NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Antwerpen

2News.be / Trefwoorden / Antwerpen

Universiteit Antwerpen: ?Examens worden niet afgelast?
Vandaag, 00:18 Gazet v. Antwerpen

Als er studenten zijn die niet hebben kunnen slapen of studeren door de explosie aan de Paardenmarkt, dan wordt hiervoor dinsdag een oplossing gezocht. Een algemene afgelasting van examens komt er niet. Dat zegt Peter De Meyer, woordvoerder van de Antwerpse universiteit.
Gebouw in Antwerpen ingestort na explosie
Gisteren, 22:30 NOS nieuws

In het centrum van Antwerpen is een gebouw ingestort na een explosie. Daarbij zijn meerdere slachtoffers gevallen, meldt de politie. Om hoeveel mensen het gaat en hoe zij eraan toe zijn, is niet bekend.

De politie houdt er rekening mee dat er drie woningen betrokken zijn bij het incident.

De politie laat weten dat het niet gaat om terrorisme. De oorzaak van de ontploffing is nog onduidelijk. Mogelijk gaat het om een gasexplosie. Op de begane grond van het ingestorte pand zou een Italiaans restaurant hebben gezeten.
Wim Oosterlinck (Qmusic) schittert als levend standbeeld aan Antwerpen-Centraal
Gisteren, 10:30 Gazet v. Antwerpen

Qmusic-presentator Wim Oosterlinck, die vanaf nu mee de ochtendshow presenteert op de radiozender, moet zich deze week uit de meest onverwachte situaties zien te redden. Maandagmorgen vloog hij er meteen in, want zijn ochtendcollega?s Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen dropten hem als standbeeld aan het station Antwerpen-Centraal.
ANTWERPEN IN 2018. Dit zijn de podiumkandidaten voor WK Acrogym in Lotto Arena: ?Enkele medailles, daar gaan we voor?
Gisteren, 05:42 Gazet v. Antwerpen

Rusland is de gedoodverfde winnaar, maar verwacht wordt dat ook ons land zijn mannetje zal staan tijdens het Wereldkampioenschap Acrobatische Gymnastiek, midden april in de Lotto Arena. ?Wij horen bij de geduchte tegenstanders?, zegt Delphine Gosseye, woordvoerster van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen. CittA peilde bij Robin Casse, Bram Röttger en Noam Patel - drie Antwerpse podiumkandidaten - naar hun prognoses. ?Enkele medailles, daar gaan we voor.?
?Drugsbende van de onderwijzer? vooral actief in Antwerpen
Gisteren, 02:06 Gazet v. Antwerpen

De vorige week opgerolde drugsbende blijkt een flinke poot te hebben in de provincie Antwerpen. Verschillende oudgedienden uit het milieu belandden opnieuw achter tralies. Twee Antwerpse verdachten werden in november nog veroordeeld tot jarenlange celstraffen.
ANTWERPEN IN 2018. Hilde Van Mieghem maakt expo over Hugo Claus: ?Ik heb getwijfeld of het niet te intiem zou worden?
Zondag, 05:06 Gazet v. Antwerpen

2017 was een schizofreen jaar voor Hilde Van Mieghem. Terwijl ze buiten haar wil werd uitgeroepen tot vrouw van het jaar vanwege haar moedige houding tegenover grensoverschrijdend gedrag, werkte ze in de stilte van het Antwerpse Letterenhuis keihard aan de expositie over Hugo Claus (1929-2008). Die opent op 17 maart in het Letterenhuis, bij de tiende sterfdatum van de Prins der Nederlandse Letteren. Hilde Van Mieghem las en herlas alles van hem. Conclusie: Claus is klasse en charme, maar ook een acteur die vele maskers opzette.
Winter van Antwerpen eindigt met gezellige kerstboomverbranding
Zaterdag, 22:30 Gazet v. Antwerpen

De Winter in Antwerpen kreeg zaterdagavond nog een feestelijk einde met de traditionele kerstboomverbranding. Deze elfde editie vond plaats op het Frederik Van Eedenplein op Linkeroever. Tussen 17 en 23 uur genoten de vele aanwezigen van de vuurshow, muziek en heel wat drankjes en hapjes. Schepen van Cultuur Caroline Bastiaens (CD&V) hielp het vuur mee aan te steken.
Haven Zeebrugge flirt met Antwerpen
Zaterdag, 12:54 Gazet v. Antwerpen

Ondanks een groei van de containertrafiek en een nieuw record als autohaven, sloot Zeebrugge 2017 af met een lichte terugval. Die is vrijwel volledig toe te schrijven aan de instorting van de aanvoer van natuurlijk gas en een beetje aan de Brexit. Intussen lijkt de hemel op te klaren voor meer samenwerking met Antwerpen, ?hoewel er nog niets concreet is?.
ANTWERPEN IN 2018. Zoo klaar voor feestjaar: duizenden foto?s brengen 175-jarige geschiedenis tot leven
Zaterdag, 05:36 Gazet v. Antwerpen

Er was eens een Antwerpse schepen, Jan Frans Loos, die in 1840 op bezoek ging bij zijn broer Jozef in Amsterdam. Na een gezamenlijk bezoek aan dierentuin Artis, wist hij het zeker: dit moest Antwerpen ook hebben. Een prachtig park, met een aparte verzameling speciale dieren. Het ontstaan van de Antwerpse Zoo leest als een sprookje. Exact 175 jaar geleden, in 1843, opende het park voor de rijke bourgeoisie. Anno 2018 zijn er jaarlijks bijna een miljoen bezoekers die mee uitkijken naar het komende feestjaar.
Levensgevaarlijke cocaïne duikt op in Antwerpen
Zaterdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Er circuleert in Antwerpen cocaïne die vermengd is met de uiterst gevaarlijke stof atropine. Experts roepen op tot waakzaamheid, want de cocktail kan leiden tot een coma en zelfs de dood.
Antwerpen vergist zich en stuurt persrichtlijnen naar de pers
Vrijdag, 20:00 NOS nieuws

Pijnlijk foutje van de afdeling communicatie van de gemeente Antwerpen. Aan een persbericht over de laatste vergadering van het schepencollege (burgemeester en wethouders) was per ongeluk een bijlage toegevoegd met richtlijnen over de wijze waarop gemeenteambtenaren met journalisten moeten omgaan.

De mail was gestuurd naar tientallen journalisten en op die manier dus eigenlijk in het vijandelijke kamp terechtgekomen, meldt de Belgische krant De Morgen. De krant licht een tip van de sluier op.

Kernboodschap

Zo wordt ambtenaren aangeraden om voorafgaand aan een interview een kernboodschap te bepalen en die waar mogelijk te herhalen. 'Antwoord kort maar volledig op vragen van journalisten en ga dan via een 'bruggetje' over naar je eigen boodschap.'

Nog een tip: blijf ook na het interview professioneel en zeg niets off the record. Dus geen zinnen als: "je hebt dit niet van mij, maar die en die bakt er eigenlijk niks van", of "dit is niet voor publicatie, maar natuurlijk klopt er helemaal niets van dat besluit."

En ook niet onbelangrijk: zorg dat de relatie met de pers goed blijft. De Morgen heeft nog een advies voor de betrokken slordige ambtenaar: check steeds goed de bijlages als je een mail verstuurt.
Stad Antwerpen wil alle buitenlandse overtreders van LEZ kunnen beboeten
Vrijdag, 18:12 Gazet v. Antwerpen

De stad Antwerpen wil alle Europese overtreders van de lage-emissiezone (LEZ) kunnen beboeten. Het college keurde vrijdag het bestek en de procedure goed om een incassobureau aan te duiden dat hiervoor zal instaan.
ANTWERPEN IN 2018. De poesjenellen wakkeren verkiezingskoorts aan
Vrijdag, 18:12 Gazet v. Antwerpen
Stadsmagazine CittA blikt in het eerste nummer van het jaar vooruit naar wat Antwerpen in 2018 te bieden heeft. En dat is heel wat, niet in het minst de slag om het Schoon Verdiep in oktober. Om de verkiezingskoorts wat aan te wakkeren, brengt Het Kruitmagazijn in Lillo het poesjenellentheater weer tot leven met poppen van de Antwerpse lijsttrekkers. Komt dat zien!


350 milieuvriendelijke deelauto's palmen Antwerpen in
Vrijdag, 15:48 De Tijd
15:35 De Golfs en A3's van autodienstengroep D'Ieteren hebben geen vaste standplaats en je parkeert ze gratis in Antwerpen en enkele districten.


Antwerpen verwelkomt ?poppy?, nieuw systeem voor deelwagens
Vrijdag, 14:00 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse start-up Poppy heeft deze ochtend de grootste vloot milieuvriendelijke deelwagens van het land voorgesteld. Het gaat om 350 wagens die deels op aardgas en elektriciteit of volledig elektrisch rijden. Een auto uitlenen is makkelijk, chauffeurs zien via de Poppy-app waar de dichtstbijzijnde auto zich bevindt.
KAART. De verdwenen locaties en gebouwen van Antwerpen
Vrijdag, 12:12 Gazet v. Antwerpen

De Universiteit Antwerpen heeft een oude kaart van Antwerpen anno 1894 kunnen laten restaureren dankzij een gift van een anonieme mecenas. Dat kon u donderdag al lezen in uw krant. Op die geweldig fascinerende kaart staan ook heel wat gebouwen en locaties die inmiddels verdwenen zijn. We doken in de archieven en brengen die stukjes verloren Antwerpen opnieuw even tot leven.
Politie zoekt mensen achter bloederige affiches in Antwerpen. Activist waarschuwt: ?Meewerken is alleen beter voor de politie zelf, nooit voor u?
Donderdag, 22:24 Gazet v. Antwerpen

Vorige maand doken plots opvallende afficheborden op in het centrum van Antwerpen. Actiegroep Maak Plaats! wilde daarmee het beleid rond fietsers en hun veiligheid in de stad aanklagen. De politie is op zoek naar degenen die de aanplakbiljetten hebben opgehangen, maar dat is tegen het zere been van activist Peter Terryn. Hij roept betrokkenen op niet met de politie te praten. ?Meewerken is alleen beter voor de politie zelf, nooit voor u.?
Treinreizigers kunnen niet meer naar toilet in Antwerpen-Centraal: ?Gesloten wegens vandalisme?
Donderdag, 17:00 Gazet v. Antwerpen

Wie heel vroeg of heel laat met de trein naar of van Antwerpen-Centraal reist, is maar beter gewaarschuwd: de gratis stationstoiletten zijn gesloten.
Limburgse transportbedrijven slaan alarm na nieuwe monsterfile richting Antwerpen: ?Het is dringend tijd voor verandering?
Donderdag, 13:24 Gazet v. Antwerpen

Een Alkense vrachtwagenchauffeur die zijn voorligger niet meer kon ontwijken. Meer was er niet nodig vanochtend om Antwerpen vanuit de Kempen haast onbereikbaar te maken. Bestuurders moesten op de E313 bijna drie uur aanschuiven. Een ramp voor Limburgse transportbedrijven. ?Wat we vandaag verliezen, kunnen we deze week niet meer goedmaken.?
KAART. Zo zag Antwerpen eruit in 1894: gedetailleerde toeristenkaart tot in de puntjes gerestaureerd
Woensdag, 20:36 Gazet v. Antwerpen

De Universiteit Antwerpen (UA) heeft een kaart van Antwerpen uit 1894 laten restaureren door een gespecialiseerd bedrijf. De kosten voor de restauratie zijn betaald met een gift van een anonieme mecenas. De kaart werd uitgegeven naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling, die dat jaar in de stad plaatsvond. Er waren verkleuringen en door het veelvuldig gebruik was de kaart ook gescheurd.Wie inzoomt po zag Antwerpen eruit in 1894? Wie daar een antwoord op wil, moet een kijkje gaan nemen in de bibliotheek van de Universiteit Antwerpen (UA) of online.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be