NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Blockchain

2News.be / Trefwoorden / Blockchain

Blockchain en drones: BelgiŽ en VN zetten nieuwe technologie in voor humanitaire hulp
Donderdag, 17:06 Skynet Belgie
De Belgische regering trekt dit jaar 20 miljoen euro uit om de humanitaire hulpverlening bij conflicten en rampen te verbeteren door de inzet van nieuwe technologie, zoals drones, sociale media of blockchain. Dat maakte minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open Vld) vandaag bekend tijdens een werkbezoek aan de Verenigde Naties (VN) in New York.


Team A to Blockchain winnaar eerste hackathon ProRail
Dinsdag, 09:12 Emerce
De winnaar van de eerste hackathon van spoorbeheerder ProRail is het team A to Blockchain met een toepassing van blockchain om het goederenvervoer nog veiliger en transparanter te maken. De hackers van dit team zijn student en trainee bij verschillende bedrijven.


Rob van Gijzel wordt ambassadeur van de Dutch Blockchain Coalition
13 April, 09:42 Emerce
Voormalig burgemeester van Eindhoven en oud-Tweede Kamerlid Rob van Gijzel is aangetreden als ambassadeur van de Dutch Blockchain Coalition (DBC). Hij gaat de top van het bedrijfsleven en bestuurlijk Nederland bij elkaar brengen om de introductie van blockchain toepassingen in Nederland te versnellen.


Eerste blockchain smartphone in productie
10 April, 13:18 Emerce
Sirin Labs heeft bij het Chinese Apple-assemblagebedrijf Foxconn een order geplaatst voor 25.000 blockchain smartphones. Het toestel moet half oktober op de markt komen.


Salesforce ontwikkelt blockchain-product
9 April, 19:36 Techzine
Salesforce-oprichters Marc Benioff en Parker Harris hebben bekendgemaakt dat het bedrijf werkt aan een blockchain-product. In een interview met Business Insider vertelden zij hoe het bedrijf op het idee kwam om een nieuw product te ontwikkelen dat gebruikmaakt blockchain-technologie. In het interview spraken de oprichters ťťn uur lang uitgebreid over hun rol bij het bedrijf […]


Terugblik op Meet-up Blockchain - Van bitcoin tot 'de onzichtbare man'
8 April, 06:24 Tweakers
Na het succes van de eerste Meet-up rond het thema blockchain, vond op donderdag 29 maart de tweede editie plaats in Eindhoven. Deze keer met twee sprekers: Bas Wisselink en Tey el-Rjula, en een afsluitend panelgesprek. Deze eerste Meet-up van dit jaar wordt vervolgd met drie verdere evenementen.


Koopman Logistics zet blockchain in
6 April, 12:00 Emerce
Koopman Logistics zet naar eigen zeggen eerste logistieke dienstverlener in Europa blockchaintechnologie in om logistieke processen in het vervoer en opslag van nieuwe en gebruikte auto?s volledig te digitaliseren.


INS passeert met blockchain ?middle man?: fabrikant verkoopt aan consument
5 April, 11:54 Emerce
Met een intentieverklaring tussen INS en PostNL krijgt een Nederlands platform waarop fabrikanten en consumenten elkaar vinden vorm. Het Russische bedrijf wil met een blockchainoplossing de ?middle man? overslaan - de supermarktketens dus.


SXSW 2018: Het probleemoplossend vermogen van blockchain
31 Maart, 10:42 Emerce
Blockchain was zonder meer het belangrijkste onderwerp tijdens SXSW, maar de technologie blijkt nog moeilijk te bevatten. Het toelichten van toepassingen helpt de mogelijkheden en toegevoegde waarde van blockchain beter te begrijpen. Aan de hand van twee blockchain-initiatieven voor digitale marktplaatsen voor werk en recruitment licht SXSW-bezoeker Niels van Hamersveld de technologie toe.


Tey el Rjula (Tykn): ?Met blockchain het identiteitsprobleem van vluchtelingen oplossen?
30 Maart, 15:30 Emerce
Geboorteplaats onbekend. Dat staat te lezen op het rijbewijs van Tey el Rjula. Niet dat hij niet weet waar hij geboren is, maar hij kan het niet bewijzen. In 1990 werden in zijn geboortestad Koeweit de bevolkingsregisters gebombardeerd. Zijn enige papieren kopie raakte hij kwijt tijdens een bombardement in Beirut, waar hij samen met zijn vader naartoe was gevlucht. ?Hierdoor groeide ik dus op zonder geboortecertificaat?, aldus El Rjula tegen Top Names.


Bekijk hier de livestream van de Meet-Up Blockchain
29 Maart, 20:06 Tweakers
Op 29 maart vindt de Meet-Up Blockchain plaats in Eindhoven. Via deze post kun je vanaf 19.00 live meekijken met de drie talks.


Travel Tomorrow MeetUp: wat kan de reisbranche met blockchain? (1)
29 Maart, 07:42 Emerce
In het nieuwe Travel Tomorrow-rapport worden twee technologieŽn belicht die in potentie de reisbranche op zijn kop kunnen zetten: artificial intelligence en blockchain. Tijdens de eerste MeetUp naar aanleiding van dit rapport werd blockchain uitgediept. ?De echte kracht van blockchain zit hem in de combinatie met andere technologieŽn.?


Waarom Unilever blockchain test voor programmatic reclame
28 Maart, 13:06 Emerce
Unilever en IBM hebben bekendgemaakt te experimenteren met een blockchaintechnologie voor de handel in advertenties. De bedrijven doen dit omdat ze denken er transparantie mee te creŽren in de automatische, programmatic, inkoop. Wat is precies het probleem en wat denken de bedrijven ermee op te lossen?


Spaanse grootbank en Ripple starten internationale blockchain-app
26 Maart, 11:00 Techzine
Ergens in de lente plant de grootste Spaanse bank, Santander, een bank-app waarmee je grenzenloos geld betalingen kan doen. Het werkt hiervoor samen met Ripple en is allereerst beschikbaar voor klanten in Spanje, BraziliŽ, UK en Polen. Santander is volgens Business Insider bijna klaar om een internationale geldtransfer-app te lanceren in samenwerking met fintech start-up […]


Wat blockchain en AI samen teweeg kunnen brengen
23 Maart, 12:06 Emerce
Internationale bedrijven die handelen in cryptovaluta maken steeds meer gebruik van kunstmatige intelligentie en op maat gemaakte algoritmen, waardoor hun datacentra veel efficiŽnter functioneren. Het is slechts ťťn van de vele voorbeelden van hoe blockchain in combinatie met AI onze levens gaat veranderen.


IBM lanceert goedkoper platform voor start-ups met blockchain-projecten
23 Maart, 11:48 Techzine
IBM heeft een nieuw blockchainproduct onthuld. Hiermee kunnen start-ups en ontwikkelaars hun eigen gedistribueerde grootboekprojecten bouwen. IBM?s variant zou goedkoper zijn dan Big Blue en zich niet richten op cryptovaluta. Het product bevindt zich nu in de beta-testfase maar IBM heeft niet bekend gemaakt hoeveel het product zou kosten. De service van IBM is een […]


?Google integreert blockchain straks als extra mogelijkheid in clouddienst?
23 Maart, 16:00 Techzine
Blockchain wint langzaam aan populariteit. Nu zou Google ook aan boord van de trein springen en werken aan eigen blockchain-gerelateerde technologie om zijn cloudtechnologie te ondersteunen. Daarmee speelt het alvast in op de nieuwste markttrend en is het startups die hieraan werken te snel af. Dat melden bronnen van financieel persbureau Bloomberg vandaag. Bedrijven gebruiken […]


Fujitsu opent Blockchain Innovation Center in Brussel
21 Maart, 17:48 Techzine
Fujitsu laat aan Techzine weten over de opening van het Blockchain Innovation Center in Brussel. In samenwerking met externe partners vindt hier onderzoek plaats, waarbij specifieke projecten uitgewerkt worden om het potentieel van blockchain-technologie verder te onderzoeken. Het bedrijf geeft aan dat de interesse vanuit de klant om blockchain en de invloed ervan te begrijpen […]


Groningen weer epicentrum innovaties blockchain
19 Maart, 06:30 Emerce
Van 5 tot en met 8 april is Groningen weer het epicentrum voor technische en bedrijfsmatige innovaties op blockchains. Dan vindt voor de tweede keer de Blockchaingers Hackathon plaats.


Blockchain biedt hotellerie goede kansen
14 Maart, 16:42 Emerce
De hotellerie is bij uitstek geschikt om blockchainoplossingen toe te passen, daarover zijn Pedro Andersen (Winding Tree), Lennert de Jong (citizenM) en Erasmus Elsner (Cryptocribs) het roerend eens. ?Voor een vertrouwensrelatie met de klant en het afhandelen van betalingen heb je straks geen tussenpersoon meer nodig.?

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be