NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Banen


Busproductie Van Hool verdwijnt uit Vlaanderen, honderden banen op de tocht
8 Maart, 00:00 De Tijd
23:52 De crisismanager bij Van Hool heeft voorlopig geen private partner gevonden om de busbouwer te stutten, blijkt na overleg met de banken en de Vlaamse regering. De productie van bussen verdwijnt uit Ko...


Hue-fabrikant Signify schrapt duizend banen, waarvan deel in Nederland
27 Januari, 00:01 Tweakers
Signify gaat duizend banen schrappen. Een deel daarvan zijn banen in Nederland. Het bedrijf zegt tijdens de presentatie van zijn jaarcijfers dat het moet bezuinigen en dat het 200 miljoen euro per jaar wil besparen.


Tientallen banen verdwijnen door reorganisatie Roompot en Landal
23 Januari, 00:03 NU.NL - Economie
Roompot en Landal Greenparks gaan banen schrappen, omdat de kantoororganisaties worden samengevoegd. Volgens vakbond FNV raakt de reorganisatie bijna driehonderd medewerkers. Daarvan zou ongeveer een derde het bedrijf moeten verlaten.


Tata Steel sluit hoogovens in Wales: 2.800 banen gaan verloren
22 Januari, 00:07 Skynet Economie
Het Indiase staalconcern Tata Steel heeft vrijdag bevestigd dat het van plan is om hoogovens te sluiten in zijn fabriek in Port Talbot, in Wales. Daarbij gaan tot 2.800 banen verloren.


Google schrapt opnieuw honderden banen
16 Januari, 00:10 NU.NL - Tech
Net als in 2023 begint Google het nieuwe jaar met een grote ontslagronde. Daarbij staan honderden banen op de tocht. De ontslagen vallen op de afdelingen die zich bezighouden met Google Assistent, smartphones, slimme horloges en thermostaten.


Citigroup wil op middellange termijn 20.000 banen schrappen
15 Januari, 00:03 Skynet Economie
Citigroup is van plan om op middellange termijn wereldwijd zowat 20.000 banen te schrappen. Dat meldt de Amerikaanse bank, die zijn slechtste kwartaal in vijftien jaar rapporteerde.


Ook bij Discord verdwijnen banen
15 Januari, 00:00 Emerce
2024 zet de vorig jaar ingezette trend van ontslagen voort. Na Amazon en Google zet ook game(chat)platform Discord mensen op straat.


Banen weg bij Volkswagen door grote reorganisatie
30 November 2023, 00:03 AutoBlog

Die reorganisatie en het schrappen van de banen moet miljarden opleveren Het is niet altijd leuk om werknemer te zijn bij een groot bedrijf. Je weet dat het enige doel van zo’n firma is om zo veel mogelijk winst te maken en als je slechts een pion bent in het hele spel, is de kans […]

Dit artikel Banen weg bij Volkswagen door grote reorganisatie verscheen eerst op Autoblog.nl.




Votquenne legt boeken neer, 70 banen bedreigd
1 November 2023, 00:07 Skynet Economie
Het bouwbedrijf Votquenne, gespecialiseerd in funderingswerken, heeft aangekondigd dat het de boeken neerlegt. Dat melden l'Avenir en de RTBF. De banen van een zeventigtal werknemers van het bedrijf uit het Henegouwse Trazegnies staan op de helling.


Vijfenvijftig banen bedreigd bij Saint-Gobain in Eupen
1 November 2023, 00:07 Skynet Economie
De directie van Saint-Gobain Innovative Materials Belgique heeft haar intentie aangekondigd om haar fabriek in Eupen, in de provincie Luik, tegen het einde van het jaar te sluiten. Dat meldt de christelijk vakbond CSC dinsdag. In totaal zijn 55 banen bedreigd. Dinsdag vindt een algemene vergadering plaats om de werknemers te informeren.


Nokia schrapt tot veertienduizend banen om winst op peil te houden
26 Oktober 2023, 00:08 NU.NL - Tech
Nokia schrapt tot veertienduizend banen om kosten te besparen. Die ingreep moet de winstgevendheid op peil houden, meldt het Finse techbedrijf donderdag in een update over zijn strategie. Hoeveel banen in Nederland verdwijnen, is onduidelijk.


Shell-topman schrapt tweehonderd banen in duurzame energie
26 Oktober 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Shell gaat tweehonderd banen schrappen die te maken hebben met duurzame energie. Ook gaat het olie- en gasconcern de activiteiten op het gebied van lichte waterstofvoertuigen verminderen. In plaats daarvan wil het zich meer op zwaar transport en industrie richten.


Kledingketen Score failliet, banen van 450 medewerkers op de tocht
25 Juni 2023, 00:05 NU.NL - Economie
Jeanswinkelketen Score is vrijdag failliet verklaard door de rechtbank in Zutphen. Ook het spijkerbroekenmerk Chasin', dat van dezelfde eigenaar is, valt onder het bankroet. Door het faillissement komen de banen van zo'n 450 medewerkers in gevaar.


Monopoly-maker ziet omzet kelderen na corona en moet banen schrappen
30 April 2023, 00:05 NU.NL - Economie
Speelgoedmaker Hasbro heeft zijn omzet het afgelopen kwartaal zien kelderen. Het bedrijf achter Monopoly, Peppa Pig en My Little Pony laat daarom minstens duizend medewerkers vertrekken.


Honderd banen op de tocht bij toeleverancier VDL Nedcar in Nederlands-Limburg
15 April 2023, 00:02 Skynet Economie
De Nederlandse vestiging van International Automotive Components (IAC), net over de grens in Born, lijkt het eerste grote slachtoffer van het stilvallen van de autoproductie bij VDL Nedcar, ook in Born. Toeleverancier IAC, waar nu zowat 100 mensen werken, sluit de deuren in februari volgend jaar. Dat meldt De Limburger.


De banen die het meest bedreigd worden door generatieve AI zoals ChatGPT
30 Maart 2023, 00:21 Techzine
Volgens een nieuwe studie van onderzoekers van de Universiteit van Pennsylvania en OpenAI zal generatieve kunstmatige intelligentie (AI) een revolutie teweegbrengen in verschillende beroepen. Accountants, wiskundigen, tolken en schrijvers staan bovenaan de lijst van degenen die het meest worden blootgesteld aan de mogelijkheden van de technologie. De studie analyseerde de taken binnen elk beroep dat […]


Facebook-moeder Meta schrapt nog eens 10.000 banen
15 Maart 2023, 00:07 Skynet Economie
Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, heeft een tweede ontslagronde in enkele maanden tijd aangekondigd. Er zullen zowat 10.000 banen verdwijnen, klinkt het dinsdag op de website van Meta. Daarnaast worden 5.000 vacatures die nog niet waren ingevuld, geschrapt.


Delhaize - 280 banen op tocht bij centrale diensten, vakbonden blijven acties personeel ondersteunen
15 Maart 2023, 00:06 Skynet Economie
De vakbonden bij supermarktketen Delhaize blijven de acties van het personeel ondersteunen. Dat hebben de bonden volgens vakbondsman Frank Convents (ACV Puls) dinsdagavond in gemeenschappelijk front beslist, nadat eerder op de dag overleg met de directie snel afgelopen was. Bij de centrale diensten staan volgens de bonden 280 banen op de tocht.


Ford schrapt bijna 1.100 banen in fabriek in Valencia
11 Maart 2023, 01:13 Skynet Belgie
De Amerikaanse autobouwer Ford schrapt bijna 1.100 banen in zijn fabriek in het Spaanse Valencia. Dat heeft Ford vrijdag aangekondigd. De ingreep kadert in de reorganisatie van de productie van Ford in Europa.


Musk schrapt mogelijk opnieuw honderden banen bij Twitter
3 Maart 2023, 00:09 NU.NL - Tech
Twitter-topman Elon Musk zou van plan zijn om zo'n 10 procent van het personeel te ontslaan. Het gaat om ongeveer tweehonderd medewerkers. Dat meldt New York Times op basis van ingewijden.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn