NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Belgische

2News.be / Trefwoorden / Belgische

Belgische fietser overleden na ongeval op Tenerife
Gisteren, 23:00 Gazet v. Antwerpen

Een Belgische man is zaterdag om het leven gekomen na een ongeval op het Spaanse eiland Tenerife. De 45-jarige Belg kwam met zijn fiets in aanrijding met een motorrijder, die met een zwaar hersenletsel in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht.
DTB Team Challenge Stuttgart - Belgische turnsters pakken de zege
Gisteren, 21:30 Skynet
De Belgische vrouwenturnploeg heeft zaterdag in het Duitse Stuttgart de DTB Team Challenge Cup gewonnen. Nina Derwael, Rune Hermans, Axelle Klinckaert, Maellyse Brassart en Senna Deriks sloten de finale af met in totaal 156.463 punten.


Dominique Monami niet langer kapitein van Belgische Fed Cup-ploeg: contract wordt beŽindigd

Dominique Monami is niet langer kapitein van de Belgische Fed Cup-ploeg, dat meldt de Belgische tennisfederatie, die haar contract beŽindigde. ?De wisselwerking tussen Dominique en de ploeg bleek niet meer optimaal?, klinkt het.
Gwendolyn Rutten wil Belgische Grondwet aanpassen: ?Statement in strijd tegen onderdrukking van vrouwen?

Een eerste artikel in de Belgische Grondwet dat zegt dat ?alle mensen vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren worden?, zoals in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Dat zou Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten liever zien dan het huidige openingsartikel, dat stelt dat BelgiŽ een federale staat is met gemeenschappen en gewesten.
Belgische directeur ontsloeg hulpverlener niet in HaÔti ondanks seksueel wangedrag
Gisteren, 16:48 Skynet Belgie
Oxfam liet een hogere medewerker ruim een jaar lang in HaÔti verder werken hoewel vrouwelijke collega's hadden gemeld dat ze seksueel lastiggevallen werden door de hulpverlener. Dit staat volgens The Times in een intern rapport van de organisatie dat de Britse krant kon inkijken. Het was de toenmalige directeur van Oxfam in HaÔti, de Belg Roland Van Hauwermeiren, die besliste de medewerker, een Keniaanse ingenieur, niet te ontslaan.


Belgische aardappelverwerkers verontrust over frietoorlog met Zuid-Amerikaanse landen

De aardappelverwerkende nijverheid in BelgiŽ is bezorgd over de mogelijke gevolgen van een handelsconflict met enkele Zuid-Amerikaanse landen. Dat blijkt vrijdag uit een mededeling van Belgapom, de beroepsvereniging voor aardappelhandel en -verwerking. Zowel BraziliŽ als Colombia zeggen dat Belgische bedrijven hun frieten uitvoeren tegen dumpingprijzen.
Belgische minimumleeftijd voor sociale media wordt dertien jaar
Vrijdag, 19:30 Tweakers
In BelgiŽ gaat de minimumleeftijd voor het gebruik van sociale media naar dertien jaar, zo werd vrijdag besloten. De leeftijd moet volgens Europese regels tussen de dertien en zestien liggen, waarbij BelgiŽ voor de ondergrens koos.


'Belgische beurs te vaak genegeerd in buitenland'
Vrijdag, 19:24 De Tijd
19:01 De zakenbank Berenberg houdt de Brusselse beurs vanuit Londen steeds nauwlettender in de gaten. Barco werd op een conferentie tot analistenfavoriet verklaard.


Belgische kinderen mogen vanaf 13 jaar op sociale media
Vrijdag, 18:12 NOS nieuws

Belgische kinderen mogen binnenkort vanaf hun dertiende zelf bepalen of ze gebruikmaken van sociale media. Dat heeft de Belgische regering vandaag beslist. Dertien is in Europa de absolute minimumleeftijd om op sociale media te mogen.

In mei treedt de nieuwe Europese privacywet in werking. Die geldt in heel Europa, maar via uitvoeringswetten kunnen landen op kleine punten hun eigen invulling kiezen. De leeftijdsgrens is een van die punten. Die is nu vastgesteld op 16 jaar, maar de lidstaten mogen die verlagen naar 13 jaar.

Aansluiting bij de realiteit

De Belgische staatssecretaris Backer van Privacy vindt dat een leeftijd van 13 jaar beter aansluit bij de realiteit. Uit onderzoek blijkt dat ruim 80 procent van de 13- en 14-jarigen in BelgiŽ regelmatig inlogt op sociale media als Facebook, Snapchat, Instagram en Musical.ly

In Nederland is de leeftijdsgrens voor sociale media al 16 jaar en dat blijft ook na 25 mei zo. GroenLinks heeft vorige week geprobeerd om die leeftijd via een amendement naar 13 jaar te verlagen, maar dat voorstel is met een ruime meerderheid verworpen.

Jongeren onder de 16 die een profiel willen aanmaken op sociale media hebben daarvoor in Nederland dus toestemming nodig van hun ouders of voogd.

