NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Bedrijf

2News.be / Trefwoorden / Bedrijf

Bedrijf Zoetermeer en gemeente vrijgesproken van uitstoten giftige stof
Gisteren, 17:36 NOS nieuws

Chemisch bedrijf Sterigenics en de gemeente Zoetermeer worden niet vervolgd voor het jarenlang overschrijden van de toegestane uitstoot van ethyleenoxide. Bij het reinigen van medische apparatuur en kleding stootte Sterigenics tussen 2004 en 2009 een te hoge concentratie van de kankerverwekkende stof uit.

Het Openbaar Ministerie vindt dat de gemeente nalatig is geweest en eiste daarom in januari een boete van 80.000 euro. Maar volgens de rechter kan een gemeente alleen strafbaar worden gesteld als er sprake is van een levensbedreigende situatie. En dat was niet zo, oordeelde de rechtbank. "Er is geen causaal verband vastgesteld tussen de uitstoot van ethyleenoxide en mensen met kanker."

Tegen Sterigenics was een boete van 1,2 miljoen euro geëist. Het bedrijf is onder meer vrijgesproken omdat het volgens de rechtbank steeds maatregelen heeft genomen om de uitstoot te beperken.

In strijd met de vergunning

Wel heeft Sterigenics in strijd met de vergunning gehandeld. Hiervan was de gemeente op de hoogte. Zoetermeer gaf toestemming voor het lozen van ethyleenoxide. Volgens de rechter mocht het bedrijf er dus op vertrouwen dat de gemeente instemde met het overtreden van de voorschriften van de vergunning.

Ook daarom is het bedrijf volgens de rechtbank niet strafbaar. Dat geldt ook voor de twee leidinggevenden. Zij zijn ook vrijgesproken; het OM had tegen hen werkstraffen geëist.

De hoogste leidinggevende van Sterigenics zei tijdens een zitting dat hij niet op de hoogte was van de te hoge uitstoot, ook al kreeg hij elke maand een rapportage op zijn bureau. De man wist naar eigen zeggen niks van techniek. De problemen zouden zijn veroorzaakt door een defect in de verbrandingsinstallatie.

Teleurgesteld

Omwonenden van het bedrijf zijn teleurgesteld in de uitspraak. "Het is zuur dat de gemeente hier gewoon mee weg komt", zei een van hen tegen Omroep West. De hogere uitstoot van de kankerverwekkende stof leidde bij de buren tot onrust, omdat Sterigenics midden in een woonwijk stond. Volgens het bedrijf waren de gezondheidsrisico's voor omwonenden nihil. Onderzoekers verschillen daarover van mening.

Het Amerikaanse Sterigenics sloot in 2010 de vestiging in Zoetermeer.
Boer Marwin wil natuur produceren én een rendabel bedrijf runnen
Gisteren, 02:36 Volkskrant
Aflevering 173: boeren die niet luisteren naar leveranciers van krachtvoer en kunstmest, maar zélf nadenken. Ik moet allang weer door, maar ik kan het toch niet laten om even bij Marwin Hofstede langs te gaan, de boer die hier, bij de Hagmolenbeek, een dubbele opdracht heeft, namelijk: Boeren voor Natuur, natuur produceren dus, én een rendabel bedrijf runnen. Dat valt nog niet mee, zegt hij, als w


Bedrijf achter Turing Phone gaat door met telefoons ontwikkelen na faillissement
Maandag, 11:30 Tweakers
Turing Robotics Industries, het bedrijf achter de Turing Phone, gaat vooralsnog door met de ontwikkeling van nieuwe smartphones. De Finse tak van het bedrijf ging onlangs failliet en TRI annuleerde zijn Android-telefoon die het zou maken met de Chinese fabrikant TCL.


Belgische multinational Umicore maakt superwinst dankzij elektrische auto: ?Ik raad beleggers aan om nu aandelen van het bedrijf te kopen?
Zondag, 04:12 Gazet v. Antwerpen

De Belgische multinational Umicore, die in de provincie Antwerpen zo?n 2.500 mensen vast in dienst heeft, ziet zijn winst en aandelenkoers fors stijgen omdat het bedrijf materialen voor batterijen van elektrische auto?s maakt. Maar hoe kan dat, als de elektrische auto bijna nergens in Europa doorbreekt? ?Umicore heeft de grootste risico?s al genomen. Als de verkoop van elektrische auto?s een beetje stijgt, ziet Umicore zijn winst al fors toenemen?, zegt KBC-econoom Tom Simonts.
Amazon op twee na waardevolste bedrijf ter wereld
14 Februari, 22:48 De Tijd
22:39 Techbedrijf Amazon steekt Microsoft voorbij en wordt na Alphabet (Google) en Apple het grootste bedrijf ter wereld qua beurswaarde.


Nederlands bedrijf Travis presenteert tweede 'vertaalspeaker'
14 Februari, 19:54 Tweakers
Het Nederlandse bedrijf Travis heeft een tweede apparaat aangekondigd om realtime vertalingen te doen. Waar het eerste vertaalapparaat lokaal en via een eigen internetverbinding kon vertalen, is deze tweede versie helemaal afhankelijk van de smartphone.


Economieblog - Kan een bedrijf failliet worden verklaard als het een vordering in bitcoins niet voldoet?
14 Februari, 17:24 Volkskrant
Van de gekte op de huizenmarkt tot de perikelen bij Uber. Hier vindt u groot en klein economienieuws, bij elkaar geblogd door specialisten van de Volkskrant.


Amerikaans bedrijf brengt volledig autonome drone voor 4k-actievideo's uit
14 Februari, 12:06 Tweakers
Het Amerikaanse Skydio heeft zijn Skydio R1-drone uitgebracht. De quadcopter wordt zonder controller geleverd, hij vliegt volledig autonoom en is bedoeld om volautomatisch video's te maken van bijvoorbeeld extreme sporten. De drone kost 2500 dollar.


Wileyfox-ceo zegt dat bedrijf wordt geherstructureerd en zal blijven bestaan
12 Februari, 21:42 Tweakers
De ceo van Wileyfox, Michael Coombes, heeft gezegd dat zijn bedrijf zal worden geherstructureerd en zal blijven bestaan. Vorige week bleek dat Wileyfox Europe Limited, onderdeel van de Britse smartphonefabrikant, onder curatele staat wegens financiële problemen.


Verkoop bedrijf Weinstein in gevaar na nieuwe rechtszaak tegen filmbaas
12 Februari, 09:00 De Tijd
08:21 De openbaar aanklager van New York vervolgt het bedrijf The Weinstein Company wegens seksueel wangedrag van filmproducent Harvey Weinstein. De rechtzaak brengt de verkoop van het bedrijf in gevaar.


Staat New York begint rechtszaak tegen Weinstein Company
12 Februari, 00:36 Volkskrant
De procureur-generaal van de staat New York heeft een rechtszaak aangespannen tegen The Weinstein Company en de broers Harvey en Robert Weinstein. Eric Schneiderman beschuldigt de top van het bedrijf ervan te hebben nagelaten medewerkers te beschermen tegen Harvey Weinstein, voorheen de directeur van de filmstudio. Er lopen onderhandelingen om The Weinstein Company te verkopen aan investeerders. S


Maker Pokémon Go koopt AR-bedrijf
9 Februari, 11:42 Emerce
Niantic Labs neemt voor een onbekend bedrag de start-up Escher Reality over. Diens technologie wordt gebruikt om Niantics basissystemen gereed te maken voor publicatie naar externe ontwikkelaars.


Bedrijf koopt pers voor veiligheidsdrukwerk van Nationale Bank over
7 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

In Turnhout worden voortaan niet alleen belastingformulieren maar ook rijbewijzen gedrukt. De aankoop van een pers van de Nationale Bank van België (NBB) maakt het mogelijk nog beter veiligheidsdrukwerk te leveren.
Bedrijf Musk lanceert nieuwe Falcon Heavy-raket
6 Februari, 22:48 NOS nieuws

In Florida is de nieuwe raket van SpaceX, het bedrijf van ondernemer Elon Musk, succesvol gelanceerd. Rond 21.45 uur Nederlandse tijd vertrok de Falcon Heavy-raket voor zijn allereerste testvlucht.

Duizenden mensen hadden zich in de buurt van Cape Canaveral verzameld om de lancering te volgen. Die werd ongeveer twee uur uitgesteld vanwege de weersomstandigheden.

De 70 meter lange raket lanceerde een capsule met een rode Tesla, een elektrische sportauto van een ander bedrijf van Musk. In de auto zit een dummy-bestuurder. De verwachting is dat de Tesla en de pop honderden miljoenen jaren in een baan om de zon zullen zweven.

De Falcon Heavy bestaat eigenlijk uit drie Falcon 9-raketten, die eerder succesvol werden gelanceerd en weer naar de aarde terugkeerden. Musk had van tevoren de kans op een succesvolle testvlucht van de Falcon Heavy ingeschat op fifty-fifty.

De raket moest in drie delen landen op platforms. In ieder geval twee delen zijn weer in Florida geland. Het derde deel moest op een platform in de oceaan terechtkomen. Het is nog niet duidelijk of dat is gelukt.

Het succes van de Falcon Heavy is belangrijk voor SpaceX, omdat het bedrijf dan nog meer lanceringen voor de Amerikaanse overheid kan uitvoeren. Daarmee kunnen ook de allerzwaarste satellieten voor de luchtmacht en de geheime diensten worden gelanceerd, wat tot dusver wordt gedaan door concurrenten van SpaceX.
Nieuw bedrijf van voormalige Intel-topvrouw presenteert 64bit-ARMv8-serverchip
5 Februari, 16:54 Tweakers
Ampere, een nieuw Amerikaans bedrijf onder leiding van voormalig Intel-topvrouw Renee James, heeft een 64bit-ARMv8-chip op basis van een 16nm-procedé aangekondigd. Daarmee richt het bedrijf zich op servertoepassingen.


Vakbonden Brussels Airlines dreigen met stakingen

?We zijn klaar om te staken. Desnoods houden we vliegtuigen aan de grond.? De drie vakbonden bij Brussels Airlines dreigen in Het Nieuwsblad met stakingen nu moederbedrijf Lufthansa de eigenheid van de Belgische dochter bij het grof vuil wil zetten.
Waarom de hotdogs in IKEA zo goedkoop zijn, zelfs al maakt het bedrijf er verlies op
2 Februari, 18:36 Gazet v. Antwerpen

Of het nu de hotdogs of de Köttbullar zijn, voor heel wat mensen hangt goedkoop en lekker eten zo goed als samen met een bezoek aan IKEA. Vooral op de hotdog maakt het bedrijf echter elk jaar heel wat verlies. Toch blijven ze spotgoedkoop, en dat is te danken aan oprichter Ingvar Kamprad, die daar een heel goede reden voor bedacht had.
Antilope De Bie is een veelbelovend bedrijf
2 Februari, 16:48 Gazet v. Antwerpen
Op de Nacht van de Kmo mocht Antilope De Bie Printing uit Duffel en Lier de trofee voor veelbelovend bedrijf in ontvangst nemen.


10-jarigen starten eigen bedrijf op met budget van 1.000 euro
2 Februari, 16:12 Gazet v. Antwerpen
Leerlingen van het vijfde leerjaar in basisschool Trapop in Retie hebben een eigen bedrijf opgericht. Gamco 5, zo heet de onderneming. Behalve van hun juf kregen ze daarbij ook hulp van drie lokale topbedrijven: Orakel, de pionier van de polsbandjes, maar ook jetonproducent B-Token en Interieur Segers. Met een budget van 1.000 euro slaagden de 10-jarigen erin een eerste productielijn op te starten van 173 zelfontworpen polsbandjes, 43 fietsvlaggetjes en 2 boekenkasten.


Bedrijf achter Turing Phone vraagt faillissement aan
2 Februari, 12:42 Tweakers
Het bedrijf Turing Robotics Industries heeft in Finland zijn faillissement aangevraagd. Het bedrijf slaagde er niet in de productie van de beveiligde Turing Phone in een voormalige Nokia-fabriek in de Finse stad Salo te starten.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be