NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesBelgische

2News.be / Trefwoorden / Belgische

Drie teruggevonden Belgische soldaten uit WO I geÔdentificeerd: ťťn soldaat kwam uit Mortsel
Vandaag, 11:54 Gazet v. Antwerpen

Drie van de vier Belgische soldaten uit de Eerste Wereldoorlog die in 2016 teruggevonden werden, zijn nu ook geÔdentificeerd. Onder hen werd de identiteit van Petrus Pintens achterhaald via het DNA van de kleindochter van zijn nicht. Ze krijgen een militaire herbegrafenis in De Panne.
BK snooker - Kevin van Hove pakt zijn tweede Belgische titel, Wendy Jans haar zestiende
Gisteren, 18:36 Skynet
Veertien jaar na zijn eerste titel heeft Kevin Van Hove zijn tweede BK snookertitel op zak gestoken. In de finale versloeg hij zondag in Sint-Truiden de 15-jarige Julien Leclercq met 7-5.


Nina Derwael en Noah Kuavita zijn Belgische turnkampioenen
Gisteren, 10:36 Skynet Sport
Nina Derwael en Noah Kuavita hebben zich zaterdag in Izegem tot Belgisch turnkampioen gekroond. De 18-jarige Derwael (Sta Paraat Hasselt) verzamelde 53,050 punten en verwees daarmee Axelle Klinckaert (GymMax/51.000) en Senna Deriks (Gymgroep A.S/49.550) naar de ereplaatsen.


Nina Derwael en Noah Kuavita zijn Belgische turnkampioenen

Nina Derwael en Noah Kuavita hebben zich zaterdag in Izegem tot Belgisch turnkampioen gekroond. De 18-jarige Derwael (Sta Paraat Hasselt) verzamelde 53,050 punten en verwees daarmee Axelle Klinckaert (GymMax/51.000) en Senna Deriks (Gymgroep A.S/49.550) naar de ereplaatsen.
Vier jonge Belgische atleten lopen limieten voor EK in Berlijn op IFAM Oordegem
Gisteren, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Op de International Flanders Athletics Meeting (IFAM) in Oordegem hebben jongeren Jonathan Sacoor en Eliott Crestan zaterdag de minima behaald voor het EK atletiek, dat in augustus in Berlijn plaatsvindt. Sacoor snelde op de 400 meter naar 46.07, Crestan op de 800 meter naar 1:47.18. Ook Renťe Eykens en Elise Vanderelst plaatsten zich voor het EK, zij het op de 1.500 meter.
Jan Petralia en Joke Coysman pakken Belgische duatlontitels lange afstand
Gisteren, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Jan Petralia en Joke Coysman hebben zaterdag in het Nederlandse Almere het Belgisch kampioenschap duatlon lange afstand gewonnen. Beiden kwamen als eerste Belgen over de meet na 10 km lopen, 60 km fietsen en opnieuw 10 km lopen in een wedstrijd die ook dienst deed als nationaal kampioenschap voor de Nederlandse duatleten.
Valse Belgische potvis zorgt voor Duitse boosheid
Vrijdag, 16:42 Skynet
Een actie van een Belgisch kunstenaarscollectief, een 17 meter lange potvis uit plastic, op een strand in Zingst aan de Duitse Oostzeekust te posteren, heeft ook naast de zee behoorlijk wat deining veroorzaakt. De kunstenaars hadden hun actie niet aangekondigd, waardoor de autoriteiten van Mecklenburg-Voor-Pommeren en de platselijke politie niet goed wisten waar de klepel hing.


Oregano serveert Italiaans met Belgische twist
Vrijdag, 13:54 Gazet v. Antwerpen

Met de opening van de Italiaanse brasserie Oregano heeft de stad Lier er weer een interessant culinair adresje bij. Zaakvoerder Nemo Luyckx is met deze horecazaak niet aan zijn proefstuk toe.
Zeker 90 Belgische leerlingen ziek door salmonellabesmetting
Vrijdag, 12:18 NOS nieuws

In BelgiŽ hebben zeker negentig leerlingen op dertig scholen een salmonellabesmetting opgelopen. Volgens Belgische media is de oorzaak nog niet bekend, maar de scholen bestellen hun eten allemaal bij dezelfde leverancier. Daar loopt nu een onderzoek.

