NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Bende


Gewapende bende doodt dertien jongeren in Senegal
6 Januari, 23:00 Skynet
In de Senegalese regio Casamance hebben gewapende bendeleden zaterdag dertien jongeren gedood die in een bos hout sprokkelden. Er vielen ook zeven gewonden. Eťn van de jongeren kon ontsnappen, meldt een woordvoerder van het Senegalese leger. In het gebied, in het zuiden van het land, woedt al 35 jaar een gewapend conflict.


Huis van ?de Reus van de Bende van Nijvel? staat te koop
4 Januari, 09:00 Gazet v. Antwerpen

Het huis van ex-rijkswachter Christiaan Bonkoffsky, de vermoedelijke Reus van de Bende van Nijvel, staat te koop. De woning in de Moorselbaan 117 in Aalst wordt aangeboden voor 169.000 euro.
Man geeft op sterfbed aan Vermassen nieuwe tip over Bende van Nijvel
21 December 2017, 21:12 Skynet Belgie
Advocaat Jef Vermassen heeft vorige week, op het sterfbed van een man, een nieuwe tip gekregen over de Bende van Nijvel. Dat meldt TV Oost. De advocaat had een "zeer uitgebreid gesprek" met de man, die vlak voor zijn dood zijn verhaal nog eens wilde doen. Vermassen maakt zich sterk dat het verhaal naar daders van de Bende kan leiden. Daags na het bezoek van de advocaat overleed de man.


Jef Vermassen: ?Tip over Bende gekregen van man op zijn sterfbed?
21 December 2017, 20:48 Gazet v. Antwerpen

Er is alweer een belangrijke tip binnenkomen in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Advocaat Jef Vermassen heeft vorige week een lang gesprek gehad met een man die op sterven lag en vlak voor zijn dood zijn verhaal nog wilde doen. Daags nadien is de man overleden.
Bende voert drugs in via bevroren vis: vijf jaar cel voor leider
21 December 2017, 17:48 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft donderdag drie mannen schuldig bevonden aan het invoeren van cannabis vanuit Spanje onder de dekmantel van invoer van bevroren vis. Een vierde beklaagde werd vrijgesproken. De leider kreeg vijf jaar cel, waarvan twee jaar effectief, zijn medewerkers respectievelijk drie jaar effectief en twee jaar met uitstel.
Roemeense ransomware-bende opgerold met hulp van Nederlandse politie
20 December 2017, 16:36 Volkskrant
Bij een gecoŲrdineerde internationale politieactie is een Roemeense bende opgerold achter de wijdverspreide ransomware CTB-Locker. Deze gijzelsoftware maakte ook in Nederland veel slachtoffers. Bij de actie, waar drie Roemenen zijn opgepakt, heeft de Nederlandse politie samengewerkt met haar collega's in RoemeniŽ, Groot-BrittanniŽ, de Verenigde Staten en met de Europese politiedienst Europol. De b


Dochter Bende-slachtoffer: ?We kregen dreigbrief van advocaat Vermassen?
19 December 2017, 20:36 Gazet v. Antwerpen

Nathalie Palsterman, die in 1985 haar vader verloor bij de Bende van Nijvel- aanslag op de Delhaize in Aalst, begrijpt niet waarom advocaat Jef Vermassen de lange anonieme brief met details over de Bende zo lang liet liggen. Toen Palsterman stiekem een foto van die brief nam, werd Vermassen woest en bedreigde hij de familie, zegt ze in een interview met het weekblad Knack. Advocaat Vermassen is op zijn zachtst gezegd ontgoocheld.?Ik heb die mensen gratis bijgestaan. En dan krijg je dit?, zegt hij.
Politie onderschept bende die 885 euro buit maakt met wisseltruc
16 December 2017, 16:12 Gazet v. Antwerpen

In Oostakker is een bende opgepakt die vrijdagmiddag 885 euro had gestolen in een garage van de keten Auto5. De politie kon 4 verdachten oppakken, die met een wisseltruc de kassier hadden afgeleid. Ze worden zaterdag voor de onderzoeksrechter in Gent voorgeleid.
'Mogelijk nieuw onderzoek naar Bende van Nijvel met Nederlandse expert'
12 December 2017, 08:18 NOS nieuws

Nabestaanden van slachtoffers van de Bende van Nijvel hebben de Nederlandse hoogleraar Peter van Koppen gevraagd om het onderzoek naar de bende over te doen. De Vlaamse krant Het Nieuwsblad meldt dat ze dat aan minister Geens van Justitie hebben voorgelegd, en dat die er wel wat voor voelt.

