NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Blij


Dagbladhandel Harmony wint Publieksprijs: ?We zijn heel blij met deze erkenning?
Dinsdag, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Kris Van Roey van Dagbladhandel Harmony uit Kessel won de Publieksprijs van het Gemeentelijk Compliment. Van Roey haalde 153 stemmen, bijna 10% van het totaal.
Ollongren blij met discussie over Russische inmenging en nepnieuws
Vrijdag, 15:30 NOS nieuws

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken is blij dat er een brede discussie is ontstaan over haar waarschuwing voor Russische inmenging en nepnieuws. "Ik verwelkom dat, want het gaat ook over bewustwording", zegt zij.

De bedrijven die zij heeft uitgenodigd, zoals Google en Facebook, hebben zich volgens de minister "zeer bereid getoond" om met haar in gesprek te gaan. Andere organisaties en bedrijven hebben zich op eigen initiatief aangemeld.

Ollongren: "Dat zijn deels bedrijven die behulpzaam kunnen zijn voor andere bedrijven, soms kleine startups, maar ook wetenschappers, die ook zien wat er wereldwijd gebeurt en nadenken over manieren hoe hier mee om te gaan."

Journalistiek

Ook het Genootschap van Hoofdredacteuren wil met de minister in gesprek. Het genootschap vertegenwoordigt de meeste kranten, televisiezenders en uitgevers van Nederland.

"Wij hebben ons aangemeld voor een gesprek met de minister", zegt NOS-hoofdredacteur Gelauff namens het Genootschap. "Zij agendeert een probleem in ons vakgebied en nodigt betrokken organisaties uit mee te praten. Als het dan ook nog gaat over onafhankelijke journalistiek dan is het logisch dat wij aanschuiven."

Waarschuwing

Ollongren stuurde dinsdag een waarschuwende brief naar de Tweede Kamer over Russisch nepnieuws, digitale aanvallen en Russische inlichtingenofficieren die de Nederlandse besluitvorming willen beïnvloeden.

De waarschuwing riep positieve en negatieve reacties op, bij opiniemakers en op sociale media. Sommigen vinden het tijd om het probleem onder ogen te zien, anderen vinden de waarschuwing te vaag en paniekerig. De Tweede Kamer reageerde bezorgd.

"Het gaat mij om kritische burgers en onafhankelijke journalistiek", zegt Ollongren. "Dat is misschien wel de beste bescherming tegen dit soort dingen."
Buurtbewoners Raasplein niet blij met veranderingen: ?Heraanleg is niet naar onze wens?
16 November, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Verschillende buurtbewoners van het Raasplein in Deurne zijn misnoegd over de recente veranderingen die het district Deurne doorvoerde in de wijk. ?Ze doen hier maar wat en met ons wordt geen rekening gehouden?, zegt bewoner Ronny Thibos.
Martinez blij met houding van spelers
15 November, 08:53 Skynet Sport
Bondscoach Roberto Martinez reageert tevreden na de weinig overtuigende 1-0 zege van de Rode Duivels in de vriendschappelijke wedstrijd gisteravond tegen Japan. "De houding (van de spelers, red.) was erg sterk. Ik ben tevreden met de communicatie tussen de spelers. We beginnen op een echte ploeg te lijken."


Martinez blij met houding van spelers
15 November, 08:53 Skynet Sport
Bondscoach Roberto Martinez reageert tevreden na de weinig overtuigende 1-0 zege van de Rode Duivels in de vriendschappelijke wedstrijd gisteravond tegen Japan. "De houding (van de spelers, red.) was erg sterk. Ik ben tevreden met de communicatie tussen de spelers. We beginnen op een echte ploeg te lijken."


Toon Aerts blij met eerste seizoenszege op "ideaal parcours"
11 November, 17:24 Skynet
"Hier word ik heel erg blij van", reageerde Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions) nadat hij voor het tweede jaar op rij de Jaarmarktcross in Niel gewonnen had. "Dit is de eerste moddercross en daarin pak ik mijn eerste overwinning. Ik vond hier vandaag het ideale parcours. Hiervoor word je veldrijder."


Ik ben blij het woord 'opleidingshomogamie' nu te kennen: het is niet moeilijk, wel relevant
11 November, 02:36 Volkskrant
De opleidingshomogamie neemt sterk toe, berichtte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) deze week. De wat neemt toe? De opleidingshomogamie. Ik kende het begrip tot voor kort niet en ben blij het nu wel te kennen: het begrip vergroot mijn denken over (on)gelijkheid. Het is niet moeilijk, wel relevant. Denk maar mee. Opleidingshomogamie is simpelweg dat (huwelijks)partners hetzelfde opleidin


Blij weerzien met Radja: zo verzamelden de Rode Duivels vandaag in Tubeke

Het was vandaag verzamelen geblazen voor de Rode Duivels aan het trainingscentrum in Tubeke, waar ons nationaal voetbalelftal de oefenwedstrijden tegen Mexico en Japan voorbereidt. Onder een koude novemberzon konden de Duivels Radja Nainggolan terug in hun midden verwelkomen. Ook de andere Duivels kwamen met dikke truien naar het complex. Michy Batshuayi kwam opvallend sober voor de dag, terwijl Romelu Lukaku volledig in het violet arriveerde?
Drukte bij KV Mechelen voor officiële voorstelling van Jankovic als nieuwe coach: ?Blij om terug te zijn?
2 November, 10:24 Gazet v. Antwerpen

Aleksandar Jankovic mag zich sinds woensdag opnieuw trainer van KV Mechelen noemen. De 45-jarige Serviër volgt bij de huidige rode lantaarn in de Jupiler Pro League de iets meer dan een week geleden ontslagen Yannick Ferrera op. ?Er zit genoeg kwaliteit in mijn spelersgroep om snel weer te klimmen in de stand?, vertelde Jankovic donderdag bij zijn voorstelling in het stadion van Malinwa, waar veel volk op af kwam.
Niet iedereen is blij met deze foto van Madonna
29 Oktober, 11:24 Gazet v. Antwerpen
De Amerikaanse popster Madonna was afgelopen woensdag in het Braziliaanse Rio de Janeiro op een trouwfeest. Tijdens haar verblijf maakte ze tijd voor een tripje in de gevaarlijke favela?s van de stad. Ze deelde er een kiekje van, maar dat wordt op sociale media lang niet door iedereen enthousiast onthaald.


Moeten we echt zo blij zijn met Koeman als bondscoach?
28 Oktober, 02:48 Volkskrant
Het is alweer een paar jaar geleden dat kunstenaar Gummbah het werk aanprees van H.N.G. van den Hurk, in zijn serie 'Net niet verschenen boeken.' Het boek dat net niet verscheen, heette Huizen die op Ronald Koeman lijken. Er verschenen twee delen net niet. Op de voorkant van beide boeken stond een foto van een huis. De huizen toonden een verbazingwekkend grote gelijkenis met Ronald Koeman. Hoe dat


Urker partij niet blij met zondagse parkeercontrole
27 Oktober, 10:00 NOS nieuws

De Urker Gereformeerde Partij wil weten waarom er zondag parkeercontroles zijn uitgevoerd in Urk. De fractie heeft daarover vragen gesteld aan het college van burgemeesters en wethouders.

Ambtenaren controleerden zondag het parkeergedrag van kerkgangers, maar volgens de UGP is er door de gemeenteraad afgesproken dat er op zondag geen buitengewoon opsporingsambtenaren mogen werken.

Werken op de Dag des Heeren ligt gevoelig in Urk. "Enkele jaren geleden is er een flinke discussie geweest over de havenmeesters in ons dorp. Dat zijn ook boa's. Het merendeel van de raad was er toen tegen dat ze op zondag zouden werken", zegt raadslid Willard Woord. "De parkeercontrole zondag is ook door buitengewoon opsporingsambtenaren gedaan."

Het zit de partij ook dwars dat ze in een lokale krant moest lezen dat de boa's gingen controleren. De gemeenteraad is daarover niet geïnformeerd.

Nieuw parkeerbeleid

Voor zover bekend zijn er geen boetes uitgedeeld. Het is op zondag druk rond de kerken in het protestants-christelijke dorp. Om de drukte in goede banen te leiden geldt sinds september een nieuw parkeerbeleid. Parkeren mag in het centrum maximaal twee uur en alleen in de daarvoor aanwezige vakken. Nog niet iedereen is van die regels op de hoogte.

Om parkeerproblemen te voorkomen lijkt het de UGP beter om via kerkbladen mensen te wijzen op de parkeerregels, schrijft Omroep Flevoland.

De politie zou wel gewoon op zondag boetes uit kunnen schrijven. "De controleurs zijn in dienst van de gemeente Urk. Een politieagent is dat niet. Als een agent de controle had gedaan, hadden we er niets over gezegd."

Hoewel de zondagsrust belangrijk is voor de UGP zijn er uitzonderingen te bedenken. "Als het niet anders kan, mag er gewerkt worden van ons geloof, bijvoorbeeld als er bij ijzel gestrooid moet worden. Maar het uitschrijven van parkeerboetes is niet iets dat persé op zondag moet gebeuren."

De UGP bezet twee van de zeventien raadszetels in de gemeente Urk.
Oude inrit industriepark moet dicht

Oprit 26 bis van de E34 in Aren-donk is sinds begin deze maand open voor het verkeer. De open-stelling heeft nu tot gevolg dat de oude in- en uitrit van het lokale industriepark dichtgaat.
Word je blij van deze Yamaha pickup?
25 Oktober, 12:36 AutoBlog
De Tokyo Motor Show heeft dit jaar een karrenvracht aan concept cars voor je in petto en dit is misschien wel de mafste. Zelden zagen we een auto met zo’n bijzondere stoelindeling als deze Yamaha Cross Hub Concept. De stoelen staan namelijk in een ruitvorm met de bestuurderszetel centraal voorin, daar schuin achter twee passagiersstoelen […]


Pearson blij met puntje; Brys voelt zich 'voor tweede keer tekort gedaan tegen OHL'
23 Oktober, 10:18 Skynet Sport
Beerschot Wilrijk en OH Leuven speelden zondag 2-2 gelijk in dé topper van de eerste periode. Beide teams zorgden voor een boeiende pot voetbal en de fans zorgden rond het veld voor een schitterende atmosfeer. Na de match gingen Nigel Pearson (OHL) en Marc Brys (Beerschot Wilrijk) hier graag nog even verder op in.


Pearson blij met puntje; Brys voelt zich 'voor tweede keer tekort gedaan tegen OHL'
23 Oktober, 10:18 Skynet Sport
Beerschot Wilrijk en OH Leuven speelden zondag 2-2 gelijk in dé topper van de eerste periode. Beide teams zorgden voor een boeiende pot voetbal en de fans zorgden rond het veld voor een schitterende atmosfeer. Na de match gingen Nigel Pearson (OHL) en Marc Brys (Beerschot Wilrijk) hier graag nog even verder op in.


Van der Poel knalt tegen nadarhek aan, Van Aert pakt in Boom meteen tweede zege van het seizoen

Wout Van Aert heeft in Boom de derde manche van de Superprestige gewonnen. Mathieu van der Poel kwam al vroeg in de wedstrijd ten val en zag zo zijn kansen op een nieuwe zege meteen in rook opgaan. De Nederlandse kampioen vond later nog wel zijn tweede adem maar toen ook zijn ketting nog eens blokkeerde, was een podiumplek ondanks een knappe inhaalrace zelfs niet meer haalbaar. Van Aert won na een lange solo en wordt zo ook meteen de nieuwe leider in de Superprestige.
Robyn wordt nieuwe vlam van ?Benny uit Familie?: ?Ik ben zo blij met mijn twee mannen?
19 Oktober, 03:18 Gazet v. Antwerpen

Er wacht Roel Vanderstukken een mooi geschenk op de set van Familie wanneer hij hersteld is van zijn hartoperatie: een nieuwe ?love interest? voor zijn personage Benny. Het gaat om Robyn, een veiligheidsagente gespeeld door Jits Van Belle (41). Zij mag eerst een paar weken ?proefdraaien? met Govert Deploige, die Vanderstukken tijdelijk vervangt.
Milieuorganisaties blij met Wiebes als klimaatminister: 'Een slimme, pragmatische man'
19 Oktober, 02:06 Volkskrant
Het klimaat krijgt in politiek Den Haag 'eindelijk een timmerman met een hamer'. Zo klinkt bijna eensgezind de reactie van de grote milieuorganisaties op de komst volgens Haagse kringen van een minister van Economische Zaken én Klimaat. Dat het een bewindsman van VVD-huize wordt, te weten Eric Wiebes, wordt eerder gezien als een voordeel dan een last. Ook al heeft Wiebes amper een achtergrond in k


Gemeenten proberen gratis trouwen zo onaantrekkelijk mogelijk te maken
16 Oktober, 18:06 Volkskrant
Steeds meer gemeenten nemen maatregelen om mensen ervan te weerhouden om gratis te trouwen. Uit een inventarisatie van de Volkskrant onder de honderd grootste gemeenten blijkt dat deze meerdere soorten obstakels opwerpen waarmee stellen te maken krijgen als ze voor een kosteloos huwelijk kiezen. Meestal is dit een inkomenstoets, of de eis dat iemand woonachtig moet zijn in de gemeente waar hij gra

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be