NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Belasting

2News.be / Trefwoorden / Belasting

CPB: meeste eenverdieners betalen steeds meer belasting
Donderdag, 10:12 NOS nieuws

Eenverdieners betalen steeds vaker relatief meer belasting dan tweeverdieners. Het Centraal Planbureau (CPB), dat de belastingdruk van een- en tweeverdieners in kaart bracht, voorspelt dat dit in de toekomst voor alle eenverdieners gaat gelden.

De belastingdruk voor mensen die in hun eentje voor het gezinsinkomen zorgen, neemt toe door maatregelen van de overheid die ervoor moeten zorgen dat meer vrouwen gaan werken. Tweeverdieners krijgen sinds 2005 juist steeds meer belastingvoordelen, zoals de combinatiekorting, terwijl belastingvoordelen voor eenverdieners zijn afgebouwd.

50.000 euro

Zo betaalt in 2017 bijvoorbeeld een eenverdiener met een jaarsalaris van 50.000 euro gemiddeld 31 procent belasting, terwijl tweeverdieners 26 procent belasting betaalden over hun gezamenlijke inkomen. Een verschil van vijf procentpunten. Dit trekt in de toekomst verder scheef.

Als stellen kinderen hebben, dan loopt het verschil in belastingdruk tussen eenverdieners en tweeverdieners nog verder op. Sowieso betalen eenverdieners met jonge kinderen nu al meer belasting dan tweeverdieners in dezelfde situatie.

Het CPB waarschuwt voor een groeiende inkomensongelijkheid tussen de twee groepen. "Aan de ene kant staat een hogere arbeidsparticipatie van vrouwen, aan de andere kant zien we een toenemende inkomensongelijkheid", zegt hoofdonderzoeker van het CPB Egbert Jongen tegen het NOS Radio 1 Journaal. "Het is aan de politiek om een keuze te maken, maar je kunt je afvragen of dit nog doelmatig is."
Zelf privégebruik van je bedrijfs-gsm betaald? Dan geen belasting meer
7 Februari, 09:00 Gazet v. Antwerpen

Werknemers die een gsm van hun werk krijgen maar zelf hun privégebruik betalen, moeten niet langer het zogenaamde voordeel van alle aard ophoesten. Dat heeft minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) geantwoord op een vraag van zijn partijgenoot Johan Klaps, schrijft Het Laatste Nieuws woensdag. Volgens Klaps gaat het om ?een zuivere belastingverlaging voor duizenden werknemers? die tot 150 euro per jaar kan opleveren.
Amazon treft schikking met Frankrijk over betalen achterstallige belasting
5 Februari, 15:06 Tweakers
Amazon heeft een schikking getroffen met de Franse overheid over een zaak die Frankrijk in 2012 tegen het internetbedrijf had aangespannen om achterstallige belastingen. Het ging toen om een bedrag van bijna 200 miljoen euro.


Minder betalen in Stadskern? Zo hoog is belasting nu in jouw gemeente
3 Februari, 14:24 Gazet v. Antwerpen

Niet iedereen is overtuigd van het plan van de Vlaamse meerderheidspartijen om steden en gemeenten in de ene wijk lagere belastingen te laten heffen dan in de andere. De bedoeling van het plan is om de wonen in stads- of dorpskernen aantrekkelijker te maken. Bekijk op onderstaande kaart hoe hoog de belastingen nu zijn in de Antwerpse gemeenten.
Minder betalen voor wie in centrum woont: elke wijk zijn eigen belasting

Steden en gemeenten moeten in de ene wijk lagere belastingen kunnen heffen dan in de andere. Daarover hebben de drie Vlaamse meerderheidspartijen een akkoord bereikt, zo berichten Het Laatste Nieuws en De Morgen zaterdag. Bedoeling is om wonen in stads- of dorpskernen aantrekkelijker te maken.
Hoe krijg ik belasting terug via middeling?
3 Februari, 02:24 Volkskrant
Door hard werken en een erfenis heb ik een aardig bedrag op de bank. Ik wil eerder stoppen met werken en tot de AOW in februari 2020 leven van mijn spaargeld. Kan ik bijvoorbeeld belasting terugkrijgen via middeling? Het is inderdaad mogelijk belasting terug te krijgen als u enkele jaren achtereen sterk wisselende inkomens heeft. U kan de Belastingdienst vragen om het inkomen over drie jaar te mid


Van Overtveldt (N-VA): ?Absolute limiet bereikt voor belasting op kapitaal?

Voor de minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) heeft België de ?absolute limiet bereikt? wat betreft belastingen op kapitaal. Dat zei hij dinsdag tijdens zijn openingstoespraak bij het nieuwsjaarevent van beursuitbater Euronext Brussel. Eerder op de dag had de Kamercommissie Financiën de invoering van een heffing op effectenrekeningen goedgekeurd.
Van Overtveldt: "Absolute limiet bereikt voor belasting op kapitaal"
16 Januari, 19:12 Skynet Economie
Voor de minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) heeft België de "absolute limiet bereikt" wat betreft belastingen op kapitaal. Dat zei hij vandaag tijdens zijn openingstoespraak bij het nieuwsjaarsevent van beursuitbater Euronext Brussel. Eerder op de dag had de Kamercommissie Financiën de invoering van een heffing op effectenrekeningen goedgekeurd.


Gemeenten willen enkele euro's belasting meer van burger
16 Januari, 09:18 NOS nieuws

Grote gemeenten verhogen de gemeentelijke belastingen dit jaar, maar de stijging is beperkt. Dat zegt onderzoekscentrum Coelo van de Rijksuniversiteit Groningen, dat de tarieven van 38 gemeenten onderzocht.

Gemeenten hebben drie voorname inkomstenbronnen: de onroerendezaakbelasting (ozb), de afvalstoffenheffing en de rioolheffing. Alle drie de belastingen stijgen, maar de gemiddelde stijging is lager dan de inflatie.

Voor ozb zijn burgers gemiddeld 238 euro kwijt, 1,1 procent meer dan vorig jaar. De rekening voor de afvalstoffenheffing komt neer op gemiddeld 274 euro (+0,2 procent) en de rioolheffing komt uit op 55 euro voor huurders (+1,1 procent) en 164 euro (+0,7 procent) voor huiseigenaren.

Alles bij elkaar komt het erop neer dat huiseigenaren gemiddeld 677 euro gaan betalen, 4 euro meer dan in 2017. Huurders betalen 329 euro, 1 euro meer dan vorig jaar.

Volgens de onderzoekers zijn de gemeentelijke lasten de afgelopen jaren veel minder gestegen dan de inflatie. In de afgelopen negen jaar was de stijging 7 keer lager dan de inflatie. Vorig jaar daalden de gemeentelijke lasten voor het eerst sinds 2002.
Volkskrant Avond: Trump toont zich plots rustig, beleefd en begripvol | Moet u belasting betalen over bitcoins?
10 Januari, 21:12 Volkskrant
Goedenavond. Pete Hoekstra, de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in ons land, is de stille hoop van het Binnenhof: heeft Nederland nu weer een aanspreekpunt binnen de Amerikaanse regering? Ook in uw avondnieuwsbrief: Trump doet iedereen versteld staan door zich beleefd, begripvol én goed geïnformeerd te tonen en moet u belasting betalen over uw bitcoins? Ambassadeur Hoekstra moet zijn geboorteland no


Sommige auto's duurder door nieuwe CO2-test
8 Januari, 12:48 NOS nieuws

Een nieuwe auto is dit jaar soms duizenden euro's duurder omdat er meer aanschafbelasting (bpm) moet worden betaald. Dat komt door een nieuwe, realistischere meetmethode voor de CO2-uitstoot.

Volgens een overzicht van marktonderzoeker JATO komen auto's een stuk onzuiniger uit de nieuwe test en stoten gemiddeld zes gram CO2 meer uit. Daardoor vallen auto's in een hogere bpm-schijf wat betekent dat er meer aanschafbelasting moet worden betaald.

In de showroom staan inmiddels modellen die veel meer kosten dan vorig jaar. Voor de Peugeot 308 SW benzineversie moet 2100 euro meer worden betaald dan vorig jaar. Een exclusieve BMW X5 xDrive kost zelfs 15.000 euro meer.

Het is een probleem dat vooral in Nederland speelt, want er zijn bijna geen andere landen met bovenop de btw nog eens de aanschafbelasting bpm. In Nederland gekochte auto's zijn daarom soms tot een kwart duurder dan dezelfde auto in onze buurlanden. Autofabrikanten lijken bovendien niet van plan om hun prijzen aan te passen aan het Nederlandse bpm-probleem.

De autovereniging RAI en de brancheorganisatie van garagebedrijven Bovag willen dat consumenten niet de dupe worden van een nieuwe betere testmethode en gaan daarom met de overheid een nieuwe bpm-tabel opstellen voor volgend jaar. Die moet voorkomen dat autokopers meer betalen.

Dat heeft het vorige kabinet ook al toegezegd aan de Tweede Kamer. Voor een goede en betrouwbare bpm-tabel moeten wel zoveel mogelijk auto's de nieuwe meetmethode achter de rug hebben. Met de nieuwe bpm-tabellen zouden die prijsstijgingen zo snel mogelijk teruggedraaid moeten worden, zegt Rogier Kuin van de Bovag.
Britse Kamerleden willen belasting heffen op moeilijk te recyclen wegwerpbekers
5 Januari, 12:30 Volkskrant
Britse Kamerleden gaan vandaag voorstellen om 25 pence belasting te heffen op wegwerpbekers. Met deze zogeheten 'Latte Levy' (letterlijk: de melkheffing) hopen ze het gebruik ervan te verminderen, terwijl het geïnde geld kan worden gebruikt voor betere recyclefaciliteiten. Nu belanden 399 van de 400 bekers, voornamelijk afkomstig van koffieketens, op de afvalberg. De moderne gewoonte om koffie van


Belasting voor provincies toch niet afgeschaft
4 Januari, 09:36 De Tijd
09:03 Vanaf dit jaar zou u geen opcentiemen op de onroerende voorheffing voor de afgeslankte provincies meer moeten betalen, beloofde de Vlaamse regering. Dat plan bleef dode letter.


Voka niet te spreken over extra belasting voor bedrijven in Zwijndrecht: ?De politieke ambities van één persoon primeren hier?
26 December 2017, 17:22 Gazet v. Antwerpen

Zwijndrecht verhoogt vanaf begin volgend jaar de lokale drijfkrachtbelasting, een belasting op motoren en machines die in een onderneming worden gebruikt. De gemeente zegt die maatregel te moeten nemen omdat er anders een financiële put achterblijft. Werkgeversorganisatie Voka is niet te spreken over deze maatregel en vermoedt dat burgemeester André Van de Vyver de personenbelasting niet wil optrekken omwille van de verkiezingen in 2018.
Voka niet te spreken over extra belasting voor bedrijven in Zwijndrecht: ?De politieke ambities van één persoon primeren hier?
26 December 2017, 17:22 Gazet v. Antwerpen

Zwijndrecht verhoogt vanaf begin volgend jaar de lokale drijfkrachtbelasting, een belasting op motoren en machines die in een onderneming worden gebruikt. De gemeente zegt die maatregel te moeten nemen omdat er anders een financiële put achterblijft. Werkgeversorganisatie Voka is niet te spreken over deze maatregel en vermoedt dat burgemeester André Van de Vyver de personenbelasting niet wil optrekken omwille van de verkiezingen in 2018.
Voka niet te spreken over extra belasting voor bedrijven in Zwijndrecht: ?De politieke ambities van één persoon primeren hier?
26 December 2017, 17:22 Gazet v. Antwerpen

Zwijndrecht verhoogt vanaf begin volgend jaar de lokale drijfkrachtbelasting, een belasting op motoren en machines die in een onderneming worden gebruikt. De gemeente zegt die maatregel te moeten nemen omdat er anders een financiële put achterblijft. Werkgeversorganisatie Voka is niet te spreken over deze maatregel en vermoedt dat burgemeester André Van de Vyver de personenbelasting niet wil optrekken omwille van de verkiezingen in 2018.
Voka niet te spreken over extra belasting voor bedrijven in Zwijndrecht: ?De politieke ambities van één persoon primeren hier?
26 December 2017, 17:22 Gazet v. Antwerpen

Zwijndrecht verhoogt vanaf begin volgend jaar de lokale drijfkrachtbelasting, een belasting op motoren en machines die in een onderneming worden gebruikt. De gemeente zegt die maatregel te moeten nemen omdat er anders een financiële put achterblijft. Werkgeversorganisatie Voka is niet te spreken over deze maatregel en vermoedt dat burgemeester André Van de Vyver de personenbelasting niet wil optrekken omwille van de verkiezingen in 2018.
Voka niet te spreken over extra belasting voor bedrijven in Zwijndrecht: ?De politieke ambities van één persoon primeren hier?
26 December 2017, 17:22 Gazet v. Antwerpen

Zwijndrecht verhoogt vanaf begin volgend jaar de lokale drijfkrachtbelasting, een belasting op motoren en machines die in een onderneming worden gebruikt. De gemeente zegt die maatregel te moeten nemen omdat er anders een financiële put achterblijft. Werkgeversorganisatie Voka is niet te spreken over deze maatregel en vermoedt dat burgemeester André Van de Vyver de personenbelasting niet wil optrekken omwille van de verkiezingen in 2018.
Voka niet te spreken over extra belasting voor bedrijven in Zwijndrecht: ?De politieke ambities van één persoon primeren hier?
26 December 2017, 17:22 Gazet v. Antwerpen

Zwijndrecht verhoogt vanaf begin volgend jaar de lokale drijfkrachtbelasting, een belasting op motoren en machines die in een onderneming worden gebruikt. De gemeente zegt die maatregel te moeten nemen omdat er anders een financiële put achterblijft. Werkgeversorganisatie Voka is niet te spreken over deze maatregel en vermoedt dat burgemeester André Van de Vyver de personenbelasting niet wil optrekken omwille van de verkiezingen in 2018.
Voka niet te spreken over extra belasting voor bedrijven in Zwijndrecht: ?De politieke ambities van één persoon primeren hier?
26 December 2017, 17:22 Gazet v. Antwerpen

Zwijndrecht verhoogt vanaf begin volgend jaar de lokale drijfkrachtbelasting, een belasting op motoren en machines die in een onderneming worden gebruikt. De gemeente zegt die maatregel te moeten nemen omdat er anders een financiële put achterblijft. Werkgeversorganisatie Voka is niet te spreken over deze maatregel en vermoedt dat burgemeester André Van de Vyver de personenbelasting niet wil optrekken omwille van de verkiezingen in 2018.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be