NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Betoging

2News.be / Trefwoorden / Betoging

OM onderzoekt anti-islamtoespraak van Pegida in Utrecht
8 April, 00:24 NRC
Het Openbaar Ministerie onderzoekt of een van de anti-islamitische toespraken van Pegida gisteren in Utrecht strafbare uitlatingen bevat.


Reclaim the Night-betoging: politie nodigt manifestanten uit klacht neer te leggen
2 April, 17:54 Skynet
"Als de deelnemers van de Reclaim the Night-betoging klachten hebben over het politieoptreden, dan nodigen we hen uit die kenbaar te maken". Dat zegt Brussels politiewoordvoerder Olivier Slosse in een reactie op de verklaringen van de betoogsters dat de politie hen brutaal en gewelddadig zou hebben behandeld. Volgens de woordvoerder kunnen zij zowel terecht bij de Brusselse politie zelf als bij het Comitť-P. "Het politie-optreden is ook gefilmd", aldus nog de politiewoordvoerder.


Zeventigtal mensen opgepakt bij niet-toegelaten feministische betoging in Brussel
31 Maart, 23:18 Skynet
In de Sint-Katelijnestraat in Brussel zijn zaterdagavond een 70-tal personen opgepakt nadat de politie een feministische betoging tegenhield. Dat meldt de lokale politie. De betoging die onder de slogan "Reclaim the night" door de hoofdstad trok, was niet toegelaten en toen de deelnemers toch aan hun optocht begonnen, besloot de politie hen in te sluiten en administratief aan te houden.


Spontane betoging in Moskou voor slachtoffers Kemerovo
27 Maart, 21:12 NOS nieuws

In Moskou zijn vanavond duizenden mensen spontaan de straat opgegaan om steun te betuigen aan de slachtoffers van de brand in de Siberische stad Kemerovo. Op het Poesjkinplein ontstond een herdenkingsbijeenkomst waarbij bloemen en knuffels worden gelegd bij het monument voor de dichter Poesjkin. Volgens NOS-correspondent David Jan Godfroid stonden de mensen opeengepakt en was het opvallend stil.

De steunbetuiging volgt op de grote betoging in Kemerovo bij het bezoek van president Poetin. Duizenden Russen gingen daar de straat op om te protesteren tegen de lokale autoriteiten die ze de schuld geven van de ramp in het winkelcentrum.

Nationale rouw

Onderzoekers en getuigen zeggen dat er van alles mis wat met de veiligheidsvoorzieningen. De nooduitgangen waren afgesloten en het alarmsysteem was al dagen buiten werking. Bij de brand kwamen zondag zeker 64 mensen om het leven onder wie 41 kinderen. Volgens de betogers worden er nog mensen vermist en ligt het dodental hoger.

Poetin legde vanochtend bloemen bij het winkelcentrum in Kemerovo maar kwam niet in de buurt van de demonstratie, die bijna zes uur duurde.

De betogers in Kemerovo nemen het de autoriteiten ook kwalijk dat ze nauwelijks reageren. De gouverneur van de regio is nog niet langs geweest en president Poetin heeft de bevolking er niet over toegesproken en wachtte dagen met het uitroepen van een dag van nationale rouw. Vandaag pas kwam het Kremlin met de afkondiging van een dag van rouw, morgen.
Duizenden Catalanen de straat op in Barcelona na arrestatie Puigdemont

Duizenden Catalanen trekken zondag door de straten van Barcelona. Ze vragen de vrijlating van de separatistische Catalaanse leiders, onder wie oud-minister-president Carles Puigdemont, die zondag opgepakt werd in Duitsland.
Weg geblokkeerd door trouwstoet of betoging: rijbewijs van deelnemers kan voortaan onmiddellijk ingetrokken worden
19 Maart, 21:12 Gazet v. Antwerpen

Wie moedwillig de weg blokkeert, kan voortaan onmiddellijk ťn levenslang zijn rijbewijs verliezen. Dat staat in een nieuwe wet waarmee de regering het verkeer veiliger wil maken. De wet is bij uitstek geschikt om de vele trouwstoeten aan te pakken, die levensgevaarlijke toestanden veroorzaken op onze wegen, zoals twee weken geleden nog op de A12.
Meer dan 120 organisaties roepen op voor nationale betoging tegen racisme op 24 maart

Meer dan 120 organisaties plannen op zaterdag 24 maart in Brussel een grote manifestatie tegen racisme, haat, discriminatie, ongelijkheid en agressie. De organisaties en verenigingen uit het brede maatschappelijke middenveld roepen op om naar Brussel af te zakken om een signaal te geven voor een meer solidaire samenleving. Dat meldt de vzw Ella, het kenniscentrum Gender & Etniciteit, maandag.
Koerden houden late betoging in hartje Brussel, 25 mensen opgepakt
11 Maart, 09:30 Skynet Belgie
Zaterdagavond laat hebben enkele tientallen Koerden een spontane betoging gehouden in het Brusselse stadscentrum. De politie moest ingrijpen om de betoging in goede banen te leiden en uiteindelijk werden 25 personen administratief aangehouden. Ze werden enkele uren later opnieuw vrijgelaten. Dat meldt de Brusselse politie.


Betoging van Voorpost tegen nieuwe moskee in Gent verloopt vlekkeloos
10 Maart, 19:36 Skynet
Ongeveer 160 mensen hebben zaterdag deelgenomen aan de betoging van de extreemrechtse actiegroep Voorpost tegen de bouw van een moskee in de Rabotwijk in Gent. Onder de betogers ook onder anderen federaal parlementslid Filip De Winter en Gents gemeenteraadslid Johan Deckmyn, beiden van Vlaams Belang.


Oproep tot betoging tegen Theo Francken: ?Geen plaats voor een politiek die A- en B-burgers creŽert?
4 Maart, 17:36 Gazet v. Antwerpen

Omdat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) daags nadien een lezing geeft aan de KU Leuven hebben een twintigtal organisaties opgeroepen om op maandag 5 maart te manifesteren tegen zijn asielbeleid. De betoging start omstreeks 17.30 uur aan het Martelarenplein, aan het station in Leuven. Onder meer het ABVV Vlaams-Brabant, Hart boven Hard Leuven, ACOD Cultuur, de vzw Vrede en PVDA Vlaams-Brabant steunen de betoging.
Antwerpse havenarbeider krijgt jaar cel voor relschoppen tijdens nationale betoging

Een Antwerpse havenarbeider die betrokken was bij de rellen die de nationale betoging van 6 november 2014 ontsierden, is donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar, met uitstel. Een student die ook bij de rellen betrokken was, kreeg dan weer een werkstraf van 100 uur, terwijl twee andere personen - ook havenarbeiders - volledig vrijgesproken werden. De rechtbank was ook van mening dat de redelijke termijn overschreden was.
Duizenden manifestanten voor antiracistische betoging in Italiaanse stad Macerata
10 Februari, 20:42 Skynet
Enkele duizenden mensen hebben zaterdag in Macerata gedemonstreerd tegen het fascisme en racisme. In de Italiaanse stad schoot vorige week een man vanuit een rijdende auto op buitenlanders.


Navalny na betoging zonder aanklacht vrijgelaten
28 Januari, 22:12 NOS nieuws

De Russische oppositieleider Alexei Navalny is vanavond vrijgelaten, zonder dat er een aanklacht is ingediend. Zijn advocaat heeft dat gezegd tegen het Britse persbureau Reuters. Navalny moet wel later voor de rechter verschijnen.

De politie pakte Navalny vanochtend op toen hij onderweg was naar een demonstratie tegen de verkiezingen van 18 maart. De demonstratie was verboden. De betogers zeggen dat de verkiezingen doorgestoken kaart zijn en dat het al vaststaat dat president Poetin wordt herkozen. Ze roepen op tot een boycot.

Als hij wordt veroordeeld voor deelname aan verboden demonstraties kan hij veroordeeld worden tot maximaal dertig dagen cel. Navalny werd in december door de kiesraad uitgesloten van deelname aan de verkiezingen wegens een eerdere veroordeling.

Vanochtend viel de politie het kantoor van Navalny binnen. Volgens zijn aanhangers zeiden agenten dat ze berichten over een mogelijke bom wilden controleren. Eenmaal binnen ondervroegen ze mensen en zouden zes medewerkers zijn opgepakt.
Politie valt kantoor Russische oppositieleider Navalny binnen
28 Januari, 09:36 NOS nieuws

De politie is het kantoor van de oppositieleider Navalny in Moskou binnengevallen. Volgens aanhangers van de politicus zeiden agenten dat ze berichten over een mogelijke bom in het kantoor wilden controleren. Ze vielen het pand binnen en begonnen mensen te ondervragen.

Vandaag worden in heel Rusland demonstraties gehouden tegen de verkiezingen die op 18 maart zijn. De aanhangers van Navalny zeggen dat de verkiezingen doorgestoken kaart zijn en dat het al vaststaat dat president Poetin wordt herkozen. Ze willen de verkiezingen daarom boycotten.

Navalny werd door de kiesraad in december uitgesloten van deelname aan de verkiezingen.
Politie drijft pro-Koerdische betoging uiteen in Keulen, opstootjes in Amsterdam
27 Januari, 16:30 Skynet
De Duitse politie heeft vandaag bevel gegeven een betoging van Koerden tegen het Turkse offensief in SyriŽ te ontbinden omdat op de manifestatie verboden symbolen van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) getoond werden.


Grote betoging in BraziliŽ om deelname van Lula aan verkiezingen te verdedigen
24 Januari, 02:06 Skynet
Tienduizenden Brazilianen zijn dinsdag de straat opgetrokken in de westelijke stad Porto Alegre. Ze willen dat de gewezen president Luiz Inacio Lula da Silva deelneemt aan de verkiezingen van dit jaar, ondanks een eerdere veroordeling voor corruptie.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be