NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesBedrijf

2News.be / Trefwoorden / Bedrijf

Duits bedrijf wil zout winnen in Enschede, gemeente weet van niets
Donderdag, 14:30 NOS nieuws

Een Duits zoutwinningsbedrijf wil over enkele jaren beginnen met het winnen van zout uit de bodem bij Enschede. De gemeente Enschede weet alleen niets van die plannen.

De zaak kwam aan het licht toen het bedrijf een mail stuurde naar de gemeente. Daarin stond dat er een meetnet op het Enschedese grondgebied zou komen. Het bedrijf, Salzwinnungsgesellschaft Westfalen (SGW), wint al zout net over de grens in Duitsland. Het gebied waarin bodemdaling optreedt door de zoutwinning, nadert volgens SGW de Nederlandse grens. Het nieuwe meetnet moet de bodemdaling monitoren in de Overijsselse grond.

Geen informatie

De gemeente Enschede zegt hierover en over de zoutwinningsplannen nooit te zijn geïnformeerd. Niet door het bedrijf, maar ook niet door het ministerie van Economische Zaken. Uit navraag bij het ministerie blijkt dat SGW in 2011 een vergunning heeft aangevraagd die in 2014 is verleend. Daarbij is er advies geweest van experts, onder andere van het SodM (Staatstoezicht op de Mijnen) en de Mijnraad.

Inmiddels staat er volgens RTV Oost een gesprek gepland tussen de gemeente en het bedrijf. Daarin moet het plan van het Duitse bedrijf worden toegelicht. Ook wil de gemeente Enschede dat er een informatiebijeenkomst wordt georganiseerd voor bewoners van het gebied.

Enschede is op zijn zachtst gezegd niet blij met de gang van zaken van het Ministerie van Economische Zaken. De gemeente zegt tegen de regionale omroep dat ze eerder bij het proces betrokken willen worden. Daarnaast willen ze een stevigere stem hebben in het uiteindelijk te nemen besluit.
Nieuwe Amerikaanse sancties treffen Antwerps bedrijf
18 Mei, 13:48 De Tijd
13:25 De nieuwe sancties die de VS afkondigden tegen de sjiitische partij Hezbollah, treffen ook de Antwerpse onderneming Global Trading Group. Die ontkent echter elke band met Hezbollah.


Nederlands bedrijf bouwt Tesla rouwauto
18 Mei, 12:18 AutoBlog
Het ding is behoorlijk luxe, al krijgen niet alle inzittenden dat mee. De ene begrafenis is de andere niet. Net als een trouwfeest, heeft een begrafenis een geheel eigen thema. Voor zover dat nog mogelijk is kan de persoon voor zijn of haar overlijden aangeven hoe de begrafenis moet verlopen. Wie wil voorkomen dat de […]


FNV sluit akkoord met bagageafhandelaars, maar bij één bedrijf dreigen nog acties
18 Mei, 08:24 NOS nieuws

Vakbond FNV Luchtvaart heeft na verschillende keren actievoeren een akkoord bereikt met twee van de drie bagageafhandelbedrijven. Met Menzies Aviation en Swissport Handling zijn salarisverhogingen afgesproken van ruim 5 procent in twee jaar. In 2020 moet er een cao komen voor de hele sector, maar dan moet het derde bedrijf, Aviapartner, wel meedoen.

FNV is woedend op Aviapartner. Volgens de vakbond hadden onderhandelaars van dat bedrijf onvoldoende mandaat en hebben ze de onderhandelingen gefrustreerd. "Hun gedrag was een belediging voor hun personeel en de FNV. Ze zijn dan ook huiswaarts gestuurd", zegt FNV-onderhandelaar Asmae Hajjari. Volgens haar heeft het dinsdagavond bij de onderhandelingen tot een flinke botsing geleid. "Dat was een vuurwerkmoment."

De bond roept het bedrijf op om zich aan te sluiten bij de gemaakte afspraken, anders volgen er acties.

Steeds goedkoper

Bagageafhandelaars hielden de afgelopen weken werkonderbrekingen. Ze klaagden over de hevige concurrentie tussen de bedrijven, waardoor er op arbeidsvoorwaarden werd bezuinigd.

Volgens de FNV is die trend in steeds meer sectoren in de luchtvaart te zien. "Het moet allemaal steeds goedkoper, waardoor er steeds minder geld voor de werknemers is", zegt Leen van der List van FNV Luchtvaart. Volgens hem is de afspraak om tot een sector-cao te komen een historisch moment. "Zo stoppen we de race naar beneden."
Antwerps bedrijf verhuist en geeft werknemers fiets en treinabonnement in ruil voor bedrijfswagen
17 Mei, 09:36 Gazet v. Antwerpen

Het accountancykantoor Vandelanotte geeft geen bedrijfswagens meer aan nieuwe werknemers. Het bedrijf heeft zijn vestiging in Deurne gesloten en is vorige week verhuisd naar de stationsbuurt van Berchem. Werknemers die nog met de auto komen, krijgen geen parkeerplaats.
'AIVD en MIVD hebben bezwaar tegen levering C2000-opvolger door Chinees bedrijf'
16 Mei, 13:54 Tweakers
Nederlandse inlichtingendiensten hebben ernstige bezwaren tegen de betrokkenheid van een Chinese partij bij de bouw van de opvolger van het C2000-communicatienetwerk. Het huidige C2000-systeem heeft bovendien steeds meer problemen.


Antwerpse autohandelaar Cardoen wordt Frans bedrijf en wil meer wagens via internet verkopen
15 Mei, 22:48 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse autohandelaar Cardoen komt dit najaar volledig in Franse handen. Karel Cardoen en het Belgische investeringsfonds KeBeK verkopen hun aandelen aan het bedrijf Aramisauto.com.
Laatste bedrijf Piqueur ook op de fles
15 Mei, 06:36 De Tijd
06:32 Optima Global Estate, het vastgoedbedrijf van Jeroen en Ruben Piqueur, vraagt het faillissement aan. Daarmee verliest de familie Piqueur haar laatste activiteit.


Google neemt cloudmigratie-bedrijf Velostrata over
11 Mei, 15:30 Techzine
Google heeft vandaag aangekondigd dat het Velostrata overneemt, een startup die zich bezighoudt met cloudmigratie en het mogelijk maakt voor bedrijven om snel diensten naar de Google Cloud-diensten te verhuizen. Hoeveel Google voor de Israëlische firma betaalt is niet bekend. Velostrata werd in 2014 opgericht en is een bedrijf dat softwareoplossingen biedt voor bedrijven die […]


'IBM verbiedt gebruik draagbare opslag in hele bedrijf'
11 Mei, 15:00 Tweakers
IBM verbiedt zijn personeel wereldwijd naar verluidt nog langer draagbare opslag als sd-kaarten, usb-sticks en externe hdd's en ssd's te gebruiken. Volgens het concern is het risico op financiële en reputatieschade te groot bij blijvend gebruik.


'Word nooit verliefd op een bedrijf'
9 Mei, 11:54 De Tijd
11:30 Lamine Saïdi beheert bij Candriam al 10 jaar het duurzame aandelenfonds SRI Equity Emerging Markets. ?Steeds meer retailklanten willen meer dan alleen maar financieel rendement als ze beleggen.'


Hoe je met robotisering de sociale cohesie in je bedrijf verbetert
9 Mei, 08:00 Emerce
Een app als rooster, messageboard, nieuws- en communicatiekanaal in één is al een mooie manier om medewerkers met elkaar te verbinden en belangrijke informatie onder de aandacht te brengen. Nog mooier wordt het wanneer je routinematige processen in die HR-app automatiseert met behulp van Robotic Process Automation.


'Advocaat Trump kreeg geld van Russische oligarch'

Het zwijggeld dat de advocaat van president Trump betaalde aan pornoactrice Stormy Daniels is voor een deel afkomstig van een Russische oligarch. Dat schrijft The New York Times. Een vennootschap van advocaat Michael Cohen kreeg volgens de krant meer dan een half miljoen dollar van een Amerikaans bedrijf dat banden heeft met de Russische zakenman Viktor Vekselberg.

Volgens The New York Times en CNN is Vekselberg eerder dit jaar gehoord door speciaal aanklager Robert Mueller, die onderzoek doet naar Russische beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingen. Vekselberg werd met een andere Russische oligarch gehoord nadat hij met een privéjet was geland in New York. Saillant is dat Vekselberg vorige maand op een Amerikaanse sanctielijst is gezet, samen met andere Russen.

Cohen zou de vennootschap hebben gebruikt voor allerlei zakelijke activiteiten die niet publiekelijk bekend waren. In totaal zou er sinds kort voor de verkiezing van Trump 4,4 miljoen dollar aan transacties mee gemoeid zijn.

Vorig jaar werd volgens The New York Times een half miljoen dollar betaald door de investeringsfirma Columbus Nova. De grootste klant van deze firma is een bedrijf in handen van Vekselberg. Columbus Nova zegt overigens dat Vekselberg niets van doen had met het geld.

De vennootschap van Cohen, Essential Consultants, kreeg onder meer ook vier keer bedragen van zo'n 100.000 dollar van de Zwitserse farmaceut Novartis. Het bedrijf zegt in een reactie dat het geen zaken meer doet met Columbus Nova en benadrukt dat de betalingen gedaan zijn voordat de nieuwe ceo aantrad in februari.
Bedrijf lanceert woningdaten
8 Mei, 14:36 Emerce
Het bedrijf Liv uit Almere lanceert het woningdaten. Daarbij worden woningzoekers en -eigenaren op basis van hun vooraf ingevulde profiel en een aantal aanvullende criteria, gematcht.


Belgisch/Nederlands bedrijf mag PSA?s nieuwe elektrische versnellingsbak maken
8 Mei, 10:24 AutoBlog
We pakken dit momentje om jullie een kleine dosis chauvinisme te geven. In een wereld waar grote spelers alsmaar groter groeien en steeds meer invloed krijgen, is het goed om te zien dat de kracht en kundigheid van de kleinere bedrijven niet vergeten wordt. Goed, Punch Powertrain is geen werkplaats met vijftien werknemers, maar toch. […]


Wouter Vandenhaute stapt dan toch in het voetbal

Anderlecht kocht hij niet, maar Wouter Vandenhaute maakt nu toch de stap in de voetbalwereld. Dat doet hij samen met twee partners.
Dieven breken deur van bedrijf open en nemen geld mee
3 Mei, 16:42 Gazet v. Antwerpen
In een bedrijf in de Nijverheidsstraat in het industriepark van Weelde-Station in Ravels is ingebroken. De daders braken er de deur open en gingen aan de haal met cash geld. De inbraak werd woensdagochtend om 6 uur ontdekt door medewerkers van het bedrijf.


Databedrijf Cambridge Analytica stopt na schandaal rond misbruik Facebook-data
Databedrijf Cambridge Analytica, dat afgelopen maanden in het nieuws kwam vanwege het privacyschandaal rond het misbruik van Facebook-data, stopt ermee. Het bedrijf heeft in thuisland Verenigd Koninkrijk faillissement aangevraagd.


Vanaf september geen attest bedrijfsbeheer meer nodig om bedrijf te starten
2 Mei, 20:00 Skynet
Wie een eigen zaak wil starten, heeft daarvoor vanaf 1 september 2018 niet langer een attest bedrijfsbeheer nodig. Het Vlaams Parlement heeft het decreet van minister van Economie Philippe Muyters daarover unaniem goedgekeurd.


Dit Kempense bedrijf is Belgisch marktleider in cherry- en snoeptomaatjes
2 Mei, 17:54 Gazet v. Antwerpen

In Horst in het Kempense Merksplas zijn arbeiders begonnen met de bouw van een nieuw serrecomplex voor smaaktomaten. Met de investering van 14,7 miljoen euro breidt Den Berk Délice het areaal uit van 44 naar 51 hectare. Door de flinke groei en bijkomende vernieuwingen kan het bedrijf zich Belgisch marktleider noemen in cherry- en snoeptomaatjes.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be