NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesAirlines

2News.be / Trefwoorden / Airlines

Vluchten geschrapt door technische problemen bij vliegtuigen Brussels Airlines

Door technische problemen bij vliegtuigen van Brussels Airlines zijn vrijdag al minstens twaalf vluchten van de maatschappij geschrapt. ?De vliegtuigen kunnen op dit moment niet ingezet worden?, zegt woordvoerster Kim Daenen.
Staking piloten Brussels Airlines - "Iedereen gelooft nog in akkoord"
17 Mei, 03:24 Skynet Belgie
Iedereen, zowel de directie van Brussels Airlines als de vakbonden, heeft de wil om tot een akkoord te komen voor de piloten voor dit en volgend jaar. En vanaf donderdag gaan we daar keihard aan werken, zo heeft Etienne Davignon, de voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airlines, gezegd na afloop van een urenlange verzoeningsvergadering die geen akkoord opleverde.


Ook stewardessen en stewards Brussels Airlines roeren zich
17 Mei, 00:18 Skynet Economie
Een eventueel akkoord met de piloten betekent niet noodzakelijk het einde van de sociale onrust bij Brussels Airlines. Ook de "cabin crew", dat zijn de stewardessen en stewards, laten weten dat ze "genoeg gegeven" hebben en dat het tijd is dat ze meer "waardering en respect" krijgen. Dat staat in een open brief die vandaag door de christelijke bediendebond LBC-NVK werd verspreid.


Directie Brussels Airlines hoopt dat "substantieel voorstel" bonden kan overtuigen
17 Mei, 00:18 Skynet Economie
De directie en vakbonden van Brussels Airlines zijn vandaag rond 10.00 uur opnieuw rond de tafel gaan zitten om een uitweg te zoeken uit het sociaal conflict bij de piloten van de luchtvaartmaatschappij. Zij staken vandaag voor de tweede keer deze week. Net als maandag is drie kwart van de vluchten geannuleerd, 25.000 passagiers zijn getroffen.


Onderhandelingen Brussels Airlines slepen zich voort
17 Mei, 00:36 De Tijd
23:57 Ook na meer dan 12 uur vergaderen is er nog geen witte rook te zien op de hoofdzetel van Brussels Airlines.


Staking piloten Brussels Airlines - Verzoeningsoverleg tussen piloten en directie verloopt moeizaam
15 Mei, 00:18 Skynet Economie
De verzoeningsvergadering tussen piloten en directie maandag bij Brussels Arlines verloopt moeizaam en is sinds de middag gepauzeerd tot 15.00 uur. Dat hebben enkele piloten betrokken in het overleg omstreeks 12.15 uur gezegd aan hun stakende collega's die postgevat hebben voor het gebouw van de luchtvaartmaatschappij. De directie heeft een nieuw voorstel gedaan aan de piloten, maar over de inhoud willen die nog niets kwijt. De tweede stakingsdag op woensdag vindt hoe dan ook plaats.


Piloten en directie Brussels Airlines zonder akkoord uit elkaar: woensdag nieuwe verzoeningspoging
14 Mei, 20:24 Gazet v. Antwerpen

Directie en vakbonden van Brussels Airlines zijn maandagavond zonder akkoord uit elkaar gegaan. De verzoeningspoging wordt woensdag voortgezet, tijdens de tweede stakingsdag.
Staking Brussels Airlines treft 75 procent vluchten
14 Mei, 07:48 De Tijd
07:23 De pilotenstaking bij Brussels Airlines veroorzaakt de schrapping van 75 procent van de vluchten maandag.


Pilotenstaking Brussels Airlines van start: incheckbalies leeg

De piloten van Brussels Airlines leggen vandaag en woensdag het werk neer. Het is de tweede keer in de geschiedenis van de maatschappij dat er gestaakt wordt. De piloten staken uit onvrede over hun loon, pensioen en werkdruk. ?De citroen is genoeg uitgeperst?, klonk het eerder nog in een open brief. Vandaag staat een verzoeningsvergadering tussen directie en bonden gepland.
Brussels Airlines heeft oplossing gevonden voor meeste passagiers, maar de vlieger gaat vandaag niet op
14 Mei, 03:36 Gazet v. Antwerpen

De piloten van Brussels Airlines leggen vandaag het werk neer om hun eisen inzake loon en betere arbeidsomstandigheden kracht bij te zetten. Zo?n 557 vluchten vertrekken niet en voor ruim zestigduizend gestrande passagiers moest de maatschappij een oplossing zien te vinden.
STANDPUNT. Al kan je begrip opbrengen voor piloten Brussels Airlines, dit lijkt het slechtst mogelijke moment
14 Mei, 03:36 Gazet v. Antwerpen

Ik voel me niet gerespecteerd als passagier, schrijft een lezer aan onze redactie. Hij reageert op de open brief van een anonieme piloot van Brussels Airlines die probeert uit te leggen waarom hij en zijn collega?s vandaag en woensdag het werk neerleggen. De piloot voelt zich ?niet gerespecteerd?, onder andere omdat de werkdruk te hoog is en het salaris te laag, omdat er bezuinigd is op de hotels waar hij moet overnachten en op de maaltijden aan boord, en omdat hij ? net als iedereen ? langer moet werken. ?Misschien zijn wij het ook beu dat we steeds gegijzeld worden voor een aantal verzuchtingen van wie dan ook die het weer noodzakelijk vindt onze schaarse vakanties te verknoeien?, schrijft de passagier in zijn brief, waarin hij vermeldt dat hij vanaf nu zo vaak mogelijk gebruik zal maken van de luchthaven van Schiphol. Want als het de piloten niet zijn, dan staken de luchtverkeersleiders of de bagagebehandelaars wel. Het is altijd wat op Brussels Airport.
Pilotenstaking Brussels Airlines: ook tickets van andere maatschappijen worden terugbetaald

Passagiers die door de pilotenstaking bij Brussels Airlines, een kaartje moeten boeken bij een andere maatschappij, zullen ook dat ticket terugbetaald krijgen omdat Brussels Airlines geen alternatief kan bieden. Dat heeft VTM Nieuws vernomen op een persconferentie.
Lufthansa "zeer bezorgd" om staking Brussels Airlines
10 Mei, 14:06 Skynet Belgie
Moederbedrijf Lufthansa is "zeer bezorgd" over de stakingsaankondiging bij Brussels Airlines. De piloten leggen daar volgende maandag het werk neer na een maandenlang conflict met de directie over onder meer lonen en pensioenen. Ook onzekerheid na de overname van de luchtvaartmaatschappij door het Duitse Lufthansa speelt mee, maar "men moet geen investeringen verwachten in een vloot waar de kostenpositie niet juist zit", zegt communicatiedirecteur Andreas Bartels.


Piloten Brussels Airlines zetten door met staking, mogelijk ook staking bij De Lijn en spoor

De vakbonden bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines roepen de piloten op om maandag en woensdag het werk neer te leggen. Het ziet er bovendien sterk naar uit dat er vanaf 17 mei acties zullen zijn bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn en ook de nieuwe spoorvakbond dreigt met stakingen in mei en juni.
Sociale onrust bij Brussels Airlines: ?De kans dat we er alsnog uit geraken, lijkt mij miniem?
5 Mei, 03:30 Gazet v. Antwerpen

De piloten bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines kunnen vanaf vrijdag 11 mei het werk neerleggen. De vakbonden hebben in gemeenschappelijk front een stakingsaanzegging ingediend. Het conflict is meteen de eerste test voor Christina Foerster, die sinds iets meer dan een maand aan het hoofd staat van de luchtvaartmaatschappij.
Onderwijsbonden willen op 16 mei staken tegen pensioenplannen regering

Alle onderwijsbonden dienen een stakingsaanzegging in voor woensdag 16 mei om te protesteren tegen de pensioenplannen van de regering
Voorzorgslanding Southwest Airlines vanwege gebarsten raampje
2 Mei, 20:18 NOS nieuws

Een vliegtuig van Southwest Airlines heeft in de VS een voorzorgslanding gemaakt omdat er een raampje was gebarsten. Het toestel was van Chicago op weg naar New Jersey en landde halverwege, in Cleveland, Ohio.

Inzittenden twitterden foto's van de barsten in het raampje. Het vliegtuig werd veilig aan de grond gezet en er zijn geen meldingen van gewonden.

Een woordvoerder van Southwest Airlines zegt dat de voorzorgslanding bedoeld was om de schade op te nemen en het raampje te repareren. "De luchtdruk in het toestel is niet weggevallen. Het glas van de raampjes bestaat uit verschillende lagen en er is maar één laag gebarsten", zei woordvoerder Brandy King. Over de oorzaak kon zij nog niets zeggen.

Het toestel blijft voorlopig aan de grond en de passagiers worden omgeboekt naar een andere vlucht naar New Jersey.

Naar buiten gezogen

Het is het tweede incident in korte tijd met een toestel van Southwest. Vorige maand brak op een 'horrorvlucht' in de VS bij een Boeing 737 een turbineblad af. Door rondvliegend metaal sneuvelde een raam en een vrouw werd tot haar middel naar buiten gezogen.

Medepassagiers wisten haar weer naar binnen te trekken. De vrouw raakte zwaargewond en overleed in het ziekenhuis. Zeven andere passagiers raakten lichtgewond. De piloot kon het toestel uiteindelijk veilig aan de grond zetten in Philadelphia.
Piloten Brussels Airlines stemmen over voorstel directie, zware acties niet uitgesloten
25 April, 20:36 Skynet
De piloten bij Brussels Airlines brengen de komende dagen hun stem uit over een ultiem voorstel van de directie inzake lonen en pensioenen. Als het voorstel wordt verworpen, dan dreigen "zware acties". Dat is vernomen bij de vakbonden.


VLM Airlines vliegt vanaf oktober ook vanop Oostende
24 April, 13:06 De Tijd
13:02 Luchtvaartmaatschappij VLM Airlines gaat vanaf komende winter ook vliegen vanop de luchthaven Oostende-Brugge.


Honderden vliegtuigen Southwest Airlines blijven aan de grond na dode bij noodlanding
21 April, 08:42 Skynet Belgie
Honderden vliegtuigen met hetzelfde type straalmotor als die van het Southwest Airlines-vliegtuig dat eerder deze week een noodlanding moest maken, moeten aan de grond blijven voor onderzoek. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA gaf die instructie. Bij de noodlanding viel dinsdag een dode. Fabrikant Boeing schat het aantal betrokken vliegtuigen op 352 in de Verenigde Staten en 681 wereldwijd.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be