NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Beschuldiging

2News.be / Trefwoorden / Beschuldiging

Boze ouders eisen tonnen van school na beschuldiging kindermishandeling
23 Februari, 16:42 NOS nieuws

Ouders van een voormalig leerling van de St. Dominicusschool in Utrecht eisen een schadevergoeding van 700.000 euro. Ze beweren dat de school uit wraak een valse melding van kindermishandeling heeft gedaan.

In 2014 haalde de ouders hun dochter van school. Er was een conflict ontstaan omdat de schoolleiding de ouders te kritisch vond. In die tijd is er een melding gedaan van kindermishandeling bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, het huidige Veilig Thuis.

Uit stukken die in handen zijn van RTV Utrecht blijkt dat er een onderzoek is ingesteld, maar dat de ouders uiteindelijk door de Raad voor de Kinderbescherming van alle blaam zijn gezuiverd. Volgens de instanties bleek er niets aan de hand te zijn.

'Veel inkomen misgelopen'

De ouders zeggen dat de hele familie ernstige psychosomatische schade heeft geleden door de beschuldiging. Ze zouden daardoor flinke inkomsten zijn misgelopen.

De familie heeft een incassobureau ingeschakeld en een claim bij de school ingediend. Bestuursvoorzitter Jan van der Klis van de overkoepelende onderwijsstichting KSU (Katholieke Scholenstichting Utrecht) bevestigt dat er een claim ligt. Hij wil niet ingaan op de inhoud van de klachten van de ouders.
Rechtbank Tongeren - Jaar extra gevangenis geëist voor gevangene na beschuldiging misbruik en exhibitionisme
23 Februari, 00:48 Skynet Belgie
Een gedetineerde uit de gevangenis van Hasselt moet mogelijk een jaar langer in de gevangenis blijven. De man, die in de loop van dit jaar vrijkomt, wordt door vier vrouwen van aanranding en exhibitionisme beschuldigd. Op basis van die beschuldiging vroeg de procureur een bijkomende gevangenisstraf van een jaar. De gedetineerde ontkent alles en spreekt van een complot.


Schietpartij Anderlecht: man in staat van beschuldiging gesteld
20 Februari, 22:12 Skynet Belgie
In de zaak van de schietpartij in Anderlecht heeft een man zich dinsdagochtend aangegeven bij het gerecht. De man is onder aanhoudingsmandaat geplaatst en wordt beschuldigd van poging tot doodslag. Dat meldt La Dernière Heure dinsdagavond.


De Persgroep & co dagvaarden EU om beschuldiging nepnieuws
20 Februari, 18:12 De Tijd
18:09 De Vlaamse krantenuitgever De Persgroep, de websites GeenStijl en ThePostOnline en journalist Chris Aalberts, die onder meer werkt voor ThePostOnline, hebben een kort geding aangespannen tegen de Euro...


Islamoloog Ramadan in staat van beschuldiging gesteld
3 Februari, 01:48 NOS nieuws

De Franse justitie heeft de prominente islamoloog Tariq Ramadan in staat van beschuldiging gesteld in twee verkrachtingszaken.

De 55-jarige Zwitser werd afgelopen woensdag aangehouden door de politie in Parijs en zit sindsdien in voorarrest. Hij wordt beschuldigd van de verkrachting van twee Franse vrouwen in Lyon (2009) en Parijs (2012). Zij deden vorig jaar aangifte tegen hem.

Ramadan heeft de beschuldigingen altijd tegengesproken. Hij zegt dat er een lastercampagne tegen hem wordt gevoerd.

Vluchtgevaar

De Franse aanklagers gaan de beschuldigingen nu verder bekijken. Zij willen dat Ramadan gedurende het onderzoek blijft vastzitten, omdat ze bang zijn dat hij anders naar het buitenland vlucht.

Ramadan was in het verleden verbonden aan de Erasmus Universiteit en integratie-adviseur bij de gemeente Rotterdam. Hij werkte tot voor kort aan de prestigieuze universiteit van Oxford. Die heeft hem in november met bijzonder verlof gestuurd vanwege de aantijgingen.
Boek oud-minister Vermeend en Van Rijbroek uit de schappen om beschuldiging van plagiaat
2 Februari, 00:00 Volkskrant
Uitgeverij Einsteinbooks.nl heeft donderdag een boek uit de handel genomen van oud-minister Willem Vermeend en Rian van Rijbroek. De auteurs zouden plagiaat hebben gepleegd. In De wereld van cybersecurity en cybercrime hebben Nieuwsuur en de NOS tien passages aangetroffen die letterlijk zijn overgenomen uit artikelen in de Volkskrant, NRC Handelsblad, Wikipedia, de website van ict-jurist Arnoud En


Advocaat van Weinstein noemt beschuldiging misbruik 'brutale leugen'
31 Januari, 11:24 NOS nieuws

Een advocaat van de veelvuldig van seksueel grensoverschrijdend gedrag beschuldigde filmproducent Harvey Weinstein noemt een beschuldiging van misbruik "een brutale leugen". Na maanden van stilte over de beschuldigingen aan het adres van Weinstein, wijst zijn advocaat nu het verhaal dat hij actrice Rose McGowan heeft verkracht van de hand.

Gisteren kwam het boek Brave uit van McGowan, waarin ze beschrijft hoe Weinstein haar in 1997 heeft verkracht op het Sundance Film Festival. Na een vergadering zou Weinstein de actrice hebben uitgekleed, haar op de rand van een bad hebben gezet en vervolgens tegen haar zin orale seks met haar hebben gehad.

McGowan was een van de eerste actrices die Weinstein beschuldigden. Daarna deden veel vrouwen hun verhaal op sociale media onder de hashtag #MeToo.

Niet eerder gereageerd

De advocaat schrijft dat Weinstein nooit heeft gereageerd op de berichten, "ondanks een overvloed aan bewijs dat de beschuldigingen onjuist zijn." "Maar met het oog op het 'optreden' van Rose McGowan, gericht op het promoten van haar boek, is het onmogelijk om stil te blijven."

Volgens de advocaat wordt de "brutale leugen" van McGowan ontkend door twee getuigen. Het zou gaan om acteur Ben Affleck. McGowan zegt dat zij hem heeft verteld over de verkrachting. Hij reageerde volgens haar juist met: "Verdomme, ik had nog tegen hem gezegd dat hij daarmee moest ophouden."

De andere getuige is Jill Messick, haar voormalige manager. Die zegt volgens de advocaat dat McGowan zelf in het bad was gestapt en er geen sprake was van gedwongen seks. Ze zou de dag erna wel spijt hebben gekregen.

McGowan werd geschaduwd

McGowan heeft boos gereageerd op de verklaring van Weinstein. "Ik zal je naam zeggen. Jij hebt ons dit aangedaan. Dief! En tegen al die rotzakken die seksuele roofdieren bijstaan zeg ik: jullie worden vervloekt vanwege het leed dat jullie hebben veroorzaakt", schrijft ze op Twitter.

Eerder publiceerde The Guardian dat Weinstein 91 mensen schaduwde om te voorkomen dat ze naar buiten zouden treden met verhalen over zijn seksuele uitspattingen. De naam van McGowan was rood gemarkeerd, om aan te geven dat zij in het bijzonder in de gaten moest worden gehouden.
EU trekt nepnieuws-beschuldiging GeenStijl in
29 Januari, 18:36 NOS nieuws

GeenStijl wordt door de EU niet langer beschuldigd van het verspreiden van valse informatie. Vorige week bleek dat een GeenStijl-artikel op de website EUvsdisinfo.eu stond. Op die website staat een lange lijst artikelen die volgens de EU leugens bevatten die door Rusland zijn verspreid.

De taakgroep achter de website heeft het GeenStijl-artikel vandaag verwijderd. Een woordvoerder van de taakgroep zegt tegen de NOS dat het er nooit op had moeten staan. De fout zou te wijten zijn aan een vertaalfout.

Ook een artikel van The Post Online dat eerder nog op EUvsdisinfo.eu stond, is verwijderd. Daar zou, net als in het artikel over GeenStijl, een vertaalfout aan de basis liggen van de melding op de website.

'Wel leugens door De Gelderlander en BNN-VARA'

Op de EU-website stond dat GeenStijl had geschreven dat Oekraïne een erg corrupt en fascistisch land is. In werkelijkheid stond in het artikel dat er een "(latente) fascistische politieke onderstroom" in het land aanwezig is.

