NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Bedrijven

2News.be / Trefwoorden / Bedrijven

#BoycottNRA-campagne werpt vruchten af: bedrijven lozen Amerikaanse wapenlobbyist
Gisteren, 13:42 Volkskrant
Het ene na het andere Amerikaanse bedrijf verbreekt zijn banden met de National Rifle Association (NRA), onder druk van de #BoycottNRA-campagne op sociale media. Onder meer autoverhuurbedrijven Hertz en Avis, verzekeraar Metlife en internetbeveiliger Symantec hebben de machtige wapenlobbyist inmiddels de rug toegekeerd sinds een 19-jarige schutter op Valentijnsdag zeventien mensen doodschoot op ee


Twitter maakt het gemakkelijker voor bedrijven om chatbots in te zetten
Vrijdag, 22:12 Tweakers
Twitter gaat het versturen van geautomatiseerde reacties door bots vergemakkelijken. Bedrijven kunnen hier aanspraak op maken, en krijgen dan een limiet van vijf reacties per DM, per 24 uur, voor elke reactie die er ontvangen wordt.


Twee Amerikaanse bedrijven snijden banden met NRA door
Vrijdag, 09:30 NOS nieuws

Het Amerikaanse autoverhuurbedrijf Enterprise geeft leden van de National Rifle Association (NRA) niet langer korting. Het bedrijf liet gisteravond weten dat de kortingsregeling op 26 maart wordt beŽindigd. Enterprise was benaderd door mensen die wilden dat het bedrijf na het bloedbad op een school in Florida alle banden met de NRA zou verbreken.

Eerder had de First National Bank of Omaha, een particuliere bank in Nebraska, meegedeeld dat het niet langer creditcards voor de NRA produceert.

LaPierre

Leiders van de Amerikaanse wapenlobby NRA beschuldigen voorstanders van een strengere wapenwetgeving ervan dat ze de schietpartij op de school in Parkland misbruiken voor hun doeleinden.

Vice-voorzitter Wayne LaPierre van de NRA uitte zich gisteren voor het eerst in het openbaar over wat er gebeurd is in Florida. Hij zei dat hij de 17 doden betreurt, maar voegde er in een adem aan toe dat zijn tegenstanders politieke munt uit de tragedie willen slaan.

"Ze haten de NRA, ze haten het Tweede Amendement, ze haten individuele vrijheid", zei LaPierre op een bijeenkomst van conservatieven in de Amerikaanse staat Maryland.

Wapenvoorstellen Trump

LaPierre reageerde niet op het voorstel van president Trump om semi-automatische en automatische wapens uit handen van mensen onder de 21 te houden. Ook wil hij docenten bewapenen om potentiŽle aanvallers af te schrikken en bewakers op scholen met wapens uitrusten.

"Niets is belangrijker dan onze kinderen te beschermen", zei Trump. Hij deelde mee dat hij zijn voorstellen besproken heeft met de NRA en met leden van het Congres, en dat hij overtuigd is van hun steun. LaPierre zei daar in zijn toespraak niets over.
Verhoging energieprijs voor bedrijven ligt volgens minister ?politiek te gevoelig?
Woensdag, 21:54 Gazet v. Antwerpen

Als de federale regering beslist om in 2025 alle kerncentrales te sluiten, moeten er in de plaats andere energiebronnen zoals gascentrales en windmolens komen. Die overschakeling zal een gezin met een gemiddeld verbruik 18 euro per jaar kosten. Dat heeft federaal minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR) bekendgemaakt. Het cijfer staat in een studie die de Gentse energie-econoom Johan Albrecht in opdracht van de regering heeft gemaakt. Over die 18 euro extra per jaar ga ik niet zeuren. Het is een te verwaarlozen bedrag, zeker omdat de armste Belgen een korting krijgen op hun energiefactuur.
Tegenvaller Nederlandse schatkist en bedrijven dreigt: Europees hof haalt waarschijnlijk streep door belastingvoordeel
Woensdag, 19:30 Volkskrant
Enkele duizenden bedrijven en de Nederlandse schatkist moeten waarschijnlijk een tegenvaller slikken van honderden miljoenen euro's door een uitspraak van het Europees Hof. Naar verwachting haalt het Hof donderdag een streep door een belastingvoordeel voor Nederlandse bedrijven met Nederlandse dochterbedrijven. Bedrijven met buitenlandse dochters hebben dat voordeel niet en dat vindt de advocaat-g


Vogels spotten via webcam: van liefde bedrijven tot knallende ruzie
18 Februari, 13:48 NOS nieuws

Van het paren tot het eieren leggen, van het voeden tot het uitvliegen. Wie graag wat meer inzicht krijgt in het leven van vogels kan vanaf vandaag verschillende vogelsoorten live volgen via de webcam Beleef de Lente van de Vogelbescherming. "We hopen natuurlijk dat mensen zien hoe mooi en fascinerend vogels zijn", vertelt Marieke Dijksman van de Vogelbescherming Nederland.

Eerder in het winterseizoen zette de organisatie op verschillende plekken in Nederland webcams neer. "Dat doen we nog voor er vogels in de buurt zijn." Nu kunnen vogelliefhebbers het lief en leed van de bosuil, kerkuil, slechtvalk, steenuil, koolmees, ijsvogel en ooievaar zien. En nieuw dit jaar: de zeearend.

"Het is de grootste vogel van Nederland, als hij z'n vleugels spreidt dan is hij zo groot als een deur." Met een camera op 15 meter hoogte kan ook dit dier nu in de gaten worden gehouden. "We hebben hem al even op het nest gezien."

Het blijft de natuur en het valt dus niet te voorspellen wat er de komende tijd te zien gaat zijn op de webcams. "De bosuil is meestal de eerste die op de eieren zit. We hebben hem al op de camera gezien dus we verwachten wel dat dat gaat gebeuren."

Ook de ooievaar is al gespot. "We hebben er twee met elkaar zien paren. Maar dat hoeft niet persť te betekenen dat er snel eieren komen, het kan ook zijn dat ze nog bezig zijn met het smeden van een band.

De Vogelbescherming hangt de webcams al een aantal jaren op en elk jaar worden de beelden door honderdduizenden mensen bekeken. "En mensen kijken er soms wel minuten lang naar. Als je de vogels gaat volgen is het gewoon net een soap. Je ziet ze de liefde bedrijven, maar ook knallende ruzie hebben. Zo zitten er elke dag weer cliffhangers in en krijg je een band met de kuikens."

Voor wie geen zin heeft om de hele dag de camera's in de gaten te houden, zet de Vogelbescherming dagelijkse hoogtepunten online. Waarschijnlijk worden de webcams ergens in juni weer weggehaald. "We wachten tot alle vogels zijn uitgevlogen."
Een 'logistieke nachtmerrie': Chinees Nieuwjaar zit bedrijven dwars
17 Februari, 12:00 NOS nieuws

Een groot deel van de wereldhandel ligt deze dagen plat, omdat grofweg een op de vijf mensen op de wereld feest viert. Het is Chinees Nieuwjaar, en dat is ook te merken in Nederland.

China is een belangrijke handelspartner van Nederland. Jaarlijks voeren we zo'n 33 miljard euro aan goederen in vanuit het land. Omdat die import tijdens de feestdagen nagenoeg onmogelijk is, krijgen Nederlandse bedrijven die hun spullen uit China halen soms weken niets binnen.

"Het verbaast ons nog steeds dat zo'n groot productieland zich permitteert om zeker twee weken dicht te gaan," zegt Robert Schliekelmann, directeur van AMS in Amsterdam. "Maar dat doen ze gewoon. En daar doe je helemaal niets aan."

Het bedrijf maakt alles van lichtapparatuur tot sportapparaten en wijnkoelsystemen. Het ontwerpen gebeurt in Amsterdam, de productie in eigen fabrieken in China. Maar dus niet tijdens de weken rond het Chinees Nieuwjaar.

"Alles ligt stil", bevestigt China-deskundige Boudewijn Poldermans. "Vroeger was dat drie dagen, daarna is dat meer geworden om mensen de gelegenheid te geven hun familie op te zoeken."

Veel bedrijven hebben bijvoorbeeld personeel uit heel andere streken in hun fabrieken werken. Die moeten ver reizen voor familiebezoeken, en hebben daar tijd voor nodig.

Van de 13de tot en met de 26ste ligt dit jaar de boel plat. "Maar veel werkers wonen in het midden van China en gaan al eerder naar huis, rond de 7de," merkt ook Diederik Kersten, van Kersten BV. Hij noemt de feestdagen "een logistieke nachtmerrie".

Zijn bedrijf, dat hij samen met zijn broer aanstuurt, importeert woonaccessoires uit China. "De chauffeurs die de containers naar de haven moeten brengen, gaan ook naar huis. De laatste containers die nog wel verscheept worden, zitten overvol en zijn superduur."

En dus slaan Nederlandse bedrijven die bekend zijn met het fenomeen al vroeg hun voorraden in. Bij Kersten hebben ze een magazijn gehuurd, dat nu vol ligt met alvast bestelde artikelen. Klanten die in de laatste week van de feestdagen bestellen, moet hij weleens nee verkopen. "Eigenlijk lopen we dan omzet mis."

Het is dan ook belangrijk om klanten goed te informeren, zegt Schliekelmann van AMS. "Want die kunnen zich erover verbazen dat je al die tijd niemand kunt bereiken."

Bonus op zak en weg

Het nieuwe jaar brengt nog een ander probleem met zich mee. Kersten: "Alle Chinezen krijgen dan een bonus, in zo'n rode enveloppe. Daarna is het nog maar de vraag of ze terugkomen. Dat betekent dat we in het nieuwe jaar allemaal nieuwe contactpersonen hebben. Het is echt bizar."

Op donderdag knalde de Chinese gemeenschap in Amsterdam het Jaar van de Hond in. Bekijk het filmpje hieronder.
Grote bedrijven omzeilen vakbond bij cao-onderhandeling
15 Februari, 16:48 NOS nieuws

Winkelketen Action is zonder vakbond FNV tot een akkoord gekomen over nieuwe arbeidsvoorwaarden. De ondernemingsraad van Action heeft ingestemd met een zogenoemde arbeidsvoorwaardenregeling voor de 15.000 personeelsleden.

Het is de tweede keer in korte tijd dat een groot bedrijf de vakbonden buitenspel zet bij cao-onderhandelingen. Vorige maand sloot supermarktketen Jumbo een akkoord met de ondernemingsraad over een arbeidsvoorwaardenregeling voor de medewerkers in de distributiecentra.

Bij beide bedrijven liepen maandenlange onderhandelingen met vakbond FNV stuk. Breekpunt waren de lonen.

Uit een reconstructie in NRC valt op te maken dat de vakbond in het geval van Jumbo een looneis van 2,5 procent op tafel legde, terwijl de directie van het bedrijf bepleitte dat de werknemers in de distributiecentra al meer verdienen dan bij concurrenten.

Bij Action ging het om een looneis van 3 procent. De vakbond wilde die looneis niet loslaten omdat in het voorstel van Action het gat tussen medewerkers in het middenkader en de laagstbetaalde personeelsleden groter zou worden.

"We wilden niet meewerken aan een verslechtering van de arbeidsvoorwaarden en we wilden niet dat mensen tegen elkaar zouden worden uitgespeeld", vertelt FNV-bestuurder Nico Meijer. "Als een vrachtwagen- of heftruckchauffeur er 9 procent bij krijgt, een winkelmedewerker 3,5 procent en iemand in het magazijn maar 2 procent kun je dat niet uitleggen."

Trend

Meijer vindt het jammer dat de vakbond deze cao is "kwijtgeraakt". Hij sluit niet uit dat bedrijven in de toekomst vaker een arbeidsvoorwaardenregeling sluiten met toestemming van de ondernemingsraad, in plaats van een cao met akkoord van de vakbond.

"Voor grote bedrijven ligt die weg er. De relatie die we hebben met sommige werkgevers staat stevig onder druk. Dat is in de crisis ontstaan, maar wordt nu niet beter doordat verschillende brancheorganisaties - bijvoorbeeld in de detailhandel - onderling ook een slechte verhouding hebben."

Toch was het buitensluiten van de vakbond in het geval van Action geen strategie, meent Meijer. "De directie heeft dit niet gepland, maar heeft naar verloop van tijd wel gekeken hoe men het bij Jumbo heeft gedaan."

In tegenstelling tot FNV wil werkgeversvereniging AWVN het geen trend noemen. "Er zijn recent geen andere bedrijven geweest die tot een arbeidsvoorwaardenregeling kwamen in plaats van een cao. We zien het af en toe eens gebeuren, maar dat is dan omdat de verhouding tussen de vakbond en de betreffende werkgever slecht is", zegt woordvoerder Jannes van der Velde.

Het afsluiten van een cao heeft volgens de werkgeversvereniging ťťn groot voordeel. "Hij geldt meteen voor alle werknemers in een bedrijf of sector. Als je een arbeidsvoorwaardenregeling wil afsluiten moet iedere werknemer die ondertekenen."

Slechter af?

Medewerkers die onder een arbeidsvoorwaardenregeling komen te vallen, zoals het personeel van Action en Jumbo, zijn niet per se slechter af. "Een cao of arbeidsvoorwaardenregeling - door de bank genomen maakt het inhoudelijk niet zoveel uit", zegt Van der Velde. "Het kan wel zo zijn dat een bedrijf in een arbeidsvoorwaardenregeling andere accenten legt dan dat de vakbond zou doen."

"Het hoeft niet slecht te zijn", zegt ook Meijer namens FNV. "Je kunt het ook van de positieve kant bekijken. De positie van werknemers wordt in een krappe arbeidsmarkt beter. Als een arbeidsvoorwaardenregeling de werknemer niet bevalt, tekent hij niet en gaat hij ergens anders heen."
Londen: Moskou zat achter gijzelsoftware die bedrijven platlegde
15 Februari, 12:00 NOS nieuws

De Britse regering zegt dat Rusland het computervirus heeft verspreid dat vorig jaar zomer in heel Europa bedrijven platlegde. De aanval begon in OekraÔne, later werden ook elders in Europa bedrijven getroffen. Rusland ontkent achter het virus te zitten.

In Nederland werden onder meer containerterminal APM in Rotterdam en pakketbezorger TNT gedupeerd. APM moest sluiten en kon pas na negen dagen weer open. De schade werd op miljoenen euro's geschat.

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat het virus van het Russische leger afkomstig was. Het doel was chaos veroorzaken in OekraÔne, in de energie- en financiŽle sector en bij de overheid.

Door slordigheden in de software verspreidde het zich verder, waardoor ook andere Europese landen werden getroffen, waaronder Rusland.
Nederlandse bedrijven automatiseren 53 procent van hun SEA activiteiten
15 Februari, 11:42 Emerce
Uit onderzoek van brancheorganisaties DDMA en IAB Nederland blijkt dat veel grotere Nederlandse bedrijven 53 procent van hun SEA activiteiten (adverteren in zoekmachines) vandaag de dag al automatiseren.


Bedrijven richten Valentijnspijlen steeds vaker op alleenstaanden
13 Februari, 23:24 Volkskrant
Gratis eten bij Ikea in Groningen en meteen een nieuwe Tinderprofielfoto laten maken, speeddaten voor 60-plussers met de NS op Rotterdam Centraal of winkelen met een roze mandje bij Albert Heijn om te laten zien dat je een nieuwe vlam zoekt: voor de eenzame vrijgezel is er vandaag op Valentijnsdag genoeg te doen. Bedrijven richten zich dit jaar niet alleen op stelletjes en stilleaanbidders, maar o


Bedrijven moeten voortaan energiemaatregelen gaan rapporteren
13 Februari, 12:36 Volkskrant
Ondernemingen moeten voortaan aangifte doen van alle energiebesparende maatregelen die zij treffen. Als ze niet alle maatregelen hebben getroffen die in de bedrijfstak zijn afgesproken, krijgen ze de inspectie van de Omgevingsdienst op hun dak die een boete kan opleggen. De nieuwe verplichting, een soort omgekeerde bewijslast, zal voor honderdduizend bedrijven in het MKB gaan gelden, van de bakker


100.000 bedrijven moeten zelf bewijzen dat ze energie besparen
13 Februari, 12:36 NOS nieuws

Ruim honderdduizend bedrijven moeten zelf jaarlijks gaan rapporteren welke maatregelen ze hebben genomen om energie te besparen. De overheid draait de bewijslast om in een poging de doelen van het Energieakkoord te halen. Dat maakt minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat vandaag bekend aan de Tweede Kamer.

Volgens de Wet Milieubeheer - die al 25 jaar bestaat - zijn bedrijven verplicht alle energiebesparende maatregelen te nemen die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden. Weinig bedrijven zijn bekend met deze wet en de overheid deed nauwelijks moeite om de wet te handhaven.

Het gaat onder meer om winkels, restaurants, kantoren en fabrieken die meer dan 50.000 kWh stroom of meer dan 25.000 m3 gas verbruiken. De voorzitter van de borgingscommissie Ed Nijpels sprak eerder over een investering voor het bedrijfsleven van een slordige 900 miljoen euro met een geschatte jaaropbrengst van zo'n 400 miljoen euro.

Over twee jaar moet Nederland honderd petajoule minder energie verbruiken ten opzichte van 1990. Volgens de laatste schattingen uit de Nationale Energieverkenning wordt maximaal 75 petajoule aan bezuiniging gehaald. De aangescherpte uitvoering van de Wet Milieubeheer kan ongeveer de helft van het tekort van 25 petajoule oplossen volgens berekeningen van het Planbureau voor de Leefomgeving .

Ed Nijpels, voorzitter van de Borgingscommissie Energieakkoord, is ingenomen met de nieuwe stap : "Deze informatieplicht, een omgekeerde bewijslast, is een fundamentele doorbraak in de uitvoering van deze wet. Dit is nodig omdat in voorgaande jaren de handhaving van de wet niet effectief was. Daardoor leverden eerdere afspraken over besparing te weinig op. Nu kunnen we echt meters maken."

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gaat samen met werkgeversorganisatie VNO/NCW uitwerken op welke manier bedrijven precies benaderd worden en hoe de overheid dit vervolgens gaat controleren. Volgens deskundigen gaat het vaak om relatief eenvoudige maatregelen die bedrijven moeten nemen. Vervanging van bestaande verlichting naar LED-verlichting is vaak al binnen een paar jaar terugverdiend.

Wind op land vlottrekken

Niet alleen de doelstellingen voor energiebesparing uit het regeerakkoord dreigen niet gehaald te worden. Ook de hoeveelheid hernieuwbare energie uit onder meer zon en wind blijft achter. Nederland dreigt het doel van 14 procent hernieuwbare energie in 2020 niet te halen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat gaat nu onder meer op hoog niveau proberen samen met andere ministeries en lagere overheden vastgelopen windenergieprojecten op land vlot te trekken.

Minister Wiebes hoopt dat door de nieuwe maatregelen het de doelen uit het Energieakkoord alsnog gehaald worden: "Ik ben heel blij dat de doelen van het Energieakkoord weer binnen bereik komen. Dat hebben we ook wel nodig, want het klimaatakkoord bouwt hierop voort. Alle inzet is nodig, want eenvoudig wordt het niet."

Milieuorganisaties als Greenpeace, Natuur & Milieu en Milieudefensie zijn minder optimistisch: "De doelen zijn alleen nog haalbaar als alles mee zit en elk open eindje binnen drie maanden wordt opgelost", zegt Joris Wijnhoven van Greenpeace.
Meer dan kwart Nederlandse en Belgische bedrijven heeft 100Mbit/s-verbinding
9 Februari, 11:30 Tweakers
Het aandeel van bedrijven in BelgiŽ en Nederland dat over minimaal een 100Mbit/s-verbinding beschikt, is toegenomen tot iets meer dan 27 procent. Daarmee staan BelgiŽ en Nederland in Europa op een gedeelde vijfde plek.


Bedrijven betalen taks voor hun parking
8 Februari, 09:00 Gazet v. Antwerpen

Bedrijven die parkeerplaatsen voorzien voor hun personeelsleden of bezoekers, moeten daar volgens Lauwers op worden belast. In ruil moeten andere bedrijfsbelastingen worden verlaagd.
Waarom gaan bedrijven als Starbucks en Bagels & Beans niet in de condooms?
6 Februari, 18:00 Volkskrant
Deze week: aan de beeldvorming rond condooms moet iets worden gedaan. 'Maar ja, het was midden in de nacht, dan ga je ze ook niet nog ergens even halen', zegt de 25-jarige Emine in een artikel van Rosan Hollak over veilig en onveilig vrijen, recentelijk in NRC Handelsblad. Nu kun je in een stad als New York, althans op Manhattan, in een van de vele 24-uursdrogisterijen terecht. Niet iedereen leeft


Bedrijven laks met registratie blootstelling kankerverwekkende stoffen
5 Februari, 14:24 NOS nieuws

Bedrijven zijn verplicht om de blootstelling van werknemers aan kankerverwekkende stoffen of straling te registreren. Maar in de praktijk gebeurt dat amper, staat in een rapport van adviesbureau Capgemini in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

"Wanneer er blootstelling kan zijn aan kankerverwekkende stoffen is de werkgever verantwoordelijk voor de registratie van individuele blootstelling. In de praktijk wordt blootstelling op individueel niveau nauwelijks geregistreerd", staat in het rapport. Uitzonderingen zijn de zorgsector, voornamelijk de academische ziekenhuizen, en de chemiesector.

FNV is geschokt

Vakbond FNV is geschokt over de uitkomst van het rapport: "Onbegrijpelijk en schokkend dat bedrijven geen registratie bijhouden terwijl dat gewoon wettelijk verplicht is", zegt FNV-vicevoorzitter Kitty Jong. "Dat kan kanker voorkůmen. Zo'n 3000 mensen sterven jaarlijks in Nederland aan een kanker die zij op het werk hebben opgelopen."

In het rapport staat verder dat grotere bedrijven mogelijk wel over voldoende informatie beschikken om achteraf, door het koppelen van registraties, te berekenen wat de blootstelling aan kankerverwekkende stoffen op individueel niveau is geweest. Maar ook dat blijkt in de praktijk niet te gebeuren.

'Bedrijfsartsen moeten meer doen'

Bedrijfsartsen zien dan ook maar zelden blootstellingsgegevens van werknemers. En die gegevens worden dus ook niet meegenomen bij de analyse van het verzuim van werknemers. "Van een goede bedrijfsarts en arbodienst mag je verwachten dat ze de werkgever hierom vragen en de werkgever erop wijzen dit op orde te hebben", aldus Kitty Jong van de vakbond. "Dat gebeurt dus helemaal niet. Beschamend, het zou de kern van hun werk moeten zijn."

De FNV wil dat bedrijven verplicht worden gegevens over kankerverwekkende stoffen te melden bij de Inspectie SZW. Daardoor zou die beter kunnen handhaven.
Zijn Vlaamse bedrijven wel ambitieus genoeg?
3 Februari, 01:12 De Tijd
01:00 Met de overname van Ablynx door het Franse Sanofi verdwijnt het zoveelste beloftevolle Vlaamse techbedrijf in buitenlandse handen. Op eigen kracht uitgroeien tot een mondiale technologietopper lukt ma...


Hoogste aantal nieuwe bedrijven opgericht in jaren
2 Februari, 03:00 NOS nieuws

Vorig jaar zijn er in Nederland in totaal 73.000 bedrijven bij gekomen. Dat is het hoogste aantal sinds 2009, meldt het CBS. Het statistiekbureau berekende dat er bijna 170.000 nieuwe bedrijven werden gestart, maar daar staat tegenover dat ook ruim 95.000 bedrijven opgeheven werden.

Onder de groep nieuwe bedrijven zijn de managementadviesbureaus het populairst, maar die stoppen ook het vaakst. In de onderwijssector en de detailhandel groeide het aantal starters het meest. Denk aan bedrijven in het sportonderwijs of studiebegeleiding en er werden ook veel nieuwe webwinkels geopend.

De meeste nieuwe bedrijven zijn geen grote ondernemingen. In verreweg de meeste gevallen, 94 procent, gaat het om eenmanszaken, ook wel zzp'ers genoemd.
Onderzoek: bedrijven reageren slecht op Instagram
31 Januari, 08:06 Emerce
Nederlandse reisbedrijven reageren amper op vragen via Instagram. Slechts 24 procent beantwoordt een directe vraag en vaak ook (te) laat. Is Instagram wel het juiste medium voor deze bedrijven?

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be