NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Belastingparadijzen

2News.be / Trefwoorden / Belastingparadijzen

EU schrapt acht landen van nieuwe lijst belastingparadijzen
23 Januari, 12:00 De Tijd
11:29 De gemeenschappelijke zwarte lijst van belastingparadijzen die de Europese ministers van FinanciŽn begin december hebben aangenomen, is na anderhalve maand met de helft ingekort.


EU schrapt dinsdag acht landen van nagelnieuwe zwarte lijst belastingparadijzen
22 Januari, 18:54 Skynet Belgie
De gemeenschappelijke zwarte lijst van belastingparadijzen die de Europese ministers van FinanciŽn begin december hebben aangenomen, wordt na anderhalve maand met de helft ingekort. Acht van de zeventien landen worden alweer geschrapt omdat ze zich ertoe geŽngageerd hebben meer inspanningen te doen om belastingontwijking te verhinderen. Dat bevestigt een Europese diplomatieke bron vandaag.


Panama niet langer op lijst van belastingparadijzen
16 Januari, 17:42 De Tijd
17:21 De Europese Unie wil Panama, samen met nog zeven andere landen, schrappen op de gemeenschappelijke zwarte lijst van belastingparadijzen.


Europarlementsleden willen vier EU-landen aan zwarte lijst belastingparadijzen toevoegen
12 December 2017, 18:18 Skynet
Als het van de sociaaldemocraten, groenen, extreemlinks en enkele rechtse politici in het Europees Parlement afhangt, wordt de recent aangenomen Europese lijst met belastingparadijzen uitgebreid met vier EU-lidstaten: Nederland, Ierland, Luxemburg en Malta. Dat bleek vandaag tijdens een debat in het halfrond in Straatsburg.


Europa blaft naar belastingparadijzen maar bijt niet
5 December 2017, 22:06 De Tijd
21:57 Europa publiceerde dinsdag een zwarte lijst van belastingparadijzen met 17 namen. 47 andere landen komen op een grijze ?watchlist?. Maar gevolgen heeft de Europese schandpaal niet.


EU zet zeventien landen op zwarte lijst belastingparadijzen
5 December 2017, 15:30 NOS nieuws

De Europese Unie heeft een lijst gepubliceerd met zeventien landen die niet meewerken met de EU op het gebied van belastingwetgeving. Op de zwarte lijst (.pdf) staan onder meer Panama, MongoliŽ, NamibiŽ, Barbados en Noord-Korea.

Het gaat om de landen waarvan de wetgeving het mogelijk maakt dat mensen en bedrijven hun fiscale verplichtingen kunnen ontlopen. Het doel van de lijst is om goed overheidsbeleid af te dwingen, zodat belastingfraude en -ontduiking worden voorkomen.

Volgens EU-voorzitter Estland heeft het beleid al zijn eerste vruchten afgeworpen, omdat verschillende landen hun best deden om niet op de lijst te komen. "Maar het is ook belangrijk dat we in de gaten houden of onze partnerlanden hun beloftes daadwerkelijk nakomen", zei de Estse minister van FinanciŽn.
De verre belastingparadijzen zijn voor de vakbonden een comfortabel thema
5 December 2017, 02:18 Gazet v. Antwerpen

Een echte held betaalt belastingen. Dat was het motto van de vakbondsactie gisteren in Antwerpen, waar de provinciale afdelingen van de bonden de handen in mekaar sloegen om rechtvaardige belastingen te eisen. Geef toe, het is gedurfd, in dit land met een traditie die veeleer heldhaftigheid toekent aan wie op handige manieren de fiscus weet te omzeilen. Dat is iets cultuurgebondens, blijkbaar, met een vrij duidelijke lijn van noord naar zuid. In Zweden zijn belastingaanslagen zonder meer openbaar. In Griekenland gingen destijds de vormen van fraude zo ver dat mensen nog jaren het pensioen bleven innen van gestorven familieleden.
Oxfam maakt lijst van belastingparadijzen binnen de EU
28 November 2017, 12:18 Gazet v. Antwerpen

De zwarte lijst met belastingparadijzen waaraan de Europese Unie werkt, zou ook minstens 4 lidstaten moeten bevatten als Europa de eigen criteria zou toepassen. Dat stelt Oxfam dinsdag in een persbericht. Het gaat dan om Nederland, Ierland, Luxemburg en Malta. De ngo identificeerde daarnaast minstens 35 landen, geen lidstaten van de EU, die op de lijst zouden moeten komen.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be