NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Biden


Biden heeft presidentsnominatie binnen na winst in Georgia
13 Maart, 00:00 HLN.BE
De Amerikaanse president Joe Biden heeft dinsdag genoeg afgevaardigden gewonnen om de nominatie van de Democratische Partij te bezegelen. Hij neemt het in november waarschijnlijk op tegen voormalig president Donald Trump, zo goed als zeker de Republikeinse kandidaat.


Biden wijst kritiek op leeftijd opnieuw van de hand: ?Je zou beter eens naar Trump kijken?
28 Februari, 00:01 HLN.BE
De Amerikaanse president Joe Biden (81) heeft andermaal onderlijnd dat hij zich niet te oud voelt voor een tweede termijn. In een interview met talkshowpresentator Seth Meyers wuifde Biden de kritiek op zijn leeftijd weg. ?Je zou beter eens naar Trump kijken?, grapte hij.


Biden ontvangt weduwe en dochter Navalny, moeder heeft lichaam gezien
23 Februari, 00:04 NOS nieuws

De Amerikaanse president Biden heeft de vrouw en dochter ontvangen van de in gevangenschap overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny. De ontmoeting met Joelia en Dasja Navalnaja vond plaats in San Francisco.

Volgens het Witte Huis heeft Biden hen gecondoleerd, en zijn bewondering uitgesproken voor Navalny's "buitengewone moed en nalatenschap van het vechten tegen corruptie, voor een vrij en democratisch Rusland".

Biden herhaalde bij de ontmoeting dat de Verenigde Staten nieuwe sancties aan Rusland zullen opleggen.

De moeder van Navalny heeft het lichaam van haar zoon gezien, zegt ze in een videoboodschap die Navalny's woordvoerder op X heeft geplaatst.

De autoriteiten hebben haar daartoe de gelegenheid gegeven, zegt ze. Ook zegt ze dat regeringsambtenaren hem in het geheim willen begraven en de tijd en de plaats van de begrafenis willen bepalen.

Verder zouden ambtenaren hebben gedreigd dat zij "iets zullen doen" met Navalny's lichaam als zijn niet akkoord gaat met een geheime begrafenis.

In de videoboodschap zegt ze dat de onderzoekscommissie in Salekhard haar meenam naar het mortuarium waar het lichaam van Navalny lag:

Aleksej Navalny (47) overleed afgelopen vrijdag in de strafkolonie IK-3 op de rand van de poolcirkel, waar hij een jarenlange celstraf uitzat na een schijnproces. Het team rond Navalny gaat ervan uit dat hij is vermoord. Ze hadden van de Russische autoriteiten gehoord dat het lichaam voorlopig niet zou worden vrijgegeven om chemische tests te kunnen uitvoeren.

'Natuurlijke doodsoorzaak'

Navalny's moeder riep president Poetin eerder deze week op het lichaam van haar zoon vrij te geven, zodat hij begraven kan worden.

De weduwe van Navalny beschuldigde de autoriteiten eerder ervan haar man te hebben vergiftigd met novitsjok, het zenuwgif waarmee ook in 2020 al een aanslag is gepleegd op het leven van Navalny.

De woordvoerder van Navalny meldt dat de moeder van Navalny inmiddels ook het medische rapport over diens dood heeft ingezien. Daarin zou staan dat het ging om een natuurlijke doodsoorzaak.




?Het ergste is dat hij het meent": Biden noemt NAVO-uitspraken Trump ?beschamend en dom?
14 Februari, 00:02 HLN.BE
De Amerikaanse president Joe Biden vindt dat zijn voorganger Donald Trump ?gevaarlijke en beschamende? uitspraken gedaan heeft over de NAVO. ?Zo lang ik president ben, zal het bondgenootschap iedere centimeter van het grondgebied verdedigen als Poetin een bondgenoot aanvalt.? Hij noemde de afspraken binnen de NAVO een ?heilige verbintenis? en verweet Trump dom te zijn.


VS onderzoekt nepbelletje van 'Biden' die kiezers oproept niet te stemmen
30 Januari, 00:10 NU.NL - Tech
De Amerikaanse autoriteiten onderzoeken een mogelijke poging tot verkiezingsfraude in de staat New Hampshire. Duizenden kiezers kregen via de telefoon een bericht met de nagemaakte stem van president Joe Biden. Die riep hen op niet te gaan stemmen voor de voorverkiezing.


