NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Beschikbaar

2News.be / Trefwoorden / Beschikbaar

Google Pay vanaf vandaag beschikbaar
Gisteren, 16:06 Emerce
Google heeft Google Pay nu officieel uitgerold met de introductie van een gelijknamige app. Google Pay is de combinatie van Android Pay en Google Wallet.


AMD stelt processor beschikbaar om bios te updaten voor Ryzen-apu's
Maandag, 10:54 Tweakers
AMD heeft onlangs zijn Ryzen-apu's met geÔntegreerde Vega-gpu uitgebracht. Deze werken op bestaande AM4-moederborden, maar die moeten wel van een nieuw bios zijn voorzien. Om die biosupdate uit te kunnen voeren, stelt AMD nu een processor beschikbaar.


Ook Proximus maakt tv-app beschikbaar in heel Europa
11 Februari, 10:36 Skynet Belgie
Vanaf 1 april zullen abonnees van Proximus die de app Proximus TV gebruiken op hun tablet, smartphone of computer er ook toegang toe hebben in de rest van de Europese Unie. Telenet voerde dinsdag al een gelijkaardig systeem in.


Ook Proximus maakt tv-app beschikbaar in heel Europa

Vanaf 1 april zullen abonnees van Proximus die de app Proximus TV gebruiken op hun tablet, smartphone of computer er ook toegang toe hebben in de rest van de Europese Unie. Telenet voerde dinsdag al een gelijkaardig systeem in.
'Turkije wil over zes maanden eigen chatapp publiek beschikbaar maken'
9 Februari, 18:42 Tweakers
Turkije heeft deze week voor bepaalde organisaties een eigen chatapp uitgebracht onder de naam PttMessenger. De software moet over een half jaar publiekelijk beschikbaar zijn en concurreren met diensten als WhatsApp. Critici vrezen voor het in de gaten houden van communicatie.


Berichtenapp Telegram opnieuw beschikbaar bij Apple
2 Februari, 14:42 Skynet
Nog geen dag nadat Apple de populaire berichtenapp Telegram uit zijn App Store had verwijderd, is de toepassing daar alweer beschikbaar. Apple had de app weggehaald wegens verspreiding van "ongewenste inhoud".


KPN gaat 400Mbit/s-dsl vanaf tweede kwartaal breed beschikbaar maken
31 Januari, 16:18 Tweakers
KPN begint in het tweede kwartaal met het breed uitrollen van bonded vectoring, waarmee dsl-klanten snelheden tot 400Mbit/s kunnen krijgen. In datzelfde kwartaal start KPN met de combinatie van 4g en dsl voor buitengebieden.


Samsung maakt ssd met 800GB Z-Nand voor supercomputers beschikbaar
30 Januari, 11:30 Tweakers
Samsung gaat de SZ985 in de Z-SSD-serie beschikbaar maken: een pci-e-x4-ssd, die in varianten met 240 en 800GB beschikbaar komt. De kaart is opgebouwd rond Samsungs Z-Nand, dat een concurrent voor Intels 3D Xpoint moet worden.


Ook Groningse boeren nu 'samen sterk' tegen aardbevingsschade NAM
30 Januari, 08:24 NOS nieuws

Lekkende mestkelders, verzakkingen in de waterafvoer en scheuren in de schuur: ook boeren in Groningen hebben aardbevingsschade aan hun boerderijen. Gisteravond kwamen honderden boeren bijeen in Delfzijl om een massaclaim tegen de NAM te bespreken. Maar ze willen niet alleen geld, ze willen ook gehoord worden.

"Alleen al om de gevaarlijke situaties weg te halen ben je een miljoen kwijt, dan moet je nog aan de schadevergoeding beginnen", zegt akkerbouwer Margreet Kadijk.

De Groningse boeren kwamen voor de eerste keer samen om hun gedeelde leed te bespreken. "Een boer moet wonen in zijn boerderij, een boer moet werken in zijn boerderij en een boer moet proberen zijn producten van zijn landerijen te krijgen", vertelt Ate Hylke Kuipers, initiatiefnemer van de avond. "Dat gaat door deze problemen niet."

Ook de familie Stollinga, die een akkerbouwbedrijf bezit, heeft veel schade door de aardbevingen. Niet alleen hebben ze scheuren in de muren, er zijn ook andere problemen. "Onze schuur is niet meer groot genoeg, dus die willen we slopen. We hadden daar al een vergunning voor, maar nu worden we tegengehouden door de sloopverordening in Groningen. Er zouden al te veel panden zijn gesloopt door de NAM. We willen als boer dit gebied economisch vooruit helpen, maar zo kom je niet verder."

Ook initiatiefnemer Kuipers zegt dat verandering echt nodig is. "Wij Groningers zijn trots. Normaal lossen we problemen binnen de familie op, maar dat lukt nu niet meer. Samen staan we nu sterk."

Volgens Peter van der Gaag, onafhankelijk geoloog die onderzoek doet naar de grond bij de boerderijen, komt veel schade inderdaad door de aardbevingen vanwege de gaswinning in het gebied. Maar niet alle schade is daar aan toe te schrijven. "Er zijn meer schadeveroorzakers dan alleen de NAM. Er wordt bijvoorbeeld op grote schaal grondwater ontrokken. Men weet niet dat qua massa er veel meer grondwater wordt onttrokken dan gas, dat heeft zeker ook invloed op de schade."

Zo kan, als de fundering van een boerderij na hevige regenval onder druk is komen te staan, schade ontstaan door een aardbeving, maar ook door een hevige herfststorm. "Het is dus dubbel. Ik snap ook niet waarom er maar zo weinig onderzoek wordt gedaan hier. Zonder een locatiespecifiek onderzoek kan je geen causaal verband leggen."
WhatsApp Business is beschikbaar in Nederland
29 Januari, 21:42 Tweakers
Whatsapp heeft zijn app voor zakelijk gebruik van de chatdienst uitgebracht in Nederland. WhatsApp Business is te downloaden en te installeren via de Play Store of via de officiŽle website van WhatsApp.


Microsoft gaat exclusives direct beschikbaar stellen via Xbox Game Pass-dienst
23 Januari, 19:54 Tweakers
Komende exclusives voor de Xbox One, zoals Crackdown 3, Sea of Thieves en State of Decay 2, komen bij hun release direct beschikbaar op de Xbox Game Pass-abonnementsdienst. Dat geldt ook voor alle toekomstige games van Microsoft Studios.


'Industrie moet meer doen voor beschikbaar houden werkzame antibiotica'
23 Januari, 14:24 NOS nieuws

Farmaceutische bedrijven moeten veel meer doen om ervoor te zorgen dat er werkzame antibiotica beschikbaar blijven voor patiŽnten. Daartoe moeten ze meer nieuwe antibiotica ontwikkelen en veel beter controleren waar antibiotica-resistentie ontstaat.

Dat blijkt uit de eerste Antimicrobial Resistance Benchmark, een onderzoek naar de inspanningen van farmaceutische bedrijven om resistentie tegen antibiotica, en andere geneesmiddelen tegen infecties, te voorkomen.

Zonder goed werkende antibiotica loopt de moderne gezondheidszorg gevaar.

In het onderzoek staat verder dat bedrijven bekend moeten maken hoeveel antibiotica er door de industrie wordt geloosd. Ook moet de beloning van het verkooppersoneel worden losgekoppeld van de hoeveelheid antibiotica die ze verkopen.

Resistentie

Veel farmaceutische bedrijven hebben wel een begin gemaakt met activiteiten om antibioticaresistentie tegen te gaan, maar meestal staan die nog in de kinderschoenen.

De Benchmark is vandaag gepubliceerd op het World Economic Forum in Davos door de Access to Medicine Foundation.

Dat is een onafhankelijke non-profit organisatie, die elke twee jaar beoordeelt hoeveel moeite farmaceutische bedrijven doen om medicijnen beschikbaar te maken in arme landen.

Dat leidt tot een ranglijst, de Index of Access to Medicine. Vorig jaar publiceerde de organisatie ook een ranglijst die duidelijk maakte hoeveel farma-bedrijven doen om vaccins beschikbaar te maken in arme landen.

Op de tocht

De nieuwe Antimicrobial Resistance Benchmark is gefinancierd door de Britse en de Nederlandse regering. Die lopen voorop bij de aanpak van antibioticaresistentie. Voormalig minister Schippers van Volksgezondheid maakte van de aanpak van antibioticaresistentie jarenlang een speerpunt van haar beleid.

Zonder goed werkende antibiotica komt de moderne gezondheidszorg op de tocht te staan. Dat besef is ook doorgedrongen tot de top van de farmaceutische bedrijven. Heup- en knievervangingen, allerlei oncologische behandelingen en zorg voor veel te vroeg geboren baby's kunnen niet zonder deze medicijnen.

Verklaring In het onderzoeksrapport worden de prestaties van dertig farmaceutiche bedrijven vergeleken: acht grote farmaceuten met een eigen researchafdeling, tien producenten van generieke (patentloze) middelen en twaalf biotechnologische bedrijven die zich speciaal richten op de ontwikkeling van nieuwe middelen tegen infectieziekten.

Alle onderzochte bedrijven hebben in 2016 minstens ťťn verklaring ondertekend waarin ze een aantal beloften doen over de aanpak van antibioticaresistentie. De Benchmark kijkt hoe het daar in de praktijk mee staat. "We zijn er vlot bij met ons onderzoek", zegt directeur Jay Iyer van de Access to Medicine Foundation, "maar onze vragen hebben er in ieder geval wel toe geleid dat de bedrijven zich hebben afgevraagd hoe ze er voorstaan met hun inspanningen tegen antibioticaresistentie."

Brits en Amerikaans bedrijf scoren goed

Het Britse GlaxoSmithKline (GSK) brengt het er het beste vanaf, gevolgd door het Amerikaanse Johnson & Johnson (J&J). Beide bedrijven zijn als enige actief op alle gebieden die onderzocht zijn. GSK heeft de meeste antibiotica in ontwikkeling tegen ziekteverwekkers waartegen volgens onder meer de Wereldgezondheidsorganisatie met voorrang middelen ontwikkeld moeten worden.

In totaal hebben de onderzochte bedrijven gezamenlijk 28 antibiotica in een ver gevorderd stadium van ontwikkeling. Historische ervaringen met dit soort onderzoek wijzen uit dat maximaal drie van die middelen daadwerkelijk op de markt komen.

Voor maar twee van de 28 antibiotica in ontwikkeling hebben de betrokken farmaceuten (biothechnologiebedrijf Tetraphase en Johnson & Johnson) een plan klaar liggen. Dat moet aan de ene kant leiden tot toegankelijkheid van het middel. Aan de andere kant moet het ongepast gebruik van het middel tegengaan.
Everyone Can Code-cursussen van Apple worden beschikbaar in de Benelux
19 Januari, 18:36 Tweakers
Apple heeft bekendgemaakt dat 70 hogescholen en universiteiten in Europa zijn begonnen met het aanbieden van Apples Everyone Can Code-cursus, waarmee de studenten Swift aangeleerd krijgen. Hieronder zijn scholen in Nederland, BelgiŽ en Luxemburg.


WhatsApp maakt WhatsApp Business komende weken wereldwijd beschikbaar
18 Januari, 20:24 Tweakers
WhatsApp heeft WatsApp Business officieel beschikbaar gemaakt. In eerste instantie kunnen bedrijven in IndonesiŽ, ItaliŽ, Mexico, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten de gratis Android-app gebruiken, binnenkort volgt de rest van de wereld.


Blizzard World-map voor Overwatch komt beschikbaar op 23 januari
17 Januari, 07:48 Tweakers
De eerder aangekondigde Blizzard World-map voor Overwatch, waarin de ontwikkelaar in de vorm van een pretpark in feite een hommage brengt aan andere Blizzard-games, wordt uitgebracht op 23 januari.


EA maakt Battlefield 1-map uit eerdere dlc voor iedereen beschikbaar
16 Januari, 11:48 Tweakers
Electronic Arts maakt vanaf dinsdag de map Prise de Tahure van de The Shall Not Pass-dlc beschikbaar voor alle bezitters van Battlefield 1. De in juli 2017 uitgebrachte map was voorheen alleen te spelen door bezitters van een premium pass of de dlc.


Google Maps is weer beschikbaar in China
15 Januari, 21:24 Tweakers
Google heeft een Chinese website geopend waarop Maps toegankelijk is. Ook heeft de Amerikaanse internetgigant een mobiele app van de navigatiedienst gemaakt die op iPhones kan worden gedownload.


Microsoft maakt Fall Creators Update beschikbaar voor alle Windows 10-gebruikers
11 Januari, 21:54 Tweakers
Microsoft maakt Windows 10 versie 1709, oftewel de Fall Creators Update, beschikbaar voor alle systemen die in aanmerking komen voor de update. Zo krijgen de Enterprise- en Pro-edities van Windows 10 de update op 18 januari.


Intel wil alle Meltdown- en Spectre-patches voor eind januari uitbrengen
9 Januari, 08:06 Tweakers
Intel heeft op de CES bekendgemaakt dat het al zijn Meltdown- en Spectre-patches voor het einde van deze maand wil uitbrengen voor cpu's van maximaal vijf jaar oud. Zoals de chipfabrikant eerder al bekend had gemaakt, krijgen 90 procent van zijn processors deze week nog patches.


Explosief boek onthult leven in het Witte Huis: McDonald?s in bed, Melania in tranen en lijkbleke Trump

Een boek dat een blik werpt op het leven in het Witte Huis van Amerikaans president Donald Trump doet momenteel veel stof opwaaien in de Verenigde Staten. Het beeld dat auteur Michael Wolff van de machtigste man ter wereld schetst is namelijk niet flatterend: zo zou Trump helemaal niet verwacht hebben verkozen te worden, was echtgenote Melania in tranen bij het vooruitzicht vier jaar First Lady te moeten zijn, en vertrouwt de president helemaal niemand in zijn directe omgeving en vreest hij zelfs vergiftigd te worden.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be