Nadat de afgelopen dagen kinderen ziek waren geworden, is er ook al een onderzoek bij de leverancier gedaan, maar toen werd er geen besmet voedsel aangetroffen. Het bedrijf heeft al jaren een goede reputatie, zeggen de Belgische autoriteiten.

Uit voorzorg mag de leverancier de komende dagen geen eten meer bereiden.
Belgische militairen in 2016 op Syrische boden
Vrijdag, 08:12 Skynet
De Belgische militaire geheime dienst ADIV (Algemene Dienst Inlichtingen en Veiligheid) is in 2016 in het noorden van SyriŽ met Koerdische strijders gaan onderhandelen over mogelijke militaire samenwerking. Zo meldt de VRT. Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) heeft publiekelijk altijd gezegd dat er nooit Belgen in SyriŽ op het terrein zijn geweest.


Belgische man met syndroom van Down op lijst verkiezingen
Vrijdag, 07:48 NOS nieuws

De Belgische politieke partij Groen heeft een jongen met het syndroom van Down op de kandidatenlijst gezet voor de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge. De 18-jarige Tane Depuydt staat op plek zestien en wil vanaf die plek in de gemeenteraad komen.

"Ik wil de politiek in, net als mijn vader", zei hij tegen de Belgische krant Het Nieuwsblad. "En voor Groen, want we hebben meer natuur nodig." Hij is van plan het serieus aan te pakken, met affiches, posters en een eigen website. "Het komt er allemaal."

De lokale afdeling van de partij zegt dat er geen sprake is van een verkiezingsstunt. "Wij willen Tane deze kans geven", zegt de voorzitter in de krant. "Tane is al een hele tijd actief bij onze jongerenafdeling en heeft zelf aangeboden om mee te doen."
Privacyactivist valt Instagram aan in BelgiŽ
Vrijdag, 07:12 De Tijd
07:06 Max Schrems voert al jaren een verbeten strijd met Instagram-moeder Facebook.


Peter Bossaert, ex-topman van Medialaan, wordt nieuwe CEO voetbalbond
Donderdag, 19:00 De Tijd
18:47 Peter Bossaert, gewezen CEO van de zendergroep Medialaan, wordt de nieuwe sterke man van de Belgische voetbalbond.


Alle finalisten Belgische kunstprijs trekken zich terug na ?digitale heksenjacht?
Donderdag, 16:00 Volkskrant
De Belgian Art Prize 2019 is in een klap zijn vier finalisten kwijtgeraakt. Sven Augustijnen, Koenraad Dedobbeleer, Gabriel Kuri en het duo Jos De Gruyter en Harald Thys trekken zich terug omdat ze het niet eens zijn met de kritiek dat er geen vrouwen op de shortlist stonden.


Alle finalisten Belgische kunstprijs trekken zich terug na ?digitale heksenjacht?
Donderdag, 16:00 Volkskrant
De Belgian Art Prize 2019 is in een klap zijn vier finalisten kwijtgeraakt. Sven Augustijnen, Koenraad Dedobbeleer, Gabriel Kuri en het duo Jos De Gruyter en Harald Thys trekken zich terug omdat ze het niet eens zijn met de kritiek dat er geen vrouwen op de shortlist stonden.


