NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesAntwerpen

2News.be / Trefwoorden / Antwerpen

Help jij mee om alle ?trage wegen? in Antwerpen in kaart te brengen?
Vandaag, 11:54 Gazet v. Antwerpen

De stad Antwerpen start met de opmaak van een ambitieus plan voor de trage wegen in de stad. Deze wegen voor niet-gemotoriseerd verkeer moeten ervoor zorgen dat Antwerpenaars onbezorgd en comfortabel kunnen fietsen en wandelen langs groene, gezonde en veilige plekken.
Natuurkundige Universiteit Antwerpen valt in de prijzen
Gisteren, 21:12 Gazet v. Antwerpen

Marleen Ramakers, een natuurkundige van de Universiteit Antwerpen, heeft zondag de Eos Pipet gewonnen. Met die prijs bekroont het wetenschapsmagazine Eos de meest beloftevolle jonge onderzoeker van het jaar. Ramakers werd door de jury beloond omdat ze een manier vond om CO2 om te zetten in brandstof.
VIDEO. Sp.a wint in Antwerpen?op de tandem
Gisteren, 16:06 Gazet v. Antwerpen

In en rond Den Bell was het zondag weer koersen geblazen voor ?Het Uiterste Zuid?, een groot wijkfeest dat zich voornamelijk tot de inwoners van het Zuid richt. Blikvanger was de tandemkoers voor politici waar onder meer Kris Peeters (CD&V), Tom Meeuws (sp.a), Freya Piryns (Groen) en haar man Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) aan deelnamen.
Thuis-acteur op N-VA-lijst in Antwerpen

Acteur Mark Tijsmans, bekend van de tv-soap ?Thuis? en politieserie ?Flikken?, zal op de 51ste plaats staan voor N-VA in Antwerpen bij de lokale verkiezingen in oktober van dit jaar. De acteur en jeugdboekenschrijver wil een brugfiguur zijn tussen de Vlaams-nationalistische partij en de culturele sector die doorgaans weinig op heeft met de partij N-VA. Dat meldt De Zondag.
Op stap in Deurne Noord: ?We zijn de rijkste wijk van Antwerpen, als je achteraan het lijstje begint?
Zaterdag, 23:42 Gazet v. Antwerpen

De Strangers schrijven liedjes over ?t Stad, Geert Schuermans schrijft Tubes en talloren. Dat klinkt als een liedjestitel in de oren, maar het is het relaas van een jaar lang het leven zoals het is volgen in buurtwerking Dinamo in Deurne-Noord. ?Voor ik aan het boek begon, kwam ik alleen in deze buurt als Queens of the Stone Age speelden in het Sportpaleis?, zegt Geert. ?Ik heb er een wereld ontdekt waar mensen elkaar helpen, ondanks hun vooroordelen.?
WEEKBOEK BELEGGEN: Weer een Marnix in Antwerpen
Zaterdag, 14:12 De Tijd
13:53 Zou deze week een fles champagne ontkurkt zijn bij het koningspaar van de Brusselse beurs, Immobel-topman Marnix Galle en zijn gemalin Michèle Sioen van de gelijknamige textielgroep?


Alexander D'Hooghe: ?Antwerpen is eigenlijk een haven met een stadje eraan'
Zaterdag, 01:18 De Tijd
01:04 Na zijn oplossing voor de Oosterweelverbinding werd de stadsplanner net niet heilig verklaard. Beethoven houdt hem met de voeten op de grond.


Antwerpen maakt werk van nieuwe bouwcode
Vrijdag, 19:00 Gazet v. Antwerpen

De stad Antwerpen heeft een ontwerp klaar voor een vernieuwde bouwcode die na een openbaar onderzoek eind dit jaar van kracht zou worden. De bestaande onderwijscapaciteit wordt beter beschermd, er worden minimale groottes vastgelegd voor appartementen, en eengezinswoningen kleiner dan 350 m2 mogen niet langer opgesplitst worden in appartementen. Veoorts moet de ?te arbitraire? hoogbouwnota wijken voor het principe van ?dissonante harmonie?.
Oosterweelverbinding: ?Oplossing voor Antwerpen, maar Waasland blijft blinde vlek?
Vrijdag, 19:00 Gazet v. Antwerpen

In het Waasland groeit de ongerustheid dat de verkeershinder nog zal toenemen bij de start van de aanleg van de Oosterweelverbinding dit najaar. Zonder flankerende maatregelen en een versterkt openbaar vervoer, dreigt het Waasland dicht te slibben.
Greenpeace ?verkoopt? schone lucht aan Antwerpen-Centraal

Actievoerders van Greenpeace hebben vrijdag bokaaltjes met ?schone lucht? uit de Zwitserse Alpen of de Noorse fjorden ?verkocht? aan het station Antwerpen-Centraal. Met de ludieke actie, die kadert in de Europese Clean Air Now-campagne, wil de milieuorganisatie de aandacht vestigen op de slechte luchtkwaliteit in Antwerpen.
Hendrik Willemyns van Arsenal: ?Antwerpen is lang mijn Tsjernobyl geweest?
Vrijdag, 15:42 Gazet v. Antwerpen

Arsenal is terug! Na vier jaar ligt er eindelijk een nieuwe cd in de winkels, en dit najaar speelt de groep een grootse show in de Lotto Arena. Toch staat de zaal niet in het lijstje met persoonlijke plekken die creatieve motor Hendrik Willemyns (46) voor onze wandeling door de stad heeft opgesteld. ?Er heeft lang een donkere wolk boven Antwerpen gehangen.?
C130 draait rondjes boven Antwerpen
Vrijdag, 15:24 Gazet v. Antwerpen

Een C130 Hercules transportvliegtuig van de Belgische Luchtmacht heeft vrijdagmiddag laag enkele rondjes gedraaid boven Antwerpen. Een spectaculaire overvlucht van een groot viermotorig toestel, aldus verschillende lezers.
Nick Mason?s Saucerful Of Secrets op het podium in Antwerpen
Vrijdag, 11:12 Skynet
Op zaterdag 8 september kan je Nick Mason?s Saucerful Of Secrets gaan bekijken in de Stadsschouwburg van Antwerpen.


Opnieuw technisch defect in Kennedytunnel: lange files naar Antwerpen
Vrijdag, 07:12 Gazet v. Antwerpen

Door een technisch defect in de Kennedytunnel was de linker- en middenrijstrook richting Gent vrijdagochtend een tijdlang afgesloten door een noodherstelling. Die is ondertussen afgelopen, maar de duur van de file is er opgelopen tot een uur: zowel vanuit Merksem als vanuit Hasselt op de E313 gaat het erg traag.
Waarom Puurs de jobkampioen van de provincie Antwerpen is
Vrijdag, 03:18 Gazet v. Antwerpen

Nergens zijn er in de provincie Antwerpen zo weinig werklozen als in Puurs. Liefst 77 procent van de Puursenaars tussen 20 en 64 jaar heeft een baan. Geen enkele gemeente doet beter. Door het hoge aantal lokaal verankerde bedrijven bevindt die baan zich dikwijls op wandel- en fietsafstand. In Puurs worden de bekende sauzen van Devos Lemmens gemaakt, het Duvel-bier gebrouwen, geneesmiddelen voor de hele wereld geproduceerd én gaan ook mensen met een mentale beperking volop aan de slag.
Gambiaanse president in Antwerpen voor ondertekening van samenwerking tussen havens
Donderdag, 16:00 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse haven heeft donderdag de Gambiaanse president Adama Barrow ontvangen voor de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen de havenautoriteit van het Gambiaanse Banjul en twee dochters van het Antwerpse Havenbedrijf: consultancy- en investeringspoot Port of Antwerp International (PAI) en trainings- en opleidingscentrum APEC. Er zijn alvast concrete plannen om in Banjul een training op te zetten voor dokwerkers.
Groen district Antwerpen is klaar met top van lijst: ?Gaan uit van een groeiscenario?
Donderdag, 16:00 Gazet v. Antwerpen

Huidig districtsschepen Tom Van den Borne trekt de lijst voor Groen in het district Antwerpen. Op twee staat de 27-jarige Femke Meeusen. Op drie staat dan districtsschepen Lieve Stallaert met op vier Simon Verreet. De top vijf wordt afgesloten door Groen-fractieleidster Anne Poppe. De rest van de lijst bestaat uit Anna Touré, Gina Verstraeten (districtsraadslid), Staf De Vos (zaakvoerder van Fatkat Records) en Amber Paris. Lijstduwer is Europees parlementslid Bart Staes.
90 jaar oud binnenschip rijdt deze nacht door Antwerpen
Donderdag, 15:24 Gazet v. Antwerpen

In de schaduw van Het Steen in Antwerpen wordt momenteel alles in gereedheid gebracht om met een indrukwekkend nachtelijk transport de 38 meter lange ?sleepspits? Lauranda vanop de Jordaenskaai via de weg tijdelijk over te brengen naar de terreinen van Wijngaard Natie aan het Albertdok. Een en ander kadert in het leegmaken van de kades én in de selectie voor het toekomstige nieuw Maritiem Museum.
Binnenkort kunnen ook vervuilende buitenlandse auto?s beboet worden in LEZ Antwerpen
Donderdag, 12:06 Gazet v. Antwerpen

Een zopas goedgekeurd amendement van Europees parlementslid Kathleen Van Brempt maakt het straks mogelijk om buitenlandse chauffeurs die met vervuilende wagens toch de Lage Emissiezone van onze steden, binnen te rijden, toch te beboeten. ?Omdat de uitwisseling van nummerplaatgegevens nog niet verplicht was in de Unie, ontsnapten buitenlandse chauffeurs aan die boetes,? zegt Van Brempt.
Schattige babybrilbeer onderneemt eerste stappen buiten in Zoo van Antwerpen
Donderdag, 11:12 Gazet v. Antwerpen

In de Zoo van Antwerpen werd in februari een brilbeertje geboren. Nadat het kleine welpje de eerste maanden veilig dicht bij mama Zamora bleef, kwam het deze week voor het eerst schuchter naar buiten. Moeder en babybeer ondernamen een hele snuffeltocht over boomstammen en tussen de struiken van hun buitenverblijf. De Zoo deelde de vertederende beelden op Youtube.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be