NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Bathurst

2News.be / Trefwoorden / Bathurst

12H Bathurst: WRT op polepositie!
18 Februari, 00:00 Autosport
Twee Belgen starten vanavond op polepositie voor de 12 Uur van Bathurst, openingsmanche van de Intercontinental GT Challenge, weliswaar dankzij een rondetijd van hun Zuid-Afrikaanse teamgenoot. Sheldon van der Linde, die het stuur deelt met Dries Vanthoor en Charles Weerts, was met de BMW M4 GT3 van WRT te snel voor de concurrentie in de Shoot-out.

Lees meer: 12H Bathurst: WRT op polepositie!


12H Bathurst: Laurens Vanthoor en Alessio Picariello met Manthey EMA
4 Februari, 00:03 Autosport
Manthey EMA zal twee Porsche?s 911 GT3 R inzetten bij de 12 Hours of Bathurst, de eerste manche van de Intercontinental GT Challenge. Onder de rijders die wagens zullen bemannen bevinden zich twee Belgen, Laurens Vanthoor en Alessio Picariello.

Lees meer: 12H Bathurst: Laurens Vanthoor en Alessio Picariello met Manthey EMA


12H Bathurst: WRT met Rossi, Marciello en drie Belgen
14 Januari, 00:02 Autosport
WRT staat ook in 2024 met twee exemplaren van de BMW M4 GT3 aan de start van de 12 Uur van Bathurst, openingswedstrijd van de Intercontinental GT Challenge (IGTC). Het vertrouwt daarvoor op drie Belgen: enerzijds Dries Vanthoor en Charles Weerts, anderzijds Maxime Martin.

Lees meer: 12H Bathurst: WRT met Rossi, Marciello en drie Belgen


Bathurst: Yann Ehrlacher topt vrije oefenrit 2
14 November 2023, 00:01 Autosport
De deelnemers aan de Kumho TCR World Tour zijn geland bovenop Mount Panorama, decor voor het tweede Australische TCR-luik alvorens een week later in Macau de finale te betwisten. Circuitkennis is in dit simulatortijdperk niet langer doorslaggevend. Dat bleek nog maar eens uit de uitslag van de tweede vrije oefensessie op de roemruchte, 6.213km lange tobogan in Bathurst waar nieuwkomer Yann Ehrlacher (Cyan Racing) vrijdag zowaar de snelste tijd op de klokken zette na door motorproblemen free practice 1 te hebben gemist.

Lees meer: Bathurst: Yann Ehrlacher topt vrije oefenrit 2


Bathurst 12H: Twee op een rij voor SunEnergy 1 in recordbrekende thriller
10 Februari 2023, 00:06 Autosport
Nadat het SunEnergy 1 AKKodis ASP Team Mercedes vorig jaar als Pro-Am de algemene winst behaalde in de Bathurst 12 Hour, maakte het voor deze editie de opstap naar de Pro-klasse. Dat Jules Gounon, Luca Stolz en Kenny Habul dit nog eens over konden doen leek onwaarschijnlijk, maar het trio bewees het tegendeel door voor de Manthey EMA Motorsport Porsche en de GruppeM Racing Mercedes te eindigen. Dat in een record brekende editie. Ook Team WRT deed het niet onaardig en eindigde net naast het podium.

Lees meer: Bathurst 12H: Twee op een rij voor SunEnergy 1 in recordbrekende thriller


Bathurst 12H: Alles wat u moet weten over de editie 2023
5 Februari 2023, 00:04 Autosport
Dit weekend staat met de iconische Bathurst 12 Hour de eerste manche van de Intercontinental GT Challenge 2023 op het programma. Na een jaar afwezigheid in 2021 en het opschuiven naar een latere datum in 2022, staat de race op Mount Panorama weer gepland op zijn vertrouwde datum in februari. De race verliest wel wat deelnemers tegenover de laatste race voor COVID de wereld in bedwang hield, maar kan wel rekenen op een top deelnemersveld. Een overzicht van wat u kan verwachten, inclusief het tijdschema van alle sessies.

Lees meer: Bathurst 12H: Alles wat u moet weten over de editie 2023


Bathurst 12H: Team WRT #32 gediskwalificeerd na shootout
5 Februari 2023, 00:03 Autosport
Deze avond om 19:45 uur Belgische tijd start de Bathurst 12 Hour, nadat vannacht de kwalificaties werden verreden. Na afloop van de shootout waarin Maro Engel de pole pakte voor GruppeM Racing, onderging het klassement twee niet onbelangrijke wijzigingen. Zowel de Team WRT #32 BMW van Dries Vanthoor/ Charles Weerts/Sheldon van der Linde als de #74 Audi Sport Team MPC Audi R8 LMS van o.m. Christopher Haase werden immers gediskwalificeerd.

Lees meer: Bathurst 12H: Team WRT #32 gediskwalificeerd na shootout


Bathurst 12H: vier Belgen op de finale deelnemerslijst
28 Januari 2023, 00:03 Autosport
Dit weekend moet nog eerst de Rolex 24 at Daytona verreden worden, of de volgende klassieker staat al aan de deur met de Bathurst 12 Hour. Na twee jaar in het vagevuur wegens corona heeft de wedstrijd terug zijn gebruikelijke datum in februari gekregen, al ziet men de deelnemerslijst wel lichtjes afslanken van 28 naar 26 wagens. Wel zijn nu alle namen van piloten gekend en terwijl de deelnemerslijst zeer Australisch kleurt, staan er ook vier Belgen aan de start en drie daarvan met dank aan Team WRT.

Lees meer: Bathurst 12H: vier Belgen op de finale deelnemerslijst


Bathurst 12H: 28 wagens op de deelnemerslijst
13 Januari 2023, 00:03 Autosport
Na de lastige jaren wegens COVID vindt de Bathurst 12 Hour terug haar vertrouwde plek begin februari op de kalender en wordt tevens de seizoensopener van de Intercontinental GT Challenge. 28 wagens zullen zich wagen aan het Mount Panorama Circuit, daarvan zijn 22 GT3's. Daar wordt dan nog eens een onderverdeling in aangebracht, tussen de Pro-teams vinden we twee wagens van Team WRT terug.

Lees meer: Bathurst 12H: 28 wagens op de deelnemerslijst


12H Bathurst: WRT met BMW-fabrieksrijders Vanthoor en Weerts
10 December 2022, 00:01 Autosport
WRT schakelt over naar BMW en dat zal de concurrentie geweten hebben: het Belgische team heeft vandaag bekendgemaakt dat het zowel de 24 Uur van Dubai als de 12 Uur van Bathurst - openingsrace van het IGTC (Intercontinental GT Challenge) - op zijn kalender heeft genoteerd. Charles Weerts en Dries Vanthoor, benoemd tot fabrieksrijders van BMW, zullen aan het stuur zitten van de M4 GT3.

Lees meer: 12H Bathurst: WRT met BMW-fabrieksrijders Vanthoor en Weerts


Bathurst 12H: 20 wagens aan de start, maar 15 GT3's
7 Mei 2022, 00:03 Autosport
Een week voor het aanvatten van de Bathurst 12 Hour werd de deelnemerslijst bekend gemaakt voor de ondertussen klassieker op Mount Panorma. Daarop prijken 20 wagens, waarvan vijftien GT3's. Een logische daling in aantal tegenover 2020, waar toen nog in februari 34 wagens de start namen. Dit natuurlijk omdat de huidige datum recht in het Europese seizoen valt. Wel jammer is dat er maar vier constructeurs op de grid vertegenwoordigd zijn.

Lees meer: Bathurst 12H: 20 wagens aan de start, maar 15 GT3's


Bathurst 12H: SRO voert een wijziging in klassestructuur door
27 Februari 2022, 00:04 Autosport
Het is een lastig jaar om de Bathurst 12 Hour georganiseerd te krijgen. Nadat SRO de wedstrijd tot tweemaal toe moest verzetten, werd uiteindelijke de datum van 13 tot 15 mei geprikt. Maar gezien dit onder meer midden in het Europees seizoen valt, heeft men besloten om in deze editie de Pro-Am's als topklasse te laten rijden. Het zal tevens ook het startschot zijn voor het seizoen van de GT World Challenge Australia.

Lees meer: Bathurst 12H: SRO voert een wijziging in klassestructuur door


Bathurst 12H datum vastgelegd
19 Maart 2018, 16:12 Autosport
De datum voor de editie 2019 van de Bathurst 12 Hour is bekendgemaakt. De uithoudingswedstrijd, die sinds enkele jaren deel uitmaakt van de Intercontinental GT Challenge, zal volgend seizoen opnieuw begin februari verreden worden, meer bepaald van 1 tot 3 februari.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn