NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Bedreigd

2News.be / Trefwoorden / Bedreigd

Formatievlog #25: Xander bedreigd, smokings en Prinsjesdag
Vrijdag, 20:24 NOS nieuws

Met hun smoking en glaasje cava bleven de NOS-vloggers deze week niet onopgemerkt op het Binnenhof. Ze hadden dan ook wat te vieren: Formatievlog #25, een jubileumeditie. Of, in de woorden van Joost: "De formatie duurt dan wel veel te lang, maar vlogtechnisch is dit wťl een feest."

Het andere feest deze week was natuurlijk Prinsjesdag. Xander was al vroeg van de partij om in mistig Den Haag verslag te doen van de voorbereidingen. Alleen werd niet alles wat hij in het NOS Journaal vertelde hem in dank afgenomen. De Marinierskapel van de Koninklijke Marine vergelijken met een 'hoempapaband' was misschien ook niet erg slim, erkent Xander nu. "Het was allemaal niet zo bedoeld."

Verder in Formatievlog #25: het eerste inhoudelijke besluit van de onderhandelaars, Xander krijgt het 'derde dinsdag in september'-koffertje in handen (maar of minister Dijsselbloem daar nu zou blij mee was?) en Joost maakt 'Ruige Ronny'-radio.
Jef Vermassen met de dood bedreigd na proces-Clottemans: ?Dat was erover?
Dinsdag, 18:00 Gazet v. Antwerpen

Jef Vermassen is na het proces tegen Els Clottemans met de dood bedreigd. Dat vertelt hij dinsdagavond in de derde aflevering van het VTM-programma ?Vermassen?, over de carriŤre van de bekendste strafpleiter van ons land.
Kinderen bedreigd en beroofd in woning Bergen op Zoom
16 September, 13:49 NOS nieuws

Twee kinderen van 9 en 15 jaar zijn gisteravond bedreigd en beroofd in hun huis in Bergen op Zoom. De jonge overvallers bedreigden de jongens met een mes en namen waardevolle spullen mee. Ze waren alleen thuis.

Kort na 21.00 uur werd aan de voordeur gerammeld. De oudste deed open en werd tegen de grond geslagen. Vervolgens moest hij kostbare spullen in het huis aanwijzen. De andere inbreker hield intussen zijn broertje in bedwang.

Ze zijn er vandoor gegaan met elektrische apparatuur, een mobiele telefoon en wat geld. De broers hebben daarna iemand op straat gevraagd de politie te bellen, meldt Omroep Brabant.

Agenten vonden een deel van de buit terug in een achtertuin. De politie is nog op zoek naar de daders. Ze zijn vermoedelijk ongeveer 16 jaar.
170 tijdelijke banen bedreigd bij Case New Holland Zedelgem
12 September, 15:24 De Tijd
14:59 Begin 2019 dreigen er 170 van de 300 tijdelijke banen bij landbouwmachineproducent Case New Holland in Zedelgem verloren te gaan.


Draghi : 'Vrije wereldhandel is bedreigd
25 Augustus, 22:06 De Tijd
21:51 ECB-voorzitter noemt een open wereldhandel een absolute vereiste. Maar dat impliceert geen laksheid inzake financiŽle regulering


Gemeente Zaltbommel regelmatig bedreigd met explosieven
17 Augustus, 22:12 NOS nieuws

De gemeente Zaltbommel wordt sinds december 2015 regelmatig bedreigd met explosieven. Daarom zijn er extra veiligheidsmaatregelen genomen. Op het gemeentekantoor is regelmatig extra beveiliging en er ligt een dik betonblok voor de deur.

De extra veiligheidsmaatregelen zijn genomen als gevolg van een algemene veiligheidsanalyse, maar ook door een aantal dreigtelefoontjes. Die komen van een man die in de regio bekend staat als 'de bommenman'. Omroep Gelderland schrijft dat de man dreigde met explosieven en regelmatig de woorden 'ik kom je vermoorden' in de mond nam.

De politie bevestigt dat het gaat om een verward persoon met criminele connecties en familie in Zaltbommel. "Wij weten precies wie deze man is", zegt een politiewoordvoerder. Hij zou momenteel in Marokko verblijven. De politie sluit niet uit dat hij wordt aangehouden zodra hij weer in Nederland is.

