NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Betogers

2News.be / Trefwoorden / Betogers

Politie Lesbos evacueert vluchtelingen, na aanvallen rechtse betogers
Maandag, 10:06 NOS nieuws

De Griekse politie heeft een dagenlang protest van vluchtelingen in de grootste stad van Lesbos ontmanteld, nadat zij waren aangevallen door een groep van ongeveer 200 anti-immigratiebetogers. Die bekogelden de vluchtelingen met stenen, flessen en een enkel brandend voorwerp.

Sinds woensdag bivakkeerden een groep met name Afghaanse vluchtelingen op een centraal plein in Mytilini. Ze wilden zo aandacht vragen voor hun uitzichtloze situatie en aandringen op een doortocht naar het Griekse vasteland.

Nationalistische betogers ageerden tegen de vluchtelingen en vielen de groep gisteren aan. Ze waren naar verluidt naar een bijeenkomst geweest voor twee Griekse militairen, die al twee maanden vastzitten in Turkije.

Terug naar vluchtelingenkamp

Na die bijeenkomst trokken zij naar het plein waar de asielzoekers zaten. Zij probeerden het politie-cordon dat de vluchtelingen moest beschermen te doorbreken. Ook linkse activisten bemoeiden zich met het oproer, maar het kwam vooral tot botsingen tussen de politie en de rechtse demonstranten. De politie gebruikte traangas en de wapenstok om de groepen uiteen te drijven, zeiden ooggetuigen tegen een lokale radiozender.

De tientallen vluchtelingen zijn teruggebracht naar vluchtelingenkamp Moria. In het kamp zitten zeker 6500 vluchtelingen, terwijl er eigenlijk maar plaats is voor de helft. Mensen zitten heel dicht op elkaar; sanitaire voorzieningen en de voedselvoorziening schieten ernstig tekort.

Doortocht naar vasteland

Vorige week woensdag besloot de Griekse bestuursrechter dat asielzoekers die vanuit Turkije naar Griekenland komen, de uitkomst van hun aanvraag voortaan niet meer af hoeven wachten op de overbelaste Griekse eilanden. Dit besluit, dat nog niet van kracht is, geldt niet voor de 14.000 migranten die al op de eilanden verblijven.

Het aantal migranten dat de oversteek naar Griekenland waagt, zwelt weer aan, waarschuwt het Rode Kruis. De hulporganisatie verwacht dat de toename een voorbode is voor de komende zomer.
Kapper die winkel verdedigde tegen extreemrechtse betogers riskeert celstraf voor weerspannigheid
17 April, 16:06 Gazet v. Antwerpen

Kapper Kevin T. (33) uit Antwerpen is dinsdag voor de rechter verschenen voor gewapende weerspannigheid. De man had twee jaar geleden zijn winkel met een bijl proberen te verdedigen, toen betogers van het extreemrechtse Pegida zijn zaak hadden aangevallen. Hij had zich ook weerspannig gedragen. ?Ik was kwaad, omdat de politie niet ingreep toen die betogers mijn zaak vernielden?, zei de kapper. De procureur vorderde een jaar cel en 600 euro boete.
Geweld SyriŽ - aanval door Westen - Betogers verbranden Amerikaanse vlaggen in Irak
16 April, 00:06 Skynet Buitenland
Enkele duizenden Irakezen hebben zondag in verscheidene steden in Irak betoogd tegen de westerse luchtaanvallen op SyriŽ. Tot de manifestaties was opgeroepen door de sjiitische leider Moqtada al Sadr. Sommige manifestanten staken de Amerikaanse vlag in brand.


Feministische betogers klagen politieoptreden aan: ?Op de grond gegooid en bij de keel gegrepen?
2 April, 13:24 Gazet v. Antwerpen

De initiatiefneemsters en deelneemsters aan de feministische ?Reclaim the Night?-betoging die zaterdagavond opgepakt werden door de Brusselse politie, klagen aan dat zij op brutale en gewelddadige wijze werden behandeld. Voor de betoging was geen toelating gevraagd en na incidenten bij de betoging van vorig jaar had de politie besloten ze ook niet toe te staan. ?Blijkbaar kunnen de overheden niet aanvaarden dat mensen betogen zonder eerst ?toestemming? te vragen en te ?onderhandelen?,? klinkt het. ?Over onze vrijheid valt niet te onderhandelen.?
Bijvoerende betogers Oostvaardersplassen blokkeren de snelweg
1 April, 12:48 NOS nieuws

Actievoerders die met balen hooi op weg waren om de grote grazers in de Oostvaardersplassen bij te voeren hebben een opstopping veroorzaakt op de snelweg bij Muiderberg. Ze reden met opzet langzaam en brachten de verkeersveiligheid in gevaar.

De politie heeft de dierenvrienden verzocht de snelweg te verlaten en via binnenwegen de weg naar de Oostvaardersplassen te rijden. De circa twintig actievoerders in vijftien voertuigen geven gehoor aan het verzoek van de politie.

Volgens de ANWB ontstond door de actie een file van ongeveer drie kilometer. Na korte tijd was die ook weer opgelost.

Bij de Oostvaardersplassen aangekomen klommen de betogers met hooibalen en al over de hekken, ondanks de aanwezigheid van circa tien politieagenten. Volgens verslaggever Joris van de Kerkhof was de sfeer grimmig en gedroegen de actievoerders zich agressief.
Enkele honderden betogers tegen verbreding van de Ring in Jette
25 Maart, 15:30 Skynet
Enkele honderden mensen zijn vandaag aan het Laarbeekbos in Jette komen betogen tegen de verbreding van de Ring rond Brussel. Daarvoor heeft de Vlaamse regering groen licht gegeven.


Duizenden Catalanen de straat op in Barcelona na arrestatie Puigdemont

Duizenden Catalanen trekken zondag door de straten van Barcelona. Ze vragen de vrijlating van de separatistische Catalaanse leiders, onder wie oud-minister-president Carles Puigdemont, die zondag opgepakt werd in Duitsland.
Kleine honderd betogers voor Iraanse ambassade
23 Maart, 22:18 Skynet
Ter gelegenheid van Novroez, het Perzische nieuwjaar, heeft vrijdagavond een kleine honderdtal mensen betoogd voor het ambassadegebouw van Iran op de Franklin-Rooseveltlaan in Elsene. Hun protest gold als een blijk van solidariteit met gedetineerde IraniŽrs die geen eerlijk proces hebben gekregen.


Duizenden betogers tegen onafhankelijkheid in Barcelona
18 Maart, 16:06 Skynet
Duizenden tegenstanders van Catalaanse onafhankelijkheid zijn vandaag door de straten van Barcelona getrokken. Ze eisen een terugkeer naar de "wijsheid" nu de regio al sinds oktober zonder regering zit.


Tweehonderd betogers tijdens mars in Leuven tegen seksisme en voor gelijke rechten
9 Maart, 00:18 Skynet
Tweehonderd mensen hebben donderdagavond, op internationale vrouwendag, in de Leuvense binnenstad onder het motto 'vrouwen, mannen, zij aan zij. BelgiŽ seksismevrij' een mars gehouden 'tegen seksisme en voor gelijke rechten'. Het initiatief tot de manifestatie ging uit van twee studentes van de KU Leuven en had de steun van organisaties uit het middenveld zoals ABVV, Hart boven hard, Groen, PVDA...


Geweld SyriŽ - Zeshonderd betogers vragen in Brussel einde aan geweld in Koerdische enclave Afrin
3 Maart, 19:42 Skynet
Zowat 600 manifestanten zijn zaterdagnamiddag aan het Justitiepaleis in Brussel samengekomen om een einde te eisen aan het geweld tegen de Koerdische enclave van Afrin, waar Turkse militairen in zijn doorgedrongen in hun jacht op de Koerdische Volksverdedigingseenheden (YPG). Bij de gevechten zijn talrijke slachtoffers gevallen.


Ontslag Ethiopische premier lijkt tegemoetkoming van regering voor betogers
18 Februari, 17:24 Volkskrant
Weinig mensen in Addis Abeba rouwen om het vertrek van premier Hailemariam Desalegn, zegt een contactpersoon via de telefoon. Er heerst verbazing dat de leider van EthiopiŽ zijn ontslag indient; zo'n stap is nieuw. Maar, zegt deze persoon, die niet met naam in de krant wil: 'Desalegn gold als verlengstuk van de werkelijke machthebbers in de regering en het leger. Zijn vertrek van vorige week zat e


Steeds minder betogers blijken Lubbers de rug te hebben toegekeerd
16 Februari, 18:00 Volkskrant
Sinds het overlijden van oud-premier Ruud Lubbers zijn de beelden van de vredesbetoging in Den Haag op 26 oktober 1985 geregeld aan televisiekijkend Nederland voorbijgetrokken. Bij veel kijkers moeten ze een gevoel van onbehagen hebben opgeroepen. Vooral bij de mensen die Lubbers destijds de rug toekeerden. Ze waren zo overtuigd van hun gelijk dat ze er geen enkel probleem mee hadden hun gast te b


650 betogers op Antwerpse manifestatie tegen Turkse inval in SyriŽ
3 Februari, 18:18 Skynet
In Antwerpen hebben vandaag zowat 650 betogers verzamelen geblazen op het Sint-Jansplein om er te protesteren tegen de Turkse militaire operatie in Afrin, een regio in het noorden van SyriŽ waar veel Koerden wonen. Dat zegt de Antwerpse lokale politie. Onder de manifestanten waren dan ook veel mensen van Koerdische origine.


Indonesische betogers steunen 'heropvoeding' transgenders
2 Februari, 16:12 NOS nieuws

Transgenders in de Indonesische provincie Atjeh gaan gebukt onder een opleving van geweld door de plaatselijke sharia-politie en de bevolking. Na het vrijdagmiddaggebed zijn volgens lokale media honderden islamitische betogers de straat op gegaan uit steun voor de "heropvoeding" van transgenders door de sharia-politie.

De betogers staan achter het zwaar bekritiseerde optreden van de politiechef van Noord-Atjeh. Bij razzia's in schoonheidssalons liet hij zondag twaalf transgenders oppakken en kaalknippen op straat.

Uit vrees voor nieuwe razzia's houden de waria, mannen die door het leven gaan als vrouw, zich op de achtergrond. Volgens een vertegenwoordiger van de lokale lhbt-gemeenschap zijn verschillende schoonheidssalons in de provincie en hoofdstad gesloten en zijn sommige transgenders Atjeh ontvlucht.

Stokslagen voor homo's

De positie van homo's staat in heel IndonesiŽ onder druk, maar Atjeh spant de kroon. In de autonome provincie in het noorden van Sumatra geldt de islamitische wetgeving. Een speciale politie-eenheid ziet erop toe dat de sharia-regels worden nageleefd. Op homoseksualiteit staan stokslagen.

Zo kon het gebeuren dat zondag transgenders publiekelijk werden vernederd. Nadat de waria waren opgepakt en kaalgeknipt, wilde de politie hen "heropvoeden tot man". In detentie moesten ze mannenkleding dragen, push-ups en sit-ups doen en roepen met een lagere stem. Ook zouden ze zweepslagen hebben gekregen.

Het hoofd van de politie, die het tafereel liet fotograferen, noemde de waria in een heimelijke telefoonopname "ziek" en "nichten-afval". Hij werd op zijn vingers getikt door het hoofd van de nationale politie, al is het volgens mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch de vraag of dat iets uithaalt in een land waar jaarlijks honderden homoseksuelen worden belaagd.

"Homo's worden steeds meer in het nauw gedreven", vertelt NOS-correspondent Michel Maas vanuit Java. "Vorig jaar was er een golf van intimidatie tegen lhbt'ers in heel IndonesiŽ. Een anti-homobeweging, opgestookt door het radicale Islamitische Verdedigingsfront (FPI), heeft ertoe geleid dat homo's min of meer uit het straatbeeld zijn verdwenen."

'Be a Man'

Maas vertelt over een populaire realityshow, die een aantal jaar op televisie was: Be A Man. Daarin ondergingen transgenders en vrouwelijke homoseksuelen een soort 'bootcamp' om weer man te worden. "Aan het einde van de uitzending gooien de deelnemers hun bh in het vuur. Het toont wel aan hoe weinig respect er in IndonesiŽ is voor transgenders."

Het klimaat voor lhbt'ers is in een aantal jaren compleet omgeslagen, zegt Maas. "Zestien jaar geleden kwam ik in Atjeh voor een reportage over volleybal. Het populairste team was Team Waria, met daarin alleen transgenders. Iedereen vond het prachtig om daarnaar te kijken. Die lol is er door de sharia wel vanaf."
Duizenden betogers eisen ontslag Albanese regering
27 Januari, 20:06 Skynet
Duizenden betogers van de oppositie hebben zaterdag in Tirana het ontslag geŽist van de socialistische regering van de Albanese premier Edi Rama, die beschuldigd wordt van banden met de georganiseerde misdaad.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be