NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Antwerpen

2News.be / Trefwoorden / Antwerpen

Dit ging vooraf aan de verijdelde veldslag tussen Tsjetsjeense en Marokkaanse jongeren in Antwerpen
Vandaag, 04:55 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse politie heeft zaterdagmiddag een massale vechtpartij tussen Tsjetsjeense en Marokkaanse jongeren kunnen verhinderen. De politie pakte tientallen jongeren op en nam bijlen, steekwapens en stokken in beslag. We proberen te reconstrueren wat er aan de veldslag vooraf ging.
Rotary Antwerpen-Heideland reikt Heidelandsprijzen uit aan scholen
Gisteren, 17:30 Gazet v. Antwerpen
In het Gemeentelijk Instituut Brasschaat (GIB) werden de Heidelandsprijzen van de Rotary uitgereikt. Er waren onderscheidingen voor theoretische en voor praktische werken.


Langste mosseltafel staat in Antwerpen: 600 kilo mosselen voor 500 gasten
Gisteren, 15:06 Gazet v. Antwerpen

De langste mosseltafel van het land, die staat vandaag aan het Willemdok op het Eilandje. Er worden maar liefst 600 kilo mosselen geserveerd aan 500 gasten. Met dit initiatief geeft het Nederlandse Mosselbureau het startschot voor de Nationale Mosselweek.
Het Queen A hotel in Antwerpen is comfortabel designhotel
Zaterdag, 02:24 Volkskrant
Ontdekt: de Flixbus, die de stedentripper voor 11 euro vanuit Utrecht (vertrekpunt: bij het station) in een uur en drie kwartier naar Antwerpen brengt voor een weekendje weg. Ideaal, zeker omdat die bus ook nog eens stopt in het centrum: bij het station. Precies tegenover een fijn hotel, je hoeft alleen maar de stoep over te steken met je rolkoffertje. Het Queen A Hotel dankt z'n naam aan het Koni


Met Isabelle A op wandel in Antwerpen: ?Op elke hoek is er wel een gezellig plekje?
Vrijdag, 18:36 Gazet v. Antwerpen

Als er één Vlaamse zangeres de jongste jaren een echte comeback heeft gemaakt, moet het Isabelle A zijn. Dankzij Liefde voor muziek werd ze eerder dit jaar herontdekt door het grote publiek, én kreeg ze er in één klap een boel jonge fans bij. Weinig mensen weten het, maar de van oorsprong Gentse zangeres heeft ook een tijdje in Antwerpen gewoond. Het kostte haar bijgevolg weinig moeite om ons langs haar favoriete hotspots te loodsen.
Kledingketen Monar blaast 50 kaarsjes uit en viert dat met speciale collecties: ?We willen nooit weg uit Antwerpen?
Vrijdag, 11:24 Gazet v. Antwerpen

Monar blaast vijftig kaarsjes uit. Wat begon met een piepklein winkeltje in Zwijndrecht groeide uit tot een succesvol modebedrijf met vijf winkels. Hun verjaardag vieren ze met vijftig samenwerkingen die ze opzetten met hun leveranciers en producenten.
UberEats gearriveerd in Antwerpen
Vrijdag, 09:54 Emerce
Antwerpen is de eerste Vlaamse stad waar UberEats gaat bezorgen. Meer dan zestig Antwerpse restaurants zijn al mee op de kar gesprongen, waaronder het Felix Pakhuis en McDonald?s, meldt De Standaard.


