NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Achteruit

2News.be / Trefwoorden / Achteruit

BelgiŽ boert achteruit in lijst duurzame beleggingslanden
31 Oktober, 11:42 De Tijd
11:14 In de OESO-ranking van duurzame landen is BelgiŽ in een jaar teruggezakt van de 10de naar de 18de plaats. Wij trappelen ter plaatse terwijl anderen vooruitgaan, zegt Degroof Petercam Asset Management.


Mexico: Stoffel Vandoorne 35 plaatsen achteruit op de grid
26 Oktober, 23:18 Autosport
Het beloofd in Mexico weer een moeilijk weekend te worden voor beide McLaren rijders, Honda heeft namelijk de beslissing genomen om op de wagens van Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso de motor alsook nog andere bijhorende onderdelen van de krachtbron te vervangen. De wagen van Stoffel Vandoorne wordt voorzien van een volledig nieuwe krachtbron waardoor de Belg niet minder dan 35 plaatsen verliest op de grid. Fernando Alonso wordt slechts 20 plaatsen achteruit gezet.


Aantal giften voor daklozenorganisatie Samusocial fel achteruit
25 Oktober, 08:24 Skynet
Na het schandaal rond de zitpenningen is het aantal giften voor de Brusselse daklozenorganisatie Samusocial fel achteruit gegaan. Dat schrijft La DerniŤre Heure vandaag. "We zijn gedaald van vorig jaar maandelijks bijna 33.000 euro naar elke maand 21.000 euro", zegt Samusocial-woordvoerder Christophe Thielens. "Het gaat hier over de giften van particulieren die maandelijks via domiciliŽring giften storten van enkele euro's tot een paar tientallen euro's."


Extra gridpenalty voor Stoffel Vandoorne: in totaal 30 plaatsen achteruit
22 Oktober, 19:30 Gazet v. Antwerpen
Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft een bijkomende gridpenalty gekregen voor de GP van de Verenigde Staten.


Verenigde Staten: Vandoorne vijf plaatsen achteruit op de grid
20 Oktober, 13:42 Autosport
Nog voor dat hij een meter gereden heeft op de piste van Austin, weet Stoffel Vandoorne (McLaren) al dat het een moeilijke race gaat worden. Bij Honda heeft men immers besloten om uit voorzorg de ICE (de verbrandingsmotor) te vervangen op de krachtbron van de Belg. Het onderdeel had al een aanzienlijk aantal kilometers op de teller staan en bij Honda wou men geen risico nemen. Doordat er verder geen andere componenten vervangen werden, blijft de straf beperkt tot vijf plaatsen achteruit op de grid.


Vandoorne: "Het moet nog beter tegen de kwalificatie"
Onze landgenoot Stoffel Vandoorne blikt met gemengde gevoelens terug op de eerste twee oefensessies voor de GP van de Verenigde Staten.


Carrefour BelgiŽ boert verder achteruit
18 Oktober, 20:06 De Tijd
19:29 De Franse supermarktreus Carrefour heeft in het derde kwartaal een lichte omzetgroei geboekt. In de Franse thuismarkt en in ons land daalde de omzet echter.


Levensgevaarlijk: vrachtwagen rijdt achteruit op Klaverblad Lummen
18 Oktober, 09:42 Gazet v. Antwerpen

Op videobeelden, die dinsdag werden opgenomen, is te zien hoe een grote truck op de E314 in Lummen ter hoogte van het drukke Klaverblad achteruit rijdt over de pechstrook.
Gezondheid paus Benedictus XVI zienderogen achteruit
9 Oktober, 23:36 Het Nieuwsblad Binnenland

Het gaat niet goed met paus Benedictus XVI. Dat zegt kardinaal Joachim Meisner, die de afgetreden paus onlangs een bezoek bracht. ?Benedictus is enorm afgevallen?, zegt Meisner aangedaan.
Bonaire, Sint Eustatius en Saba zijn er op achteruit gegaan
9 Oktober, 23:28 NRC
Sinds vijf jaar zijn de Nederlandse Antillen geen land meer. De verwachtingen zijn niet waargemaakt.


Nieuw kabinet: ga ik er nou op voor- of achteruit?
6 Oktober, 12:48 NOS nieuws

Het btw-tarief gaat omhoog, de belastingen omlaag en de hypotheekrenteaftrek wordt versneld afgebouwd. Het nieuwe kabinet gaat grote financiŽle maatregelen nemen. Maar waarom?

Dit kabinet wil vooral de middenklasse een forse lastenverlichting geven, want juist zij hebben moeten inleveren tijdens de crisis, zo is de gedachte. En meer werken moet lonen. Een promotie of een dag extra werken moet direct voelbaar worden in de portemonnee.

Daarom gaat kabinet Rutte III hervormingen doorvoeren, die onder de streep neerkomen op een lastenverlichting van ruim 5 miljard euro.

