NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Amerikaanse

2News.be / Trefwoorden / Amerikaanse

Ambitieuze en intelligente Bpost-topman miskeek zich op Amerikaanse overname
Gisteren, 09:12 De Tijd
09:06 Velen hebben zich deze week ongetwijfeld de vraag gesteld of Koen Van Gerven (57) wel de juiste man op de juiste plaats is bij Bpost. De anders zo joviale CEO van de Belgische posterijen deed de wenkb...


Belgische aardappelverwerkers verontrust over frietoorlog met Zuid-Amerikaanse landen

De aardappelverwerkende nijverheid in BelgiŽ is bezorgd over de mogelijke gevolgen van een handelsconflict met enkele Zuid-Amerikaanse landen. Dat blijkt vrijdag uit een mededeling van Belgapom, de beroepsvereniging voor aardappelhandel en -verwerking. Zowel BraziliŽ als Colombia zeggen dat Belgische bedrijven hun frieten uitvoeren tegen dumpingprijzen.
Antwerps-Gentse onderzoeksgroep wint 750.000 euro in Amerikaanse technologiewedstrijd
Vrijdag, 14:36 Gazet v. Antwerpen

IDLab, een gezamenlijke onderzoeksgroep van de universiteiten van Antwerpen en Gent, heeft een tussentijdse vijfde plaats behaald in een prestigieuze internationale wedstrijd van de Amerikaanse overheid om draadloze netwerken te ontwikkelen die ook in crisistijd goed functioneren. Het project krijgt dankzij dat resultaat nu al 750.000 euro toebedeeld om de technologie verder te ontwikkelen.
Amerikaanse helikopter neergestort in Irak
Vrijdag, 02:00 NOS nieuws

In Irak is een Amerikaanse legerhelikopter neergestort. In het toestel zaten zeven mensen.

De helikopter stortte neer bij Qaim, dat in de provincie Anbar ligt bij de grens met SyriŽ. Anonieme functionarissen zeggen tegen persbureau Reuters dat er waarschijnlijk doden zijn gevallen. Vijandig vuur zou geen rol hebben gespeeld bij de crash.

Het Amerikaanse leger zegt dat er een reddingsoperatie is gestart om de zeven te vinden.

De Verenigde Staten hebben nog zo'n 5200 militairen in Irak. Ze zijn in de regio om de islamitische terreurgroep IS te bestrijden.
23 Noord-Amerikaanse steden willen WK 2026 ontvangen
Donderdag, 23:00 Gazet v. Antwerpen

23 steden zijn kandidaat om in 2026 gaststad te zijn voor het WK voetbal, als Noord-Amerika de organisatie toegewezen krijgt. Dat deelde het organisatiecomitť donderdag mee. De Verenigde Staten, Canada en Mexico dingen gezamenlijk naar de organisatie. Vrijdag wordt hun kandidatuur officieel ingediend bij de Wereldvoetbalbond FIFA.
BeÔnvloeding verkiezingen en cyberaanvallen leiden tot Amerikaanse sancties tegen Rusland
Donderdag, 18:12 Volkskrant
Een dag nadat 23 Russische diplomaten in Groot-BrittanniŽ te horen hebben gekregen dat zij hun koffers moeten pakken wegens de vergiftiging van de dubbelspion Skripal, heeft Moskou een pakket Amerikaanse sancties over zich heen gekregen. Ditmaal gaat het om strafmaatregelen als vergelding voor de pogingen de Amerikaanse verkiezingen te beÔnvloeden en andere cyberaanvallen. De Amerikaanse minister


De ooit zo machtige speelgoedketen Toys 'R' Us sluit haar deuren in de VS
Donderdag, 22:24 Volkskrant
De bekende speelgoedketen Toys 'R' Us heeft woensdag haar deuren gesloten in de Verenigde Staten. Het is de retailer niet gelukt een oplossing te vinden voor de jarenlange financiŽle problemen die ontstonden door afnemende verkopen en oplopende schulden. In september vorig jaar vroeg de ooit zo machtige speelgoedketen uitstel van betaling aan in de VS en Canada. Na teleurstellende verkopen tijdens


33.000 jobs weg bij Amerikaanse winkelketen
Woensdag, 23:00 De Tijd
22:40 Toys 'R' Us, de Amerikaanse keten van speelgoed- en babywinkels, gaat al zijn vestigingen sluiten. Daardoor staan 33.000 jobs op de helling.


Amerikaanse scholieren protesteren woensdag met walkout tegen vuurwapengeweld
Woensdag, 02:36 Volkskrant
Zeventien doden vielen er bij de schietpartij op een school in Florida, zeventien minuten gaan scholieren in heel de VS vandaag de straat op. Volgende week volgen meer acties tegen vuurwapenbezit. Het begin van een kentering? De kinderen van Amerika gaan de straat op, voor een kwartiertje. Woensdag om tien uur lopen Amerikaanse scholieren in het hele land de klas uit als protest tegen het vuurwape


Pliskova beŽindigt sprookje van 16-jarige Amerikaanse wildcard in Indian Wells
Dinsdag, 23:00 Gazet v. Antwerpen

Amanda Anisimova (WTA 149) heeft niet opnieuw kunnen stunten op het toptoernooi van Indian Wells (hard/8.648.508 dollar). De 16-jarige Amerikaanse verloor dinsdag in de vierde ronde van de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 5). Die haalde het met 6-1 en 7-6 (7/2).
Amerikaanse inflatie blijft stijgen
Dinsdag, 16:24 Gazet v. Antwerpen

De inflatie in de Verenigde Staten is in februari opgelopen naar 2,2 procent op jaarbasis, van 2,1 procent in januari. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
Trump ontslaat minister van Buitenlandse Zaken Tillerson
Dinsdag, 14:00 NOS nieuws

President Trump heeft zijn minister van Buitenlandse Zaken, Rex Tillerson, ontslagen. Hij wordt opgevolgd door CIA-baas Mike Pompeo.

Trump bevestigt het nieuws op Twitter, na berichtgeving van The Washington Post.

(Later meer).
Verrassingsbezoek Amerikaanse minister Mattis aan Afghanistan
Dinsdag, 08:36 NOS nieuws

De Amerikaanse minister van Defensie, James Mattis, heeft een verrassingsbezoek gebracht aan de Afghaanse hoofdstad Kabul. Hij sprak daar onder anderen met de Afghaanse president Ghani en de Amerikaanse legertop.

Mattis zei tegen meegereisde journalisten dat hij ondanks de gespannen situatie in Afghanistan positief is over een voorzichtige toenadering tussen de regering en de Taliban. President Ghani deed de Taliban vorige maand een handreiking: hij is bereid om de Taliban te erkennen als politieke beweging, in ruil waarvoor de Taliban de regering in Kabul zou moeten erkennen.

Aanwijzingen

De Taliban heeft niet gereageerd op dat voorstel en blijft aanslagen plegen. De Amerikaanse minister Mattis zegt wel dat hij aanwijzingen heeft dat er kleine groepen binnen de Taliban bereid zouden zijn om met de Afghaanse regering te gaan praten.

Het is de tweede keer dat Mattis een bezoek brengt aan Afghanistan sinds president Trump in augustus aankondigde om extra militairen naar Afghanistan te sturen. Hij hoopt de Taliban zo te laten inzien dat verder vechten geen zin heeft.

De oorlog in Afghanistan duurt al bijna zeventien jaar.
"Er komt een vervolg op Black Panther"
Maandag, 20:18 Skynet
Kevin Feige, de baas bij Marvel Studios, heeft aangekondigd dat er zeker een vervolg komt op de succesfilm 'Black Panther'. Daarnaast kijkt de filmstudio ook naar een mogelijke spin-off. Feige vertelde dit alles aan Entertainment Weekly.


Amerikaanse rally pauzeert
Maandag, 18:12 De Tijd
17:39 Beleggers op Wall Street nemen wat gas terug. Na een weekwinst van 3,5 procent vorige week blijft de S&P 500 dicht bij huis. Door de Amerikaanse inflatiecijfers die dinsdag komen, nemen beleggers een ...


Wapenhandel Midden-Oosten verdubbeld door zorgen over veiligheid
Maandag, 09:42 NOS nieuws

Het Midden-Oosten speelt een steeds grotere rol in de mondiale wapenhandel. De afgelopen tien jaar verdubbelde de verkoop van wapens in de regio: 32 cent van elke euro die wereldwijd wordt uitgegeven aan wapens komt hiervandaan, berekende het Zweedse vredesinstituut SIPRI.

Saudi-ArabiŽ is na India de grootste wapenimporteur ter wereld, aangejaagd door het conflict in Jemen en spanningen met Qatar. Op plek drie staat Egypte, dat in de SinaÔ strijdt tegen extremisten. Ook de Verenigde Arabische Emiraten zijn een grote speler, betoogt de Nederlandse onderzoeker Pieter Wezeman van SIPRI.

"Het geeft aan dat landen zich zorgen maken over hun veiligheid en bereid zijn militaire middelen als hoofdcomponent te gebruiken om hun veiligheid te verzekeren, in plaats van meer vredelievende middelen als onderhandeling en diplomatie", zegt Wezeman.

De wapens in de regio zijn vooral afkomstig uit de VS, maar ook Europese landen als Groot-BrittanniŽ, Frankrijk, Duitsland en in mindere mate Nederland leveren een bijdrage. Wapenexporteurs als Rusland en China zijn minder populair in het Midden-Oosten.

Wezeman ziet ook in Europa de budgetten weer groeien. "Zeker in landen die in de buurt van Rusland liggen zijn er zorgen over wat Poetin gaat doen. Het antwoord is dan vaak meer wapens."

Gevechtsvliegtuigen, tanks en artillerie

Hoewel er tegenwoordig veel gesproken wordt over vernieuwende wapensystemen, is dat volgens Wezeman zeker nog niet de hoofdmoot van de wapenindustrie. "Iedereen praat heel erg over drones, maar uiteindelijk gaat het vaak om traditionele wapens. Zo'n oorlog als in Jemen wordt uitgevochten met gevechtsvliegtuigen, tanks en artillerie, precies zoals we ons een oorlog voorstellen."
Amerikaanse student verbaast breekt wereldrecord 400 meter indoor
11 Maart, 09:42 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse atleet Michael Norman heeft zaterdag tijdens de Amerikaanse universiteitskampioenschappen in College Station, Texas, het wereldrecord op de 400 meter indoor gebroken. De 20-jarige Norman zette een tijd neer van 44 seconden en 52 honderdsten.
Amerikaanse student breekt wereldrecord 400 meter indoor
11 Maart, 07:42 Skynet Sport
De Amerikaanse atleet Michael Norman heeft zaterdag tijdens de Amerikaanse universiteitskampioenschappen in College Station, Texas, het wereldrecord op de 400 meter indoor gebroken. De 20-jarige Norman zette een tijd neer van 44 seconden en 52 honderdsten.


EU: procedure om Amerikaanse importtarieven te ontlopen onduidelijk
10 Maart, 18:06 NOS nieuws

De EU moet worden uitgezonderd van de importtarieven op staal en aluminium die president Trump wil opleggen, maar de procedure om dat voor elkaar te krijgen is onduidelijk. Eurocommissaris Cecilia MalmstrŲm twitterde dat na afloop van overleg met de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger over de aangekondigde heffingen.

Trump zei donderdag dat hij binnen vijftien dagen heffingen op geÔmporteerd staal en aluminium wil invoeren van respectievelijk 25 en 10 procent. Landen die veel staal naar de VS exporteren, zoals Canada en Mexico, maar ook AustraliŽ, hebben een uitzonderingspositie gekregen. Andere landen kunnen volgens Trump hierover onderhandelen met de VS.

De Japanse minister van Economische Zaken Hiroshige Seko was ook aanwezig bij het gesprek in Brussel met Eurocommissaris MalmstrŲm en de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer. De onderhandelingen gaan volgende week verder.

Economen, beleidsmakers en andere experts zijn bang dat de ruzie over de importheffingen escaleert en uitdraait op een handelsoorlog. De EU heeft gezegd tegenmaatregelen te nemen als Trump doorzet. Europa dreigt met heffingen op bijvoorbeeld spijkerbroeken, bourbon en motoren. Trump dreigde daarop op zijn beurt met heffingen op voertuigen van Europese autofabrikanten.

De Nederlandse staalindustrie exporteerde vorig jaar voor bijna 600 miljoen euro naar de VS.
Europees Commissaris MalmstrŲm ontmoet Amerikaanse handelsgezant
10 Maart, 16:00 Skynet
Europees Commissaris voor Handel Cecilia MalmstrŲm heeft vandaag in Brussel een onderhoud met de Amerikaanse Handelsgezant Robert Lighthizer. Europa wil de reeds lang op voorhand geplande vergadering gebruiken om de plannen van de VS om zware importheffingen in te voeren op staal en aluminium, aan te kaarten. Aan de gesprekken neemt ook de Japanse minister van Handel Hiroshige Seko deel.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be