Biden in eerste campagnetoespraak: 'Democratie staat op het stembiljet'
6 Januari, 00:01 NOS nieuws

In de Amerikaanse swing state Pennsylvania heeft president Biden zijn verkiezingscampagne afgetrapt. In een toespraak noemde hij oud-president Trump een gevaar voor de Amerikaanse democratie. De Democraat haalde fel uit naar Trump, die grote kans maakt om zijn tegenstander te worden bij de presidentsverkiezingen in november 2024.

Biden hield zijn toespraak niet toevallig gisteravond. Vandaag is het drie jaar geleden dat Trump-aanhangers het Capitool in Washington bestormden. "Het was de dag dat we Amerika bijna verloren. Alles verloren", zei Biden.

Hij beschuldigde Trump ervan dat hij geen afstand wil nemen van politiek geweld, en dat hij het na de gebeurtenissen op 6 januari 2021 zelfs verheerlijkt. Biden memoreerde hoe Trump de bestormers van het Capitool 'patriotten' noemt. "Maar politiek geweld is nooit aanvaardbaar in de Verenigde Staten. Het heeft geen plaats in een democratie."

'Hij gebruikt dezelfde taal als Nazi-Duitsland'

De president schetste een onheilspellend beeld van een land dat na november 2024 mogelijk opnieuw bestuurd wordt door een Republikeins politicus die hardop zijn bewondering uitspreekt voor dictators, en gezegd heeft een dictator te willen zijn. "Hij zegt dat het bloed van de Verenigde Staten wordt vergiftigd. Hij gebruikt dezelfde taal als Nazi-Duitsland", stelde Biden vurig, doelend op eerdere uitspraken van Trump over migranten zonder papieren.

De president benadrukte dat zijn campagne in het teken staat van het beschermen en versterken van de democratie. "Dat wat we in Amerika als heilig beschouwen". "Democratie staat op het stembiljet", vervolgde hij. "We hebben ons ooit vrijgevochten van de tirannie van het Britse rijk. We zouden nooit meer onder een koning of dictator dienen. Dat staat nu op het spel."

De plek van Bidens eerste campagnebijeenkomst was symbolisch, in de buurt van Valley Forge. Daar stond tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog een tentenkamp waar George Washington, de eerste president van de VS, met zijn troepen tijdens een ijskoude winter een bittere strijd voerde tegen de Engelsen.




Biden regering laat verkoopverbod Apple Watch ongemoeid
28 December 2023, 00:04 Emerce
De Biden-regering maakt het verkoopverbod van de Apple Watch in de VS niet ongedaan. Apple is in beroep gegaan tegen de beslissing van de rechtbank en werkt aan technische en juridische oplossingen om de smartwatch weer op de markt te brengen.


Biden praat in november met Chinese president Xi Jinping
1 November 2023, 00:04 Skynet
De Amerikaanse president Joe Biden gaat volgende maand in San Francisco zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping ontmoeten. Hij hoopt op een "constructief gesprek", zo meldt het Witte Huis. Er werd al langer gesproken over een mogelijke ontmoeting tussen de twee leiders, maar nu is er een principeovereenkomst.


Biden tevreden met princiepsakkoord tussen Hollywoodstudio's en scriptschrijvers
26 September 2023, 00:03 Skynet Buitenland
De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag positief gereageerd op het princiepsakkoord tussen de scriptschrijvers en de Hollywoodstudio's dat een einde zou kunnen maken aan een staking van bijna vijf maanden. Hij prees in een persbericht op de website van het Witte Huis de "kracht van collectieve onderhandelingen".


Biden vraagt eerlijke verdeling van winsten autosector te midden van ongekende staking
19 September 2023, 00:03 Skynet Economie
Nadat vrijdag nooit eerder geziene stakingsacties gestart waren bij de drie grootste Amerikaanse autofabrikanten in de Verenigde Staten, heeft president Joe Biden opgeroepen tot een "eerlijke" verdeling van hun "recordwinsten".


Biden kondigt noodtoestand af met oog op doortocht Idalia in Florida
29 Augustus 2023, 00:01 Skynet
De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag de noodtoestand afgekondigd voor de staat Florida. Dat moet de federale hulpverlening makkelijker maken in de aanloop naar de komst van de orkaan Idalia die woensdagochtend in het zuidoosten van het land wordt verwacht.


FBI schiet man dood die Joe Biden bedreigde
10 Augustus 2023, 00:01 HLN.BE
De FBI heeft woensdagochtend plaatselijke tijd in de Amerikaanse deelstaat Utah een man doodgeschoten die president Joe Biden had bedreigd. Dat heeft de FBI bevestigd. Biden zou woensdagavond plaatselijke tijd naar de staat afreizen.


Ook nieuwe hond van Biden bijtgraag: Commander verwondde al zeven werknemers van Witte Huis
27 Juli 2023, 00:01 HLN.BE
De nog geen twee jaar oude Duitse herder van president Joe Biden, die naar de naam Commander luistert, heeft in vier maanden tijd al zeven werknemers van het Witte Huis verwond. Dat blijkt uit emails die het Witte Huis moest vrijgeven na een beroep op de wet van openbaarheid van bestuur.


Brit die Geert Wilders en Joe Biden hackte krijgt vijf jaar cel in VS
3 Juli 2023, 00:12 NU.NL - Tech
Een Britse hacker is door de rechtbank in San Francisco veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar. De 23-jarige cybercrimineel krijgt de straf onder meer voor de digitale inbraak bij Twitter in 2020. Daarbij nam hij de accounts van onder anderen politicus Geert Wilders over.


Biden tekent decreet dat toegang tot voorbehoedsmiddelen versterkt
24 Juni 2023, 00:02 Skynet Buitenland
De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent vrijdag een presidentieel decreet dat de toegang van vrouwen tot voorbehoedsmiddelen versterkt. Dat heeft het Witte Huis aangekondigd. Het Hooggerechtshof vernietigde vorig jaar het grondwettelijk recht van vrouwen op abortus.


31 Mei 2023, 00:06 Volkskrant
Biden bezondigt zich -onopzettelijk- aan fake news
6 Mei 2023, 00:02 Skynet Buitenland
Groot nieuws voor de Witte Huis-journalisten vrijdag: president Joe Biden kondigde bij de start van een vergadering aan dat hij later op de dag een "grote persconferentie" zou geven. Aangezien Biden zo goed als nooit persconferenties geeft, deed zijn uitspraak al snel de ronde onder het journaille. Helaas bleek het om fake news te gaan, een verspreking van de president.


Biden vindt dat Republikeinen economie "gijzelen" in debat over schuldenplafond
6 Mei 2023, 00:02 Skynet Buitenland
De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Republikeinen er vrijdag van beschuldigd de Amerikaanse economie "te gijzelen" door enkel te willen instemmen met een verhoging van het schuldenplafond als er drastisch wordt gesnoeid in de begroting.


19 April 2023, 00:06 Volkskrant
Biden aangekomen in onrustig Noord-Ierland, pijpbommen gevonden
12 April 2023, 00:03 NOS nieuws

De Amerikaanse president Joe Biden is aangekomen in Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. Biden brengt een vierdaags bezoek aan Noord-Ierland en Ierland ter ere van het 25-jarige bestaan van het Goede Vrijdagakkoord, dat in 1998 een einde maakte aan de strijd tussen katholieken en protestanten. Biden werd ontvangen door de Britse premier Sunak.

Het is momenteel onrustig in Noord-Ierland en de politie vreest voor mogelijke aanslagen en geweld. Eerder vandaag werden vier "vermoedelijke pijpbommen" gevonden op een begraafplaats op ruim honderd kilometer van Belfast, maakte de politie bekend. Pijpbommen werden in het verleden ook gebruikt door de militante bewegingen in Noord-Ierland. Korpschef Bobby Singleton noemde de vondst een "sinistere en verontrustende ontwikkeling".

De politie brengt de vondst in verband met een aanval in Londonderry gisteren (door katholieken Derry genoemd). Tijdens een onaangekondigde protestmars van pro-Ierse nationalisten tegen het Goede Vrijdagakkoord gooiden gemaskerde betogers onder andere molotovcocktails naar een politieauto. De aanvallers verbrandden hun kleding op de plek waar nu pijpbommen zijn gevonden, laat de politie weten.

Op een andere plek werd de politie vandaag opnieuw bekogeld. Twee voertuigen raakten daarbij beschadigd, maar er vielen geen gewonden.

Dreigingsniveau 'ernstig'

De Britse veiligheidsdienst MI5 verhoogde twee weken geleden het dreigingsniveau voor binnenlands terrorisme in Noord-Ierland naar "ernstig". Dat betekent dat een aanslag "zeer waarschijnlijk is". De veiligheidsdienst bracht dit overigens niet in verband met de viering van het 25-jarige bestand van het Goede Vrijdagakkoord of het bezoek van Biden.

De Amerikaanse president zei over de toegenomen onrust eerder dat het hem er niet van zal weerhouden op bezoek te gaan in Noord-Ierland. "Ze kunnen me niet weghouden," zei hij.

Vanwege het bezoek van Biden zijn verschillende wegen rondom Belfast afgesloten.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn