NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Amerikaanse

2News.be / Trefwoorden / Amerikaanse

Hiphopwereld rouwt om dood veelbelovende Amerikaanse rapper
Donderdag, 15:24 NOS nieuws

De hiphopwereld reageert geschokt op de dood van de Amerikaanse rapper Lil Peep. De 21-jarige muzikant, die eigenlijk Gustav Ňhr heet, stierf vannacht aan de gevolgen van een overdosis heroÔne.

Lil Peep was veelbelovend. Hij werd vooral geprezen om zijn openhartige teksten over onder meer zijn depressie en drugsgebruik. De manager van Peep deelde zijn overlijden op Twitter. "Ik verwachtte dit telefoontje al een jaar", schrijft de manager.

De rapper, die opgroeide op Long Island in New York, werd de afgelopen jaren erg populair, zowel in zijn thuisland als in het buitenland. Nummers als The Brightside en Awful Things werden miljoenen keren beluisterd op YouTube en Spotify.

Uitverkocht Patronaat

In september trad hij voor het eerst op Nederland. Hij stond in een uitverkocht Patronaat in Haarlem. DaniŽl Nagelkerke van het poppodium noemt Peep vernieuwend binnen de hiphopwereld. "Nooit eerder bracht een muzikant de emorock en de hiphop bij elkaar."

Ook Nagelkerke is niet verrast door het overlijden van de rapper. "Hij heeft altijd al op het randje geleefd. Veel van zijn nummers gaan ook over zijn depressie en zelfmoord. Op zijn kanalen is hij ook altijd erg open geweest over zijn drugsgebruik."

Er is geschokt gereageerd op het overlijden, zoals door muziekgroep Beerbongs and Bentley's. "In de korte tijd dat ik je kende, was je een geweldige vriend voor mij en een geweldig persoon."

Pepijn Lanen, beter bekend als Faberyayo van rapgroep De Jeugd van Tegenwoordig, is ook ontdaan. Hij waarschuwt volgers om geen drugs te gebruiken.

Ook de Amerikaanse rapper Lil Yachty rouwt om het overlijdensbericht.
'Amerikaanse toezichthouder wil in december regels netneutraliteit afschaffen'
Donderdag, 14:54 Tweakers
De Amerikaanse toezichthouder FCC wil in december definitief stemmen over een voorstel om regels die netneutraliteit bevorderen af te schaffen. De regering van oud-president Barack Obama voerde die regels in 2015 in, maar volgens de nieuwe topman van de FCC staan de regels investeringen in netwerken in de weg.


Wint EVS keldert door zwakke Amerikaanse markt
Donderdag, 07:24 De Tijd
07:21 De Luikse technologiespecialist heeft er een erg zwak kwartaal op zitten met een fors lagere omzet en winst. Het management behoudt echter de jaarprognose omdat het verwacht dat klanten hun bestelinge...


Airbus krijgt grootste order ooit van Amerikaanse investeringsmaatschappij: bijna 50 miljard dollar
Woensdag, 21:12 Volkskrant
Voor de gemiddelde vakantievlieger of vliegtuigspotter is Bill Franke een grote onbekende. Toch deed zijn investeringsmaatschappij Indigo Partners woensdag de grootste bestelling die vliegtuigbouwer Airbus ooit kreeg. Met zijn handtekening tijdens een luchtvaartshow in Dubai bezegelde de 80-jarige oprichter van het investeringsfonds de koop van ruim vierhonderd Airbusvliegtuigen, ter waarde van bi


Solvay stoot Amerikaanse fosforfabriek af
Woensdag, 07:55 De Tijd
07:17 Chemiereus Solvay verkoopt zijn fabriek in Charleston aan het Duitse Lanxess. Nyrstar maakt dankbaar gebruik van de scherpe koersremonte van de voorbije maanden om vers geld op te halen: de zinkspecia...


Groot tekort aan Belgische cliniclowns, Amerikaanse oprichter helpt werven: ?Wij zijn clowns, maar nemen onze taak bijzonder ernstig?
Dinsdag, 04:36 Gazet v. Antwerpen

Elk jaar krijgen in ons land 22.000 zieke kinderen bezoek van een cliniclown. Dat zijn er heel wat, maar eigenlijk zijn er 80.000 aanvragen. En dus haalde Cliniclowns BelgiŽ de ?vader? en oprichter van alle cliniclowns naar ons land, om een week lang mee nieuwe clowns proberen te bereiken. ?Denk niet: ik wil op mijn vrije middag eens een aantal uurtjes clown spelen. Zo gemakkelijk is het niet.?
Amerikaanse gevechtsvliegtuigen bestoken al-Shabaab in SomaliŽ
12 November, 19:18 Skynet
Amerikaanse gevechtsvliegtuigen hebben voor de tweede keer in enkele dagen de soennitische terreurgroep al-Shabaab in SomaliŽ aangevallen. De luchtaanvallen waren zaterdag gericht tegen stellingen op 400 kilometer van de hoofdstad Mogadishu. Dat deelden de Amerikaanse strijdkrachten zondag mee.


Wereldrecord voor Amerikaanse shorttrackers in Shanghai
12 November, 12:24 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse shorttrackers, een maand geleden nog tegenstander van BelgiŽ in een B-finale, hebben zondag in Shanghai het wereldrecord over de 5.000 meter aflossing verbeterd. Het viertal kwam uit op 6 minuten en 29,052 seconden. Zuid-Korea eindigde als tweede, wereldbekeraanvoerder Canada werd derde.
Coco Vandeweghe zorgt voor Amerikaanse voorsprong in finale Fed Cup

Coco Vandeweghe (WTA 10) heeft de Verenigde Staten zaterdag op voorsprong gebracht tegen Wit-Rusland in de finale van de Fed Cup. De 25-jarige Amerikaanse klopte in de eerste wedstrijd in Minsk Aliaksandra Sasnovich (WTA 87) in tweemaal 6-4.
Fed Cup - Coco Vandeweghe zorgt voor Amerikaanse voorsprong
11 November, 15:06 Skynet Sport
Coco Vandeweghe (WTA 10) heeft de Verenigde Staten op voorsprong gebracht tegen Wit-Rusland in de finale van de Fed Cup. De 25-jarige Amerikaanse klopte in de eerste wedstrijd in Minsk Aliaksandra Sasnovich (WTA 87) in tweemaal 6-4.


Amerikaanse MikaŽla Schiffrin wint de eerste manche op WB slalom in Finse Levi
11 November, 12:54 Gazet v. Antwerpen

MikaŽla Shiffrin heeft zaterdag haar status van topfavoriete waargemaakt. De 22-jarige Amerikaanse schreef in het Finse Levi de eerste manche van de eerste seizoensslalom in de Wereldbeker alpijnse ski op haar naam.
Belgian Lion Manu Lecomte opent zijn Amerikaanse seizoen met zege
11 November, 12:54 Gazet v. Antwerpen

Baylor is aan de Amerikaanse basketcompetitie voor universiteiten (NCAA) begonnen met een ruime overwinning. Het team van Belgian Lion Manu Lecomte klopte vrijdag in Waco Central Arkansas met 107-66 (rust: 53-37).
Tien jaar cel voor Amerikaanse militair die moslimsoldaten mishandelde

Een militaire instructeur van het Amerikaanse marinekorps werd vrijdag tot tien jaar cel veroordeeld voor het mishandelen van een tiental rekruten. Het ging in het bijzonder over drie moslims, waarvan ťťn een einde maakte aan zijn leven.
Amerikaanse doelvrouw Hope Solo beschuldigt Blatter van seksuele intimidatie

Voormalig FIFA-topman Sepp Blatter is nu ook beschuldigd van seksuele intimidatie. De Amerikaanse keepster Hope Solo zegt dat hij haar ?in haar achterste heeft geknepen? bij het gala van de gouden bal in januari 2013. Blatter heeft de opmerkingen van de doelvrouw in een reactie ?belachelijk? genoemd.
Amerikaanse zeilsters op Grote Oceaan: wij zijn nooit verdwaald geweest
10 November, 14:00 NOS nieuws

De twee vrouwen die vorige maand door de Amerikaanse marine werden gered nadat ze maandenlang op de Grote Oceaan hadden gevaren, zeggen nooit verdwaald te zijn geweest. In een interview met NBC News zeggen ze dat het beeld dat in de media is ontstaan, niet klopt.

De twee wilden samen met hun twee honden van HawaÔ naar Tahiti varen. Een van de vrouwen zegt in het interview dat ze precies wisten waar ze waren. Wel zijn ze volgens hen geregeld in de problemen gekomen door storm op zee, maar niet ernstig genoeg om aan de bel te trekken.

Uiteindelijk belden de Amerikaanse vrouwen met de autoriteiten om hulp te zoeken. Naar eigen zeggen deden ze dat omdat ze door Taiwanezen op een vissersbootje werden bedreigd.

Aanvankelijk werd aangenomen dat de Taiwanezen de vrouwen te hulp waren geschoten, maar daarvan is volgens het tweetal geen sprake. "Het Taiwanese vissersbootje was niet van plan ons te redden. Ze probeerden ons 's nachts te vermoorden."

Al snel nadat de twee waren gered, kwamen er twijfels over de geloofwaardigheid van hun verhaal, onder meer omdat ze het speciale hulpsysteem aan boord niet hadden gebruikt om hulp in te schakelen. Daarvoor hebben de twee een verklaring: als ze dat noodsysteem hadden gebruikt, hadden hun bedreigers op de vissersboot het gemerkt. Aangezien de Taiwanezen geen Engels spraken, zou het veiliger zijn geweest om met hun telefoon te bellen met de Amerikaanse kustwacht.

Ook waren er twijfels over de storm waarin de vrouwen zeiden verzeild te zijn geraakt. Uit weerrapporten bleek dat er in de betreffende periode geen zware stormen hadden gewoed. "Ik heb begrepen dat dat zo is", zeggen de vrouwen tegen NBC News. "Maar zo voelde het wel."
Tyler (10) wil alle Amerikaanse agenten donut geven: al 34.000 uitgedeeld
10 November, 09:48 NOS nieuws

Veel mensen grappen over politieagenten en donuts. Maar voor de 10-jarige Tyler Carach is het geen grap, maar een missie geworden. "Ik wil degene bedanken die mijn familie en vrienden veilig houdt", en daarom wil hij aan iedere politieagent in Amerika een donut geven.

Tyler kwam op het idee in Florida, waar hij woont. Hij zag daar vier politieagenten in een winkel en kocht donuts voor hen. "Dat maakt me blij."

Voor zijn tiende verjaardag is hij samen met zijn moeder op een tiendaagse roadtrip vertrokken om zijn doel waar te maken. Tot nu toe heeft hij al 24 staten in veertien maanden bezocht. In Las Vegas bedankte hij de hulpdiensten nog na de aanslag van vorige maand.

Amerika telt ruim 900.000 politieagenten. Dat zijn er veel te veel, dacht zijn moeder nog. Maar inmiddels heeft hij al 34.000 donuts uitgedeeld. Dat leidt tot vreugde bij de agenten, zegt hij. "Ik zie deze volwassen mannen en vrouwen soms huilen en naar mij toekomen. Je hebt geen idee wat dit voor ons betekent, zeggen ze dan."
Monsterfusie in Amerikaanse telecom ligt op apegapen
9 November, 15:42 De Tijd
15:10 De Amerikaanse telecomgigant AT&T probeert al meer dan een jaar CNN-moeder Time Warner over te nemen.


Video: Obama meldt zich als jurylid en schudt tientallen handen
8 November, 23:30 NOS nieuws

De Amerikaanse oud-president Barack Obama heeft zich vandaag in de rechtbank gemeld, nadat hij was opgeroepen om zitting te nemen in een jury. Honderden mensen waren naar de rechtbank in Chicago afgekomen om een glimp van de oud-president op te vangen.

Op de beelden is te zien dat Obama ruim de tijd neemt voor iedereen die in de rechtbank aanwezig is. Hij schudt tientallen handen en ook signeert hij een boek dat iemand heeft meegenomen.

De opperrechter is blij dat Obama is gekomen. Volgens hem laat dit zien dat iedere Amerikaan zijn burgerplicht zou moeten nakomen. "Als zelfs de oud-president van de Verenigde Staten de tijd heeft om te komen, dan geldt dat eigenlijk voor iedereen."

Obama is tegenwoordig 'gewoon' burger. Hij woont in Washington, maar heeft nog een huis in zijn thuisstad Chicago in Illinois. Vandaar dat hij deze oproep van de rechtbank in Chicago had ontvangen.

Niet geselecteerd

Het ging om een zogenoemde selectiezitting, waar juryleden voor een rechtszaak worden geselecteerd. Iedereen die zo'n oproep krijgt, is verplicht om zich te melden. Dat heeft Obama dus gedaan, maar uiteindelijk werd hij niet geselecteerd als jurylid.
Duitse Flixbussen binnenkort ook op Amerikaanse wegen
8 November, 15:06 De Tijd
14:33 Na zijn Europese veroveringstocht wil het Duitse busbedrijf Flixbus nu ook actief worden in de Verenigde Staten.


Voormalige Amerikaanse baseballvedette komt om bij vliegtuigongeluk
8 November, 13:54 Gazet v. Antwerpen

De voormalige Amerikaanse tophonkballer Roy Halladay is bij een crash met zijn sportvliegtuigje in de Golf van Mexico om het leven gekomen. Hij was nauwelijks veertig jaar.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be