NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Andere

2News.be / Trefwoorden / Andere

Weet je eigenlijk wel wat je op je gezicht smeert? De minder glamoureuze kant van dagcrèmes en andere cosmetica
Vandaag, 11:54 Gazet v. Antwerpen

Heb je vanochtend een dagcrème gebruikt?Je haren gewassen met shampoo? Dan is de kans groot dat de ingrediënten uit de kelders van grote chemiereuzen komen. Dat schrijft de Nederlandse journaliste Robin van Wechem in haar boek ?Het Antirimpelcomplex?, waarin ze de achterkant van de cosmetica-industrie blootlegt. En die is veel minder aantrekkelijk dan de potjes in je badkamer.
Trump wil Amerika's dodelijkste drone leveren aan andere landen om op terroristen te jagen
Gisteren, 17:18 Volkskrant
Bondgenoten en partners van de VS moeten makkelijker aan wapens kunnen komen, en dan vooral aan Amerikaanse wapens. Dat vindt de Amerikaanse president Trump, die de regels voor de aanschaf van wapens door andere landen heeft versoepeld. Mensenrechtenorganisaties maken zich zorgen. Op zijn allereerste werkdag verbaasde de Amerikaanse president Trump zich erover dat de CIA bang was voor burgerdoden


Forum der Joodse Organisaties: ?We hebben geen kandidaten voorgedragen bij CD&V of andere partijen?
Gisteren, 16:42 Gazet v. Antwerpen

Het Forum der Joodse Organisaties (FJO) in Antwerpen ontkent dat het voor CD&V de ultra-orthodoxe jood Aron Berger heeft uitgezocht als potentiële kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. CD&V-lijsttrekker Kris Peeters had de voorbije dagen geopperd dat Berger door de joodse gemeenschap was voorgedragen als mogelijk geschikte kandidaat. ?Wij waren het niet?, zegt FJO-voorzitter Raphael Werner. ?We hebben geen kandidaten voorgedragen bij CD&V of andere partijen. We hebben een idee wie het wel gedaan heeft, maar dat houden we voor onszelf.?
Toen de Euromast nog veel lager was, en 2500 andere historische foto's
Donderdag, 19:06 NOS nieuws

Trots poseren ze voor de foto naast hun opgepoetste Mercedes, de leden van de provinciale griffie in Zuid-Holland. Nu zou het ondenkbaar zijn, maar in 1960 kon dat nog.

Het is een van de 2500 glasnegatieven die de provincie Zuid-Holland heeft gedigitaliseerd en op een speciale website hebben gezet. De afbeeldingen komen uit het archief en zijn vanaf vandaag met 15 historische films te bewonderen op een speciale website. Het gaat om foto's en films uit de jaren 40, 50 en 60.

Van werk tot vrije tijd, van jan met de pet tot gedeputeerde: er komt veel voorbij op het materiaal. De nadruk ligt op plechtigheden en projecten van de provincie zelf, met veel zuinig kijkende mensen in keurige kledij.

Maar er zijn ook ook beelden van de opbouw na de Watersnoodramp van 1953, de havens van Rotterdam en de Euromast, die het tot 1969 nog zonder de 85 meter hoge space tower moest doen.

Beelden zijn er onder meer van oefening Tandrad, een vrij langdradige film uit 1961 waarin werd uitgelegd wat gemeentes kunnen doen als de bom valt. In het kort: zorg voor een schuilplaats in het gemeentehuis, met eten, drinken, een transistorradio en een schrijfmachine.

Sommige dingen veranderen niet: een verkeersongeluk trekt ook nu nog veel publiek. Deze foto is in 1961 gemaakt in Leidschendam:

Iedereen kan de foto's en films bekijken, gebruiken en verder verspreiden. De provincie hoopt onder meer dat de beelden gebruikt worden als lesmateriaal, zegt gedeputeerde Jeannette Baljeu tegen RTV Rijnmond.

De komende tijd worden nog eens 1500 beelden online gezet.
'Militair raakt teelbal kwijt door ongeval, andere linkerpink en kootje'
Donderdag, 10:06 NOS nieuws

In de afgelopen jaren zijn twee militairen ernstig gewond geraakt door ongevallen bij Defensie. Een militair verloor een testikel, een andere een pink en een kootje van zijn ringvinger. Dat blijkt uit stukken die de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan De Telegraaf heeft gegeven, na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur.

De inspectie legde Defensie twee keer een boete van 36.000 euro op vanwege het overtreden van de Arbowet.

Het ongeluk waarbij de militair zijn testikel verloor, gebeurde in september 2014. Een militair was bezig met het schoonmaken van zijn wapen na een training op schietbaan de Harskamp. Hij had zijn wapen echter niet goed gecontroleerd, in de kamer zat nog een kogel. Op het moment dat de militair het wapen op tafel legde, ging het af en raakte een kogel een collega aan de overkant van de tafel in zijn bovenbeen en testikel. De teelbal moest worden geamputeerd.

Granaat openen met handzaag

Het tweede ongeval gebeurde in februari van dit jaar. Bij het Kenniscentrum Wapensystemen en Munitie in 't Harde raakt een munitie-expert zijn pink en een deel van een vinger kwijt bij het ombouwen van een scherpe granaat tot oefengranaat.

De militair maakte geen gebruik van speciale machines en droeg ook geen scherfwerend vest. In plaats daarvan maakt hij de granaat open met een handzaag. Volgens de inspectie was dat al meerdere malen op deze manier gedaan. Na de boete zijn de regels aangepast.
Anne-Laure maakt indruk in ?Shopping Queens?: ?Voor elke dag een andere outfit?
Dinsdag, 17:54 Gazet v. Antwerpen
In de tweede week van ?Shopping Queens?, het programma waarin stylist Jani Kazaltzis op zoek gaat naar de vrouw die zich het best kan stylen volgens een opgelegd thema, maakt de kijker kennis met Anne-Laure. De blonde vrouw maakt vooral indruk met haar meterslange kleerkast.


In Nederland beginnen ze al aan nieuwe ?Temptation Island?, met andere presentatoren
Dinsdag, 09:30 Gazet v. Antwerpen
Wordt er in ons land nog een vervolg gebreid aan het succes van 'Temptation Island'? Dat blijft voorlopig afwachten, maar in Nederland zitten ze in elk geval niet stil. Eerder werd al aangekondigd dat ze daar snel met een nieuw seizoen van start zouden gaan, maar nu raakte ook bekend dat de opnames daarvoor al over enkele dagen beginnen en dat op een nieuwe locatie en met andere presentatoren.


Omnichannel vraagt om andere aanpak van supply chain
Dinsdag, 08:00 Emerce
Dankzij de omnichannel-aanpak zou het retourproces van een retailer soepel moeten verlopen. Toch verloopt de supply chain niet altijd even soepel. Het is goed om te realiseren dat omnichannel-fulfilment meer tijd en geld kost dan traditionele fulfilment.


Podcast - Dotan en zijn trollen: hoe onze verslaggevers van de ene verbazing in de andere vielen
Maandag, 18:30 Volkskrant
Het was het verhaal van het weekend: hoe artiest Dotan nepaccounts inzette op social media om zijn imago op te poetsen. In de podcast het Volkskrantgeluid hoor je van de twee verslaggevers die het onderzoek deden hoe het hele verhaal tot stand kwam. Mark Misérus en Robert van der Noordaa vielen van de ene verbazing in de andere. Je kunt je abonneren in de Apple Podcast app door te zoeken op Volksk


Kapitaalvlucht Rusland laat andere groeilanden koud
Maandag, 18:30 De Tijd
17:58 Terwijl een verkoopgolf Rusland teistert, blijven de andere groeilanden buiten schot. Investeerders zien Rusland als een geval apart.


Sociaal-artistiek buurtfestival Blok-Bloc van start tussen woontorens: ?We kijken nu met andere ogen naar onze buurt?
Maandag, 03:24 Gazet v. Antwerpen

Het buurtfestival Blok-Bloc is dit weekend van start gegaan tussen de woontorens op Linkeroever. Sfeer was er overduidelijk. De kleurrijke buurt maakte er kennis met een al even multicultureel aanbod aan theater, dans, muziek en kinderanimatie. De komende weekends strijkt Blok-Bloc ook neer op het Kiel en de Luchtbal.
?Waar ik volgend jaar speel? Westerlo heeft een streepje voor op de andere ploegen?
Zondag, 10:36 Gazet v. Antwerpen
Westerlo trekt deze middag zonder zorgen naar Roeselare. Na het verlies van Tubeke zijn de Kemphanen zeker van het behoud. Stille kracht van het succes: Lukas Van Eenoo. ?Had ik hier een heel jaar gespeeld, ik had allicht mijn beste statistieken neergezet.?


?Een etentje werkt drempels weg om een andere cultuur te leren kennen?
14 April, 03:24 Gazet v. Antwerpen

Een blind date tussen twee culturen, zo zou je het principe van ­Dine With Us kunnen omschrijven. Het initiatief is zes maanden geleden in Herentals van start gegaan met etentjes tussen Kempenaars en buitenlandse nieuwkomers.
Zuckerberg heeft geen zicht op andere datalekken, zegt hij in Senaat
10 April, 22:00 NOS nieuws

Facebook weet niet of nog meer bedrijven via apps die zonder toestemming data van gebruikers hebben verzameld. Dat heeft topman Mark Zuckerberg gezegd in de Amerikaanse Senaat.

Senator Grassley vroeg de topman of er andere gevallen dan dat van Cambridge Analytica bekend zijn of voorbeelden van apps die data niet hebben verwijderd en dat wel hadden moeten doen. Zuckerberg antwoordde daarop dat hij daar geen informatie over heeft en ervoor zal zorgen dat zijn team daarop terugkomt.

Dat is opvallend, omdat Zuckerberg die vraag van mijlenver had zien aankomen. Daarnaast meldde zakenzender CNBC eerder een tweede geval: CubeYou. Daar is nog niet zoveel over bekend, maar het blijft wel gek dat Zuckerberg hier niets over zegt. Facebook heeft CubeYou geschorst en onderzoekt de zaak.

Vervolgens werd hem door senator Nelson gevraagd of Facebook ooit een abonnementsmodel zou overwegen. Daar is nooit sprake van geweest en Zuckerberg benadrukte dat een verdienmodel gebaseerd op reclame het beste werkt voor zijn bedrijf.
Deze uit Iran gevluchte alleskunner spiegelt zich in zijn theatervoorstelling aan de mensen aan de andere kant van het hek
10 April, 19:00 Volkskrant
De uit Iran gevluchte rapper, acteur en theatermaker Saman Amini ( 28 ) spiegelt zich in zijn voorstelling Samenloop van Omstandigheden aan vluchtelingen van nu en 'de mensen aan de andere kant van het hek'. Waarom heeft hij het wel gered? 'Het begin van jouw verhaal was niet heel anders dan het mijne, kleine.' Dat zegt Saman Amini (28), muzikant, acteur en theatermaker, in zijn solovoorstelling S


Dit Italiaanse modelabel had beter een andere naam gekozen voor zijn collectie
10 April, 13:36 Gazet v. Antwerpen
Big Uncle is een Italiaans modelabel dat voorlopig nog relatief onder de radar was gebleven, tot nu. Het heeft plots wereldfaam verworven, zij het ongetwijfeld niet op de manier dat de twee jonge ontwerpers voor ogen hadden. Hun nieuwste collectie draagt namelijk de naam Colonial Deal en verwijst naar het koloniale verleden. Schrijfster Mireille Harper noemt het "walgelijk" en lanceerde een petitie om het te dwarsbomen.


Bondsdokter maakt er zijn missie van om hartfalen te bestrijden: ?Een autopsie van Michael zal helpen om andere renners te redden?
10 April, 03:24 Gazet v. Antwerpen

Een autopsie moet helpen begrijpen wat Michael Goolaerts (23) nu precies fataal werd. Mogelijk komt er nooit uitsluitsel, maar toch is zo?n autopsie altijd nuttig, zegt dokter Kris Van der Mieren van de Belgische Wielerbond. ?Alleen op die manier kunnen we overlijdens van jonge renners in de toekomst voorkomen. Ik heb destijds een wielervriend verloren en ik heb gezworen dat ik er mijn carrière lang een punt van zou maken zo veel mogelijk sterfgevallen in het peloton te verhinderen.?
"Asperges houden nu van alles waar de mensen niet van houden" en andere dingen die je moet weten aan het begin van het aspergeseizoen
9 April, 15:24 Gazet v. Antwerpen
Ze hebben dit jaar een beetje vertraging opgelopen, maar de asperges uit volle grond komen eraan. Tijd dus ook om de hardnekkigste fabels en feiten rond asperges vanonder het stof te halen. Zijn lange asperges een stuk lekkerder dan kortere exemplaren en moeten ze echt piepen als je ze tegen elkaar wrijft? We voelden daarom aspergekweker Paul Vercammen aan de tand.


Betrapt: Brooklyn Beckham al kussend gespot met andere vrouw
9 April, 09:54 Gazet v. Antwerpen
Brooklyn Beckham (19) en actrice Chloë Grace Moretz (21) zijn al een tijdje een koppel, maar het heeft er alles van weg dat dat niet langer het geval is. De zoon van Victoria en David werd namelijk al kussend gespot met een mysterieuze brunette. Het zou gaan om Playboymodel Lexi Wood.


Nederlander wil ook in andere landen aandacht voor wachtwoorden met zoekmachine
5 April, 18:18 Tweakers
De Nederlander die vorige week een zoekmachine voor wachtwoorden online zette maar vervolgens weer onbereikbaar maakte, wil ook in Duitsland en België op deze manier om aandacht voor 'internetveiligheid' vragen. De Nederlandse versie is middels weer online.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be