NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesAltijd

2News.be / Trefwoorden / Altijd

Stijn Vreven: ?Op het Kiel valt altijd iets te beleven. Dat past bij mij?
Vandaag, 03:24 Gazet v. Antwerpen

Beerschot Wilrijk heeft zijn nieuwe coach te pakken. Nog geen week nadat Marc Brys en zijn voltallige staf hun handtekeningen plaatsten onder een driejarig contract bij Sint-Truiden, stelde de Antwerpse club gisteren - zoals eerder deze week aangekondigd in uw krant - Stijn Vreven voor. ?Ik wil hier een ?wij-gevoel? creëren.?
Omstreden judocoach die beschuldigd werd van seksueel misbruik, nog altijd actief
Gisteren, 23:12 Gazet v. Antwerpen

De judocoach die een jaar geleden in opspraak kwam na beschuldigingen van seksueel misbruik, is nog altijd actief. Dat zei Jasper Lefevere, de woordvoerder van de Vlaamse judofederatie VJF, vrijdag in ?Terzake?
Deel veiligheidsprofessionals nog altijd niet voorbereid op ransomware
Gisteren, 19:18 Techzine
Vorig jaar was het jaar van ransomware-aanvallen. Denk aan NotPetya en WannaCry. Die laatste is volgens onderzoekers een echte wake-up call geweest voor veel IT-professionals, maar niet voor hen allemaal. Dat meldt Lastline op basis van onderzoek tijdens de 2018 RSA Conference in San Francisco. Tijdens de conferentie selecteerde Lastline willekeurig tweehonderd IT-professionals. Hen werd vragen […]


Nieuws: Waarom de Mercedes C-Klasse nog altijd 2 aparte schermen heeft
Gisteren, 16:06 Auto55
Mercedes speelt een voortrekkersrol op vlak van infotainment. Z?n jongste generatie geïntegreerde systemen verstopt zich achter het acroniem MBUX, wat staat voor Mercedes-Benz User Experience. Het omvat meer personaliseringsfuncties dan ooit tevoren en zelfs apps. Maar dat is niet z?n meest onderscheidende kenmerk. De installatie wordt algemeen geloofd omwille van z?n piekfijne inte...

Lees meer


Donderdag, 18:24 Volkskrant
Advies aan kabinet voor fileprobleem: kom met slimmere oplossingen dan altijd maar meer asfalt en meer spoorrails
Woensdag, 20:00 Volkskrant
Blijven investeren in meer of bredere snelwegen en meer spoor aanleggen is geen effectieve manier om de grote mobiliteitsknelpunten in Nederland op te lossen. Dat het kabinet dat enerzijds erkent en doorgaat met die aanpak, is ?een gemiste kans?.


Slim zoeksysteem voor cold cases, maar actuele zaken krijgen altijd voorrang
Woensdag, 17:36 NOS nieuws

Ondanks een beloning van 15.000 euro voor de gouden tip is de moord op 'Bolle' Chris Boelsen nog altijd niet opgelost. De gokbaas werd in 1989 bij zijn huis in Rotterdam doodgeschoten. Het is een van de ongeveer duizend onopgeloste moordzaken, zogenoemde cold cases.

Sinds 2015 moeten alle tien regionale eenheden van de Nationale Politie een coldcaseteam hebben met minimaal drie medewerkers. "De politie accepteert niet dat daders van ernstige misdrijven hun straf ontlopen", zegt teamleider cold cases René Smulders in een politievideo. "Niet voor de samenleving, maar zeker niet voor de slachtoffers en de nabestaanden."

Vandaag werd bekend dat de politie ook de beschikking heeft over een zelflerend systeem. Hiermee worden gedigitaliseerde dossiers van onopgeloste zaken bekeken om te zien welke de meeste kans maken om opgelost te worden.

Maar de werkelijkheid is weerbarstiger. In de meeste regio's bestaat het coldcaseteam uit niet meer dan de drie verplichte recherchekundigen, die vooral de dossiers bijhouden en niet zelf onderzoek doen. Bovendien doen ze er ook de langdurig vermissingen bij, die veelal prioriteit krijgen.

"Ze wachten totdat er bewijs uit de lucht komt vallen en dan gaan ze wat doen", zei hoogleraar rechtspsychologie Peter van Koppen daar twee jaar geleden over in Nieuwsuur. "Maar je ziet dat zelfs met een dna-match er nog heel veel werk bij komt kijken."

Cold cases zijn per definitie heel lastige dossiers, zegt hij. "Het gaat altijd om zaken waarbij het eerder niet is gelukt om ze op te lossen. Wat je dus moet doen, is een soort eliteteam erop zetten. In sommige regio's gebeurt het tegenovergestelde. Daar betekent een coldcaseteam dat het dossier op een andere plek in de kast komt te liggen."

Volgens voorzitter Jan Struijs van de Nederlandse politiebond zijn cold case teams nog steeds maar mager bezet. "Sommige teams bestaan uit twee mensen en een bureautje, waar alleen de binnenkomende tips worden bijgehouden. Dat is doodzonde", zegt Jan Struijs, voorzitter Nederlandse Politiebond.

Los van de grootte van de teams, wordt ook niet altijd prioriteit gegeven aan oude zaken. "Als je in een cold case een serieuze aanwijzing hebt en je wilt verder rechercheren, het NFI inschakelen, observaties doen of telefoontaps plaatsen, dan vallen de teams terug op de gewone capaciteit van de politie." Dan is er dus concurrentie met actuele, lopende onderzoeken en die gaan bijna altijd voor.

Zorgwekkend

Volgens Struijs is het belangrijk om ook prioriteit te geven aan oude zaken. "Voor slachtoffers verjaart een delict nooit. Die mensen zijn nog steeds bezig met iets dat twintig jaar geleden is gebeurd. Daar staat nog steeds een foto van iemand die ze zijn verloren."

Door cold cases op te lossen, lukt het soms ook om iemand alsnog uit de maatschappij te halen. "Neem de zaak Marianne Vaatstra, het is toch zorgwekkend dat zo'n dader nog gewoon rondliep."

Gewelddadige overvallen

Toch gaat het niet overal slecht: "In Rotterdam en Amsterdam zijn de teams redelijk opgetuigd. In Rotterdam bijvoorbeeld bestaat uit het coldcaseteam uit twintig mensen. Ze hebben werk voor honderd man, maar dat is overal zo bij de politie." Sinds 2007 lost de eenheid ieder jaar enkele zaken op.

Wat Struijs betreft wordt meer ingezet op oude zaken. "Coldcaseteams zijn goud waard met alle nieuwe technieken, maar dan moeten ze wel onderzoeken kunnen draaien."

Hij vindt dat de drempel ook best wat omlaag kan. "Coldcaseteams houden zich bijna alleen maar bezig met moord en doodslag, terwijl je bijvoorbeeld ook een hoop gewelddadige overvallen zou kunnen oplossen door nieuwe technieken los te laten op oude sporen. De kleine boef van vroeger is inmiddels misschien wel een hele grote geworden dankzij de opbrengst van bijvoorbeeld overvallen."

Kalender voor gevangenen

De politie probeert nu dus met kunstmatige intelligentie meer cold cases op te lossen. Verder bleek uit onderzoek dat er naar schatting 800 mensen in Nederland rondlopen die weten dat iemand een moord heeft gepleegd. De politie hoopt dat zij uit wroeging of met het oog op het tipgeld hun grote geheim zullen prijsgeven.

Bovendien worden jaarlijks kalenders uitgedeeld in gevangenissen met daarop oude zaken. Ook 'Bolle Chris' staat er dit jaar op. De politie hoopt dat zijn twee kinderen na al die jaren eindelijk horen wie hun vader heeft vermoord.
Is je medewerker ook altijd een ambassadeur?
Woensdag, 12:18 Emerce
Met de huidige toename van de hoeveelheid bloggers, vloggers en influencers, is het niet gek dat dit ook zijn invloed heeft op de arbeidsmarkt. Steeds meer werknemers delen content op het internet over hun baan. Waar dit veelal positief is, kunnen ze ook een negatieve invloed hebben op een bedrijf. Het is daarom als werkgever belangrijk om hier beleid voor te maken. Hoe zet je het in als een kans in plaats van dat je het als een bedreiging ziet?


Emotionele getuigenissen bij start onderzoek naar inferno in Grenfell Tower: ?In onze slaap woedt die brand nog altijd?
Woensdag, 11:48 Gazet v. Antwerpen

Bijna een jaar na de tragedie is het onderzoek naar het inferno in de Londense Grenfell Tower gestart. 72 bewoners kwamen om het leven, meer dan 200 gezinnen verloren hun thuis. Nabestaanden en overlevenden nemen twee weken lang het woord in de rechtszaal. De getuigenissen tijdens de eerste twee hoorzittingen lieten het Verenigd Koninkrijk onmiddellijk met een krop in de keel achter. ?Ik kon enkel toekijken hoe de helft van mijn familie levend verbrandde.?
Nog altijd geen nationaal antiracismeplan, ondanks belofte uit 2001
Dinsdag, 15:18 Skynet
België heeft op dit moment nog altijd geen interfederaal plan voor de strijd tegen racisme. In 2001, tijdens een internationale conferentie tegen racisme in het Zuid-Afrikaanse Durban, ging ons land nochtans het engagement aan zo'n plan uit te werken. Een dertigtal middenveldorganisaties herinnerden volksvertegenwoordigers vandaag, tijdens een colloquium in de Kamer, aan die belofte. Ze bezorgden de parlementsleden elf voorstellen tot actie.


Rijker Dan Je Denkt maakt opnames in Nekkerhal: ?Altijd zoeken naar dat ene zeer waardevolle object?
Maandag, 18:00 Gazet v. Antwerpen

Zaterdag en zondag was er weer een BRAS rommelmarkt in de Nekkerhal. Maar Staf Coppens en zijn ploeg maakten er ook opnames voor het bekende VTM-programma Rijker Dan Je Denkt. De uitzending is voor na de zomer.
Blokhuis tegen jongeren: toon altijd ID-kaart bij kopen van alcohol
17 Mei, 17:24 NOS nieuws

Staatssecretaris Blokhuis roept jongeren op uit zichzelf hun identiteitsbewijs te laten zien als ze alcohol of sigaretten kopen. Samen met het Trimbos Instituut vraagt hij de komende twee weken extra aandacht voor het naleven van de leeftijdsgrens voor alcohol en tabak.

Die producten mogen alleen worden verkocht aan mensen van 18 jaar en ouder.

Tijdwinst en voorkomen gênante situaties

Blokhuis benadrukt dat iedereen zich aan de norm van 18 moet houden, maar dat het geregeld niet goed gaat. Als jongeren standaard hun ID tonen, scheelt dat tijd en bovendien kan het gênante situaties voorkomen, denkt de staatssecretaris.

Kassamedewerkers en barpersoneel vinden het vaak ingewikkeld om de leeftijd van jonge kopers in te schatten. Bij de lancering van de campagne, in Utrecht, ging Blokhuis zelf vanmiddag aan een kassa zitten om te ervaren hoe moeilijk dat is.
Voor eens en voor altijd: Gilles De Coster vertelt nu al welke theorieën over ?De Mol? geen stand houden
14 Mei, 23:24 Gazet v. Antwerpen

De mol is gevat en dat betekent ook voor presentator Gilles De Coster alweer het einde van een indrukwekkend seizoen van het populaire televisieprogramma. ?Het was eens te meer zalig om te zien hoe de fans de hele tijd weer meekeken, -zochten, -lachten, -puzzelden en -genoten?, schrijft hij in een brief via VIER. Om de fans persoonlijk te bedanken geeft hij alvast een paar opmerkelijke antwoorden op vragen die leven tussen de kijkers en de fora. En die snoeren heel wat fantasten meteen de mond.
Lyra en Lierse Voor Altijd stellen ?huwelijk? voor: ?We willen er zijn voor alle fans?
14 Mei, 18:36 Gazet v. Antwerpen

Voetbalclub K Lyra TSV en supporterscollectief Lierse Voor Altijd hebben maandag hun plannen over een samenwerking op een persconferentie toegelicht. Beide partijen onderstrepen dat hun ?huwelijk? er enkel komt als er voor 1 juni geen andere alternatieven voorhanden zijn.
Aantal ongevallen aan wegenwerken in drie jaar fors gestegen: ?Bestuurders geloven de signalisatie niet altijd?
14 Mei, 03:36 Gazet v. Antwerpen

Terwijl het totale aantal ongevallen in ons land daalt, gebeurden in drie jaar tijd net 30% meer ongevallen in de buurt van wegenwerken. De grootste stijging deed zich voor naast de autosnelweg. ?Onder andere omdat de signalisatieborden op gewone wegen nonchalanter worden opgesteld, zodat we ze op de duur minder geloven?, zeggen experts.
Voetbalclub Lyra en supporterscollectief Lierse Voor Altijd gaan samenwerken
De algemene vergadering van de Lierse voetbalclub Lyra TSV heeft zondagavond een samenwerkingsovereenkomst goedgekeurd met Lierse Voor Altijd, het supporterscollectief achter Lierse SK, de andere voetbalclub uit Lier die afgelopen week de boeken neerlegde. Dat maakten Lyra en Lierse Voor Altijd zondag laat bekend.


?Facebook heeft nog altijd een ongezonde macht over journalistiek'
12 Mei, 11:24 De Tijd
11:21 Na jaren illegaal downloaden en gratis nieuws betalen mensen weer voor muziek, series en nieuws. Maar de gespannen relatie tussen digitale platformen en de media is niet weg, beklemtoont de Amerikaans...


Afscheid van publiekslieveling Kevin Debaty: ?Antwerp zal voor mij altijd een mythische club blijven?
12 Mei, 03:36 Gazet v. Antwerpen

Antwerp behoudt ook vanavond tegen Sint-Truiden de focus op de race naar eventuele poulewinst in Play-off 2. Maar in de rand van de laatste thuismatch in de competitie wil ook de straks afscheidnemende Kevin Debaty de aandacht naar zich toe trekken. De bijna 29-jarige keeper uit Luik veroverde de afgelopen drie seizoenen de harten van de fans, als ?kampioenenkeeper? én als cultheld. ?Ik heb bewezen dat een Waal erg geapprecieerd kan worden door Vlamingen?, klinkt het ontroerd.
Waarom je ALTIJD in de auto moet blijven in Beekse Bergen
11 Mei, 10:24 AutoBlog
Dit Franse gezin heeft het concept van safariparken niet helemaal begrepen en werd bijna met huid en haar opgegeten. Bij sommige mensen is het gezond verstand ver te zoeken, en door de verknipte humor van Moeder Natuur wil het dat juist deze mensen zich in grote getallen voortplanten. Dit kan enkele jaren later tot ontzettend […]


Advocates moeten ondanks protest nog altijd hun beha uittrekken in gevangenis
11 Mei, 10:06 Gazet v. Antwerpen

Vrouwelijke strafpleiters moeten vaak hun beha uitdoen in de gevangenis, omdat ze door de metalen beugel niet door de controle raken. Ze klaagden dat aan, en het gevangeniswezen zegt het controlesysteem aan te passen. Alleen, de beha?s zullen nog altijd uit moeten.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be