NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesAchttien

2News.be / Trefwoorden / Achttien

Twee doden bij botsing tussen vrachtwagen en trein ItaliŽ
Donderdag, 04:12 NOS nieuws

Bij een botsing tussen een trein en een vrachtwagen in de buurt van de Italiaanse stad Turijn zijn gisteravond twee mensen om het leven gekomen. Het gaat om de machinist en een passagier van de trein. Zeker achttien anderen raakten gewond.

Het ongeluk gebeurde toen een regionale trein bij een spoorwegovergang botste op een vrachtwagen, die door nog onbekende oorzaak op het spoor was beland. Het gaat volgens het Italiaanse persbureau ANSA om een vrachtwagen met kentekenplaten uit Litouwen, die onderweg was naar een distributiecentrum in de buurt. Door de botsing ontspoorden drie wagons van de trein.

De vrachtwagen uit Litouwen reed volgens de regionale spoorwegmaatschappij door de spoorbomen heen, die prima werkten. Hoe dat kon gebeuren is niet duidelijk. Reddingswerkers zoeken nog naar meer slachtoffers.
Achttien brandhaarden ontdekt op militair schietterrein Houthalen-Helchteren
20 Mei, 14:06 Skynet
Op het militaire schietterrein in Houthalen-Helchteren en Meeuwen-Gruitrode zijn vandaag over een afstand van drie kilometer voorlopig achttien verschillende brandhaarden ontdekt. Het leger, politie en het gerecht houden rekening met kwaad opzet.


Achttien lichtgewonden, waaronder twee minderjarigen, tijdens wedstrijdje met Iniesta
15 Mei, 18:36 Gazet v. Antwerpen

Er zijn dinsdag achttien lichtgewonden gevallen op een voetbalveldje in Barcelona tijdens een wedstrijdje met Barcelona-middenvelder Andrťs Iniesta. Een tribune, die geplaatst was door televisiezender Telecinco, stortte in. Dat meldt een woordvoerder van de stad Barcelona.
Achttien maanden cel voor vrouw die jarenlang post stal
14 Mei, 18:36 Gazet v. Antwerpen

De vrouw die jarenlang de post stal van de bewoners van een appartementsgebouw op de Antwerpse Steenweg in Sint-Niklaas is veroordeeld tot 18 maanden cel waarvan de helft met uitstel. Yvette S. vond in de brieven onder meer een bankkaart waarmee ze geld ging afhalen
Achttien maanden cel voor man die crashte na wilde achtervolging
11 Mei, 11:18 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft vrijdag Abdel Malik D. veroordeeld tot achttien maanden effectieve gevangenisstraf voor een achtervolging die eindigde in een zware crash in Zwijndrecht.
Schietpartij bordeel: Verdachte duikt na achttien jaar op

Achttien jaar na de schietpartij in een Berlijns bordeel is een verdachte opgepakt in BelgiŽ. Bij de schietpartij in het bordeel Berlin-Kreuzberg werd in juli 1995 een man gedood en een andere zwaar verwond. De verdachte zou toen naar het buitenland gevlucht zijn. De man zou al die jaren in Antwerpen geleefd hebben. Inmiddels is de verdachte uitgeleverd aan Duitsland. Hij wordt beschuldigd van doodslag en poging tot doodslag. Al op 6 mei zou de man opgepakt zijn. (lla)
Discobaar A Moeder swingt op ?twintig achttien?
3 Mei, 03:30 Gazet v. Antwerpen

De zevende editie van het gratis festival twintig achttien gaat zaterdag door op de Konijnenwei. Discobaar A Moeder sluit af en de wereldkampioen tollen toont zijn trucjes.
Griep-epidemie na achttien weken voorbij
1 Mei, 17:18 NOS nieuws

De griepepidemie die op 11 december vorig jaar begon, is voorbij. Vorige week lag het aantal mensen met griep voor de tweede achtereenvolgende week onder de grens die wordt aangehouden voor een epidemie, meldt gezondheidsinstituut Nivel. Deze griepgolf heeft achttien weken geduurd, twee keer zo lang als gemiddeld.

Er is sprake van een epidemie als meer dan 51 op de 100.000 mensen ziek zijn. Vorige week hadden nog maar 24 van de 100.000 inwoners in Nederland influenza-achtige verschijnselen. De week daarvoor waren dat er 36.

Na de week van Pasen bestond ook even de indruk dat de griepepidemie voorbij was, maar die werd veroorzaakt doordat toen veel huispraktijken gesloten waren. Daardoor werden er minder gevallen bij het Nivel gemeld.

Huisartsen

Het Nivel baseert zich op cijfers van veertig huisartsenpraktijken. Van patiŽnten van die praktijken worden neus-en keelmonsters afgenomen, die bij het RIVM worden geanalyseerd.

Bekend is dat lang niet iedereen met griep naar de huisarts gaat. Het echte griepcijfer ligt zeven ŗ acht keer zo hoog als de officiŽle cijfers.

Longontsteking

Dit griepseizoen waren er vooral veel jonge kinderen en ouderen met griepachtige verschijnselen. Ook waren er de afgelopen maanden opvallend veel ouderen met longontsteking.
Karaokebar Zuidoost-China in brand gestoken, 18 doden
24 April, 07:42 NOS nieuws

Bij een brand in een karaokebar in de stad Qingyuan in het zuidoosten van China zijn achttien mensen om het leven gekomen. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken door een man die even ervoor een hooglopende ruzie had gehad met bezoekers van de bar.

De 32-jarige verdachte had de enige uitgang geblokkeerd met een motorfiets. Hij is opgepakt, meldt het Chinese staatspersbureau. De politie had een beloning van ruim 25.000 euro op zijn hoofd gezet.

Het drie verdiepingen tellende gebouw is helemaal uitgebrand, maar de omliggende panden zijn gespaard gebleven. Vijf mensen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

In Qingyuan, dat ten noorden ligt van de stad Kanton, wonen zo'n 1,6 miljoen mensen.
Deze bekende gezichten ziet u zondag lopen tijdens de Antwerp 10 Miles & Marathon

Loopt u zondag mee of staat u langs de kant om te supporteren voor de duizenden lopers? Dan is de kans groot dat u een paar bekende gezichten herkent.
Hardnekkige griepgolf duurt nu al achttien weken
17 April, 19:42 NOS nieuws

De griepgolf in Nederland duurt inmiddels achttien weken en is in omvang zelfs weer iets toegenomen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Nederlandse Instituut voor onderzoek van de Gezondheidszorg (NIVEL). Gemiddeld duurt een griepepidemie ongeveer negen weken.

Volgens epidemioloog Ge Donker van het NIVEL is met de lengte van de griepepidemie van deze winter nog geen record gebroken. De langdurigste griepepidemie was in de winter van 2014. Die duurde 21 weken.

Er is sprake van een griepepidemie als twee weken achter elkaar meer dan 51 van de 100.000 mensen griep hebben. En de griepgolf is pas officieel voorbij als het aantal patiŽnten twee weken onder dit aantal is gebleven. Daar leek de afgelopen tijd sprake van te zijn. Er was een daling, maar daarbij plaatst Donker een kanttekening.

"Omdat er de afgelopen weken een Paasdag tussen zat en de huisartsen dicht waren, meldden mensen met griepverschijnselen zich bij de huisartsenpost. En die cijfers nemen wij niet mee in deze griepmeting."
Achttien films maken kans op Gouden Palm
12 April, 14:30 Skynet
Voorlopig zijn 44 films opgenomen in de OfficiŽle Selectie van de 71ste editie van het filmfestival van Cannes, maar de komende dagen zullen daar nog films bijkomen. Dat heeft directeur Thierry Frťmaux vandaag bekendgemaakt. Van die films zitten er 18 in de competitie voor de Gouden Palm, de belangrijkste prijs.


Opnieuw achttien verstikkingen na bombardementen Syrische leger
6 Maart, 07:06 Gazet v. Antwerpen

In het belegerde Syrische rebellengebied Oost-Ghouta zijn maandag opnieuw achttien gevallen van verstikking vastgesteld na bombardementen van het Syrische leger. Dat meldt het Syrisch observatorium voor de mensenrechten (SOHR). De verstikkingen wijzen mogelijk op het gebruik van chemische wapens.
Leger SyriŽ voert druk op Oost-Ghouta op
4 Maart, 14:36 NOS nieuws

Het Syrische leger heeft aanzienlijk terrein gewonnen bij de strijd om Oost-Ghouta. In een verklaring van het leger staat dat overheidstroepen sinds vannacht zeker zes dorpen rond de rebellenenclave ten oosten van Damascus hebben veroverd.

Het aantal van zes dorpen wordt niet door andere bronnen bevestigd. Wel zegt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat de strijd vanuit Engeland volgt op basis van informatie van activisten, dat 10 procent van de regio inmiddels in handen is van het leger.

Vluchtelingen

Volgens ooggetuigen wordt Oost-Ghouta, een van de laatste rebellenbolwerken in SyriŽ, voortdurend gebombardeerd. De humanitaire situatie is er abominabel. De 400.000 inwoners kunnen nauwelijks vluchten, omdat er geen veilige weg naar buiten is. Hulpkonvooien staan te wachten tot ze de enclave binnen kunnen.

De bombardementen zouden de afgelopen twee weken zeker 600 levens hebben geŽist. Er is weinig terechtgekomen van de wapenstilstand die in de VN-Veiligheidsraad is afgesproken, net als van de dagelijkse gevechtspauze die de Russische president Poetin heeft bevolen.

Terroristen

Het Syrische leger rechtvaardigt het offensief met het argument dat de regio moet worden vrijgemaakt van terroristen. In de laatste verklaring staat dat bij de recentste bombardementen een groot aantal terroristen is gedood.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be