NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Apple


'Apple heeft niet genoeg vervangende accu's voor de iPhone 6 Plus'
Donderdag, 18:54 Tweakers
Apple heeft een tekort aan accu's voor de iPhone 6 Plus, waardoor gebruikers die hun toestel van een vervangende accu willen voorzien, mogelijk moeten wachten tot eind maart. Dat beweert MacRumors op basis van Apple-documentatie.


Apple fixt macOS-bug die met onjuist wachtwoord toegang gaf tot App Store-opties
Woensdag, 19:30 Tweakers
Apple heeft een bug gefikst in de nieuwste bèta van macOS High Sierra. Met de bug konden gebruikers een willekeurig wachtwoord invullen om toegang te krijgen tot de App Store-voorkeuren van gebruikers. De bug heeft niet veel impact.


Franse overheid begint onderzoek over vertragen iPhones door Apple
Woensdag, 08:42 Tweakers
De Franse overheid is een justitieel onderzoek gestart over het vertragen van iPhones door Apple. De openbaar aanklager in Parijs onderzoekt of er sprake is geweest van misleiding en 'geprogrammeerde veroudering'.


Apple verbetert ouderlijke controle op iPhones
9 Januari, 20:36 De Tijd
20:25 Na de kritiek van twee activistische aandeelhouders dat iPhones verslavend zijn voor kinderen belooft het computerbedrijf dat ouders meer opties krijgen om het iPhonegebruik op te volgen.


Apple zegt te werken aan nieuwe functies om kinderen te beschermen
9 Januari, 12:18 Tweakers
Apple heeft gereageerd op de kritiek van twee aandeelhouders dat het meer moet doen om ouders mogelijkheden te geven om excessief smartphonegebruik door kinderen tegen te gaan. Het bedrijf zegt te werken aan nieuwe functies.


Apple belooft betere smartphonecontrole voor ouders (maar blijft vaag)
9 Januari, 12:12 NOS nieuws

Apple belooft te komen met meer controlemogelijkheden voor ouders. Dat zegt het bedrijf in een reactie op een open brief van twee grote aandeelhouders.

Zij vroegen gisteren ouders meer controlemogelijkheden te geven over wat hun kinderen op iPhones doen. Op die manier hopen de aandeelhouders smartphoneverslaving tegen te gaan, iets wat in hun ogen de economie kan schaden.

Het bedrijf zegt in een verklaring tegen Amerikaanse media dat het "veel nadenkt over hoe onze producten worden gebruikt en de impact die ze hebben op de gebruikers en de mensen om hen heen. We nemen deze verantwoordelijk serieus (…) zeker als het aankomt op het beschermen van kinderen."

Maatregelen onduidelijk

Hoe het bedrijf zich dit precies voorstelt wordt niet duidelijk uit de verklaring. Wel benadrukt Apple dat het al diverse manieren aanbiedt om het smartphonegebruik van kinderen te beperken. Dat erkenden de aandeelhouders in de brief ook, zij stelden echter dat het onvoldoende was.

Zo is het alleen mogelijk om bepaalde apps aan of uit te zetten, en bestaat deze optie niet voor geïnstalleerde apps. Hierdoor kunnen ouders in Nederland bijvoorbeeld niks beginnen tegen het WhatsApp-gebruik van hun kinderen.

Mogelijk geeft Apple deze zomer, als naar verwachting de opvolger van iOS 11 wordt gepresenteerd, meer duidelijkheid over hoe het dit probleem wil aanpakken.
Grote aandeelhouders Apple vragen aandacht voor negatieve gevolgen gebruik iPhone voor kinderen
8 Januari, 15:48 Volkskrant
Slecht slapen, verhoogde kans op depressie of zelfs zelfmoord, concentratieverlies en recent ook: bijziendheid. Waarschuwingen voor de negatieve kanten van het gebruik van smartphones zijn niet nieuw. Wél nieuw is dat twee grote aandeelhouders van Apple nu aandacht vragen voor de gevaren van het gebruik van iPhones onder kinderen. Van Steve Jobs was bekend dat hij zijn kinderen verbood een iPad te


'Apple moet met software excessief smartphonegebruik kinderen tegengaan'
8 Januari, 12:18 Tweakers
Apple zou tools moeten maken om ouders in staat te stellen het excessieve gebruik van iPhones door kinderen tegen te gaan. Daarvoor pleiten twee aandeelhouders, die zeggen in totaal voor twee miljard dollar aan Apple-aandelen te hebben.


Aandeelhouders tegen Apple: doe meer tegen smartphoneverslaving
8 Januari, 11:30 NOS nieuws

"Apple moet ouders meer opties geven zodat ze het smartphonegebruik van hun kinderen zo goed mogelijk kunnen controleren." Dat schrijven twee aandeelhouders in een open brief aan de raad van commissarissen van het miljardenbedrijf. Ze vinden dat de tech-gigant meer moet doen om smartphoneverslaving bij kinderen te voorkomen.

Met hun brief springen de aandeelhouders in op een trend: de toenemende discussie over de negatieve effecten van smartphonegebruik. De twee partijen, JANA Partners en California State Teachers? Retirement System, hebben samen 2 miljard dollar aan aandelen in handen. Een behoorlijk bedrag, maar slechts een fractie van de totale waarde van het bedrijf: 898 miljard dollar.

Tegelijkertijd leidt de media-aandacht voor de oproep er waarschijnlijk toe dat Apple een reactie wordt ontlokt. Een Nederlandse woordvoerder kon vanochtend nog niet reageren.

Meerdere onderzoeken

De open brief, van ruim drie pagina's, is een uitgebreid verhaal waarin de activistische aandeelhouders ingaan op onderzoeken die zijn gedaan. Bijvoorbeeld door de Universiteit van Alberta, die concludeert dat 67 procent van 2300 ondervraagde leraren merkt dat studenten steeds meer worden afgeleid door hun smartphone.

Een ander onderzoek dat ze aanhalen stelt dat tieners die vijf uur of meer doorbrengen met een smartphone tegenover minder dan één uur, 50 procent meer kans hebben op een gebrek aan nachtrust. En slaaptekort kan volgens hen weer leiden tot bijvoorbeeld overgewicht.

Er worden ook nog andere onderzoeken aangehaald om het beeld te versterken. Als een soort disclaimer zeggen de aandeelhouders dat sommigen misschien zeggen dat de uiteindelijke verantwoordelijkheid bij de ouders ligt. Maar, zeggen ze, "dat gaat aan het punt voorbij". Het aantal uren dat tieners nu doorbrengen met hun telefoon, heeft in hun ogen gegarandeerd impact.

Ouders meer controle geven

De twee partijen roepen Apple op om ouders meer controlemechanismen te bieden. Zo is het op smartphones van kinderen mogelijk om de toegang tot bepaalde apps te beperken. Maar bij bijvoorbeeld de browser van Apple, Safari, kan dat niet: die kun je alleen aan- of uitzetten. De aandeelhouders zouden willen dat Apple meer mogelijkheden aanbiedt.

Al met al concluderen de aandeelhouders dat de gezondheid van Apples klanten uiteindelijk ook in belang van Apple zelf is. "We geloven dat de langetermijngezondheid van Apples jongste klanten en de gezondheid van onze maatschappij en economie, onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn."

De discussie over smartphoneverslaving speelt al langer, maar lijkt de laatste tijd meer aandacht te krijgen. Daaromheen hangt nog eens de discussie over wat social media-platforms als Facebook met mensen doen. Onlangs zei een voormalige Facebook-manager dat het bedrijf de maatschappij verscheurt. Een dag later probeerde hij overigens zijn woorden weer deels terug te nemen.
Apple in huis? Ook Mac- en iOS-apparaten kwetsbaar voor Spectre en Meltdown
5 Januari, 15:30 Gazet v. Antwerpen

Apple heeft in een mededeling bevestigd dat alle computers die draaien op iOS kwetsbaar zijn voor het Spectre- en Meltdown-lek. Het bedrijf heeft ondertussen aanpassingen gedaan in zijn software om iPhones, iPads, Mac-computers en Apple TV?s te beschermen. Die zaten in de laatste software-updates van zijn besturingssystemen.
?Jimmy Iovine vertrekt bij Apple Music?
5 Januari, 11:36 Emerce
Jimmy Iovine, oprichter van Beats en de topman van Apple Music, zou van plan zijn om Apple later dit jaar te verlaten nadat zijn aandelenplan afloopt. Het is niet duidelijk of Iovine vertrekt vanwege zijn pensioen. Hij wordt dit jaar 65 jaar.


Apple brengt binnenkort softwareupdates voor Spectre-kwetsbaarheid uit
5 Januari, 10:48 Tweakers
Apple heeft zijn verklaring over de Meltdown- en Spectre-kwetsbaarheden online gezet. Het bedrijf bevestigt dat alle Mac- en iOS-apparaten getroffen zijn en zegt dat er al maatregelen tegen Meltdown getroffen in zijn besturingssystemen. Binnenkort volgen updates tegen Spectre.


Apple voegt zich bij alliantie voor ontwikkeling av1-videocodec
5 Januari, 10:48 Tweakers
Apple heeft zich bij de alliantie van onder meer Google en Microsoft gevoegd voor de ontwikkeling van een nieuwe videocompressietechnologie, av1. Deze waarschijnlijke opvolger van hevc en vp9 is in staat om videobestanden nog verder te comprimeren.


Apple neemt buddybuild over en integreert functionaliteit in Xcode
3 Januari, 09:42 Tweakers
Apple heeft het Canadese bedrijf buddybuild overgenomen. Met buddybuild kunnen ontwikkelaars iteraties van apps voor Android en iOS testen. De functionaliteit wordt geïntegreerd in Apples Xcode en vanaf maart sluit de dienst de omgeving voor Android.


Apple verlaagt ook hier tarief voor nieuwe batterij
2 Januari, 23:24 De Tijd
23:03 Apple gaat batterijen van oudere iPhones voor 29 euro vervangen in België en Nederland. Het bedrijf doet dat na een storm van kritiek over geknoei met de prestaties van oudere toestellen.


Analisten: 'Kans groot dat Apple Netflix koopt'
2 Januari, 19:12 De Tijd
18:58 In plaats van een eigen videodienst uit te bouwen in 2018, verwachten analisten van Citi dat Apple nog eerder de streamingreus Netflix zal kopen.


'Apple vervangt ook iPhone-accu als Genius Bar-test geen defecten vaststelt'
2 Januari, 15:06 Tweakers
Volgens de Franse website iGeneration is er een interne memo van Apple Stores in omloop waarin staat dat Apple ook de accu van iPhones vanaf de iPhone 6 zal vervangen als een Genius Bar-test uitwijst dat de accu nog gewoon in orde is.


Gerecht vraagt meer info op bij Apple en Facebook
29 December 2017, 07:36 Skynet
Het Belgisch gerecht vraagt steeds meer gegevens op bij techreuzen als Apple, Facebook en Microsoft. In acht op de tien gevallen krijgt het die gegevens ook. Dat schrijven De Tijd en L'Echo vandaag.


Die hele Siri kan níks, maakt Apple haar expres zo dom?
29 December 2017, 02:35 Volkskrant
Is Siri expres zo dom? In verband met aardstralen liet ik mijn iPhonetje, tak, op de koude tegelvloer kletteren. Omdat ik me kwiek voortbewoog, punterde ik het ding als een ijshockeypuck voor me uit, zodat het met 160 km/u tegen het granieten plintwerk knalde, béng, waarna het, zwiefzwiefzwief, spinnend als een voetzoeker terugschoof en voor mijn voeten tot rust kwam. R.I.P., leek me. Nee, niks aa


Apple door het stof na 'batterij-gate': iPhonegebruikers kunnen batterij laten vervangen met flinke korting
29 December 2017, 12:12 Volkskrant
Apple gaat door het stof over het bewust vertragen van de iPhone. Publieke excuses en korting op het vervangen van de iPhonebatterij moeten boze iPhonegebruikers vermurwen. Vorige week zagen de klanten van het Amerikaanse bedrijf een hardnekkig gerucht bevestigd. Het technologieconcern installeert software in de iPhone 6 en latere modellen die de telefoon doelbewust vertraagt. Meer dan een week na

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be