NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Beursgang

2News.be / Trefwoorden / Beursgang

Zonder beursgang Belfius geen geld voor Arco-co÷peranten
Woensdag, 01:06 De Tijd
01:01 CD&V moet hopen dat het beursklimaat goed blijft. Want zonder Belfius-beursgang komt er geen superdividend en geen geld voor de Arco-co÷peranten, luidt het in regeringskringen.


Avast mikt op waardering van 4 miljard dollar bij beursgang
13 April, 19:00 Techzine
Avast, de antivirusfirma, is van plan om een beursgang te maken in Londen. Naar het schijnt wordt de waarde van het bedrijf op vier miljard dollar geschat. Daarmee zou het de grootste beursgang van een techbedrijf in het Verenigd Koninkrijk ooit zijn. Avast is ?s werelds grootste antivirusaanbieder en heeft bekend gemaakt dat het van […]


Beursgang Varo Energy gaat niet door
10 April, 18:24 De Tijd
18:06 De beursgang van brandstofleverancier Varo Energy in Amsterdam gaat niet door, vanwege de mineurstemming op de aandelenbeurzen. Dat is ook slecht nieuws voor Belfius.


CEO: ?Beursgang van Belfius voor zomer onhaalbaar'
5 April, 01:24 De Tijd
01:00 Marc RaisiŔre, de CEO van staatsbank Belfius, acht het niet meer mogelijk om in juni naar de beurs te trekken.


Beursgang Spotify pakt opvallend succesvol uit, ook al zitten techaandelen in het verdomhoekje
4 April, 00:12 Volkskrant
Nee, helemaal vlekkeloos gaat de beursgang van Spotify aan de New Yorkse beurs dinsdag niet. In plaats van de Zweedse wordt de Zwitserse vlag gehesen. Het is vooralsnog het enige smetje: alles wijst erop dat het aandeel voor een hogere prijs van de hand zal gaan dan eerder werd voorspeld. En dat terwijl de omstandigheden voor een techbeursgang momenteel weerbarstig zijn: de technologie-aandelen zi


Kalme beursgang voor Spotify
3 April, 17:54 Emerce
Het Zweedse Spotify is vanmiddag in de VS naar de beurs gegaan voor een referentiekoers van tussen 150 en 160 dollar. Maandag stond die koers nog flink lager.


Het is weer dringen geblazen in de rij voor de beursgang, en niet iedereen vindt dat een goed teken
20 Maart, 20:48 Volkskrant
OpáBeursplein 5áaan het Damrak in is het soms dringen bij de ingang, soms bij de uitgang. Nadat enkele jaren geleden nog werd gewaarschuwd dat de Amsterdamse beurs geen museum voor financieel erfgoed zou mogen worden, verdringen bedrijven zich er nu alsof het de hipste club van de stad is. De komende twee dagen zullen liefst drie bedrijven een notering krijgen: de bank NIBC, handelsbedrijf B&S en


Aanblijfbonus voor top van zakenbank NIBC bij beursgang
20 Maart, 10:24 NOS nieuws

De topbestuurders van de Haagse zakenbank NIBC gaan flink verdienen aan de beursgang. De drie leden van de raad van bestuur en de drie leden van de directie krijgen elk een bonus van een meer dan een miljoen euro in aandelen, mits ze nog minstens vier jaar aanblijven. De bonus zou in het belang van de stabiliteit van bank zijn en moet de continu´teit van het bedrijf garanderen.

Bonussen voor de top zijn gebruikelijk bij een beursgang, als beloning voor een geslaagde gang naar de kapitaalmarkt. NIBC is nu nog in handen van de durfinvestereerder J.C.Flowers.

Bestuursvoorzitter Paulus de Wilt krijgt een aanblijfbonus van 1,5 miljoen euro, de chief financial officer (CFO) en de chief risk officer (CRO) krijgen beiden 1,1 miljoen euro. De directieleden krijgen minder dan een miljoen. De bonus wordt in jaarlijkse schijven volledig uitbetaald in aandelen.

Salarissen en bonussen bij banken liggen erg gevoelig. ING kreeg onlangs een storm van kritiek over zich heen en trok de voorgestelde salarisverhoging van 1 miljoen euro voor topman Ralph Hamers schielijk weer in.

Vakbond FNV Finance is laaiend over de beursbonus. "Je vraagt je af onder welke steen de NIBC-top heeft geleefd de afgelopen dagen", briest vakbondsbestuurder Gerard van Hees. "Het versterkt het beeld dat bankiers allen maar met hun eigen salaris bezig zijn en niet met klanten of medewerkers."

NIBC was in 2008 de eerste bank die in de financiŰle crisis om staatshulp vroeg. De staat garandeerde voor een miljard euro aan leningen omdat de bank geen geld meer kon krijgen op de kapitaalmarkten. In 2011 betaald NIBC 500 miljoen terug en in 2014 werd de garantstelling helemaal afgelost.

NIBC is een zakenbank voor financiŰle diensten en bedrijfsfinancieringen, maar is de laatste jaren ook de consumentenmarkt opgegaan met woninghypotheken en spaarproducten.
Beursgang Belfius aan zijden draadje
16 Maart, 17:36 De Tijd
17:18 De beursgang van Belfius kwam vandaag even aan bod op het kernkabinet, maar al snel bleek dat de onderhandelingen muurvast zitten. Specialisten vrezen dat van uitstel afstel kan komen.


Siemens casht 4,2 miljard op beursgang van zorgdivisie
15 Maart, 21:12 De Tijd
21:06 De beursgang van Healthineers, de medische divisie van Siemens, levert het Duitse industrieconcern 4,2 miljard euro op.


De Gucht: "Licht Belfius-kunstcollectie uit de beursgang"
15 Maart, 12:00 Skynet Belgie
Vlaams parlementslid en deelstaatsenator voor Open Vld Jean-Jacques De Gucht vraagt de federale regering om de Belfius-kunstcollectie - met onder meer stukken van Rubens, Ensor en Magritte - uit de nakende beursgang van de bank te lichten. "Wij hebben als belastingbetaler veel geld in Belfius gestoken om ze te redden. Het lijkt me niet te veel gevraagd om de eigendomsrechten van de kunstcollectie van de bank te verankeren voor toekomstige generaties."


TINC lanceert tweede kapitaalverhoging sinds beursgang
13 Maart, 08:36 De Tijd
08:23 Het infrastructuurfonds wil evenveel ophalen als bij de beursgang Ún de kapitaalverhoging van eind 2016, maar moet daarvoor steeds minder nieuwe aandelen uitgeven.


Uitstel of afstel voor beursgang Belfius geen drama, wel gemiste kans
12 Maart, 22:24 De Tijd
22:22 Als het door politiek gekibbel niet lukt de staatsbank Belfius voor de zomer naar de beurs te brengen, zal dat een gemiste kans zijn. Maar dramatische gevolgen heeft het niet.


Dropbox wil 648 miljoen dollar ophalen met beursgang
12 Maart, 16:24 Techzine
Dropbox heeft maandag een verzoek ingediend om 36 miljoen aandelen uit te geven bij de beursgang, met een stukprijs van 16 tot 18 dollar. Daardoor wordt er maximaal 648 miljoen dollar opgehaald. Gelijktijdig verkoopt Dropbox 100 miljoen dollar aan aandelen aan Salesforce. De waardering van het bedrijf komt op deze manier uit op 7,1 miljard […]


Dropbox ziet waarde dalen bij beursgang
12 Maart, 14:00 De Tijd
13:40 Het Amerikaanse technologiebedrijf Dropbox debuteert op de beurs tegen een waarde tussen 7 en 8 miljard dollar. Dat is beduidend minder dan de waarde van 10 miljard dollar die private investeerders er...


Arco-impasse zet beursgang Belfius op de helling
3 Maart, 01:06 De Tijd
01:02 ?De ongerustheid neemt toe?, zegt een bron over de geplande beursgang van Belfius. Uit contacten met Europa is gebleken dat de oplossing voor de Arco-co÷peranten waarop de regering werkt verre van evi...


Spotify geeft startschot voor beursgang
28 Februari, 23:54 De Tijd
23:22 Beleggers achten de Zweedse streamingdienst nu al tot 23 miljard dollar waard.


Haagse zakenbank NIBC kondigt beursgang aan: 'Tijd om vruchten te plukken van jarenlange investeringen'
26 Februari, 12:30 Volkskrant
NIBC gaat naar de beurs. De Haagse zakenbank maakte vanmorgen bekend binnen enkele weken een notering aan de Euronext in Amsterdam aan te vragen. Bij de beursgang zal zo'n 35 procent van de aandelen van de Amerikaanse eigenaar J.C. Flowers aangeboden worden. Al maanden werd gespeculeerd over een beursgang van NIBC. Voor het weekend meldde persbureau Reuters dat de emissie eraan zat te komen; nu he


Musicalbedrijf van Joop van den Ende overweegt beursgang
23 Februari, 22:06 Volkskrant
Stage Entertainment, het succesvolle musicalbedrijf van Joop van den Ende, overweegt een beursgang. Zakenbank Goldman Sachs is gevraagd de mogelijkheden daarvoor te onderzoeken, zo meldde De Telegraaf vrijdag. Van den Ende verkocht drie jaar geleden 60 procent van de aandelen aan het opkoopfonds CVC. Zelf hield de 76 jaar geworden Van den Ende nog 40 procent. Maar beide partijen hebben altijd het


Naspers plant beursgang voor verborgen parels
21 Februari, 17:06 De Tijd
16:43 Het Zuid-Afrikaanse tech- en mediaconglomeraat Naspers denkt aan een beursintroductie in Amsterdam om te tonen dat het meer waard is dan zijn belang in het Chinese Tencent. ?Iedereen zal zijn rekenmac...

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be