Meghan Markle draagt Belgische juwelen: ?Binnen 10 minuten was onze stock uitverkocht?
Donderdag, 09:06 Gazet v. Antwerpen

Madonna zat al in haar klantenbestand, en nu slaagde de Vlaamse juwelenontwerpster Vanessa Tugendhaft er ook in om de kersverse hertogin Meghan Markle te bekoren. Op haar eerste officiŽle uitje ? het verjaardagsfeestje voor prins Charles ? droeg ze oorringen van de Antwerpse. En dat ging niet onopgemerkt voorbij. ?In tien minuten was onze voorraad uitverkocht?, zegt de ontwerpster.
Jan Smets (NBB): "Brexit en Amerikaans protectionisme uitdagingen voor Belgische havens"
Donderdag, 00:24 Skynet
"De Brexit en het Amerikaans protectionisme zullen op korte termijn de belangrijkste uitdagingen worden voor onze Belgische havens." Dat heeft de gouverneur van de Nationale Bank van BelgiŽ Jan Smets woensdag gezegd in Brugge bij de voorstelling van het rapport over het economisch belang van de Belgische havens.


Rel over Belgische kunstprijs met alleen witte mannelijke genomineerden
Woensdag, 22:24 NOS nieuws

De vier genomineerden voor de belangrijkste kunstprijs van BelgiŽ hebben zich teruggetrokken. Ze willen de Belgian Art Prize niet meer omdat het feit dat ze allemaal witte mannen van middelbare leeftijd zijn, heeft geleid tot grote verontwaardiging binnen de kunstwereld.

Kunstenaars, directeuren en werknemers uit de kunstsector vinden zo'n selectie niet meer van deze tijd en schreven een open brief. Deze is inmiddels bijna 800 keer ondertekend en daarmee een hot topic binnen de Belgische kunstwereld, schrijft De Morgen.

De vier genomineerden - Sven Augustijnen, Koenraad Dedobbeleer, Gabriel Kuri en het duo Jos De Gruyter en Harald Thys - schrijven in een verklaring dat ze geloven dat de jury professioneel, betrokken en ethisch een keuze heeft gemaakt. Maar toch trekken ze zich terug.

"Bij het aanvaarden van de nominatie veronderstelden we simpelweg dat we beoordeeld zouden worden op basis van onze artistieke benadering of de inhoud van ons werk", schrijven de kunstenaars in de verklaring. "Nu worden we gemakshalve gereduceerd tot heteroseksuele, geprivilegieerde, blanke Brusselaars van middelbare leeftijd."

Artistieke inhoud

De kunstenaars zeggen het te betreuren dat er nauwelijks aandacht is voor de artistieke inhoud van hun werk. Nu ze zich hebben teruggetrokken, hopen ze dat het debat weer zal gaan over "het ondersteunen en onderschrijven van het belang van kunst".

De organisatie van de Belgian Art Prize schrijft in een reactie dat ze tegen elke vorm van discriminatie zijn en dat de prijs is bedoeld om getalenteerde en toonaangevende kunstenaars te ondersteunen.

Bij de selectie van de genomineerden is volgens de organisatie niet gekeken naar man-vrouw-verhoudingen, nationaliteit of andere niet-artistieke aspecten, maar puur naar hun artistieke werk. De organisatie blijft dan ook achter de keuze voor de genomineerden staan.

Wel wijst de organisatie erop dat de prijs vorig jaar naar Otobong Nkanga ging, een kunstenares die geboren werd in Nigeria.
Toegevoegde waarde Belgische havens nagenoeg stabiel
Woensdag, 22:06 Skynet
De Belgische havens waren in 2016 verantwoordelijk voor een directe toegevoegde waarde van 18,1 miljard euro, wat nagenoeg hetzelfde is als het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank van BelgiŽ die woensdag voorgesteld werden door gouverneur Jan Smets in Zeebrugge.


Belgische chef luchtmacht in IsraŽl voor zeventigste verjaardag luchtcomponent
Woensdag, 21:30 Skynet
Frederik Vansina, de chef van de Belgische luchtmacht, is in IsraŽl voor de zeventigste verjaardag van de IsraŽlische luchtcomponent. Dat werd uit eensluidende bronnen vernomen. De relaties tussen IsraŽl en verschillende Europese landen staan op gespannen voet, onder meer als gevolg van de aanpak van de protesten in Gaza.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be