NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Agressie

2News.be / Trefwoorden / Agressie

ACV zet strijd tegen agressie in openbare dienstverlening voort
6 Maart, 00:05 HLN.BE
Na een bezoek aan minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD), is een delegatie van ACV Openbare Diensten dinsdag ontvangen door minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). De vakbond overhandigde haar de petitie ?Iedereen verdient een job zonder geweld? en deed concrete aanbevelingen om agressie tegen openbare dienstverleners tegen te gaan. Geweld, verbaal of fysiek, mag nooit ?part of the job? zijn, benadrukte Verlinden na afloop.


Spontane actie bij TEC Luik-Verviers na agressie
30 Januari, 00:01 Skynet Belgie
Bij de stelplaatsen van de Waalse vervoermaatschappij TEC in Robermont, Rocourt en Jemeppe zijn maandagochtend spontane acties uitgebroken, zo meldt de TEC op zijn website. De reden is een reeks gevallen van agressie tegen chauffeurs afgelopen weekend. Door de spontane acties rijden verschillende lijnen niet.


Voetbal Vlaanderen lanceert fairplayklassement in jeugdreeksen tegen agressie
30 Augustus 2023, 00:01 Skynet Belgie
Voetbal Vlaanderen voert vanaf het seizoen 2023-2024 een fairplayklassement in in het Vlaamse jeugdvoetbal. Dat meldt VV dinsdag aan Belga. Scheidsrechters zullen na iedere wedstrijd vijf actoren per club punten geven. Bij kinderen tussen en 7 en 12, waar er sowieso geen puntenklassement is, zal het fairplayklassement het enige zijn dat telt en getoond wordt.


DVZ neemt maatregelen tegen toenemende agressie in gesloten centra
6 Mei 2023, 00:03 Skynet Economie
De directie van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) neemt maatregelen om het stijgend aantal gevallen van agressie in de gesloten centra aan te pakken. Dat is vrijdagavond vernomen van DVZ-woordvoerster Paulien Blondeel, na overleg tussen de directie van DVZ en de vakbonden.


Gemeentehuis Boom bleef gisteren gesloten na zwaar geval van agressie aan loket
8 Februari 2023, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Het gemeentehuis van Boom bleef gisteren gesloten na een zwaar geval van agressie aan een loket van de dienst burgerzaken. Een man sloeg het plexiglas van een loket aan diggelen en een medewerkster raakte lichtgewond bij het voorval. De collega?s waren enorm geschrokken en konden onmogelijk meteen weer aan het werk. Om iedereen te laten bekomen van het incident, besloot de verantwoordelijke schepen om het gemeentehuis tijdelijk te sluiten.




Treinverkeer in regio Luik verstoord na geval van agressie tegen treinbegeleider
6 Februari 2023, 00:54 Skynet Economie
In de regio Luik is het treinverkeer zondag verstoord door een reactie van het treinpersoneel op een geval van agressie tegen een treinbegeleider eerder op de dag.


Agressie tegen gerechtsdeurwaarders neemt toe
1 November 2022, 00:06 NU.NL - Economie
Het aantal meldingen over agressie tegen gerechtsdeurwaarders is flink toegenomen, blijkt uit de halfjaarcijfers van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG). Uit de cijfers blijkt verder dat deurwaarders vaker een betalingsregeling treffen en minder vaak beslag leggen op bijvoorbeeld iemands loon.


Aantal meldingen van agressie tegen VDAB-personeel neemt toe
21 Augustus 2022, 00:08 Skynet Economie
Sinds 2018 is het aantal meldingen van agressie door werkzoekenden tegen VDAB-personeel toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Axel Ronse (N-VA) opvroeg bij Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V).


11 Augustus 2022, 00:07 Volkskrant
Helft van lokale en regionale politici ervaart agressie
7 Juli 2022, 00:07 NOS nieuws

Lokale en regionale politici melden steeds vaker dat ze te maken krijgen met agressie vanwege hun werk. Dat blijkt uit de Monitor Integriteit en Veiligheid, die minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Ongeveer de helft van de burgemeesters, wethouders, raadsleden en Statenleden heeft er inmiddels ervaring mee.

Bruins Slot noemt de uitkomsten zorgwekkend. Ook een derde van de ambtenaren in Nederland is wel eens geconfronteerd met agressie, bedreiging of intimidatie.

In 2020 meldde nog 35 procent van de lokale en regionale politici dat ze slachtoffer zijn geweest van agressie, dit jaar is dat gestegen tot 49 procent. De stijging wordt vooral veroorzaakt door online agressie en intimidatie. De politici worden uitgescholden en krijgen soms doodsbedreigingen. Onacceptabel, vindt Bruins Slot.

Corona

De minister laat onderzoek doen naar de specifieke oorzaken voor de stijging, waarbij ook gekeken wordt naar de afgelopen coronaperiode. Of dat meespeelt is nog niet duidelijk, maar wel dat er toen een verschuiving plaatsvond van fysieke naar digitale bedreigingen.

In haar brief aan de Kamer wijst Bruins Slot erop dat politici en ambtenaren gratis een cursus kunnen volgen om te leren omgaan met agressie en intimidatie. Daarnaast maakt ze vijf miljoen euro vrij om vooral kleine gemeenten te helpen zich te wapenen tegen bedreigingen.




30 Juni 2022, 00:06 Volkskrant
Vakbonden hekelen agressie tegen medewerkers stad Genk
14 Maart 2022, 00:09 Skynet Economie
ACV en ACOD hebben donderdag aan het Genkse stadhuis actie gevoerd om respect voor alle medewerkers van de stad Genk en OCMW Genk te vragen. De vakbonden zeggen toenemende agressie vast te stellen ten aanzien van personeel van lokale besturen.


NMBS geschokt door nieuw geval van fysieke agressie op treinbegeleidster
28 November 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

In een trein in het station van Ottignies is een treinbegeleidster vrijdagavond het slachtoffer geworden van ernstige fysieke agressie. Spoorwegmaatschappij NMBS veroordeelt zaterdag in een mededeling het incident en hekelt de forse stijging van het aantal gevallen van agressie tegenover het spoorwegpersoneel.




Hoffelijkheidscampagne moet komaf maken met agressie tegen afvalophalers
17 November 2021, 00:06 Skynet Economie
De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en Interafval lanceren, met de steun van OVAM en Fost Plus, voor de zesde keer een hoffelijkheidscampagne. De "Week van het afvalteam" vraagt respect voor het werk van iedereen die instaat voor de afvalinzameling. Ook een compliment is daarbij op zijn plaats.


Agressie tegen politie in 2019: 106 feiten, 3.943 dagen werkonbekwaamheid
27 Januari 2021, 16:12 Gazet v. Antwerpen

In 2019 waren er bij de politiezone Antwerpen 3.943 dagen van arbeidsonbekwaamheid als gevolg van agressie tegen politiemensen. ?Agressie en fysiek geweld tegen de politie moeten zwaar bestraft worden?, zegt Filip Dewinter (Vlaams Belang) die de cijfers opvroeg.




Agressie of zelfverdediging? Trey Songz gearresteerd na gevecht met agent
25 Januari 2021, 15:12 HLN.BE
De Amerikaanse zanger en rapper Trey Songz (36) is gearresteerd na een gevecht met een agent tijdens een American footballwedstrijd. Songz, de artiestennaam van Tremaine Aldon Neverson, wordt volgens TMZ beschuldigd van verzet bij zijn aanhouding en het aanvallen van een agent.


Politie waarschuwt voor kabel over weg na agressie op quad-bestuurder
17 Januari 2021, 05:25 Skynet
In de provincie Henegouwen is de bestuurder van een quad zaterdag ernstig gewond geraakt door een kabel die over een in onbruik geraakte spoorlijn was gespannen. Uit de eerste elementen van het onderzoek blijkt dat die kabel er bewust werd gespannen tussen twee bomen, zo meldt de politie in een opsporingsbericht op verzoek van het parket van Henegouwen.


Praagse restauranteigenaar: 'Nog nooit zo?n agressie gezien'
24 April 2018, 18:18 NOS nieuws

Het was zaterdag een drukke, warme avond in het centrum van Praag. Het terras van restaurant Polpo zit bomvol, maar een groep jonge Nederlandse mannen weet nog een tafel te vinden. Wat ze niet zien, of niet willen zien, is dat die tafel gereserveerd is. En ze beginnen er ook nog eens hun zelf meegebrachte drank te drinken.

"Eén van onze medewerkers ging naar ze toe om te vragen of ze een andere tafel konden nemen en zei dat ze daar niet hun eigen drank kunnen drinken", zegt Stefan Savi, een van de eigenaren van het restaurant. "De mannen reageerden daar heel agressief op. In de meer dan twintig jaar dat dit restaurant bestaat, hebben we nog nooit zoiets meegemaakt."

Gebroken kaak en oogkas

Eerst worden er tafels omgegooid en is er agressie tegen personeelsleden en klanten. "Ze sloegen een van onze serveerders, waarop een andere medewerker hen wegduwde. Toen liep het helemaal uit de hand." De mannen slaan verschillende obers. Eén van hen ligt al bewusteloos op de grond, maar de mannen schoppen toch door.

Dit is Stefans versie van het verhaal. We kunnen de Nederlandse mannen niet om hun reactie vragen, want ze zitten vast. Wat wel duidelijk is: het verhaal van Stefan wordt ondersteund door de bewakingsbeelden en door de Tsjechische politie.

Bovendien ligt een van de slachtoffers nog steeds met zware verwondingen in het ziekenhuis. "Hij heeft een gebroken oogkas en een gebroken kaak en was lang buiten bewustzijn." Het verhaal is in Tsjechië de afgelopen dagen breed uitgemeten in de nationale media. Er is grote verontwaardiging over de agressie. Stefan: "Iemand die op de grond ligt, is niet gevaarlijk. Die blijf je niet schoppen."

Nederlanders die zich schamen

Mede door de grote media-aandacht werden de mannen gisteren herkend. De politie pakte zeven Nederlandse mannen op. Twee van hen zijn inmiddels vrij, omdat ze de ruzie juist zouden hebben gesust. De twee meest agressieve mannen wordt zware mishandeling ten laste gelegd. Daar kunnen ze tien jaar cel voor krijgen.

Ondertussen komen op de Facebookpagina van het restaurant tientallen Nederlandse reacties binnen. "Mensen leven met ons mee en zeggen dat ze zich vandaag schamen om Nederlander te zijn. Dat is natuurlijk niet nodig. We hebben hier ook heel goede ervaringen met Nederlanders en met heel veel andere nationaliteiten."

De serveerder die zwaargewond raakte, is buiten levensgevaar. Zijn diensten worden opgevuld door zijn collega's, die het geld dat ze daarmee verdienen naar hem overmaken.




Jeugdbende valt MIVB-controleurs aan in probleemwijk in Anderlecht
23 April 2018, 09:54 Gazet v. Antwerpen

Een jeugdbende heeft zondagavond drie controleurs van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB aangevallen. Die liepen daarbij verwondingen op en moesten naar het ziekenhuis. ?Schandalig, we gaan het hier niet bij laten?, klinkt het bij de MIVB.




Rusland wil dat VN 'agressie veroordelen'
14 April 2018, 15:48 De Tijd
17:18 Moskou dringt er bij leden van de VN-Veiligheidsraad op aan om een "passende evaluatie" te maken van de westerse aanvallen op Syrië, en om elke kans op verdere daden van agressie weg te nemen.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn