NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesAgressie

2News.be / Trefwoorden / Agressie

Praagse restauranteigenaar: 'Nog nooit zo?n agressie gezien'
24 April, 20:18 NOS nieuws

Het was zaterdag een drukke, warme avond in het centrum van Praag. Het terras van restaurant Polpo zit bomvol, maar een groep jonge Nederlandse mannen weet nog een tafel te vinden. Wat ze niet zien, of niet willen zien, is dat die tafel gereserveerd is. En ze beginnen er ook nog eens hun zelf meegebrachte drank te drinken.

"En van onze medewerkers ging naar ze toe om te vragen of ze een andere tafel konden nemen en zei dat ze daar niet hun eigen drank kunnen drinken", zegt Stefan Savi, een van de eigenaren van het restaurant. "De mannen reageerden daar heel agressief op. In de meer dan twintig jaar dat dit restaurant bestaat, hebben we nog nooit zoiets meegemaakt."

Gebroken kaak en oogkas

Eerst worden er tafels omgegooid en is er agressie tegen personeelsleden en klanten. "Ze sloegen een van onze serveerders, waarop een andere medewerker hen wegduwde. Toen liep het helemaal uit de hand." De mannen slaan verschillende obers. En van hen ligt al bewusteloos op de grond, maar de mannen schoppen toch door.

Dit is Stefans versie van het verhaal. We kunnen de Nederlandse mannen niet om hun reactie vragen, want ze zitten vast. Wat wel duidelijk is: het verhaal van Stefan wordt ondersteund door de bewakingsbeelden en door de Tsjechische politie.

Bovendien ligt een van de slachtoffers nog steeds met zware verwondingen in het ziekenhuis. "Hij heeft een gebroken oogkas en een gebroken kaak en was lang buiten bewustzijn." Het verhaal is in Tsjechi de afgelopen dagen breed uitgemeten in de nationale media. Er is grote verontwaardiging over de agressie. Stefan: "Iemand die op de grond ligt, is niet gevaarlijk. Die blijf je niet schoppen."

Nederlanders die zich schamen

Mede door de grote media-aandacht werden de mannen gisteren herkend. De politie pakte zeven Nederlandse mannen op. Twee van hen zijn inmiddels vrij, omdat ze de ruzie juist zouden hebben gesust. De twee meest agressieve mannen wordt zware mishandeling ten laste gelegd. Daar kunnen ze tien jaar cel voor krijgen.

Ondertussen komen op de Facebookpagina van het restaurant tientallen Nederlandse reacties binnen. "Mensen leven met ons mee en zeggen dat ze zich vandaag schamen om Nederlander te zijn. Dat is natuurlijk niet nodig. We hebben hier ook heel goede ervaringen met Nederlanders en met heel veel andere nationaliteiten."

De serveerder die zwaargewond raakte, is buiten levensgevaar. Zijn diensten worden opgevuld door zijn collega's, die het geld dat ze daarmee verdienen naar hem overmaken.
Jeugdbende valt MIVB-controleurs aan in probleemwijk in Anderlecht

Een jeugdbende heeft zondagavond drie controleurs van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB aangevallen. Die liepen daarbij verwondingen op en moesten naar het ziekenhuis. ?Schandalig, we gaan het hier niet bij laten?, klinkt het bij de MIVB.
Rusland wil dat VN 'agressie veroordelen'
14 April, 17:48 De Tijd
17:18 Moskou dringt er bij leden van de VN-Veiligheidsraad op aan om een "passende evaluatie" te maken van de westerse aanvallen op Syri, en om elke kans op verdere daden van agressie weg te nemen.


Passie en agressie AS Roma wordt ingedut Barcelona te veel: 3-0
11 April, 00:24 Volkskrant
Een onherkenbaar FC Barcelona is uitgeschakeld in de Champions League. AS Roma zorgde in het Olympisch Stadion voor een enorme sensatie door de return in de kwartfinale van de Champions League met 3-0 te winnen. Barcelona dacht na winst van de thuiswedstrijd met 4-1 al zeker te zijn van de halve eindstrijd. Het is voor AS Roma, met Kevin Strootman de hele wedstrijd in actie, de eerste keer in de g


Festivalganger riskeert celstraf voor agressie tegen bewaker
9 April, 17:12 Gazet v. Antwerpen

Jordy V.D. (24) is voor de rechter in Turnhout verschenen omdat hij vorig jaar tijdens Arendonk Zingt en Swingt een veiligheidsmedewerker zou hebben geslagen. De advocate van de beklaagde vraagt de vrijspraak.
May waarschuwt voor "patroon van Russische agressie tegen Europa"
22 Maart, 16:54 Skynet
De Britse premier Theresa May heeft vandaag bij haar aankomst op de Europese top in Brussel gewaarschuwd voor "Russische bedreiging die geen grenzen kent". De recente gifaanval op een vroegere Russische dubbelspion in Salisbury is volgens haar "deel van een patroon van Russische agressie tegen Europa en haar buren, van de westelijke Balkan tot het Midden-Oosten".


Opnieuw meer agressie tegen spoorpersoneel

Het aantal gevallen van agressie tegenover personeelsleden van de NMBS is het afgelopen jaar gestegen met 11 procent. Het waren er 1.165, tegenover 1.051 in 2016. De NMBS wil in 2018 het aantal arbeidsongevallen, waarvan agressie een belangrijke oorzaak is, met 10 procent laten dalen. Dat heeft het spoorbedrijf donderdag aan Belga gemeld.
?Temptation Kevin? deelt slag uit en is daarmee zoveelste deelnemer die in opspraak komt door agressie
9 Maart, 23:36 Gazet v. Antwerpen

In Temptation Island krijgt Kevin Malengier momenteel (figuurlijke) klappen, in de vorm van kampvuurbeelden van zijn vriendin Megan. In het echte leven deelt hij er zelf uit, blijkt uit foto?s die onze redactie bereikten. Het is lang niet de eerste keer dat een deelnemer in opspraak komt.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be