NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Antwerpen

2News.be / Trefwoorden / Antwerpen

Minder weekendongevallen in provincie Antwerpen, maar aantal snelheidsovertreders stijgt
Gisteren, 22:24 Gazet v. Antwerpen

In de provincie Antwerpen zijn vorig jaar tijdens de weekendnachten 429 ongevallen gebeurd. Dat zijn er 42 minder (-9 procent) dan in 2016. De politie betrapte in de WODCA-nachten minder bestuurders die te diep in het glas hadden gekeken (-0,5 procent), maar er was wel een stijging van het aantal snelheidsovertreders (+3,4 procent). Dat blijkt uit de WODCA-resultaten van 2017, die door Antwerps gouverneur Cathy Berx zaterdag werden voorgesteld.
Primeur: luxueus cruiseschip wordt volgend jaar in Antwerpen gedoopt
Gisteren, 13:24 Gazet v. Antwerpen

Het nieuwste cruiseschip van rederij Hapag Lloyd, de Hanseatic Inspiration, wordt op 13 oktober 2019 gedoopt in Antwerpen. Dat maakte Karl J. Pojer, ceo van Hapag Lloyd cruises vandaag bekend. Het is een primeur voor de Scheldestad. Deze doop en aansluitend maidentrip is een prestigezaak voor Antwerpen, maar levert ook toeristische opbrengsten op.
Antwerpen wordt wakker onder dun sneeuwlaagje: winterse buien mogelijk tot deze middag
Gisteren, 08:36 Gazet v. Antwerpen

Er is een dun sneeuwlaagje gevallen en het voelt ijzig koud aan. Tot zover de vaststellingen voor deze 17 maart. De late winterprik valt mee, maar er wordt wel gewaarschuwd voor meer winterse buien, in Antwerpen tot deze middag.
Zo wil Antwerpen ?superschakels? aanleggen voor fietsers
Gisteren, 02:36 Gazet v. Antwerpen

?Superschakels? moeten het voor fietsers comfortabeler en veiliger maken om hun fietsverplaatsing te combineren of verder te zetten met trein, tram en/of bus. De beveiligde fietsstallingen komen aan NMBS-stations en knooppunten van De Lijn te staan. Het is een van de maatregelen in het nieuwe fietsbeleidsplan 2018.
Franse werknemers vinden meer dan 600 kilo coke die werd ingevoerd vanuit Antwerpen
Vrijdag, 23:36 Gazet v. Antwerpen

In een onderneming in de Franse gemeente Val-d?Oise, in de buurt van Parijs, hebben werknemers vrijdag 600 kilo cocaïne aangetroffen. De drugs werden ingevoerd via Antwerpen, zo heeft het Franse persbureau AFP vernomen.
En dan zit Harry Styles plots naast jou in de fitness in Antwerpen
Vrijdag, 20:36 Gazet v. Antwerpen

Tijdens zijn internationale tournee houdt Harry Styles vanavond halt in een uitverkocht Sportpaleis. Enkele uren voor zijn langverwachte optreden waagde de Britse zanger zich nog aan een bezoekje aan de fitness. De andere sportievelingen in The Brick op de Waalsekaai konden hun ogen amper geloven toen het voormalige ?One Direction?-lid plots naast hen zat.
Antwerpen is alles geweest voor Geert Hoste, maar de zelfgenoegzaamheid van de Antwerpenaar stoort hem
Vrijdag, 20:00 Gazet v. Antwerpen

Antwerpen is echt alles geweest voor mijn carrière?, zegt Geert Hoste. ?Nergens anders zou ik met mijn soort humor zo veel succes hebben gehad.? De West-Vlaming leeft en werkt al dertig jaar in de stad die hem in de armen sloot en waarvan hij houdt, maar toch spaart hij ook zijn kritiek niet. ?Antwerpen springt met bijzonder weinig respect om met de openbare ruimte en met de tijd van zijn inwoners.?
Er zit muziek in het weekend: acht concerten in en rond Antwerpen
Vrijdag, 07:24 Gazet v. Antwerpen
Vandaag, vrijdag, zijn alle ogen gericht op ex-K3 Karen Damen, die in de Lotto Arena haar eerste soloplaat aan de wereld voorstelt. Maar het is dit weekend (gelukkig) niet alleen Damen wat de klok slaat. GvA selecteerde acht concerten die meer dan de moeite waard zijn, en die nog enkele lege zitjes in de aanbieding hebben.


Nijpend tekort aan huisartsen in Antwerpen
Donderdag, 19:24 Gazet v. Antwerpen

Patiënten die in Antwerpen een huisarts nodig hebben, kunnen vaak niet meteen geholpen worden. In meer dan de helft van de wijken zijn er te weinig huisartsen beschikbaar, meldt atv.
Een stripversie van uw foto? Bezorg tegen morgen uw foto en Gazet van Antwerpen zorgt ervoor
Woensdag, 19:24 Gazet v. Antwerpen
Hebt u iets te vieren met uw vereniging, club, school of organisatie? Maak een originele foto en bezorg ons die via www.gva.be/strip. Elke week is er een winnaar, en die krijgt als unieke prijs een goednieuwsstrip die tekenares Sylvia Tops maakt op basis van de winnende foto. Bezorg ons uw foto, samen met een woordje uitleg over het goede nieuws dat u te melden hebt. U hebt nog tijd tot morgen/donderdag 10 uur!


Deze zwarte punten in de provincie Antwerpen moeten het dringendst worden aangepakt
Woensdag, 15:48 Gazet v. Antwerpen

Een dynamische lijst, die elk jaar vernieuwd wordt op basis van de meest recente ongevallencijfers. Daarmee wil Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) de zwarte punten in ons land sneller aanpakken. ?Voor elk punt wordt gezocht naar kleine ingrepen die het verkeer veiliger kunnen maken op korte termijn?, zegt Weyts. Bovenaan de lijst staan twee kruispunten op de A12 in Aartselaar.
3-in-1-abonnement voor trein, tram en bus flopt: slechts 111 stuks verkocht in Antwerpen
Woensdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Het abonnement voor bus, tram én trein in Antwerpen en Gent slaat niet aan: in drie maanden werden er in totaal nauwelijks 130 verkocht. ?Dat is nog niet eens een volle tram.?
Tiffany haalt diamanten niet meer uit Antwerpen
Dinsdag, 12:12 De Tijd
11:49 De Antwerpse diamantsector krijgt opnieuw tegenslag te verwerken: het prestigieuze juwelenhuis Tiffany sluit zijn slijperij in Antwerpen. Ook andere diamantslijperijen vertrekken of slanken af.


Oud-burgemeester Leona Detiège 15 jaar na Visa-crisis in Antwerpen: ?Een afscheid in schoonheid was me niet gegund?
Dinsdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Op 13 maart 2003 barstte de Visa-crisis los in Antwerpen. Exact vijftien jaar later kijkt toenmalig sp.a-burgemeester Leona Detiège (75) terug op de donkerste maanden uit haar lange politieke loopbaan. ?Het was zonder meer de grootste ontgoocheling uit mijn carrière.?
Antwerpen wil naar 2 miljoen overnachtingen
Maandag, 22:12 Skynet Belgie
De stad Antwerpen wil tegen 2020 jaarlijks zo'n 2 miljoen overnachtingen noteren van toeristen en zakenlui. Nu ligt dat aantal op zo'n 1,9 miljoen. Dat is maandag bekendgemaakt bij de start van een meerdaags congres voor internationale congresorganisatoren in het nieuwe Flanders Meeting & Convention Center Antwerp aan de Zoo.


Tekort aan driehonderd politieagenten in en rond Antwerpen
Maandag, 20:36 Gazet v. Antwerpen

Er is een structureel tekort aan nieuwe agenten in en rond Antwerpen. Dat zegt politievakbond NSPV. Er zijn zeker 300 extra agenten nodig. De lokale politie van Antwerpen werft tegenwoordig ook zelf nieuwe inspecteurs aan, maar ook daar halen veel kandidaten de eindproef niet. De vakbond pleit voor een grote nationale rekruteringscampagne, nu veel oudere agenten met pensioen gaan.
Tot 30 jaar cel geëist voor 'vergismoord' in Amsterdam

Het Openbaar Ministerie eist celstraffen oplopend tot 30 jaar tegen zeven mannen voor hun rol in de zogenoemde vergismoord. De 31-jarige Djordy Latumahina werd in 2016 in het bijzijn van zijn vriendin en 2-jarige dochtertje doodgeschoten in een parkeergarage in Amsterdam.

Tony D. (35) en Djurgen W. (42) worden verantwoordelijk gehouden voor het overhalen van de trekker. Als het aan het OM ligt, gaan ze allebei 30 jaar de cel in. Het tweetal ontkent dat ze de moord op Latumahina hebben gepleegd.

Het OM ziet drie andere verdachten als voorverkenners. Weer twee andere verdachten zouden de liquidatie vanuit Hoofddorp hebben gecoördineerd. De daders hebben de 31-jarige vader aangezien voor een drugscrimineel die op hem leek, stellen de aanklagers.

Die woonde in hetzelfde appartementencomplex in Amsterdam-West en reed in dezelfde soort auto, een donkere Mini Cooper. De man die vermoedelijk het eigenlijke doelwit van de liquidatie was, is naar het buitenland gevlucht.

"Mijn dochtertje heeft moeten aanzien hoe wij doorzeefd werden. Ze heeft Djor ter plekke zien sterven en haar moeder bewusteloos zien raken", zei de vriendin van het slachtoffer in een audioboodschap vorige week in de rechtbank.

Zij werd zelf getroffen door zes kogels en raakte zwaargewond. Haar dochtertje werd op een haar na gemist; enkele centimeters naast het kinderzitje zat een kogelinslag.

Aan de rechtszaak ging een opmerkelijke undercoveractie vooraf. Twee agenten deden zich tegenover de vriendin van een verdachte voor als Molukse motorclubleden, die wilden weten wie er achter de moord op hun "broeder" zat. Een paar dagen later werd Tony D. gearresteerd. Zijn advocaat vond deze strategie te ver gaan. Het OM spreekt van een "zorgvuldig afgewogen" undercoveroperatie.

Het 31-jarige slachtoffer werkte als programmeur in club Bitterzoet en was een bekende in het uitgaanscircuit. Verschillende uitgaansgelegenheden hebben hem postuum geëerd.

Dat de moord een vergissing lijkt te zijn, doet voor de moeder van de Amsterdammer nog het meeste pijn. "Doodgeschoten worden door mensen die niet eens de moeite nemen om te kijken of het wel hun doelwit is. Ik ben er kapot van", zei ze tegenover de lokale omroep AT5.

De uitspraak is over twee weken.
Sluikstorten in Antwerpen: meer meldingen, toch minder pv?s
Maandag, 19:24 Gazet v. Antwerpen

Het aantal processen-verbaal voor een gemeentelijke administratieve sanctie (GAS) voor sluikstorten zakte van 4.907 pv?s in 2012 naar 1.575 in 2016, of een daling met 67%. Opmerkelijk, want het aantal meldingen steeg met 28%.
DISCUSSIE. Hoe kan Antwerpen jonge gezinnen in de stad houden?

De voorbije jaren trokken almaar meer jonge gezinnen weg uit de stad Antwerpen, naar de randgemeenten. Ze zoeken er betaalbare huizen, groen en een groter schoolaanbod voor hun kinderen. Voor de stad heeft dat zware gevolgen, onder meer op financieel vlak.
OPROEP. Gazet van Antwerpen zoekt bijzondere mensen uit onze provincie
Maandag, 08:30 Gazet v. Antwerpen
Voor een nieuwe reeks in Gazet van Antwerpen zijn wij op zoek naar bijzondere mensen uit onze provincie. Heeft u een buurman met een bijzondere hobby? Zet uw buurvrouw zich al jaren in voor anderen? Kent u iemand in uw gemeente die een bijzondere prestatie heeft geleverd of is er een persoon die perfect geschikt is voor een portret in de krant?

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be