NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Bedreigd

2News.be / Trefwoorden / Bedreigd

Schrijver van omstreden Ghelamco-boek bedreigd door AA Gent-fans: boekvoorstelling afgelast
Zondag, 12:18 Gazet v. Antwerpen

De boekvoorstelling van het omstreden boek rond de Ghelamco Arena in Gent is afgelast omdat auteur Ignace Vandewalle bedreigd is door fans van AA Gent.
Echtpaar Zaandam thuis bedreigd om moskeebezoek
Donderdag, 09:48 NOS nieuws

Een echtpaar in Zaandam is in de nacht van maandag op dinsdag bedreigd. Op en naast hun voordeur was rode verf aangebracht en aan de deur hing een briefje met daarop een bedreigende tekst.

Volgens de lokale site De Orkaan stond er een hakenkruis op en onder meer "Als jullie nog 1 keer de moskee bezoeken gaan jullie eraan". De politie wil niet bevestigen dat deze tekst inderdaad op het briefje stond.

Het echtpaar heeft aangifte gedaan. De politie heeft sporenonderzoek gedaan en onderzoekt de zaak.
?Jazz Middelheim bedreigd door besparingen VRT?
7 Januari, 23:06 Het Nieuwsblad Binnenland

De toekomst van Jazz Middelheim is na 2016 zeer onzeker. Dit komt onder meer omwille van de besparingen bij de openbare omroep. Die is via radiozender Klara een van de belangrijke partners van het festival. ?We mogen jazz in ons land niet laten teloorgaan?, reageert Antwerps schepen voor Cultuur Philip Heylen (CD&V).
Antwerpse juweliers vechten nieuw reglement stadsbestuur aan: ?Onze zaken zijn bedreigd?
3 Januari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse juweliers vechten het strenge reglement aan dat het Antwerpse stadsbestuur op 1 januari heeft ingevoerd om heling en witwaspraktijken in de sector tegen te gaan. ?De draconische maatregelen zijn een inbreuk op onze privacy en bedreigen onze handelszaken.? Een honderdtal juweliers heeft zich verenigd in een actiecomitť en stapt naar de Raad van State, dat vandaag de hoogdringendheid van de zaak bekijkt.
Twee vuurwerkdoden in Duitsland, brandweer bedreigd
1 Januari, 12:36 NOS nieuws

Bij de jaarwisseling zijn in Duitsland twee mensen omgekomen bij het afsteken van vuurwerk. Beide slachtoffers vielen in de oostelijke deelstaat Brandenburg.

In Mšrkisch-Oberland kwam een 35-jarige man om toen het knalvuurwerk dat hij had aangestoken, vlak bij zijn lichaam ontplofte. Ondanks snelle eerstehulpverlening stierf de man ter plekke.

In Potsdam-Mittermark overleed een 19-jarige jongen toen een zelf geknutselde vuurwerkbom in zijn gezicht explodeerde. Pogingen tot reanimatie konden hem niet meer helpen.

Gewonden, bedreigingen

Elders in Duitsland raakten tientallen mensen gewond door vuurwerk. Bij een aantal van hen moesten ledematen worden geamputeerd.

In het centrum van Berlijn zijn brandweerlieden kort na de jaarwisseling met vuurwapens bedreigd. De politie slaagde erin de daders te overmeesteren en nam twee vuurwapens in beslag. Ook in andere delen van het land zijn hulpverleners aangevallen of bedreigd.
Dierenartsen slaan alarm over kattenplan: ?Huiskat met uitsterven bedreigd?
28 December 2017, 08:18 Gazet v. Antwerpen

Wie straks nog een kat wil verkopen of weggeven, moet het beestje eerst laten steriliseren of castreren. Dat staat in het nieuwe kattenplan van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Maar Bob Proesmans, voorzitter van de Vlaamse dierenartsenvereniging, slaat alarm.
Koning roept in kerstboodschap op tot gemeenschapszin
25 December 2017, 13:12 NOS nieuws

Koning Willem-Alexander heeft in zijn kersttoespraak opgeroepen tot gemeenschapszin. Volgens hem moeten mensen "niet zoeken naar een breder ik, maar naar een groter wij".

Het lijkt volgens de koning steeds moeilijker te worden om elkaar in het dagelijks leven te ontmoeten.

"De plaatsen waar heel uiteenlopende mensen elkaar van oudsher tegenkomen - kerk, kantoor, cafť, sportclub, school - verliezen die verbindende functie steeds meer. Misschien is alleen het ziekenhuis nog een plek waar je in contact komt met mensen met een andere achtergrond en levensstijl", zei hij.

Nepnieuws

Willem-Alexander refereerde ook aan nepnieuws. "Het is vaak lastig feiten en verzinsels van elkaar te onderscheiden. Nuance en inlevingsvermogen lijken bij voorbaat het onderspit te delven en Twitter maakt het debat soms bitter."

Volgens de koning kan hierdoor iets essentieels verloren gaan.

Willem-Alexander begon zijn kersttoespraak met een terugblik op zijn privťleven. Hij werd dit jaar vijftig en noemde het "een fantastisch geschenk" om dat samen met heel veel mensen te mogen vieren.

Ook zei de koning dat er momenten waren van verdriet en gemis. Daarmee doelde hij onder meer op het overlijden van zijn schoonvader en hij sprak over de ontreddering op Sint-Maarten, Saba en Eustatius nadat een orkaan over de eilanden was getrokken.

Extremisme

Vorig jaar ging Willem-Alexander vooral in op het toenemende extremisme in de wereld. "Het extreme lijkt het nieuwe normaal te worden", zei hij toen. Zijn toespraak stond vorig jaar in het teken van polarisering.
Winkeljuffrouw bedreigd met mes: ?Geef me het geld?
23 December 2017, 17:24 Gazet v. Antwerpen
Bakkerij Wilmar aan de Magdalenasteenweg in Muizen (Mechelen) is overvallen. De winkeljuffrouw werd bedreigd met een mes en moest de inhoud van de kassa afgeven.


'Duizend keer bedreigd op Facebook', zegt reisgenoot Joey Hoffmann
5 December 2017, 05:18 NOS nieuws

Hij had heimwee en is op eigen houtje verdwaald, dat zegt de reisgenoot van de in Turkije overleden Joey Hoffmann tegen het AD. "We zeiden nog: we moeten bij elkaar blijven", zegt BjŲrn Breukers uit Haaksbergen.

De verdwijning en de dood van de 21-jarige Hoffmann was afgelopen zomer uitgebreid in het nieuws. Hij was samen met de 34-jarige BjŲrn en diens 26-jarige partner Derya Breukers-‹n vertrokken naar Zuid-Turkije.

Hoffmann was ruim een maand vermist en werd in augustus, na een grote zoekoperatie, dood teruggevonden. De politie vond geen sporen van geweld op zijn lichaam. Hij is vermoedelijk gestorven aan uitdroging, maar Turkije heeft dat nooit officieel bevestigd.

Het tweetal uit Haaksbergen is inmiddels terug uit Turkije. "Het gaat goed met ons, al ben ik duizend keer bedreigd op Facebook", zegt Breukers. Het AD schrijft dat 'veel' mensen denken dat er meer is gebeurd dan wat de reisgenoten verklaard hebben. Volgens de 34-jarige man is dat onzin.

"Er is gewoon niet zoveel geks gebeurd." Hoffmann zou besloten hebben terug naar huis te gaan. In plaats van een kortere weg te vinden, is hij verdwaald volgens Breukers. "We hebben nog twintig minuten gewacht onder een boom, maar Joey kwam niet terug. Toen zijn wij ook weggegaan. We konden daar moeilijk blijven."

Hoffmann werd na wekenlang zoeken teruggevonden in de omgeving van de plaats waar het drietal voor het laatst samen had gekampeerd. BjŲrn en Derya moesten in Turkije blijven, ondanks dat ze niet meer verdacht waren. Ze mochten anderhalve maand geleden het land verlaten, zegt Breukers.
American Airlines-systeem gedroeg zich als kerstman: veel te veel piloten krijgen vrij
30 November 2017, 12:24 Volkskrant
American Airlines, de grootste luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Staten, worstelt met Ryanair-eske problemen. Door een pijnlijke systeemfout hebben veel te veel piloten vrij gekregen voor de kerstperiode. Duizenden vluchten dreigen te vervallen, zo waarschuwt de vakbond van American Airlines-piloten. Zo'n 15 duizend voor december geplande vluchten zitten zonder piloot, zegt de Allied Pilots


22 jobs bedreigd door faillissement tuincentrum Lanscap
28 November 2017, 20:42 Gazet v. Antwerpen

De koophandelsrechtbank in Turnhout heeft dinsdag Lanscap in Herenthout, actief in tuindiensten, failliet verklaard. Het bedrijf zat in financiŽle problemen. De curator gaat op zoek naar een overnemer. Ontslag voor de 22 personeelsleden dreigt.
Mbo-student wordt met dood bedreigd na respectloze video over ouderen
23 November 2017, 21:18 NOS nieuws

"Kan iemand mij even uitleggen waarom ik in de stad moet gaan lopen met deze oude mensen? (...) Ik schaam me kapot." Dat is te horen in een video van een Rotterdamse mbo-student die een bejaarde vrouw in een rolstoel vooruit duwt in een winkelstraat. Daar is de student overduidelijk niet blij mee.

Het filmpje heeft veel kritiek ontvangen. En het meisje, genaamd Valentina, kreeg doodsbedreigingen. Ze gaat aangifte doen, laat haar moeder Viviana aan de NOS weten.

"Ik heb hier geen tijd voor. Mag ik alsjeblieft naar huis?", gaat het filmpje verder. Valentina maakte het filmpje toen ze op stap ging met bewoners van een oudereninstelling waar ze stage loopt. Ze volgt aan het Albeda College een opleiding tot medewerker in de zorg.

Valentina plaatste het filmpje gisteren op Snapchat. Daar ontving ze veel boze reacties. Ze reageerde hierop met een tweede filmpje, waarin ze haar verbazing uitsprak. "Als ik dit wil plaatsen op mijn Snapchat, dan doe ik dat. Ook al film ik jouw opa, je moeder, je tante."

Dat was niet slim, zegt haar moeder. "Die uitspraken waren niet goed, maar ze heeft het recht om fouten te maken. Ze had nooit gedacht dat het zoveel aandacht zou krijgen. Het is gewoon pubergedrag, ze heeft geen hekel aan ouderen."

Waarschijnlijk past de stage niet bij haar, gaat de moeder verder. "Dit is misschien niet de richting waar ze blij van wordt, maar ze heeft nog steeds respect voor ouderen." Valentina heeft inmiddels haar excuses aangeboden in een derde filmpje. Momenteel maakt ze nog een tweede excuusvideo.

Schorsing

Het Albeda College heeft in een verklaring laten weten "zeer ontstemd en verrast" te zijn. "Voor ons is het glashelder dat dit niet past bij de beroepshouding die wij van onze studenten verwachten", is te lezen. Valentina is de komende tijd geschorst. Het is onduidelijk of ze de opleiding mag afkmaken, zegt haar moeder.

De beelden zijn inmiddels niet meer te bekijken. Video's zijn maar 24 uur te zien op Snapchat. "Eigenlijk had ze de filmpjes meteen moeten verwijderen. Maar ja, het is nog een kind. Ze is nog jong en snapt sommige dingen niet. Ik hoop gewoon dat de bedreigingen ophouden, ik straf haar hier zelf wel", sluit de moeder af.
Ex-advocate Chodiev voelt zich bedreigd
23 November 2017, 07:36 Skynet
Catherine Degoul, de Franse advocate die in 2011 in Brussel een minnelijke schikking afdwong voor Patokh Chodiev, leeft ondergedoken. Dat berichten De Standaard, Le Soir, Le Vif en Mediapart donderdag.


Limburgse burgemeester met de dood bedreigd na massale drijfjacht op everzwijnen
20 November 2017, 16:36 Gazet v. Antwerpen

Burgemeester Jan Dalemans ((HE) van Hechtel-Eksel is na de grootse drijfjacht op everzwijnen in ons land met de dood bedreigd. Dat vernam de redactie van de regionale zender TV Limburg uit goede bron en is door de burgemeester bevestigd. De bloederige beelden van de geschoten everzwijnen maakten gemengde reacties los. Niet iedereen staat achter de jacht als oplossing voor de grote populatie evers.
Straatkip- en haan op Vogelenmarkt zijn bedreigd
16 November 2017, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Heb jij de kip en de haan gezien? Het is de vraag van de dag op het Theaterplein in Antwerpen. Kristof, een haan die zo?n drie jaar geleden ontsnapt is uit een kraam op de Vogelenmarkt, en Sofie, de kip die hem gezelschap houdt, scharrelen hier vrolijk op de terrasjes rond. Maar vorige week werd na klachten van bewoners de stad ingeschakeld om het duo te vangen.
Kempenaar op internet met de dood bedreigd omdat hackers hem van misbruik beschuldigen
12 November 2017, 16:00 Gazet v. Antwerpen

Een man uit de Kempen wordt op het internet met de dood bedreigd, nadat een hacker hem te kijk zette en van misbruik betichtte. De man wordt ervan beschuldigd compromitterende beelden van jonge meisjes te hebben verspreid. Op internet jutten mensen elkaar op om hem ?thuis een lesje te gaan leren?. ?Ik kan mij niet verstoppen: ik heb een enkelband?, zo reageert T.V.
Heisa in BraziliŽ: teamleden van Lewis Hamilton werden bedreigd met vuurwapens
11 November 2017, 14:06 Gazet v. Antwerpen

De strijd in de Formule 1 is gestreden, de laatst GP?s zijn niet meer van tel in de WK-stand. Lewis Hamilton kroonde zich voor de vierde keer tot wereldkampioen Formule 1. Maar het is geen gezellig uitje naar BraziliŽ geworden voor de Brit. Vrijdag werden leden van zijn team met vuurwapens bedreigd toen ze het circuit verlieten. Dat onthulde de rijder zelf via sociale media.
Nieuw dieptepunt Jemen: miljoenen mensen met hongerdood bedreigd door blokkade Saoedi-ArabiŽ
10 November 2017, 12:12 Volkskrant
De humanitaire situatie in Jemen heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Nu Saoedi-ArabiŽ de toegangswegen over land, water en lucht sinds maandag blokkeert, worden miljoenen inwoners met de hongerdood bedreigd. De Verenigde Naties en meer dan twintig hulporganisaties hebben Saoedi-ArabiŽ opgeroepen met onmiddellijke ingang humanitaire hulp toe te laten. Gebeurt dit niet, dan leidt dat tot 'de grootst


Satirisch blad ?Charlie Hebdo? weer ernstig bedreigd: ?We gaan jullie kelen, tweede ronde in het vizier?
9 November 2017, 02:30 Gazet v. Antwerpen

Het Franse parket onderzoekt de bedreigingen tegen het satirische blad Charlie Hebdo, na een cover die de draak steekt met islamgeleerde Tariq Ramadan die beschuldigd wordt van verkrachting.
'Klaverjassen wordt met uitsterven bedreigd'
3 November 2017, 22:42 NOS nieuws

De drijvende kracht achter het NK Klaverjassen zegt dat het kaartspel met uitsterven wordt bedreigd. Zondag begint het Nederlands kampioenschap in Hoenderloo, maar de interesse is niet groot. Het aantal deelnemers aan het NK is de afgelopen vijftien jaar bijna gehalveerd.

In 2002 deden nog 66 koppels mee, nu zijn dat er nog maar 34, zegt organisator Jan Kokke tegen Omroep Gelderland. "Bij toernooien loopt het schrikbarend terug. Er komt geen jeugd bij."

Bij zijn eigen vereniging, kaartclub De Koning in Arnhem, ziet Kokke dezelfde trend. De club is opgericht in 1994 en kende ooit tijden dat een ledenstop nodig was. Maar die tijden zijn al lang voorbij: Kokke vraagt zich af of over tien of twintig jaar nog wel wordt geklaverjast.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be