GeenStijl eiste vrijdag via een advocaat dat het artikel van de website met meldingen van nepnieuws wordt verwijderd. Daarnaast wil GeenStijl dat er vier weken lang op de voorpagina van EUvsdisinfo.eu een correctie komt te staan. Op die laatste eis gaat EUvsdisinfo.eu vandaag niet in.

Een artikel van De Gelderlander en een radiogesprek dat werd uitgezonden door BNN-VARA blijven wel op de website staan. Ook op deze meldingen van de werkgroep was veel kritiek in Nederland, maar volgens EUvsdisinfo zijn via deze media wel degelijk leugens verspreid.
Mohammed Bakkali in beschuldiging gesteld voor aanslagen in Parijs
26 Januari, 18:36 Gazet v. Antwerpen

Mohammed Bakkali, één van de verdachten in het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, is in Frankrijk in beschuldiging gesteld. Eerder op de dag meldde het federaal parket dat de man aan de Franse autoriteiten overgeleverd werd. Hij was ook in verdenking gesteld in het onderzoek naar de verijdelde terreuraanslag op de Thalys, op 21 augustus 2015.
Casey Affleck niet bij Oscar-uitreiking na beschuldiging seksuele intimidatie
25 Januari, 22:48 NOS nieuws

De Amerikaanse acteur Casey Affleck zal dit jaar niet aanwezig zijn bij de uitreiking van de Oscars. Dat heeft zijn management bekendgemaakt.

De aanwezigheid van Affleck stond al op losse schroeven. Hij wordt beschuldigd van seksuele intimidatie tijdens de opnamen van de film I'm not there uit 2010. De zaak werd geschikt voor een onbekend bedrag. Volgens Affleck mag hij niets zeggen over de schikking.

Affleck won vorig jaar de Academy Award, zoals de prijs officieel heet, in de categorie Beste Acteur voor zijn rol in Manchester by the Sea. Volgens de traditie reikt de winnaar in die categorie het jaar erop de prijs voor Beste Actrice uit, maar dat gaat dit jaar dus niet gebeuren.

#MeToo

Sinds afgelopen najaar duiken allerlei verhalen op over seksuele intimidatie in de internationale filmwereld. Na het ontslag van producent Harvey Weinstein werden veel mannen beschuldigd, onder wie House of Cards-acteur Kevin Spacey. Wereldwijd delen vrouwen hun eigen ervaringen met seksueel ongewenst gedrag via de hashtag #MeToo.

De uitreiking van de Golden Globes in januari stond in het teken van de #MeToo-beweging. Oprah Winfrey kreeg een staande ovatie voor haar toespraak over machtsmisbruik door mannen.
Transavia verwijdert filmpjes van YouTube na beschuldiging plagiaat
5 Januari, 10:06 NOS nieuws

Luchtvaartmaatschappij Transavia heeft een aantal filmpjes van zijn YouTube-pagina verwijderd omdat ze veel lijken op de filmpjes van Youtuber en model Lize Korpershoek.

Gisteravond plaatste Korpershoeks vriend en BNNVARA-presentator Tim Hofman een reeks tweets waarin hij Transavia beschuldigt van plagiaat. "Formats één op één kopiëren van onafhankelijke contentmakers is gewoon gaar man", twitterde hij.

In de filmpjes van Transavia worden op een 'creatieve' manier vakantietips gegeven. De video's lijken volgens Hofman veel op de filmpjes van zijn vriendin waarin zij onder meer liefdestips geeft. "Nee, maar serieus. Je denkt kan gebeuren toch, maar zelfs de badschoen-swag is gestolen."

Een woordvoerder van Transavia geeft de overeenkomsten toe en betreurt dat. "We gaan uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren." De luchtvaartmaatschappij neemt contact op met Korpershoek om excuses te maken.
Belg die lichaam van stiefzoon wilde ophalen, zit vast in Nicaragua op basis van ?absurde? beschuldiging
19 December 2017, 15:48 Gazet v. Antwerpen

De families van Joseph Tchamani, een uit Kameroen afkomstige Belg, en zijn vriendin Mary Atanga hebben sinds hun arrestatie op 10 december in Nicaragua geen contact meer met hen gehad. Dat deelde hun advocaat Alexis Deswaef dinsdag mee. Ze waren naar Nicaragua afgereisd om het stoffelijk overschot van de zoon van de vrouw op te eisen.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be