NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Agressie

2News.be / Trefwoorden / Agressie

Christelijke bediendenbond voert actie tegen agressie op leerkrachten

LBC-NVK, de vakcentrale voor bedienden en kaderleden van het ACV, voert maandag actie tegen agressie in het onderwijs. Het opvoedend personeel vraagt aandacht voor de werkomstandigheden na een reeks incidenten in Orthopedagogisch Centrum St.Jozef in Zwijnaarde.
Stijgend aantal postbodes slachtoffer van verbale of fysieke agressie

In 2017 waren 193 postbodes in ons land slachtoffer van verbale of fysieke agressie. Dat zijn er duidelijk meer dan in 2015 en 2016, toen er achtereenvolgens 137 en 135 feiten werden geregistreerd.
Waarom de zorgsector zo vaak op agressie botst
Donderdag, 12:36 Gazet v. Antwerpen

De agressie die verpleegkundigen ervaren in een ziekenhuis of tijdens huisbezoeken, zowel door patiënten als hun familieleden, is niet min. In een intensieve bevraging van 769 verpleegkundigen in 24 Vlaamse ­zieken­huisafdelingen en twee thuiszorgdepartementen zegt bijna 90 procent verbale of fysieke agressie te hebben ervaren. Bij thuisverpleegkundigen is dat 78 procent. Veertig procent onder hen spreekt zelfs van bedreigingen, toont het onderzoek van Tina Van­­de­casteele (Universitair Centrum voor Verpleegkunde en Vroedkunde, UGent, en Vives Hogeschool Roeselare).
Elke dag vier gevallen van agressie in vliegtuig: Europarlementariërs ijveren voor zwarte lijst

Brussels Airlines krijgt jaarlijks 1.500 keer ? gemiddeld vier keer per dag ? te maken met onhandelbare passagiers. Het gaat van heel kleine incidenten tot verbale of zelfs fysieke agressie. Europarle-mentsleden, onder wie Ivo Belet (CD&V), pleiten voor een grensoverschrijdende zwarte lijst voor ?vliegtuighooligans?.
Amerikaanse aanval op regeringstrouwe troepen in Syrië "daad van agressie"
8 Februari, 12:54 Skynet
De Syrische autoriteiten hebben een aanval van de door de VS geleide internationale coalitie op regeringsgezinde troepen veroordeeld als "een daad van agressie" ter ondersteuning van terroristische krachten. De coalitie had in het oosten van Syrië met luchtaanvallen en artilleriegeschut troepen gebombardeerd, die de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) en de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) bestrijden. Dat heeft het staatspersagentschap Sana vandaag gemeld.


Jeugdhulpverleners voeren actie tegen agressie in opvoedingsinstellingen
5 Februari, 14:06 Skynet Economie
De christelijke vakbond LBC-NVK heeft in het OC Sint-Ferdinand in Lummen het startschot gegeven voor een sensibiliseringscampagne binnen de opvoedingsinstellingen van de Broeders van Liefde. Het personeel wil dat de stijgende problematiek van agressie een halt wordt toegeroepen.


Jeugdhulpverleners voeren actie tegen agressie in opvoedingsinstellingen
5 Februari, 14:06 Skynet
De christelijke vakbond LBC-NVK heeft in het OC Sint-Ferdinand in Lummen het startschot gegeven voor een sensibiliseringscampagne binnen de opvoedingsinstellingen van de Broeders van Liefde. Het personeel wil dat de stijgende problematiek van agressie een halt wordt toegeroepen.


Bondscoach Vanthourenhout zag handgemeen op WK gebeuren: ?Slagen en verwondingen door agressie security?
3 Februari, 20:24 Gazet v. Antwerpen

Ook Belgisch bondscoach Sven Vanthourenhout werd vastgegrepen door het veiligheidspersoneel van het WK veldrijden in het handgemeen met de entourage van kersvers wereldkampioene Sanne Cant. ?De security pakte hen erg agressief aan, tot slagen en verwondingen toe?, doet hij zijn verhaal bij Sporza.
Chocopasta-agressie door kortingsactie Franse supermarktketen
26 Januari, 18:36 NOS nieuws

Een kortingsactie van de Franse supermarktketen Intermarché op potten chocoladepasta heeft geleid tot gevechten onder klanten. In verschillende filialen in het land gingen mensen die goedkope potten Nutella wilden bemachtigen op de vuist. De prijs voor een pot van bijna een kilo was verlaagd van 4,50 euro naar 1,41 euro.

"Klanten gedroegen zich als beesten", zegt een ooggetuige. In een aantal winkels sneuvelden schappen en in zeker één winkel werd een medewerker mishandeld. Op twee plaatsen is de hulp van de politie ingeroepen.

"Het wordt zelfs al de chocolade-opstand genoemd", zegt correspondent Frank Renout in het NOS Radio 1 Journaal. "Personeel werd bedreigd, mensen rolden over elkaar heen en dozen met potten chocola werden stukgescheurd. Iemand verliet zelfs bebloed een supermarkt."

Teleurstelling

Voor de winkels stonden lange rijen met mensen die op de kortingsactie waren afgekomen. Bij sommige winkels verliep dat rustig, maar andere zaken waren binnen een kwartier door hun voorraad heen. "Voor de verkoop was het heel goed. In drie uur werd evenveel chocoladepasta verkocht als normaal in drie maanden", zei een verkoper.

Chocolademaker Ferrero, eigenaar van het merk Nutella, zegt de gevolgen van de kortingsactie van Intermarché te betreuren. Volgens Ferrero heeft de supermarktketen zelf besloten tot de actie en heeft die vooral geleid tot verwarring en teleurstelling bij klanten.
Britse minister waarschuwt voor dodelijke Russische agressie
26 Januari, 10:48 NOS nieuws

De Britse minister van Defensie Gavin Williamson waarschuwt in The Daily Telegraph dat Russische aanvallen op de infrastructuur van het Verenigd Koninkrijk kunnen leiden tot "duizenden en duizenden en duizenden doden". Deze ongewoon felle uitval naar het Kremlin valt samen met de presentatie van een evaluatie van de Britse strijdkrachten, waarbij Defensie inzet op een verhoging van het budget in plaats van de verwachte bezuinigingen.

Volgens Williamson zinnen de Russen niet op een fysieke invasie, maar denken ze: "Hoe kunnen we Groot-Brittannië grote schade toebrengen? De economie ondermijnen, de infrastructuur vernietigen en in feite de dood van duizenden en duizenden en duizenden veroorzaken?"

De Russen bespioneren de infractructuur, zegt de minister, en hebben het gemunt hebben op datakabels en de toevoer van stroom en gas vanaf het continent naar Groot-Brittannië. "Waarom maken ze steeds foto's van onze elektriciteitscentrales, waarom concentreren ze zich op de energieverbindingen met het vasteland?" Hij geeft zelf het antwoord: "Ze willen chaos scheppen en doen dan een stap terug."

'De echte bedreiging'

Williamson denkt aan Russische sabotage door middel van cyberaanvallen, onderzeese aanvallen op de energieleidingen of zelfs vernietiging van infrastructuur door Russische raketten. "Dat is de echte bedreiging voor ons land", concludeert hij. Williamson, genoemd als opvolger van de Conservatieve premier May, krijgt bijval van de minister voor Veiligheid en de chef van de defensiestaf.

De Britse marine heeft de laatste tijd herhaaldelijk Russische fregatten in de Noordzee gevolgd die de Britse wateren naderden. Vorige week onderschepten Belgische straaljagers Russische bommenwerpers bij de Waddeneilanden. Ze zijn overgedragen aan de Britse luchtmacht die de Toepolevs verder begeleidde.
Catherine Deneuve excuseert zich bij slachtoffers misbruik, maar ?galant zijn is geen uiting van mannelijke agressie?
15 Januari, 07:30 Gazet v. Antwerpen

De Franse actrice Catherine Deneuve heeft haar beslissing verdedigd om een tekst te ondertekenen waarin het #MeToo-debat op de korrel wordt genomen. Dat doet ze zondag in een bijdrage in de krant Libération. Ze verontschuldigt zich wel bij de slachtoffers van seksueel misbruik.
Nog nooit zoveel gevallen van agressie tegen postbodes in 2017
15 Januari, 07:30 Gazet v. Antwerpen

In 2017 heeft bpost 193 gevallen van verbale of fysieke agressie opgetekend ten opzichte van postbodes, een stijging met 58 in vergelijking met het jaar voordien. Dat schrijft La Dernière Heure maandag op basis van cijfers die Kamerlid Gautier Calomne (MR) opvroeg bij minister van Post Alexander De Croo (Open Vld).
Bijna 200 gevallen van agressie tegen postbodes in 2017
15 Januari, 07:18 Skynet Belgie
In 2017 heeft bpost 193 gevallen van verbale of fysieke agressie opgetekend ten opzichte van postbodes, een stijging met 58 in vergelijking met het jaar voordien. Dat schrijft La Dernière Heure vandaag op basis van cijfers die Kamerlid Gautier Calomne (MR) opvroeg bij minister van Post Alexander De Croo (Open Vld).


?Temptation?-verleider Alex riskeert vier maanden cel voor agressie
11 Januari, 15:12 Gazet v. Antwerpen

De Nederlander Alexander Maas, bekend als verleider in de jongste editie van het tv-programma Temptation Island, riskeert een celstraf van vier maanden. In Roeselare schopte hij vorig jaar een gemeenteraadslid uit Moorslede twee gebroken ribben.
'Het gevaar van godsdienst is dat vroomheid kan leiden tot agressie'
2 Januari, 02:24 Volkskrant
De ingezonden lezersbrieven van dinsdag 2 januari 2018. Salafisme als vroomheid, zo schilderde burgemeester Aboutaleb ons dat kort gezegd voor. En ja: gelijk wordt er gesproken van durf. Maar dit is nu precies het gevaar van de godsdienst, want vroomheid kan leiden tot agressie. We weten het van het christendom, maar dat gevaar is geringer geworden omdat het christendom op z'n retour is. Maar bij


Agressie tegen politieagenten beroert de gemoederen in Frankrijk: ?Laffe en criminele lynchpartij?

Twee politieagenten kregen in de oudejaarsnacht in een voorstad van Parijs te maken met agressie. Het nieuws leidde op Nieuwjaar tot beroering bij de zuiderburen. President Emmanuel Macron had het op Twitter over een ?laffe en criminele lynchpartij?.
Kritiek op veiligheidszones voor vrouwen in Berlijn tijdens jaarwisseling
30 December 2017, 20:42 NOS nieuws

In Duitsland is kritiek ontstaan op de veiligheidszones voor vrouwen die tijdens de jaarwisseling worden ingericht in Berlijn en enkele andere grote steden. In die veiligheidszone kunnen vrouwen die door mannen worden lastiggevallen een veilig heenkomen zoeken.

Het is een reactie op de massale aanrandingen in Keulen en Hamburg bij de jaarwisseling 2015-2016. Zo'n 1200 vrouwen vrouwen werden in deze en enkele andere steden tegen hun wil betast.

Tent met crisismedewerkers

Vorig jaar werden tijdens de jaarwisseling bij de Brandenburger Tor in Berlijn 22 vrouwen aangerand. Dit jaar komt er dus een veiligheidszone die bestaat uit een tent met crisismedewerkers van het Rode Kruis die de vrouwen kunnen opvangen. Ook is er een wachtpost van de politie naast de tent.

In München is tijdens de oktoberfeesten met zo'n veiligheidszone geëxperimenteerd en dat is goed bevallen. 260 vrouwen hebben zich tijdens het ruim twee weken durende volksfeest gemeld, 30 van hen hebben daarna aangifte gedaan bij de politie.

Volgens de politievakbond geeft zo'n veiligheidszone juist een verkeerd signaal af. "Hiermee zeg je dat er veilige en onveilige zones zijn. Dat betekent het einde van de gelijkwaardigheid, bewegingsvrijheid en zelfbeschikking van vrouwen", zegt een woordvoerder. "Vrouwen zouden overal veilig moeten zijn."

Ook een politica van de Jonge Unie heeft zich tegen de veiligheidszones uitgesproken. "Die maatregel laat zien dat de organisatoren duidelijk rekening houden met zulke seksuele vergrijpen. Geen enkele vrouw kan zonder een onbehaaglijk gevoel genieten van de Oud-en-Nieuwviering als ze weet dat een dergelijke veiligheidszone nodig zou kunnen zijn."
Stil alarm en vluchtwegen: agressie tegen Antwerps stadspersoneel neemt sterk toe
18 December 2017, 02:30 Gazet v. Antwerpen

Het personeel van de stad Antwerpen krijgt steeds vaker af te rekenen met agressie. Burgers gebruiken niet alleen verbaal geweld tegen ambtenaren, ook het aantal incidenten waarbij de politie moet ingrijpen is de jongste drie jaar sterk toegenomen.
Zwakbegaafde stalker (42) van Laura Lynn riskeert twee jaar cel
8 December 2017, 18:00 Gazet v. Antwerpen

Een 42-jarige man uit Poperinge die Laura Lynn en haar vriend Matthias Lens belaagde, riskeert in beroep 2 jaar cel met probatieuitstel. De man stuurde langdradige, vulgaire en seksueel getinte berichten naar de Facebookpagina van Lens en de fanpagina van Laura Lynn.
Rechtbank Brussel - Brusselse muzikant vervolgd voor agressie en poging afpersing van Roosdaalse WAG
30 November 2017, 22:18 Skynet
Het Brusselse parket heeft donderdag een celstraf van 1 jaar met uitstel gevorderd tegen de Brusselse rapper en muzikant Tony Madinda, beter bekend onder zijn artiestennaam Tony Sad. De man zou zijn ex-partner, Sanne M., geslagen hebben en proberen afpersen hebben toen hun relatie op de klippen liep. Volgens de advocaat van Tony Sad is Sanne M. echter verantwoordelijk voor ernstige financiële problemen waarmee zijn cliënt heeft gekampt. Sanne M. is beter gekend onder haar modellennaam Sanna Ladera, en is de huidige echtgenote van de Portugese voetballer Eder Lopes.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be