NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Artsen

2News.be / Trefwoorden / Artsen

Artsen Zonder Grenzen: "Humanitaire ramp dreigt in Bangladesh"
Donderdag, 17:42 Skynet
Er dreigt een humanitaire ramp in Bangladesh. Als gevolg van een gerichte golf van geweld tegen Rohingyas zijn in 3 weken meer dan 422.000 mensen vanuit de Myanmarese deelstaat Rakhine naar Bangladesh gevlucht. Hierdoor leven een half miljoen mensen in ťťn grote nederzetting zonder behoorlijk onderdak, voedsel, veilig water en hygiŽnische wc's. Dat zegt Artsen Zonder Grenzen (AZG).


Artsen Zonder Grenzen willen humanitaire toegang tot Rakhine in Myanmar
18 September, 10:48 Skynet
De hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen (AZG) heeft Myanmar opgeroepen om hulporganisaties onmiddellijke toegang te verschaffen tot de staat Rakhine, om daar tegemoet te komen aan "massale humanitaire noden".


Nauwer toezicht op artsen die veel ziekteverlof voorschrijven
15 September, 16:30 Skynet
De federale overheid zal nauwer toezien op artsen die opmerkelijk veel ziekteverlof voorschrijven. Dat heeft de ministerraad vandaag beslist. Artsen die vaak ziekteverlof toekennen zullen daarvoor een verklaring moeten hebben, zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).


Slimme camera?s detecteren artsen die in ziekenhuis hun handen niet wassen
16 Augustus, 11:55 Tweakers
Wetenschappers van onder meer de Technische Universiteit van Lausanne hebben een systeem met camera's ontwikkeld dat via een algoritme in veel gevallen juist kan voorspellen of artsen in ziekenhuizen wel schone handen hebben. De camera's detecteren het gebruik van zeepdispensers.


Regering en artsen India ruziŽn over schuldvraag tientallen sterfgevallen
14 Augustus, 12:18 NOS nieuws

Na de dood van 63 mensen in vijf dagen in een ziekenhuis in het oosten van India zijn de directeur van het ziekenhuis en de chef-arts van de afdeling kindergeneeskunde ontslagen. Bijna de helft van de doden zijn kinderen, vooral te vroeg geboren baby's.

De doodsoorzaak was volgens de autoriteiten hersenontsteking. Tot grote woede van de bevolking waren de medische leveranties aan het ziekenhuis vorige week stopgezet wegens een betalingsachterstand.

Zuurstof

Vanochtend zijn weer zuurstoftanks aan het ziekenhuis geleverd. Een woordvoerder van het ziekenhuis in Gorakhpur in de deelstaat Uttar Pradesh kon niet zeggen of de dood van de kinderen te maken had met het gebrek aan zuurstofflessen. De deelstaat zegt dat er geen verband is.

De Indiase televisie vertoonde dit weekeinde beelden van ouders die de dood van hun kind wijten aan zuurstofgebrek.

Een vereniging van artsen zegt dat de kinderarts in het universiteitsziekenhuis in Gorakhpur tot zondebok is gemaakt door de regering. Zijn ontslag moet de nalatigheid en de onkunde van de regering van de deelstaat verbloemen, zegt de vereniging.
Artsen zonder Grenzen schort reddingsoperaties in de Middellandse Zee op
12 Augustus, 19:48 De Tijd
19:36 Artsen zonder Grenzen wil voorlopig geen zoek- en reddingsoperaties meer in de Middellandse Zee uitvoeren. De veiligheidsrisico's zijn te groot geworden.


Artsen zonder Grenzen stopt tijdelijk met redden migranten
12 Augustus, 19:48 Gazet v. Antwerpen

LibiŽ beperkt de toegang van de ngo?s tot de internationale wateren. Artsen zonder Grenzen wil daarom voorlopig geen zoek- en reddingsoperaties meer in de Middellandse Zee uitvoeren. De organisatie vreest dat dit veel mensenlevens zal kosten.
Artsen zonder Grenzen mijdt voorlopig de Libische kust
12 Augustus, 19:12 NOS nieuws

Artsen zonder Grenzen vaart met het schip Prudence voorlopig niet meer voor de kust van LibiŽ om migranten te redden. AzG zegt daartoe te hebben besloten omdat de Libische kustwacht vijandig zou staan tegenover humanitaire organisaties die voor de kust van LibiŽ varen.

AzG zegt dat de Libische autoriteiten hun eigen reddingszone voor de kust willen instellen, die doorloopt tot in de internationale wateren. LibiŽ zou de aanwezigheid van buitenlandse schepen willen tegengaan.

Gedragscode

De Libische houding baart Artsen zonder Grenzen zorgen, onder meer omdat die het lot van de migranten nog ongewisser maakt. Volgens getuigen mishandelt de Libische kustwacht vaak bootmigranten. Bovendien worden de migranten tegen hun zin teruggebracht naar LibiŽ.

De organisatie is ook bezorgd over de samenwerking van de Italiaanse en Libische kustwacht. ItaliŽ vindt dat hulporganisaties de illegale immigratie stimuleren en een soort taxi-service bieden van LibiŽ naar ItaliŽ.

Onlangs werd een schip van de organisatie Jugend Rettet in SiciliŽ aan de ketting gelegd omdat het zou hebben samengewerkt met Libische mensensmokkelaars om migranten op te halen. ItaliŽ eiste van alle organisaties dat ze een gedragscode zouden ondertekenen om dit soort praktijken tegen te gaan. Jugend Rettet en Artsen zonder Grenzen hebben dat geweigerd.
?Arts heeft therapeutische vrijheid om sterilisatie te weigeren?

Een 27-jarige vrouw getuigt zaterdag in Het Laatste Nieuws dat ze geen arts vindt die haar wil steriliseren. ?Een arts kan nooit verplicht worden iets te doen wat niet strookt met wat volgens hem het beste is voor de patiŽnt?, klinkt het bij de Orde der Artsen.
Belastinginspectie clasht met ziekenhuizen over betaling artsen
11 Augustus, 07:48 Skynet
De Bijzondere Belastinginspectie eist meer dan 50 miljoen euro van Ziekenhuis Oost-Limburg, schrijft De Tijd vandaag. De BBI aanvaardt de manier waarop de ziekenhuizen de erelonen aangeven van artsen die in een pool werken niet. De claim hypothekeert de werking van alle ziekenhuizen in ons land.


Ziekenhuizen en artsen krijgen miljoenen van farmasector
30 Juni, 01:18 De Tijd
01:02 De farma-industrie is een gulle sponsor van de Belgische ziekenhuizen en dokters. Bedrijven betaalden vorig jaar samen 186 miljoen euro aan steun voor onderzoeken, congresbezoeken en schenkingen.


Zuhal Demir wil artsen betrekken in strijd tegen genitale verminking
29 Juni, 18:42 Gazet v. Antwerpen

Artsen moeten gevallen van genitale verminking aanmelden, want vandaag doen ze dat veel te weinig. Die oproep lanceert staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA), nu de zomervakantie voor de deur staat. Ze werkt aan een meldcode, die ervoor moet zorgen dat meer professionals gebruikmaken van hun spreekrecht en niet zwijgen uit voorzorg.
Grote groep artsen tegen euthanasie bij demente ouderen
10 Februari, 00:06 NOS nieuws

Een groep van 220†artsen spreekt zich via een advertentie in de†NRC uit over euthanasie bij demente ouderen. De artsen†vinden de artsen euthanasie onwenselijk als die†voornamelijk berust op een wilsverklaring die demente ouderen niet meer kunnen bevestigen. Onder de ondertekenaars van de advertentie zitten ook SCEN-artsen die patiŽnten begeleiden bij euthanasie.†

Met de advertentie willen de artsen een nieuwe discussie starten over dit onderwerp. In 2015 is drie keer sprake geweest van euthanasie bij ernstig demente ouderen.†Volgens initiatiefnemer en ouderenpsychiater Boudewijn Chabot†moeten deze zaken worden voorgelegd aan de rechter, om te beoordelen of er wel zorgvuldig gehandeld is.†

Regels

De regels voor euthanasie bij dementerende ouderen zijn in december 2015 nog aangepast. In een†handreiking van de ministeries van Volksgezondheid en Veiligheid en Justitie staat dat er een wilsverklaring moet liggen uit de tijd dat de patiŽnt nog helder van geest was.†Demente patiŽnten wekken volgens de handreiking†soms de indruk dat ze niet ondraaglijk lijden aan hun dementie, maar wel aan de bijkomende lichamelijke aandoeningen, zoals ernstige benauwdheid of pijn.

Eerder moest de patiŽnt de overlijdenswens zelf nog kunnen uiten, maar na deze nieuwe handreiking is dit niet meer verplicht.†
Artsen schrijven steeds vaker goedkoopste geneesmiddelen voor
3 Februari, 14:18 Skynet
Van de 12.733 actieve huisartsen schrijven drie vierden in meer dan 50 procent van de gevallen de goedkoopste geneesmiddelen voor. Bijna een vijfde van de huisartsen zit al over de 60 procent. Dat deelt minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) vrijdag mee. "De campagne 'goedkoopst voorschrijven' ten voordele van de patiŽnt is een succes", zegt ze.


Artsen vragen om uitzondering inreisverbod VS
2 Februari, 04:54 Volkskrant
De American Medical Association (AMA) heeft president Donald Trump dringend verzocht een uitzondering te maken voor internationale artsen en ernstig zieken op het inreisverbod dat geldt voor zeven moslimlanden. In een brief aan de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid, John Kelly, waarschuwde de beroepsgroep voor artsen dat het ingestelde verbod voor belemmeringen gaat zorgen voor de ge


Artsen: politici maak keuze over verdeling zorgbudget
21 Januari, 02:36 Volkskrant
Artsen roepen politieke partijen op om zich eindelijk helder uit te spreken over de vraag die ťcht speelt in de zorg: waar moet gťťn geld meer naartoe? Het klinkt bijna vreemd: dokters die de politiek vragen naar welke zaken gťťn geld moet. Toch is dat precies wat er gebeurt. In het manifest Samen Dapper voor de Zorg, ondertekend door 1.300 zorgverleners, vragen artsen aan politici om zich in hun


Artsen ontdekken nieuw orgaan: klopt dit wel?
16 Januari, 14:48 Volkskrant
Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Vandaag: artsen hebben een nieuw orgaan ontdekt. Komen ze nu mee. Net wanneer je zou denken dat het menselijk lichaam in de 21ste eeuw wel zo'n beetje volledig in kaart is gebracht, zeggen twee Ierse artsen een nieuw orgaan te hebben ontdekt: het mesenterium. En het is nog een onmisb


Artsen blazen akkoord over tarieven op
12 Januari, 13:42 Gazet v. Antwerpen

Artsen moeten zich vanaf 28 januari niet meer houden aan het akkoord tussen ziekenfondsen en dokters, dat onder meer de prijs van een consultatie vastlegt. Dat stelt Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS), het grootste artsensyndicaat. Voor de geneesheren is het beperken van de indexering niet aanvaardbaar. Het is nog niet duidelijk of een doktersbezoek ook echt duurder zal worden.
Artsen betalen mee aan proces tegen tabaksindustrie
12 Januari, 02:12 Volkskrant
Huisartsen en medisch specialisten gaan de strijd tegen de tabaksindustrie financieel ondersteunen. De vereniging Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG), waarvan ruim 250 artsen lid zijn, heeft besloten enkele honderdduizenden euro's beschikbaar te stellen voor de strafzaak die 1.300 zieke (ex-)rokers tegen de industrie willen aanspannen. Het Nederlandse initiatief is voor zover bekend uni


RuziŽnde artsen Maasstad Ziekenhuis op non-actief
11 Januari, 21:24 NOS nieuws

Twee artsen van de intensive care van het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis zijn op non-actief gezet vanwege spanningen†op de werkvloer. Door een ruzie konden ze niet meer samenwerken,†schrijft RTV Rijmond.†

Het ziekenhuis heeft dit besloten na een intern onderzoek. Dat was†begonnen nadat het ziekenhuis "verschillende signalen" had gekregen†over onrust in het team van de IC.†††

De twee artsen zijn de komende maand niet ingeroosterd. Het ziekenhuis gaat met ze in gesprek om een oplossing te vinden. Het Maasstad Ziekenhuis heeft niets gezegd over de achtergrond van de spanningen en op welke manier deze twee artsen daarbij betrokken zijn.

PatiŽnten

Volgens het ziekenhuis heeft de zorg niet onder het geruzie geleden. "Alle intensivisten leveren individueel goede zorg, daarover is geen twijfel", zegt het Maasstad. Er zijn geen incidenten geweest op de afdeling.

Het werk van de twee doktoren wordt komende maand overgenomen door andere artsen die net nieuw zijn op de intensive care.†

Spanningen

Eind oktober†schreef RTV Rijnmond ook†over gedoe†op de afdeling, dat†al meerdere jaren zou†spelen. Artsen zouden hebben geklaagd over een collega die in een proefperiode zat bij een specialistenteam. De collega werd na de klachten†ontslagen, maar een†rechter draaide dat terug. †

Verplegend personeel vertelde de†regionale omroep destijds†dat de†ruzie†tussen specialisten ook op de werkvloer merkbaar was†en dat de samenwerking niet goed ging.†Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be