NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Belgium

2News.be / Trefwoorden / Belgium

Belgium Racing met twee wagens in finale Porsche Sprint Challenge Southern Europe
3 Maart, 00:02 Autosport
Hoewel we deze week de derde maand van 2024 aansnijden, brengt het Belgium Racing Team alles in gereedheid om dit weekend de eerste seizoensfinale van het jaar te betwisten. In Barcelona worden namelijk de twee afsluitende wedstrijden betwist van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe. Belgium Racing Team verdubbelt bij de finale zijn effectieven, want naast een Porsche 911 GT3 Cup voor vaste waarde Jef Machiels, zet het Limburgse team een identiek exemplaar in voor Michael Cool.

Lees meer: Belgium Racing met twee wagens in finale Porsche Sprint Challenge Southern Europe


Jan Lauryssen met Belgium Racing op zegejacht in GT Cup Europe
25 Februari, 00:02 Autosport
Jan Lauryssen verdedigt in 2024 de kleuren van het Limburgse Belgium Racing Team. De Kempenaar ontpopte zich de voorbije seizoenen tot een referentie in de Porsche 911 GT3 Cup en wil ook dit seizoen strijden voor overwinningen. Het eerste doel: winst in de GT Cup Europe, het kampioenschap waarin hij in 2022 de algemene titel veroverde.

Lees meer: Jan Lauryssen met Belgium Racing op zegejacht in GT Cup Europe


PSCSE: Machiels en Saelens met Belgium Racing
28 Januari, 00:04 Autosport
Het Belgium Racing Team treedt in 2024 voor het eerst aan in de Porsche Sprint Challenge Southern Europe. Daarvoor doet de regerende kampioen uit de Porsche Endurance Trophy Benelux een beroep op het jonge Limburgse talent Jef Machiels, al zal ook de West-Vlaming Nicolas Saelens zijn comeback maken bij het Limburgse team en deelnemen aan het Zuid-Europese kampioenschap. Belgium Racing start in het kampioenschap met de vertrouwde Porsche 911 GT3 Cup.

Lees meer: PSCSE: Machiels en Saelens met Belgium Racing


Vicewereldtitel voor Lowette en brons voor Team Belgium in Bahrein
13 December 2023, 00:00 Autosport
De Rotax Grand Finals in Bahrein werden een succes voor Team Belgium. Onze landgenoten reden samen naar de derde plaats in het landenklassement op meer dan 60 deelnemende landen. De vice-wereldtitel van Beau Lowette droeg daar zekerbij toe al vielen er verder nog enkele knappe prestaties van de Belgen te noteren. Onze landgenoten mogen zich hoe langer hoe meer bij de wereldtop van de kartsport rekenen.

Lees meer: Vicewereldtitel voor Lowette en brons voor Team Belgium in Bahrein


Vakbondsactie bij Cytiva Belgium in Hoegaarden "positief" verlopen
30 November 2023, 00:08 Skynet Economie
De vakbondsactie bij Cytiva Belgium is dinsdagmiddag "positief" verlopen. Dat meldt ABVV-secretaris Olivier Van den Eynde na afloop.


Belcar Endurance Championship: PK Carsport wint de algemene titel voor Belgium Racing Team en Hamofa Motorsport.
31 Oktober 2023, 00:03 Autosport
Met een heerlijke uithoudingsrace voor meer dan 10.000 toeschouwers viel afgelopen zondag het doek over de editie 2023 van het Belcar Endurance Championship, het nationale, Belgische uithoudingskampioenschap. PK Carsport is de kampioen van de regelmaat, want Bert Longin, Peter Guelinckx en Stienes Longin stonden iedere race op het podium, echter zonder zege, maar mogen zich wel opnieuw kampioen noemen, een achtste titel overigens voor Bert Longin. In de klassen GTB en TA verwelkomt de erelijst van het Belcar Endurance Championship dan weer nieuwe namen, want voor Hamofa Motorsport en GTE Racing is het de eerste nationale bekroning, daar waar JJ Motorsport, net als PK Carsport, niet aan zijn proefstuk toe is.

Lees meer: Belcar Endurance Championship: PK Carsport wint de algemene titel voor Belgium Racing Team en Hamofa Motorsport.


Air Belgium - Rechtbank akkoord met gerechtelijke reorganisatie Air Belgium
26 September 2023, 00:02 Skynet
De ondernemingsrechtbank van Nijvel heeft maandag de aanvraag goedgekeurd van luchtvaartmaatschappij Air Belgium om een procedure van gerechtelijke reorganisatie te starten. Dat melden de kranten La Libre Belgique en L'Echo maandagavond op hun websites. De luchtvaartmaatschappij, met zetel in het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert, heeft nu vier maanden de tijd, tot 22 januari, om haar plan voor te leggen.


Oschersleben: PK Carsport Audi klopt Belgium Racing Porsche #99 voor pole
25 September 2023, 00:02 Autosport
De PK Carsport Audi van Stienes Longin, Bert Longin en Peter Guelinckx heeft de pole bemachtigd voor de Belcar-manche in het Duitse Oschersleben. Belgium Racing had lange tijd de pole in handen; eerst met het exemplaar van Dylan Derdaele/Michael Cool, daarna met dat van Koen Wauters en Jos Menten en nadien terug met de #99, tot Stienes Longin in de absolute slotminuten orde op zaken stelde en de beste uitgangspositie greep. Een belangrijke eerste stap dus in de jacht op de eerste seizoenszege voor de leider in de BK-tussenstand.

Lees meer: Oschersleben: PK Carsport Audi klopt Belgium Racing Porsche #99 voor pole


24H Zolder: NGT Racing Porsche pakt na 15 jaar tweede zege
28 Augustus 2023, 00:01 Autosport
August by NGT heeft de 24 Hours of Zolder 2023 gewonnen, precies 15 jaar na de laatste zege van het NGT-team. De Porsche 911 GT3 Cup #15 van Nicolas Saelens, Rodrigue Gillion, Nico Verdonck, Glenn van Parijs en Thomas Laurent reed een strategisch sterke race en veroverde de leiding in het 12de wedstrijduur, om die vervolgens nooit meer af te staan. Het werd overigens een totaalsucces voor de troepen van Marc Maton, want ook in GTB pakte het team de zege, dankzij een gedegen race van de TipTop Rent Porsche 718 Cayman GT4 van Kenny Herremans, Arthur Peters, Gunther Van Den Bergh, Koen De Mulder en Tom De Boever. De PK Carsport BMW M2 CS Racing van Tom Boonen, Koen de Wit, Alon Day en Matisse Lismont besloot als beste toerisme, op een verbluffende zevende plaats algemeen.

Lees meer: 24H Zolder: NGT Racing Porsche pakt na 15 jaar tweede zege


Europese Spelen - Team Belgium verzamelt dertien medailles in Polen
2 Juli 2023, 00:03 Skynet
Team Belgium verlaat de derde editie van de Europese Spelen in het Poolse Krakau-Malopolska met dertien medailles: twee keer goud, vijf keer zilver en zes keer brons.


New Race Festival: Porsche Endurance Trophy Benelux ziet Belgium Racing de dubbel behalen in de eerste wedstrijd van het seizoen
19 Mei 2023, 00:01 Autosport
Porsche is en blijft hofleverancier van de GT-klassen in het Belcar Endurance Championship en de competitie in de competitie, de Porsche Endurance Trophy Benelux zorgde tijdens de opener van het seizoen voor heel wat spanning en spektakel. Nadat Dylan Derdaele in de Porsche 911 GT3 Cup ? Type 992 ? van Belgium Racing Team op zaterdag de polepositie behaalde, reed de Limburger op zondag, samen met zijn teamgenoot Michael Cool naar de zege in de eerste race van het seizoen. De tweede afspraak van dat seizoen 2023 volgt op 2 en 3 juni op Spa-Francorchamps.

Lees meer: New Race Festival: Porsche Endurance Trophy Benelux ziet Belgium Racing de dubbel behalen in de eerste wedstrijd van het seizoen


Glansprestatie van Belgium Racing bij Belcar-seizoensopener
19 Mei 2023, 00:01 Autosport
Belgium Racing werkte afgelopen weekend op Circuit Zolder de openingsmanche van het Belcar Endurance Championship 2023 af. Het Limburgse team zette twee exemplaren van de Porsche 911 GT3 Cup in en besloot de wedstrijd over 180 minuten op het podium. Toch heerste er nadien allerminst een gevoel van tevredenheid, al diende Belgium Racing daarbij beslist niet in eigen boezem te kijken.

Lees meer: Glansprestatie van Belgium Racing bij Belcar-seizoensopener


Team Belgium verovert 20 medailles op Wereld Transplantatie Spelen
24 April 2023, 00:02 HLN.BE
Team Belgium wist op de Wereld Transplantatie Spelen in het Australische Perth maar liefst 20 medailles weg te kapen. Voor de grootste Belgische delegatie ooit was dit een enorm succes.


Hogere inkomsten Fluxys Belgium bieden ruimte voor grote tariefverlaging
30 Maart 2023, 00:11 De Tijd
20:05 Door de energiecrisis zijn de inkomsten van de gasnetbeheerder Fluxys Belgium fors gestegen. Daardoor loopt het potje voor toekomstige tariefverlagingen of investeringen op tot bijna 750 miljoen euro.


Slowly Sideways Belgium organiseerde co-driving experience op het Mandes rallycross circuit
10 Februari 2023, 00:02 Autosport
Slowly Sideways Belgium organiseerde op de terreinen van het voormalige Mandes rallycross circuit in Ingelmunster een co-driving experience voor het goede doel, waarbij de leerlingen van De Zon Ingelmunster en de leden van Pas-Vu de gelegenheid kregen om op verantwoorde en veilige manier kennis te maken met de autosport.

Lees meer: Slowly Sideways Belgium organiseerde co-driving experience op het Mandes rallycross circuit


Orange Belgium verhoogt prijzen en datavolumes mobiele abonnementen
15 December 2022, 00:01 Tweakers
Orange Belgium verhoogt vanaf 15 januari 2023 de prijzen en volumes van mobiele abonnementen. De provider verwijst naar de 'huidige economische situatie' als reden voor het verhogen van de prijzen. Ook tv- en internetabonnementen worden iets duurder.


Maarten Truijen is de nieuwe Mister Gay Belgium
13 November 2022, 00:03 Skynet
In zaal Elckerlyck in Antwerpen is 33-jarige Limburger Maarten Truijen verkozen tot nieuwe Mister Gay Belgium. Hij volgt hiermee de in 2020 verkozen Joren Houtevels op die vorig jaar te horen kreeg dat hij vanwege de coronapandemie een jaar langer ambassadeur van de Belgische Lgbtq-gemeenschap mocht zijn.


24H Zolder: Eindstrijd in het kampioenschap gaat tussen PK Carsport en Tip Top Rent
20 Augustus 2022, 00:03 Autosport
Na de 24 Hours of Zolder is de tussenstand in het Belcar Endurance Championship uiteraard grondig gewijzigd, al blijft de top 2 onveranderd: PK Carsport voor Tip Top Rent. De strijd om de titel zal gaan tussen die beide teams, enerzijds met de Audi R8 GT2 en anderzijds de Porsche Cayman GT4. In GTA is PK Carsport overigens al kampioen, net als Tip Top Rent in GTB. In TA en TB daarentegen is het kampioenschap uitermate spannend.

Lees meer: 24H Zolder: Eindstrijd in het kampioenschap gaat tussen PK Carsport en Tip Top Rent


Belgium Racing overwint net voor middernacht pechduivel
13 Augustus 2022, 00:02 Autosport
Met nog tien minuten op de klok in de nachttraining van de 24 Hours of Zolder 2022 deed de Belgium Racing-crew wat niemand nog voor mogelijk achtte: ze brachtten de krachtbron in de Porsche #99 van Dylan Derdaele, Michael Cool, Kenneth Heyer en Ziad Geris terug tot leven. De motor van de bolide wilde sinds de tweede training eerder op de dag niet meer starten. Urenlang braken zowel de eigen monteurs als mensen bij Porsche en concullega's van andere teams het hoofd, zonder een oplossing te vinden. Tot in de nachttraining Paul Geeris de troepen van Patric Derdaele ter hulp schoot en de wagen uiteindelijk nog vijf ronden zou afleggen.

Lees meer: Belgium Racing overwint net voor middernacht pechduivel


24H Zolder: Totaalplan Racing ook vooraan bij de Night Testing
13 Augustus 2022, 00:02 Autosport
Van kwart voor tien tot even voor middernacht vond de verplichte nachttraining voor de 24 Hours Zolder plaats. De sessie verliep zonder noemenswaardige problemen en slechts tweemaal diende deze voor korte tijd onderbrolen te worden om een stilgevallen wagen binnen te brengen. Net als in de kwalificatie waren het hier ook de PK Carsport Audi R8 LMS GT2 en de Totaalplan Racing Lamborghini die de debatten beheersten. Maar ook ditmaal had de Italiaanse bolide het laatste woord.

Lees meer: 24H Zolder: Totaalplan Racing ook vooraan bij de Night Testing





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn