NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesAntwerpse

2News.be / Trefwoorden / Antwerpse

TERUG IN DE TIJD. Zo was het leven in de Antwerpse haven
Gisteren, 10:06 Gazet v. Antwerpen

Deze week is het negentig jaar oude binnenschip Lauranda tijdelijk verhuisd van de Jordaenskaai naar de terreinen van Wijngaard Natie aan het Albertdok. Het schip is één van de pronkstukken van het Antwerps maritiem erfgoed. Wij doken in ons eigen archief en maakten een selectie van unieke beelden uit de vorige eeuw over het leven in en rond de haven.
Ontdek deze vijf Antwerpse tips van onze insider
Gisteren, 03:06 Gazet v. Antwerpen

Elke week geeft een medewerker van Gazet van Antwerpen een kijk in zijn of haar agenda met verrassende tips voor een dagje Antwerpen. Sacha Van Wiele (47) is stadsjournalist. Hij is gehuwd, woont in Berchem, vader van een dochter van 20 jaar. Geniet al fietsend volop van het Antwerpse stadsleven.
Voorstellen van ontwerpteams overkapping Antwerpse ring onthuld tijdens tweede reeks ?Ringdagen?
Zaterdag, 18:36 Gazet v. Antwerpen

In het Flanders Meeting & Convention Center in Antwerpen is zaterdag de tweede reeks ?Ringdagen? afgetrapt. Nog tot woensdag trekken de ontwerpteams van de zes segmenten van de overkapping van de Antwerpse ring rond met hun voorstellen voor concrete overkappings- en andere leefbaarheidsprojecten. Bezoekers kunnen er de plannen inkijken, vragen stellen en hun mening geven over welke projecten prioritair zouden moeten worden uitgevoerd.
Antwerpse sp.a legt programma voor: ?Zien stad niet als plek van kommer en kwel, maar als oplossing?
Zaterdag, 15:48 Gazet v. Antwerpen

De leden van de Antwerpse sp.a keurden het ontwerpprogramma goed voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober. De partij legt het in juni voor aan de middenveldorganisaties, die mogen nog voorstellen doen of bemerkingen geven voor het uiteindelijke definitieve kiesprogramma.
Bouwstop sociale woningen in aantal Antwerpse wijken
Zaterdag, 03:24 Gazet v. Antwerpen

In wijken waar 9% of meer van het patrimonium uit sociale woningen bestaat, zal de stad Antwerpen niet langer gebruikmaken van haar voorkooprecht. Dat betekent concreet dat er in wijken met veel sociale woningen, zoals bijvoorbeeld het Kiel, vrijwel geen nieuwe meer bij zullen komen.
Antwerpse Michèle ontwerpt juwelen voor supermama?s
Zaterdag, 03:24 Gazet v. Antwerpen

Een betekenisvolle juwelencollectie voor mama?s. Zo kan je het gloednieuwe Antwerpse juwelenmerk SPRMOM Antwerp in een notendop omschrijven. ?Alle mama's zijn de beste?, zegt oprichtster Michèle Mignolet. ?Want ze doen het toch maar. Allemaal met evenveel overgave en allemaal op hun eigen manier: onvoorwaardelijk liefhebben.?
Oscar and the Wolf beoordeelt studenten Antwerpse Modeacademie
Vrijdag, 16:18 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse Modeacademie heeft bekendgemaakt wie dit jaar in de jury zal zetelen en de collecties van de negen masterstudenten mag beoordelen. Niet alleen Max Colombie (Oscar and the Wolf) is een opvallende naam, ook Demna Gvasalia keert terug naar Antwerpen.
Onderzoek naar container met cocaïne in Antwerpse haven: twee aanhoudingen in Nederland
Vrijdag, 13:54 Gazet v. Antwerpen

De Nederlandse politie heeft woensdag twee mannen aangehouden die verdacht worden van handel in verdovende middelen.
Files op Antwerpse ring en E313 door noodherstelling aan Kennedytunnel
Vrijdag, 07:24 Skynet Belgie
Het is vrijdag rond 06.00 uur al filerijden op de Antwerpse ring en de E313 door een noodherstelling in de Kennedytunnel richting Gent. Daardoor waren tot 06.30 uur twee van de drie rijstroken afgesloten. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. De Liefkenshoektunnel richting Gent is tolvrij gemaakt.


Noah (18) uit Deurne en Natascha (18) uit Boom vanavond in finale ?Belgium?s Got Talent?: ?Wat wij doen is fantastisch om naar te kijken?

Hij maakt deel uit van het gymnastenduo Interius Fortitudo, zij is de helft van het al even acrobatische duo Tascha & Ian. Allebei gaan Noah Kuavita (18) uit Deurne en Natascha Van Es (19) uit Boom vanavond vol voor de eindwinst in Belgium?s Got Talent. ?Maar we willen ook onze sport promoten.?
Meer dan duizend Antwerpse en ?straatvinken? tellen uur lang verkeer in hun straat

In de vervoersregio Antwerpen en in Leuven heeft donderdagavond het eerste gezamenlijke telmoment van het mobiliteitsonderzoek Straatvinken plaatsgevonden. Meer dan 2.200 mensen schreven zich vooraf in om van 17 tot 18 uur al het verkeer in hun straat - ook voetgangers en fietsers - te tellen en via de app zijn intussen al meer dan duizend tellingen binnengelopen.
Kamer keurt nieuwe Voetbalwet goed
Donderdag, 18:12 Skynet
De Kamer heeft vandaag een aanpassing aan de Voetbalwet, die de veiligheid tijdens voetbalwedstrijden regelt, goedgekeurd. Voortaan valt ook het amateurvoetbal, vrouwenvoetbal en het jeugdvoetbal bij profclubs onder de wet. Supporters kunnen voortaan een waarschuwing krijgen alvorens ze een boete of stadionverbod krijgen.


Beruchte Antwerpse gangster (37) krijgt drie jaar cel na verkrachten van mentaal gehandicapte vrouw
Donderdag, 11:30 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de beruchte gangster Mustapha B.(37) veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf wegens verkrachting van een mentaal gehandicapte vrouw. B., die niet kwam opdagen tijdens de voorlezing van het vonnis, moet de vrouw ook een schadevergoeding van 2550 euro betalen.
Antwerpse starters krijgen gratis bureauruimte in New York

De startende ondernemers die van de bank KBC en enkele partners gratis bureauruimte krijgen in de Boeren- toren in Antwerpen, kunnen nu ook voor zes weken een gratis kantoorruimte krijgen in New York.
Professor en UZA-dokter krijgt tiende plek op Antwerpse N-VA-lijst: ?Ik ben het voorbeeld dat in Vlaanderen niets onmogelijk is?
Donderdag, 03:18 Gazet v. Antwerpen

Sevilay Altintas (47) staat tiende op de Antwerpse N-VA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Zij is professor en gerenommeerd dokter in de medische oncologie bij het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). ?Ik ben het voorbeeld dat niets onmogelijk is?, zegt Altintas.
Politie onderzoekt inzet van vrijwilligers om computers te beveiligen
Donderdag, 23:30 NOS nieuws

De politie onderzoekt de mogelijkheid om politievrijwilligers in te zetten op het gebied van computerveiligheid. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid antwoordt dit op vragen van VVD-Tweede Kamerlid Rutte. Het Kamerlid zegt dat de politie in Groot-Brittannië dat al doet, in samenwerking met het bedrijfsleven.

De politie in Nederland is bezig digitaal talent te werven, maar moet concurreren met het bedrijfsleven. Volgens Kamerlid Arno Rutte hebben bedrijven al veel moeite om de benodigde mensen aan zich te binden, terwijl hun arbeidsvoorwaarden vaak beter zijn. Rutte: "De kans dat de politie daar in mee kan gaan is nihil."

In het Verenigd Koninkrijk zitten ze met hetzelfde probleem. De politie daar werkt nu samen met het bedrijfsleven om medewerkers in te zetten als vrijwilliger, zegt Rutte.

Krijtstreeppakken als politievrijwilliger

Het idee is dat een medewerker enkele uren per week of per maand als vrijwilliger bij de politie aan de slag gaat, terwijl het bedrijf zijn of haar uren doorbetaalt. Rutte: "Mensen uit de City, de krijtstreeppakken, die werken als vrijwilliger om de financiële boeven aan te pakken en met cyberdeskundigheid is dat precies hetzelfde."

Voordeel is dat zeer schaarse kennis beschikbaar komt voor de politie, met steun van werkgevers. Het belang van het bedrijfsleven is, volgens Rutte, dat cyberkennis en deskundigheid bij de politie voldoende aanwezig is. "Uit de gesprekken die ik heb gevoerd, blijkt dat ook Nederlandse werkgevers openstaan voor een dergelijke samenwerking."

Rutte wil daarom dat de minister samen met de korpschef bekijkt of ook in Nederland een vrijwillige politie-inzet kan komen op het gebied van computerveiligheid, die wordt ondersteund door werkgevers.

'Indrukwekkend wat politievrijwilligers nu al doen'

Minister Grapperhaus is enthousiast geraakt over het fenomeen politievrijwilliger. Hij heeft een aantal van hen ontmoet tijdens een werkbezoek. "Het was half april, op een vrijdagavond. Ik kan u verzekeren, dat is echt buitengewoon indrukwekkend wat mensen, zonder enige vergoeding, in hun vrije tijd, naast hun gewone werk bereid zijn te doen voor de politie."

Bij die gelegenheid heeft hij ook mensen gesproken die hem hebben verteld dat ze beschikken over cyberexpertise. "Ik ondersteun daarom dit idee zeer en de politie gaat ermee aan de slag", heeft de minister de Kamer laten weten.

Daarbij wordt onder meer gekeken naar hoe de screening moet verlopen, of de vrijwillige inzet bij de politie verenigbaar is met de baan van de vrijwilliger en of er aanvullende opleidingen nodig zijn.
Euronav wordt grootste privé-tankerrederij ter wereld, Antwerpse families blijven aan het roer
Woensdag, 09:54 Gazet v. Antwerpen

Euronav wordt op 11 juni allicht de belangrijkste privé-tankerrederij ter wereld. Dan keuren de aandeelhouders van de Amerikaanse sectorgenoot Gener8 normaal gezien de overname goed. Intussen liet Euronav uitzonderlijk zijn nieuwste tanker Antwerpen binnenlopen.
Antwerpse zakenman Cardoen wil groot overdekt kinderspeelpark bouwen in Herentals
Dinsdag, 19:48 Gazet v. Antwerpen

Ondernemer Karel Cardoen dient straks een bouwaanvraag in om de oude legerkazerne, met paradeplein en loodsen, om te vormen tot een overdekt kinderspeelplein, met aansluitend een trampolinepark. De Antwerpse zakenman, bekend van zijn inmiddels verkochte bedrijf Autostad op de Boomsesteenweg in Wilrijk, wil nog dit jaar op de site aan de slag.
Voorwaardelijke straf voor Antwerpse kapper die zich hevig verzette bij arrestatie
Dinsdag, 16:12 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse barbier Kevin T. (33) uit Antwerpen heeft van de rechter dinsdag een voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete gekregen voor feiten tijdens een Pegidabetoging in 2016, waarbij de ruit van zijn kapperszaak sneuvelde.
Deze vrouw moet Antwerpse Zoo en Planckendael wetenschappelijk nog meer op de kaart zetten: ?Oefeningen doen is voor dieren een spelletje?
21 Mei, 19:48 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse Zoo won afgelopen week de Diamond Themepark Award voor Educatie dankzij het CRC (Centre for Research and Conservation). Dat de Zoo educatie en wetenschappelijk onderzoek hoog in het vaandel draagt, zet het extra in de verf met Jiska Verbouw, de kersverse wetenschapscommunicator voor de Zoo en Planckendael.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be