NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Akkoord

2News.be / Trefwoorden / Akkoord

Republikeinen bereiken akkoord over belastingwet
Gisteren, 21:00 Gazet v. Antwerpen

De Republikeinen in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden in het Amerikaanse Congres hebben een akkoord bereikt omtrent een gezamenlijke tekst aangaande de belastingverlaging die de Republikeinse president Donald Trump wil doordrukken.
Duitse Mannschaft bereikt akkoord over spelerspremies bij WK-winst (en die liggen lager dan bij de Duivels)
Gisteren, 13:48 Gazet v. Antwerpen

Elke speler in de Duitse WK-selectie ontvangt een premie van 350.000 euro als de Mannschaft komende zomer in Rusland voor de tweede keer op rij de wereldtitel verovert, zo maakte de Duitse Voetbalbond (DFB) woensdag bekend. Dat is 50.000 euro meer dan drie jaar geleden in BraziliŽ, toen de spelers voor de wereldtitel 300.000 euro opstreken.
Missies in Mali en Afghanistan met ťťn jaar verlengd, Kamermeerderheid is akkoord
Dinsdag, 19:12 Volkskrant
Een Kamermeerderheid heeft dinsdag groen licht gegeven aan het verlengen van de militaire missies in Mali en Afghanistan voor de periode van ťťn jaar. Eind 2018 wordt opnieuw besloten of de missies met in totaal bijna 400 Nederlandse militairen nog langer doorgaan. De instemming van het parlement was een formaliteit, want het kabinet heeft in september al bij bondgenoten aangekondigd dat Nederland


Akkoord over Vlaamse spoorinvesteringen
Dinsdag, 18:00 De Tijd
17:24 Er is na lang palaveren een compromis over de investeringen bij het Vlaamse spoor tot 2022.


Akkoord over aangepaste Fortis-schikking
Dinsdag, 08:54 De Tijd
08:38 Het nieuwe schikkingsvoorstel wordt dinsdag voorgelegd aan het hof van beroep van Amsterdam.


Vier energieministers bereiken akkoord over Energiepact
Maandag, 20:14 Skynet
De vier ministers van Energie in ons land hebben een akkoord bereikt over het interfederaal Energiepact. Dat heeft de Waalse minister van Energie Jean-Luc Crucke deze avond gemeld. Het kabinet van zijn Vlaamse collega Bart Tommelein (Open Vld) bevestigt dat de vier ministers een tekst op tafel hebben gelegd, maar benadrukt dat die eerst nog door de vier regeringen moet worden besproken en goedgekeurd.


Van Wijk niet akkoord met de morrende fans: "We hadden de hele match het heft in handen"
Zaterdag, 10:01 Skynet
KSV Roeselare liet vrijdagavond een mooie kans liggen om zich opnieuw volop te mengen in de debatten voor de top vier. Het ging met 0-3 de boot in tegen concurrent Cercle Brugge en blijft zo met nul op negen achter.


Akkoord met Frankrijk over proces Abdeslam: wellicht opsluiting vlak bij Belgische grens
Vrijdag, 21:18 Skynet
Parijs en Brussel hebben praktische afspraken gemaakt over de overlevering van Salah Abdeslam tijdens zijn proces in BelgiŽ, dat op 18 december van start gaat. Abdeslam zal tijdens dat proces "zeer waarschijnlijk" opgesloten worden in Frankrijk, in een gevangenis vlak bij de Belgische grens. Dat heeft het Franse persbureau AFP vernomen.


May opgelucht na brexit-akkoord, maar thuis wacht nog een hels karwei
Vrijdag, 16:48 NOS nieuws

De opluchting in Downing Street is bijna voelbaar. Na een slopende week is het premier May toch gelukt om een doorbraak te forceren in de brexit-onderhandelingen. Hoe anders was het beeld maandagavond, toen May door haar Noord-Ierse gedoogpartner DUP werd teruggefloten en ze met lege handen terugkeerde uit Brussel. Een pijnlijke vertoning.

May had de deal van vandaag heel hard nodig. De premier stond onder gigantische druk, met name uit haar eigen Conservatieve Partij. Ze moest nu wel met een akkoord thuiskomen, anders had het zo maar het einde van haar premierschap kunnen betekenen.

Water bij de wijn

Maar in de deal van vandaag valt wel op dat de Britten flink wat water bij de wijn hebben moeten doen. De uiteindelijke scheidingsrekening loopt vermoedelijk op tot boven de 40 miljard euro, veel meer dan veel van haar brexit-gezinde partijgenoten willen betalen. En ook het Europese Hof van Justitie houdt nog zeker acht jaar na de brexit toezicht op de rechten van EU-burgers in Groot-BrittanniŽ; eveneens iets waar veel brexiteers niet aan moesten denken.

En dan was er nog het meest heikele punt, de grens tussen Ierland en Noord-Ierland. De DUP wilde per se dat Noord-Ierland geen aparte status zou krijgen na de brexit, iets wat May daarom uit de definitieve tekst heeft laten verwijderen. De pro-Britse en protestantse DUP wil dat Noord-Ierland hoe dan ook in het Verenigd Koninkrijk blijft en is bang dat een aparte status op termijn kan betekenen dat Ierland de noordelijke buur inlijft. Hun grootste nachtmerrie.

Tegelijk heeft May Ierland en de EU gegarandeerd dat de grens hoe dan ook openblijft, zonder dat in de deal precies is uitgelegd hoe ze dat dan voor elkaar denkt te krijgen. Daarmee is dat hete hangijzer nog niet opgelost en onderdeel geworden van het tweede deel van de brexit-gesprekken, over de toekomstige handelsrelatie.

Opvallend is dat haar kritische brexit-vleugel in de Conservatieve partij zich tot nu toe positief uitlaat over dit akkoord. Uitgesproken brexit-ministers als Boris Johnson feliciteerden de premier met dit resultaat. Ook minister Michael Gove, een ander belangrijk gezicht van de brexit-campagne, verdedigde in interviews het behaalde resultaat. Iemand die minder 'amused' was, was de andere grote roerganger van de brexit, oud-Ukip-leider Nigel Farage. Hij zei dat May zich in Brussel "heeft laten vernederen".

Maar daarmee lijkt het er voorlopig op dat Mays partij dit compromis gaat slikken. Ook de Conservatieven zullen zich realiseren dat een doorbraak echt nodig was om Łberhaupt de brexit-onderhandelingen tot een goed einde te brengen. En daarnaast heeft de partij geen baat bij een regeringscrisis. Mocht May ten val komen, dan zou dat tot nieuwe verkiezingen kunnen leiden en wellicht zelfs tot een Labour-regering. Dan hebben de Conservatieve 'brexiteers' helemaal niets meer te zeggen over hoe de brexit eruit komt te zien.

Alleen is May er nog lang niet. Dit akkoord behelst pas het eerste gedeelte van deze moeizame onderhandelingen. De moeilijkste fase moet nog komen: praten over de handelsrelatie. En binnen haar regering is anderhalf jaar na het referendum nog altijd geen eensgezindheid over hoe die handelsrelatie met de EU eruit moet zien.

Willen de Britten zo min mogelijk EU-regels overnemen, met als gevolg zo min mogelijk toegang tot de interne markt maar wel weer volledige zeggenschap over de eigen grenzen? Of zullen ze toch zwichten voor het overnemen van veel EU-regels, zodat ze zoveel mogelijk toegang houden tot de interne markt, iets wat economisch de minste schade oplevert?

Die lastige discussie moet May eerst nog in Londen voeren, voordat ze er met Brussel uit kan komen. En dat allemaal in minder dan een jaar tijd. Want eind 2018 moet brexit uit zijn onderhandeld, zo schrijft het proces voor, als de Britten op 29 maart 2019 met een deal de EU willen verlaten. Een enorme uitdaging.
"Akkoord geeft onderhandelaars brexit meer tijd, maar inherente tegenstellingen blijven"
Vrijdag, 15:48 Skynet
De deal die Groot-BrittanniŽ en de Europese Unie hebben bereikt in de brexitonderhandelingen, geeft de onderhandelaars wat ademruimte. Dat zegt professor Europese politiek Hendrik Vos (UGent). Het fundamentele probleem is echter niet opgelost: de verschillende meningen blijven onverzoenbaar, en uiteindelijk gaat alles uit elkaar spatten.


Expats aan beide kanten van het Kanaal niet gerustgesteld door brexit-nieuws
Vrijdag, 19:12 NOS nieuws

"Voor ons stonden de belangen van de burgers voorop. Vandaag geven wij die burgers hun zekerheid terug." Dat zei voorzitter van de Europese Commissie Juncker vanmorgen over de burgerrechten in het akkoord met Groot-BrittanniŽ over de brexit.

EU-burgers in het Verenigd Koninkrijk behouden het recht om daar te leven, werken en studeren. Omgekeerd geldt hetzelfde voor Britse burgers in EU-landen. Maar is daarmee het gevoel van zekerheid echt terug?

De Brit Nick Nugent denkt van niet. Hij is al tien jaar in Nederland en inmiddels woont hij zo'n vijf jaar samen met zijn vriendin Aafke in Amsterdam. "Ik ben voorzichtig optimistisch", vertelt hij. "Maar het is pas rond als echt alles rond is."

Er is volgens hem nog een lange weg te gaan. "Het eerste deel is nu klaar, maar over de rest van de deals moeten we nog horen wat ze gaan inhouden." Hij maakt zich wel minder zorgen dan eerst. "Ik wist niet of ik wel met mijn Britse paspoort kon blijven", legt hij uit. "In het uiterste geval kon ik gaan voor het Nederlanderschap, want ik woon hier al tien jaar. Maar ik ben trots op mijn Britse nationaliteit."

Het stel hoeft in ieder geval geen haastwerk te maken van hun aankomende bruiloft. "We hebben vandaag bekendgemaakt dat we verloofd zijn", vertelt Aafke. "Maar echt niet vanwege de brexit hoor!", voegt Nick daar snel aan toe. "We kunnen nu in ieder geval rustig aan doen met de planning."

Nog veel vragen

Net als Nick Nugent is de Nederlandse Suzanne Coleman ook niet helemaal gerustgesteld door het nieuws van vandaag. Ze woont sinds 2004 in het Engelse Norwich. "Ik heb nog zo veel vragen. Wat gebeurt er als ik mijn werk verlies? Kan ik dan ook nog blijven? Kan ik mijn Nederlandse paspoort in de toekomst ook behouden? Ik wil eerst de kleine lettertjes zien."

Ze maakt zich ook zorgen om haar Britse man en zoontje. "Zij hebben Britse paspoorten. Als we door Europa willen reizen, komt het met mijn paspoort wel goed, maar hoe zit dat met hun papieren? Hoe makkelijk wordt het?" Daarnaast vraagt Coleman zich af of ze ooit makkelijk naar Nederland zou kunnen verhuizen met haar gezin. "Het is nu te onzeker allemaal om daar opgelucht over te kunnen zijn."

Ook de Nederlandse Hedwig Hegtermans, die met haar Britse man al zestien jaar net buiten Londen woont, is kritisch. "De Britse regering heeft altijd beloofd dat er niets zou veranderen voor de EU-burgers in het Verenigd Koninkrijk. Maar als je in het akkoord naar de details kijkt, zie je dat veel afspraken een tijdsbeperking kennen."

Zo staat in het akkoord dat de Britten de uitspraken van het Europese Hof van Justitie "voorlopig" zullen overnemen. Hegtermans is er niet gerust op: "Dan maak ik me meteen zorgen: wat gebeurt er daarna? Kan de Britse regering de wet dan weer veranderen? Hoe moet het dan met onze rechten?"

Geen EU-burger mee

De Britse Rachel Morton woont al achtien jaar in Utrecht en is iets optimistischer. "Ik was meteen opgelucht door het nieuws. Nu is er wat zekerheid." Haar man en kinderen zijn ook Brits. "We hebben allemaal Britse paspoorten en dat wil ik ook graag zo houden."

Ze heeft er wel serieus over nagedacht om de Nederlandse nationaliteit aan te nemen. "Maar dat betekent dat ik mijn Britse paspoort moet opgeven en dat wil ik niet. Alleen als het echt moet, maar daar is nu geen sprake van."

Morton vindt het vooral vreemd dat ze straks geen EU-burger meer is. "Ik hou van de EU. Ik heb gestudeerd in Duitsland, stage gelopen in Frankrijk en daarna kon ik makkelijk aan het werk in Nederland. Ik vraag mij af of mijn kinderen straks ook zo makkelijk hetzelfde kunnen."
Zowel voor- als tegenstanders Brexit reageren voornamelijk positief op Mays voorlopige akkoord
Vrijdag, 12:30 Volkskrant
Op de Britse eilanden hebben zowel de Remainers als de Brexiteers voorzichtig positief gereageerd op het voorlopige akkoord dat Theresa May heeft bereikt. Landbouwminister Michael Gove, een van de voormannen van de Brexitcampagne, noemde het 'een betekenisvolle persoonlijke en politieke prestatie' van de premier, terwijl leider Vince Cable van de eurogezinde Liberaal-democraten zei blij te zijn da


Kernkabinet bereikt akkoord over laatste dossiers Zomerakkoord en mobiliteitsvergoeding

Het kernkabinet heeft vrijdagavond een akkoord bereikt over de vennootschapsbelasting, de effectentaks en het belastingvrij bijverdienen, maar ook over het dossier cash-for-cars. Dat werd in regeringskringen vernomen. Zaterdag vindt een elektronische ministerraad plaats om de akkoorden goed te keuren, zodat de teksten nadien naar het parlement kunnen verhuizen.
Europese banken komen er slecht vanaf in 'Basel 4-akkoord'
7 December, 19:06 Volkskrant
Na jarenlange onderhandelingen en een intense lobby van de banken zijn de nieuwe, strengere kapitaaleisen een feit. Zo technisch als dit mondiale 'Basel 4-akkoord' klinkt, zo groot zijn de gevolgen voor Nederland. 'Absurd en irrationeel', noemde Rabobank-CFO Bas Brouwers onlangs de nakende nieuwe bankenregels. Zijn ergernis ligt voor de hand. De onderhandelingen over 'Basel 4' (door sommigen ook w


Mondiaal akkoord over strengere bankregels
7 December, 18:30 De Tijd
18:22 Ruim negen jaar na de bankencrisis hebben de hoofdrolspelers VS en Europa een volledig akkoord over de regels die de banken veiliger moeten maken.


Dieselgate: Europees akkoord over scherper toezicht op uitstoot auto's
7 December, 17:36 Skynet
Ruim twee jaar na het losbarsten van het Dieselgate-schandaal hebben onderhandelaars van de lidstaten en het Europees Parlement een compromis bereikt over de hervorming van de typegoedkeuring van nieuwe auto's en over een beter toezicht op auto's die al verkocht werden. Zo riskeren constructeurs die sjoemelen met de uitstoot van hun wagens een boete tot 30.000 euro per voertuig.


Europese Commissie wil 'superminister' van FinanciŽn
6 December, 16:42 NOS nieuws

Er moet een Europese superminister van FinanciŽn komen die zo veel macht krijgt dat hij problemen kan oplossen. De nieuwe minister moet een speciale pot met geld krijgen zodat landen met problemen meteen kunnen worden geholpen. "Opvangen van schokken", zo noemt de Europese Commissie het.

De voorstellen staan in een nieuw plan van de Europese Commissie. Het is vandaag gepubliceerd, een week voordat de regeringsleiders van de EU zich buigen over de toekomst van de Economische en Monetaire Unie (EMU).

De Europese Commissie wil dat de eurolanden nog meer integreren en dat crises, zoals in Griekenland en Spanje, worden voorkomen.

Schatkistbewaarder

Daarnaast wordt gepleit voor het ombouwen van het Europese noodfonds. Dat ESM werd door de eurolanden opgericht om het faillissement van onder meer Griekenland, Portugal en Ierland te voorkomen.

Als het aan de Europese Commissie ligt, wordt het ESM een soort Europees Monetair Fonds, dat als een vangnet kan dienen. De nieuwe minister moet als een schatkistbewaarder toezicht op het geld houden.

Juncker

De plannen die vandaag werden gepresenteerd, komen in grote lijnen overeen met de ideeŽn die commissievoorzitter Juncker eerder dit jaar in Straatsburg presenteerde. In alle landen is weer sprake van economische groei. Bovendien daalt de werkloosheid en neemt het enthousiasme voor de euro toe. Volgens de commissie is het daarom juist nu tijd voor nieuwe plannen.

Nederland is tegen de voorstellen. De pijn voor Nederland zit vooral bij de ombouw van het noodfonds. Dat nieuwe fonds moet aan de ene kant dienen als pot voor het geval banken failliet gaan. En aan de andere kant moet het geld gebruikt worden om landen te helpen die te maken krijgen met economische schokken.

Nederland wil dat landen hun eigen broek ophouden en de begroting op orde brengen. Daar mag geen Europees geld voor worden gebruikt, vindt het kabinet.
Pensioenplan op losse schroeven door vakbond FNV: akkoord niet haalbaar zolang AOW-leeftijd stijgt
6 December, 02:18 Volkskrant
De FNV acht een akkoord over een nieuw pensioenstelsel niet haalbaar zolang de AOW-leeftijd onverminderd blijft stijgen. 'Onrealistisch ambitieus', zo kwalificeert FNV-onderhandelaar en pensioenbestuurder Tuur Elzinga het voornemen van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Die wil begin volgend jaar een akkoord op hoofdlijnen ontvangen van de sociale partners in de Sociaal Econom


'Apple akkoord met Ieren over betalen 13 miljard belasting'
4 December, 18:30 NOS nieuws

Apple en Ierland zijn akkoord over de betaling van ruim 13 miljard euro achterstallige belasting door het technologiebedrijf. Volgens de Ierse minister van FinanciŽn Donohoe zal Apple begin volgende jaar het bedrag op een tussenrekening overmaken. Het is de grootste naheffing die ooit in Europa is opgelegd.

In 2016 drong de Europese Commissie er bij de Ieren op aan het bedrag te vorderen, maar het land weigerde aanvankelijk. Volgens de commissie kwam het belastingvoordeel dat Ierland Apple verschafte neer op illegale staatssteun. Apple liet zijn internationale winst via Ierland lopen, om zijn belastingverplichtingen zo laag mogelijk te houden.

De afspraken tussen Ierland en Apple dateren uit 1991, toen het bedrijf nog in de kinderschoenen stond. In de jaren daarna werd het belastingvoordeel voor Apple steeds groter. Volgens de commissie betaalde Apple in 2003 effectief 1 procent belasting, in 2014 was dat nog 0,005 procent.

Ierland en Apple gingen beide in beroep tegen het besluit van de commissie. In oktober daagde Brussel Ierland voor het Europees Hof van Justitie, omdat het bedrag nog altijd niet was geÔnd. In afwachting van de uitspraak van het Europees Hof van Justitie wordt het bedrag naar een tussenrekening overgemaakt.
Nog geen deelakkoord over de brexit in Brussel
4 December, 17:18 NOS nieuws

Groot-BrittanniŽ en de Europese Unie hebben nog geen deelakkoord kunnen sluiten over de brexit. Dat hebben de Britse premier May en EU-voorzitter Juncker bekendgemaakt op een persconferentie in Brussel.

Juncker zei dat hij goed overweg kan met May maar dat ze een harde onderhandelaar is en dat het niet is gelukt overeenstemming te bereiken. Later deze week gaan de onderhandelingen over de scheidingsvoorwaarden verder. Hij zei dat hij er vertrouwen in heeft dat er alsnog een akkoord komt.

May zei dat er vooruitgang is geboekt over veel onderwerpen, maar dat er op sommige onderdelen verder moet worden onderhandeld. Het gaat dan vooral over de grens tussen het Britse Noord-Ierland en de EU-staat Ierland.

Ierland wil niet dat er een 'harde' grens komt met Noord-Ierland. Het wil dat de EU-regels voor de Europese interne markt blijven gelden voor Noord-Ierland. Pas bij overeenstemming over de grens met Noord-Ierland kunnen de brexit-onderhandelingen een nieuwe fase ingaan.

Londen ook aparte status

Als er een akkoord is, moet niet alleen May maar de hele Britse regering ermee instemmen. Mays coalitiepartners, de Noord-Ierse Democratische Unionisten (DUP) moeten ook akkoord gaan. Zij zijn minder te spreken over een uitzonderingspositie voor Noord-Ierland.

Om de zaak extra moeilijk te maken, heeft de burgemeester van Londen een nieuw probleem opgeworpen. In een tweet zegt hij dat Londen dan ook maar een speciaal gebied moet blijven waar de EU-regels blijven gelden. Burgemeester Khan wijst erop dat de Londenaren in grote meerderheid tegen de brexit hebben gestemd.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be