NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Bedrijven

2News.be / Trefwoorden / Bedrijven

Bijna 650.000 indirecte banen in Nederland door buitenlandse bedrijven
Vandaag, 02:24 NOS nieuws

Buitenlandse multinationals waren in 2014 goed voor zo'n 650.000 indirecte voltijdbanen bij andere bedrijven in Nederland. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van nieuwe berekeningen.

Nederland telt ongeveer 15.000 buitenlandse bedrijven, die zo'n 700.000 directe banen opleveren. Daarnaast leveren ze dus bijna net zoveel indirecte banen op. "Denk bijvoorbeeld aan werk voor schoonmaakbedrijven, beveiligers en accountants", zegt woordvoerder Marjolijn Jaarsma van het CBS.

Het grootste deel van de indirecte werkgelegenheid zijn banen voor het Nederlandse midden- en kleinbedrijf, zo'n 462.000. "De aanwezigheid van buitenlandse bedrijven in Nederland is dus erg belangrijk voor Nederlandse bedrijfjes die zelf niet internationaal zijn", zegt Jaarsma. De overige indirecte banen worden ingevuld door Nederlandse multinationals (115.0000) en non-profitinstellingen (70.000).

Bedrijven uit de handel en de commerciŽle dienstverlening profiteren het meest van de buitenlandse multinationals.
Leen uw geld aan bedrijven en maak 5% winst
Vandaag, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Het bedrag dat particulieren in BelgiŽ aan bedrijven hebben geleend, is dit jaar verdubbeld van vijf miljoen naar ruim tien miljoen euro. Dat levert hen een nettorente van ruim 5% per jaar op.
"Fiscale consolidatie vervroegen biedt bedrijven duidelijkheid en rechtszekerheid" (VBO)
Zaterdag, 18:24 Skynet
Pieter Timmermans, de gedelegeerd bestuurder van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO), is tevreden met de beslissing van de regering om de zogenaamde fiscale consolidatie al in 2019 in te voeren, in plaats van in 2020. "Dit biedt bedrijven duidelijkheid en rechtszekerheid in 2018 en 2019", zegt hij aan Belga.


Bedrijven hebben geen idee hoe ze zich moeten voorbereiden op een brexit
6 December, 17:54 NOS nieuws

Premier Rutte waarschuwt land- en tuinbouwbedrijven dat ze zich moeten voorbereiden op problemen door de brexit. De belangen zijn groot voor Nederlandse boeren. Vorig jaar exporteerden ze in totaal voor 6,1 miljard euro naar Groot-BrittanniŽ. Maar wat blijft daarvan over bij bijvoorbeeld een 'harde brexit'? En hoe bereid je je voor, terwijl je nog helemaal niet weet hoe zo'n brexit eruit komt te zien?

Wat staat er op het spel?

Veel. Groot-BrittanniŽ is het op twee na belangrijkste exportland voor Nederlandse landbouwproducten. Alleen naar Duitsland en BelgiŽ wordt meer geŽxporteerd. Tien procent van de 61 miljard aan landbouwexport ging vorig jaar naar Groot-BrittanniŽ. De belangrijkste producten zijn vlees (1,1 miljard), bloemen en planten (1 miljard), groenten (0,7 miljard) en bereidingen van groenten en fruit (0,5 miljard).

Hoe werkt het nu?

Exporteren naar Groot-BrittanniŽ is nu doodeenvoudig. Het land is als EU-lid onderdeel van de Europese interne markt. En binnen die markt is er een vrij verkeer van goederen. Dat betekent dat er geen importtarieven zijn tussen EU-landen. Ook heb je geen exportcertificaten nodig en zijn er geen grenscontroles van goederen.

Hoe werkt het na de brexit?

Dat weet nu nog niemand. Want dat hangt helemaal af van wat de EU en Groot-BrittanniŽ afspreken over de handel. En dat is nog onduidelijk. Handel wordt namelijk pas besproken in de tweede fase van de brexitonderhandelingen. En we zitten nu nog in de eerste fase. Die gaat over de zogeheten scheidingsrekening, de Ierse kwestie en de positie van EU-burgers in Groot-BrittanniŽ en Britse burgers in de EU. Pas als dit is uitonderhandeld, wordt er over handel gesproken.

Er zijn wel verschillende scenario's:

Het beste scenario voor de Nederlandse export is als Groot-BrittanniŽ ook na de brexit op de een of andere manier onderdeel blijft van de Europese interne markt. Want dan verandert er weinig. Dit zou kunnen, want ook niet-EU-leden IJsland en Noorwegen zijn deel van de interne markt. Maar de Britse premier May heeft al aangegeven ook uit de interne markt te stappen.

Het zwartste scenario voor de handel is een keiharde brexit zonder handelsovereenkomst. Dan is er dus niks geregeld en wordt er teruggevallen op de wereldwijde regels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Dat betekent onder meer dat er importtarieven gaan gelden. En daardoor zou de export hard dalen, is de verwachting.

De Europese vleessector heeft in een rapport al onderzocht wat de gevolgen zouden zijn van een harde brexit zonder handelsdeal. Door de invoering van importbelastingen, controles en hogere transportkosten zal de export van Europees rundvlees tot wel 84 procent dalen en die van varkensvlees tot 48 procent.

Het zal ook leiden tot vleesoverschotten op de Europese markt. Daardoor zullen boeren minder verdienen aan hun vlees. De marktprijs voor rundvlees zal zo'n 8 procent dalen en die van varkensvlees met zo'n 7 procent. Dit zal leiden tot het verlies van 32.000 banen in de EU. "Onze sector is het meest gevoelig voor een brexit", zegt Frans van Dongen van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV). "Wordt het een harde brexit, dan hebben we echt een gigantisch probleem".

Hoe bereiden bedrijven zich voor?

"Het is voor ons heel moeilijk om nu al concreet iets te doen", zegt Van Dongen. De brancheorganisatie gaat de komende tijd wel bedrijven proactiever benaderen om ze te vertellen dat ze mogelijk met exportcertificaten moeten gaan werken. "Bedrijven die nu alleen binnen de EU exporteren, hebben geen ervaring met exportcertificaten. Die zullen hun bedrijfsvoering moeten aanpassen. Bedrijven die al naar China of de VS exporteren, werken al met certificaten."

Bloemenexporteurs zeggen ook nog weinig te kunnen doen. Binnen een paar maanden willen ze wel beslissen om meer controleurs op te leiden voor het bureau dat bloemen en planten controleert op ziekten en plagen. Want mogelijk zijn dat soort controles straks nodig voor de export naar Groot-BrittanniŽ. En dan heeft dat bureau opeens veel meer controleurs nodig. Door zulke controles zal het ook langer duren om bloemen in Groot-BrittanniŽ te krijgen.

"Ik ben wel blij dat Rutte ook het gevaar ziet waar wij al een jaar voor waarschuwen", zegt Marc Calon, voorzitter van land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland. Maar je voorbereiden op een brexit waarvan je nog niet weet hoe die eruit zit, is volgens Calon moeilijk. "Wij kunnen niks doen nu, onze regeringen en de Europese Commissie zijn aan zet. Een harde brexit zou echt een horrorscenario zijn."

Het enige wat bedrijven al wel kunnen doen, is volgens Calon het aanboren van nieuwe afzetmarkten. Maar daar is de sector sowieso altijd mee bezig.

Hoe de brexit er ook uit komt te zien, om middernacht in de nacht van 29 op 30 maart 2019 (23.00 uur Britse tijd) is die een feit. Dat is over 478 dagen. Tenzij het hele project toch nog wordt afgeblazen. "Ik hoop nog steeds dat de brexit niet doorgaat", zegt Van Dongen van de COV. "Dat zou het beste zijn voor iedereen."
Zo kunnen bedrijven nog belasting ontwijken, dankzij Nederland
5 December, 17:54 NOS nieuws

Plannen om belastingontwijking door multinationals aan te pakken zijn er voldoende, maar toch schiet de Europese wetgeving op dat gebied niet op. Voor nieuwe wetten is toestemming van alle lidstaten nodig en Nederland ligt op een groot aantal dossiers nog altijd dwars. Dat blijkt uit documenten in handen van de NOS en gesprekken met bronnen in Brussel.

Ondanks beloftes om belastingontwijking tegen te gaan, blijft Nederland op de volgende vijf terreinen dwarsliggen.

Ten eerste ligt Nederland dwars op het terrein van de deelnemingsvrijstelling, het fiscale kroonjuweel van ons land. Dat is een maatregel die moet voorkomen dat multinationals zoals Ahold en Heineken dubbel belasting betalen, zowel in Nederland als in het buitenland. Bedrijven maken misbruik van die regeling zodat ze uiteindelijk nergens belasting betalen. Dat blijkt uit een onderzoek (.pdf) van de Europese Commissie dat nooit openbaar is gemaakt.

Na een tik op de vingers wil Brussel de vrijstelling aanpakken. Toch blijft een aantal landen dwarsliggen, waaronder dus Nederland. Door dat verzet kunnen lidstaten nu kiezen: voor een strenge of een milde aanpak van belastingontwijking.

Voormalig staatssecretaris Wiebes van FinanciŽn liet eerder doorschemeren voorkeur te hebben voor de milde versie. "Wij zijn trots op onze deelnemingsvrijstelling", zei hij. Het nieuwe kabinet moet daar binnenkort over beslissen.

Belastingrulings zijn afspraken die de Nederlandse overheid met internationale bedrijven maakt, zodat die weten hoeveel belasting ze moeten betalen. Binnen Europa zijn er richtlijnen opgesteld over de publicatie van die rulings, zodat bedrijven landen niet stiekem tegen elkaar uit kunnen spelen.

Nederland moet dus een database bijhouden waarin al die afspraken staan. Tot dusver is dat nog niet gelukt.

Ook in de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) zijn afspraken gemaakt over de publicatie van deze rulings. Maar ook daar voldoet Nederland niet aan de afspraken. Zo zouden veel afspraken die de Belastingdienst met internationale bedrijven heeft gemaakt, slecht gedocumenteerd zijn.

Staatssecretaris Eric Wiebes en zijn opvolger Menno Snel onderzoeken nu eerst of het publiceren van de belastingafspraken Łberhaupt mogelijk is. IT-problemen en gebrek aan mankracht zouden dat in de weg zitten. De tijd begint inmiddels te dringen. Vanaf 2019 moeten landen aan alle regels voldoen.

Apple, Google, Facebook en Airbnb betalen nu nauwelijks belasting over hun omzet in Europa. Neem bijvoorbeeld Airbnb, een bedrijf dat in heel Europa geld verdient aan de verhuur van woningen. Het bedrijf betaalde vorig jaar minder dan 100.000 euro belasting, hoewel er meer dan tien miljoen mensen gebruik hadden gemaakt van Airbnb.

Tot grote opwinding van sommige landen, waaronder Frankrijk en Duitsland. Zij willen dat er een aparte omzetbelasting komt voor de techreuzen.

Maar harde Europese wetten kunnen alleen worden gemaakt als alle lidstaten instemmen. Nederland doet dat voorlopig nog niet. Het kabinet zegt wel voor zo'n wet te zijn, maar wil dat dit gebeurt als landen buiten Europa ook meedoen.

De Nederlandse opstelling blokkeert dus een Europese aanpak voor dit soort bedrijven en dat leidt tot frustratie. Een wereldwijde overeenkomst in OESO-verband zal lang op zich laten wachten. Bovendien worden er binnen de OESO alleen richtlijnen opgesteld, geen harde wetten. Landen hoeven zich niet aan richtlijnen te houden.

De zogeheten spaarpot-op-zee-constructie zorgt wereldwijd voor veel ergernis. Met deze constructie kon 's werelds grootste sportmerk Nike vanuit zijn Europese hoofdkwartier in Hilversum ruim 12 miljard euro aan winst doorsluizen naar Bermuda. Ook bedrijven als Google en Uber maken gebruik van deze belastingtruc.

Ondanks alle kritiek binnen en buiten Europa lukt het Nederland om maatregelen tegen deze spaarpot-op-zee-constructie keer op keer te traineren (.pdf).

Een laatste heikel punt is de vennootschapsbelasting. Elk bedrijf moet belasting betalen over een deel van de winst, maar hoe groot dat deel is, verschilt per land. Brussel wil die verschillen gelijktrekken, zodat de winstbelasting overal op dezelfde manier wordt berekend. Zo'n gezamenlijke grondslag wordt door de Europese Commissie en veel EU-lidstaten gezien als de beste manier om belastingontwijking tegen te gaan.

Maar Nederland is hier tegen en zet hier een veto in. Tot grote irritatie van de Eurocommissaris, zo blijkt uit briefverkeer (.pdf).

Ondanks het feit dat D66 en ChristenUnie deze maatregel zeer nuttig vinden, is het nieuwe kabinet tegen een gemeenschappelijke grondslag voor vennootschapsbelasting. VVD en het CDA zien zo'n grondslag niet zitten omdat de partijen willen dat Nederland zelf over de eigen belastingen gaat.

Overigens zou zelfs met zo'n gelijke grondslag de winstbelasting niet overal gelijk zijn: ieder land mag nog steeds haar eigen tarieven bepalen.
Raad van State neemt minimumtaks bedrijven onder vuur
4 December, 11:54 De Tijd
11:17 De minimumbelasting voor bedrijven waarmee minister van FinanciŽn Johan Van Overtveldt (N-VA) de hervorming van de vennootschapsbelasting wil financieren, is mogelijks in strijd met de Europese regels...


Een op de tien snelgroeiende bedrijven in Nederland komt voort uit een startup
4 December, 08:36 Emerce
Het aantal startups dat doorgroeit tot een snelgroeiend miljoenenbedrijf, beter bekend als een 'scale-up', stijgt sterk. De groei bij gevestigde bedrijven blijft daarentegen achter, zo blijkt uit het onlangs gepresenteerde ScaleUp Dashboard 2017 van Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) van het Rotterdam School of Management.


25 miljoen bedrijven op Instagram
1 December, 06:42 Emerce
Niet minder dan 25 miljoen bedrijven zijn vertegenwoordigd op Instagram, een indrukwekkend aantal, aangezien de teller in juli nog op 15 miljoen stond. Het geeft aan dat veel bedrijven Instagram zien als een belangrijk communicatiemedium.


Hiphopmagnaat Russell Simmons weg bij eigen bedrijven na beschuldigingen seksueel misbruik
30 November, 19:36 Volkskrant
Hiphopmagnaat Russell Simmons trekt zich terug uit zijn eigen bedrijven. Hij stapt op nadat actrice en scenarioschrijver Jemmy Lumet (dochter van de bekende regisseur Sidney Lumet) heeft gezegd dat Simmons haar in 1991 dwong tot seks. 'Hoewel haar herinnering aan die avond heel anders is dan die van mij, is het me nu duidelijk dat haar gevoelens van angst en intimidatie echt zijn', aldus de 60-jar


AI voor iedereen; Hoe bedrijven profiteren van vooruitgang in AI en machine learning
30 November, 13:18 Emerce
Het moment waarop technologie echt doorbreekt, kan meestal alleen achteraf worden bepaald. Bij artificial intelligence (AI) en machine learning (ML) is dat echter anders. Beide technologieŽn zijn nagenoeg alomtegenwoordig en prijken bovenaan menig lijstje met buzzwords. Persoonlijk denk ik dat er, juist door die opkomst van AI en ML, geen beter moment is om slimme applicaties te ontwikkelen en te gebruiken. Er komen namelijk drie zaken samen.


Snapchat zet posts van vrienden en die van bedrijven in aparte feeds
29 November, 19:42 Tweakers
Snapchat heeft een nieuwe interface onthuld, waarbij de feed met posts van vrienden gescheiden is van Stories van bedrijven en media. Volgens Snap, het bedrijf achter Snapchat, was er veel vraag naar het scheiden van de feeds van beide bedrijven.


Defensie gaat samenwerken met roc's en bedrijven op gebied van 'cybersecurity'
29 November, 15:30 Tweakers
Het ministerie van Defensie heeft een samenwerking aangekondigd met regionale opleidingscentra en FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie in Nederland. Het doel is om informatie uit te wisselen en nieuwe specialisten op te leiden.


Iota Foundation test marktplaats voor iot-data met grote bedrijven
29 November, 12:30 Tweakers
De in Duitsland gevestigde Iota Foundation heeft een virtuele marktplaats geopend waar partijen gegevens kunnen verhandelen die afkomstig zijn van verschillende internet-of-things-apparaten, zoals sensoren.


AustraliŽ overweegt bedrijven toegang te geven tot database gezichtsherkenning
27 November, 09:00 Tweakers
De Australische overheid overlegt met telecombedrijven over betaalde toegang tot een gezichtsherkenningsdatabase die is opgezet uit beveiligingsoogpunt. Ook financiŽle instellingen zouden interesse in toegang hebben.


Bedrijven verliezen miljoenen aan Antwerpse websitebouwer
27 November, 08:18 Gazet v. Antwerpen

Honderden Vlaamse bedrijven hebben samen miljoenen euro?s verloren aan de Antwerpse websitebouwer NoMurphy. Door het faillissement van NoMurphy werd hun nieuwe site waardeloos, maar de bedrijven worden aan hun contract gehouden door leasingmaatschappij Grenke, waarmee NoMurphy voornamelijk samenwerkte.
Bedrijven als tollenaars voor de schatkist
26 November, 14:54 De Tijd
14:20 Bedrijfsbelastingen brengen in BelgiŽ niet minder op dan in onze buurlanden. Toch klinkt de roep dat het meer moet zijn. De overheid moet er echter voor opletten de bedrijven niet weg te jagen door hu...


'Bedrijven halen reclame van YouTube na ophef over kindervideo?s?
24 November, 15:54 NOS nieuws

Onder meer de Lidl, Mars, HP en de Deutsche Bank hebben besloten om advertenties van YouTube en in sommige gevallen Google af te halen, schrijft de Financial Times.

Dit besluit volgt na aanleiding van een artikel in een andere Britse krant: The Times. Die krant ontdekte dat reclames van deze multinationals naast video's stonden waarin kinderen in onthullende kleding te zien waren en waar bovendien seksueel getinte reacties onder stonden.

Pedofielen

De video's zijn volgens de krant miljoenen keren bekeken en lijken volgens The Times vooral te zijn gemaakt door onschuldige kinderen. Pedofielen gebruiken het reactiegedeelte vervolgens om linkjes te delen van sites die te maken hebben met kindermisbruik. Ook plaatsen ze ongewenste reacties.

De onthullingen komen een dag nadat YouTube maatregelen aankondigde om iets te doen aan de omstreden kindervideo's en de seksueel getinte reacties.

Geschokt

Lidl laat aan de zakenkrant weten "geschokt" te zijn dat de seksueel getinte reacties nog niet verwijderd waren. De keten noemt dit "compleet onacceptabel" en het toont volgens hen aan "dat het strikte beleid dat Google ons heeft beloofd ineffectief is". Vanuit andere bedrijven zijn soortgelijke reacties te horen.

Het is niet de eerste keer dat grote concerns besluiten om advertenties van YouTube te verwijderen. In maart van dit jaar bleek dat hun advertenties naast extremistische video?s verschenen. Ook toen haalden de bedrijven, maar ook de Britse overheid, tijdelijk hun advertenties weg.

Maatregelen

Google, eigenaar van YouTube, beloofde toen beterschap en zei dat het ook daadwerkelijk beter ging. Het heeft sindsdien naar eigen zeggen diverse maatregelen genomen.

Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie om bepaalde patronen te herkennen en video?s sneller te verwijderen. Daarnaast kregen adverteerders meer controle over waar hun advertenties terecht zouden komen.

Dergelijke adverteerders zijn heel belangrijk voor Google, omdat ze de belangrijkste inkomstenbron voor het bedrijf zijn. Google zegt in een reactie dat ook voor hen dit soort video's onacceptabel zijn en dat het bedrijf zijn best doet om deze video's van het platform te weren.
De politiek van Philips en ING is een verademing tegenover de bedrijven die voor het brugpensioen hebben gekozen
24 November, 02:06 Gazet v. Antwerpen

Philips Lightning in Turnhout schrapt volgend jaar alweer 78 banen. Vakbonden reageerden gisteren nogal gelaten op dat nieuws. Bij de fabrikant van klassieke gasontladingslampen zijn ze die ontslagrondes dan ook gewend. Tien jaar geleden werkten er nog 2.700 mensen bij de fabriek in Turnhout. Vandaag zijn dat er 700. Klanten kopen liever efficiŽntere ledlampen, en die worden in AziŽ gemaakt. Over enkele jaren zal Philips Lightning in Turnhout in het beste geval nog een klein bedrijfje zijn dat lampen produceert voor pakweg tuinbouwers die voor hun groenten en planten de warmte van de Turnhoutse lampen boven de koude ledverlichting kiezen. Maar de grote dagen komen nooit meer terug.
Greenpeace beschuldigt Nederlandse bedrijven van handel in 'bloedhout'
23 November, 16:30 NOS nieuws

Twee Nederlandse bedrijven hebben zakengedaan met een Braziliaanse houthandelaar nadat die was aangeklaagd voor een moordpartij op boeren in het Amazonegebied. Greenpeace, dat de beschuldiging uit in een nieuw rapport, wil dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) optreedt tegen deze handel in 'bloedhout'.

In april werden negen boeren bij de plaats Colniza gemarteld en vermoord. De moordenaars zouden zijn gestuurd door de eigenaar van zagerij en houtexporteur Madeireira Cedroarana. Zij moesten de lokale bevolking wegjagen zodat de bomen in het gebied konden worden gekapt.

De eigenaar werd op 15 mei in staat van beschuldiging gesteld. Hij is sindsdien voortvluchtig.

Greenpeace schrijft (.pdf) dat Derlage Junior Hout uit Mijdrecht en Houthandel van der Hoek uit Hazerswoude ook na 15 mei nog hout kochten bij Madeireira Cedroarana.

Van der Hoek bevestigt tegen de NOS dat het tot voor kort zaken deed met het Braziliaanse bedrijf. Nadat Greenpeace aan de bel trok, heeft het de handel per direct stopgezet. "Wij willen namelijk op geen enkele manier zakendoen met bedrijven waarvan ťťn van de eigenaren op een of andere manier in verband kan worden gebracht met de huidige verdenkingen."

'Legaal gekapt'

Van der Hoek benadrukt dat het hout uit BraziliŽ dat het bedrijf invoert altijd de juiste documentatie heeft en dus legaal is gekapt. "Andere mogelijkheden om te controleren dat het hout goed is, zijn er niet." De houthandel uit Hazerswoude maakt bezwaar tegen de term 'bloedhout'. Het staat volgens het bedrijf nog niet vast dat hout uit Colniza, waar de negen boeren werden gedood, op de markt is gekomen.

Derlage Junior Hout is ondanks herhaalde pogingen niet bereikbaar voor commentaar.

Toezichthouder NVWA heeft kennis genomen van het rapport van Greenpeace en gaat ermee aan de slag. Een woordvoerder wil niet zeggen of er al contact is geweest met de betrokken bedrijven.
Fonds Invest for Jobs ondersteunde zeven bedrijven in ťťn jaar
23 November, 07:06 Skynet Belgie
Invest for Jobs, een investeringsfonds dat opgericht is door de sociale partners uit de metaal- en technologiesector, heeft sinds zijn lancering eind 2016 geÔnvesteerd in zeven Belgische niet-beursgenoteerde bedrijven. In totaal werd ongeveer 14 miljoen euro geÔnvesteerd. Zo konden 1.200 bestaande banen veiliggesteld worden en 900 nieuwe banen op korte termijn gecreŽerd worden.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be