'Meerdere instanties slachtoffer'

De gemeente Zaltbommel deed al meerdere malen aangifte tegen de bommenman, zijn bedreigingen komen namelijk met vlagen. "Als we een telefoontje hebben gehad, scherpen we de beveiliging tijdelijk aan en doen we aangifte", licht een woordvoerder van de gemeente toe. "Het betonblok blijft tot oktober liggen, daarna worden ze vervangen door rampalen."

Instellingen in Tiel, Vught en Den Bosch waren volgens de berichtgeving van Omroep Gelderland eerder al slachtoffer van bedreigingen van de man. "De man bedreigde meerdere instanties en gemeenten. Het zijn telkens valse meldingen, maar veel mensen hebben er last van", laat de gemeente weten.
Huizen in buurt van Athene bedreigd door bosbranden
14 Augustus, 15:00 Skynet
In de buurt van de Griekse hoofdstad Athene, is vandaag het dorp Oropos ontruimd als gevolg van de bosbranden aan de Griekse kust. Ook verschillende vakantiewoningen in de buurt worden door het vuur bedreigd.


Enige vriend van Dutroux bedreigd in gevangenis
7 Augustus, 10:36 Gazet v. Antwerpen

De enige gedetineerde van Nijvel die metDutroux wil spreken is door andere gevangenen bedreigd. De medegedetineerde, een ex-politieman die een straf uitzit voor moord, is de enige die ingegaan is op een vraag van de gevangenis om met Dutroux te praten.
Opgepakt en bedreigd omdat hij homo is, maar Rus Alexťy blijft betogen
1 Juli, 20:00 NOS nieuws

"Sinds ik in Nederland ben, heb ik eindelijk wat rust kunnen vinden. Ik kom uit een lastige situatie in Rusland", zegt lhbt-activist Alexťy uit Sint-Petersburg.

In een cafť in Den Haag vertelt hij dat zijn leven de afgelopen jaren in een stroomversnelling is geraakt. Hij kwam uit voor zijn geaardheid, demonstreerde voor gelijke rechten, werd opgepakt, verloor zijn baan en dook de afgelopen drie maanden onder in Nederland.

Wat een verschil met zijn vaderland, verzucht hij. "Voor het eerst voel ik me veilig als ik agenten op straat zie lopen. In Rusland werd ik dan juist bang."

Alexťy (34) werd al eens opgepakt omdat hij demonstreerde voor meer tolerantie voor lhbt'ers. Hij kwam er vanaf met een boete, met veel zijn vrienden liep het slechter af. Zij belandden in de cel. En sommigen zitten daar nog steeds.

In de Russische maatschappij worden homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders de afgelopen jaren steeds minder geaccepteerd, vertelt hij. Dat heeft volgens hem vooral te maken met de manier waarop de regering en lokale politici zich opstellen.

In 2013 werd in Rusland een wet van kracht die 'propaganda voor homoseksualiteit' verbiedt. Westerse media spreken van een anti-gay-wet. Alexťy wil zo ver niet gaan. "Maar ik zie wel dat mensen op straat meer tegen homo's zijn gekant. Lhbt'ers worden vaker nageroepen of bedreigd."

Na de invoering van de wet dacht Alexťy eraan Rusland te verlaten. Maar een kerkdienst in zijn woonplaats bracht hem op andere gedachten. De priester die de dienst leidde, vertelde dat ook lhbt'ers trots op zichzelf mogen zijn. "Een krachtige boodschap, die echt binnenkwam."

Hij besloot dat hij zelf ook iets wilde doen en begon nieuws over homoseksuelen op te zoeken op internet. Hij vertaalde en verspreidde de berichten op sociale media en de website van zijn kerkgemeenschap. Zijn doel: mensen iets leren over homoseksualiteit en het vergroten van de tolerantie. Ook ging hij samen met anderen de straat op om te laten zien dat lhbt'ers de nieuwe wet niet zomaar accepteerden.

Door de wet is homofobie normaler geworden in de Russische maatschappij, zegt de mensenrechtenactivist. Op televisie en in andere staatsmedia is het verboden om te praten over homoseksualiteit. Volgens de autoriteiten en de Russisch-orthodoxe kerk is homoseksualiteit een bedreiging van de traditionele christelijke en familiaire waarden.

Alexťy had in de jaren daarvoor al kennisgemaakt met de angst voor homoseksualiteit die heerst bij sommige Russen. Hij verloor zijn baan omdat hij liet doorschemeren dat hij op mannen viel. "Als ze me vroegen of ik al getrouwd was, zei ik dat ik nog geen geschikte man had gevonden", vertelt hij.

Niet lang daarna stroomden de klachten van collega's binnen. Zijn salaris werd tot twee keer toe verlaagd. "Het werken werd mij onmogelijk gemaakt. Toen kreeg ik door dat ik daar niet verder kon gaan. Een heel vervelend gevoel."

De activist ziet dat het steeds lastiger wordt om iets te doen aan de afnemende tolerantie in Rusland. De laatste jaren treedt de politie harder op tegen lhbt-demonstranten. In mei van dit jaar werden in Sint-Petersburg betogers opgepakt. De arrestanten wilden laten zien dat ze meeleven met homo's in TsjetsjeniŽ, die worden gearresteerd en gemarteld.

Staatsmedia doen de berichten over de vervolgde homo's af als "propaganda uit het Westen", zegt Alexťy. Door die houding denken mensen op straat dat ze lhbt'ers slecht kunnen behandelen, zegt hij. Alexťy vertelt dat hij een tijd terug werd aangesproken door een streng-christelijke man, omdat hij een regenboogsticker op zijn laptop had geplakt. "Die man begon een heel betoog over een negatieve invloed die ik zou hebben op zijn kinderen. Vervolgens probeerde hij mijn laptop in tweeŽn te breken."

Toch vindt Alexťy dat hij geluk heeft gehad. "Ik ben tenminste niet fysiek aangevallen. Dat is anderen wel overkomen." Over de toekomst van lhbt-rechten in Rusland is hij vrij somber. "Als we iets willen veranderen is protesteren niet genoeg. Het zal vanuit de Russen zelf moeten komen. Alleen als meer mensen uit de kast komen en stoppen met het leiden van een dubbelleven kunnen we echt iets veranderen."

Zelf keert hij volgende week terug naar Sint-Petersburg. Daar gaat hij door met zijn werkzaamheden. Hij blijft lhbt-rechten onder de aandacht brengen en is niet bang om opnieuw de straat op te gaan. Zijn hoop is dat homoseksualiteit binnenkort meer geaccepteerd wordt in Rusland.

Als zijn vaderland iets meer op Nederland zou lijken, zou dat mooi zijn, zegt Alexťy. "Hier wordt homoseksualiteit gezien als normaal en worden lhbt-organisaties gesteund door de overheid. Sowieso heb ik het idee dat Nederlanders sociaal en verantwoordelijk zijn." Tijdens zijn tijd in Groningen heeft hij hernieuwde kracht gevonden, vertelt hij. "Ik voel me relaxed hier. Behalve misschien tijdens dit gesprek, toen ik over de situatie in Rusland vertelde."
Inktspotprijs wordt in voortbestaan bedreigd, en dat is slecht voor de democratie
28 Juni, 16:19 Volkskrant
Doodzonde dat Stichting Democratie & Media stopt met financiŽle ondersteuning van de Inktspotprijs. Er zijn jaarlijks 75 prijzen voor journalisten. In een artikel uit 2016 noemt de NRC journalisten dan ook 'kampioen zelffelicitatie'. Voor politiek cartoonisten is er maar ťťn prijs: de Inktspotprijs, die jaarlijks de beste politieke prent beloont. Maar nu de grootste sponsor, Stichting Democratie e


Vier doden bij aanval taliban in Pakistan - Media bedreigd
13 Februari, 12:18 Skynet
De koepelorganisatie van de taliban in Pakistan, Tehrik-e Taliban (TTP), heeft twee aanvallen met vier doden opgeŽist. In een maandag verspreide verklaring eisen ze de aanval op de tv-zender Saama TV in Karachi op. Daarbij werd zondag een jonge cameraman gedood.


