NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Amsterdam

2News.be / Trefwoorden / Amsterdam

Ayden, de kassa van het internet, staat in Amsterdam - en rinkelt als nooit tevoren
Woensdag, 23:18 Volkskrant
Adyen, de mondiale kassa die het succesvolste fintech-bedrijf van Nederland is, heeft de magische omzetgrens van 1 miljard euro doorbroken. Dat is ruim de helft meer dan het jaar ervoor. Het grote publiek kent Adyen hooguit van de rekeningafschriften, waar de naam steeds vaker opduikt. Maar onder veel nieuwe multinationals, zoals Facebook, Netflix en Spotify, geniet het Amsterdamse bedrijf des te


Vijf jaar geŽist voor misbruik jongens op joodse school Amsterdam
Woensdag, 15:30 NOS nieuws

Het Openbaar Ministerie heeft vijf jaar gevangenisstraf geŽist tegen een oud-docent van de orthodox-joodse school Cheider in Amsterdam. De 30-jarig EphraÔm S. wordt verdacht van het herhaaldelijk plegen van ontucht met een aantal leerlingen van de scholengemeenschap. Het OM wil daarnaast dat hij na het uitzitten van zijn straf vijf jaar lang zijn vak niet mag uitoefenen.

S. heeft altijd ontkend en weigerde aanvankelijk met politie en justitie te praten. Ook wilde hij niet meewerken aan een gedragskundig onderzoek. Hierdoor is het eisen van tbs geen optie voor het OM.

Het OM stelt dat gedetailleerde en betrouwbare verklaringen van de betrokken kinderen, allen jongens, het misbruik bewijzen. In totaal draait de zaak om zes kinderen in de leeftijd tussen de 6 en 13 jaar. Volgens de aanklager is ontucht met vier kinderen bewezen.

De officier sprak van een "zeer geraffineerde" verdachte die hij "een wolf in schaapskleren" noemde. Het misbruik vond volgens de aanklager "met grote regelmaat" plaats in de school in Buitenveldert. "Hoe wrang is het dat deze kinderen les kregen op de zwaarst beveiligde school van Nederland?", verwees hij naar de beveiliging van joodse instellingen vanwege antisemitisme. "Dit moest bescherming bieden tegen de buitenwereld, maar het werkelijke gevaar voor deze kinderen kwam uit het eigen klaslokaal."

Aanhouding

De school kreeg de eerste meldingen over S. in de zomer van 2012 binnen. S. werd geschorst en vertrok in september van dat jaar naar IsraŽl, waar hij uiteindelijk werd gearresteerd. Pas vorig jaar werd hij, naar een volgens het OM "slepende procedure", uitgeleverd.

Vorige maand werd bekend dat de school in 2012 pas aangifte deed tegen de docent, nadat de toenmalige minister van Onderwijs de school daartoe had verplicht.

Donderdag volgt het pleidooi van de advocaat van de verdachte.
Ongeluk met touringcar in Amsterdam, meerdere gewonden
Woensdag, 10:06 NOS nieuws

In Amsterdam-Oost zijn meerdere gewonden gevallen toen een touringcar van een talud reed. De bus zou vervolgens tegen een boom zijn beland.

Het ongeluk gebeurde op de Gooiseweg in de wijk Watergraafsmeer. De bus, een Zweedse touringcar, kwam van de snelweg en reed net voordat hij de stad inreed in de buurt van een tankstation door de vangrail. De bus raakte op de kant en kwam in een plantsoen terecht.

De bestuurder en een reisleidster zijn naar het ziekenhuis gebracht. De overige 42 inzittenden zijn ter plekke nagekeken.
Toneelgroep Amsterdam mag als eerste de bestseller Een klein leven vertalen naar toneel
Woensdag, 06:30 Volkskrant
Niet Hollywood maar Amsterdam verbeeldt voor het eerst het trieste verhaal uit Yanagihara's bestseller Een klein leven. Wereldprimeur: op verzoek van de schrijver brengt Ivo van Hove de toneelversie van 'A Little Life'. Toneelgroep Amsterdam heeft als eerste de rechten verworven voor een toneelbewerking van de wereldwijde bestseller Een klein leven (A Little Life, 2015) van de Amerikaans-HawaÔaans


OM eist 25 jaar cel voor doodsteken fietsenmaker Amsterdam
Dinsdag, 18:30 NOS nieuws

Het Openbaar Ministerie heeft 25 jaar cel geŽist tegen een 39-jarige man uit Amsterdam. Hij wordt verdacht van het doodsteken en beroven van een fietsenmaker in de Jan Tooropstraat, in maart 2016.

De officier van justitie sprak van "een extreem laffe daad". "Alleen maar om snel aan geld te komen, om je schulden af te lossen, of omdat je niet zonder verdovende middelen kunt? Om die reden moet de familie van het slachtoffer nu verder zonder man, vader en opa."

Na zijn dood was de portemonnee van de fietsenmaker verdwenen. Volgens getuigen bewaarde hij daarin altijd minstens ťťn briefje van 500 euro. Op de dag van de steekpartij werd 500 euro bijgeschreven op de bankrekening van de broer van de verdachte, terwijl in het half jaar ervoor niet eerder zo'n groot bedrag op die rekening was gestort.

Hamer

De 39-jarige man wordt ook verdacht van poging tot doodslag. In januari 2016 zou hij een man hebben aangevallen met een hamer. Zijn slachtoffer liep daarbij een schedelfractuur en een hersenbloeding op.

De verdachte heeft geweigerd mee te werken aan een onderzoek door een psychiater en psycholoog. Volgens de officier van justitie lijkt het er gezien de misdrijven waarvan hij wordt verdacht en zijn strafblad op dat "zijn geweten niet goed functioneert". "De maatschappij dient daarom voor lange tijd tegen zo iemand beschermd te worden."
Rechter buigt zich over kraakactie We Are Here in Amsterdam
13 April, 02:12 NOS nieuws

De krakers van We Are Here in Amsterdam-Oost weigeren weg te gaan. De uitgeprocedeerde asielzoekers stappen naar de rechter om ontruiming door de gemeente te voorkomen.

De rechter zal zich over twee weken over de kwestie buigen, liet waarnemend burgemeester Van Aartsen weten in een debat met de gemeenteraad. Het kort geding volgt op een beslissing van het OM van afgelopen zondag. De krakers kregen toen acht weken de tijd om te vertrekken.

'Grimmige sfeer'

Zo'n zestig uitgeprocedeerde asielzoekers, verenigd in de actiegroep We Are Here, hebben ruim twintig leegstaande huizen gekraakt in de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam-Oost. Woningcorporatie Ymere luidde vorige week de noodklok omdat de sfeer in de wijk grimmig zou zijn geworden. Mensen in de buurt zouden worden bedreigd en geÔntimideerd.

De asielzoekers herkennen zich niet in het beeld van Ymere. Ze zeggen dat ze juist goed contact hebben met de buurt en hebben beloofd dat ze niet nog meer huizen zullen kraken. Ymere wil de asielzoekers weg hebben. De leegstaande panden wil de corporatie volgens plan verhuren tot ze na de zomer worden gesloopt.

Kritiek

Van Aartsen ging in het raadsdebat ook in op de kritiek op zijn rol bij de kraakacties. De landelijke VVD- zijn eigen partij - verwijt hem dat hij niet heeft opgetreden en verschillende partijen in de raad hadden liever een spoedontruiming gezien.

De burgemeester zei dat het niet aan hem is om over een spoedontruiming te beslissen. Dat is volgens hem een taak van het OM en dat constateerde geen ernstige verstoring van de openbare orde. Van Aartsen zei ook dat hij vindt dat het kabinet met een oplossing moet komen voor de groep uitgeprocedeerde asielzoekers van We Are Here.
Volvo XC40 verovert Amsterdam
12 April, 23:30 Autozine
De nieuwe Volvo XC40 is vorige maand bekroond met de Europese titel Auto van het Jaar 2018. Daarom laat Volvo onze hoofdstad op een ludieke manier kennismaken met deze ultieme stads-SUV. Donderdag 12 april tovert Volvo Car Nederland een vaste route door Amsterdam-Zuid om als rijdende showroom. Iedereen met een geldig rijbewijs krijgt de mogelijkheid direct een proefrit te maken.


Amsterdam Venture Partners investeert in Zipjet
12 April, 13:18 Emerce
Amsterdam Venture Partners investeert samen met de concerns BSH Home Appliances Group en Henkel in Zipjet, de start-up die in de grootste Noord-Europese steden huishoudelijke diensten levert.


Profielschets burgemeester Amsterdam: heldhaftig, vastberaden, barmhartig ťn humoristisch
11 April, 22:00 Volkskrant
Het leek bij voorbaat al lastig om de immens populaire burgemeester Eberhard van der Laan op te volgen. En in de†twee pagina's lange profielschets†die de Amsterdamse gemeenteraad donderdag definitief vaststelt, wordt de lat niet bepaald lager gelegd. De hoofdstad zoekt een 'ervaren bestuurder met hart voor het openbaar bestuur en de lokale democratie', zo begint de profielschets, die mede op basis


Retourtje Amsterdam: huurauto haast goedkoper dan trein
9 April, 20:48 De Tijd
20:46 Door een nieuwe prijsverhoging van 40 euro kost een treinretourtje Brussel-Amsterdam 96 euro. Niet alleen met de eigen wagen, maar zelfs met een huurauto komt een weekendje Amsterdam bijna goedkoper u...


Brecht en Amsterdam liggen plots vlak bij elkaar: ?Duurdere trein, maar snellere trein?
9 April, 16:00 Gazet v. Antwerpen

Een warme Brusselse wafel en blauw-gele Amsterdamse tulpen. Daarmee werden de eerste intercity-reizigers in station Noorderkempen vanochtend verwend. Ook Paul Depla, de burgemeester van Breda, werd getrakteerd. Hij nam de Beneluxtrein en reikte om 9u de hand van zijn Brechtse collega Luc Aerts op spoor 2. ?Vanaf vandaag zijn we nog dichter bij elkaar?, klonkt het.
Nieuwe trein Brussel-Amsterdam: meteen probleem in Breda

Op de dag dat de vernieuwde verbinding Brussel-Amsterdam in gebruik werd genomen, met onder andere de nieuwe stopplaats Breda, was er meteen pech: de trein van 16.37u stopte niet in Breda, door een probleem met een overweg.
Jobbird verhuist naar Amsterdam
9 April, 13:18 Emerce
Vacaturesite Jobbird verlaat zijn kantoor in Laren en verkast naar de Keizersgracht in Amsterdam. Van daaruit wil ondernemer Jan-Peter Cruiming beter de Europese markt kunnen bewerken.


?Adyen in Amsterdam naar de beurs?
9 April, 09:36 Emerce
Betaalverwerker Adyen wil in Amsterdam naar de beurs. Dat vertellen bronnen aan de Telegraaf. Het bedrijf voert momenteel gesprekken met beleggers in Londen en New York. Mogelijk wordt de beursnotering nog voor de zomer gerealiseerd.


Divimove opent kantoor in Amsterdam
9 April, 08:24 Emerce
Videonetwerk Divimove opent een kantoor in Amsterdam om de lokale markt, zowel adverteerders als Youtubers, beter te kunnen bedienen.


Moord en doodslag in de grote steden: de situatie in Parijs, Amsterdam, Berlijn en New York
8 April, 23:42 Volkskrant
In London neemt het geweld toe, geldt dit ook voor andere steden? Het rijke Parijs is een relatief veilige stad. De echte problemen doen zich voor aan de overkant van de boulevard pťriphťrique, vooral in het departement Seine-Saint-Denis aan de noordkant van de stad. In de regio Parijs (stad en banlieue) werd in de periode 2015-2017 1,4 moord per 100 duizend inwoners gepleegd, exclusief de terrori


Kunstwerk Jeff Koons kapot na ongeluk op laatste expositiedag
8 April, 17:06 NOS nieuws

Op de laatste dag van de expositie in de Nieuwe Kerk in Amsterdam is een kunstwerk van Jeff Koons door een ongeluk kapotgegaan. Een bezoeker liep per ongeluk tegen het werk van de wereldberoemde Amerikaanse kunstenaar.

Het gaat om het werk Gazing Ball. Het doek is een combinatie van een met de hand gekopieerde versie van Madonna en kind met vier heiligen van de Italiaanse renaissanceschilder Perugino en een gladde kobaltblauwe glazen bol. Volgens de omroepen AT5 en NH Nieuws is de bol gesneuveld.

Het ongeluk gebeurde tijdens een concert bij de afsluiting van de expositie. "Toen de laatste noten van het muziekstuk klonken, hoorde ik een knal. Daarop is een aantal mensen naar het kunstwerk gerend", aldus een getuige tegen AT5.

"Het leek te gaan om een ongeluk. Een oude man stond er verdwaasd bij te kijken. De beveiligers hielpen hem, het ging er allemaal heel geciviliseerd aan toe en er leek echt geen sprake van opzet."

De Nieuwe Kerk heeft nog niet gereageerd.
Eerste hulp ziekenhuizen Amsterdam urenlang dicht door bijtende stof
8 April, 13:30 NOS nieuws

De spoedeisende hulp van twee ziekenhuizen in Amsterdam is urenlang gesloten geweest. Op zowel het OLVG-West als het Slotervaartziekenhuis werd een slachtoffer behandeld dat gewond was geraakt door een bijtende stof.

Dat gebeurde na een incident in de relationele sfeer. Beide slachtoffers gingen vannacht naar een ander ziekenhuis.

De eerste hulp van het OLVG-West werd uit voorzorg gesloten en ruim afgezet. Een team van de brandweer deed onderzoek naar de stof. "Een medewerker kreeg rode vlekken in haar nek toen ze in aanraking met de patiŽnt kwam, een politieagent had milde klachten", aldus een woordvoerder. Ook hadden agenten en verplegers last van hun ogen en luchtwegen.

Bij het het Slotervaartziekenhuis werden vergelijkbare maatregelen genomen toen daar het andere slachtoffer werd binnengebracht. "Gelijk trad een protocol in werking als er iets met chemicaliŽn is. "Inmiddels heeft het slachtoffer het ziekenhuis verlaten", zegt een woordvoerder. Betrokkenen die in aanraking kwamen met het slachtoffer hadden geen klachten.

Volgens AT5 en NH Nieuws zijn de twee slachtoffers aangehouden. Hoe ze verder aan toe zijn, is niet bekend. Wat de bijtende stof is geweest, kon de politie nog niet vertellen.
Donderdagmorgen geen bus, tram en metro in Amsterdam en Utrecht
8 April, 00:24 NRC
In Amsterdam en Utrecht rijden donderdagmorgen geen trams, bussen en metro?s vanwege een staking van ov-personeel. De werkonderbreking duurt van 5.00 uur tot 8.30 uur.


Eva Hoeke krijgt bericht uit Betondorp: 'Als je een keer naar Amsterdam wil, dan kom ik jullie halen'
6 April, 22:30 Volkskrant
Nadat Jorrie de ex-buurtjunk een week eerder mijn voicemail had ingesproken met de mededeling dat uit het oog nog niet meteen uit het hart was, belde Betondorp dit keer in de vorm van Arie, de boomlange pensionado die me in de lente van 2015 via de brillenwinkel van zijn zoon een zonnebril had verkocht met een korting die er in andere winkels al standaard op zat, een gebbetje waar elke nieuwe buur

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be