NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Belgie

2News.be / Trefwoorden / Belgie

Vlaanderen en WalloniŽ geraken het niet eens over paasvakantie

De paasvakantie begint in 2019 een week vroeger in Vlaanderen dan in WalloniŽ. De eerste keer dat ons land ?gescheiden? vakanties krijgt, op het faliekant verlopen experiment van 1995 na.
Vluchtelingencrisis - BelgiŽ nog veraf van engagement voor hervestiging asielzoekers
Vandaag, 01:00 Skynet
Met 976 asielzoekers die sinds 2015 zijn hervestigd, is BelgiŽ nog ver verwijderd van 3.812 mensen die in Griekenland en ItaliŽ zijn aangekomen en die BelgiŽ zou opvangen. Proportioneel zit BelgiŽ zelfs onder het Europese gemiddelde, terwijl Malta, Finland en Ierland de lidstaten zijn die het akkoord het meest respecteren. Dat meldt mensenrechtenorganisatie Amnesty International maandag.


Bureaucratie in BelgiŽ: muziekmuseum moet het zonder muziek doen
Gisteren, 18:42 Volkskrant
Het zit in een prachtig art-nouveaugebouw, heeft een collectie van achtduizend muziekinstrumenten, en ontvangt ieder jaar 150 duizend bezoekers. Toch is het Belgische Muziekinstrumentenmuseum (MIM) de risee van de cultuurwereld, want er is geen noot muziek te horen. Het interactieve audiosysteem, onmisbaar in een muziekmuseum, is om bureaucratische redenen buiten werking gesteld. Het MIM, op de Ku


Partij van Merkel blijft de grootste, maar AfD is winnaar van verkiezingen
Gisteren, 19:55 Volkskrant
Duitsland heeft hard afgerekend met haar vorige regering: de christendemocratische partij (CDU) van Angela Merkel is volgens de exitpolls weer de grootste van Duitsland geworden, maar de partij verliest nog meer zetels dan de peilingen al hadden voorspeld. Coalitiepartner SPD maakt een nog grotere duik naar beneden en heeft al aangegeven de oppositie in te willen. De grote winst ligt bij de rechts


Leko: "Club is de beste ploeg in BelgiŽ"
Zaterdag, 11:54 Skynet Sport
Zondagavond spelen Charleroi en Club Brugge om de eerste plek in de Jupiler Pro League. Club-trainer Ivan Leko trekt vol vertrouwen naar het Stade du Pays de Charleroi.


'Haarscheurtjes kerncentrales BelgiŽ al bij bouw ontdekt'
Vrijdag, 23:24 NOS nieuws

De scheurtjes in de stalen wanden van de reactorvaten van de Belgische kerncentrales Tihange 2 en Doel 3 werden voor het eerst vastgesteld tijdens de bouw in april 1975. Dat schrijft Der Spiegel op basis van verslagen van vergaderingen die het weekblad in handen heeft, evenals een analyse dat het FANC, het Federale Agentschap voor Nucleaire Controle, aan de Duitse parlementariŽr Sylvia Kotting-Uhl (De Groenen) beschikbaar stelde.

Bij Doel 3 werden de haarscheurtjes in component C0065 van het reactorvat voor het eerst ontdekt bij een ultrasoon onderzoek in 1975. Drie weken later werd dat onderzoek herhaald. Toen werd het component waar de scheurtjes in zaten plotseling wel goedgekeurd.

Barsten

In 2012, toen de centrales werden stilgelegd vanwege de haarscheurtjes, bleek dat er in component C0065 een paar grote barsten zaten.

Ook in Tihange werden in 2012 haarscheurtjes ontdekt en ook die bleken ook al veel eerder bekend. In 1976 werden ze al genoemd in een vergadering. Het component waar de haarscheurtjes in zaten werd vervangen, maar volgens Der Spiegel had toen al duidelijk moeten zijn dat deze problemen zich waarschijnlijk in meer componenten in de kerncentrale zouden voordoen. Toch werden er geen maatregelen genomen om dat te controleren en ook werden de scheurtjes niet gerapporteerd.

Geen gevaar

FANC onderzocht de haarscheurtjes in 2012 en constateerde dat ze geen gevaar vormen. In december 2015 werd Tihange 2 opnieuw opgestart en Doel 3 volgde in januari 2016.

Duitsland is zeer bezorgd over de veiligheid van de Belgische kerncentrales, die vrij dicht bij de Duitse grens liggen: Doel op 150 kilometer en Tihange op 65 kilometer. Volgens Kotting-Uhl van de Groenen vormen de documenten het bewijs dat de beide reactoren niet volgens de richtlijnen zijn gebouwd.

Nederland

Ook Nederland is bezorgd over de veiligheid van met name de kerncentrale Doel, die ten noorden ligt van Antwerpen, vlak over de Nederlandse grens. Nederlandse gemeenten in de omgeving willen dat de kerncentrale zo snel mogelijk gesloten wordt.

In juni vormden 50.000 demonstranten tussen Aken, Maastricht en Luik een menselijke keten. Ze eisten de sluiting van Tihange 2 en Doel 3. In principe blijven de reactoren nog tot 2025 in werking.
BelgiŽ verovert bronzen medaille op EK goalbal
Vrijdag, 14:24 Gazet v. Antwerpen

De Belgische mannengoalbalploeg heeft vrijdag op het EK in Finland de bronzen medaille gepakt. BelgiŽ won de troostfinale tegen Zweden met 5-2. Het is de eerste medaille ooit voor ons land in de paralympische sport voor slechtzienden.
Carrefour BelgiŽ verliest zijn eigen CEO
Vrijdag, 12:00 De Tijd
11:34 CEO FranÁois-Melchior de Polignac promoveert naar het groepsniveau en BelgiŽ valt voortaan onder ťťn directie met Polen en RoemeniŽ.


Vuurbal boven BelgiŽ gezien
Vrijdag, 11:06 Skynet
Vanuit BelgiŽ maar ook uit Nederland, Frankrijk, Groot-BrittanniŽ en Duitsland zijn er meer dan 250 meldingen gekomen van een heldere vuurbal gisterenavond. Dat heeft Volksterrenwacht Urania in Hove op gezag van de Internationale Meteoren Organisatie (IMO) gemeld.


?Harde Brexit kan BelgiŽ meer dan 42.000 jobs kosten?
Donderdag, 15:36 Gazet v. Antwerpen

Als het tot een harde Brexit komt, dan sneuvelen in ons land 42.390 jobs. In de hele EU, zonder Groot-BrittanniŽ, zou dat scenario leiden tot het verlies van 1,2 miljoen jobs, en in Groot-BrittanniŽ 526.000 jobs. Dat voorspellen de Leuvense economen Hylke Vandenbussche, William Connell en Wouter Simons in een studie die in de reeks ?Leuvense Economische Standpunten? gepubliceerd werd.
Airbnb groei met de helft in BelgiŽ
Donderdag, 08:12 De Tijd
07:48 Via het verhuurplatform werden op een jaar tijd 779.000 overnachtingen geboekt.


Bond behoedt KV Mechelen voor forfait in Beker van BelgiŽ
Woensdag, 22:36 Gazet v. Antwerpen

KV Mechelen kende weinig problemen met Bocholt en legde de tweede amateurklasser via twee stilstaande fases al voor rust over de knie. Nochtans was Malinwa ei zo na uitgeschakeld door een administratieve fout. Gelukkig redde de KBVB de meubelen.
OVERZICHT. Zo brachten de Antwerpse voetbalploegen het ervan af in de Beker van BelgiŽ
Woensdag, 21:54 Gazet v. Antwerpen

Er staan woensdagavond maar liefst zeven wedstrijden op het programma in de zestiende finales van de Beker van BelgiŽ waarin zeven Antwerpse voetbalteams er alles aan doen om een ronde verder te stoten. Een overzicht van alle gespeelde wedstrijden.
Vijftigtal landen ondertekent antikernwapenverdrag, BelgiŽ doet niet mee
Woensdag, 16:48 Skynet
Een vijftigtal landen heeft vandaag een verdrag ondertekend dat een totaalverbod in het leven roept op de ontwikkeling, de opslag en het gebruik van kernwapens. Uiteindelijk zouden ongeveer honderd landen de tekst moeten ondertekenen, maar geen van de kernmachten en de NAVO-lidstaten - waaronder dus ook BelgiŽ - doet eraan mee.


BelgiŽ telde een half miljoen schijnzelfstandigen in 2016
Woensdag, 06:54 Gazet v. Antwerpen

Ons land telde vorig jaar 500.000 schijnzelfstandigen. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoekscentrum Cirtes van de Universitť catholique de Louvain (UCL), op vraag van christelijke vakbond, waarover La Libre Belgique woensdag schrijft.
Nucleaire waakhonden Nederland en Belgie gaan intensiever samenwerken
Dinsdag, 10:42 NOS nieuws

De nucleaire waakhonden van Nederland en BelgiŽ gaan intensiever samenwerken. De ANVS in Nederland en het FANC in BelgiŽ hebben onder meer afgesproken dat ze vaker informatie gaan uitwisselen. Ook worden vaker gezamenlijke inspecties uitgevoerd.

Volgens de ANVS en het FANC zijn nucleaire calamiteiten grensoverschrijdend. Daarom vinden ze het belangrijk om de samenwerking verder uit te breiden. De topmannen ondertekenden eind vorige week een protocol waarin de nieuwe afspraken zijn vastgelegd.

Discussie

De twee waakhonden voerden vorig jaar al eens een gezamenlijke inspectie uit. Dat gebeurde bij de kerncentrales in Doel en Borssele.

Er is veel discussie over de veiligheid van de Belgische kerncentrales. De Tweede Kamer sprak zich eerder dit jaar nog uit voor de sluiting van de kerncentrale van Thiange, dat net over de grens bij Limburg ligt. Ook Duitsland en Luxemburg deden zo'n oproep. Volgens het FANC zijn de centrales veilig.
BelgiŽ wil zoon salafistische imam uitzetten
Dinsdag, 09:30 NOS nieuws

BelgiŽ wil de verblijfsvergunning intrekken van de zoon van de omstreden imam El Alami Amaouch. De salafistische imam van het Waalse Dison moest na een lang juridisch conflict BelgiŽ vorig jaar al verlaten. De verwachting was dat hij naar Nederland zou gaan, maar de imam vertrok naar Marokko.

De imam is getrouwd met een Nederlandse vrouw en woonde lange tijd in Den Haag. Hij heeft zowel een Marokkaans als een Nederlands paspoort. Zijn inmiddels 18-jarige zoon zit momenteel vast in een Belgische jeugdgevangenis sinds hij vorig jaar in een video opriep "hatelijke christenen uit te roeien".

Hij wordt uitgezet op grond van de nieuwe Vreemdelingenwet, die het toestaat om EU-burgers uit te wijzen om redenen van nationale veiligheid. De Belgische staatssecretaris Asiel en Migratie Theo Francken zegt tegen de nieuwssite HLN dat er genoeg redenen zijn om de 18-jarige uit te zetten. Het is niet duidelijk waar de Marokkaanse Nederlander heengaat.

'Zoon wilde aanslag plegen'

Behalve dat de jongen in zijn video opriep tot geweld, zou hij ook de daad bij het woord hebben willen voegen. Hij zou op het punt hebben gestaan om een aanslag te plegen en had contact met jihadisten in SyriŽ.

Zijn vader Amaouch, ook bekend onder de naam Alami Abu Hamza, zou verantwoordelijk zijn voor de radicalisering van tientallen moslims in de buurt van Verviers. Sommigen van hen vertrokken naar SyriŽ om te vechten.
BelgiŽ zal dubbel zoveel investeren in humanitaire innovatie in 2018
Dinsdag, 08:00 Skynet
BelgiŽ zal volgend jaar dubbel zoveel investeren in humanitaire innovatie. Dat heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo gezegd tijdens een toespraak voor de Columbia University in New York. Concreet gaat het om een bedrag van 20 miljoen euro.


Algemene Vergadering Verenigde Naties - Trump wil "groots militair defilť" in Washington
Dinsdag, 03:12 Skynet
Amerikaans president Donald Trump wil op de nationale feestdag een militair defilť organiseren in Washington. Dat heeft hij maandag gezegd tijdens een ontmoeting met zijn Franse ambtsgenoot Emmanuel Macron, in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Die had Trump op 14 juli uitgenodigd op het Franse militaire defilť, dat door de Amerikaanse president als "formidabel" werd bestempeld.


Kandidates Miss BelgiŽ maken kennis met Kamer en Senaat
18 September, 18:00 Skynet
De 65 kandidates voor Miss BelgiŽ hebben kennisgemaakt met het federale parlement. Na een rondleiding en de traditionele foto kregen ze een uurtje onderricht van ancien Herman De Croo.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be