Grondverzakking in Vilvoorde verstoort treinverkeer tussen Antwerpen en Brussel
Vrijdag, 07:48 Gazet v. Antwerpen

Het treinverkeer tussen Antwerpen en Brussel is vrijdag tijdens de ochtendspits verstoord. Door een grondverzakking tussen Mechelen en Vilvoorde zijn maar twee van de vier sporen beschikbaar, zeggen Infrabel en NMBS.
Deze Antwerpenaars verkleden zich als hun favoriete personage tijdens Comic Con

De eerste editie van Comic Con Antwerpen plaats vindt dit weekend plaats in de Waagnatie, de hoogmis voor geeks: fans van strips, games, films, manga, series, gadgets. En natuurlijk voor mensen die houden van cosplay, een samentrekking van costume en play, waarbij mensen zich verkleden in hun favoriete fantasyfiguren.
De man achter Rubberen Robbie en 'n Beetje verliefd overleden
Donderdag, 18:36 NOS nieuws

Zanger, liedjesschrijver en muziekproducent Cees Bergman is overleden. Dat melden Omroep West en het AD. Hij speelde onder meer in de bands Catapult en Rubberen Robbie. Ook was hij een van de drijvende krachten achter Ome Henk.

Bergman schreef met Cat Music, het entertainment- en productiebedrijf dat voortkwam uit Catapult, tientallen nummers voor André Hazes, waaronder de muziek voor 'n Beetje Verliefd, en voor Patricia Paay en Rita Hovink. Cat Music bestond uit Bergman en andere voormalige leden van Catapult.

De voormalige manager van Catapult vertelt bij Omroep West dat Bergman, die 65 jaar oud is geworden, al enige tijd ziek was.

Catapult bestond van 1973 tot en met 1979. De band scoorde twee top-tienhits, met Teeny bopper band en Let your hair hang down.

Uit Catapult kwamen naast Cat Music, nog een aantal bands voort, zoals The Monotones (met de single Mono) en Master Genius (onder meer Let's Break), die allemaal dezelfde leden hadden als Catapult.

Ook Rubberen Robbie kwam voort uit Catapult en maakte persiflages van bekende Nederlandstalige liedjes. In 1981 had Rubberen Robbie een nummer 1-hit met De Nederlandse sterre die strale overal.

Ome Henk (gespeeld door Frank van der Plas) is de hoofdpersoon in een door Cat Music geproduceerde serie cd's, dvd's en stripverhalen.

De figuur Ome Henk (asociaal, chagrijnig) heeft een aantal singles gemaakt, die net zoals bij Rubberen Robbie, persiflages waren van bestaande hits. Daaronder zijn Ik ben verkouden, op de melodie van The Power van Snap!, en Op de camping, op de melodie van In the navy van Village People.

Ome Henk is vooral populair bij jongeren en zijn hits worden veel gedraaid in après-skihutten.
Bisdom lanceert pop-up kapel
Het bisdom van Antwerpen lanceerde donderdag een eigen pop-up kapel. Met de houten kapel, gemaakt door de leerlingen Hout van de VTST-school in Turnhout, wil het bisdom de kerk tot bij de mensen zelf brengen.


Sinds deze week rijd je dubbel zo lang vanuit Waasland richting Antwerpen

Wie ?s ochtends vanuit Oost-Vlaanderen of het Waasland richting Antwerpen rijdt, ziet sinds deze week zijn reistijd meer dan verdubbeld ten opzichte van vakantiemaand juli. Dat meldt mobiliteitsclub VAB, die aan de hand van gegevens van een tiental pendelaars op die route en statistieken van haar alarmcentrale de evolutie van de reistijd daar in kaart gebracht heeft.
Uber brengt nu ook je eten aan huis in Antwerpen, en heeft géén schrik van concurrent Deliveroo
Woensdag, 19:30 Gazet v. Antwerpen

Antwerpen is een leveringsdienst voor maaltijden rijker. Morgen, donderdag, wordt UberEats gelanceerd. Meer dan zestig Antwerpse restaurants zijn al mee op de kar gesprongen, waaronder ook het Felix Pakhuis en McDonalds.
Gazet van Antwerpen zoekt: poetsmannen
Woensdag, 11:42 Gazet v. Antwerpen

Er worden meer poetsmannen gezocht. Het aantal vacatures van dienstenchequebedrijven is in twee jaar met 31% toegenomen, en vooral aan de mannelijke zijde is er nog potentieel om deze plaatsen op te vullen. Gazet van Antwerpen gaat op zoek naar poetsmannen.
Antwerp Airport vindt nieuwe maatschappij voor vluchten Antwerpen-Londen
Woensdag, 11:06 Gazet v. Antwerpen

Antwerp Airport heeft een nieuwe luchtvaartmaatschappij gevonden voor de vluchten van Antwerpen naar Londen. Begin september raakte bekend dat City Jet ging stoppen met de vluchten tussen Antwerp Airport en London City.
Voor 100 miljoen euro aan cocaïne onderschept in Antwerpen
Dinsdag, 19:12 NOS nieuws

De douane heeft in Antwerpen een container met 3800 kilo cocaïne onderschept. De container bleek bestemd voor een adres in Breda. Twee mannen zijn aangehouden. Volgens de politie hebben de drugs een straatwaarde van 100 miljoen euro.

De zeecontainer was geladen met bananen en kwam uit Colombia. Dit weekend bleek bij een controle in de Antwerpse haven dat er behalve de bananen bijna 4000 kilo coke in de container zat. "Die is er in de haven uitgehaald", zegt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie tegen Omroep Brabant.

De container werd gisteren zonder cocaïne op een adres in Breda bezorgd. "Daar waren twee mannen die natuurlijk op die coke zaten te wachten. Maar toen stonden wij daar en hebben ze aangehouden," aldus de woordvoerder. Het gaat om een 56-jarige man uit Oosterhout en een 39-jarige man uit Roosendaal.

Grootste cocaïnevangsten

Het gaat om een van de grootste cocaïnevangsten ooit. In 2005 werd in de haven van Rotterdam 4200 kilo cocaïne ontdekt. Vorig jaar onderschepte de douane in Rotterdam een 4000 kilo cocaïne, verstopt in een container tussen een lading ananassen.

De twee verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter.
Tropisch Instituut Antwerpen ziet aantal vaccinaties in stijgende lijn gaan
Dinsdag, 16:48 Gazet v. Antwerpen

Het Antwerpse Tropisch Instituut en de reiskliniek van UZ Gent kregen de afgelopen jaren alsmaar meer vakantiegangers over de vloer die voor een verre reis een of meer inentingen nodig hebben. Dat blijkt uit cijfers die opgevraagd werden bij de twee diensten.
Richt Scouts en Gidsen Vlaanderen allochtone groep op in Antwerpen?

Scouts en Gidsen Vlaanderen bekijkt de mogelijkheden voor de oprichting van een allochtone scoutsgroep in Antwerpen-Noord. ?Alle groepen die nu al inclusief werken en inzetten op diversiteit blijven we ondersteunen. Maar we onderzoeken of het mogelijk is om een exclusieve allochtone groep op te richten die op lange termijn ook kan evolueren naar een diverse scoutsgroep?, zegt woordvoerder Jan Van Reusel.
Laatste kegelbaan van ?t Stad zoekt overnemer: "Voortdoen tot ons zeventigste zien we niet zitten"

Lieve Denis (61) en

Hans Faes (62), uitbaters van de Kegelkluis, de laatste kegelbaan van Antwerpen, zoeken een overnemer. ?We zoeken mensen die voor de charme en de authenticiteit van het kegelen zijn gevallen?, zeggen Lieve.
Sportevenement voor LGBT-gemeenschap komt naar Antwerpen

Van 2 tot en met 5 november vindt op verschillende locaties in en rond Antwerpen de eerste editie plaats van de Antwerp Brilliant Games. Het gaat om een sportevenement van Active Company, de Antwerpse sportvereniging voor holebi?s. De organisatie verwacht zowat 600 atleten -zowel gay, bi als hetero- uit heel Europa te ontvangen. Op het programma staan badminton, squash, tennis, volleybal, zwemmen en waterpolo.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be