NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
App


Ziggo Go-app krijgt optie om programma's op te nemen en offline te kijken
Vrijdag, 07:54 Tweakers
Ziggo Go, de website en app van de kabelaar om tv te kijken op laptops en mobiele apparaten, krijgt een mogelijkheid om programma's op te nemen en offline op te slaan. Dat kon tot nu toe niet met de dienst van de kabelaar.


1 miljoen Snapchat gebruikers protesteren tegen nieuwe app
Donderdag, 17:06 Emerce
Zeker 1 miljoen gebruikers zijn niet te spreken over het nieuwe ontwerp van de Snapchat app die afgelopen weken is uitgerold. Inmiddels hebben 1 miljoen gebruikers een petitie getekend.


Mobiel reizen boeken neemt toe; app is onmisbaar
Donderdag, 07:30 Emerce
Het aantal mobiele boekingen blijft stijgen voor reisbedrijven wereldwijd, met name voor online reisagenten. Dit gaat ten koste van de tablet, blijkt uit onderzoek van reclametechnologiebedrijf Criteo.


Consumentenbond: gebruik verbindingsbeveiliging-app Facebook niet
14 Februari, 09:36 NOS nieuws

De Consumentenbond raadt mensen af om de VPN-app van Facebook, Onavo Protect, te gebruiken. Dinsdag bleek dat die app wordt aangeraden vanuit de Facebook-app voor de iPhone.

Met een VPN kan een internetgebruiker zijn verbinding beveiligen, wat bijvoorbeeld van pas komt op openbare wifi-hotspots. Maar de VPN-app van Facebook sluist in de praktijk data over het gebruik van de verbinding door naar Facebook, meldde The Wall Street Journal eerder al.

Dat laatste is tegen het zere been van de Consumentenbond. Volgens die organisatie belooft de app privacy, terwijl die in feite juist de privacy van gebruikers schendt.

'Extra privacy'

"Onder het misleidende mom van extra privacy en veiligheid verzamelt het bedrijf álle gegevens van de gebruiker", aldus de organisatie in een verklaring.

Door de data van de gebruikers van de VPN-app te analyseren, zou Facebook bijvoorbeeld al vroeg kunnen ontdekken welke apps populair zijn bij gebruikers van de dienst. Daarop zou Facebook slim kunnen inspelen met bijvoorbeeld overnames.

Wie op zoek is naar een VPN-app die wel veilig is, kan zich het beste even inlezen. "Dat wordt al snel vrij technisch. Je kunt bijvoorbeeld het beste een VPN-app gebruiken die het protocol OpenVPN gebruikt", aldus Gerard Spierenburg van de Consumentenbond.

"Maar gebruik deze in ieder geval niet", zegt Spierenburg. "Je kunt nog beter een onbeveiligde verbinding gebruiken dan deze VPN."
Facebook onder vuur vanwege spionerende app die gebruikers 'betere bescherming' moet bieden
13 Februari, 16:48 Volkskrant
Binnen zijn app brengt Facebook sinds kort een dienst onder de aandacht die de gebruikers een betere bescherming moet bieden. Maar Facebook vertelt er niet bij dat die juist het tegendeel doet. Techblog Gizmodo laat er geen misverstand over bestaan. Onder de kop 'Download niet, ik herhaal, download niet Onavo, Facebooks vampier-achtige vpn-dienst' raadt de site in alle toonaarden het gebruik van d


Telegraaf gestopt met Apple Watch app
12 Februari, 10:30 Emerce
De Telegraaf heeft haar app voor iPhone en iPad compleet vernieuwd, en die is zelfs al geoptimaliseerd voor de iPhone X, maar de Apple Watch app is verdwenen.


Ook Proximus maakt tv-app beschikbaar in heel Europa
11 Februari, 10:36 Skynet Belgie
Vanaf 1 april zullen abonnees van Proximus die de app Proximus TV gebruiken op hun tablet, smartphone of computer er ook toegang toe hebben in de rest van de Europese Unie. Telenet voerde dinsdag al een gelijkaardig systeem in.


Ook Proximus maakt tv-app beschikbaar in heel Europa

Vanaf 1 april zullen abonnees van Proximus die de app Proximus TV gebruiken op hun tablet, smartphone of computer er ook toegang toe hebben in de rest van de Europese Unie. Telenet voerde dinsdag al een gelijkaardig systeem in.
Deze app 'herkent' kunstwerken en vertelt de gebruiker hoe duur ze zijn
8 Februari, 19:48 Volkskrant
Altijd ongemakkelijk, vragen wat een kunstwerk kost. Een Zwitserse app helpt. Magnus 'herkent' een werk en meldt de prijs. De Volkskrant probeerde de app uit. Een app die kunstwerken kan 'herkennen' én er een prijskaartje aan hangt. Niets minder beloofde de Zwitserse kunstmarktexpert Magnus Resch (33) toen hij twee jaar geleden zijn app Magnus lanceerde. Deze week liet Hollywoodster en kunstverzam


Amazon Echo Look-app krijgt functie voor automatisch sorteren kledingfoto's
8 Februari, 09:42 Tweakers
Amazon heeft een update uitgebracht voor zijn Echo Look-app, waarmee gebruikers van de Echo Look foto's van hun kleding automatisch gesorteerd krijgen op onder meer kleur en seizoen. De Echo Look is vooralsnog alleen op uitnodiging te koop.


Google-app laat gebruikers gifjes maken van objecten in augmented reality
7 Februari, 21:42 Tweakers
Google Research heeft een update uitgebracht voor Motion Stills, waarmee gebruikers video's en gifjes kunnen maken van objecten in augmented reality. Daarvoor hoeft de telefoon geen ARCore aan boord te hebben.


Hoe app je oma als oma niet kan appen? Twentse studenten weten het
7 Februari, 17:24 NOS nieuws

In de wijk Wesselerbrink in Enschede is een experiment gestart om het contact tussen ouderen en jongeren gemakkelijker te maken. Studenten van de Universiteit Twente komen al jaren regelmatig op bezoek in verzorgingshuis De Posten, om ervaring op te doen en omdat ze willen weten hoe ze hun technische kennis het best in kunnen zetten voor ouderen.

Uit een enquête die ze hielden met de vraag wat ouderen nodig hebben om hun omgeving te verbeteren bleek dat ouderen één ding bovenaan hun verlanglijstje hadden staan: contact met de buitenwereld waar ze zelf bijna niet meer heen konden. En zo ontstond een machine: 'appeenoma', heet die.

Het werkt zo: een jongere stuurt een appje aan een oudere, bijvoorbeeld "oma, kan ik langskomen?". Probleem is dat oma geen mobiele telefoon heeft of niet kan appen. Het appje van de jongere komt nu niet bij oma, maar in de appeenoma-machine terecht. Die machine staat in een ouderwets houten kastje, en aan de buitenkant hangt een brievenbus.

Het apparaat schrijft netjes uit wat de jongere heeft geappt, en 'spuugt' vervolgens een briefje met de tekst uit. Oma leest het briefje, en om te antwoorden schrijft ze met de hand "Ja hoor, je bent van harte welkom" op een kaartje, en duwt dat antwoord in het apparaat. Vervolgens leest de jongere dat als appje van oma op zijn telefoon.

'Het apparaat moet compacter'

De machine is geïntroduceerd tijdens de Dutch Design Week, en de reacties waren enthousiast. Alleen: iedere oudere zo'n apparaat geven, zit er op dit moment niet in. "We zijn de machine nog volop aan het ontwikkelen", zegt Wessel Fletterman, een van de bedenkers. "Het apparaat moet compacter worden, en daarmee makkelijker te plaatsen. Ook kunnen we nu nog niet grote hoeveelheden produceren."

De studenten vonden verder dat het zonde was om de contacten van de oudere te beperken tot de eigen kinderen en kleinkinderen. Ze hebben een communicatiemethode met een enorme potentie bedacht, vinden ze, en die moet zo effectief mogelijk benut worden.

En zo kwam het dat nu een proef gaat lopen in de wijk Wesselerbrink in Enschede. Kinderen van basisschool De Broekheurne, en op den duur ook andere wijkbewoners, kunnen appen met de bewoners van het verzorgingshuis De Posten, in de wijk. De machine staat op een centraal punt in De Posten.

Appjeoma is Appeenoma geworden. Oud en jong kunnen met elkaar communiceren op de manier die ze zelf het prettigst vinden. "Ik nodig een oma uit voor ons carnavalsfeest van vrijdag, hier op school", zegt de 11-jarige Emmanuel Tekle.

"Dat mag", zegt zijn juf. "Maar weet wel dat jij dan ook voor haar moet zorgen. Zorgen dat ze lekker kan zitten, en iets te drinken krijgt en dat ze het allemaal goed kan zien." Dat gaat Emmanuel doen, zegt hij, en de 12 jarige Chiara Sorkhan zit intussen een appje te sturen aan de opa van Rees die 90 jaar is geworden. Ze vraagt of ze langs mag komen om hem te feliciteren.

Dat mag, en dus zitten de twee een uurtje later gezellig in de huiskamer van het verzorgingshuis aan de appelsap, te kletsen met zo'n acht andere bejaarde bewoners. Opa van Rees zit er ook tussen. Hij geniet.

"Ik snap er geen hol van", roept hij lachend. "Maar ik vind het prachtig. Wat een mooie uitvinding van die studenten. Ik ben zelf zó verschrikkelijk onhandig met computers, en ik heb er ook een hekel aan. Maar als je er dít mee kunt doen, dan ben ik helemaal om. Een computer is een prachtig apparaat."
NY Times stopt AR in nieuws-app
7 Februari, 10:30 Emerce
De New York Times voegt augmented reality toe aan de journalistieke media die het produceert. De krant breidt zijn apps ermee uit en begint verslaggeving in AR tijdens de Olympische Spelen in Zuid-Korea.


Nederlandse huisartsen krijgen app om hartfilmpjes met een smartphone te maken
3 Februari, 12:06 Tweakers
Ongeveer 1100 huisartsen in Nederland krijgen de mogelijkheid om een ECG, ofwel een hartfilmpje, te maken met hun smartphone. Hiervoor krijgen zij een speciale app, die door KPN is uitgebracht.


Privacy app wint Nederlandse Privacy Award
3 Februari, 06:54 Emerce
De app IRMA (I Reveal My Attributes) heeft afgelopen week de Nederlandse Privacy Award gewonnen in de categorie Consumentenoplossingen. De app, ontwikkeld door de Digital Security groep van de Radboud Universiteit, maakt het mogelijk om jezelf te identificeren zonder overbodige informatie te verstrekken.


Privacywaakhond onderzoekt doorsturen kijkgedrag NPO-app
1 Februari, 19:18 Tweakers
De Autoriteit Persoonsgegevens doet onderzoek naar de NPO Start-app. De laatste versie van de app stuurt data over kijkgedrag naar advertentiebedrijven. Mogelijk staat de wijze waarop de app hier toestemming voor vraagt op gespannen voet met de privacywet.


Telegram-apps zijn tijdelijk verwijderd uit iTunes App Store
1 Februari, 09:06 Tweakers
De Telegram-app en variant Telegram X zijn verdwenen uit de iTunes App Store. Oprichter Pavel Durov zegt dat het komt door een 'klein probleem' en dat de apps snel terug zouden moeten zijn. Het is niet duidelijk wat het probleem is.


NPO komt 'binnen enkele weken' met keuze voor gegevensdeling in Start-app
31 Januari, 12:42 Tweakers
De NPO heeft in een reactie aan de Consumentenbond en Bits of Freedom laten weten dat er binnen enkele weken een optie in zijn Start-app wordt opgenomen, waarmee gebruikers kunnen aangeven of ze gegevens willen delen met derden.


Spotify test Android-app om gratis naar muziekstations te luisteren
31 Januari, 12:06 Tweakers
Het Zweedse Spotify heeft een Android-app met de naam Stations uitgebracht, die vooralsnog alleen in Australië beschikbaar lijkt te zijn. In de beschrijving staat dat het om een experiment gaat. De app maakt gratis luisteren naar muziekstations mogelijk.


Google investeert in taxi-app Go-Jek
30 Januari, 13:30 Emerce
Google zou rond de honderd miljoen dollar investeren in taxi-app Go-Jek uit Indonesië.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be