NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Beschuldigingen

2News.be / Trefwoorden / Beschuldigingen

Trump voor de rechter in verkrachtingszaak, ontkent beschuldigingen opnieuw
26 Januari, 00:02 NOS nieuws

De Amerikaanse oud-president Trump heeft voor de rechter opnieuw beschuldigingen van seksueel misbruik ontkend. Hij verweerde zich in New York tegen de aantijgingen van smaad en misbruik van columniste E. Jean Carroll.

Carroll beschuldigt Trump ervan haar halverwege de jaren negentig in een pashokje van een luxe warenhuis te hebben verkracht. In oktober 2022 ontkende hij in een verklaring daaraan schuldig te zijn. Vandaag beantwoordde hij in het getuigenbankje de vraag of hij nog achter die verklaring staat met "100 procent ja".

Op de vraag van een van Trumps eigen advocaten of hij vond dat Carrolls aantijgingen vals zijn, antwoordde de oud-president bevestigend. "Ja, dat vond ik. Ze zei iets dat ik als een valse beschuldiging zag, totaal onwaar."

De advocaten van Trump lieten het daarbij. De oud-president zat ongeveer vier minuten in het getuigenbankje. Morgen volgen de slotargumenten van beide partijen in de civiele zaak.

10 miljoen dollar

E. Jean Carroll is een voormalige columniste voor het tijdschrift Elle. Ze eist 10 miljoen dollar van Trump. Tijdens de behandeling van de zaak kwamen ook vrienden en oud-collega's van Carroll aan het woord.

In een eerdere rechtszaak bepaalde een jury vorig jaar al dat Trump haar 5 miljoen dollar moest betalen voor misbruik en smaad. Trump is tegen die uitspraak in beroep gegaan. De huidige zaak gaat over andere verklaringen van Trump over Carroll, die hij eerder deed als president in 2019.

Hij heeft de columniste onder meer voor "gek" versleten en haar beschuldigingen herhaaldelijk "nep" en "verzonnen" genoemd.

Carroll is niet de eerste vrouw die Trump beschuldigt van handtastelijkheden. Zeker vijftien andere vrouwen betichten de oud-president van seksueel misbruik en intimidatie.




Adobe over beschuldigingen claimstichting: verkeerde partij aangepakt
14 December 2023, 00:00 Emerce
Adobe zegt dat de beschuldigingen van de Stichting Data Bescherming Nederland (SDBN) zijn gebaseerd op een misverstand. De stichting kondigde vandaag een rechtszaak aan omdat het bedrijf 'enorme hoeveelheden persoonsgegevens' zou verzamelen via onder meer de websites van KPN, ABP, Beter Horen en zelfs de Belastingdienst, en via mobiele apps van onder andere Marktplaats en Buienradar. De claimstichting eist namens alle Nederlandse internetgebruikers een schadevergoeding.


Lewis Hamilton geeft FIA op eigen gala veeg uit de pan: ?Beschuldigingen zijn compleet onaanvaardbaar?
9 December 2023, 00:02 HLN.BE
Lewis Hamilton (38) heeft de FIA op haar eigen gala een veeg uit de pan gegeven. De zevenvoudige wereldkampioen vindt het niet kunnen dat de autosportfederatie de integriteit van Mercedes-teambaas Toto Wolff (51) en zijn vrouw Susie (41) in vraag trok en een onderzoek startte. Susie zelf is overigens ook furieus: ?Ik ga dit verder uitspitten. Ik wil weten wie hiermee is begonnen.?


Guns N' Roses-zanger Axl Rose ontkent beschuldigingen van seksueel misbruik
24 November 2023, 00:09 NU.NL - Muziek
Guns N' Roses-zanger Axl Rose ontkent de beschuldigingen van seksueel misbruik. Een voormalig Penthouse-model klaagde de zanger aan en zegt in 1989 door hem te zijn misbruikt, bleek uit rechtbankdocumenten in handen van TMZ.


X klaagt onderzoeksgroep aan na beschuldigingen van antisemitisme
24 November 2023, 00:04 NU.NL - Economie
Socialemediaplatform X heeft maandag de Amerikaanse onderzoeksgroep Media Matters aangeklaagd. De groep onthulde dat het platform advertenties toestaat bij antisemitische berichten. Bedrijven als Apple, Disney en IBM besloten daarop hun reclames op X op te schorten.


Trump wil beschuldigingen over Russische inmenging weerleggen met rechtszaak in Londen
17 Oktober 2023, 00:05 Skynet Buitenland
Donald Trump wil de beschuldigingen dat Rusland zijn succesvolle presidentscampagne in 2016 ondersteunde, weerleggen met een rechtszaak in Londen. De voormalige Amerikaanse president zal daarvoor bewijs presenteren, zo heeft zijn advocaat maandag gezegd.


NU+ | Beschuldigingen van seksueel misbruik door Bill Cosby blijven komen
4 Oktober 2023, 00:05 NU.NL - Film
Bill Cosby werd in 2018 veroordeeld voor het drogeren en misbruiken van een vrouw, maar uiteindelijk zat hij nog geen drie jaar vast. De laatste weken komen er steeds nieuwe beschuldigingen binnen van seksueel misbruik door de komiek. Hoe nu verder?


NU+ | Tijdlijn Marco Borsato: van beschuldigingen tot vervolging
4 Oktober 2023, 00:05 NU.NL - Muziek
De uitzending van het programma BOOS in 2021 over misstanden bij The voice of Holland bracht de bal aan het rollen. Woensdag werd bekend dat Marco Borsato wordt vervolgd wegens onzedelijke betasting. Een tijdlijn.


YouTube betaalt Russell Brand niet meer na beschuldigingen seksueel wangedrag
20 September 2023, 00:08 NU.NL - Tech
YouTube heeft de advertenties voor het kanaal van Russell Brand uitgeschakeld na beschuldigingen van seksueel wangedrag aan zijn adres. Daarnaast verwijdert de BBC online alle producties waarin de 48-jarige komiek en acteur te zien en te horen is.


Demonstranten bij Zwitsers concert Rammstein na beschuldigingen wangedrag
25 Juni 2023, 00:11 NU.NL - Muziek
Ongeveer 150 mensen hebben zaterdag geprotesteerd in de buurt van een concert van Rammstein in Bern. Ze lieten hun ongenoegen blijken over de beschuldigingen van seksueel wangedrag tegen frontman Till Lindemann van de Duitse metalband.


Kovacs trekt videoclip met zanger Rammstein terug na beschuldigingen
11 Juni 2023, 00:10 NU.NL - Muziek
Kovacs gaat de videoclip die ze maakte met Rammstein-zanger Till Lindemann niet meer uitbrengen. De zangeres besloot dit nadat Lindemann werd beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.


Rammstein start eigen onderzoek naar beschuldigingen van seksueel wangedrag
11 Juni 2023, 00:10 NU.NL - Muziek
Rammstein gaat de beschuldigingen aan het adres van zanger Till Lindemann over zijn omgang met vrouwen zelf onderzoeken. De Duitse metalband heeft hiervoor een advocatenkantoor ingehuurd, meldt het Duitse persbureau dpa.


Nick Carter spreekt beschuldigingen van seksueel misbruik tegen
11 December 2022, 00:09 NU.NL - Muziek
De beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van Nick Carter zijn "volkomen onwaar en juridisch waardeloos", zegt de Backstreet Boys-zanger via zijn advocaat tegen TMZ.


Kerstspecial Backstreet Boys geannuleerd na beschuldigingen Carter
11 December 2022, 00:09 NU.NL - Muziek
ABC zendt A Very Backstreet Holiday, een speciaal kerstprogramma van de Backstreet Boys, niet meer uit. De Amerikaanse zender heeft daartoe besloten nadat Nick Carter werd beschuldigd van het seksueel mishandelen van een destijds zeventienjarig meisje in 2001. Carter was toen zelf twintig jaar oud.


Benjamin Mendy ontkent beschuldigingen van verkrachting: ?Met verschillende vrouwen naar bed gaan, dat was normaal voor mij?
8 November 2022, 00:01 HLN.BE
Benjamin Mendy (28) heeft tijdens zijn getuigenis voor een Engelse rechtbank ontkend zich ooit schuldig te hebben gemaakt aan verkrachtingen, hoewel hij van meerdere gevallen wordt verdacht. ?Ik heb seks gehad met veel vrouwen?, zei de verdediger van Manchester City. ?Maar ik ben altijd meteen gestopt als een vrouw ?nee? zei.?


Schaker Hans Niemann eist ruim 100 miljoen euro na beschuldigingen van valsspelen: ?Reputatie is verwoest?
21 Oktober 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Hans Niemann heeft de wereldkampioen schaken Magnus Carlsen en enkele andere schakers aangeklaagd. De 19-jarige Niemann eist een schadevergoeding van ruim 100 miljoen dollar, omdat hij door onder anderen de Noor openlijk is beschuldigd van valsspelen. De Amerikaan zegt dat zijn reputatie is ?verwoest? en zet daarom in een rechtszaak hoog in.




Zangeres Feist stapt uit tour Arcade Fire na beschuldigingen over Win Butler
5 September 2022, 00:06 NU.NL - Muziek
De Canadese zangeres Feist is uit haar tournee met de band Arcade Fire gestapt. De zangeres zou tijdens het Europese deel van de tour optreden als voorprogramma. In een verklaring op Instagram laat ze weten dat ze dit niet meer wil doen vanwege de beschuldigingen van seksueel wangedrag aan het adres van Arcade Fire-frontman Win Butler.


Lethal Weapon-acteur Gary Busey ontkent beschuldigingen van aanranding
29 Augustus 2022, 00:06 NU.NL - Film
Acteur Gary Busey ontkent de beschuldigingen van aanranding aan zijn adres. Meerdere vrouwen beweren dat ze afgelopen weekend door de 78-jarige Amerikaan zijn betast en hebben een aanklacht ingediend.


Acteur Fred Savage ontslagen na beschuldigingen van aanranding en intimidatie
15 Augustus 2022, 00:11 NU.NL - Film
Fred Savage heeft zich schuldig gemaakt aan aanranding en intimidatie en zou om die reden ontslagen zijn tijdens opnames van de reboot van de serie The Wonder Years. Dat vertellen enkele oud-collega's van de acteur anoniem aan het Amerikaanse tijdschrift The Hollywood Reporter.


Mensenhandel op Antwerpse bouwwerf - Aannemer IREM-Ponticelli wijst alle beschuldigingen van mensenhandel af
31 Juli 2022, 00:07 Skynet Economie
Het Frans-Italiaanse IREM-Ponticelli, dat arbeiders regelde voor de werf van chemiebedrijf Borealis in Antwerpen, wijst alle beschuldigingen van mensenhandel af. IREM-Ponticelli zegt verder de volledige medewerking te verlenen aan alle onderzoekende Belgische instanties.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn