NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Amazon

2News.be / Trefwoorden / Amazon

Amazon brengt Echo-speakers uit in Benelux
Vandaag, 08:42 Tweakers
Amazon brengt zijn Echo-speakers uit in de Benelux. De Duitse versie van de webwinkel levert de speakers nu in Nederland en BelgiŽ. Ook zijn Nederland en BelgiŽ als land in te stellen op de speaker en is de Alexa-app te downloaden in de Benelux.


Amazon maakt Music Unlimited-dienst beschikbaar in Nederland en Belgie
Vrijdag, 17:30 Tweakers
Amazon heeft zijn Music Unlimited-dienst uitgebracht in Nederland en BelgiŽ. De muziekdienst kan worden afgenomen in een abonnement voor ťťn persoon of een familiieabonnement met maximaal zes personen.


Amazon brengt slimme luidspreker Echo naar BelgiŽ
Vrijdag, 15:30 De Tijd
15:09 De slimme luidspreker Amazon Echo is voortaan ook te bestellen vanuit ons land. Dat stelt de e-commercegigant in een persbericht.


Amazon Prime Video komt uit voor Apple TV
Woensdag, 19:48 Tweakers
De Prime Video-dienst van Amazon is beschikbaar voor de Apple TV. De maker van de settopbox kondigde de komst van de streamingdienst een half jaar geleden aan en nu heeft Amazon een update uitgebracht voor zijn app die de videodienst beschikbaar maakt.


Hooglopende ruzie Google en Amazon over gebruik YouTube
Woensdag, 13:42 NOS nieuws

Er is een flinke ruzie gaande in techland. Google en Amazon, twee van de grootste techreuzen (samen zijn ze 1250 miljard dollar waard), zijn het niet eens over het gebruik van YouTube (onderdeel van Google) op Amazon-producten en het verkopen van de hardware-producten van Google bij Amazon.

Want op het oog lijken beide bedrijven geen concurrenten, maar dat zijn ze in toenemende mate wel.

Het is de tweede keer in korte tijd dat het misgaat. Het begon eind september, toen Google besloot dat eigenaren van de Amazon Echo Show (een apparaat met een spraakassistent en een scherm) geen YouTube meer mochten kijken. Het product is nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar in de VS wel en daar wordt het bijvoorbeeld in de keuken gebruikt.

Volgens Google schond Amazon de gebruikersvoorwaarden van YouTube door de manier waarop het videoplatform via het Amazon-apparaat te bekijken was. Via een update werd dit probleem opgelost.

Nog erger geworden

Het leek vervolgens even goed te gaan, maar de ruzie is in alle hevigheid terug. Google heeft YouTube niet alleen van de Echo Show afgehaald, maar ook van Amazons tv-product (waarmee je films en series kunt streamen naar je televisie), een apparaat dat in de VS nog meer wordt gebruikt.

Amazon betreurt dat, maar volgens Google ligt het aan de webgigant zelf: die wil de thermostaat van Google's dochterbedrijf Nest niet verkopen, evenmin als de Chromecast, het tv-product van Google.

De situatie raakt nu vooral klanten van beide partijen . "YouTube is een belangrijke bouwsteen van elke huiskamer", schrijft techsite The Verge zelfs. "Dat Google besluit om deze producten abrupt te verwijderen is beschamend."

Met andere woorden: de techjournalistiek vindt het een ruzie om niks. Techsite Gizmodo vindt dat de twee bedrijven ruziŽn als een tienerstel. "Uitmaken, weer bij elkaar komen en het opnieuw uitmaken."
Google blokkeert toegang tot YouTube vanaf Amazon Fire TV en Echo Show
Woensdag, 10:12 Tweakers
Google heeft YouTube weer geblokkeerd op de Amazon Echo Show en gaat per 1 januari hetzelfde doen op de Amazon Fire TV. Google zegt de dienst te blokkeren omdat het geen overeenstemming kan bereiken met Amazon over gebruik van elkaars diensten.


Amazon richt zich op videoproducenten
Dinsdag, 15:12 Emerce
Amazon zet vijf nieuwe cloudgebaseerde diensten in de markt waarmee professionele videoproducenten hun workflows efficiŽnter en sneller kunnen maken.


Amerikaanse apotheker steekt met miljardendeal Amazon de loef af
3 December, 20:54 De Tijd
20:49 Het Amerikaanse CVS, een farmaceutische supermarkt, koopt verzekeraar Aetna voor 69 miljard dollar enkel en alleen om webwinkel Amazon voor te zijn.


Amazon Web Services met nieuwe AI-diensten
30 November, 10:18 Emerce
Amazon kondigt op zijn re:Invent-conferentie meerdere producten aan die zijn gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Ook nieuwe hardware.


Amazon presenteert 'ai-camera' met Intel Atom-processor en Ubuntu
29 November, 20:54 Tweakers
Amazon heeft een 250 dollar kostende camera voor ontwikkelaars gepresenteerd. De camera heeft onder meer objectherkenning en andere functies aan boord om ontwikkelaars aan de slag te laten gaan met kunstmatige intelligentie. Amazons clouddienst AWS gaat de camera's verkopen.


Amazon verkocht vooral eigen hardware tijdens feestdagen
29 November, 14:30 Emerce
Het Black Holiday Weekend is voor retailer Amazon zeer geslaagd geweest, in elk geval wat betreft de eigen hardware. Daarvan gingen er 'miljoenen' over de virtuele toonbank.


Amazon presenteert Sumerian-dienst voor bouwen van ar-, vr- en 3d-applicaties
27 November, 15:36 Tweakers
Amazon heeft een nieuwe dienst onder de naam Sumerian aangekondigd. Daarmee kunnen ontwikkelaars ar-, vr- en 3d-apps bouwen. Deze kunnen ze vervolgens hosten en draaien op headsets als de Oculus Rift, in browsers of op iOS-apparaten via ARKit.


Nieuwe records gebroken op Black Friday
27 November, 06:50 Emerce
Amerikaanse online retailers hebben op Black Friday en tijdens Thanksgiving 7,9 miljard dollar omgezet, volgens cijfers van Adobe. Dat is 17,9 procent meer dan vorig jaar.


Undercover bij Amazon: uitgeput personeel slaapt op de werkvloer
26 November, 15:30 NOS nieuws

Personeel van een distributiecentrum van webwinkelgigant Amazon wordt in het Verenigd Koninkrijk slecht behandeld. Die conclusie trekt de Britse krant Mirror nadat een journalist van de krant vijf weken lang undercover in het centrum werkte.

Journalist Alan Selby, een 'superfitte marathonloper', trof op de werkvloer slapende collega's aan, uitgeput personeel moest vanwege de zware werkdruk en de lange werkdagen naar het ziekenhuis. En het aantal pakketjes dat iemand per uur moest verwerken was "onmogelijk" te halen.

Ook wordt bijgehouden hoe lang iemand naar de wc gaat. Bovendien mochten medewerkers van Amazon niet zitten, zelfs als er even niets te doen was. "We zijn mensen, geen slaven of dieren", zegt iemand. Niet alleen de werkdruk is enorm, volgens de Mirror zijn de salarissen veel te weinig om van te leven.

Klokken afgeplakt

Selby zegt in de krant dat de targets zelfs voor hem als marathonloper "niet te halen" waren. Negen seconden heeft hij de tijd om een pakketje van een robot te pakken, klaar te maken voor verzending en door te geven. 300 per uur, ieder uur van de werkdag. "Mijn lichaam schreeuwt", zegt hij.

Op een scherm voor hem ziet hij staan hoeveel pakketjes per uur hij verwerkt, en ook hoe lang hij daarover heeft gedaan. Hoe laat het is weet hij vaak niet: veel klokken zijn afgeplakt zodat medewerkers niet kunnen zien hoe lang ze nog moeten.

Selby schrijft in de krant dat het personeel wordt behandeld "als vee". "Mijn bloeddruk en hartslag stegen door de stress. Amazon ziet mensen als het minst efficiŽnte onderdeel van het werk, dus nemen de robots het over. Ik had het gevoel dat mensen hier worden behandeld als vee, alleen om de robots te ondersteunen."

Amazon zegt in een reactie tegen de krant dat het een "veilige en positieve werkomgeving biedt, met marktconforme salarissen en voordelen vanaf dag een". Het bedrijf zegt ook dat de targets voor de pakketjes zijn gebaseerd op ervaringen uit het verleden. Toch ligt het Amerikaanse bedrijf vaker onder vuur vanwege beroerde arbeidsomstandigheden. In Duitsland en ItaliŽ werd bijvoorbeeld gestaakt in distributiecentra tijdens Black Friday.

Misstanden

In 2013 stuurde de BBC een verslaggever op een ander distributiecentrum van Amazon af. Gezondheidsdeskundigen concludeerden toen dat werknemers bij Amazon "een onacceptabel hoog risico op geestelijke en lichamelijke klachten" hebben. En ook in Amerikaanse media duiken regelmatig berichten op van slechte werkomstandigheden bij het bedrijf.

Opmerkelijk genoeg kwam vrijdag naar buiten dat Amazon-eigenaar Jeff Bezos de rijkste man ter wereld is. Zijn vermogen is gestegen naar meer dan honderd miljard dollar.
Amazon katapulteert Jeff Bezos tot 'man van 100 miljard'
24 November, 20:42 De Tijd
20:32 De recordjacht van Amazon heeft Bezos alleen al dit jaar 34 miljard dollar rijker gemaakt.


Amazon in Nederland: heeft jouw webshop nog bestaansrecht?
24 November, 13:48 Emerce
Officieel is Amazon al een tijdje actief in Nederland, maar eigenlijk zijn ze er nog niet. Wie nu op de website kijkt, ziet een beperkt assortiment van Kindles en e-books. Dat is al het geval sinds 2014. Voor de complete Amazon-ervaring word je doorverwezen naar Amazon.de, die in het Nederlands vertaald is. Nederlandse webshops moeten nu rekening houden met een dominanter Amazon.


Black Friday: de jacht op koopjes en aanbiedingen is geopend
24 November, 00:18 NOS nieuws

Het is Black Friday vandaag, je kunt er bijna niet omheen. Billboards, advertenties en reclamefolders schreeuwen: Korting! Koop! Actie! Winkeliers en anderen die iets te verkopen hebben, openen met de feestmaand december voor de deur het koopjesjachtseizoen.

Volgens onderzoeksbureau Motivaction haken steeds meer winkels, bedrijven en consumenten aan bij het koopcircus. Rotterdam pakt het groots aan en lokt samen met winkelbedrijven, hotels en musea een weekend lang consumenten naar de Koopgoot.

Fantasieprijzen

Maar er is ook kritiek op het evenement. Zo waarschuwt de Consumentenbond voor nep-aanbiedingen. "Er zullen er best goede bij zitten, maar er zijn ook fantasieprijzen. Bijvoorbeeld een product met een vanaf-prijs dat nooit voor dat bedrag verkocht is."

Een op de vijf Nederlanders weet inmiddels wat Black Friday inhoudt, zegt Motivaction. Een op de drie millennials, mensen geboren tussen 1980 en 2000, zegt op koopjesjacht te gaan, dubbel zoveel als vorig jaar.

Black Friday leidt tot een soort zwaan-kleef-aan-effect. De grotere warenhuizen en elektronicaketens leven op bij dit soort evenementen, de kleinere ketens en losse winkels haken aan, maar ook anderen zoals autodealers ruiken hun kans en proberen een graantje mee te pikken van de koopwoede.

Zwart

Black Friday, de dag na Thanksgiving, is van origine Amerikaans. De Amerikanen gaan op die vrije vrijdag alvast massaal shoppen voor de Kerst, aangejaagd en verleid door superkortingen en superaanbiedingen. Een soort Prijzencircus en Drie Dwaze Dagen ineen. Het gevolg: een enorme drukte, met lange rijen voor de deur en in de winkels veel geduw en getrek.

De Amerikanen laten het geld rollen en de kassa's rinkelen. Vandaar het 'black' in de naam: het ziet zwart van het volk in de overvolle malls, warenhuizen en winkelstraten, en de winkeliers schrijven vette zwarte omzetcijfers en poetsen vaak in luttele dagen tijd tegenvallende omzetten van voorgaande maanden weg.

Een jaar of vijf geleden waaide het koopcircus via Groot-BrittanniŽ over naar Nederland. In Engeland is er overigens ook kritiek op de aanbiedingen van Black Friday. Volgens de Britse consumentenbond Which? blijken sommige zogenaamde koopjes een paar weken later veel goedkoper aangeboden te worden.

De retailsector in Nederland zag het commerciŽle belang van het koopfestijn in en kon een oppepper heel goed gebruiken. Tijdens de economische crisis was het voor veel winkeliers kommer en kwel. Consumenten gaven bijna niks uit en de ene na de andere winkelketen ging over de kop. Een Hollandse Black Friday kon de opkrabbelende economie ondersteunen, consumenten overhalen om te kopen en de kassa's van de winkeliers spekken.

Het evenement is vooral voor de bakstenen winkels en de winkelstraten, maar de webwinkels zijn ook klaarwakker en hebben hun Cyber Monday, de online shopdag met aanbiedingen.

Megakortingen

Consumenten worden met aanbiedingen en megakortingen naar de winkels gezogen. De meeste mensen gaan voor elektronica, laptops en tablets, kleding, schoenen en, parfum, stelt Motivaction vast. Consumenten zijn prijsbewust en slaan aan op aanbiedingen. En ze willen vooral geen dief van de eigen portemonnee zijn.

De helft van de consumenten zegt zo zijn twijfels te hebben bij de kortingen en is bang voor nepaanbiedingen. De 'van-zoveel-voor-zoveel-prijs' klopt niet altijd en soms zijn producten een paar weken later nůg goedkoper, net als in Groot-BrittanniŽ.

Levert het wat op?

De collectieve koopmanie verleidt en verblindt veel mensen, maar in vergelijking met een paar jaar geleden hebben mensen ook meer zin om te shoppen. Het gaat goed met de economie en het vertrouwen van consumenten is hoog. Veel meer mensen hebben een baan en dus meer inkomen en kunnen dus meer uitgeven.

De omzet van de detailhandel is het afgelopen jaar stevig aangetrokken na een jarenlange dip. Webwinkels zitten al langer en sterker in de lift.

Verschuiving?

Je kunt je wel afvragen of een koopexplosie als Black Friday niet alleen maar leidt tot een verschuiving van de omzet. Wat je nu verkoopt, met korting, verkoop je over drie weken niet meer.

En daalt door de kortingen niet de omzet en winst? Dat lijkt mee te vallen. Winkeliers leveren weliswaar in op hun winstmarges, maar de groei van het aantal verkochte producten maakt dat weer grotendeels goed.

Cijfers die omzetgroei staven zijn er eigenlijk niet, wel is er een doorgaande verschuiving te zien van baksteenwinkels naar webwinkels. Om die reden is het fijn voor de winkeliers in de straat om veel mensen over de vloer te hebben die zien wat er zoal te koop is en die wellicht later terugkeren.

Tegelijkertijd creŽren de kortingen een probleem. Consumenten vinden korting steeds gewoner en weigeren de gewone prijs te betalen. En dat zet een permanente druk op de prijzen en dus op de omzet. De baksteenwinkel legt het daarbij af tegen de webwinkel die geen duur pand en personeel hoeft in te huren, en dus spekkoper is op Black Friday.
Britse klanten Amazon klagen over cadeautjes zonder kerstpapier
22 November, 23:30 Volkskrant
Britse klanten van Amazon klagen dat de winkel hun kerstfeest heeft verpest. Omdat de webgigant zo min mogelijk verpakkingsmateriaal wil gebruiken, stuurde ze in het Verenigd Koninkrijk kerstcadeaus in hun originele verpakking naar haar klanten. Die konden zo precies zien wat er in het pakketje zat. Normaal is dat niet zo'n probleem. Maar wanneer het gaat om kerstcadeautjes is de verrassing voor z


YouTube werkt weer op Amazon Echo Show-speaker met touchscreen
22 November, 21:12 Tweakers
Gebruikers van een Amazon Echo Show kunnen weer gebruikmaken van YouTube. Dat gebeurt nu via een webview in plaats van een native applicatie. Google maakte de YouTube-app op de Echo Show onklaar, omdat die in strijd zou zijn met de algemene voorwaarden van de videodienst.


Amazon Prime groeit: succesfactoren van het klantprogramma
22 November, 16:36 Emerce
Amazon lanceerde begin deze maand zijn abonneedienst Prime in Nederland. Het wordt al jaren gezien als schoolvoorbeeld van een goed klantenprogramma. Wat zorgt voor de aantrekkingskracht? En hoeveel gratis diensten moet Amazon nog blijven toevoegen om het programma interessant te houden?

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be