NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Belcar

2News.be / Trefwoorden / Belcar

Jos Menten en Thijs Heezen ook aan de start van tweede Belcar-race
Gisteren, 17:30 Autosport
Jos Menten en Thijs Heezen zullen ook bij de tweede wedstrijd van het Belcar Endurance Championship present tekenen, zo bevestigde PG Motorsport-teameigenaar Paul Geeris aan Autosport.be. Het Nederlandse duo miste ei zo na het podium in de seizoensopener te Circuit Zolder, nadat de Porsche een drive-through penalty diende af te werken. De comeback van Menten in Belcar smaakt echter naar meer en ook teamgenoot Thijs Heezen wil een vervolg breien aan het programma met PG Motorsport in het Belcar Endurance Championship. Bijgevolg zal de wit-gele Porsche 991 ook bij de manche in het kader van de Spa Euro Race aan de start staan - de eerste van drie races over 180 minuten.


De tussenstand in het Belcar Endurance Championship na de seizoensopener
9 April, 19:12 Autosport
Met de seizoensopener van het Belcar Endurance Championship achter de rug, een wedstrijd gewonnen door Hans Thiers, Jeffrey Van Hooydonk en Gilles Magnus in een Norma M20 FC prototype, is er vanzelfsprekend ook meteen een tussenstand. Het voornoemde trio gaat in het klassement vanzelfsprekend aan de leiding met 35 punten, drie stuks meer dan Belgium Racing die dankzij de klassezege in Belcar 1 de eerste achtervolger is.


NRF: Poles voor Van Elderen en Van Haelst in Belcar Youngtimer & Historic Cup
7 April, 17:18 Autosport
De Youngtimers en de Historics varen nu opnieuw, net als destijds toen het Historic gebeuren zijn geboorte kende, onder de Belcar-vlag. Het werd reeds meteen een schot in de roos met meer dan 50 deelnemers, vanaf nu opnieuw in twee gescheiden startvelden. Tijdens de twee kwalificaties op zaterdag ging de pole bij de Historic Cup naar de snelle Mazda van Gust Van Haelst terwijl Jan Van Elderen zijn Ford Sierra Cosworth op de eerste startrij parkeerde en de meerdere bleef van de Porsche van Luc Moortgat bij de Youngtimers.


NRF: Nieuwssprokkels op zaterdag
7 April, 05:18 Autosport
Met het New Race Festival wordt het startschot gegeven voor het Belcar Endurance Championship 2018. Zoals u van Autosport.be gewoon bent, leggen we ook bij de seizoensopener ons oor te luister in paddock en pitlane bij de verschillende aanwezige teams en rijders. Na een eerste bericht gisteren, vrijdag, treft u hieronder als vanouds een bloemlezing aan van de meest markante feiten.


NRF: Audi ook boven in eerste vrije training
6 April, 14:54 Autosport
Na de GT3-bolides was het de beurt aan de deelnemers aan GT4 European Series om een eerste vrije trainingssessie af te werken op Circuit Zolder en net als bij de Blancpain GT Series Sprint Cup bezette Audi na de sessie de twee eerste plaatsen op de tabellen. De Phoenix Audi R8 LMS GT4 van Nicolaj Möller-Madsen legde een ronde af in 1:38.709 en ging het Racing One-exemplaar van Owega Hamza vooraf (1:38.923). De derde tijd was voor de HHC Motorsport Ginetta G55 van William Tregurtha (1:39.163).


NRF: Last minute extra deelnemers voor Belcar
5 April, 17:12 Autosport
Het Belcar Endurance Championship lijkt de wind in de rug te hebben. Nadat Circuit Zolder vorige week een deelnemerslijst vrijgaf waarop meer dan dertig wagens prijkte, heeft Autosport.be vernomen dat er nog enkele bolides extra onderweg zijn richting de start van het seizoen.


Manthey's imposante Porsche 911 GT3 Cup MR geweigerd voor Belcar
5 April, 17:12 Autosport
Autosport.be kan onthullen dat een Belcar-team reeds enige tijd bezig was met een speciaal project voor dit seizoen, maar helaas werd die ambitie afgelopen week plots neergesabeld toen beslist werd dat de wagen in kwestie niet toegelaten wordt. Het betreft de fraaie Porsche 911 GT3 Cup MR, de endurance-versie van de Porsche 991 Cup ontwikkeld door Manthey Racing. Belcar eist echter dat de Porsche in Cup-configuratie aan de start verschijnt, dus is dergelijke "special" uit den boze. Jammer, temeer daar er een normtijd wordt gehanteerd en er bovendien intrinsiek snellere wagens aan de start verschijnen...


Foto's: Tom Boonen, Anthony Kumpen en Bert Longin presenteren Belcar-Porsche
30 Maart, 22:36 Autosport
Op een druk bijgewoonde persconferentie in het twee jaar geleden geopende Porsche Centre Paal haalden Bert Longin, Anthony Kumpen en Tom Boonen vandaag het doek van hun nieuwe Porsche 911 GT3 Cup waarmee het trio het Belcar Endurance Championship 2018 zal aansnijden. De potente Duitse bolide moet het Vlaamse trio richting zeges in de Belcar en een eerste nationale titel voor Boonen op circuit stuwen.


Meer dan dertig wagens voor Belcar in 2018 (+ Deelnemerslijst)
30 Maart, 19:36 Autosport
Op één week voor de start van het Belcar Endurance Championship 2018 kunnen we een eerste blik werpen op de deelnemerslijst voor het nationaal kampioenschap uithouding op circuit. Belcar gaat verder op het ingeslagen elan van vorig jaar en zowel de prototype-klasse als het GT-contignent oogt goed. Daarnaast is zoals verwacht het aantal GT4-wagens flink opgekrikt tenopzichte van 2017, al zijn het enkel de Duitse merken die vooralsnog aan de start verschijnen - met een hoofdrol voor de Mercedes-AMG GT. Nieuw dit jaar is zoals geweten de Porsche Endurance Trophy, een kampioenschap binnen Belcar Endurance met apart klassement en prijzenpot voor de deelnemende Porsches.


Jos Menten maakt comeback in Belcar bij PG Motorsport
27 Maart, 07:00 Autosport
Jos Menten zal bij de seizoensopener van het Belcar Endurance Championship opnieuw aan de start staan. De Nederlander opteert voor een Porsche 911 GT3 Cup van het Nederlandse PG Motorsport, een wagen die hij deelt met Thijs Heezen. Dat team zet reeds een GT4-specificatie van de Porsche Cayman in voor Stienes Longin, Marnik Battryn en de debuterende Joeri Vanhumbeeck. Jos Menten is geen onbekende voor de Porsche 911, want hij kwam met dit type wagen eerder dit jaar nog aan de start van het Winter Endurance Kampioenschap in Zandvoort.


Belcar Endurance Championship slaat handen in elkaar met Porsche Motorsport
26 Maart, 22:36 Autosport
In 2018 richt Circuit Zolder een Porsche Endurance Benelux trofee in binnen het Belcar Endurance Championship. Alle deelnemende Porsches, ongeacht hun bouwjaar of klasse, komen automatisch in aanmerking om punten te scoren in deze trofee waarbij vanzelfsprekend ook een aparte prijzenpot wordt verdeeld. De promotie is in handen van het team achter de succesvolle Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de snelste merkencup uit de Lage Landen, met de steun van... Porsche Motorsport!


Video: MSE met BMW M4 GT4 naar Belcar
25 Maart, 23:12 Autosport
Het Genkse Motorsport, Services & Engineering - oftewel MSE - neemt dit jaar opnieuw deel aan het Belcar Endurance Championship. De afgelopen jaren tekende het team present met de BMW M235i Racing Cup, maar afgelopen seizoen besloot men afstand te doen van die wagen en te kiezen voor een nieuw strijdwapen. De geruchten over een overstap naar de BMW M4 GT4 deden al sinds eind vorig jaar de ronde, maar tot dusver kon Autosport.be geen bevestiging krijgen bij de betrokkenen. Eerder deze week ging het team echter de bolide ophalen in Duitsland en zondag kreeg de wagen een rollout in Spa-Francorchamps. Piloten met dienst dit jaar zijn wederom Peter Beckers en Bart Van Samang, gekoppeld aan Nick Geelen en Jef Van Samang bij de 24 Hours of Zolder.


VGL Racing ontplooit Belcar-plannen voor 2018
23 Maart, 10:48 Autosport
In de showroom van BMW Centrauto in Wijnegem onthulde VGL Racing de plannen die het Antwerpse team heeft voor het seizoen 2018 van het Belcar Endurance Championship. Het team van Patrick Lefèvre en Kelly Van Gansen vertrouwt ook dit seizoen op de Saker RapX, zonder twijfel de meest doorontwikkelde Saker ter wereld. Naast het Belcar Endurance Championship, maakt het team eveneens de overstap richting de Volkswagen Fun Cup.


Krijgt de Ultima GTR een comeback in Belcar?
19 Maart, 16:36 Autosport
De kans bestaat dat we de Ultima GTR opnieuw aan de start zien in de Belcar. De van oorsprong Britse bolide werd begin dit millennium ontwikkeld door Erik Qvick & Belgium Racing. De Oostendse tuner zette één exemplaar in via zijn eigen organisatie en bezorgde een zusterwagen aan het Limburgse Belgium Racing. Dat laatste team zette de wagen tal van seizoenen in, alvorens definitief over te schakelen op Porsche en uiteindelijk viermaal op rij de 24 Hours of Zolder te winnen. De bolide bleef echter steeds in handen van Belgium Racing en deze laatste besloot nu de restauratie van de bolide te gelasten, welke begroot wordt op ongeveer een half miljoen euro.


Belcar in drievoud richting seizoensopener 2018
1 Maart, 12:06 Autosport
Een goede tien jaar geleden kondigde Circuit Zolder aan dat Belcar een merknaam zou worden, een overkoepelend label voor verschillende kampioenschappen. In 2018 slaat men opnieuw die weg in, want naast het Belcar Endurance Championship, is er nu ook de Belcar Historic Cup en de Belcar Youngtimer Cup. De aparte klasse voor youngtimerwagens in het Belcar Endurance Championship wordt geschrapt, maar Circuit Zolder verwacht via de samenwerking met BRAVO een goed gevuld deelnemersveld voor de twee andere kampioenschappen.


Belcar richt apart Porsche en GT4-klassement op
1 Maart, 12:06 Autosport
Het Belcar Endurance Championship zal vanaf dit jaar een trofee uitreiken aan de best presterende Porsches. De Porsche Endurance Benelux trofee, wordt officieel ondersteund door Porsche Motorsport en moet het Belgische Kampioenschap uithouding interessanter maken voor teams die een bolide uit Weissach inschrijven. Hoe het klassement er in detail gaat uitzien, is nog niet geweten, maar volgens onze bronnen zijn ook personen uit de organisatie van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux betrokken bij het klassement in Belcar.


Belcar kortnieuws in de aanloop naar het seizoen 2018
17 Februari, 11:00 Autosport
Er wacht de deelnemers aan het Belcar Endurance Championship nog minder dan twee maanden alvorens het startschot gegeven wordt voor het seizoen 2018. De openingsmanche te Circuit Zolder is meteen een topevenement, met naast Belcar ook de Blancpain GT Series Sprint Cup en het European GT4 Championship op de affiche. Bovendien staat een maand voor die meeting, op 8 maart, op datzelfde Circuit Zolder een testdag gepland. Ondertussen sijpelen de nieuwtjes voor het seizoen 2018 langzaam binnen, een overzicht.


Deldiche Racing met nieuwe Norma Turbo in Belcar en Supercar Challenge
16 Februari, 15:12 Autosport
Deldiche Racing zal dit seizoen een dubbel programma afwerken in Supercar Challenge en Belcar Endurance. Hiervoor opteert het team voor een nagelnieuwe Norma M20 FC, voorzien van een 1600 Peugeot turbo krachtbron. Aan het kwartet Luc De Cock, Tim Joosen, Thomas Piessens, Sam Dejonghe wordt niet gesleuteld waardoor we met een quasi zekerheid reeds de bemanning kennen voor de komende 24 Hours of Zolder, tenzij er nog een vijfde piloot het team zou vervoegen tijdens de Zolderse klassieker.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be