NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Ambassades

2News.be / Trefwoorden / Ambassades

Terreurkoppel riskeert opnieuw 18 jaar, maar Iraanse verzetsbeweging wil zwaardere maatregelen: ?Iraanse ambassades in Europa zijn broedhaarden voor terrorisme?
10 Mei 2022, 00:02 HLN.BE
Het Antwerpse hof van beroep beslist morgen over het lot van Amir S. en Nasimeh N., het beruchte Iraanse ?terreurkoppel? dat in Wilrijk woonde. In eerste aanleg kregen zij tot 18 jaar cel voor hun rol in de verhinderde aanslag op een bijeenkomst van een Iraanse verzetsbeweging in Frankrijk. Het National Council of Resistance of Iran (NCRI) kijkt alvast uit naar de uitspraak en lijkt geen angst te hebben. Nochtans zijn de strafmaten voor hen niet het belangrijkst. ?De EU moet haar houding jegens Teheran drastisch omgooien.?


Buitenlandse ambassades roepen taliban op om offensief te stoppen in Afghanistan
20 Juli 2021, 00:04 Skynet Buitenland
Na twee dagen van vruchteloze inter-Afghaanse onderhandelingen in Doha, heeft een vijftiental diplomatieke vertegenwoordigers in Kaboel maandag de taliban opgeroepen om hun offensief in Afghanistan stop te zetten. Volgens hen is dat offensief in tegenspraak met "hun bevestigde steun voor een onderhandelde regeling" van het conflict en het vredesproces van Doha.


Eigen frietkot voor Belgische ambassades
16 Mei 2018, 22:18 Skynet Economie
Vijf Belgische ambassades in Zuidoost-Azië krijgen een eigen frietkot, waarmee ze op evenementen kunnen uitpakken om de Belgische friet te promoten. "Frieten zijn van ons", aldus Romain Cools van Belgapom.


'Ambassades VS extra beveiligd in aanloop verhuizing Jeruzalem'
12 Mei 2018, 14:12 NOS nieuws

De Verenigde Staten hebben de veiligheidsmaatregelen voor Amerikaanse diplomatieke posten in islamitische landen tijdelijk verscherpt. Dat meldt CNN op basis van gesprekken met regeringsmedewerkers, die zeggen dat het te maken heeft met de verhuizing van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem op maandag.

Wat de verscherpte veiligheidsmaatregelen inhouden en hoelang ze van kracht blijven, is niet bekend. Washington houdt voor maandag rekening met protesten in het Midden-Oosten. Het besluit om de ambassade te verhuizen heeft tot woedende reacties geleid in de Arabische wereld.

Zo spraken de Palestijnen van een oorlogsverklaring. Zij beschouwen Oost-Jeruzalem als de hoofdstad van een toekomstige Palestijnse staat. Oost-Jeruzalem is sinds 1967 in handen van Israël. Volgens het Witte Huis moet de verhuizing op termijn juist gaan zorgen voor stabiliteit in de regio.

Olie op het vuur

Het terugtrekken uit de Iran-deal gooit ook olie op het vuur, zeggen experts tegen CNN. "En Trump gooit er over een paar dagen nog een vat olie overheen met de verhuizing. Het is heel gevaarlijk", vertelt een voormalig medewerker van de CIA. Volgens hem geeft de Amerikaanse regering zo het signaal af dat ze de confrontatie willen zoeken met Iran.

Vanaf maandag wordt een aantal ambassadetaken uitgevoerd vanuit Jeruzalem. De complete verhuizing gaat naar verwachting jaren in beslag nemen.




7 April 2018, 22:24 NRC



Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn