NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Akkoord

2News.be / Trefwoorden / Akkoord

Akkoord over erfbelasting: hoogste schijf valt weg
Gisteren, 00:18 Skynet Belgie
De Vlaamse regering heeft vandaag een akkoord gevonden voor de hervorming van de erfbelasting. De hoogste schijf van 65 procent in de zijlijn valt weg en de langstlevende partner krijgt een groter vrijgesteld deel.


Regering heeft akkoord over hervorming erfbelasting

De Vlaamse regering heeft de krijtlijnen van de nieuwe erfbelasting uitgetekend. Om kwart over vier wordt er meer uitleg gegeven op een persconferentie.
Iran leeft engagementen nucleair akkoord na
Donderdag, 18:42 Skynet
Iran leeft wel degelijk zijn engagementen na in het kader van het nucleair akkoord dat Teheran in 2015 afsloot met de internationale gemeenschap. Dat staat in een trimestrieel rapport van het Internationaal Atoomagentschap (IAEA). De Amerikaanse president Donald Trump dreigt ermee het akkoord in mei op te zeggen.


Akkoord over extra kosten voor ombouw Hoekse Lijn
14 Februari, 15:36 NOS nieuws

Rotterdam heeft met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en openbaarvervoerbedrijf RET een akkoord gesloten over de 90 miljoen euro die de ombouw van de Hoekse Lijn extra gaat kosten. Rotterdam neemt 35 miljoen voor zijn rekening, de MRDH en de RET ieder 27,5 miljoen.

In december werd duidelijk dat de ombouw van de spoorlijn tot metrolijn veel langer duurt en meer gaat kosten dan aanvankelijk was begroot. De bedoeling was dat afgelopen najaar al de eerste metrostellen zouden rijden tussen Hoek van Holland en Rotterdam. Door allerlei tegenslagen is dat nu uitgesteld tot eind dit jaar. De extra kosten worden becijferd op 90 miljoen.

Concessie verlengd

De RET betaalt uit de eigen reserves 27,5 miljoen mee en mag daarvoor in ruil vier jaar langer het tram- en metrovervoer verzorgen in Rotterdam. De concessie die afliep in 2026, wordt verlengd tot 2030. Volgens de Rotterdamse wethouder Pex Langenberg kan dat zonder dat aanbestedingsregels worden overschreden. "Juristen hebben dat uitgezocht", zegt Langenberg.

Ook voor de verlening van de metrolijn naar het strand van Hoek van Holland is een oplossing gevonden. De provincie Zuid-Holland betaalt 20 miljoen euro mee.

Aftreden?

Morgen wordt het resultaat van een onderzoek van de Rotterdamse raad naar de oorzaak van het debacle met de Hoekse Lijn gepresenteerd. Volgende week vergadert de gemeenteraad hierover tijdens het laatste debat voor de gemeenteraadsverkiezingen.

In de wandelgangen van het stadhuis wordt er ernstig rekening mee gehouden dat Langenberg vanwege het debacle zal moeten aftreden, omdat hij onvoldoende toezicht zou hebben gehouden op het project.
Facebook en Apple zijn akkoord over afsluiten abonnement via Instant Articles
13 Februari, 09:42 Tweakers
Facebook en Apple hebben overeenstemming bereikt over het afsluiten van abonnementen op publicaties via Instant Articles op het sociale netwerk. Hierdoor moet de functie in maart ook op iOS beschikbaar komen.


Kabinet sluit akkoord over aanpak werkdruk basisscholen
9 Februari, 16:12 NOS nieuws

Het kabinet en de onderwijsbonden hebben een akkoord bereikt over de verlaging van de werkdruk in het basisonderwijs. Dit heeft het ministerie van Onderwijs zojuist bekendgemaakt.

Het is nog niet duidelijk of de geplande estafettestakingen in het primair onderwijs hiermee van de baan zijn. Op 14 februari staat een staking in het noorden gepland.

Bepaald doel

Voor het basisonderwijs heeft het kabinet deze kabinetsperiode 700 miljoen euro extra uitgetrokken, voor zowel salarissen als werkdrukverlaging.

Voor het ontlasten van de basisschoolleraren ligt 430 miljoen euro klaar. Maar minister Slob wil dit geld alleen aan de scholen geven voor een bepaald concreet doel. In het verleden is het voorgekomen dat overheidsgeld niet "in de klas" terechtkwam, maar werd uitgegeven aan andere zaken. Die plannen zijn er nu, maar meer details volgen in de loop van de middag.

Voor 2018 heeft het kabinet een klein bedrag beschikbaar, pas in 2021 staat het volledige extra geld op de begroting. De bonden zijn hier erg tegen en eisen een eerder ingangsdatum.

Er ligt ook nog 270 miljoen euro extra klaar voor de verhoging van de salarissen van basisschoolleraren. Het is ook nog onduidelijk of de bonden hier nu ook verder mee zijn gekomen.
Nieuwe ?shutdown? in VS is een feit: overheidsdiensten liggen plat door één enkele senator

Ondanks een principeakkoord van Democraten en Republikeinen over een begrotingswet, is in de Verenigde Staten opnieuw een zogehten ?shutdown? ingegaan. Bij gebrek aan financiering zullen federale overheidsdiensten tijdelijk moeten sluiten. En dat allemaal door één enkele senator.
Amerikaans Congres keurt begroting goed; shutdown voorbij
9 Februari, 12:36 NOS nieuws

Het Amerikaanse Congres heeft ingestemd met de nieuwe begroting voor de federale overheid. Daarmee is de shutdown, die om middernacht lokale tijd was ingegaan, voorbij. President Trump moet nu nog zijn handtekening zetten onder de begroting en verhoging van het schuldenplafond, die geldig is tot 23 maart.

Het Huis van Afgevaardigden keurde het voorstel met 240 tegenover 186 stemmen goed. In de begroting staat onder meer een forse verhoging van ruim 300 miljard dollar aan defensie-uitgaven. Eerder was de Senaat al akkoord gegaan, maar doordat het debat over de begroting vanwege een Republikeins protest werd geschorst tot één minuut na middernacht, de deadline, ging de shutdown in. Twee uur later stemde de Senaat alsnog in met het voorstel.

De Republikeinen protesteerden tegen het voorstel, omdat het zou leiden tot grote tekorten. Senator Rand Paul hield de stemming tegen en eiste dat er een amendement in het voorstel zou worden opgenomen, waarmee de uitgaven zouden worden ingeperkt.

Shutdown

Door de vertraging en de automatische inwerkingtreding van de shutdown gingen alle overheidsdiensten dicht, behalve essentiële diensten zoals het leger.

Vorige maand was er ook al een shutdown. Toen lag de overheid drie dagen stil omdat Democraten in ruil voor hun handtekening voor de begroting eisten dat 700.000 mensen die als kind illegaal naar de VS waren gekomen, mochten blijven. De Republikeinen zegden uiteindelijk toe met Democraten in debat te gaan over deze mensen, die ook wel Dreamers worden genoemd.
CDU/CSU en SPD bereiken akkoord over vorming nieuwe Duitse regering
7 Februari, 10:48 Volkskrant
De Duitse partijen CDU/CSU en de SPD zijn het woensdag eens geworden over de vorming van een coalitie. Dit meldt het weekblad Der Spiegel op basis van bronnen bij de twee partijen. De SPD zal het akkoord nog ter goedkeuring voorleggen aan haar ruim 450 duizend leden. Dit lijkt echter een formaliteit. De doorbraak kwam woensdagochtend nadat het de onderhandelaars een dag eerder wederom niet was gel


'Akkoord in Duitsland over Grote Coalitie'
7 Februari, 10:12 NOS nieuws

In Duitsland hebben CDU/CSU en SPD een akkoord bereikt over voortzetting van hun Grote Coalitie, melden de ARD en het weekblad Der Spiegel. Het waren de langste na-oorlogse onderhandelingen over een regeringscoalitie. De verkiezingen in Duitsland waren in september.

Het Duitse persbureau DPA heeft het over een doorbraak in de onderhandelingen. Er zouden nog steeds meningsverschillen bestaan op verscheidene terreinen.

Bild meldt dat de belangrijkste ministeries verdeeld zijn. De christen-democraten krijgen Defensie en Economische Zaken, de sociaal-democraten Buitenlandse Zaken, Financiën en Sociale Zaken.

De onderhandelaars hebben in het partijkantoor van de CDU van bondskanselier Merkel de hele avond en nacht gewerkt aan de totstandkoming van het akkoord.

Als er een regeerakkoord ligt, is dat ter beoordeling aan de leden van de sociaal-democratische SPD. Wanneer en hoe dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.
IOC niet akkoord: 28 vrijgesproken Russen worden niet uitgenodigd voor Spelen
1 Februari, 12:18 Skynet
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is niet van plan de 28 Russische wintersporters die door het Internationaal Sporttribunaal (TAS) zijn vrijgesproken, zonder meer uit te nodigen voor de komende Winterspelen in Pyeongchang. "Het feit dat deze sporters nu niet gestraft worden, betekent niet dat zij automatisch een uitnodiging ontvangen voor de Spelen", meldt het IOC in een persverklaring.


KV Kortrijk niet akkoord met speeldag schorsing voor De Boeck

KV Kortrijk gaat niet akkoord met de speeldag schorsing die het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) woensdag voorstelde aan coach Glen De Boeck. Dat bevestigde communicatieverantwoordelijke Jelle Brulez.
"Anderlecht bereikt akkoord met Newcastle omtrent uitleenbeurt Aleksandar Mitrovic"
31 Januari, 11:42 Skynet
Landskampioen RSC Anderlecht heeft een akkoord bereikt met de Engelse eersteklasser Newcastle United omtrent de uitleenbeurt van de Servische aanvaller Aleksandar Mitrovic, zo maakte Sky Sports vandaag bekend.


Staatsseceretaris Knops: Nog geen akkoord met Wereldbank over wederopbouw Sint Maarten
30 Januari, 20:24 Volkskrant
Bijna vijf maanden nadat orkaan Irma over Sint Maarten trok, heeft Nederland nog altijd geen overeenkomst met de Wereldbank voor de wederopbouw van het eiland. In afwachting daarvan is van de 550 miljoen euro die Nederland voor het herstel van Sint Maarten beschikbaar heeft gesteld, alvast 7 miljoen vrij gemaakt ter overbrugging. Nederland heeft van het begin twee voorwaarden gesteld aan financiël


Algerije na jaren akkoord met terugname illegalen uit België
30 Januari, 18:00 De Tijd
17:51 België blijft wrikken bij Algerije om onderdanen in illegaal verblijf terug te sturen. Nadat het land jarenlang dwarslag, begint het met mondjesmaat mee te werken.


Ryanair erkent eerste vakbond in 'historisch akkoord'
30 Januari, 11:24 De Tijd
11:11 Ryanair erkent een Britse vakbond als vertegenwoordiger van zijn 600 piloten die gestationeerd zijn in het VK.


Arts vindt dat kankerpatiënte Ira maar één dag mag werken, verzekeringsmaatschappij gaat niet akkoord
27 Januari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Ze wil niets liever dan weer aan het werk gaan, maar Ira Dierickx heeft nog veel last van de nasleep van een borstkankerhandeling. Haar arts raadt aan om niet meer dan één dag per week aan de slag te gaan, haar verzekeringsmaatschappij denkt daar anders over.
Bezetting van Deliveroo-gebouw afgelopen na akkoord rond overleg met directie

Het collectief van koeriers dat sinds woensdagavond het gebouw van maaltijdbezorger Deliveroo in Elsene bezette, heeft vrijdag de bureaus verlaten na een akkoord rond overleg met de directie. Om 19.00 uur wordt er een paritair comité samen geroepen.
Staking Aviapartner op Brussels Airport voorbij
26 Januari, 23:24 De Tijd
22:45 Bij bagageafhandelaar Aviapartner hebben vakbonden en directie vrijdagavond een akkoord bereikt.


Elf landen akkoord over Trans-Pacifische vrijhandel, zonder de VS
24 Januari, 01:30 Skynet
Een groep van elf Aziatisch-Pacifische landen heeft een nieuw handelsakkoord bereikt in Tokio, nadat de Verenigde Staten uit het project waren gestapt. Dat maakte de Canadese premier Justin Trudeau vandaag bekend.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be