NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Bevroren

2News.be / Trefwoorden / Bevroren

"Steek bevroren brood direct in de toaster"
Donderdag, 16:24 Gazet v. Antwerpen
Een nieuwe Britse campagne van het Waste & Resources Action Programme (WRAP) roept op om brood vanuit de diepvriezer direct in de toaster te gooien. Zo belanden er minder sneetjes in de vuilnisbak. Maar is het wel een goed idee om klam brood in een elektronisch apparaat te plaatsen? Culinair journaliste en schrijfster Tine Bral legt het uit.


Tien miljard aan bevroren Libische fondsen verdwenen
9 Maart, 00:18 Skynet Economie
Meer dan tien miljard euro aan Libische fondsen, die in 2011 na een beslissing van de Verenigde Naties bevroren werden, is tussen eind 2013 en eind 2017 verdwenen van rekeningen van de Euroclear Bank. Dat schrijft Le Vif. De fondsen werden gecontroleerd door mensen uit de omgeving van de voormalige Libische leider Mouammar Kadhafi.


Videobedrijf misleidde de NOS met cameraploeg op bevroren gracht
6 Maart, 17:24 NOS nieuws

De NOS is afgelopen zaterdag voor de gek gehouden door 1Camera, dat volgens zijn website een Amsterdams videobedrijf is, maar zich uitgaf voor een Amerikaanse tv-ploeg van CNBC. Een actrice van het gezelschap Boom Chicago deed zich daarbij voor als tv-verslaggever die op de Prinsengracht een reportage maakte over de schaatskoorts in Nederland.

Zij werd geïnterviewd door de NOS en maakte een verwijzing naar de opmerkingen van NBC-presentator Katie Couric tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen over de schaats als vervoermiddel in Nederland

Vandaag bleek dat het om een stunt ging. Het videobedrijf wilde 'fake news' maken. Het satirische item staat sinds gisteren op YouTube en werd vandaag gedeeld op sociale media.

Een redacteur van de NOS zag de tv-ploeg zaterdagochtend aan het werk. Een van de leden van het team bevestigde aan hem dat hij voor de Amerikaanse tv werkte. De beelden werden gebruikt voor een reportage in het Journaal en een item op NOS.nl.

Bij het bekijken van het materiaal, later die dag, had de redactie in Hilversum vragen over het logo op de microfoon van de cameraploeg. Het leek sterk op het logo van (C)NBC, maar er stond CNBS.

Navraag bij de Nederlandse producent van het filmpje leerde zaterdag dat de vrouw een verslaggever uit Seattle was. Dat zou de S verklaren.

"Jullie hebben daar zelf CNBC van gemaakt", zegt producent Paul Keur van 1Camera vandaag tegen de NOS. "Wij waren een item over fake news aan het maken. Dat dat een dubbele laag heeft gekregen doordat de NOS dat niet herkent als fake news, dat is nu gewoon een heel hot item."

Keur vindt dat het de schuld is van de NOS dat het gesprek is uitgezonden. In zijn ogen heeft de redactie het niet goed gecheckt. In een verklaring op de eigen site zegt 1Camera dat de stunt laat zien hoe makkelijk het maken van nepnieuws eigenlijk is.

Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws zegt in een reactie: "Ik baal natuurlijk dat we hier zijn ingetrapt, maar de andere kant is dat we doelbewust zijn voorgelogen toen we belden om een aantal zaken te checken. In het checken van dit onderwerp hadden we dus verder moeten gaan, maar het is ook wel treurig dat zo'n bedrijf er niet voor terugschrikt om zo doelbewust te liegen en te misleiden."

CNBC zegt tegen de NOS dat het onderzoekt of het videobedrijf inbreuk heeft gemaakt op het merkrecht van de zender.

Boom Chicago zegt in een reactie het zeer te betreuren dat een actrice van hun gezelschap dit heeft gedaan.
Man springt zonder aarzelen in bevroren kanaal om hond te helpen, maar moet zelf worden gered
3 Maart, 13:24 Gazet v. Antwerpen

Een man uit Londen wordt door de Britse media een held genoemd nadat hij afgelopen week in een bevroren meer sprong om een hond in nood te redden. Hij moest echter zelf gered worden door voorbijgangers omdat hij de kracht niet meer had om de oever te bereiken. Hoewel de barmhartige daad hem een heldenstatus opleverde, vinden veel mensen zijn actie ?dom en uiterst gevaarlijk?.
Schaatsen op bevroren vennetje: 'Echt een cadeau dat dit kan'
28 Februari, 16:06 NOS nieuws

Op bevroren vennetjes in een natuurreservaat in Hilversum halen tientallen schaatsliefhebbers hun hart op. Het kan, eindelijk. Opgetogen binden ze de ijzers onder hun skibroeken of leggings en maken de eerste slagen van het jaar.

