NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesAmerikaanse

2News.be / Trefwoorden / Amerikaanse

George Bush sr. opnieuw opgenomen in ziekenhuis
Gisteren, 22:06 NOS nieuws

De Amerikaanse oud-president George Bush sr. is opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. De 93-jarige Bush ligt in een ziekenhuis in Maine omdat hij oververmoeid is en een lage bloeddruk heeft. Hij is bij kennis, zegt een woordvoerder van de familie, die verwacht dat Bush een paar dagen in het ziekenhuis moet blijven.

Eind april werd hij vanwege een infectie ook opgenomen, een dag na de begrafenis van zijn vrouw Barbara. Zij overleed op 18 april op 92-jarige leeftijd.

Bush is de oudste nog levende Amerikaanse president. Hij zat van 1989 tot 1993 in het Witte Huis. Zijn zoon George W. trad later in zijn voetsporen. Hij was president van 2001 tot 2009.

Pannekoeken

Een week geleden arriveerde Bush sr. in Maine om daar de zomer door te brengen. Dat deed hij van kinds af aan elk jaar, met uitzondering van de periode dat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog piloot was op een vliegdekschip.

Gisteren nam hij nog deel aan een pannekoekenontbijt van een organisatie van veteranen van de Amerikaanse strijdkrachten.
Amerikaanse oud-missionaris na twee jaar uit Venezolaanse cel vrijgelaten

Na een verblijf van bijna twee jaar in de gevangenis van de Venezolaanse geheime dienst is een Amerikaans staatsburger vrijgelaten. Dat is zaterdag door de autoriteiten in de VS en Venezuela bevestigd.
Antwerpenaar redt met serieuze socialmedia-actie Amerikaanse scifi-reeks
Zaterdag, 19:12 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse sciencefictionserie The Expanse zal toch niet worden stopgezet. Dat zei de grote baas van Amazon Jeff Bezos vrijdag. Dat is te danken aan Antwerpenaar Vincent Buyssens met zijn sociale mediacampagne ?Save the Expanse?.
Kim blijft gebrand op ontmoeting met Trump
Gisteren, 00:54 NOS nieuws

Kim Jong-un hoopt nog steeds dat een ontmoeting met Donald Trump door kan gaan. De Noord-Koreaanse leider heeft tijdens onverwacht topoverleg met de Zuid-Koreaanse president Moon gezegd dat hij gebrand blijft op overleg met de VS, meldt het Noord-Koreaanse persbureau KCNA een dag na de ontmoeting.

Moon ontmoette Kim gisteren in het dorp Panmunjom op de grens tussen beide Korea's. Het was de tweede keer in korte tijd dat ze elkaar spraken en de eerste keer dat leiders van Noord- en Zuid-Korea elkaar een tweede keer ontmoeten.

Het is niet bekend wie het initiatief heeft genomen voor ontmoeting tussen de beide leiders.

Consensus

Kim en Moon overlegden over hun toekomst nu Donald Trump topoverleg in Singapore op 12 juni heeft afgeblazen. De Amerikaanse president hekelde donderdag de "vijandige opstelling" van Noord-Korea in aanloop naar de top.

Noord- en Zuid-Korea spraken gisteren af elkaar vaker te zullen ontmoeten. Het eerste onderlinge topoverleg staat gepland voor 1 juni. Volgens een Noord-Koreaanse woordvoerder hebben de twee leiders een "bevredigende consensus" bereikt en willen ze zich beide inzetten voor de denuclearisatie van het schiereiland.

Kim reageerde al eerder teleurgesteld op het besluit van Trump om de top af te blazen en liet weten te willen werken aan nieuwe afspraken. Trump reageerde voorzichtig positief op die houding. Het Witte Huis liet eerder al weten dat medewerkers die naar Singapore zouden afreizen voor de top, gewoon zullen gaan.
Amerikaanse diensten blokkeren Europese gebruikers uit vrees voor GDPR
Vrijdag, 21:24 Techzine
Wie vandaag vanuit Europa de website van de Chicago Tribune probeert te lezen, is eraan voor de moeite. De derde grootste Amerikaanse krant is online onbereikbaar voor Europeanen omdat uitgever Tronc er niet op tijd in is geslaagd om zijn privacybeleid conform de GDPR te maken. Ook andere Amerikaanse diensten gingen vandaag voor Europese gebruikers […]


Versoepeling Amerikaanse bankwet 'ouderwetse coup van financiŽle sector'
Vrijdag, 20:12 NOS nieuws

In de Verenigde Staten zijn ze de problemen alweer vergeten. President Trump ondertekende gisteren een wet die regels voor Amerikaanse banken versoepelt. Daarmee dreigen bijna tien jaar na de start van de wereldwijde financiŽle crisis van 2007 en 2008 de regels te verdwijnen die werden opgesteld om herhaling te voorkomen.

De bankwet werd destijds niet voor niets opgesteld. Moeten we nu vrezen voor een nieuwe crisis? Het antwoord is niet eenvoudig en afhankelijk van allerlei economische factoren.

Toch is de conclusie eigenlijk heel simpel, zegt Mathijs Bouman, economisch commentator bij Nieuwsuur: "Met minder regels heb je natuurlijk niet direct een crisis, maar de kans op een crisis wordt wel groter als je minder regels opstelt."

Zeepbel

Om de versoepeling van de regels te begrijpen, moeten we eerst even terug naar 2007, toen de zeepbel barstte. Gevoed door de handel met rommelhypotheken en andere financiŽle risico's gingen belangrijke Amerikaanse zakenbanken failliet of kwamen ze in zwaar weer. Het bracht het wereldwijde financiŽle systeem in gevaar.

In veel landen, waaronder in Nederland, moest uiteindelijk de overheid met miljarden euro's bijspringen om noodlijdende banken te redden. Volgens veel economen was de kredietcrisis de ergste financiŽle crisis sinds de jaren 30.

Banken konden te lang ongestoord hun gang gaan, was de reactie achteraf. Bouman: "De bankensector kun je niet aan de markt overlaten. Daar hoort strenge regulering bij. Grote banken zijn nu eenmaal belangrijk, want ze opereren wereldwijd en hebben veel kennis. Maar er is ook een nadeel: ze zijn te groot. Als we grote banken willen, moeten we ze anders behandelen."

De oplossing ligt in regelgeving. Het werd door de bankiers meer gevreesd dan alle boetes, aanklachten en tal van kritische boeken, films en documentaires tezamen. In 2010 nam het Amerikaanse Congres de zogenoemde Dodd-Frank-wet aan, die onder meer banken verplichtte om voortaan stresstesten te ondergaan.

Ook moesten ze meer geld als buffer in kas houden om uit te keren bij problemen, kwamen er meer regels tegen speculeren en werden financiŽle producten strenger gecontroleerd.

President Obama zei destijds over de wet: "Ons financiŽle systeem werkt alleen als er duidelijke regels en garanties zijn die misbruik voorkomen, die excessen voorkomen en ervoor zorgen dat het winstgevender is om de regels te volgen dan ze te ontwijken. Dat is waar deze wetten op zijn gericht - niet meer en niet minder."

Door veel van het bovenstaande zette Trump gisteren een streep. De aanpassing van de wet was een verkiezingsbelofte en lang gekoesterde wens van de Republikeinen. Niet alles van de Dodd-Frank-wet wordt teruggedraaid (al moeten er later meer wijzigingen volgen).

Een van de belangrijkste wijzigingen is dat de stresstest voortaan alleen nog geldt voor minder dan tien van de grootste Amerikaanse banken. Voor zo'n twintig kleinere banken geldt de test niet meer. Ze zijn niet langer te groot om niet te mogen omvallen, oftewel: too big to fail.

"Principieel verkeerd", noemt Bouman die stap. "Ook Lehman Brothers (Amerikaanse bank waarmee de crisis startte) was geen grote bank. Die viel toch om en dat had grote gevolgen. Omvang zegt niet alles over risico's. Je moet kijken naar welke rol ze spelen in het systeem."

Toch is het doel van de nieuwe wet nu juist een verbetering van de positie van de kleine Amerikaanse banken. "De wet die ik vandaag onderteken, draait de regulering terug die kleine banken verplettert", zei Trump bij het ondertekenen.

Bouman: "De originele regels waren misschien wat overdreven en het is goed dat ernaar gekeken wordt, maar wat Trump nu doet, is de regels die op de crisis volgden, terugdraaien. Eerder werd ook al een toezichthouder voor financiŽle producten voor consumenten tandenloos gemaakt."

Coup van de financiŽle sector

De deregulering is niet alleen een Republikeinse actie, ook verschillende Democratische Congresleden stemden voor de wet. In de Financial Times wordt daarbij gewezen op de donaties die verschillende middelgrote banken de laatste tijd hebben gedaan aan de verkiezingscampagnes van de Democraten. Signature Bank gaf bijvoorbeeld 112.000 dollar aan twee senatoren in de banken-commissie.

Zelfs Barney Frank, een van de twee opstellers en naamgevers van de Dodd-Frank-wet, had zich uitgesproken vůůr de versoepeling van de wet. Hij ontkent dat dit te maken heeft met de miljoen dollar die hij heeft ontvangen van zijn nieuwe werkgever: Signature Bank.

Bouman: "Dit is allemaal ingegeven door banken. In die zin zien we hier eigenlijk toch een ouderwetse coup van de financiŽle sector op de politiek. In de EU zijn we beter opgewassen tegen de lobby van de banken."

Strenger in Europa

Toevallig zijn vandaag in Europa juist nieuwe, strengere, bankregels aangenomen. Banken moeten voortaan 3 procent van hun vermogen als buffer aanhouden. Dat geld moeten ze dus beschikbaar houden om bij problemen uit te keren. Ook in Nederland.

De situaties in beide delen van de wereld kunnen niet zomaar worden vergeleken. Daar verschillen de banken te veel voor, zegt Bouman. Wel moeten we oppassen, zegt hij: "Amerikaanse banken kunnen door minder regels straks misschien weer een concurrentievoordeel hebben en dat is voor ons slecht nieuws."

Ook zonder de strenge Amerikaanse regels voor banken hoeven we dus niet direct te vrezen voor een nieuwe financiŽle crisis, want ook als er genoeg regels zijn, kan een crisis uitbreken, zegt Bouman. "Maar nu gaan we naar een wereld waar als iets niet nodig lijkt, we het ook niet doen."

En of dat verstandig is, is de vraag.
Schietpartij Amerikaanse school snel gestopt door heldhaftige docent
Zaterdag, 14:30 NOS nieuws

Een schietpartij gisteren op een school in de Amerikaanse plaats Noblesville, was met twee gewonden zo 'klein' dat behoorlijk wat media in de VS er niet eens aandacht aan hebben besteed. The Washington Post constateert op verwijtende toon hoe normaal het kennelijk is geworden dat leerlingen het vuur openen op klasgenoten. Bizar detail: zonder het heldhaftige optreden van de 29-jarige docent Jason Seaman, was de schietpartij waarschijnlijk uitgelopen op een bloedbad.

De schutter, die afgaande op zijn leerjaar 13 of 14 jaar oud is, had zich even voor 09.00 uur geŽxcuseerd uit de klas. Even later kwam hij terug het lokaal in met twee vuurwapens en opende het vuur.

Leerlingen van de school vertellen wat er gebeurde:

De leerling, over wie verder niets is bekendgemaakt door de politie, werd volgens een politiechef "extreem snel" gearresteerd. "Een prompte en heroÔsche reactie" leidde volgens de politie tot de arrestatie van de jongen, al wijden zij verder niet uit over details.

Basketbal

Leerlingen van de Noblesville West Middle School doen dat wel. Volgens hen dook natuur- en scheikundeleraar Seaman op de aanvaller. Hij gooide een basketbal naar de jongen, rende naar hem toe, sloeg een pistool uit zijn hand en tackelde hem, zegt een klasgenoot van de schutter tegen ABC News. Een van de leerlingen raakte gewond, maar zonder het optreden van Seaman waren dat er zeker meer geweest, aldus zijn verklaring.

Docent Seaman werd tijdens zijn ingrijpen drie keer geraakt, schreef zijn moeder op Facebook. Hij verkeert volgens de politie buiten levensgevaar. De geraakte leerling, een meisje, is er slechter aan toe. Zij licht in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De schietpartij volgt een week nadat een leerling van een high school in Texas acht medeleerlingen en twee docenten heeft gedood. Afgelopen februari zijn zeventien mensen doodgeschoten op een school in Parkland, Florida. Het ontketende een internationaal scholierenprotest tegen wapengeweld: MarchForOurLives.
Amerikaanse kranten blokkeren sites voor Europeanen
Vrijdag, 16:42 Emerce
Amerikaanse uitgeverijen lijken in verlegenheid gebracht door de Europese privacywetgeving. Vooral uitgeverij Tronc maakte het vandaag wel erg bont door de toegang tot al zijn kranten vanuit de EU te weigeren, daaronder de LA Times en Chicago Tribune. De uitgever heeft ook apps verwijderd uit Europese appwinkels.


Amerikaanse houdt Kirsten Flipkens uit finale WTA NŁrnberg

Kirsten Flipkens (WTA-69) is er vrijdag niet in geslaagd zich voor het WTA-toernooi van NŁrnberg (250.000 dollar) te plaatsen. De 32-jarige Antwerpse moest in 1 uur en 2 minuten met 6-3 en 6-1 het onderspit delven voor de Amerikaanse Alison Riske (WTA-105).
Amerikaanse nieuwssites niet toegankelijk in Europa
Vrijdag, 16:36 De Tijd
16:21 Door de nieuwe Europese privacywetgeving (GDPR) kunnen Europese surfers niet op de sites van onder meer Los Angeles Times en Chicago Tribune.


Amerikaanse handelsminister zakt begin juni af naar China
Vrijdag, 07:54 Skynet
De Amerikaanse minister van Handel, Wilbur Ross, reist eind volgende week af naar China om er handelsoverleg te voeren. Dat berichtte het Chinese staatspersagentschap Xinhua. De onderhandelingen zullen plaatsvinden vanaf 2 tot en met 4 juni.


Europese Commissie misnoegd Amerikaanse autotaks
Donderdag, 16:54 De Tijd
16:47 President Donald Trump wil na staal- en aluminiumtaksen ook een importheffing op auto's en auto-onderdelen. Europa is not amused.


Regels voor Amerikaanse banken weer veel soepeler
Donderdag, 00:18 Volkskrant
Tien jaar na de bankencrisis die tot de Grote Recessie leidde laten de Verenigde Staten de financiŽle teugels weer vieren. Het Amerikaanse Congres schrapte dinsdag delen van de Dodd-Frank Wet, waarmee in 2010 de banken aan banden waren gelegd.


Spelers in Amerikaanse NFL krijgen geldboete als ze knielen bij volkslied
Woensdag, 20:00 Gazet v. Antwerpen

American footballers die weigeren te gaan staan bij het Amerikaanse volkslied, komen daar voortaan niet meer mee weg. Topbestuurder Roger Goodell van de National Football League (NFL) liet woensdag weten dat de betreffende clubs van die spelers voortaan een geldboete krijgen. Goodell vermeldde niet hoe hoog die boete is.
Middelheimmuseum verwerft stuk van Amerikaanse installatiepionier Bruce Nauman
Woensdag, 20:00 Gazet v. Antwerpen

Het Antwerpse Middelheimmuseum heeft woensdag ?Diamond Shaped Room with Yellow Light? onthuld, een topstuk van de Amerikaanse beeldende kunstenaar Bruce Nauman. Het gaat om een installatie die oorspronkelijk gecreŽerd werd voor een expo in het Duitse Frankfurt in 1990, maar nu volledig nieuw gebouwd is speciaal voor de vaste collectie van het Middelheimmuseum.
Wayne Rooney flirt met Amerikaanse eersteklasser
Woensdag, 20:00 Gazet v. Antwerpen

Everton-aanvaller Wayne Rooney zal in de komende weken de bestuurders van D.C. United ontmoeten. Dat heeft de woordvoerder van de Engelse voetbalvedette woensdag bevestigd. D.C. United, afkomstig uit de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C., is actief in de hoogste Noord-Amerikaanse voetbalafdeling, de Major League Soccer.
Afscheid in Pakistan van uitwisselingsstudente gedood bij bloedbad Amerikaanse school
Woensdag, 11:11 Skynet
Duizenden mensen hebben in Pakistan afscheid genomen van een bij het jongste bloedbad op een Amerikaanse school in Texas gedode studente. De begrafenisplechtigheid van het 17-jarige meisje in de havenstad Karachi werd vandaag rechtstreeks uitgezonden op televisie. Ook de gouverneur van de provincie Sindh en andere politici en persoonlijkheden uit het openbaar leven woonden de begrafenis bij, die onder de strengste veiligheidsmaatregelen plaatsvond.


Amerikaanse ouders zetten 30-jarige zoon via rechter het huis uit
Woensdag, 12:57 NOS nieuws

Het lukte de ouders van Michael Rotondo (30) maar niet om hun zoon het huis uit te krijgen. Ondanks het geld dat ze aanboden en de waarschuwingen die ze gaven, weigerde hij te vertrekken. Daarom stapten Christina en Mark Rotondo naar de rechter, en die besloot dat Michael onmiddellijk moet vertrekken.

Acht jaar geleden zou Michael weer bij zijn ouders zijn gaan wonen, bij de stad Syracuse in de staat New York, omdat hij zijn baan kwijt was geraakt. Sindsdien heeft hij nooit huur betaald en hielp hij ook niet mee in het huishouden.

De ouders van Michael vertelden aan de rechter dat ze er alles aan hebben gedaan om hun zoon het huis uit te krijgen. Zo schreven ze een aantal brieven. In een zetten ze hem formeel uit huis. In een andere brief boden ze hem 1100 dollar en gaven ze hem een aantal tips:

De rechter stelde de ouders van Michael in het gelijk. Michael probeerde nog zes maanden voorbereidingstijd te krijgen, maar dat mislukte. Tegen CNN zei hij dat de uitspraak belachelijk is. Hij gaat daarom in hoger beroep.
Amerikaanse schrijver Philip Roth overleden
Woensdag, 06:36 NOS nieuws

De Amerikaanse schrijver Philip Roth is overleden. De chroniqueur van de politieke cultuur in de VS en de Joodse identiteit was 85 jaar.

Roth debuteerde in 1959 met de verhalenbundel 'Goodbye Columbus'. Hij schreef meer dan dertig boeken, waaronder de seksueel revolutionaire roman Portnoy's klacht en Amerikaanse pastorale, waarvoor hij in 1998 een Pulitzer-prijs won. Hij gold ook jarenlang als kanshebber voor de Nobelprijs voor de Literatuur.

Amerikaanse pastorale, Ik was getrouwd met een communist en De menselijke smet worden samen de 'American Trilogy' genoemd. Ze vormen samen een portret van het naoorlogse Amerika. Het eerste boek gaat over de oorlog in Vietnam en de protestgeneratie, het tweede over het tijdperk van communistenjager McCarthy, en het derde speelt tegen de achtergrond van het Lewinsky-schandaal.

In 2004 verscheen Het complot tegen Amerika. Daarin beschrijft Roth wat had kunnen gebeuren als in de jaren dertig niet Roosevelt maar Charles Lindbergh de verkiezingen had gewonnen. Onder 'president Lindbergh' worden allerlei antisemitische wetten doorgevoerd in de VS.

In 2012 kondigde Philip Roth aan dat hij ging stoppen met schrijven. Zijn laatste roman, Nemesis, verscheen in 2010.
Maduro wijst Amerikaanse topdiplomaat uit
Dinsdag, 20:42 Skynet
De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft vandaag bekendgemaakt de Amerikaanse zaakgelastigde uit te wijzen, de hoogste diplomatieke vertegenwoordiger van de VS in het land, nadat Washington nieuwe economische sancties tegen het Zuid-Amerikaanse land had opgelegd in verband met de controversiŽle verkiezingen van zondag.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be