Apotheker bedreigd met matrak die op deegrol lijkt
11 Februari, 15:06 Gazet v. Antwerpen

Een man die gewapend was met een matrak, die op een deegrol leek, heeft vrijdag in de late namiddag de apotheek in de Kwakkelenberg overvallen. Hij roofde de inhoud van de kassa.
Amerikaanse rechters bedreigd na opschorten inreisverbod
10 Februari, 21:06 Volkskrant
Enkele rechters betrokken bij het juridische gevecht over president Trumps omstreden inreisverbod hebben bedreigingen ontvangen. De Amerikaanse politie heeft daarop hun bewaking opgevoerd, meldt CNN vrijdag. Volgens de televisiezender is het niet duidelijk om wat voor bedreigingen het gaat, maar neemt de US Marshals Service, die belast is met de bewaking van rechters, de dreigementen ernstig. Het


Ook Brussels Airlines bedreigd door strengere geluidsnormen
3 Februari, 01:18 De Tijd
01:01 De strengere Brusselse geluidsnormen ?vormen een bedreiging voor de exploitatie van de luchthaven?.


Kardashian niet met wapen bedreigd tijdens juwelenroof
29 Januari, 14:24 Skynet
Een hoofdverdachte van de spectaculaire roofoverval op de Amerikaanse celebrity Kim Kardashian in Parijs heeft ontkend haar met een wapen bedreigd te hebben. "We hebben (...) geen wapens gebruikt. Het was een gewone overval", zei de 60-jarige Aomar Ait Khedache, bijgenaamd "Le Vieux" volgens de krant Le Monde aan de speurders.


200 jobs bedreigd bij JLG
26 Januari, 14:12 De Tijd
14:07 Bij het hoogtewerkersbedrijf JLG in Maasmechelen is de intentie tot sluiting aangekondigd.


Een half miljoen jonge kinderen in Nigeria door hongerdood bedreigd
25 Januari, 19:18 Skynet
Wegens het conflict met de moslimterreurorganisatie Boko Haram zijn in het noordoosten van Nigeria een half miljoen jonge kinderen met de hongerdood bedreigd. Het leven van de extreem ondervoede kinderen is in gevaar, indien ze niet snel hulp krijgen, zei Toby Lanzer, die bij de Verenigde Naties voor de humanitaire hulp in de Sahelzone bevoegd is.


Groningse weidsheid bedreigd door hoogspanningsmasten
24 Januari, 02:12 Volkskrant
Overal in het weidse Groningse landschap staan hoogspanningsmasten. Dat is al niet erg fraai, maar nu moeten ze ook nog flink groter worden. Kan al die hoogspanning niet onder de grond? Het zwanenpaar valt nauwelijks op tussen de sneeuwresten op het grasland langs de Oude Ae. De winter verstilt de wereld rond de brede sloot, met enkele smalle betonpaden nu nog de enige scheidslijn in vlak en ledig


School en klasgenoten van jongen die zelfmoord pleegde bedreigd
11 Januari, 15:48 NOS nieuws

Bij de school van de 15-jarige Tharukshan Selvam zijn bedreigingen binnengekomen.†Ook klasgenoten van de jongen die zondagavond zelfmoord pleegde, zijn bedreigd.†De school in Heerlen heeft aangifte†gedaan, zegt directeur Frank Schings.

Op het internet circuleren foto's van de klas van Tharuksan, met daarop cirkels om†de hoofden van vier leerlingen die hem zouden hebben gepest.†De school heeft veiligheidsmaatregelen genomen. Zo lopen er bewakers rond.

Volgens zijn familie maakte Tharuksan een einde aan zijn leven†omdat hij†werd gepest en hebben de school en de gemeente veel te weinig gedaan om te helpen. Maar mogelijk hebben ook andere factoren een rol gespeeld.†

De gemeente liet het gisteravond bij de mededeling dat een expertisecentrum in gesprek was met de jongen en dat het†verschrikkelijk is dat de contacten niet hebben kunnen voorkomen dat hij zelfmoord heeft gepleegd.†

Vanavond geven de school en de gemeente een toelichting. Directeur Schings van de school noemt het uitermate belangrijk dat de onderste steen boven komt.††
Schrijver Celal Altuntas bedreigd na interview in de Volkskrant
8 Januari, 19:00 Volkskrant
Maatschappelijk werker en schrijver Celal Altuntas (44) wordt uitgescholden voor 'terrorist' en neergezet als 'een gevaar voor Nederland'. Hij moet zijn excuses aanbieden en ophouden 'marionet te zijn van de Nederlanders, voordat het te laat is'. Aanleiding voor de golf van intimidaties en bedreigingen is het interview met Altuntas in de Volkskrant van vrijdag, waarin hij stevige kritiek uit op de

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be