Valse leeftijd opgeven

Apps, games, webwinkels en sociale media zijn verplicht om een redelijke inspanning te leveren om te controleren dat die toestemming ook echt is gegeven door de personen die daarover gaan. Ze moeten dat kunnen aantonen wanneer de Autoriteit Persoonsgegevens daarom vraagt.

Het is overigens vrij eenvoudig om de ouderlijke toestemming te omzeilen door een valse leeftijd op te geven. Websites zijn door Europa niet verplicht hierop te controleren.
Damso is meest gestreamde Belgische muzikant
Vrijdag, 11:36 Gazet v. Antwerpen

Zijn muziek werd te vrouwonvriendelijke bevonden om het WK-lied van de Rode Duivels te mogen maken, maar toch was Damso vorig jaar het meest gestreamd. De omstreden rapper ontvangt daarom de Ultratop Streaming Award.
Belgische shorter Och-Ziff sluit Europees fonds
Donderdag, 15:12 De Tijd
14:54 Het hedgefonds Och-Ziff, dat regelmatig speculeert op de koersdaling van Brusselse aandelen, doekt zijn slabakkende Europese fonds op. De nieuwe CEO wil weer op de kernactiviteiten focussen.


Belgische beau monde heeft Indiaas goud in handen
Donderdag, 01:24 De Tijd
01:02 De Indiase start-up Byju is voortaan een ?unicorn?, een techbedrijf met een waardering van 1 miljard dollar. De Belgische families BoŽl (Sofina), de Mťvius en de Spoelberch (AB InBev) zitten mee in he...


"Belgische douane komt te laat voor brexit"
Woensdag, 18:30 Skynet
De diensten bij de Belgische douane gaan te laat komen voor de brexit. "In de eerste plaats is er een probleem bij het personeel. Op het vlak van aanwervingen is nog niets gebeurd. De politici moeten dringend in actie schieten", zegt het ACV Openbare Diensten in een persbericht.


Aanslagen Brussel - twee jaar later - Meer ademruimte voor militairen, maar wel nog nijpend tekort aan jong personeel
Woensdag, 05:54 Skynet
Sinds het dreigingsniveau in BelgiŽ in januari is verlaagd van niveau 3 naar 2 is er meer ademruimte gekomen voor het militair personeel. Toch is er nog altijd een nijpend tekort aan jong personeel. Dat zeggen de legervakbonden naar aanleiding van de tweede verjaardag van de aanslagen in Brussel en Zaventem.


Belgische kunstenaar Alexandre Obolensky overleden

De Belgische schilder en decorontwerper Alexandre Obolensky is overleden. Dat melden zijn familie en zijn vriend en collega FranÁois Schuiten dinsdag. Obolensky is onder meer bekend van de scenografie van Train World, in Schaarbeek, die hij samen met Schuiten ontwierp.
Eerste Ford GT zet voet op Belgische grond
Dinsdag, 21:30 AutoBlog
Onze zuiderburen zijn een lekkere dikke auto rijker. De reÔncarnatie van de legendarische Ford GT weet al sinds zijn onthulling in 2015 constant aandacht te trekken. De auto wordt momenteel in beperkte oplage gebouwd en alleen een select groepje bekendheden mag er eentje in ontvangst nemen. Denk bijvoorbeeld aan de GT van John Cena (incl […]


'Belgische economie groeit sneller dan verwacht'
Dinsdag, 16:24 De Tijd
16:16 BNP Paribas Fortis verhoogt zijn groeiprognose voor de Belgische economie van 1,8 naar 2 procent.


"Kosten en taksen maken Belgische voeding duurder"
Dinsdag, 15:30 Skynet
De opeenstapeling van taksen, heffingen en de loonkostenhandicap maken voeding en dranken in BelgiŽ duurder dan in de buurlanden. Dat melden Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, en BABM, de vereniging van merkartikelfabrikanten. Ze zeggen in de cijfers uit het jaarverslag van het Prijzenobservatorium hun analyse bevestigd te zien.


Barman Black Smoke verdedigt Belgische eer tijdens WK cocktails maken op Martinique
Dinsdag, 12:48 Gazet v. Antwerpen

Donald Simons, hoofdbarman van restaurant Black Smoke in de Boomgaardstraat, trekt volgende week naar Martinique om er de Belgische eer te verdedigen in de Ti?Punch Cup, een cocktailwedstrijd vernoemd naar een bekende rumcocktail.
Permanente beveiliging van Belgische schepen die door moeilijke gebieden varen
Dinsdag, 11:18 Skynet
Belgische schepen die door gevaarlijke gebieden moeten varen, zullen voortaan permanent opgevolgd en beveiligd worden. Open Vld-staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer heeft daarvoor de Cel voor Maritieme Beveiliging opgericht. Die cel is sinds vandaag actief. "Dagelijks varen Belgische schepen in terroristische hotspots. Zij moeten 24/7 opgevolgd worden, zodat we snel kunnen schakelen als er iets verkeerd loopt. We verliezen ze geen seconde uit het oog", aldus De Backer.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be