NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Bevroren

2News.be / Trefwoorden / Bevroren

Britse premier Sunak pleit voor innemen bevroren Russische tegoeden
27 Februari, 00:02 NU.NL - Economie
Westerse landen moeten meer lef tonen in de economische strijd tegen Rusland, vindt de Britse premier Rishi Sunak. Zo kunnen ze bevroren Russische tegoeden innemen, stelt hij in een opiniestuk in The Sunday Times.


Mensen bevroren teruggevonden in auto?s in VS: ?Oorlog met moeder natuur?
27 December 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Er is een ?oorlog met moeder natuur? aan de gang in de VS. Zo omschrijven mensen de onmenselijke weersomstandigheden die winterstorm Elliott er veroorzaakt. Mensen sterven er ondertussen in hallucinante omstandigheden.




Tot nu toe ruim 632 miljoen aan Russische tegoeden bevroren in Nederland
25 April 2022, 00:04 NU.NL - Economie
Nederland heeft tot nu toe ruim 632 miljoen euro aan Russische tegoeden bevroren en ruim 274 miljoen euro aan Russische transacties tegengehouden. Dat schrijft minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.


EU-landen bevroren al 30 miljard euro aan Russische bezittingen
12 April 2022, 00:06 NU.NL - Economie
In alle EU-lidstaten samen is al voor 30 miljard euro aan Russische boten, panden, helikopters en anderen bezittingen geconfisqueerd, meldt de Europese Commissie vrijdag. Daarnaast is al zo'n 196 miljard euro aan transacties geblokkeerd. Nederland bevroor al 516 miljoen euro Russisch geld en hield 155 miljoen euro aan transacties tegen.


Duel tussen Go Ahead Eagles en Volendam afgelast vanwege bevroren veld
31 Januari 2021, 11:50 NU.NL - Sport
Het duel tussen Go Ahead Eagles en FC Volendam in de Keuken Kampioen Divisie gaat zondag niet door. Door nachtvorst in Deventer is het veld bevroren en onbespeelbaar geworden.


Red Bull blijft Honda-motor gebruiken als motorenreglement bevroren wordt
21 Januari 2021, 20:08 NU.NL - Sport
Red Bull Racing, het team van Max Verstappen, en AlphaTauri hebben donderdag met Honda overeenstemming bereikt over het gebruik van de motor na dit jaar. Voorwaarde is wel dat het motorenreglement in de Formule 1 bevroren wordt.


Explosies op bevroren rivier leveren waterspektakel op
12 April 2018, 08:00 Gazet v. Antwerpen

Om overstroming te voorkomen, heeft het Chinese leger gecontroleerde explosies uitgevoerd op de Amoer in het noordoosten van het land. De rivier is momenteel namelijk bevroren en wanneer het ijs zou beginnen smelten, zou dat heel wat overstromingen met zich kunnen meebrengen.




300 rekeningen bevroren van terreurverdachten, 82.000 euro in beslag genomen
22 Maart 2018, 06:36 Gazet v. Antwerpen

De Belgische overheid heeft sinds 2016 exact 82.407 euro in beslag genomen op de rekeningen van terreurverdachten of hun vehikels. Ook blokkeerde ze 294 rekeningen. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Financiën. Het kan gaan om Syriëstrijders, of verdachten van de aanslagen in Brussel of Parijs, berichten de Sudpresse-kranten donderdag.




"Steek bevroren brood direct in de toaster"
15 Maart 2018, 15:24 Gazet v. Antwerpen
Een nieuwe Britse campagne van het Waste & Resources Action Programme (WRAP) roept op om brood vanuit de diepvriezer direct in de toaster te gooien. Zo belanden er minder sneetjes in de vuilnisbak. Maar is het wel een goed idee om klam brood in een elektronisch apparaat te plaatsen? Culinair journaliste en schrijfster Tine Bral legt het uit.


