NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesAkkoord

2News.be / Trefwoorden / Akkoord

Politieke crisis dreigt: N-VA en Open Vld woest op minister Daniel Bacquelaine na ?akkoord? met vakbonden
Vandaag, 03:18 Gazet v. Antwerpen

Een lijst met zware beroepen? Welke lijst? De regeringspartijen N-VA én Open Vld vegen de deal die minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) woensdag met de overheidsvakbonden afsloot over zware beroepen voor de ambtenaren gewoon van tafel. De politieke chaos is ondertussen groot. En mogelijk raakt de regering er voor de verkiezingen zelfs niet meer uit.
Opposite hekelt verdeeldheid bij de meerderheid: "dit is geen akkoord"
Gisteren, 17:06 Skynet Belgie
In de Kamer hekelde de oppositie vandaag de verdeeldheid tussen de meerderheidspartijen over het dossier van de zware beroepen bij de overheid. Regeringspartijen Open Vld en N-VA zien de lijst met beroepen die nu circuleert niet zitten. Minister van Pensioenen Bacquelaine (MR) zegt dat de lijst nog niet goedgekeurd is door de regering.


Atoomagentschap: Iran houdt zich aan nucleair akkoord, maar kan beter
Gisteren, 20:12 NOS nieuws

Het lijkt erop dat Iran zich houdt aan de afspraken in het nucleaire akkoord, al zou het land sneller toegang kunnen verlenen aan inspecteurs die aanvullend onderzoek komen doen. Dat zegt het Internationale Atoomenergieagentschap (IAEA) van de VN, dat toezicht houdt op de naleving van de deal, die in 2015 werd gesloten.

De VS trok zich begin deze maand terug uit het nucleaire akkoord, tot ongenoegen van veel Europese landen en de regering in Teheran, die de deal willen redden. Volgens het Atoomagentschap blijft Iran onder de maximale hoeveelheid uranium die het mag produceren en lijkt het er ook op dat de andere voorwaarden van het atoomakkoord nog worden nageleefd.

Wel zou het agentschap dus graag verbetering zien in de snelheid waarmee aanvullend onderzoek naar de naleving van de deal wordt toegestaan. "Snelle en proactieve medewerking van Iran bij het verlenen van de toegang zou het vertrouwen verbeteren."

Sancties

President Trump heeft de VS teruggetrokken uit het akkoord, omdat hij denkt dat de deal de Amerikaanse veiligheid niet garandeert. Met de terugtrekking, voerde de VS de sancties tegen Iran van voor het akkoord opnieuw in.

In dat verband hebben de Verenigde Staten vandaag strafmaatregelen opgelegd aan een aantal Turkse en Iraanse bedrijven, waaronder vier luchtvaartmaatschappijen uit Iran. Die hebben volgens de VS strijders, wapens en geld vervoerd naar strijdende partijen in Syrië en Libanon.

Vrijdag komen afgevaardigden van Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, China, Rusland en Iran bijeen om te overleggen over de Iran-deal zonder de VS.
Malinwa bereikt akkoord met Schoofs
Woensdag, 03:36 Gazet v. Antwerpen

KV Mechelen heeft een akkoord met Rob Schoofs voor een aangepast contract voor de komende drie seizoenen. De middenvelder gaf aan graag te willen blijven.
Ook derde bagageafhandelaar Schiphol sluit akkoord met FNV
Dinsdag, 19:48 NOS nieuws

Ook bagageafhandelaar Aviapartner heeft een cao-akkoord bereikt met de FNV. Twee andere waarbij acties werden gevoerd, bereikten eerder al een akkoord.

Afgelopen vrijdag kwam FNV-luchtvaart tot een overeenstemming met Menzies en Swissport. De acties van de afgelopen weken zijn hiermee zo goed als zeker voorbij.

Om ook Aviapartner over de streep te trekken, hebben er in het pinksterweekend nog tientallen mensen tijdelijk gestaakt. De leden van de vakbond moeten nog wel instemmen met het bereikte resultaat.

Afgesproken is dat de lonen per 1 april dit jaar met 2 tot 3,5 procent worden verhoogd en volgend jaar juli nog eens met 3 procent. Ook neemt Aviapartner per direct nieuwe mensen aan om de werkdruk te verlichten. Verder sluit het bedrijf zich aan bij de nieuwe sector-cao, die ingaat op 1 januari 2020 voor de passagiers- en bagageafhandeling op de Nederlandse luchthavens.

Bij Aviapartner, Menzies en Swissport samen werken in Nederland ongeveer 2100 mensen.
Directie en ACV hebben akkoord over herstructurering De Lijn

De directie van De Lijn en de christelijke vakbond ACV Openbare Diensten hebben een akkoord bereikt over de reorganisatie bij de openbaarvervoermaatschappij. Dat meldt De Lijn dinsdagavond in een persbericht. De andere bonden weigerden rond de tafel te gaan, en werden daarom gepasseerd. Een akkoord met ACV is voldoende om een bedrijfs-cao af te sluiten.
Cruciaal overleg over zware beroepen gepland voor woensdag

De sociale partners buigen zich woensdag voor het eerst over een lijst van zware beroepen, nadat de regering het eens is geraakt over een kader. Dat is vernomen van de vakbonden, die spreken van een ?cruciale? vergadering.
Iran zegt dat EU meer moet doen om nucleair akkoord te redden
Maandag, 17:06 Skynet
De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif heeft vandaag tijdens een ontmoeting met Europees Commissaris voor Energie Miguel Arias Canete gezegd dat de Europese Unie meer moet doen om de nucleaire deal met Iran te redden. Politieke steun alleen is niet genoeg, klonk het.


Hoorzitting Zuckerberg in Europees Parlement toch live te volgen
Maandag, 11:24 NOS nieuws

De hoorzitting met Facebook-topman Mark Zuckerberg in het Europees Parlement zal toch openbaar zijn. Volgens de voorzitter van het parlement, Antonio Tajani, heeft Zuckerberg ingestemd met een livestream.

De oprichter en ceo van Facebook beantwoordt morgen in Brussel vragen over het schandaal rond Cambridge Analytica. Zuckerberg spreekt er met fractievoorzitters van het Europees Parlement en de rapporteur van de commissie voor Burgerlijke vrijheden.

In eerste instantie was afgesproken het vraaggesprek achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. Tot onvrede van Europese politici, die aandrongen op transparantie. "We zijn een parlement en daar debatteer je in het openbaar", zei Europarlementariër Kati Piri erover.

'Goed nieuws'

Voorzitter Tajani zei daarop dat hij Facebook zou vragen of de bijeenkomst ook in het openbaar kon plaatsvinden. "Ik heb meneer Zuckerberg persoonlijk gesproken en ben blij dat ik kan melden dat hij het verzoek heeft geaccepteerd", schrijft Tajani vanochtend op Twitter. "Goed nieuws voor Europese burgers."

Belangstellenden kunnen morgen tussen 18.15 uur en 19.30 uur live volgen hoe de Facebook-ceo vragen beantwoordt over het misbruik van gegevens van 87 miljoen Facebook-gebruikers. Het Britse bedrijf Cambridge Analytica verkocht de data onder meer aan het campagneteam van president Trump.

De stream is te bekijken op de website van het Europees Parlement.
Nucleair akkoord Iran: Europa brengt maatregelen in stelling om Trump te counteren
18 Mei, 13:30 Skynet
De Europese Commissie heeft vanochtend een aantal maatregelen in stelling gebracht die de Amerikaanse terugtrekking uit het nucleaire akkoord met Iran moeten counteren. Zo wil de Commissie tegen begin augustus over een mechanisme beschikken dat Europese bedrijven die zaken doen in Iran moet beschermen tegen eventuele Amerikaanse sancties.


FNV sluit akkoord met bagageafhandelaars, maar bij één bedrijf dreigen nog acties
18 Mei, 08:24 NOS nieuws

Vakbond FNV Luchtvaart heeft na verschillende keren actievoeren een akkoord bereikt met twee van de drie bagageafhandelbedrijven. Met Menzies Aviation en Swissport Handling zijn salarisverhogingen afgesproken van ruim 5 procent in twee jaar. In 2020 moet er een cao komen voor de hele sector, maar dan moet het derde bedrijf, Aviapartner, wel meedoen.

FNV is woedend op Aviapartner. Volgens de vakbond hadden onderhandelaars van dat bedrijf onvoldoende mandaat en hebben ze de onderhandelingen gefrustreerd. "Hun gedrag was een belediging voor hun personeel en de FNV. Ze zijn dan ook huiswaarts gestuurd", zegt FNV-onderhandelaar Asmae Hajjari. Volgens haar heeft het dinsdagavond bij de onderhandelingen tot een flinke botsing geleid. "Dat was een vuurwerkmoment."

De bond roept het bedrijf op om zich aan te sluiten bij de gemaakte afspraken, anders volgen er acties.

Steeds goedkoper

Bagageafhandelaars hielden de afgelopen weken werkonderbrekingen. Ze klaagden over de hevige concurrentie tussen de bedrijven, waardoor er op arbeidsvoorwaarden werd bezuinigd.

Volgens de FNV is die trend in steeds meer sectoren in de luchtvaart te zien. "Het moet allemaal steeds goedkoper, waardoor er steeds minder geld voor de werknemers is", zegt Leen van der List van FNV Luchtvaart. Volgens hem is de afspraak om tot een sector-cao te komen een historisch moment. "Zo stoppen we de race naar beneden."
Senaat VS gaat akkoord met Gina Haspel als CIA-baas

Voor het eerst in zijn ruim 70-jarige bestaan krijgt de Amerikaanse geheime dienst CIA een vrouw als directeur. De Senaat heeft met de voordracht van Gina Haspel ingestemd. Zij was al onderdirecteur.

Haspel (61) is niet onomstreden. Hoewel ze met 33 dienstjaren bij de CIA uiterst ervaren is in het clandestiene werk, leidde verschillende momenten in haar carrière ook tot vraagtekens over haar beoordelingsvermogen.

Zo was ze in 2002 CIA-chef in Thailand, waardoor ze de leiding had over een geheime gevangenis waar terreurverdachten werden gemarteld. Ook kreeg ze tijdens een hoorzitting in de Senaat vragen van Democratische zijde over haar rol in het vernietigen van opnames van die martelingen.

Verschillende Democraten wilden gezien haar ervaring met martelen weten wat ze zou doen als president Trump haar de opdracht zou geven om een dergelijk ondervragingsprogramma weer op te starten. Trump heeft al eens gezegd dat hij gelooft in het nut van bijvoorbeeld waterboarden, waarbij een gevangene het idee krijgt dat hij verdrinkt.

Morele kompas

Haspel beloofde dat de CIA onder haar leiding het martelprogramma niet zal herstarten. Ze zei dat ze niet geloofde dat marteling werkt en dat ze haar "sterke morele kompas" zal volgen als de president haar vraagt om te martelen.

Uiteindelijk kozen zes Democraten de kant van president Trump en stemden in met de benoeming van Haspel. De meesten willen in het najaar herkozen worden en komen uit staten waar Trump het goed doet. Twee Republikeinen stemden tegen.
Staking piloten Brussels Airlines - "Iedereen gelooft nog in akkoord"
17 Mei, 03:24 Skynet Belgie
Iedereen, zowel de directie van Brussels Airlines als de vakbonden, heeft de wil om tot een akkoord te komen voor de piloten voor dit en volgend jaar. En vanaf donderdag gaan we daar keihard aan werken, zo heeft Etienne Davignon, de voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airlines, gezegd na afloop van een urenlange verzoeningsvergadering die geen akkoord opleverde.


Europese landen houden unaniem vast aan nucleair akkoord met Iran

Nadat de VS zich heeft teruggetrokken uit het nucleair akkoord met Iran, hebben de 28 Europese lidstaten een unaniem antwoord klaar. De staatshoofden en regeringsleiders kwamen bij hun ontmoeting in Sofia woensdagavond overeen om vast te houden aan het verdrag zolang Iran dat ook doet. Dat melden diplomaten. In het conflict over de Amerikaanse douanetarieven is de EU wel bereid tot toegevingen, tenminste als ook Donald Trump inschikkelijk is.
Onderhandelingen Brussels Airlines slepen zich voort
17 Mei, 00:36 De Tijd
23:57 Ook na meer dan 12 uur vergaderen is er nog geen witte rook te zien op de hoofdzetel van Brussels Airlines.


Nog geen akkoord, gesprekken gaan woensdag voort
15 Mei, 00:18 Skynet Economie
De directie en vakbonden van Brussels Airlines hebben vandaag nog geen uitweg gevonden uit het sociaal conflict bij de piloten. De verzoeningsvergadering werd kort voor 20.00 uur geschorst. Woensdag vanaf 10.00 uur zitten beide partijen weer rond de tafel, zo meldden de bonden na afloop.


Piloten en directie Brussels Airlines zonder akkoord uit elkaar: woensdag nieuwe verzoeningspoging
14 Mei, 20:24 Gazet v. Antwerpen

Directie en vakbonden van Brussels Airlines zijn maandagavond zonder akkoord uit elkaar gegaan. De verzoeningspoging wordt woensdag voortgezet, tijdens de tweede stakingsdag.
Poetin en Merkel voorstanders van behoud nucleair akkoord Iran
11 Mei, 13:24 Skynet
Duits bondskanselier Angela Merkel, de Russische president Vladimir Poetin en de Turkse leider Recep Tayyip Erdogan hebben zich vandaag alle drie uitgesproken voor het behoud van het nucleair akkoord met Iran. De Amerikaanse president Donald Trump maakte dinsdag bekend dat de VS zich zullen terugtrekken uit het akkoord dat in 2015 gesloten werd met met het land.


Akkoord over aanpak overlast in en rond Noordstation
9 Mei, 15:54 Skynet Belgie
Er komen gecoördineerde politie-acties om de omgeving van het Brusselse Noordstation "terug te geven aan de reiziger" en er de "veiligheid te garanderen". Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) vandaag in de Kamer aangekondigd.


Premier Michel oppert uitbreiding nucleair akkoord met economisch luik
9 Mei, 08:42 Skynet Belgie
Hoewel de Verenigde Staten zich terugtrekken uit het nucleair akkoord met Iran, blijft premier Charles Michel erin geloven. Hij oppert zelfs de uitbreiding van de tekst met een economisch luik. "We moeten nagaan of er een mogelijkheid is voor meer economische uitwisseling. Dat kan een kans bieden op meer stabiliteit", zei Michel in De Ochtend op Radio 1.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be