Nick en Hanna van Aken zijn er als een van de eersten bij. Er ligt dan wel een laagje sneeuw op het ijs, maar dat mag de pret niet drukken. Nick: "Ik was hier gisteren ook en vannacht was het natuurlijk hartstikke koud. Met het ijs zit het wel goed." Dat het juist deze week kan, is voor dit echtpaar perfect: ze zijn beiden gymdocent en hebben krokusvakantie.

Aan de overkant van de weg schaatsen vooral gezinnen. Zoals de familie Boerrigter, die binnenkort voor drie jaar vertrekt naar het tropische Singapore. "Het is echt een cadeau dat we daarvoor nog kunnen schaatsen", zegt vader Wilfred, met aan zijn arm dochter Fardou op dubbele ijzers.

Anne Sytske Verboom (17), in zwarte legging, wollen sjaal en met een blos op haar wangen, hoopte al een paar dagen dat ze kon gaan schaatsen. "Vanochtend zagen we sneeuw en dachten we: 'nee hè!' Maar gelukkig kan het toch."

Haar broertje Tim (15) houdt niet van schaatsen. Wel van sneeuwscheppen. Hij loopt dan ook de hele tijd op sneakers en met een grote blauwe schep over het ijs om de sneeuw weg te schuiven en te scheppen. "Leuk dat hij zo toch nog ijspret heeft", zegt moeder Erna.

Een meneer stapt kort daarna voorzichtig het ijs op en vraagt aan Anne Sytske: "Mag ik heel even je schouder lenen?" Hij doet zijn schaatsbeschermers uit, legt ze neer en vertrekt.

Een paar stoeltjes staan ongebruikt aan de rand van het ven, twee mannen met een slee betreden het ijs. Jorine Stoel uit Delft helpt haar zoon met de ijzers onderbinden. Ze is met haar drie kinderen en haar vader, bij wie ze logeren. "Ik vind dit het ultieme wintergevoel. Vroeger schaatsten we hier in de buurt. Dat ik dit nu met mijn kinderen kan doen, is helemaal geweldig."

Stoel deed ooit als junior mee aan het Nederlands kampioenschap schaatsen; ze schaatste wintertriatlons en marathons. "Dus ja, ik ga vanavond zeker kijken naar de marathon op natuurijs in Haaksbergen."

Ook dochter Mette (9) heeft het goed te pakken. Sinds drie jaar zit ze op les en is helemaal blij dat ze nu buiten kan laten zien wat ze in haar mars heeft. De jonge schaatster met een pandamuts op legt de lat hoog: "Mijn doel is om ooit naar de Olympische Spelen te gaan."
Wat met bevroren eitjes in het kippenhok: weggooien of opeten?
27 Februari, 12:30 Gazet v. Antwerpen

Als je kippen al eitjes leggen in deze vrieskou, dan haal je ze na een werkdag gegarandeerd helemaal bevroren uit het hok. Maar mag je ze dan eigenlijk nog opeten? Hans Levain, verantwoordelijke bij zorgboerderij De Ark van Pollare, weet raad.
Arend kan niet langer vliegen door bevroren vleugels, boswachter verlost dier uit zijn lijden
23 Februari, 21:30 Gazet v. Antwerpen

Boswachter Spencer Grace was eerder deze week de reddende engel van een onfortuinlijke zeearend. De roofvogel kwam dinsdag in het Amerikaanse Osage County in een ijsstorm terecht, waardoor zijn vleugels helemaal bevroren waren. Gelukkig kreeg de man het dier in de gaten en kon hij voor een oplossing zorgen.
Durfal rijdt met motor op bevroren rivier maar dat loopt mis af
19 Februari, 14:24 Gazet v. Antwerpen

Een stoere jongeman wilde wel eens uitproberen of hij met zijn motor kon rijden op een bevroren rivier. Het antwoord is neen. Na een tiental seconden brak het ijs onder zijn motor en viel hij het water in.
Uren wandelen om pracht van bevroren waterval te bewonderen
4 Februari, 13:48 Gazet v. Antwerpen

In Bijie City, in het zuidwesten van China, is een waterval bevroren en dat levert prachtige beelden op. De waterval is dan ook tot 30 meter hoog en bijna 10 meter breed. Een echte muur van ijs doemt zo op tussen de heuvels en bergen van de Chinese provincie Guizhou. ?Dit heb ik nog nooit gezien, we hebben meer dan twee uur gewandeld om dit te bewonderen. ? aldus een blije toeriste.
Foutieve navigatie stuurt roadtrippers bevroren meer in
25 Januari, 12:18 AutoBlog
Het kompas van de Jeep moet ietwat worden bijgesteld. Wanneer je je dierbare auto met pijn in je hart uitleent aan een stel vrienden, mag je hopen dat ze er zuinig mee doen. Als in, ze brengen hem heel terug, stofzuigen de boel (hopelijk) nog even en laten hem weer achter met een volle tank. […]


Brandweermannen redden hert uit bevroren meer en laten het even opwarmen in politiewagen
23 Januari, 19:48 Gazet v. Antwerpen

Het vriest nog steeds dat het kraakt in de Verenigde Staten, waardoor sommige hulpdiensten zelfs een speciale opleiding krijgen om mensen - en dieren - te redden die door het ijs zijn gezakt. Dat was ook het geval voor de brandweermannen van Lakewood, een stad in de Amerikaanse staat Colorado. En die training konden ze goed gebruiken: nog geen dag later moesten ze een hert redden, dat bijna was gestorven door uitputting en het koude water toen het in door een bevroren meer was gezakt.
Half bevroren rivier levert mooie plaatjes op
13 Januari, 10:30 Gazet v. Antwerpen

Het koudefront waar grote delen van de Verenigde Staten mee te maken hebben gehad begin januari, zorgde voor veel elende, maar leverde ook al mooie beelden op. Ryan Canty uit Massachusetts maakte alvast deze prachtbeelden met zijn drone. Het vele ijs in het kanaal is er omdat delen van de baai nabij Cape Cod eerder helemaal bevroren. Cape Cod ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten, waar de kou het gewone leven helemaal lam legde.
Bevroren hagedissen vallen uit de bomen bij vriestemperaturen
5 Januari, 12:30 Gazet v. Antwerpen

Het is momenteel ongewoon koud in Florida en sommige delen van de Amerikaanse staat zien zelfs voor de eerste keer in 29 jaar sneeuw. Donderdagochtend dook de temperatuur zelfs onder nul, en dat is niet zonder gevolgen voor de wilde dieren die een zonnig weertje verkiezen. Verschillende hagedissen hadden het ?s nachts zo koud gekregen, dat ze bevroren en uit de bomen vielen waarin ze zich verschuilen.
Extreme kou in de VS: zwemmen bij -10 en bevroren blusmaterieel
2 Januari, 11:24 NOS nieuws

Met temperaturen van beneden de tien graden onder nul is het momenteel geen pretje om naar buiten te gaan in het noorden van de VS, maar toch waagden sommigen op Nieuwjaarsdag zich aan de traditionele Polar Plunge, een frisse nieuwjaarsduik.

"Als je het water voor het eerst voelt, denk je: ben ik gek? Maar de rest van de dag, voel je je geweldig", zei een van de deelnemers aan een duik in Lake Michigan, ten noorden van Chicago. "De adrenaline giert door je lijf en dat voel je de hele dag nog."

De extreme kou zorgt ook voor problemen bij bijvoorbeeld de brandweer van Boston. Water bevriest op hun materieel, zuurstofflessen en maskers, zo te zien is in onderstaande video.
Bijna bevroren Niagarawatervallen zorgen voor prachtige beelden
30 December 2017, 15:54 Gazet v. Antwerpen

De koude temperatuur brengt heel wat moois met zich mee. Zo zijn de wereldberoemde Niagarawatervallen net niet bevroren, al zal dat volgens de lokale mensen enkel een kwestie van tijd zijn.
Man breekt ijs met blote handen om bejaarde vrouw uit bevroren rivier te redden
28 December 2017, 17:24 Gazet v. Antwerpen

Een Chinese vrouw werd op het nippertje gered door een heldhaftige voorbijganger nadat ze voor nog onbekende redenen in een bevroren rivier was gevallen. De 54-jarige redder aarzelde geen moment toen hij de vrouw in de rivier had zien vallen, haastte zich naar de oever en brak het ijs met blote handen om de dame te bevrijden. ?Het water was ijskoud, maar ik had niet veel tijd om daar bij stil te staan?, aldus de barmhartige Samaritaan.
Bende voert drugs in via bevroren vis: vijf jaar cel voor leider
21 December 2017, 17:48 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft donderdag drie mannen schuldig bevonden aan het invoeren van cannabis vanuit Spanje onder de dekmantel van invoer van bevroren vis. Een vierde beklaagde werd vrijgesproken. De leider kreeg vijf jaar cel, waarvan twee jaar effectief, zijn medewerkers respectievelijk drie jaar effectief en twee jaar met uitstel.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be