NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Amerikaanse

2News.be / Trefwoorden / Amerikaanse

Antwerpse SyriŽstrijder geeft zich over aan Amerikaanse troepen
Vandaag, 08:18 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse SyriŽstrijder Bilal Al Marchohi (22) zit opgesloten in een kamp in SyriŽ, gevangengenomen door de Amerikaanse troepen die Raqqa heroveren. De jihadist gaf zichzelf over. Zijn Nederlandse vrouw wil naar huis terugkeren.
Trump komt frontaal in aanvaring met Amerikaanse sportwereld

De Amerikaanse president Donald Trump maakt zich hoe langer hoe minder geliefd in de Amerikaanse sportwereld. Zijn robbertje twittervechten met NBA-ster Stephen Curry zat er nog niet op, of hij was al verwikkeld in een nieuwe kamp, deze keer met de American Football bond NFL. Later op de avond heeft voor het eerst ook een baseballspeler geknield tijdens het nationale volkslied.
Amerikaanse bommenwerpers langs Noord-Koreaanse kust
Gisteren, 09:07 De Tijd
08:33 De Amerikaanse president Donald Trump dreigt er in een tweet mee dat het Noord-Koreaanse leiderschap ?er niet lang meer zal zijn?.


Volgende ronde Trump vs. Amerikaanse sportwereld
Gisteren, 06:30 Skynet Buitenland
De Amerikaanse president Donald Trump maakt zich hoe langer hoe minder geliefd in de Amerikaanse sportwereld. Zijn robbertje twittervechten met NBA-ster Stephen Curry zat er nog niet op, of hij was al verwikkeld in een nieuwe kamp, deze keer met de American Football bond NFL. Later op de avond heeft voor het eerst ook een baseballspeler geknield tijdens het nationale volkslied.


Amerikaanse vliegtuigen provoceren Noord-Korea: ?We willen tonen hoeveel slagkracht we hebben?
Zaterdag, 22:18 Gazet v. Antwerpen

Amerikaanse vliegtuigen hebben zaterdag een show opgevoerd vlakbij de oostkust van Noord-Korea. Vermoedelijk wilden ze daarmee provoceren en de Noord-Koreanen tonen hoeveel slagkracht ze hebben.
IBA sluit softwareakkoord met Amerikaanse partner
Zaterdag, 16:54 De Tijd
16:18 IBA, de Belgische specialist van protonbehandeling van kanker, gaat samenwerken met het Amerikaanse Elekta. Dat werd zaterdag bekendgemaakt op een congres.


Amerikaanse student zit bijna drie dagen vast in grot
Zaterdag, 15:06 NOS nieuws

Een Amerikaanse student heeft bijna drie dagen vastgezeten in een grot in Indiana. De 19-jarige Lukas Cavar was op excursie met een groep studenten van de universiteit van Indiana. De leider van de groep vertrok na de bezichtiging van de grot zonder hem en deed het hek dat toegang geeft tot de grot op slot.

Cavar zegt in de lokale krant Indiana Daily dat hij erg verward en bang was toen hij werd achtergelaten. "Toen ik besefte wat er was gebeurd, moest ik even bekomen voor ik de situatie rationeel kon analyseren en een overlevingsplan kon maken."

Grotwanden

De student had geen bereik met zijn telefoon en bleef een tijd om hulp roepen. Hij zegt dat hij alles deed om in leven te blijven. "Ik likte aan de grotwanden voor het vocht." Toen hij na verloop van tijd de moed verloor, begon hij afscheidsberichten aan zijn familie en vrienden te typen.

De organisatie die de excursies in de afgesloten grotten verzorgt, zegt dat het ontbrak aan leiderschap. "Er zijn strikte protocollen die dit soort situaties moeten voorkomen, maar ze zijn pas efficiŽnt als ze gevolgd worden."
Bom die 16 burgers doodde in Sana'a was van Amerikaanse makelij
Vrijdag, 02:06 Skynet
De bom die op 25 augustus 16 burgers doodde in de Jemenitische hoofdstad Sana'a was van Amerikaanse makelij, onthult Amnesty International vrijdag. De organisatie eist dat alle staten ervoor zorgen dat de betrokken partijen bij het conflict in Jemen geen wapens meer in handen kunnen krijgen, en eist ook een internationaal onafhankelijk onderzoek naar de gepleegde schendingen van het internationale recht.


China: minder olie naar Noord-Korea, textielimport gestaakt
Zaterdag, 08:30 NOS nieuws

China staakt per direct de import van textiel uit Noord-Korea en beperkt de export van geraffineerde olie. Het Chinese ministerie van Handel geeft met die stafmaatregelen tegen het bewind in Pyongyang gehoor aan de VN-resolutie van bijna twee weken geleden.

De Veiligheidsraad kondigde nieuwe sancties af tegen Noord-Korea, om het land te straffen voor de kernproef die op 3 september werd uitgevoerd.

De handel met China maakt 90 procent uit van alle economische betrekkingen van Noord-Korea met de rest van de wereld.

Ruwe olie ongemoeid

China snijdt per 1 oktober in de de export van geraffineerde olie, maar laat de veel omvangrijkere uitvoer van ruwe olie naar Noord-Korea ongemoeid. Het importverbod op textiel treft het geÔsoleerde land waarschijnlijk hard, aangezien 80 procent van de totale textielexport bestemd is voor de Chinese markt.

Textiel is nu de belangrijkste bron van buitenlandse valuta, nadat Peking in overeenstemming met eerdere VN-sancties al een streep haalde door de import van onder andere steenkool, ijzererts en vis.

China stemde in de Veiligheidsraad mee met de jongste sancties, nadat die eerst enigszins waren afgezwakt. De VS stuurde aanvankelijk aan op een totale olieboycot tegen Noord-Korea. Dat land beschikt alleen over steenkool, en is voor olie en gas volledig afhankelijk van buitenlandse import.

Volgens Amerikaanse schattingen importeert Noord-Korea dagelijks 15.000 vaten ruwe olie en 6000 vaten geraffineerde olieproducten uit China.

Met de sancties hoopt de VN het regime ertoe te bewegen om af te zien van verdere atoom- en raketproeven.
Amerikaanse politie schiet dove man dood omdat die geen gehoor gaf aan bevel
Donderdag, 19:12 Gazet v. Antwerpen

Omdat hij geen gevolg gaf aan het bevel om een metalen stang neer te leggen, is een dove man in Oklahoma City door de politie doodgeschoten. De agenten realiseerden zich niet dat toegesnelde buren riepen dat de man de aanwijzing niet kon horen, zei politiecommissaris Bo Mathews op een persconferentie. Volgens getuigen vielen er minstens zes schoten.
Hack op Amerikaanse beurswaakhond leidde wellicht tot handel met voorkennis
Donderdag, 12:42 Tweakers
De Amerikaanse beurswaakhond SEC, de Securities Exchange Commission, heeft bekendgemaakt in 2016 doelwit te zijn geweest van een hack. De organisatie noemt geen aanvallers, maar zegt dat als gevolg van de hack misschien handel met voorkennis heeft plaatsgevonden.


Koersgevoelige informatie gestolen bij Amerikaanse beurswaakhond
Donderdag, 09:24 De Tijd
09:20 De Amerikaanse beurswaakhond SEC biecht op dat hackers koersgevoelige informatie hebben buitgemaakt en zich daarmee misschien illegaal hebben verrijkt.


Amerikaanse wetenschapper wekt woede op met betoog: 'Kolonialisme had ook zijn goede kanten'
Woensdag, 22:02 Volkskrant
Een Amerikaanse wetenschapper heeft zich de woede van vakgenoten op de hals gehaald met zijn betoog dat landen die zijn gekoloniseerd door het Westen daar vaak baat bij hebben gehad. Het westerse kolonialisme was zo slecht nog niet. Landen die zijn gekoloniseerd hebben er vaak baat bij gehad. En landen die hun koloniale erfenis hebben omarmd, doen het over het algemeen beter dan landen die zich er


Amerikaanse wetenschapper wekt woede op met betoog: 'Kolonialisme had ook zijn goede kanten'
Woensdag, 22:02 Volkskrant
Een Amerikaanse wetenschapper heeft zich de woede van vakgenoten op de hals gehaald met zijn betoog dat landen die zijn gekoloniseerd door het Westen daar vaak baat bij hebben gehad. Het westerse kolonialisme was zo slecht nog niet. Landen die zijn gekoloniseerd hebben er vaak baat bij gehad. En landen die hun koloniale erfenis hebben omarmd, doen het over het algemeen beter dan landen die zich er


Amerikaanse centrale banken bouwen stimuleringsprogramma af
Woensdag, 22:02 NOS nieuws

Het hing al een tijdje in de lucht, en woensdag maakte de Fed het officieel: de enorme berg schuldpapier die het stelsel van centrale banken in de VS heeft opgekocht, zal in omvang slinken. Langzaam, met zo'n tien miljard dollar per maand.

Tussen 2008 en 2014 werden voor circa 4.500 miljard dollar staatsobligaties en hypotheek-gerelateerde leningen door de Fed overgenomen van onder meer banken en verzekeraars. Zo kwam er meer geld in omloop, oftewel 'kwantitatieve verruiming', bedoeld om de effecten van financiŽle crisis te verzachten die in 2007 begon.

Een deel van de obligaties en leningen waarvan de looptijd verstrijkt, zal niet worden vernieuwd. Zo daalt de waarde van het stimuleringsprogramma. De Fed benadrukt dat de afbouw zeer geleidelijk zal gaan, om al te heftige reacties op de financiŽle markten te voorkomen.

Schuldenberg

In oktober begint het terugdringen van de schuldenberg op de Fed-balans met 10 miljard dollar per maand. Dat zal oplopen tot 50 miljard dollar per maand. Uiteindelijk zal in de komende jaren voor tenminste 1000 miljard dollar aan schuldpapier door de Fed op de markt worden gebracht.

De Fed laat de rente ongemoeid op 1 tot 1,25 procent. In juni werd de rente nog opgekrikt. De Fed stelt in het vooruitzicht dat de rente dit jaar nog ťťn keer zal worden verhoogd.
Amerikaanse speelgoedketen Toys 'R' Us valt om
Dinsdag, 10:42 De Tijd
10:18 De Amerikaanse speelgoedketen Toys 'R' Us heeft bescherming tegen schuldeisers aangevraagd.


Amerikaanse burgerrechtenorganisatie EFF stapt uit W3C na drm-conflict
Dinsdag, 08:24 Tweakers
De Electronic Frontier Foundation, een Amerikaanse burgerrechtenorganisatie, heeft bekendgemaakt uit het het World Wide Web Consortium, oftewel W3C, te stappen. De beslissing is het gevolg van een conflict over de goedkeuring van een drm-specificatie.


?Amerikaanse autoriteiten luisterden Trumps gewezen campagneleider af?
Dinsdag, 07:06 Gazet v. Antwerpen

Amerikaanse speurders hebben de gewezen campagneleider van Donald Trump, Paul Manafort, zowel vůůr als na de Amerikaanse presidentsverkiezingen afgeluisterd op basis van geheime gerechtelijk bevelen. Het afluisteren gebeurde ook in een periode waarin Manafort vaak met - toen al president - Trump sprak, zo bericht CNN maandag.
Amerikaanse autoriteiten luisterden Trumps gewezen campagneleider af
Dinsdag, 05:00 Skynet Buitenland
Amerikaanse speurders hebben de gewezen campagneleider van Donald Trump, Paul Manafort, zowel vůůr als na de Amerikaanse presidentsverkiezingen afgeluisterd op basis van geheime gerechtelijk bevelen. Het afluisteren gebeurde ook in een periode waarin Manafort vaak met - toen al president - Trump sprak, zo bericht CNN maandag. Manafort staat in het middelpunt van het onderzoek naar Russische inmenging in de aanloop naar de stembusgang vorig jaar in Verenigde Staten.


Amerikaanse Senaat keurt forse verhoging van defensiebudget goed
Dinsdag, 03:48 Skynet
De Amerikaanse Senaat heeft met een overweldigende meerderheid maandag een wet goedgekeurd die 700 miljard dollar (585 miljard euro) in het budget voor defensie-uitgaven zou pompen. Slechts 8 senatoren stemden tegen, 89 zetten het licht op groen. Het bedrag ligt 5 procent hoger dan de 668 miljard dollar die president Donald Trump had geŽist.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be