NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Blokkeren

2News.be / Trefwoorden / Blokkeren

'Western Digital zal overname geheugendivisie Toshiba niet langer blokkeren'
Vrijdag, 11:24 Tweakers
Western Digital en Toshiba zouden van plan zijn om een overeenkomst te sluiten, waarmee WD zich niet langer zal verzetten tegen de overname van de nandgeheugendivisie van het Japanse Toshiba.


Google blokkeert toegang tot YouTube vanaf Amazon Fire TV en Echo Show
6 December, 10:12 Tweakers
Google heeft YouTube weer geblokkeerd op de Amazon Echo Show en gaat per 1 januari hetzelfde doen op de Amazon Fire TV. Google zegt de dienst te blokkeren omdat het geen overeenstemming kan bereiken met Amazon over gebruik van elkaars diensten.


Washington wil fusie AT&T en Time Warner blokkeren
21 November, 15:12 Emerce
De Amerikaanse regering wil de voorgenomen fusie van telecomreus AT&T en mediabedrijf Time Warner blokkeren. AT&T wil 85,4 miljard dollar op tafel leggen voor Time Warner, maar Washington dreigt nu met de rechter.


Gehaktballen blokkeren Zweedse weg
17 November, 20:36 Skynet
Een gekantelde vrachtwagen met 20 ton köttbullar, oftewel Zweedse gehaktballetjes, heeft afgelopen woensdag voor een serieuze verkeerschaos gezorgd op een drukke weg in het zuidwesten van Zweden. Er vielen geen gewonden, maar het overladen van de immense hoeveelheid balletjes duurde de hele nacht. Dat melden Zweedse media.


Witte meisjespiet en Zwarte Piet in Sinterklaasjournaal
17 November, 19:06 NOS nieuws

In het Sinterklaasjournaal waren vanavond voor het eerst twee pieten te zien: de Huispiet, die traditioneel zwart was geschminkt, en een ongeschminkt wit meisje in een pietenpak dat voor het eerst met Sinterklaas mee mocht varen uit Spanje.

Piet-watchers keken al vier afleveringen lang tevergeefs uit naar de pieten in verband met de zwartepietendiscussie. De NTR had eerder al gezegd dat de regenboogpieten niet zouden terugkeren, maar hield lang geheim hoe de knechten er morgen, bij de intocht van Sinterklaas in Dokkum, uit zullen zien.

Andere pieten zijn nog niet te zien geweest in de uitzending. Eerder deze week werd de Pakjesboot bevolkt door een groep mannen die sinterklaasliedjes zong, onder wie John Jones. Hij speelde eerder Vergeetpiet in de kinderserie, maar verscheen nu zonder pietenpak.

Uit het gesprek van de Sint met de meisjespiet bleek dat zij voor het eerst meevaart naar Nederland. Mogelijk sorteert het Sinterklaasjournaal daarmee voor op een verhaallijn waarbij pieten hun zwarte kleur krijgen bij hun gang door een schoorsteen. Een soortgelijk scenario werd in 2014 uitgewerkt toen Sinterklaas witte hulppieten inzette, die steeds zwarter uit de schoorsteen kwamen.

Grote Boek zoek

In de uitzending van vandaag kwam de Huispiet Sinterklaas melden dat het Grote Boek zoek was en waarschijnlijk was achtergebleven in Spanje. Terwijl Sinterklaas ging zoeken, nam de Huispiet het roer over. Omdat hij ervan overtuigd was dat het boek nog in Spanje lag, besloot hij de steven te keren.

Het Grote Boek bleek in het water te zijn gevallen en inmiddels veilig in Dokkum te liggen. De burgemeester zou het morgenochtend op de kade aan Sinterklaas overhandigen, maar ze ontdekte dat de woorden van de Sint in het boek helemaal waren verwaterd.
Onrust Zimbabwe: legervoertuigen blokkeren toegang tot parlement in Harare
15 November, 08:32 Skynet Buitenland
Pantservoertuigen van het Zimbabwaanse leger blokkeren deze morgen de toegang tot het parlementsgebouw in de Zimbabwaanse hoofdstad Harare. Dat heeft een journalist van het Franse persbureau AFP vastgesteld. Ook regeringsgebouwen en het kantoor van de regeringspartij Zanu PF vallen onder de controle van het leger.


Pantservoertuigen onderweg naar hoofdstad Zimbabwe
14 November, 16:36 NOS nieuws

In Zimbabwe zijn pantservoertuigen onderweg naar de hoofdstad Harare. Dat zeggen ooggetuigen tegen persbureau Reuters. De manoeuvre komt een dag nadat het hoofd der strijdkrachten had gewaarschuwd dat hij zou ingrijpen als president Mugabe niet stopt met zuiveringsacties in zijn partij. Daarbij doelt hij op mensen die hem hebben geholpen met de onafhankelijkheidsstrijd die hem in 1980 aan de macht bracht.

De meesten van hen zijn aanhangers van de afgezette vicepresident Emmerson Mnangagwa.

Er zouden vier pantservoertuigen onderweg zijn naar Harare. Twee andere zouden geparkeerd staan langs de hoofdweg van Harare naar Chinhoyi, een plaats 20 kilometer verderop. Militairen die erbij stonden, wilden niets zeggen.

Mnangagwa, jarenlange vertrouweling en de gedoodverfde opvolger van Mugabe, werd vorige week maandag ontslagen. Zijn vertrek maakt de weg vrij voor Mugabes vrouw Grace, van wie wordt gezegd dat ze haar 93-jarige man graag wil opvolgen. Ze speelt de laatste jaren een steeds grotere rol in de Zimbabwaanse politiek. De 52-jarige Grace groeide uit van Mugabes secretaresse en maîtresse tot de machtigste vrouw van het land.

Machtsstrijd

Volgens correspondent Bram Vermeulen moet het verzet van de legerleiding worden gezien als het uitvechten van de strijd om de macht nu Mugabe zichtbaar lichamelijk zwakker wordt. Bevelhebber Constantino Chiweng heeft niets met Grace Mugabe. Het verzet van de legerleiding is opmerkelijk, normaal bemoeit die zich niet met de politiek.

Een deel van het leger schaart zich achter hem, maar een ander deel spreekt zich uit voor Mugabe. "Mogelijk heeft Mugabe aangestuurd op deze reactie van de legerleider en heeft hij nu een goede reden om ook hem de laan uit te sturen en dus het leger te zuiveren van zijn vijanden. De vraag is dan wie de meeste steun heeft in het leger."

De oppositie laat niets van zich horen. Oppositieleider Tsvangirai is ziek; hij heeft kanker en ligt in het ziekenhuis. Hij weigert ook plaats te maken voor een jongere opvolger. Volgens Vermeulen moet een oplossing vanuit Mugabes eigen partij komen.
Google Chrome gaat ongewenste redirects blokkeren
8 November, 21:12 Tweakers
De Chrome-browser van Google gaat in de toekomst ongewenste redirects op het internet blokkeren. De aanpassingen aan de browser worden in drie fases opgeleverd, waarvan de eerste nu al uit te proberen valt in de developer preview van het programma.


Marktkramers blokkeren invalswegen Parijs uit protest tegen afschaffing kerstmarkt
6 November, 13:00 Skynet
De ruzie tussen de organisator van de kerstmarkt op de Champs-Elysées en de gemeenteraad van Parijs escaleert. Vanochtend hebben tientallen marktkramers met hun vrachtwagens filterblokkades opgesteld op invalswegen naar Parijs. Ze doen dat uit protest tegen de afschaffing van de kerstmarkt onder zijn huidige vorm.


Betaaldiensten kunnen rekening verdachte webshop blokkeren na 3 fraudemeldingen
30 Oktober, 09:06 Tweakers
Het Openbaar Ministerie werkt samen met twaalf betaaldiensten om frauduleuze webwinkels beter en sneller aan te kunnen pakken. Na drie aangiftes van internetoplichting licht het OM de diensten in, die de rekening van een shop kunnen blokkeren.


G7 en internetgiganten akkoord om "terroristische" onlinepropaganda te blokkeren
20 Oktober, 17:12 Skynet
De landen van de G7 hebben samen met enkele internetgiganten een akkoord bereikt over het blokkeren van online content met een "terroristisch" karakter. Dat heeft Italië, dat momenteel de G7 voorzit, vrijdag aangekondigd. Islamitische Staat (IS), al-Qaïda, en andere extremistische en terroristische organisaties gebruiken het internet als een instrument om propaganda te verspreiden, strijders te rekruteren en om op te roepen tot geweld en aanslagen. Om dit misbruik tegen te gaan is het van groot belang dat de verschillende regeringen samenwerken met de privésector en het maatschappelijk middenveld, luidde het in een slotverklaring van de Groep van Zeven.


Staking bij Belgische brouwerijen AB InBev
13 Oktober, 12:12 De Tijd
12:06 Er is een staking uitgebroken bij de AB InBev-brouwerijen in Leuven, Jupille en Hoegaarden.


Rusland gaat toegang tot websites blokkeren die cryptocurrency verhandelen
10 Oktober, 12:18 Tweakers
Een topman van de Russische centrale bank, Sergei Shvetsov, heeft laten weten dat Rusland de toegang tot websites die handelen in bitcoin of andere digitale valuta, gaat blokkeren. Volgens hem zijn het dubieuze betaalmiddelen.


Drie vrachtwagens botsen in Kennedytunnel

In de Kennedytunnel is woensdag omstreeks 10.30 uur een ongeval gebeurd met drie vrachtwagens. Momenteel is er slechts één rijstrook beschikbaar.
Hervorming Franse arbeidswet: truckers blokkeren snelweg nabij België

Bij de vakbonden CGT en FO aangesloten Franse truckers zijn maandagmorgen vroeg acties gestart tegen de hervorming van de arbeidswetgeving en om eisen van de sector kracht bij te zetten.
Ziggo en XS4all moeten the Pirate Bay weer blokkeren
22 September, 13:12 Volkskrant
De providers XS4all en Ziggo moeten torrentsite the Pirate Bay weer blokkeren voor hun klanten. In ieder geval voorlopig: het eindoordeel is nog aan de Hoge Raad. Stichting Brein, dat opkomt voor de houders van auteursrechten, eiste een voorlopig verbod op de populaire site en kreeg vrijdag gelijk van de rechtbank in Den Haag. Op the Pirate Bay kunnen internetters zoeken naar zogenoemde torrents w


Ziggo en Xs4all moeten The Pirate Bay weer blokkeren
22 September, 13:18 Tweakers
De voorzieningenrechter van Den Haag heeft Ziggo en Xs4all bevolen binnen tien werkdagen The Pirate Bay weer te blokkeren voor hun klanten. De blokkade moet in ieder geval in stand gehouden worden tot er een vonnis is in de bodemzaak bij de Hoge Raad.


Trump botst op nieuw protest bij blokkeren transgenders
16 September, 09:36 Gazet v. Antwerpen

Een groep van Amerikaanse senatoren, bestaande uit zowel Republikeinen als Democraten, wil verhinderen dat transgenders uit het Amerikaanse leger zouden worden gezet. Met een wetsvoorstel willen ze een stokje steken voor de beslissing in juli van president Donald Trump om transgenders te weren uit de strijdkrachten.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be