Hoe gaan ze dat doen?

Om dat doel te bereiken gaat de inkomstenbelasting omlaag en verdwijnen twee van de vier belastingschijven. Iedereen die minder dan 68.000 euro verdient betaalt daar 36,9 procent belasting over. Daarboven betaal je 49,5 procent. Deze maatregel kost de overheid ruim 7 miljard euro.

Daarnaast gaat de belasting op spaargeld iets omlaag waardoor de overheid jaarlijks 200 miljoen euro misloopt.

Huizenbezitters

Van deze maatregelen profiteren vooral de midden- en hoge inkomens in Nederland. Om het verschil tussen arm en rijk in Nederland niet te vergroten wordt de hypotheekrenteaftrek versneld beperkt. De aftrek wordt in vier stappen van 3 procent beperkt tot het laagste belastingtarief. Deze maatregel treft vooral huizenbezitters met een hoog inkomen en levert de overheid jaarlijks 210 miljoen euro op per jaar.

Het nieuwe kabinet komt de huizenbezitters tegemoet door het eigenwoningforfait, een heffing voor woningbezitters die is gebaseerd op de WOZ-waarde, te verlagen.

Zo verschuift uiteindelijk geld van een kleine groep rijke huizenbezitters naar een grote groep mensen met huizen.

Boodschappen

Om de belastingen te kunnen verlagen zijn meer maatregelen nodig. Het laagste btw-tarief gaat omhoog van 6 naar 9 procent. Dat betekent onder meer duurdere boodschappen. In buurlanden Duitsland (7 procent) en Belgie (6 procent) ligt dat tarief lager. Toch zijn de partijen niet bang dat mensen die in de grensstreek wonen liever over de grens gaan winkelen.

Het hoogste tarief, van 21 procent, blijft gelijk. De partijen hebben ook gesproken over ťťn btw-tarief, maar dat zou te veel gevolgen hebben voor de Nederlandse economie.

De verhoging van de btw levert de overheid 2,6 miljard euro per jaar op. Ook de energiebelasting zal iets omhoog gaan, wat nog eens een half miljard euro oplevert.

Kindertoeslag

Ook eenverdieners en gezinnen krijgen er geld bij. Dat gaat door middel van toeslagen. De kinderopvangtoeslag, kinderbijslag en het kindgebonden budget gaan alle drie omhoog.

Bij elkaar maakt het nieuwe kabinet daar 1 miljard euro voor vrij.

Ouderen profiteren van het verhogen van de ouderenkorting. Daar trekt het kabinet een half miljard voor uit en levert ouderen gemiddeld 160 euro per jaar op.

Hoe gaan ze het betalen?

Op de korte termijn wordt de belastingverlaging dus betaald door een verhoging van de btw en een aantal andere maatregelen. Maar wat betekenen deze maatregelen voor de lange termijn, met ander woorden: wat doet het met het zogenoemde houdbaarheidssaldo?

Het verlagen van de twee belastingschijven doet niet veel met de begroting op de lange termijn omdat de verschillende belastingtarieven de komende jaren sowieso al in kleine stapjes dichter naar elkaar toe zouden groeien. Dat is ooit afgesproken in het Woonakkoord. Rutte III versnelt het nu alleen.

Ook het afbouwen van de hypotheekrenteaftrek was al afgesproken in het Woonakkoord. Ook die maatregel heeft niet veel effect op de lange termijn

Is het haalbaar?

De partijen willen niet alleen de lasten verlichten, het doel is ook om het belastingstelsel makkelijker en begrijpelijker te maken. De grote vraag is alleen of de Belastingdienst al deze wijzigingen aankan. Daarom worden de maatregelen in stapjes doorgevoerd.

Uiteindelijk moeten alle maatregelen in 2020 ingegaan.
Dit jaar gaat bijna iedereen erop achteruit, volgend jaar zou het beter moeten gaan
19 September, 16:42 Volkskrant
In tegenstelling tot wat het kabinet bij de vorige Prinsjesdag in 2016 beloofde, is de koopkracht er ook dit jaar op achteruit gegaan. Van de werkenden hebben alleen mensen met minimumloon iets meer te besteden, een half procent. Iedereen die meer verdient gaat erop achteruit. Modaal levert 0,7 procent in,† hogere inkomens nog iets meer. Dit blijkt uit koopkrachtoverzichten van het ministerie van


Vroedkunde scoort goed bij nieuwe studenten, TEW en Rechten boeren achteruit

In het nieuwe academiejaar volgen meer studenten les in de Antwerpse hogescholen en universiteit. Dat blijkt uit de inschrijvingscijfers. Vroedkunde scoort. TEW en Rechten zijn dit jaar minder populair. De leraren-opleidingen houden stand.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be