NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Agenten

2News.be / Trefwoorden / Agenten

Acht agenten vervolgd voor dood arrestant
16 Februari, 00:04 NOS nieuws

Acht agenten die vorig jaar juni betrokken waren bij de dodelijke arrestatie van een man in Rotterdam worden vervolgd. Het OM verdenkt ze van het overtreden van de geweldsinstructie.

De rijksrecherche deed, zoals gebruikelijk, onderzoek. Volgens een patholoog-anatoom van het Nederlands Forensisch Instituut is de man overleden door de manier waarop hij in bedwang werd gehouden.

De man van 32 zou in de wijk Kralingen met zijn fiets tegen een auto zijn gereden, en vervolgens niet voor rede vatbaar zijn geweest toen de politie erbij kwam. "Om de man onder controle te krijgen werd een taser ingezet zodat hij kon worden geboeid. Het onder controle brengen en houden van deze man heeft lang geduurd en de man is op enig moment onwel geworden", schrijft het OM.

De acht agenten zouden de man om de beurt tegen de grond hebben gehouden. De man overleed kort daarna. Wanneer de zaak tegen de agenten begint is nog niet bekend.




Ontslag van drie agenten uit politieteam Horst/Peel en Maas is onterecht
14 Oktober 2023, 00:03 NOS nieuws

Drie politieagenten van het basisteam Horst/Peel en Maas in Noord-Limburg zijn onterecht ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim. Dat heeft de bestuursrechter vandaag bepaald. Twee andere agenten zijn door de korpsleiding wel terecht ontslagen.

De vijf agenten werden in september 2020 ontslagen, omdat ze zich volgens de korpsleiding schuldig maakten aan pesterijen en intimidatie, ondermijnend gedrag, schending van het ambtsgeheim en misbruik van bevoegdheden. In een besloten WhatsApp-groep stuurden ze elkaar grensoverschrijdende berichten. Zes andere agenten werden gestraft met degradatie, overplaatsing of inleveren van salaris en verloven.

De vijf agenten vochten hun ontslag al snel aan en hoorden drie jaar later de uitspraak van de rechter. Volgens de rechtbank vallen de WhatsApp-berichten onder de vrijheid van meningsuiting. Bij drie van de vijf ontslagen zijn de misdragingen niet ernstig genoeg voor ontslag.

Ook had de korpsleiding de Adviescommissie grondrechten en functie-uitoefening ambtenaren (AGFA) eerst om advies moeten vragen alvorens de agenten te ontslaan. Aangezien dat niet is gebeurd, zijn zij onrechtmatig ontslagen. De korpsleiding moet in hun zaak een nieuwe beslissing nemen.

Terecht ontslag

Twee andere politieagenten zijn wel terecht ontslagen, omdat zij een vals proces-verbaal hebben opgemaakt. Een van de twee deed bovendien een valse melding via Meld Misdaad Anoniem.

"Het Openbaar Ministerie en de rechterlijke macht moeten kunnen vertrouwen op de juistheid van opgemaakte processen-verbaal", oordeelt de rechtbank. "Valse processen-verbaal leiden tot ondermijning van onze rechtsstaat en zijn funest voor het vertrouwen van de burger in deze rechtsstaat."

In april 2019 begon de politie met een disciplinair onderzoek naar de elf medewerkers van het basisteam. Uit het onderzoek, waarvoor met zo'n 160 (oud-)medewerkers en leidinggevenden werd gesproken, werd onder andere geconcludeerd dat de misdragingen aan gebrekkig leiderschap en onvoldoende begeleiding van bovenaf te wijten waren, meldt L1.




Twee agenten gewond door ruzie tussen jongeren in Voorburg
9 September 2023, 00:02 NOS nieuws

In Voorburg zijn vanmiddag twee agenten gewond geraakt bij de aanhouding van een 14-jarige jongen uit Den Haag. Volgens de politie verzette de verdachte zich tegen zijn aanhouding en gebruikte hij bij een van de agenten een nekklem.

