NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Bende


Lid van staatsveiligheid waarschuwde familie voor aanval Bende van Nijvel: ?Blijf tijdelijk weg bij Delhaize?

Een voormalige hooggeplaatste bij de staatsveiligheid heeft familieleden gewaarschuwd voor de overval op de Delhaize in Aalst in november 1985. Dat zeggen de zus en het petekind van de intussen overleden man aan VTM NIEUWS.
Ex-leden willen dat Comité I rol van Staatsveiligheid onderzoekt in zaak Bende Van Nijvel
6 Maart, 20:06 Skynet
In de zaak van de Bende van Nijvel vragen de voormalige voorzitter van het Comité I, Jean-Claude Delepière, en ex-comitélid Walter De Smedt dat het Comité I onderzoekt wat de Staatsveiligheid wist over de Bende. Dat stellen de ex-leden in een gastbijdrage op de site van Apache, na een nieuwe tip vorige week over de rol van de Staatsveiligheid.


Slachtoffer kreeg nieuwe tip over Bende van Nijvel: ?Lid staatsveiligheid verwittigde familie om niet naar Delhaize te gaan?

David Van de Steen (41), die bij de aanslag van de Bende van Nijvel in Aalst zwaargewond raakte, zou recent een nieuwe tip binnengekregen hebben. Een man van de staatsveiligheid was volgens de nieuwe informatie op de hoogte van de aanslag op de plaatselijke Delhaize en verwittigde zijn familie uit Aalst om die dag niet meer naar de supermarkt af te zakken. Dat meldt Het Laatste Nieuws.
Bende executeert agenten na overval politiebureau Zuid-Afrika
21 Februari, 08:36 NOS nieuws

Bij een overval op een politiebureau in Zuid-Afrika zijn zes doden gevallen. Het gaat om vijf agenten en een militair. Twee agenten raakten lichtgewond.

De politie zegt dat gewapende bendeleden aan het begin van de nacht het bureau in het zuidoostelijke Ngcobo binnenvielen en uit het niets begonnen te schieten. Drie agenten stierven ter plaatse, de militair werd doodgeschoten toen de overvallers wegvluchtten.

Ze stalen een politiebusje en namen twee agenten mee als gijzelaars. Hun lichamen werden 6 kilometer verderop langs de kant van de weg teruggevonden. Volgens de politie waren ze geëxecuteerd.

Tien vuurwapens buitgemaakt

Het landelijke hoofd van de Zuid-Afrikaanse politie heeft een speciaal team geformeerd om de daders op te sporen. "We zullen niet rusten voordat we deze harteloze moordenaars hebben gevonden en ze kunnen opsluiten", zei generaal Sitole. "Ik ben geschokt en zeer bedroefd door deze keiharde aanval op onze collega's."

De bendeleden maakten bij hun overval tien vuurwapens buit. Eerder hadden ze al een geldautomaat in de buurt van het politiebureau beroofd.
Dit is volgens de Antwerpspelers de domste voetballer van het team: ?Bende rotzakken?
20 Februari, 15:12 Gazet v. Antwerpen

Bij Royal Antwerp FC hoeven de zenuwen niet altijd strak gespannen te staan. Ook naast het veld hangt de groep hard aan elkaar, wat nogmaals wordt bewezen wanneer wordt gevraagd wie de domste voetballer van het team is. Quasi eensluidend valt er één naam uit de bus. Al heeft de persoon in kwestie snel door dat er enkele afspraken binnen het team zijn gemaakt.
?Dit is een dooie bende?
12 Februari, 10:48 Gazet v. Antwerpen

Pierre Sinibaldi was in het seizoen 1963-1964 de laatste Anderlechttrainer die Europees voetbal miste. De volgende kan wel eens Hein Vanhaezebrouck zijn, 54 jaar later. Dieper kan Anderlecht niet vallen, maar ook het spelniveau is abominabel. Dit paars-wit lijkt niet eens goed genoeg om voor Europees voetbal te strijden. Straks in Play-off 1 wordt het zo opgegeten door teams als AA Gent en Charleroi.
Slachtoffers en nabestaanden Bende Van Nijvel: "Hopen op nieuw elan"
6 Februari, 21:18 Skynet
In de zaak van de Bende van Nijvel hopen slachtoffers en nabestaanden dat de uitbreiding van het speurdersteam en de tussenkomst van het federaal parket tot positieve resultaten zal leiden. "Het kan alleen maar beter worden. Met de mensen van het federaal parket zal het onderzoek misschien een nieuw elan krijgen", zegt advocaat Walter Van Steenbrugge.


Federaal parket neemt dossier Bende Van Nijvel over van De Valkeneer, Michel blijft onderzoeksrechter
6 Februari, 18:54 Skynet
Het onderzoek naar de Bende van Nijvel blijft in handen van Martine Michel, onderzoeksrechter in Charleroi, maar op het niveau van het openbaar ministerie neemt het federaal parket de zaak over van de Luikse procureur-generaal Christian De Valkeneer. Dat is bij het federaal parket vernomen.


Speurdersteam Bende van Nijvel fors uitgebreid om vele tips te onderzoeken

Het team dat onderzoek doet naar de Bende van Nijvel wordt uitgebreid van 11 naar 30 speurders. De reden is dat er honderden tips zijn binnengekomen.
VS trekt troepen terug uit Irak na overwinning op IS
5 Februari, 12:36 NOS nieuws

Het Amerikaanse leger is begonnen het aantal militairen in Irak te verminderen. Nu de strijd tegen IS grotendeels is gestreden, zal meer dan de helft van de 8900 militairen in het land worden overgeplaatst.

Getuigen meldden aan het persbureau AP dat de eerste manschappen al zijn teruggetrokken: ze zijn met wapens en materiaal overgevlogen naar Afghanistan. Een regeringswoordvoerder beaamde daarop dat er inderdaad wordt afgeschaald.

De VS raakte in 2014 betrokken bij de strijd tegen IS. Grote delen van Irak werden toen overlopen door IS-strijders: de terreurorganisatie wist een derde van het land in handen te krijgen.

Vorig jaar boekte het Iraakse leger met steun van de internationale coalitie grote successen in de strijd tegen IS. In juli werd na negen maanden vechten Mosul bevrijd, de grootste stad die in handen was van IS. In december verklaarde premier Abadi dat de strijd tegen IS was afgerond.

Nederland

De VS had op het hoogtepunt in 2007 170.000 militairen in het land om de onrust tegen te gaan die was ontstaan na de val van Saddam Hussein. Toen die missie werd afgerond in 2011 waren er nog 40.000 Amerikaanse militairen. Daarna bleven er nog zo'n 4000 militaire adviseurs en trainers, die geen actieve gevechtsrol meer hadden.

In Irak werken sinds eind vorig jaar ook 150 Nederlandse militairen samen met de internationale coalitie onder leiding van de VS. Vanuit Jordanië voeren F-16's aanvallen uit op IS-doelen in Irak en Syrië. Afgelopen maand voerden de vliegtuigen 35 missies uit, waarbij in 11 gevallen wapens werden gebruikt.
Bende jongeren opgerold in De Bilt
29 Januari, 13:12 NOS nieuws

In De Bilt heeft de politie een bende opgerold. Vijftien jongeren worden ervan verdacht strafbare feiten te hebben gepleegd.

In wisselende samenstellingen zouden ze sinds vorige zomer onder meer twee jongens hebben mishandeld. Ook zouden ze onder elkaar gevochten hebben, in softdrugs hebben gehandeld en vernielingen in een woning hebben aangericht.

De verdachten zijn 15 tot en met 17 jaar oud en komen uit De Bilt, Bilthoven en Groenekan. Bij de 15-jarige hoofdverdachte zijn bij een huiszoeking benodigdheden voor softdrugshandel, enkele grammen hennep en hasj en een boksbeugel gevonden.

Alle verdachten zijn inmiddels verhoord, een paar jongens hebben bekend. Het Openbaar Ministerie handelt de zaak verder af.
Bende kopieerde tankkaarten en tankte voor tienduizenden euro?s
24 Januari, 12:36 Gazet v. Antwerpen

Een achtkoppige bende wordt ervan beschuldigd maandenlang ingebroken te hebben in vracht- en bestelwagens. Ze stalen niets maar kopieerden de magneetstrip van tankkaarten die in de voertuigen lagen. Daarmee tankten ze volgens het openbaar ministerie (OM) en de slachtoffers duizenden liters diesel.
Een losgeslagen bende terroriseert het moederland waar alles kapot moet van de iconoclasten
23 Januari, 02:24 Volkskrant
De Portugees dumpt zijn cultureel erfgoed niet voor hysterische rechtvaardigheidsstrijders. Ik was dolgelukkig toen ik na een paar daagjes Nederland weer op Faro landde, want een losgeslagen bende terroriseert het tragische moederland waar het bovendien kutweer was. Alles moet kapot van de iconoclasten van de Internationale Socialisten en hun debiele zusje Bij1: de Nederlandse taal, het entartete


Vrouw (78) in Bladel lijkt ook slachtoffer Rabo-bende
18 Januari, 11:18 NOS nieuws

De politie heeft sterke aanwijzingen dat de 78-jarige vrouw die vorig jaar september zwaargewond raakte bij een overval in haar aanleunwoning in Bladel, slachtoffer was van de Rabo-bende. Die groep criminelen sloeg toe na tips van medewerkers van de Rabobank als iemand een groot geldbedrag had opgenomen.

Het motief voor de uitermate gewelddadige overval was in eerste instantie onduidelijk, zo vertelt politiewoordvoerder Bart Vaessen aan Omroep Brabant. Uit de woning van de vrouw waren geen spullen verdwenen. Wel bleek al snel dat het slachtoffer een paar maanden eerder een groot geldbedrag bij de Rabobank had opgenomen.

Servicecentrum

De politie ontdekte een verband met twee overvallen in Roosendaal en Venlo en een verijdelde overval in Zundert. Bij die laatste overval werden meerdere verdachten opgepakt. Ook in die gevallen hadden de slachtoffers kort daarvoor een groot geldbedrag opgenomen bij hun bank. Uit het onderzoek in Venlo bleek dat twee medewerkers van de Rabobank, onder wie Lorenzo J., de overvallers hadden getipt. Ze deden dat door de computers in een servicecentrum van de bank te raadplegen.

Voorverkenning

Uit onderzoek bleek dat dezelfde bankmedewerkers ook de financiële gegevens van de 78-jarige vrouw uit Bladel hadden bekeken. De politie houdt er verder sterk rekening mee dat de daders van de overval in Bladel ook een voorverkenning deden bij de Rabobank aan de Markt in Bladel - de bank waar het slachtoffer eerder dat grote geldbedrag opnam. Ook zag een getuige toen twee mannen rondhangen bij de aanleunwoning waar de vrouw woont.

De politie kampt nog wel met een aantal losse eindjes. Lorenzo J. zit vast, maar de tweede verdachte bankmedewerker nog niet, ook al heeft de Rabobank alle medewerking toegezegd. Ook zijn de verdachten van de overval nog niet opgepakt.

De vrouw in Bladel is door familierechercheurs bijgepraat over de nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek. Zij maakt het volgens de woordvoerder naar omstandigheden redelijk.
Gewapende bende doodt dertien jongeren in Senegal
6 Januari, 23:00 Skynet
In de Senegalese regio Casamance hebben gewapende bendeleden zaterdag dertien jongeren gedood die in een bos hout sprokkelden. Er vielen ook zeven gewonden. Eén van de jongeren kon ontsnappen, meldt een woordvoerder van het Senegalese leger. In het gebied, in het zuiden van het land, woedt al 35 jaar een gewapend conflict.


Huis van ?de Reus van de Bende van Nijvel? staat te koop
4 Januari, 09:00 Gazet v. Antwerpen

Het huis van ex-rijkswachter Christiaan Bonkoffsky, de vermoedelijke Reus van de Bende van Nijvel, staat te koop. De woning in de Moorselbaan 117 in Aalst wordt aangeboden voor 169.000 euro.
Man geeft op sterfbed aan Vermassen nieuwe tip over Bende van Nijvel
21 December 2017, 21:12 Skynet Belgie
Advocaat Jef Vermassen heeft vorige week, op het sterfbed van een man, een nieuwe tip gekregen over de Bende van Nijvel. Dat meldt TV Oost. De advocaat had een "zeer uitgebreid gesprek" met de man, die vlak voor zijn dood zijn verhaal nog eens wilde doen. Vermassen maakt zich sterk dat het verhaal naar daders van de Bende kan leiden. Daags na het bezoek van de advocaat overleed de man.


Jef Vermassen: ?Tip over Bende gekregen van man op zijn sterfbed?
21 December 2017, 20:48 Gazet v. Antwerpen

Er is alweer een belangrijke tip binnenkomen in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Advocaat Jef Vermassen heeft vorige week een lang gesprek gehad met een man die op sterven lag en vlak voor zijn dood zijn verhaal nog wilde doen. Daags nadien is de man overleden.
Bende voert drugs in via bevroren vis: vijf jaar cel voor leider
21 December 2017, 17:48 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft donderdag drie mannen schuldig bevonden aan het invoeren van cannabis vanuit Spanje onder de dekmantel van invoer van bevroren vis. Een vierde beklaagde werd vrijgesproken. De leider kreeg vijf jaar cel, waarvan twee jaar effectief, zijn medewerkers respectievelijk drie jaar effectief en twee jaar met uitstel.
Roemeense ransomware-bende opgerold met hulp van Nederlandse politie
20 December 2017, 16:36 Volkskrant
Bij een gecoördineerde internationale politieactie is een Roemeense bende opgerold achter de wijdverspreide ransomware CTB-Locker. Deze gijzelsoftware maakte ook in Nederland veel slachtoffers. Bij de actie, waar drie Roemenen zijn opgepakt, heeft de Nederlandse politie samengewerkt met haar collega's in Roemenië, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en met de Europese politiedienst Europol. De b

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be