NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Aardbeving

2News.be / Trefwoorden / Aardbeving

Tsunami-alarm na een zware aardbeving in het zuiden van Atlantische Oceaan
Gisteren, 20:24 Gazet v. Antwerpen

Er is tsunami-alarm afgekondigd na een zware aardbeving in regio Bouveteiland in het zuiden van Atlantische Oceaan, zo heeft het EMSC getweet.
Met besluit Jeruzalem te erkennen als hoofdstad IsraŽl veroorzaakt Trump ware diplomatieke aardbeving
Vrijdag, 02:18 Volkskrant
President Trump denkt de impasse te doorbreken met zijn Jeruzalem-besluit. Maar zijn vijanden profiteren. President Trump staat erom bekend dat hij graag met politiek incorrecte granaten gooit, maar met zijn controversiŽle besluit Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van IsraŽl heeft hij een ware diplomatieke aardbeving veroorzaakt. Vriend en vijand veroordeelden Trumps besluit de Amerikaanse ambas


Wetenschappers vrezen het ergste: ?Nieuw-Zeeland moet zich voorbereiden op verwoestende aardbeving en tsunami?
28 November, 11:42 Gazet v. Antwerpen

De tektonische platen die samenkomen onder Nieuw-Zeeland zijn actiever dan eerst gedacht. Daarvoor hebben internationale wetenschappers gewaarschuwd. In het ergste geval moet het land zich opmaken voor een aardbeving met een kracht van 9.0 op de schaal van Richter en een daaropvolgende verwoestende tsunami.
Dodentol aardbeving Iran loopt op tot 483
26 November, 15:12 Skynet
De Iraanse autoriteiten hebben de dodentol van de zware aardbeving van 12 november bijgesteld tot 483. Dat meldt het officiŽle persagentschap Irna vandaag.


Aardbeving treft Tibet
18 November, 05:36 Skynet
Een aardbeving met een magnitude van 6,9 op de schaal van Richter heeft zaterdag Tibet getroffen. Het epicentrum van de beving bevond zich op tien kilometer diepte. Dat zegt het Chinese seismologisch centrum (CENC).


Iran stopt reddingsoperaties na aardbeving van zondag
17 November, 17:36 Skynet
De Iraanse overheid heeft de reddingsoperatie voor slachtoffers van de krachtige aardbeving van vorige week stopgezet, omdat er niet meer geloofd wordt in het aantreffen van overlevenden. Intussen wordt ook steeds duidelijker hoe groot de schade van de schok was: het regime schat dat 100.000 mensen dakloos zijn geworden.


?Krijgt mijn vriendin ook wat eten??: Jongetje steelt harten nadat hij eerst aan anderen denkt na hevige aardbeving
16 November, 17:12 Gazet v. Antwerpen

Na de zware aardbeving in Iran hebben heel duizenden gezinnen hun huis verloren. Er vielen zondag 530 doden en meer dan 8.000 gewonden in de provincie Kermanshah. Zo?n 30.000 huizen werden vernield.
Aardbeving Iran: Netanyahu biedt slachtoffers hulp uit IsraŽl aan
15 November, 17:54 Skynet
De IsraŽlische premier heeft via het Rode Kruis IsraŽlische hulp aangeboden aan de slachtoffers van de aardbeving in Iran. Bij de natuurramp vielen meer dan 400 slachtoffers in Irak, maar vooral ook in Iran, dat geldt als een vijand van de Hebreeuwse staat.


Iraanse president belooft snelle heropbouw na aardbeving
14 November, 10:18 Skynet
De Iraanse president Hassan Rohani is in Kermanshah aangekomen, hoofdstad van de gelijknamige provincie die zondag is getroffen door een zware aardbeving. Rohani beloofde dat de Iraanse staat "zo snel mogelijk" zal antwoorden op de noden van de slachtoffers van de ramp.


Aardbeving in Iraaks-Iraanse grensgebied is dodelijkste van 2017
13 November, 23:12 NOS nieuws

Daglicht maakt duidelijk hoe groot de verwoestingen zijn in het grensgebied van Irak met Iran. Zondagavond laat vond daar een zware aardbeving plaats met een kracht van 7,3. Zeker 414 mensen zijn omgekomen, ruim 8000 mensen raakten gewond. Het is de dodelijkste aardbeving van 2017.

120 naschokken later zijn details over de gevolgen van de beving nog altijd spaarzaam. De ramp was bij de onherbergzame Iraaks-Iraanse grens, met weinig grote steden. Wel is duidelijk dat de Iraanse kant vele malen zwaarder is getroffen. Daar vielen 407 van de 414 doden en veruit de meeste gewonden. Volgens de Iraanse staatstelevisie liggen nog duizend mensen in het ziekenhuis.

Het dodental kan nog verder oplopen. "Het is een arm gebied; de huizen zijn er slecht gebouwd", zei correspondent Thomas Erdbrink enkele uren na de zware beving. "Nu de reddingsoperatie op gang komt, worden snel veel lichamen onder het puin gevonden."

Met name in de Iraanse stad Sarpol-e-Zahab is de schade groot, schrijven verschillende persbureaus. Onder meer het ziekenhuis in de stad is zwaar beschadigd.

Volgens een hulporganisatie hebben 70.000 mensen in de stad noodopvang nodig. Duizenden zullen voor de tweede nacht op rij buiten moeten slapen.

Het Iraanse leger is in groten getale naar het getroffen gebied gestuurd. Ook is een nationale dag van rouw afgekondigd en worden mensen in hoofdstad Teheran opgeroepen om bloed te geven.
Turkije stuurt hulp na aardbeving Iraaks-Iraanse grens
13 November, 08:30 Skynet Buitenland
Na de krachtige aardbeving zondagavond in het bergachtige gebied op de grens tussen Iran en Irak heeft Turkije medicijnen en voeding naar het getroffen gebied gestuurd. Dat maakte de Turkse minister-president Binali Yildirim vandaag bekend, aldus het staatspersagentschap Anadolu.


Aardbeving Costa Rica: twee doden door hartaanval
13 November, 07:54 Skynet
In Costa Rica zijn een man en een vrouw overleden door een hartaanval, in paniek na de aardbeving met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter. Dat meldde de woordvoerder van het ministerie van Veiligheid, Carlos Hidalgo.


Meer dan 60 doden bij aardbeving in Iraans-Iraakse grensstreek
13 November, 01:18 Skynet Buitenland
De zware aardbeving die zondagavond plaatsvond in de grensstreek tussen Iran en Irak, heeft alleen al in Iran aan minstens 61 mensen het leven gekost. Dat blijkt uit een balans van het persagentschap ISNA, dat ook meer dan 300 gewonden meldt. In Irak zouden al zeker 6 doden en 150 gewonden zijn gevallen


Doden en gewonden bij zware aardbeving in Noord-Irak
12 November, 22:36 NOS nieuws

Het grensgebied van Irak en Iran is vanavond getroffen door een zware aardbeving. In Iraaks Koerdistan werd de stad Darbandikhan in de regio Sulaimaniya zwaar getroffen. Daar zijn zeker vier mensen omgekomen.

In het westen van Iran vielen volgens de staatstelevisie zeker zes doden. Ook zijn er volgens de eerste berichten veel gewonden. Zeker acht dorpen raakten beschadigd en op sommige plaatsen viel de water- en elektriciteitsvoorziening uit.

Een medewerker van de plaatselijke afdeling van de Iraanse Rode Halve Maan in de provincie Kermanshah zei dat veel mensen hun huis niet meer in durven te gaan omdat ze bang zijn voor naschokken.

Turkije en IsraŽl

Seismologische diensten melden dat de beving een kracht van 7,2 of 7,4 had. Het epicentrum lag niet ver van de stad Halabja in Iraaks Koerdistan De schok werd gevoeld tot in Diyarbakir in het zuidoosten van Turkije en in verschillende plaatsen in IsraŽl.
Dodental aardbeving grensstreek Iran-Irak loopt op
13 November, 05:12 Volkskrant
Bij een aardbeving in de westelijke Iraanse provincie Kermanshah aan de grens met Irak zijn meer dan 140 doden gevallen. Ook zouden meer dan duizend mensen gewond zijn geraakt, zo blijkt uit berichten van het Iraanse persbureau ISNA. In Iraaks Koerdistan werden ook nog zes doden en 150 gewonden gemeld. De grootste schade deed zich voor in de plaats Darbandikhan, 75 kilometer ten oosten van de stad


Lichte aardbeving ter hoogte van Keulen
8 November, 18:42 Gazet v. Antwerpen

Ter hoogte van de West-Duitse stad Keulen heeft zich woensdag een lichte aardbeving voorgedaan, zo meldt het Europees Aardbevingscentrum EMSC. De seismologische dienst van de Koninklijke Belgische Sterrenwacht registreerde de beving.
Zware aardbeving in oosten van IndonesiŽ
31 Oktober, 17:06 Gazet v. Antwerpen

In het oosten van IndonesiŽ heeft zich dinsdag een zware aardbeving van magnitude 6,3 voorgedaan. Die veroorzaakte schade aan gebouwen. Inwoners vluchtten uit hun woningen.
Aardbeving met magnitude 6,8 in Stille Oceaan
31 Oktober, 06:54 Gazet v. Antwerpen

In de Stille Oceaan voor de kust van de archipel Nieuw-CaledoniŽ heeft zich maandag een aardbeving met een kracht van 6,8 voorgedaan. Dat meldt de Amerikaanse geologische dienst USGS. Het epicentrum bevond zich op 15 kilometer onder de zeebodem en 117,48 kilometer ten oosten van de stad Tadine op de Loyaliteitseilanden.
Aardbeving met magnitude van 6,3 in noorden van Chili
10 Oktober, 11:00 Gazet v. Antwerpen

In het noorden van Chili heeft zich dinsdagochtend een aardbeving met een magnitude van 6,3 voorgedaan, meldt het Amerikaans Geofysisch Instituut USGS.
Dimitri Vegas & Like Mike schenken 10.000 euro aan slachtoffers aardbeving Mexico

De dj-broers Dimitri Vegas en Like Mike zouden normaal gezien op dit moment door heel Mexico touren. De krachtige aardbeving van eind september stak daar echter een stokje voor. De Willebroekse broers besloten om de slachtoffers te steunen.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be