De Belgische justitie onderzoekt nog altijd wie er achter de beruchte bende zaten, die in de jaren 80 een serie overvallen op Delhaize-supermarkten pleegde. Die gingen gepaard met veel geweld: er kwamen in totaal 28 mensen bij om het leven. Er is niemand voor veroordeeld.

De nabestaanden willen dat een onafhankelijke deskundige de beschikbare gegevens opnieuw analyseert. Ze hopen dat Van Koppen de zaak dichter bij een oplossing kan brengen. "Van Koppen is een nuchtere Nederlander. Iemand die niet verkrampt als je het woord rijkswacht laat vallen", zegt advocaat Heymans tegen Het Nieuwsblad. Een belangrijke verdachte in de zaak is een voormalige rijkswachter, de in 2015 overleden Christian B., bijgenaamd "De Reus".

Advocaat Heymans zegt dat Van Koppen al is benaderd en dat hij het wil doen. De Belgische justitie zou de kosten op zich willen nemen. De onderzoeksrechter moet nog wel toestemming geven.

Rechtspsycholoog Van Koppen is getuige-deskundige geweest in een groot aantal strafzaken. In BelgiŽ hield hij zich bijvoorbeeld bezig met de geruchtmakende Parachutemoord uit 2006, waarin Els Clottemans werd veroordeeld voor de moord op haar liefdesrivale Els Van Doren.
Procureurs-generaal en onderzoeksrechter geven stand van zaken aan slachtoffers Bende van Nijvel
11 December 2017, 19:02 Skynet
De slachtoffers van de Bende van Nijvel hebben vandaag op het kabinet Justitie een uitgebreide stand van zaken gekregen van de procureurs-generaal van Bergen en Luik, de onderzoeksrechter, en de federale procureur voor slachtofferhulp. Ook minister van Justitie Koen Geens nam het woord, maar hij woonde de vergadering zelf niet bij, zei hij op een persconferentie. De vergadering was om 18 uur overigens nog bezig.


Procureurs-generaal en onderzoeksrechter geven stand van zaken aan slachtoffers Bende van Nijvel
11 December 2017, 19:02 Skynet
De slachtoffers van de Bende van Nijvel hebben vandaag op het kabinet Justitie een uitgebreide stand van zaken gekregen van de procureurs-generaal van Bergen en Luik, de onderzoeksrechter, en de federale procureur voor slachtofferhulp. Ook minister van Justitie Koen Geens nam het woord, maar hij woonde de vergadering zelf niet bij, zei hij op een persconferentie. De vergadering was om 18 uur overigens nog bezig.


Procureur De Valkeneer overtuigd dat ?er mensen zijn die waarheid kennen? na 500 nieuwe tips over Bende van Nijvel
9 December 2017, 11:30 Gazet v. Antwerpen

Christian De Valkeneer, procureur van Luik, zegt in La Libre Belgique en La DerniŤre Heure dat hij ervan overtuigd is dat er ?mensen zijn die de waarheid kennen en dat enkelen bereid zijn te praten? in het dossier van de Bende van Nijvel. De laatste zes weken hebben de speurders meer dan 500 nieuwe tips gekregen en ?donderdag kregen we nog opmerkelijke informatie binnen?, aldus nog De Valkeneer.
Geen EK in BelgiŽ: "Wat een bende prutsers, van de eerste tot de laatste"
7 December 2017, 19:42 Gazet v. Antwerpen
Het EK 2020 wordt niet in Brussel gespeeld. Het Uitvoerend Comitť van de Europese Voetbalbond UEFA besliste donderdag dat Rome Brussel vervangt als gaststad voor de openingswedstrijd. De andere wedstrijden die in Brussel zouden worden gespeeld (een achtste finale en nog twee groepswedstrijden), verhuizen naar het Londense Wembleystadion. Brussel verliest zijn status als gaststad door de vele onduidelijkheden omtrent het nog te bouwen Eurostadion en de reacties bij de fans liegen er niet om.


Justitieminister Geens hoopt dat slachtoffers Bende van Nijvel zich kenbaar maken: ?Helpen om hen te begeleiden naar betere toekomst?
6 December 2017, 08:54 Gazet v. Antwerpen

Slachtoffers, rechtstreeks of onrechtstreeks, van de Bende van Nijvel kunnen zich nog steeds kenbaar maken en contact opnemen met de Commissie voor FinanciŽle Hulp aan Slachtoffers van Opzettelijke Gewelddaden. Deze oproep lanceert minister van Justitie Koen Geens dinsdag. Hij zal dit verder toelichten op de vergadering met slachtoffers, nabestaanden en parket maandag.
Justitieminister Geens reikt hand aan slachtoffers Bende van Nijvel
6 December 2017, 08:42 Skynet Belgie
Slachtoffers, rechtstreeks of onrechtstreeks, van de Bende van Nijvel kunnen zich nog steeds kenbaar maken en contact opnemen met de Commissie voor FinanciŽle Hulp aan Slachtoffers van Opzettelijke Gewelddaden. Deze oproep lanceert minister van Justitie Koen Geens. Hij zal dit verder toelichten op de vergadering met slachtoffers, nabestaanden en parket.


Advocaat broer Bende-reus: ?Als ik overlijd, zal het geen ongeval of zelfmoord zijn?
4 December 2017, 23:18 Gazet v. Antwerpen

Jef Vermassen zei het al eerder, advocaat Geert Lenssens heeft het maandagavond nog eens herhaald in ?De Afspraak? op Canvas: ?Volgens mij lopen er op dit moment nog steeds mensen rond die lid waren van de Bende van Nijvel?. De raadsman is daarom ook op zijn hoede voor vergeldingsacties.
Broer van "reus" Chris B. opnieuw verhoord in dossier Bende Van Nijvel
4 December 2017, 15:54 Skynet Belgie
In de zaak van de Bende van Nijvel is de broer van Christiaan B., de overleden ex-rijkswachter die beschouwd wordt als "de reus" van de Bende van Nijvel, opnieuw verhoord. Dat meldt zijn advocaat Geert Lenssens op Twitter. De man werkt volgens de advocaat mee aan het onderzoek en hij zou de speurders twee tips gegeven hebben.


Broer mogelijke reus Bende van Nijvel geeft speurders nieuw spoor
4 December 2017, 15:30 Gazet v. Antwerpen

De broer van Chris B., de mogelijke reus van de Bende van Nijvel, is opnieuw verhoord in het dossier rond de Bende Van Nijvel. Hij zou de speurders twee nieuwe tips gegeven hebben. Dat meldt zijn advocaat op Twitter.
?Twee tot drie tips over Bende van Nijvel worden met veel aandacht bestudeerd?
30 November 2017, 11:48 Gazet v. Antwerpen

Al bijna 500 tips zijn er binnengestroomd bij de speurders, die het onderzoek voeren naar de Bende van Nijvel. ?Twee tot drie van die tips worden nu op dit moment met veel aandacht bestudeerd?, zegt procureur-generaal Ignacio De La Serna.
Bende Van Nijvel: Vermassen maakt tip van ex-rijkswachter die "niet mocht achtervolgen" over aan speurders
29 November 2017, 10:24 Skynet Belgie
In de zaak van de Bende van Nijvel heeft advocaat Jef Vermassen een anonieme brief ontvangen van een ex-rijkswachter die stelt dat hij en zijn collega's in 1985 na de overvallen op de Delhaizes in Eigenbrakel en Overijse niet de achtervolging mochten inzetten met de snelle wagens waarover ze beschikten. Dat maakte de advocaat gisteren bekend op een debat in Brussel. "Ik ga de brief overmaken aan de onderzoeksrechter", zegt Vermassen.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be