Het incident gebeurde vanmiddag rond 16.00 uur bij een school aan de Delflandlaan. De agenten waren naar de school gegaan vanwege een melding van een ruzie tussen jongeren.

Bij de school werd de 14-jarige jongen staande gehouden, maar volgens de politie gaf hij hier geen gehoor aan. Volgens Omroep West was ook de moeder van de verdachte aanwezig en begon zij zich ermee te bemoeien.

Omdat de jongen niet mee wilde werken, wilden de agenten hem aanhouden. Hij verzette zich hiertegen en viel een van de agenten aan door een nekklem te gebruiken. Bij de worsteling die volgde raakte een andere agente, die haar collega te hulp schoot, gewond. De jongen is uiteindelijk aangehouden.

De politie doet onderzoek naar het incident. Getuigen worden gevraagd zich te melden. "De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op", aldus de politie.




Storing C2000-netwerk zorgt voor onveilige situatie, agenten teruggeroepen
6 September 2023, 00:11 NU.NL - Tech
Het C2000-communicatienetwerk kampt donderdagmiddag met een landelijke storing. Het netwerk wordt gebruikt door de politie en veel andere hulpdiensten. Agenten op straat krijgen geen verbinding met de meldkamers, wat tot onveilige situaties leidt.


2 September 2023, 00:05 Volkskrant
31 Mei 2023, 00:06 Volkskrant
Nederlandse Politie geeft kleine groep agenten speciale telefoon voor TikTok
4 Mei 2023, 00:00 Tweakers
De Nederlandse politie gaat een kleine groep agenten een speciale telefoon geven met een zakelijk TikTok-account. Die telefoon wordt alleen gebruikt voor het beheren van het TikTok-account en voor opsporings- en inlichtingendoeleinden, stelt de politie.


Vrouw bevalt van dochtertje op Nederlandse snelweg: ?Agenten stonden met tranen in hun ogen?
17 April 2023, 00:00 HLN.BE
Een vrouw is zondagmiddag bevallen van een dochtertje op de afrit van de snelweg A13 in het Nederlandse Delft. Ze was met haar man onderweg naar het ziekenhuis toen de baby niet meer kon wachten. Een verloskundige, die al achter het koppel aanreed, was er snel bij om de bevalling in goede banen te leiden.


Cambuur-fans niet welkom bij PSV omdat ze agenten zouden hebben bedreigd
9 Maart 2023, 01:17 NU.NL - Sport
Fans van SC Cambuur zijn zondag niet welkom bij de uitwedstrijd tegen PSV. Burgemeester Jeroen Dijsselbloem van Eindhoven heeft de komst van de supporters verboden, omdat ze politieagenten zouden hebben bedreigd, meldt Cambuur woensdag.


Detectiveserie Starsky & Hutch krijgt nieuwe versie met twee vrouwelijke agenten
19 Februari 2023, 00:56 NU.NL - Film
Er komt een nieuwe versie van de jaren zeventig-hitserie Starsky & Hutch. Fox Entertainment werkt aan een nieuwe versie met als belangrijkste verschil dat de hoofdrollen dit keer door twee vrouwen worden gespeeld, meldt The Hollywood Reporter.


Agenten veroordeeld voor doorspelen informatie uit politiesystemen
16 Februari 2023, 00:01 Tweakers
De rechtbank Overijssel veroordeelt twee politieagenten tot een gevangenisstraf van 34 dagen en taakstraffen van 240 en 180 uur voor het schenden van hun ambtsgeheim en computervredebreuk. Ze haalden informatie uit verschillende politiesystemen en speelden die door.


Twintigtal agenten deelt flyers uit op Brussels Airport: geen hinder
24 December 2022, 00:05 Skynet Economie
Zowat twintig vakbondsleden en agenten delen vrijdagochtend flyers uit aan passagiers op Brussels Airport. Er wordt geen hinder of vertraging veroorzaakt, meldt een woordvoerder van Brussels Airport. De actie gaat uit van het gemeenschappelijk vakbondsfront met ACOD Politie, ACV Politie, VSOA en NSPV.


Vrouw die vermist was verwondt meerdere agenten op politiekantoor in Bilzen
19 December 2022, 00:01 HLN.BE
Op het politiekantoor van Bilzen heeft een vrouw zaterdagavond meerdere politieagenten aangevallen. De vrouw stond als vermist geseind en werd door de politie teruggevonden, maar op het politiekantoor liep het mis.


Mesincident met 11-jarige: vier van de vijf commissariaten in Brusselse politiezone sluiten vannacht omdat tientallen agenten zich ziek melden
14 December 2022, 00:04 Gazet v. Antwerpen

Vier van de vijf commissariaten in de Brusselse politiezone Noord blijven dinsdagnacht gesloten. Tientallen politiemensen hebben zich ziek gemeld, als protest na een incident waarbij een 11-jarige jongen opnieuw met een mes zou hebben uitgehaald naar een politieman.




Dit is het moment waarop 11-jarige met mes wordt opgepakt: incident leidde tot tientallen ?zieke? agenten
14 December 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Er zijn beelden opgedoken van de 11-jarige jongen die zondagavond een politiepatrouille heeft aangevallen in Brussel. De jongen die was weggelopen van huis, zou volgens het parket twee vuistslagen hebben uitgedeeld ?met een gesloten plooimes in de hand?. Op het filmpje is te zien hoe hij na de aanval achtervolgd en gearresteerd wordt.




Jupiler Pro League - RSC Anderlecht "betreurt en veroordeelt" incidenten in Clasico
24 Oktober 2022, 00:02 Skynet
RSC Anderlecht "betreurt" de incidenten die zondag in Luik hebben geleid tot het stilleggen van de Clasico tegen Standard en "veroordeelt ze met klem". "De club heeft vanzelfsprekend veel begrip voor de onvrede van de supporters. Sporting staat momenteel niet waar het hoort te staan. Maar de club veroordeelt deze incidenten met klem en gaat de komende dagen in dialoog met haar supporters", klinkt het in een statement op de clubwebsite.


Familie van Gabby Petito eist schadevergoeding van 50 miljoen dollar: ?Agenten hebben gefaald om haar te beschermen?
9 Augustus 2022, 00:01 HLN.BE
De familie van de vermoorde Gabby Petito (22) heeft maandag aangekondigd dat ze een schadeclaim indient tegen de politie van Moab en lokale overheidinstanties in de Amerikaanse staat Utah. Volgens de nabestaanden hadden agenten de dood van het meisje kunnen voorkomen door daadkrachtiger op te treden bij een eerdere interventie. De familie eist een schadevergoeding van 50 miljoen dollar (49 miljoen euro).


Straf voor agenten die overlijden van Bob Saget lekten
27 Juni 2022, 00:11 NU.NL - Film
Twee agenten van het politiekorps in Orange County in Florida zijn bestraft voor hun gedrag rond het overlijden van de Amerikaanse acteur Bob Saget. De twee deelden informatie over Sagets dood, waardoor het nieuws bekend werd voordat de vrouw van de comedian officieel op de hoogte kon worden gesteld.


26 Mei 2022, 00:06 Volkskrant
Proces tegen agenten die niet ingrepen toen George Floyd werd gedood, begint vandaag. Wat staat hun te wachten?
25 Januari 2022, 00:07 Volkskrant
In de Amerikaanse staat Minnesota begint vandaag (maandag) het proces tegen drie collega?s van Derek Chauvin, de politieagent die George Floyd doodde. Hun wordt verweten dat zij niet hebben ingegrepen toen Chauvin minutenlang met zijn knie op Floyds nek zat.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn