NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesAmbassade

2News.be / Trefwoorden / Ambassade

IsraŽlische ambassade klaagt over lied Sanne Wallis de Show
Dinsdag, 15:00 NOS nieuws

De IsraŽlische ambassade heeft zich beklaagd over een satirisch liedje in het televisieprogramma Sanne Wallis de Show. Het nummer, dat zaterdag werd uitgezonden, was een parodie op het lied Toy, waarmee de IsraŽlische zangeres Netta het Eurovisiesongfestival won.

In de parodie, uitgevoerd door Martine Sandifort, ging het onder meer over de Al-Aqsa-moskee en de manier waarop IsraŽl met Palestijnen omgaat. Bij het nummer werden ook beelden getoond van de Palestijnse protesten in de Gazastrook.

Verder wordt er in de tekst op gezinspeeld dat de Joden in IsraŽl op geld zijn belust. Zo zingt Sandifort: "Open ambassades, zorg dat je casht" en "van je dollars and cents en pecunia-ja!"

Critici noemen de sketch antisemitisch en beschouwen de tekst als een aanval op IsraŽl. Ook het Centrum Informatie en Documentatie IsraŽl (CIDI), een organisatie van de Joodse gemeenschap in Nederland, had veel kritiek op het lied.

De IsraŽlische ambassade schreef een protestbrief naar BNNVARA, de omroep die het programma van presentatrice Sanne Wallis de Vries uitzendt. Het Centraal Joods Overleg en het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben volgens IsraŽlische media ook een klacht ontvangen.

Sanne Wallis de Vries laat aan de NOS weten dat ze nergens op wil ingaan.
Ook Paraguay opent ambassade in Jeruzalem
Maandag, 12:36 NOS nieuws

Paraguay heeft zijn ambassade in IsraŽl verhuisd van Tel Aviv naar Jeruzalem. Daarmee is het Zuid-Amerikaanse land het derde land dat een ambassade opent in Jeruzalem.

Vorige week verhuisden de Verenigde Staten hun diplomatieke post naar de stad. Een paar dagen later volgde Guatemala.

De Paraguayaanse president Cartes was samen met de IsraŽlische premier Netanyahu vandaag bij de openingsceremonie. Eerder had Cartes een ontmoeting met president Rivlin.

Woede en protesten

De besluiten om de ambassades te verplaatsen en Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van IsraŽl zijn omstreden en leiden tot grote woede bij Palestijnen. Zij zien Oost-Jeruzalem als hoofdstad van een toekomstige Palestijnse staat. IsraŽl ziet Jeruzalem als zijn "eeuwige en ondeelbare hoofdstad".

IsraŽl vierde vorige week zijn 70-jarige bestaan. Bij hevige protesten in de Gazastrook kwamen tientallen mensen om het leven die werden beschoten door IsraŽlische militairen. Ook raakten volgens Palestijnse bronnen duizenden mensen gewond. Volgens het IsraŽlische leger gooiden de betogers met brandbommen en stenen.
'Assange brak in bij communicatiesysteem Ecuadoraanse ambassade'
16 Mei, 12:42 Tweakers
Volgens bronnen van The Guardian en een Ecuadoraanse site brak WikiLeaks-voorman Julian Assange een aantal jaar geleden in op het communicatiesysteem van de ambassade van Ecuador in Londen. WikiLeaks bestrijdt dit en beschuldigt de krant van laster.


Rusland vindt Amerikaanse ambassade in Jeruzalem een gevaar voor de vrede
15 Mei, 00:18 Skynet Buitenland
Rusland heeft de opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem als een gevaar voor de vrede in de regio gehekeld. Rusland heeft dit eerder al herhaaldelijk aangekaart, zei Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov vandaag in Moskou. Minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zei bovendien bij een ontmoeting met zijn Egyptische collega Sameh Shoukry dat de status van Jeruzalem een centraal punt is in het conflict tussen IsraŽl en de Palestijnen.


OfficiŽle opening Amerikaanse ambassade overschaduwd door dodelijke protesten
15 Mei, 00:18 Skynet Buitenland
De Amerikaanse ambassade in Jeruzalem is deze namiddag officieel geopend. Met de verplaatsing van de ambassade in IsraŽl komt de Amerikaanse president Donald Trump een verkiezingsbelofte na die hij in december maakte. Dit heeft hevig protest opgewekt in de Palestijnse en internationale gemeenschap.


Trump geeft smartphonemaker ZTE tweede kans
13 Mei, 21:36 De Tijd
21:16 De Amerikaanse president gaat samen met zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping een oplossing zoeken voor de Chinese smartphoneproducent ZTE die door sancties van de VS in moeilijkheden geraakt is.


IsraŽlische voetbalclub wil naam veranderen in Beitar Trump Jeruzalem

De IsraŽlische voetbalclub Beitar Jeruzalem wil voortaan als Beitar Trump Jeruzalem door het leven gaan. De leiding van de profclub wil de Amerikaanse president zo bedanken voor het erkennen van Jeruzalem als de hoofdstad van IsraŽl.

Trumps dochter Ivanka kwam vandaag samen met haar man Jared Kushner aan in Jeruzalem om daar morgen de Amerikaanse ambassade te openen. De bekendmaking van de naamsverandering lijkt daarom een stuntje van de clubleiding.

In een bericht op de Facebook-pagina van de club staat dat Trump "moed en ware liefde voor het IsraŽlische volk" heeft getoond:

"Zeventig jaar heeft Jeruzalem gewacht op internationale erkenning, totdat president Trump, met een dapper besluit, Jeruzalem erkende als de eeuwige hoofdstad van IsraŽl. De voorzitter van club, de eigenaar en de manager willen daarom de naam van de Amerikaanse president aan de clubnaam toevoegen."

Naamsverandering niet definitief

Overigens moet de IsraŽlische voetbalbond nog toestemming geven voor de naamswijziging. Volgens The Jerusalem Post is dat een ingewikkeld proces. Daarom is het twijfelachtig of het tot een officiŽle naamsverandering komt.

Beitar is een grote club in IsraŽl en eindigde het afgelopen seizoen tweede in de hoogste divisie. De grootste club uit Jeruzalem staat bekend om zijn racistische harde kern, die niet toestaat dat Arabische spelers voor hun club uitkomen.
IsraŽl verdubbelt aantal soldaten rond Gaza en op Westoever vanwege verhuis VS-ambassade
13 Mei, 00:54 Skynet
Het IsraŽlische leger gaat het aantal soldaten rond de Gazastrook en op de bezette Westoever bijna verdubbelen, vanwege mogelijk Palestijns protest tegen de verhuis van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem maandag. Dat maakte het leger zaterdag bekend.


Al-Qaida-leider roept op tot jihad tegen verhuis van VS-ambassade naar Jeruzalem

Al-Qaida-leider Ayman al-Zawahiri heeft zondag opgeroepen tot een jihad tegen de Verenigde Staten. Hij zei dat de beslissing van Washington om zijn ambassade naar Jeruzalem te verhuizen het bewijs is dat de onderhandelingen en de ?afkoeling? de Palestijnen niet ten goede zijn gekomen.
Scholen installeren in kwaliteitsvolle nieuwe fietsenstallingen

Twee basisscholen in de Kempen beschikken dankzij financiŽle steun van de provincie over

een nieuwe fietsenstalling.

In Balen gaat het om een constructie met een groendak.
Amnesty "fotografeert" Egyptische ambassade voor vrijlating fotoreporter Shawkan
3 Mei, 12:48 Skynet
Activisten van Amnesty International en van Human Rights Watch hebben op de Internationale Dag van de Persvrijheid geprotesteerd aan de Egyptische ambassade voor de vrijlating van de Egyptische fotoreporter Mahmoud Abu Zeid, alias Shawkan. De activisten namen met een denkbeeldig fototoestel foto's van de ambassade.


RoemeniŽ verhuist als eerste EU-land ambassade naar Jeruzalem

De Roemeense regering heeft beslist om zijn ambassade in IsraŽl te verhuizen naar Jeruzalem. Dat zegt de leider van de sociaaldemocraten, die aan de macht zijn in RoemeniŽ, Liviu Dragnea. Het EU-land gaat daarmee de Verenigde Staten achterna.
Veertien gewonden bij brand in Portugese ambassade in Stockholm
4 April, 14:36 Gazet v. Antwerpen

In het centrum van Stockholm zijn veertien mensen gewond geraakt bij een brand in een gebouw waarin onder meer de ambassades van Portugal en ArgentiniŽ zijn gevestigd. De politie denkt aan brandstichting.
Medewerkster Belgische ambassade Rabat vermoord door ex-echtgenoot
3 April, 04:24 Gazet v. Antwerpen

De naar Marokko uitgeweken Antwerpse Malahin Ouriagli is vrijdag in de hoofdstad Rabat vermoord door haar ex-man. Het slachtoffer werkte al meer dan tien jaar op de Belgische ambassade in Rabat. ?Dit is zo gruwelijk?, reageert een vriendin.
Brand in ambassade Kameroen in Den Haag
31 Maart, 05:36 NOS nieuws

In de ambassade van Kameroen in Den Haag woedt een grote brand. Niemand was in het pand en er zijn daarom ook geen gewonden. Naastgelegen panden zijn ontruimd.

De brand ontstond op de benedenverdieping en is uitgebreid naar de bovenverdiepingen. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan.

De ambassade is gevestigd op de Amaliastraat in Den Haag. Volgens de brandweer is de brand moeilijk te blussen omdat het om een oud pand gaat.
Blok: Turkse 'spion' is geen spion, maar officieel medewerker ambassade
29 Maart, 11:36 NOS nieuws

De Nederlandse diplomaat die volgens Turkse media als spion in Turkije werkte, is een officieel medewerker van het Nederlandse consulaat in Istanbul.

"Het was iemand die namens de ambassade actief was om in de regio contacten te leggen", zegt minister Blok van Buitenlandse Zaken.

Volgens Blok is er geen sprake van dat de man, die wordt aangeduid met de initialen A.Z., heeft gespioneerd in Turkije. "Maar zodra er op die manier over iemand bericht wordt, is het beter om het land te verlaten.

Begin deze week kwam naar buiten dat de Nederlander uit Turkije is vertrokken, omdat hij als spion onderzoek zou hebben gedaan naar banden tussen de Turkse regering en IS. Ook zou hij in ruil voor geld informatie hebben willen krijgen over de Turkse operatie in het Syrische Afrin.
Ecuadoraanse ambassade sluit internetverbinding van WikiLeaks-oprichter Assange af
29 Maart, 00:12 Volkskrant
WikiLeaks-oprichter Julian Assange is zijn verbinding met de buitenwereld kwijt. De ambassade van Ecuador in Londen waar hij al ruim vijf jaar ondergedoken zit, heeft zijn internetverbinding afgesloten. Volgens de Ecuadoraanse regering brengt hij met zijn boodschappen op de sociale media de betrekkingen van Ecuador met andere landen in gevaar. In een verklaring zei de regering van president Lenin


Turkse ambassade Brussel besmeurd met verf
26 Maart, 14:00 NOS nieuws

De Turkse ambassade in Brussel is gisterochtend besmeurd met rode verf. Ook het consulaat, dat in hetzelfde pand zit, was doelwit.

Kort na het incident kwam de politie langs. De gebouwen zijn inmiddels schoongemaakt. Op wat verfresten na is er niet veel meer te zien. Een medewerker uit het gebouw zegt tegen NOS-correspondent Sander van Hoorn dat de aanvallers rode, poederachtige verf gebruikten. Er zijn geen leuzen opgeschreven.

Wie verantwoordelijk is voor de actie is niet bekend. "Er is aangifte gedaan en we zijn een onderzoek gestart", zegt de politie. "Wij doen nog geen uitspraken over mogelijke verdachten. De zaak ligt nu bij justitie."

Operatie Olijftak

In Europa worden geregeld Turkse gebouwen aangevallen sinds de start van operatie 'Olijftak'. Het Turkse leger opende in januari de aanval op de Koerdische militie YPG in de regio Afrin, in het noordwesten van SyriŽ. Met luchtaanvallen, artilleriebeschietingen en grondtroepen zijn ze er onlangs in geslaagd grote delen van Afrin te veroveren op de YPG-strijders.

Of de ambassade in Brussel ook vanwege deze militaire operatie is beklad, is niet duidelijk.
Kleine honderd betogers voor Iraanse ambassade
23 Maart, 22:18 Skynet
Ter gelegenheid van Novroez, het Perzische nieuwjaar, heeft vrijdagavond een kleine honderdtal mensen betoogd voor het ambassadegebouw van Iran op de Franklin-Rooseveltlaan in Elsene. Hun protest gold als een blijk van solidariteit met gedetineerde IraniŽrs die geen eerlijk proces hebben gekregen.


'Russische diplomaten per bus vertrokken van ambassade in Londen'
20 Maart, 12:24 NOS nieuws

In Londen zijn drie bussen met diplomatieke kentekens vertrokken van de Russische ambassade. Dat meldt Reuters op basis van een fotograaf die aan het persbureau verbonden is. Volgens de fotograaf is een aantal diplomaten en kinderen uit de bus gestapt en de ambassade in gegaan.

Russische media melden dat daar afscheid is genomen van de 23 diplomaten die door Groot-BrittanniŽ worden uitgezet. Met de gezinnen van de uitgezette diplomaten meegerekend, zouden zo'n tachtig mensen het land verlaten.

De Britse premier May besloot de diplomaten uit te zetten in reactie op de gifgasaanval op de Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter. Volgens de regering van May wijst alles erop dat Rusland achter die aanslag zit.

Onderdeel van het Britse pakket van sancties is de opschorting van alle bilaterale contacten op hoog niveau met Rusland. Daarnaast is een uitnodiging aan de Russische minister Lavrov van Buitenlandse Zaken afgezegd en zijn tegoeden van de Russische staat in het Verenigd Koninkrijk bevroren.

Rusland heeft in reactie op de sancties 23 Britse diplomaten uitgezet en het Britse consulaat in Sint-Petersburg opgedragen te sluiten. Ook moet een instelling die Engelse taallessen geeft en Britse films vertoont de deuren sluiten.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be