NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Apps


BlackBerry en Microsoft beveiligen samen mobiele Office-apps
Vandaag, 13:00 Techzine
BlackBerry en Microsoft kondigen een samenwerking aan om de gezamenlijke klanten veilig toegang te bieden tot Office-apps. Dit heeft onder meer betrekking op Excel, PowerPoint en Word op iOS- en Android-apparaten. De oplossing die uit de samenwerking voortkomt heet BlackBerry Enterprise Bridge. Enterprise Bridge moet gunstig zijn voor bijvoorbeeld banken, de gezondheidszorg, advocatenkantoren en overheidsorganisaties. […]


60 procent van foute Android apps via machine learning onderschept
Vrijdag, 13:42 Emerce
Zestig procent van de kwaadaardige Android apps werden in 2017 opgespoord met behulp van machine learning, zo blijkt uit het Android Security 2017 Year in Review rapport van Google.


Mini-apps in WeChat brengen nieuwe vormen van e-commerce
Vrijdag, 08:18 Emerce
De verdeling is altijd heel duidelijk geweest: Tencent domineert in gaming en social media, Alibaba is bekend om zijn e-commerce. Maar met hele kleine stapjes begeeft die eerste internetreus zich op het vlak van de ander. Tencent experimenteert met nieuwe vormen van e-commerce in WeChat.


Facebook-bedrijf maakt app die informatie over ge´nstalleerde apps verzamelt
9 Maart, 21:18 Tweakers
Onavo, een bedrijf dat in 2013 door Facebook is overgenomen en eerder in opspraak kwam om zijn vpn-dienst, heeft een nieuwe Android-app uitbracht voor het vergrendelen van andere apps. In de voorwaarden staat dat de deze informatie over ge´nstalleerde apps verzamelt.


Microsoft stopt met Outlook Web Apps voor iOS en Android
9 Maart, 15:48 Techzine
Microsoft heeft besloten om te stoppen met de Outlook Web Apps (OWA) voor iPhone, iPad en Android. In plaats daarvan wil het bedrijf dat gebruikers de standalone Outlook-app downloaden en installeren. Dat is volgens Microsoft een ?prijswinnende app? en dus moeten gebruikers vanaf april 2018 overschakelen. De OWA?s functioneerden in essentie als een middenweg tussen […]


Nieuwe versie Android blokkeert meeluisteren door inactieve apps
7 Maart, 21:00 NOS nieuws

In de nieuwste versie van Android kunnen inactieve apps niet meer ongezien gebruik te maken van de microfoon of camera op de telefoon. De update van het mobiele besturingssysteem van Google, dat vooralsnog 'P' heet, komt waarschijnlijk dit najaar beschikbaar.

Als apps op de achtergrond toch gebruik willen maken van de microfoon of camera, dan moeten ze een melding sturen naar de gebruiker. Daarnaast ondergaat het berichtencentrum in 'P' een aantal veranderingen, zo is het straks mogelijk om gebruik te maken van zogeheten slimme reacties. Het gaat daarbij om antwoordsuggesties, die worden gedaan op basis van je gesprek.

Voor alle functies geldt wel: het gaat hier om een vroege versie van 'P', er kan nog van alles veranderen.

Randloze telefoons

Verder bevat het systeem ondersteuning voor de zogeheten notch, een uitsparing aan de bovenkant van het beeldscherm, bedoeld voor telefoons met een randloos scherm. In deze uitsparing zit de camera verstopt. Door de ondersteuning past de software zich netjes aan de notch aan.

Google toont traditiegetrouw begin maart de nieuwe versie van zijn mobiele besturingssysteem. Het is niet bedoeld voor consumenten, maar voor ontwikkelaars en telefoonfabrikanten, zodat zij de software tijdig op hun eigen telefoons kunnen zetten.

Maar voordat de meeste mensen de software op hun Android-toestel hebben staan, zijn we waarschijnlijk alweer een paar maanden (zo niet langer) verder. Want in tegenstelling tot iOS, het mobiele besturingssysteem van Apple, duurt het bij Android altijd vrij lang voordat de nieuwste software op een groot aantal telefoons staat.

De Android-versie Marshmallow, uit 2015, is met 28 procent nog altijd het grootst. Oreo, de versie die in het najaar van 2017 uitkwam, staat op 1,1 procent van de telefoons. Ter vergelijking: 65 procent van de Apple-apparaten maakt gebruik van iOS 11, de nieuwste softwareversie van het bedrijf. Dit komt doordat de fabrikanten van Android-toestellen veel tijd nodig hebben om de update voor hun apparaten geschikt te maken.

Sneller updaten

Google wil dit graag veranderen. In Android Oreo is daarom 'onder de motorkap' het nodige aangepast om het voor fabrikanten mogelijk te maken sneller te updaten. Maar op dit moment kan daar nog slechts 1,1 procent van de toesteleigenaren gebruik van maken.
Spotify gaat gebruikers aanpakken die via gehackte apps restricties omzeilen
5 Maart, 18:24 Tweakers
Spotify heeft gebruikers die via gehackte apps de restricties bij gratis Spotify-accounts omzeilen, een e-mail gestuurd waarin hen wordt verteld dat de gehackte Spotify-app is uitgeschakeld vanwege 'abnormaal gedrag'. Het bedrijf wil dat deze gebruikers de reguliere app gaan gebruiken.


BlackBerry World-appwinkel biedt vanaf april geen betaalde apps meer aan
28 Februari, 10:12 Tweakers
BlackBerry heeft aan ontwikkelaars meegedeeld dat betaalde apps vanaf 1 april niet meer aangeboden worden via de BlackBerry World-app. Ontwikkelaars moeten hun app gratis maken, anders wordt deze verwijderd op 31 maart.


'Apps in Android P kunnen op achtergrond camera niet langer gebruiken'
20 Februari, 07:30 Tweakers
Een commit wijst erop dat Google in de komende versie van Android een functie inbouwt die toegang tot de camera's van apparaten voorkomt als de app op de achtergrond draait. Dat moet misbruik door malware voorkomen, zo lijkt het.


Toetsenbord Swype stopt met aanbieden apps voor iOS en Android
20 Februari, 07:30 Tweakers
Nuance is gestopt met het aanbieden van het Swype-toetsenbord voor iOS en Android. Het bedrijf steekt voortaan alle moeite in toetsenborden voor bijvoorbeeld smartphonemakers en biedt zijn app niet langer aan in downloadwinkels.


Medische apps krijgen keurslijf aangemeten
19 Februari, 19:48 De Tijd
19:45 Zelfverklaarde medische apps moeten binnenkort strenge erkenningsprocedures doorlopen. Ziekenhuizen juichen de nieuwe regels toe, maar eisen terugbetaling in ruil.


Ontwikkelaars moeten bij iOS-apps vanaf april iPhone X ondersteunen
16 Februari, 08:30 Tweakers
Ontwikkelaars mogen vanaf april alleen nog nieuwe iOS-apps of updates pushen als die gemaakt zijn met de sdk van iOS 11 en ondersteuning bieden voor de iPhone X. Dat heeft Apple laten weten in een mail aan ontwikkelaars.


Beveiliging van Windows 10 UWP-apps is mogelijk gekraakt
15 Februari, 22:18 Tweakers
Een releasegroep heeft het Microsoft Store-spel Zoo Tycoon Ultimate Animal Collection buiten Microsofts winkel uitgebracht met de claim dat er vijf drm-lagen van het Universal Windows Platform aanwezig waren.


'Microsoft dwingt sites apps uit de Store te halen wegens 'Windows' in de naam'
12 Februari, 08:30 Tweakers
Microsoft lijkt op te treden tegen apps in de Microsoft Store die de naam Windows dragen. Twee Duitse sites die de naam al jaren dragen kregen afgelopen zaterdag het verzoek om hun app te hernoemen of te verwijderen.


Browser Edge draait binnenkort Progressive Web Apps
9 Februari, 10:30 Emerce
Windows-browser Edge krijgt vanaf de lente ondersteuning voor zogenoemde Progressive Web Apps. Dat zijn webapps die op verschillende platformen en schermgroottes werken.


Windows 10 krijgt bij komende update ondersteuning voor Progressive Web Apps
7 Februari, 09:42 Tweakers
De browser Edge krijgt bij de komende Redstone 4-update, die in de lente verschijnt, ondersteuning voor Progressive Web Apps. Dit zijn uitgebreide web-apps die op verschillende platformen en schermgroottes werken en ook offline te gebruiken zijn.


Telegram-apps zijn tijdelijk verwijderd uit iTunes App Store
1 Februari, 09:06 Tweakers
De Telegram-app en variant Telegram X zijn verdwenen uit de iTunes App Store. Oprichter Pavel Durov zegt dat het komt door een 'klein probleem' en dat de apps snel terug zouden moeten zijn. Het is niet duidelijk wat het probleem is.


Google verwijderde vorig jaar 70 procent meer apps uit de Play Store dan in 2016
30 Januari, 19:54 Tweakers
Google heeft in 2017 ongeveer 70 procent meer apps uit de Play Store verwijderd dan in het jaar daarvoor. In totaal ging het om 700.000 potentieel gevaarlijke apps. Het bedrijf zegt dat machine learning verantwoordelijk is voor de hogere detectie.


Van slaapmaskers tot meditatie-apps: wat helpt tegen slapeloosheid?
26 Januari, 20:24 Volkskrant
Ilonka Leenheer lijdt haar hele leven aan insomnia, dus als er iemand in slaaptips grossiert, is zij het wel. Van slaapmaskers tot meditatie-apps: wat helpt? Ik zit dit te tikken met bonkend hoofd, dikke wallen en een emmer koffie. Ik heb vannacht vier uur geslapen, de nacht ervoor zelfs een halfuur minder en helaas niet omdat ik aan de boemel was. Mijn naam is Ilonka en ik lijd aan chronische sla


Weinig groei meer in gebruik apps
18 Januari, 14:00 Emerce
De appeconomie groeit nog altijd en zal dit jaar mogelijk een omvang bereiken van 110 miljard dollar, maar volgens Flurry besteden we niet heel veel meer tijd aan apps.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be