscommissaris Cecilia Malmström vrijdag. Ook in Azië werd boos en teleurgesteld gereageerd. Japan zei dat het besluit van 'grote invloed' zal zijn op de relatie met de VS. China reageerde afwijzend en Zuid-Ko


Monniken boos op Nederlandse supermarkt om verkoop trappistenbier
9 Maart, 06:42 NOS nieuws

Monniken van de Belgische Sint-Sixtusabdij zijn boos op de Nederlandse supermarktketen Jan Linders omdat die hun trappistenbier verkoopt zonder toestemming. Dat schrijft de VRT. Het gaat volgens de omroep om 300 houten kratjes met elk 24 flesjes.

Jan Linders verkocht gisteren het bier uit Westvleteren voor 9,95 euro per flesje, terwijl dat normaal uitsluitend te koop is in de abdij voor 3,75. Alleen particulieren mogen het kopen voor eigen gebruik, ze mogen het niet in de handel brengen.

De monniken zijn verbaasd dat het bier toch bij Jan Linders terecht is gekomen. "Wij hebben het nieuws via de media vernomen, en zijn enorm geschrokken", zegt een woordvoerder van de abdij. "We betreuren dat dit zo gebeurt, dit strookt niet met de waarden en visie van onze gemeenschap."

"Toestemming"

Gisteren maakte Jan Linders bekend dat de supermarkt van de abdij toestemming heeft gekregen om eenmalig het bier te verkopen dat volgens kenners tot het beste abdijbier ter wereld behoort.

Een woordvoerder zei gisteren tegen De Limburger: "Dankzij onze partners zijn we erin geslaagd het Westvleterense bier aan te kopen." Wie deze partners zijn, wilde de woordvoerder niet zeggen.
Kamerleden boos en verbijsterd over salarisverhoging ING-topman
8 Maart, 09:36 NOS nieuws

In de Tweede Kamer wordt boos gereageerd op het nieuws dat topman Hamers van de ING een salarisverhoging van 50 procent krijgt. De bank, die in 2008 nog 10 miljard euro staatssteun kreeg, gaat Hamers 3 miljoen euro per jaar betalen.

"Wat een stuitende arrogantie", zegt GroenLinks-Kamerlid Snels. "In wat voor universum leeft de top van ING?", voegt fractievoorzitter Klaver eraan toe.

Snels heeft een debat aangevraagd over de kwestie. De PvdA wil daar een motie indienden die het kabinet vraagt alles te doen om de ING op andere gedachten te brengen.

Kamerlid Nijboer wijst erop dat gewone werknemers van de ING er maar 1,7 procent bij krijgen. Bovendien vindt hij dat de bank het doel van de strenge Nederlandse wetten over de beloningen voor bankiers omzeilt.

Ook de SP en coalitiepartners D66 en ChristenUnie zijn boos over het besluit van de commissarissen van ING. "De bankensector mist nog steeds gevoel voor maatschappelijke betamelijkheid", vindt ChristenUnie-Kamerlid Bruins. D66'er Verhoeven reageert cynisch.

In 2008, tijdens de bankencrisis, moest ING gered worden door de overheid met een kapitaalinjectie van 10 miljard euro. Dat geld heeft de bank inmiddels helemaal terugbetaald.
Evangelisch therapeut opnieuw bestraft voor misbruik, nabestaanden boos over lage strafeis
7 Maart, 02:24 Volkskrant
In een evangelische zorggemeenschap vergreep de leider zich aan bewoonsters. Dinsdag werd hij voor een vijfde ontuchtgeval veroordeeld. Nabestaanden van de jonge vrouw achten hem ook schuldig aan haar dood. Evangelisch therapeut Aaldert van E. (77) is dinsdag opnieuw veroordeeld voor ontucht met een aan zijn zorg toevertrouwde jonge vrouw in 'zorghoeve' Jedidja in Meerkerk. In 2016 werd hij al ver

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be