Tien miljard aan bevroren Libische fondsen verdwenen
8 Maart 2018, 23:18 Skynet Economie
Meer dan tien miljard euro aan Libische fondsen, die in 2011 na een beslissing van de Verenigde Naties bevroren werden, is tussen eind 2013 en eind 2017 verdwenen van rekeningen van de Euroclear Bank. Dat schrijft Le Vif. De fondsen werden gecontroleerd door mensen uit de omgeving van de voormalige Libische leider Mouammar Kadhafi.


Videobedrijf misleidde de NOS met cameraploeg op bevroren gracht
6 Maart 2018, 16:24 NOS nieuws

De NOS is afgelopen zaterdag voor de gek gehouden door 1Camera, dat volgens zijn website een Amsterdams videobedrijf is, maar zich uitgaf voor een Amerikaanse tv-ploeg van CNBC. Een actrice van het gezelschap Boom Chicago deed zich daarbij voor als tv-verslaggever die op de Prinsengracht een reportage maakte over de schaatskoorts in Nederland.

Zij werd geïnterviewd door de NOS en maakte een verwijzing naar de opmerkingen van NBC-presentator Katie Couric tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen over de schaats als vervoermiddel in Nederland

Vandaag bleek dat het om een stunt ging. Het videobedrijf wilde 'fake news' maken. Het satirische item staat sinds gisteren op YouTube en werd vandaag gedeeld op sociale media.

Een redacteur van de NOS zag de tv-ploeg zaterdagochtend aan het werk. Een van de leden van het team bevestigde aan hem dat hij voor de Amerikaanse tv werkte. De beelden werden gebruikt voor een reportage in het Journaal en een item op NOS.nl.

Bij het bekijken van het materiaal, later die dag, had de redactie in Hilversum vragen over het logo op de microfoon van de cameraploeg. Het leek sterk op het logo van (C)NBC, maar er stond CNBS.

Navraag bij de Nederlandse producent van het filmpje leerde zaterdag dat de vrouw een verslaggever uit Seattle was. Dat zou de S verklaren.

"Jullie hebben daar zelf CNBC van gemaakt", zegt producent Paul Keur van 1Camera vandaag tegen de NOS. "Wij waren een item over fake news aan het maken. Dat dat een dubbele laag heeft gekregen doordat de NOS dat niet herkent als fake news, dat is nu gewoon een heel hot item."

Keur vindt dat het de schuld is van de NOS dat het gesprek is uitgezonden. In zijn ogen heeft de redactie het niet goed gecheckt. In een verklaring op de eigen site zegt 1Camera dat de stunt laat zien hoe makkelijk het maken van nepnieuws eigenlijk is.

Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws zegt in een reactie: "Ik baal natuurlijk dat we hier zijn ingetrapt, maar de andere kant is dat we doelbewust zijn voorgelogen toen we belden om een aantal zaken te checken. In het checken van dit onderwerp hadden we dus verder moeten gaan, maar het is ook wel treurig dat zo'n bedrijf er niet voor terugschrikt om zo doelbewust te liegen en te misleiden."

CNBC zegt tegen de NOS dat het onderzoekt of het videobedrijf inbreuk heeft gemaakt op het merkrecht van de zender.

Boom Chicago zegt in een reactie het zeer te betreuren dat een actrice van hun gezelschap dit heeft gedaan.




Man springt zonder aarzelen in bevroren kanaal om hond te helpen, maar moet zelf worden gered
3 Maart 2018, 12:24 Gazet v. Antwerpen

Een man uit Londen wordt door de Britse media een held genoemd nadat hij afgelopen week in een bevroren meer sprong om een hond in nood te redden. Hij moest echter zelf gered worden door voorbijgangers omdat hij de kracht niet meer had om de oever te bereiken. Hoewel de barmhartige daad hem een heldenstatus opleverde, vinden veel mensen zijn actie ?dom en uiterst gevaarlijk?.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn