NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Blokkeren

2News.be / Trefwoorden / Blokkeren

Nieuws: Stinkende kevers blokkeren 20.000 Japanse auto's
Gisteren, 16:24 Auto55
Kleine vliegende kevertjes (wants) blokkeren ten minste drie autoschepen bij de kust van Nieuw Zeeland. Bijna 20.000 voertuigen kunnen daardoor niet worden geleverd.Stinkende keversDe drie schepen, afkomstig uit Japan (alsof de auto-industrie daar nog niet genoeg problemen had), zijn door miljoenen van de kleine beestjes overgenomen. Een vervelende zaak gezien ze enerzijds erg resis...

Lees meer


Boze gepensioneerden blokkeren Spaans parlement
Donderdag, 17:48 Gazet v. Antwerpen

In verschillende steden in Spanje zijn donderdag duizenden gepensioneerden op straat gekomen om een ?waardig pensioen? te eisen. De vakbonden hadden tot de betogingen opgeroepen. In de hoofdstad Madrid blokkeerden de kranige oudjes zelfs de toegang tot het parlement, en werd het verkeer in de buurt deels lamgelegd.
Carrefour-hypermarkten in Borsbeek en Turnhout blijven dicht: ?Actievoerders blokkeren toegang met winkelkarren?
8 Februari, 12:00 Gazet v. Antwerpen

De Carrefour-hypermarkten van Genk, Turnhout en Borsbeek blijven donderdag dicht. Het supermarktbedrijf betreurt dat de stakingsposten bemand worden door externen. ?Heel wat personeel is vroeg opgestaan om aan de slag te gaan, maar enkele individuen blokkeren de toegang van de winkels voor de klanten,? zegt de woordvoerder van Carrefour.
Techblog - Steeds meer diensten blokkeren AI-nepporno met beroemdheden
7 Februari, 15:36 Volkskrant
Het laatste nieuws, geruchten en roddels over tech, internet en gadgets voor u bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant.


Minister moet blokkeren islamitische school beter toelichten
7 Februari, 12:00 NOS nieuws

Minister Slob van Onderwijs (ChristenUnie) moet een nieuw besluit nemen over de komst van een islamitische basisschool in Naaldwijk (gemeente Westland). Dat heeft de Raad van State beslist.

De stichting Yunus Emre, die vier basisscholen in Den Haag heeft, wilde vorig jaar beginnen met een school in Naaldwijk. De gemeente had ingestemd, maar toenmalig staatssecretaris Dekker van Onderwijs oordeelde in 2016 dat het plan voor de school niet voldeed aan de voorwaarden.

Volgens Dekker was onvoldoende bewezen dat er in Westland genoeg belangstelling is voor islamitisch onderwijs, een van de voorwaarden die getoetst worden.

110 gezinnen

Yunus Emre spande een rechtszaak aan. Volgens de stichting wonen er in het Westland veel basisscholieren met een islamitische achtergrond. Twee jaar geleden gaven ongeveer 110 gezinnen aan interesse te hebben in de school, goed voor 250 tot 300 kinderen. De Raad van State oordeelt nu dat het besluit van Dekker destijds niet goed is onderbouwd.

Omroep West schrijft dat de uitspraak niet betekent dat de islamitische school er nu kan komen. De minister moet daar dus een nieuw besluit over nemen.
'Amsterdam moet uitbreiding vliegveld Lelystad blokkeren'
6 Februari, 04:48 NOS nieuws

Na de gemeenteraadsverkiezingen moet het nieuwe gemeentebestuur van Amsterdam de uibreidingsplannen van vliegveld Lelystad blokkeren. Dat vindt GroenLinks.

Vliegveld Lelystad is in handen van Schiphol, waarvan Amsterdam ruim 20 procent van de aandelen in handen heeft. Door zich op te stellen als 'activistisch' aandeelhouder moet het gemeentebestuur de uitbreiding van Lelystad tegenhouden, zeggen partijleider Klaver en plaatselijk lijsttrekker Groot Wassink.

Oppositiepartij GroenLinks staat in de hoofdstad op winst in de peilingen. Bij een goed resultaat op 21 maart maakt de partij kans op een plek in het college van B en W.

Vakantievluchten

Het is de bedoeling dat Lelystad vanaf volgend jaar een groot deel van de vakantievluchten overneemt van Schiphol. Vooral in het noorden en oosten van Nederland vrezen bewoners overlast van de dalende en stijgende toestellen.

Vanavond houdt GroenLinks een zogeheten MeetUp in Zwolle tegen de uitbreidingsplannen. Die zijn slecht voor het klimaat, de luchtkwaliteit en de rust van bewoners, zeggen Klaver en Groot Wassink.

"Wij zullen het Amsterdamse aandeelhouderschap inzetten om de groei van Schiphol te stoppen. Afschuiven van die groei naar Lelystad is asociaal en geen oplossing."

GroenLinks wijst erop dat de gemeente Amsterdam in 2006 als aandeelhouder privatisering van Schiphol wist tegen te houden.
Franse vissers blokkeren Nederlandse schepen
25 Januari, 16:48 NOS nieuws

Boze Franse vissers blokkeren sinds vanochtend vroeg de havens van Calais en Boulogne-sur-Mer. Op die manier protesteren ze tegen de Nederlandse pulsvisserij. Daardoor hebben ze naar eigen zeggen grote schade geleden: "De Hollanders hebben de zee geplunderd en er is geen vis meer over", zegt Christian Dubois van het regionale visserscomitť in Le Monde. De vissers eisen financiŽle compensatie van de Franse overheid.

Door de blokkade van Calais konden de veerboten naar Engeland vanochtend niet uitvaren. In Boulogne-sur-Mer liggen bovendien twee Nederlandse schepen in de haven. Zij mogen van de Fransen niet vertrekken. Tot grote verontwaardiging van Wubbo Pasterkamp, kapitein van de Teunis van Atje uit Urk. "Mijn Franse collega's mochten wel weg maar ik als Hollandse boot niet," vertelt hij in Nieuws en Co.

'Complete onzin'

"Ze gebruiken allerlei fake news om die staking kracht bij te zetten. De pulsvisserij krijgt de schuld maar het draait gewoon om geld. Door het slechte weer hadden ze geen inkomsten deze maand. Ze willen gewoon overheidsgeld zien."

Pasterkamp vist op inktvis, rode mul en rode poon. "Dat is het belachelijke hiervan. Die mensen vangen heel andere soorten vis dan ik bijvoorbeeld vang. Ik zie eigenlijk het verband niet. De pulsvisserij mag hier niet eens komen. 't Is gewoon complete onzin."

De kapitein van de Teunis van Atje vertelt dat de Franse actievoerders autobanden in brand steken. Er hangen grote rookwolken boven de haven. Ook houden ze de kruispunten rond de haven bezet.

De vissers hebben aangekondigd dat ze de blokkades in de loop van de avond zullen beŽindigen. Pasterkamp hoopt maar dat het klopt. "Dit kost mij 1000 tot 15.000 euro per dag. Het is gewoon belachelijk."
Cipiers blokkeren gevangenissen in Frankrijk
15 Januari, 13:30 NOS nieuws

Franse cipiers voeren bij verschillende gevangenissen actie voor veiliger werkomstandigheden. Bij zeker 26 gevangenissen heeft het personeel blokkades opgeworpen en mag niemand meer naar binnen. Ook steken ze autobanden in brand.

Aanleiding voor het protest is een incident van afgelopen week, waarbij een veroordeelde jihadist drie bewakers met een schaar verwondde in de noordelijke plaats Vendin-le-Vieil, net onder Lille. De detentievoorwaarden van de terrorist waren net versoepeld, tegen de zin van de cipiers.

Beu

De bewakers voelen zich bedreigd en zeggen dat er te weinig personeel is om gevaarlijke gevangenen in bedwang te houden. Ook zitten veel gevangenissen in Frankrijk overvol. "De cipiers zijn het beu, ze zijn boos. Onze collega's gaan ziek naar hun werk uit angst om te worden aangevallen", zei een woordvoerder van de vakbond.

Ook vrijdag waren er werkonderbrekingen in verschillende Franse gevangenissen. De Franse minister van Justitie reist morgen naar Vendin-le-Vieil om te praten met de betrokkenen. Dat is overigens ook de plek waar Salah Abdeslam, die verdacht wordt van het organiseren van de aanslagen in Parijs in 2015, binnenkort wordt vastgezet.

Binnenkort begint een proces tegen hem over de schietpartij bij een inval van de politie in het Belgische Vorst in maart 2016. Daarbij wist Abdeslam te ontsnappen; hij werd drie dagen later alsnog gearresteerd in Molenbeek. De rechtszaak is in Brussel, maar Abdeslam wordt heen en weer gereden naar BelgiŽ.
Internetproviders moeten The Pirate Bay ontoegankelijk maken
12 Januari, 20:36 NOS nieuws

Internetproviders KPN, T-Mobile, Tele2, Zeelandnet en CAIW moeten binnen tien dagen IP-adressen en domeinnamen die toegang geven tot torrent-site The Pirate Bay blokkeren voor hun abonnees.

De rechtbank Midden-Nederland sluit zich met dat oordeel aan bij een eerdere uitspraak van de rechtbank in Den Haag over twee andere internetaanbieders, Ziggo en KPN-dochter XS4ALL. Via The Pirate Bay kunnen mensen bijvoorbeeld speelfilms uitwisselen, maar ook allerlei andere data.

Niet legaal

Een torrent-site is zelf niet fysiek aanwezig op internet, maar is bereikbaar via andere IP-adressen en domeinnamen. Er is veel discussie over: auteursrechtenorganisaties vinden het niet legaal wat torrent-sites doen. Om die reden had stichting Brein, een belangenorganisatie op het gebied van onder meer film, muziek en literatuur, de rechtszaak aangespannen.

Dwangsom

Als de internetaanbieders de bewuste sites niet blokkeren, kunnen ze een dwangsom opgelegd krijgen van 10.000 euro, en 2000 euro per dag. Ze moeten ook de proceskosten voor Brein vergoeden. Brein mag bovendien de lijst met internetadressen die geblokkeerd moeten worden, aanpassen.

De blokkering is wel voorlopig: er loopt nog een bodemprocedure over de kwestie bij de Hoge Raad, maar die kost tijd. De Hoge Raad spreekt zich naar verwachting in april uit in deze zaak.
Ook KPN, T-Mobile, Tele2, Zeelandnet en Caiw moeten The Pirate Bay blokkeren
12 Januari, 19:30 Tweakers
De rechter heeft bepaald dat ook de providers KPN, T-Mobile, Tele2, Zeelandnet en Caiw over moeten gaan tot blokkade van The Pirate Bay, net als eerder Ziggo en Xs4all na een actie van Brein. De blokkade moet binnen tien dagen actief zijn.


'Uber blokkeerde op afstand alle computers en telefoons bij een inval'
11 Januari, 19:24 NOS nieuws

De taxidienst Uber heeft jarenlang een geheim computerprogramma gebruikt om zijn systemen te vergrendelen wanneer de inspectie een inval deed. Zo konden overheden niet bij belangrijke informatie komen, zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg.

Medewerkers hadden de instructie om een speciaal nummer op het hoofdkantoor in San Francisco te bellen zodra er een inval was. In dat geval werden alle computers op afstand uitgelogd en ontoegankelijk gemaakt. Wachtwoorden werden veranderd en gegevens op smartphones, laptops en computers van het bedrijf werden automatisch vergrendeld.

Dat systeem, dat Ripley werd genoemd, zou ook zijn gebruikt op het internationale hoofdkantoor in Amsterdam. In 2015 en 2016 is het volgens ingewijden ook toegepast in Brussel, Parijs, Hongkong en Montreal.

Hackers betaald

De taxidienst ligt al tijden onder vuur vanwege misstanden. Zo werden de persoonlijke gegevens van 57 miljoen gebruikers en chauffeurs gestolen. Het bedrijf betaalde de hackers vervolgens om het datalek stil te houden.

Ook gebruikte Uber het geheime programma Greyball om voor de autoriteiten onzichtbaar te blijven. Zo kon de dienst ongezien taxi's laten rijden in steden waar dat nog niet mocht.

Diefstal technologie

Andere software werd gebruikt om chauffeurs van concurrent Lyft in de gaten te houden, en met God View kon Uber de bewegingen van journalisten, politici en beroemdheden volgen. Ook heeft Waymo, een zusterbedrijf van Google, een klacht ingediend over het stelen van technologie voor zelfrijdende auto's.
OM: 31 verdachten van blokkeren A7 voor Sinterklaasintocht Dokkum
8 Januari, 15:12 NOS nieuws

Justitie heeft 31 verdachten op het oog voor het blokkeren van de A7 voor de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum op 18 november. Van de 31 zijn er 18 geÔdentificeerd, die allemaal uit Friesland komen. Zij hebben een brief gekregen waarin wordt gevraagd of ze naar de politie willen komen voor verhoor. Het OM probeert nog de namen te achterhalen van de overige 13 verdachten.

Voorstanders van Zwarte Piet uit Dokkum en elders blokkeerden met hun auto's de A7 om betogers tegen Zwarte Piet te verhinderen naar Dokkum te komen.

De 31 actievoerders worden verdacht van het versperren van een openbare weg, het veroorzaken van gevaar of hinder op de weg en het verhinderen van een betoging.
Franse president wil sites met nepnieuws kunnen blokkeren tijdens verkiezingen
4 Januari, 20:24 Tweakers
De Franse president Emmanuel Macron komt binnenkort met een wetsvoorstel om fake news te kunnen beteugelen. Onderdeel hiervan is een noodmaatregel tijdens verkiezingen die de autoriteiten in staat stelt inhoud van sites te verwijderen of de sites geheel te blokkeren.


Zo probeert Iran het internet aan banden te leggen en protestberichtgeving te blokkeren
2 Januari, 17:24 Volkskrant
Iran heeft een lange geschiedenis met vergaande internetcensuur. De laatste maatregelen van de machthebbers om het internet te reguleren en apps af te sluiten, komen dan ook niet uit de lucht vallen. De Iraanse overheid heeft een breed arsenaal aan vrijheidsbeperkende maatregelen tot haar beschikking. Instagram en het van oorsprong Russische WhatsApp-alternatief Telegram mochten tot voor kort nog


Politieke onrust Congo - Congolese regering vraagt telecombedrijven sms en internet te blokkeren, dag voor betoging
30 December 2017, 22:48 Skynet
In een brief die de ronde doet op de sociale media vraagt de Congolese regering aan de verschillende telecomoperatoren om sms-verkeer en mobiel internet "uit staatsveiligheidsoverwegingen" onmogelijk te maken. Die opschorting wordt gevraagd vanaf zaterdag 18 uur en "tot nader order". Het nieuws werd bevestigd aan Reuters. Voor zondag hebben zowel oppositie, middenveld als de machtige katholieke kerk opgeroepen tot vreedzame betogingen tegen president Joseph Kabila. Op oudejaar 2016 bemiddelde de Kerk een akkoord tussen regime en oppositie dat Kabila nog tot eind 2017 de tijd gaf om verkiezingen te organiseren, maar dat Sylvesterakkoord werd dus niet gerespecteerd. Dat maakt Kabila voor zijn tegenstanders een illegitieme president vanaf 1 januari 2018.


'Western Digital zal overname geheugendivisie Toshiba niet langer blokkeren'
8 December 2017, 11:24 Tweakers
Western Digital en Toshiba zouden van plan zijn om een overeenkomst te sluiten, waarmee WD zich niet langer zal verzetten tegen de overname van de nandgeheugendivisie van het Japanse Toshiba.


Google blokkeert toegang tot YouTube vanaf Amazon Fire TV en Echo Show
6 December 2017, 10:12 Tweakers
Google heeft YouTube weer geblokkeerd op de Amazon Echo Show en gaat per 1 januari hetzelfde doen op de Amazon Fire TV. Google zegt de dienst te blokkeren omdat het geen overeenstemming kan bereiken met Amazon over gebruik van elkaars diensten.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be