NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesBeschermen

2News.be / Trefwoorden / Beschermen

EU-Commissie wil slachtoffers van verkeersongevallen beter beschermen
Donderdag, 15:48 Skynet
De Europese Commissie wil de slachtoffers van ongevallen met voertuigen beter beschermen. Dat doet ze door te sleutelen aan de bestaande Europese regels op het gebied van de motorrijtuigenverzekering.


Nieuwe regels moeten onze privacy beter beschermen
Dinsdag, 19:48 Gazet v. Antwerpen

Een foto van uw kinderen op een schoolfeest zal de school binnenkort niet zo maar online kunnen plaatsen. Voortaan zullen ze nadrukkelijk uw toestemming moeten vragen. Want vanaf vrijdag gaat een nieuwe privacyregeling van kracht. Met de GDPR, zo heet de nieuwe regelgeving, wordt er strenger gewaakt over onze privacy. Niet alleen scholen, maar ook verengingen en bedrijven zullen zich aan de nieuwe regels moeten houden.
Smart Parks: Nederlandse startup gebruikt IoT om dieren te beschermen
Dinsdag, 13:30 Emerce
Stichting ShadowView en The Internet of Life hebben de krachten gebundeld en gaan voortaan door het leven als Smart Parks. Deze Nederlandse tech startup zet IoT in om bedreigde diersoorten te beschermen.


Nieuw project moet modellen beter beschermen tegen seksueel wangedrag
18 Mei, 15:00 Gazet v. Antwerpen
Samen met een honderdtal modellen richt Model Alliance, het initiatief van Sara Ziff, RESPECT op. Dit project wil modellen die het slachtoffer werden van seksueel geweld beter beschermen en moet het makkelijker maken om anoniem aangifte te doen.


Politie en justitie moeten holebi's beter beschermen
11 Mei, 07:24 Skynet
Politie en gerecht moeten strenger en beter kunnen optreden tegen discriminatie en geweld tegen holebi's en transgenders. In haar nieuwe actieplan zet staats≠secretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) daar zwaar op in, zo schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard en Het Belang van Limburg vandaag. In totaal wil Demir 122 acties op poten zetten, met de hulp van acht federale en vijf regionale ministers.


Hier kun je wetenschappers helpen met monitoren en beschermen van de wolf
27 April, 02:18 Volkskrant
De wolf wandelt richting Nederland en het lijkt hoog tijd nader kennis te maken met dit bijna mythische beest. Dat kan nu al als je in het noorden van Nederland de grens oversteekt naar Nedersaksen. Natuur- en reisorganisatie Biosphere Expeditions organiseert regelmatig een expeditie op de LŁneburger Heide, waar je wetenschappers kunt helpen met het monitoren en beschermen van dit schuwe roofdier.


Nieuwe Europese regels zullen Vlaams medialandschap beter beschermen
26 April, 19:30 Skynet Belgie
Aanbieders van films of series op aanvraag, zoals Netflix, moeten minstens 30 procent van hun catalogus voorbehouden voor Europese producties. Dat is ťťn van de afspraken die onderhandelaars van de lidstaten en het Europees Parlement hebben gemaakt om de spelregels voor traditionele audiovisuele omroepen en voor de video-on-demandaanbieders en videoplatforms evenwichtiger te maken. "Deze richtlijn geeft ons Vlaams medialandschap meer middelen en een betere bescherming", reageert Vlaams minister van Media Sven Gatz.


De EU gaat klokkenluiders beter beschermen met juridische en financiŽle ondersteuning
22 April, 23:18 Volkskrant
De Europese Unie gaat klokkenluiders beter beschermen tegen wraakzuchtige werkgevers. Om schandalen zoals de dieselfraude van Volkswagen of de belastingontwijking via Luxemburg eerder aan het licht te brengen, krijgen klokkenluiders recht op juridische en financiŽle steun. Dit moet voorkomen dat onthullers van misstanden kapot kunnen worden geprocedeerd door hun werkgevers. De Europese Commissie p


Poging speciaal aanklager Mueller te beschermen tegen Trump loopt vast
19 April, 12:30 Volkskrant
Een poging van Amerikaanse senatoren om speciaal aanklager Robert Mueller via een wet te beschermen tegen ontslag door president Trump is vastgelopen. Mitch McConnell, de leider van de Republikeinen in de Senaat, weigert het voorstel in behandeling te laten nemen door de Senaat. Het wetsvoorstel was ingediend door enkele Democratische ťn Republikeinse senatoren die bang zijn dat Trump zal proberen


Kabinet wil belangrijke bedrijven beschermen tegen buitenlandse overnames
19 April, 06:30 NOS nieuws

Het kabinet moet in de toekomst toestemming verlenen bij overnames van grote bedrijven in de telecomsector. Dat staat in een wetsvoorstel dat staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer vandaag presenteert, meldt De Telegraaf.

Door het voorstel zouden bedrijven van "vitaal belang" niet meer ongewenst in buitenlandse handen kunnen vallen. Aanbieders van telefonie, internet of datacenters, zoals bijvoorbeeld KPN, worden in de nieuwe plannen beter beschermd, zegt het ministerie.

Voor overnames van dit soort bedrijven moet een meldplicht gaan gelden. Op die manier kan het ministerie van Economische Zaken overnames vooraf toetsen. Als overnames niet worden gemeld, dan heeft de overheid de bevoegdheid de gemaakte afspraken terug te draaien.

Vitale sectoren beschermen

In het huidige voorstel wordt alleen de telecomsector genoemd, maar het is de bedoeling dat de regels op termijn ook voor andere sectoren gaan gelden, zoals defensie en de chemische industrie. In het regeerakkoord heeft het kabinet de intentie uitgesproken dit soort vitale sectoren te beschermen.

"Je wilt niet dat de openbare orde en veiligheid in het gedrag komen omdat een malafide onderneming na een overname onze basisvoorzieningen kan platleggen of de regering onder druk kan zetten", zegt Keijzer in de krant.

De plannen van van het kabinet worden vandaag ter beoordeling naar de Raad van State gestuurd. Het kabinet hoopt het voorstel na de zomer te kunnen behandelen in de Tweede Kamer.
Begeleiders Buitenspeeldag doen alles om kinderen te beschermen tegen de zon: ?Iedereen insmeren met factor 50, de hele dag?
19 April, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Extra tubes zonnebrandolie in de aanslag, petje op, de schaduw opzoeken ... de eerste lentezon leent zich niet meteen tot uitgebreid zonnebaden. Met een uv-index van 5.5, waarbij u al na twintig minuten verbrandt, is het ook de komende dagen nog oppassen geblazen. Op de Buitenspeeldag gisteren in heel Vlaanderen moesten de begeleiders al vol aan de bak. ?De hele dag door smeren we de kinderen in.?
Amerikaanse Senaat wil Mueller met nieuwe wet beschermen tegen Trump
12 April, 13:00 Volkskrant
Uit vrees dat president Trump de speciaal aanklager Robert Mueller zal ontslaan, wil een aantal vooraanstaande Republikeinen een wet door het Congres jagen om Mueller te beschermen. Trump stond eerder al twee keer op het punt om Mueller aan de kant te zetten, maar afgelopen week is zijn woede over Muellers 'oneindige en corrupte' onderzoek alleen maar toegenomen. Aanleiding voor de woede-uitbarsti


Europese Commissie wil burger beter beschermen tegen bedrog door bedrijven
11 April, 13:36 Volkskrant
De Europese Commissie wil burgers beter beschermen tegen misleiding en bedrog door bedrijven. Bij schandalen zoals 'dieselgate' bij Volkswagen moeten consumentenorganisaties het recht krijgen de schade uit naam van slachtoffers te verhalen. Ook komen er zwaardere boetes voor bedrijven die inferieure producten verkopen. †'Grote bedrijven zijn veel sterker dan individuele consumenten. Het is tijd da


'Menselijk schild' om oud-president BraziliŽ te beschermen
6 April, 21:18 NOS nieuws

Honderden aanhangers van de Braziliaanse oud-president Lula da Silva hebben zich verzameld rond het hoofdkwartier van de metaalwerkersvakbond in S„o Bernardo do Campo, een voorstad van S„o Paulo. Daar heeft hun held zich verschanst. Lula lijkt niet van plan zich voor 17.00 uur lokale tijd (22.00 uur in Nederland) vrijwillig te melden bij de politie, zoals de rechter hem heeft verzocht.

Als de oud-president zich niet vrijwillig meldt, vaardigt rechter Sťrgio Moro een arrestatiebevel uit. Een naaste adviseur van de linkse leider zegt dat Lula's aanhangers een "menselijk schild" zullen vormen bij een eventuele arrestatiepoging.

Ook in andere delen van BraziliŽ zijn aanhangers van de veroordeelde oud-president de straat opgegaan. Op verschillende plaatsen zijn wegen geblokkeerd. Tot nu verlopen die acties overwegend vreedzaam. Maar de spanning in het vijfde land ter wereld is om te snijden.

Tegenstanders zien de oud-president en zijn Arbeiderspartij (PT) als hoofdverantwoordelijken voor de grootschalige corruptie van de afgelopen jaren. Sinds 2014 voert justitie een felle strijd tegen corruptie: tientallen politici werden al beschuldigd in een van de onderzoeken van 'Operatie Wasstraat' onder leiding van onderzoeksrechter Moro.

Veel linkse Brazilianen beschuldigen Moro van partijdigheid en vinden niet dat Lula een eerlijk proces heeft gehad. Hij werd ervan beschuldigd een appartement te hebben gekregen van een groot bouwbedrijf, in ruil voor opdrachten bij staatoliebedrijf Petrobras.

Lula werd, ook in hoger beroep, veroordeeld. Hij kreeg ruim twaalf jaar gevangenisstraf. Hoewel er nog verschillende mogelijkheden zijn om door te procederen, besloot het Hooggerechtshof eerder deze week dat de oud-president het gevang in moet.

Zwarte lijst

Dat heeft grote gevolgen voor de presidentsverkiezingen in oktober. In alle peilingen is Lula favoriet. Officieel komen veroordeelde politici op een zwarte lijst terecht en kunnen ze jarenlang niet meedoen aan verkiezingen. Maar dat proces is amper in gang gezet. In augustus moeten de partijen hun kandidatenlijsten registreren en pas in september worden die al dan niet goedgekeurd. Als Lula inderdaad niet mee mag doen, kan hij ook nog in beroep.

Waarschijnlijk wordt dus pas rond de eerste ronde van de verkiezingen duidelijk of de grootste kanshebber mee mag doen. Hoe dan ook: vanuit de gevangenis is het lastig campagne voeren.
Mozilla komt met Facebook Container om je privacy te beschermen
27 Maart, 21:12 Techzine
Als eerste grote merk kondigde Mozilla aan dat het voorlopig zou stoppen met adverteren op Facebook. Dat naar aanleiding van het schandaal dat ontstond door Cambridge Analytica en de gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers die dat bedrijf misbruikte. Nu is Mozilla ook de eerste die een speciale tool heeft ontwikkeld, die voorkomt dat Facebook je browse-activiteit […]


Lasers moeten de bloemenpracht bij urbi et orbi beschermen tegen meeuwen
27 Maart, 20:36 Volkskrant
Bloemenpracht bij urbi et orbi blijft vrij van meeuwen door lasersModerne middelen ingezet tegen vliegende vandalenAls de paus zondag zijn traditionele zegen uitspreekt over de stad (urbi) en de wereld (orbi) zal hij dat doen met een blik op een ongeschonden bloemenzee uit Nederland. Ongeschonden, want de bloemisten en kwekers die het Sint-Pietersplein in Rome een groen jasje aantrekken zetten dit


Brexit - Parlementen van Schotland en Wales beschermen zich tegen brexit
22 Maart, 06:42 Skynet
De regionale parlementen van Schotland en Wales hebben woensdagavond beide een wet goedgekeurd in een poging om hun huidige bevoegdheden te behouden na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Ze vrezen dat de Britse regering meer macht naar zich toe wil trekken.


Mark Zuckerberg kondigt maatregelen aan om privacy te beschermen
21 Maart, 21:42 Emerce
Facebook CEO Mark Zuckerberg heeft voor het eerst deze week gereageerd op de ophef rond het misbruik van persoonsgegevens door het Britse Cambridge Analytica.


Extreem-rechts vernietigt uiteindelijk altijd wat het beweert te willen beschermen: het eigen land
20 Maart, 02:36 Volkskrant
Ik zat donderdagmiddag in de woonkamer van een Marokkaans-Nederlands gezin in Diemen toen het inmiddels beruchte filmpje van de PVV langskwam. In sommige huizen is de tv bewegend behang, ik was de enige die keek. Het mechanisme is bekend: de PVV graait in de goocheldoos van de propagandamachine van de nazi's. Wordt daar vervolgens op gewezen, roept men: 'Godwin! Demonisering!' Vervang islam door j


Videodiensten moeten kinderen beschermen tegen gewelddadige porno
15 Maart, 11:00 NOS nieuws

Online videodiensten hebben de verantwoordelijkheid om kinderen actief te beschermen tegen schadelijke inhoud. Die conclusie trekt het Commissariaat voor de Media uit een uitspraak van de rechter.

De rechter oordeelde dat een online mediadienst terecht een boete van 75.000 euro heeft gekregen omdat de dienst gewelddadige porno niet had afgeschermd voor jongeren onder de 16. Het Commissariaat voor de Media legde de boete op voor twee video's met expliciete verkrachtingsporno.

Er was geen enkele technische maatregel genomen om de beelden af te schermen en daarnaast speelden de video's meteen af bij het openen van de pagina.

Omdat de zaak lang onder de rechter is geweest, heeft die de boete met 10.000 euro verlaagd.

Kinderen beschermen

Volgens de Mediawet moeten commerciŽle online media ervoor zorgen dat beeld wordt afgeschermd als het de ontwikkeling van kinderen ernstig kan schaden op lichamelijk, geestelijk of zedelijk gebied. Afschermen kan bijvoorbeeld met een toegangscode of leeftijdscontrole.

"Kinderen kijken steeds meer naar online media-aanbod. Het is van het grootste belang dat ze dat veilig kunnen doen", zegt voorzitter Madeleine de Cock Buning van het Commissariaat voor de Media. Volgens haar maakt de uitspraak duidelijk dat online mediadiensten redactionele verantwoordelijkheid dragen voor de aangeboden video's.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be