NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Besien

2News.be / Trefwoorden / Besien

Van Besien kritisch voor beperkte vervolging van snelheids­overtredingen: ?Dit zijn fantoom-zones 30?
30 Januari, 17:24 Gazet v. Antwerpen

De overgrote meerderheid van de zones 30 in Antwerpen zijn geen echte zones 30. De parketten vervolgen er immers niet omdat de infrastructuur er niet is afgestemd om de snelheidsverlaging af te dwingen. Dat is de conclusie die Groen-gemeenteraadslid Wouter Van Besien trekt uit het debat op de Antwerpse gemeenteraad. Burgemeester Bart De Wever moest erkennen dat er een inhaalbeweging moet gebeuren om de zones 30 echt als dusdanig in te richten.
Fons Duchateau: ?Integratie is voor Van Besien een proces dat autochtonen moeten ondergaan?
22 Januari, 22:48 Gazet v. Antwerpen

Antwerps schepen van Inburgering Fons Duchateau (N-VA) heeft fel gereageerd op de kritiek van Groen-fractieleider Wouter Van Besien. Van Besien reageerde vandaag via een Facebook-bericht op het optreden van Bart De Wever op Radio 2, waarin hij onder andere sprak over het integratiebeleid van Antwerpen. ?Het beleid van de laatste jaren heeft nog meer in de hand gewerkt dat we naast elkaar leven?, aldus Van Besien.
"Na de schuldbekentenis, tijd voor daden", antwoordt Van Besien op Bart De Wever
22 Januari, 15:12 Skynet
Antwerps Groen-kopstuk Wouter Van Besien wijst er Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) op dat zijn partij de afgelopen 9 jaar bevoegd is voor integratie. De Wever zei deze ochtend op de radio dat hij werk wil maken van de strijd tegen de "feitelijke apartheid" in zijn stad. Van Besien lanceert enkele concrete voorstellen die stappen vooruit betekenen: "Voer echte praktijktesten in, richt een diversiteitsraad op die zich over de stedelijke realiteit buigt en investeer in middenveld en op het terrein."


Van Besien ontkent dat Jinnih Beels koos voor sp.a omwille van beloofde job: ?Ze was ook welkom bij Groen?

Wouter Van Besien, Antwerps kopstuk van Groen en van het ter ziele gegane Samen, distantieert zich van de geruchten die gelanceerd werden dat voormalig politiecommissaris Jinnih Beels na het uiteenvallen van het samenwerkingsverband voor sp.a gekozen had omdat haar een job was aangeboden bij de socialistische mutualiteiten. Dat zei hij zondagmiddag in VTM NIEUWS.
Wouter Van Besien blaakt van zelfvertrouwen na ellendige week: ?Ja, ik kan nog altijd burgemeester worden?
19 Januari, 20:18 Gazet v. Antwerpen

Wouter Van Besien heeft een ellendige week achter de rug. Het project Samen, waar hij met hart en ziel aan gewerkt heeft, is opgedoekt. Zijn partij komt beschadigd uit het avontuur en zijn capaciteiten als kandidaat-burgemeester van Antwerpen zijn in de pers ernstig in twijfel getrokken. En toch zit voor ons geen geslagen man. Integendeel. De resultaten van onze enquête van vandaag sterken hem in de overtuiging dat hij de juiste beslissing heeft genomen: ?Samen had geen toekomst met Tom Meeuws op de lijst.?
Meeuws gaf Van Besien toestemming om ontslag aan te kondigen
17 Januari, 18:54 Skynet Belgie
De Antwerpse sp.a-voorzitter Tom Meeuws heeft Groen-boegbeeld Wouter Van Besien zelf toestemming gegeven om aan te kondigen dat Meeuws zijn ontslag zou aanbieden als kandidaat op de stadslijst Samen. Dat heeft Meeuws verklaard tijdens het programma De Wereld Vandaag op Radio 1. Dat Meeuws het had over zijn "goede vriend Wouter" lijkt aan te geven dat er tussen beiden geen bruggen zijn opgeblazen.


LIVE. Van Besien: "Ik ben en blijf lijsttrekker van Groen en blijf kandidaat om burgemeester te worden"
17 Januari, 17:54 Gazet v. Antwerpen
"Ik ben en blijf lijsttrekker van Groen en blijf kandidaat om burgemeester te worden." Dat zegt Wouter Van Besien op de persconferentie in De Studio in Antwerpen. Groen besliste eerder op de dag om de stekker uit het 'bondgenootschap' Samen te trekken nadat er opnieuw commotie was ontstaan rond Tom Meeuws, de sterke man van sp.a binnen de samenwerking.


Samen-kopstuk Meeuws opnieuw onder vuur, Van Besien laat hem niet vallen
16 Januari, 11:30 Skynet Belgie
Antwerps sp.a-voorzitter en Samen-kopstuk Tom Meeuws ligt opnieuw onder vuur, ditmaal omwille van de omstandigheden van zijn vertrek als directeur bij De Lijn Antwerpen in 2015. De kranten De Morgen en Het Laatste Nieuws en het weekblad Dag Allemaal stellen dat "verschillende bronnen binnen De Lijn" zeggen dat Meeuws moest opstappen wegens financieel geknoei. Samen-lijsttrekker Wouter Van Besien (Groen) distantieert zich voorlopig niet van Meeuws.


Van Besien laat Meeuws niet vallen na berichten over financieel gesjoemel

Groen-kopstuk Wouter Van Besien laat Antwerps sp.a-boegbeeld Tom Meeuws niet vallen nu die weer in opspraak komt. ?Dit gaat niet over wat we met Antwerpen willen doen, maar over het verleden van personen?, zegt Van Besien die samen met Meeuws met de lijst Samen naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt.
Wouter Van Besien (Samen): ?Als burgemeester progressief stadsbestuur op poten zetten?
9 Januari, 17:36 Gazet v. Antwerpen

Wouter Van Besien, fractieleider van Groen in de Antwerpse gemeenteraad, heeft dinsdag in een interview met VTM-reporter Jan De Meulemeester zijn wensen én ambities voor het komende politieke jaar voor het bondgenootschap Samen uit de doeken gedaan. ?Ik vind het niet gepast dat Bart De Wever veralgemenende uitspraken doet?, zegt Van Besien.
Commotie over filmpje waarin Wouter Van Besien over voetpad fietst
23 December 2017, 15:00 Gazet v. Antwerpen

Op sociale media is een filmpje opgedoken waarin Samen-lijsttrekker Wouter Van Besien een aantal overtredingen op de fiets maakt. ?Ik zal in de toekomst nog voorzichtiger zijn?, zegt Van Besien aan onze redactie.
De Wever en Van Besien ruziën in gemeenteraad over bouwdossiers: ?Dit zegt alles over uw manier van aan politiek doen?
19 December 2017, 01:54 Gazet v. Antwerpen

De vastgoedrel deed de gemoederen in politiek Antwerpen hoog oplopen en dat de wonden die werden geslagen nog lang niet geheeld zijn, werd maandagavond duidelijk op de gemeenteraad. Daar kwam het tot een bitse woordenwisseling tussen burgemeester Bart De Wever (N-VA) en Groen-fractieleider Wouter Van Besien, nadat die laatste opnieuw een oproep had gedaan tot meer transparantie rond bouwdossiers. Het voorstel van Van Besien voor de oprichting van een speciale themacommissie bouwdossiers werd uiteindelijk verworpen door de meerderheid.
Meyrem Almaci wijst Tom Meeuws terecht: ?Wouter Van Besien is de kopman van Samen, laat dat duidelijk zijn?
11 December 2017, 02:37 Gazet v. Antwerpen

In het VTM-journaal zondagmiddag moest Groen zich opnieuw verweren over de samenwerking met Antwerps sp.a-kopman Tom Meeuws. Die had zich wat ongelukkig uitgedrukt in een discussie.
Van Besien vraagt oprichting van bijzondere commissie rond bouwdossiers
5 December 2017, 18:30 Gazet v. Antwerpen

Antwerps Groen-fractieleider in de gemeenteraad Wouter Van Besien, lijsttrekker voor ?Samen? bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, vraagt om de oprichting van een bijzondere commissie die alle bouwdossiers kan onderzoeken. Dat schrijft De Standaard. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) laat via zijn woordvoerder weten dat het voorstel momenteel bij alle fracties van de gemeenteraad wordt afgetoetst.
Wouter Van Besien blikt terug op zijn rotweek: ?Ja, ik heb heel hard gevloekt. Blij dat mijn kinderen het niet hebben gehoord?
1 December 2017, 20:12 Gazet v. Antwerpen

Wouter Van Besien heeft een rotweek achter de rug. Hij moest de meubelen redden nadat zijn politieke maatje Tom Meeuws in opspraak was geraakt. Is dat gelukt? ?De diamant die Samen is, moet nog worden bijgeslepen?, zegt hij. ?Maar dat kunnen we in Antwerpen goed.?

lex moolenaar
Plooien tussen Van Besien en Meeuws gladgestreken: ?WhatsApp-verkeer met Land Invest was een inschattingsfout?
28 November 2017, 20:06 Gazet v. Antwerpen

In Antwerpen hebben de Samen-kopstukken Wouter Van Besien (Groen) en Tom Meeuws (sp.a) de plooien gladgestreken, na de heisa rond contacten tussen Meeuws en medewerkers van vastgoedontwikkelaar Land Invest, onder wie Erik Van der Paal. Dat meldt Samen dinsdagavond.
Wouter Van Besien roept Samen-partner op het matje: ?Wij staan voor eerlijke en transparante politiek?
28 November 2017, 05:42 Gazet v. Antwerpen

Wouter Van Besien (Groen) zit eerstdaags samen met sp.a-topman Tom Meeuws. Hij roept zijn Samen-partner op het matje en eist klaarheid over zijn contacten met bouwpromotor Land Invest Group.
Van Besien vraagt duidelijkheid van Meeuws: ?Integriteit is essentieel?
27 November 2017, 17:18 Gazet v. Antwerpen

Antwerps Groen-fractieleider Wouter Van Besien gaat samenzitten met zijn Samen-collega Tom Meeuws (sp.a) om klaarheid te scheppen over diens banden met medewerkers van bouwpromotor Land Invest. Dat laat de Antwerpse Groen-afdeling maandag weten in een reactie op het nieuws dat Meeuws - vanuit zijn job als consultant - onder meer al eens met Land Invest-lobbyist Erik Van der Paal getafeld heeft. De voorbije weken kreeg het stadsbestuur onder leiding van burgemeester Bart De Wever (N-VA) vanuit Samen het verwijt te nauwe banden te hebben met bouwpromotoren.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be