NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Beschermen

2News.be / Trefwoorden / Beschermen

Facebook wil je internetverbinding beschermen, maar 'kijkt ook mee'
13 Februari, 14:24 NOS nieuws

In de app van Facebook zit sinds kort de mogelijkheid om een VPN-dienst te installeren. Zo?n virtual private network schermt je internetverkeer af. Handig als je bijvoorbeeld in een koffiezaakje of de trein zit te werken op een openbaar wifi-netwerk. Het voorkomt dat onbekenden op hetzelfde netwerk met je mee kunnen kijken. Maar er zit ook een addertje onder het gras.

De VPN-dienst heet Onavo en werd door Facebook in 2013 gekocht. De dienst bestaat dus al een paar jaar, maar techsite TechCrunch wijst er nu op dat dit nu ook heeft geleid tot een snelkoppeling in de Facebook-app zelf, weggestopt in het menu. Volgens de techsite is de snelkoppeling alleen in de VS beschikbaar, maar ook op de NOS-redactie zien verschillende mensen de optie staan. Een woordvoerder kon nog niet zeggen of de zichtbaarheid wordt verbeterd.

De iOS-versie van de app beschermt je internetverkeer en waarschuwt je ook voor malafide sites. Op Android kan het daarnaast het internetverkeer beheren en apps beperken die veel data verbruiken, is te lezen op de site van de app. De VPN-dienst staat volgens gegevens van onderzoeksbureau Sensor Tower geďnstalleerd op zo'n 33 miljoen telefoons. VS, India en Brazilië zijn de belangrijkste markten.

Alles loopt via Facebook

Maar de VPN-dienst gaat verder dan alleen bescherming bieden. The Wall Street Journal deed vorig jaar onderzoek naar de werking van de app en sprak met anonieme medewerkers. Daaruit blijkt dat al het verkeer - zodra je de VPN-app activeert - via servers van Facebook loopt. (Onavo zegt in de beschrijving van hun App Store-pagina dat het verkeer via hun eigen servers loopt.)

Daardoor ontvangt Facebook veel extra waardevolle informatie, concludeerde de krant. Het team bij Facebook dat deze data krijgt, weet welke apps mensen gebruiken, hoe vaak en hoe lang en of het mannen of juist vrouwen zijn die de app in een bepaald land gebruiken. Daarnaast: als de data in de app niet versleuteld is weten ze nog meer over wat zich in die app afspeelt.

Het bedrijf kan aan de hand hiervan eerder nieuwe trends ontdekken. Facebook zag daardoor al vroeg dat Snapchat kampte met een afnemende gebruikersgroei, nog voordat de app dit publiekelijk bekendmaakte. "Die informatie stuurt Facebooks product- en overnamestrategie", schrijft de krant. Daarmee weet het bedrijf in een heel vroeg stadium of het actie moet ondernemen om zijn marktpositie te behouden.

Het verhaal van de krant was gebaseerd op bronnen, een woordvoerder van Facebook kon er op het moment van schrijven nog niet inhoudelijk op reageren.
Politie moest vergiftigde zanger eerder al beschermen tegen stalking
9 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

De politie heeft verschillende fans van Andrei Lugovski (34) ondervraagd, de zanger die vergiftigd werd met thallium.
Peps nieuwe missie: spelers beschermen tegen roekeloze tackles
1 Februari, 23:24 Volkskrant
Pep Guardiola heeft een nieuwe missie: spelers beschermen tegen roekeloze tackles. De afgelopen weken hebben topspelers van de onaantastbare lijstaanvoerder Manchester City te maken gehad met een reeks aanslagen op hun kostbare ledematen. Volgens de Catalaanse voetbalcoach treden de scheidsrechters te lankmoedig op tegen wat ook wel 'de landbouwkundige benadering van het voetbal' wordt genoemd. Hi


Politie New Delhi zet motoragentes in om vrouwen te beschermen
31 Januari, 13:48 NOS nieuws

"Ik voel me sterk en trots wanneer we in uniform patrouilleren", zegt Sushila. Ze is een van de twee motoragentes in de Indiase hoofdstad New Delhi. Met vrouwelijke politieagenten op motoren probeert de stad iets te doen aan het onveilige gevoel van veel vrouwen. Over vijf jaar moeten er in alle 200 politiebureaus van de stad vrouwelijke motorteams zijn.

Bekijk hieronder de video die correspondent Aletta André maakte over de vrouwelijke agenten:

Eind 2012 werd New Delhi opgeschrikt door de brute verkrachting en moord op een 23-jarige studente. Sindsdien is er veel aandacht voor de veiligheid van vrouwen in de miljoenenstad.

Desondanks is er voor vrouwen op straat maar weinig veranderd; velen wanen zich er nog altijd niet veilig. "Het aantal aangiftes van verkrachting. stalking en aanranding is de afgelopen vijf jaar alleen maar toegenomen", zegt correspondent Aletta André.

Verkrachtingshoofdstad

New Delhi staat bekend als de verkrachtingshoofdstad van het land. De talloze smalle steegjes zijn niet toegankelijk voor politieauto's. Bovendien heeft het voor vrouwen vaak geen zin om naar de politie te stappen. "Seksueel geweld wordt in India zelden bestraft. Vaak weigeren agentes aangiftes van verkrachting op te nemen", zegt André.

De vrouwelijke motorbrigade 'raftaar', wat 'snelheid' betekent, moet twee vliegen in één klap slaan. Motoren zijn handige voertuigen om door de drukke stad te navigeren. Volgens een politiecommissaris is een motoragente bovendien een krachtig emancipatiemiddel: "De aanwezigheid van vrouwen in uniform vergroot het zelfvertrouwen. Met een vrouw die motor rijdt en agent is, eigenlijk een macho-ding, doorbreek je veel taboes en stereotypes."
Nederland moet zichzelf veel beter beschermen
30 Januari, 02:24 Volkskrant
In onze veiligheidsstrategie dient de verdediging van het eigen en het Navo-grondgebied de hoogste prioriteit te krijgen, betoogt Theo van den Doel. Vorige week presenteerde de Amerikaanse minister van Defensie Mattis de nieuwe defensiestrategie als uitvloeisel van de Nationale Veiligheidsstrategie. De bestrijding van het internationaal terrorisme is niet meer de eerste prioriteit voor de Verenigd


?Samen? stopt: Raad van bestuur De Lijn neemt maatregelen om vertrouwelijkheid documenten te beschermen
24 Januari, 13:48 Gazet v. Antwerpen

Bij De Lijn worden maatregelen genomen om de vertrouwelijkheid van documenten te vrijwaren. Dat meldt de Vlaamse vervoersmaatschappij woensdag na een bijeenkomst van de raad van bestuur.
NPO-baas: politiek moet publieke omroep beschermen, niet bezuinigen
23 Januari, 19:12 NOS nieuws

NPO-voorzitter Shula Rijxman roept de politiek op niet met verdere bezuinigingen te komen op de publieke omroep. In haar nieuwjaarstoespraak zei ze: "Het houdt een keer op. Je kan niet eindeloos een A-merk in de schappen zetten voor een afbraakbudget."

Rijxman vraagt het kabinet de warme woorden uit het regeerakkoord over het belang van een sterke publieke omroep voor de Nederlandse samenleving en democratie om te zetten in daden. "Alle Nederlandse media hebben last van teruglopende advertentie-inkomsten. Ook wij hebben er last van dat die steeds meer naar Google en Facebook verschuiven. We verwachten een daling van de STER-inkomsten met 36 miljoen in de komende jaren."

Volgens Rijxman worden de omroepen daarnaast ook nog eens getroffen door bezuinigingen uit Den Haag.

Pijnlijke discussies niet uit de weg gaan

"Als Akzo of Unilever of PostNL belaagd worden, werpen we beschermingswallen op en staat de politiek vooraan om voor het Nederlands belang op te komen. Volkomen terecht. Waarom zou dat niet voor de creatieve industrie gelden? Waarom niet voor onze nationale culturele belangen? Waarom niet voor de Nederlandse Publieke Omroep? Anders houden we een medialandschap over dat volledig wordt gedomineerd door buitenlandse mediareuzen met hun betaalmuren", aldus Rijxman.

Ze nodigt politiek Den Haag uit tot een fundamentele discussie over de opdracht van de publieke omroep. "Wij zijn bereid pijnlijke discussies niet uit de weg te gaan. Als wij niet zelf de moed hebben eens per vijf jaar kritisch naar het functioneren van het bestel te kijken, dan doen anderen dat voor ons."

2017 was volgens Rijxman een buitengewoon goed jaar voor de NPO. Het bereik op tv en radio is hoog en NPO Start groeit fors. NPO Start is de terugkijk- en on-demanddienst van de NPO.
Huizen zijn onze tweede huid. Ze beschermen ons en laten ons zien
20 Januari, 02:18 Volkskrant
In onze tuin heerst het dode seizoen. Boomtakken zijn bladerloos. De blaren van de heg zijn bruin. De kraaien zijn zwart. Aan de andere kant van de tuin staan huizen die bijna een jaar lang in staat van verbouwing verkeerden. Nu zijn ze een tijdje af, maar er is nog geen bewoner te zien. Waarom huizen bouwen voor kamers zonder mensen? Het zijn mooie huizen. Wie zou er niet in willen wonen? Eens wo


Hoe biologische boer Sil zijn erf moet beschermen
18 Januari, 14:54 Volkskrant
Aflevering 150: biologische boer Sil moet zijn erf beschermen voor de niet-biologische buren. Het contrast kan niet groter. Met Sil Oostendorp ('boer Sil') loop ik over de tien hectaren van zijn groenteteeltbedrijfje in Dwingeloo, het is spruitjestijd, maar hij teelt het allemaal, van boerenkool tot bloemkool en broccoli. De percelen van zijn jonge bedrijfje (hij is zelf 26) liggen op een strook g


EU moet bedrijven beter beschermen tegen buitenlandse overnames
18 Januari, 06:30 Volkskrant
Nederlandse ondernemingen moeten beter beschermd worden tegen buitenlandse overnames. Nieuwe Europese regels moeten een eind maken aan het huidige 'eenrichtingsverkeer'. Dat zegt de hoogste ambtenaar van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Maarten Camps. Camps wil dat de EU bepaalt dat een bedrijf uit een land buiten Europa alleen een overname kan doen als Europese ondernemingen


Europa moet passagiers beschermen tegen faillissement luchtvaartmaatschappijen
10 Januari, 15:00 Skynet Belgie
De Europese vereniging van reisbureaus en touroperators ECTAA wil dat de Europese Commissie een mechanisme ontwikkelt om Europese passagiers te beschermen tegen het faillissement van luchtvaartmaatschappijen. De problemen die passagiers ondervonden door de recente stopzetting van drie Europese luchtvaartmaatschappijen illustreren volgens de vereniging de noodzaak hieraan.


Apple zegt te werken aan nieuwe functies om kinderen te beschermen
9 Januari, 12:18 Tweakers
Apple heeft gereageerd op de kritiek van twee aandeelhouders dat het meer moet doen om ouders mogelijkheden te geven om excessief smartphonegebruik door kinderen tegen te gaan. Het bedrijf zegt te werken aan nieuwe functies.


Wpa3 moet privacy beschermen bij gebruik open netwerken
8 Januari, 23:06 Tweakers
De Wi-Fi Alliance heeft de eerste details van wpa3 bekendgemaakt. De beveiligingstechniek voor wifi-netwerken moet het eenvoudiger maken voor gebruikers om de beveiliging in te stellen op apparaten zonder scherm en standaard bescherming bieden bij gebruik van open netwerken.


Video: defensie gaat de ruimte in om ons te beschermen, maar waarom?
3 Januari, 18:00 NOS nieuws

Ons leven is inmiddels helemaal verweven met satellietcommunicatie waardoor we kunnen telefoneren, internetten en geld pinnen. De vele honderden satellieten die dat mogelijk maken moeten verdedigd worden, vindt defensie. En daarom gaan ze de ruimte in.

De Koninklijke Luchtmacht verwacht haar eerste satelliet te lanceren in 2019. Die satelliet moet eventuele aanvallen zien aankomen, analyseren en voorkomen. Ook moet de satelliet bij een aanval kunnen terugslaan.

Maar wat kan er eigenlijk dan gebeuren? Dat zie je in deze video:
Afgelopen voorjaar had nog niemand van ze gehoord - dit nieuwe leger moet Raqqa beschermen tegen IS
30 December 2017, 02:06 Volkskrant
De val van Raqqa was een van de kantelmomenten van 2017. IS is verdreven, de hoop is terug. Maar wat is het beste pad naar de toekomst? Bashar al-Assad, klinkt het. Bashar al-Assad, de oorzaak van deze ellende. Twaalf dagen voordat het fout gaat, staat commandant Idris Mohammed achter de microfoon op een exercitieveld in de Syrische woestijn. De jongste lichting rekruten rent het veld op. Arabisch


Enorme wollen dekens beschermen jonge olifanten tegen koufront
24 December 2017, 21:36 NOS nieuws

Als je het koud hebt, doe je een trui aan of zet je de verwarming een paar graden hoger. Maar hoe bescherm je een olifant tegen de kou? Simpel: je verpakt hem in een gigantische gebreide deken. Dat is althans de tactiek van een opvangkamp voor olifanten in Myanmar.

Door een koufront vanuit China was het afgelopen week ongebruikelijk koud in Zuidoost-Azië. Terwijl de temperatuur in december normaal tussen de 20 en 30 graden Celsius ligt, schommelde die in Myanmar rond de 8 graden.

Jonge weesolifanten in een opvangkamp in de regio Bago hebben daarom grote wollen dekens gekregen om warm te blijven. "Baby-olifanten worden normaal warm gehouden door hun moeder, maar bij deze wezen kan dat niet", schrijft de organisatie Save Elephant Foundation Myanmar.

's Nachts slapen de weesdieren met de dekens om en worden ze warm gehouden met stro. Ook stoken medewerkers vuurtjes om de olifanten tijdens hun slaap niet te laten afkoelen. De wollen jasjes zijn gemaakt door Blankets for Baby Rhinos, een internationale organisatie met breiende leden uit alle windstreken.

Myanmar is het leefgebied van de Aziatische olifant. Volgens de Save Elephant Foundation Myanmar zijn veel weesolifanten in het land hun ouders kwijtgeraakt door de illegale handel in wilde dieren. Stropers zouden het niet alleen hebben voorzien op hun ivoor, maar ook op hun huid.
Pantserwagens bij kerstmarkt in Boedapest
17 December 2017, 21:42 NOS nieuws

De Hongaarse antiterreureenheid TEK heeft pantserwagens met zwaarbewapende militairen bij de kerstmarkten in Boedapest geplaatst. Op de staatstelevisie was te zien hoe de colonne de hoofdstad binnenreed en de pantserwagens posities innamen op het Vörösmarty-plein en bij de basiliek in het centrum.

Het risico op aanslagen in Hongarije is volgens kenners uiterst klein. Hongarije houdt asielzoekers tegen en er zijn vrijwel geen immigranten met een islamitische achtergrond in het land. De oppositie noemt de inzet van pantserwagens door de rechts-nationalistische regering van premier Orbán dan ook onnodig en onzinnig. "Orbáns idiote propaganda in volle pracht", schreef de kritische journalist János Széky op Twitter.

Voor buitenlandse toeristen was het militaire vertoon ook opmerkelijk; het verleidde toeristen tot het maken van selfies bij de pantservoertuigen.
Explosie metrostation New York tijdens ochtendspits, verdachte opgepakt
11 December 2017, 14:49 NOS nieuws

In New York heeft zich in het centrum van Manhattan een explosie voorgedaan in het metrostation Port Authority onder 42nd Street. Daarboven is ook het centrale busstation van New York. Dat wordt ontruimd, evenals drie metrolijnen.

Op de locatie zijn twee van de drukste metrostations van de stad, Port Authority en Times Square, met elkaar verbonden door een tunnel. In die tunnel was de explosie. Tijdens de spits zijn in dit deel van New York miljoenen mensen onderweg.

De explosie komt midden in de ochtendspits. Volgens persbureau Reuters gaat het om een pijpbom, een explosief dat makkelijk te maken is. Er zijn twee verdachten opgepakt., meldt The New York Times. Over hun identiteit of motief is nog niets bekend.

Amerikaanse media melden dat er enkele mensen gewond zijn geraakt. Op sociale media circuleren beelden waarop is te zien dat een man de explosieven op zijn lichaam lijkt te dragen.
?Wetten en beleidsintenties zijn niet voldoende om mensen te beschermen in EU?
6 December 2017, 11:54 Gazet v. Antwerpen

Minderheden in de Europese Unie worden meer geconfronteerd met discriminatie, blijkt uit een rapport van Fundamental Rights Agency (FRA), dat dinsdag werd gepubliceerd. De organisatie merkt op dat de situatie is verergerd in het afgelopen decennium. ?Deze nieuwe resultaten tonen aan dat onze wetten en beleidsintenties niet voldoende zijn om de mensen te beschermen die het nodig hebben?, zegt Michael O?Flaherty, directeur van FRA.
Trump draait beslissing terug van voorgangers om inheems land te beschermen
5 December 2017, 08:36 Skynet Buitenland
De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag memoranda ondertekend die twee federaal beschermde gebieden in de westelijke staat Utah inperken. Hij draait daarmee de beslissingen terug van twee van zijn voorgangers.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be