NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Aanval

2News.be / Trefwoorden / Aanval

Kind zwaargewond na aanval pitbull in Landen
Zaterdag, 13:54 Gazet v. Antwerpen

Een 9-jarige jongen is vrijdagavond rond 17.30 uur zwaargewond geraakt toen hij in de Kaasstraat in het centrum van de Landense deelgemeente Attenhoven werd aangevallen door een pitbull. De jongen werd naar het ziekenhuis van Sint-Truiden gevoerd en is inmiddels geopereerd. Ook zijn ouders liepen bijtwonden op. Dat is vernomen bij de brandweer van Landen.
'Kim Jong-un is niet langer defensief, hij zoekt nu echt de aanval op'
Vrijdag, 19:12 NOS nieuws

"Bij mij gingen de nekharen echt even overeind staan", zegt correspondent Marieke de Vries toen ze de toespraak las van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Kim richtte zich dit keer persoonlijk tot president Trump, die hij een geestelijk gestoorde noemde.

"Dit hebben we nog niet eerder gezien. Het is de eerste keer dat een Noord-Koreaanse leider zich persoonlijk tot de buitenwereld richt", zegt De Vries. Normaal gesproken reageert het staatspersbureau uit naam van het regime.

Volgens De Vries gaat Kim nu een stuk verder dan de normale retoriek die klinkt vanuit Pyongyang. "Kim Jong-un houdt bijna nooit toespraken en dit soort teksten worden nooit opgetekend uit monde van de leider. Zelfs zijn vader en opa deden dit niet. Het feit dat Kim zich nu persoonlijk tot de buitenwereld richt, geeft aan dat hij zich persoonlijk gekwetst voelt door de toespraak van Trump bij de VN."

Het gaat dan niet eens om de felle woordkeuze, want die zijn we inmiddels wel gewend uit Pyongyang. Zo werd Obama ooit een 'aap' genoemd na beschuldigingen over Noord-Koreaanse hacks en werd de toenmalig Zuid-Koreaanse president Park een "slang" en "prostituee" genoemd.

De dreigende woorden van Trump zijn koren op de molen van Kim Jong-un en zijn toespraak sluit naadloos aan bij de Noord-Koreaanse propaganda, waarin altijd wordt gezegd dat Amerika uit is op de vernietiging van Noord-Korea. De Vries: "Kim voelt zich in het gelijk gesteld door de speech van Trump. Hij zegt nu tegen zijn eigen bevolking: 'dit pikken we niet meer, dit zal gevolgen hebben'. Voor zover hij de deur openhield voor een diplomatieke oplossing, is die nu wel gesloten."

De correspondent zegt dat Kim de Amerikaanse president haast terechtwijst alsof hij een oude naÔeve man is. "Het is alsof hij als millennial zegt: ik probeer steeds tegen je te zeggen, we moeten met elkaar praten. Maar jij wil niet luisteren, en wie niet wil luisteren, moet maar voelen."

Het jongste dreigement uit Noord-Korea klonk uit de wandelgangen bij de VN. Het land zou nu van plan zijn om een bovengrondse proef met een waterstofbom uit te voeren. De raket zou dan over Japan vliegen en boven de Stille Oceaan tot ontploffing komen.

Tot nu toe werden de Koreaanse proeven altijd ondergronds uitgevoerd; bovengronds is veel gevaarlijker. "Het zou een bizarre operatie zijn. Dit soort proeven zijn sinds 1980 niet meer gedaan in de wereld", vertelt Sico van der Meer, Korea-expert aan Instituut Clingendael.

Bluf

Van der Meer zegt dat Noord-Korea volgens de laatste inlichtingen bijna in staat is om een kernkop zo klein te maken, dat hij op een raket past. Aan de andere kant denkt hij dat een groot deel van het dreigement retoriek en bluf is. "Noord-Korea heeft er geen enkel belang bij om Japan iets aan te doen. Ze weten heel goed dat als ze over de grens heengaan, ze een groot probleem hebben. Dus ze zullen goed uitkijken dat ze geen verkeerde stappen maken."

Maar juist die retoriek, waarbij Noord-Korea in bloemrijke taal uithaalt naar het westen, is nu veranderd, zegt De Vries. "Ik heb altijd gezegd: Noord-Korea wil onderhandelen, het land voelt zich bedreigd en daarom houden ze die proeven. Maar met deze toespraak zegt Kim: actie is de beste optie en we gaan door op dit pad. Dat is niet langer defensief, hij zoekt nu echt de aanval op."

Het blijft afwachten wat de volgende stap is in het conflict en of de internationale gemeenschap binnenkort wordt opgeschrikt door een volgende Koreaanse raketproef, onder of boven de grond. In Japan houden ze er al wekenlang serieus rekening mee.

Ook al ligt het niet voor de hand dat Kim Jong-un Japan bewust wil raken, een ongeluk ligt bij zo'n bovengrondse proef met een waterstof op de loer. "‹berhaupt is een bovengrondse kernproef risicovol", vertelt Van der Meer. De raketten van Noord-Korea zijn tot nu toe niet erg nauwkeurig. "Het is niet zo'n ramp als hij een kilometer links of rechts boven zee ontploft. Maar het zou pijnlijk zijn als hij boven boven Japan afgaat; daar moet je niet aan denken. En het is te hopen dat ze schepen en vliegtuigen in de buurt op tijd zullen waarschuwen."
'IsraŽl valt wapendepot bij Damascus aan'
Vrijdag, 12:00 NOS nieuws

Bij de militaire luchthaven Mezze in Damascus zijn vanochtend twee raketten ingeslagen. Volgens een Libanees radiostation waren ze afgevuurd door IsraŽlische gevechtsvliegtuigen. Het IsraŽlische leger geeft geen commentaar op het bericht.

Op sociale media werd vanochtend gemeld dat er in de Syrische hoofdstad explosies waren gehoord. IsraŽl zou een wapendepot bij de luchthaven beschoten hebben.

Bij de militaire luchthaven zouden Iraanse wapen liggen opgeslagen die worden gebruikt door de Hezbollah-beweging, een aartsvijand van IsraŽl die het grensgebied in Zuid-Libanon beheerst.

Chemische wapenfabriek

De afgelopen jaren zijn er meer aanvallen op de militaire luchthaven van Damascus geweest die aan IsraŽl zijn toegeschreven. Twee weken geleden zouden IsraŽlische gevechtsvliegtuigen ook een chemische wapenfabriek in de Syrische provincie Hama hebben aangevallen.

Vaststaat dat IsraŽl sinds het begin van de Syrische burgeroorlog bijna honderd keer wapenkonvooien van het Syrische leger en de Syrische bondgenoot Hezbollah heeft aangevallen. De hoogste officier van de IsraŽlische luchtmacht heeft dat bevestigd tegenover de IsraŽlische krant Ha'aretz.

Grensoorlog

IsraŽl is neutraal in de Syrische burgeroorlog, maar is ook een vijand van het regime van president Assad en de sjiÔtische Hezbollah-beweging. In 2006 vochten IsraŽl en Hezbollah een grensoorlog uit en sindsdien zijn er nog verscheidene incidenten geweest.
'Aanval op CCleaner-software was gericht op grote bedrijven'
Donderdag, 11:24 NOS nieuws

Het achterdeurtje dat aanvallers verstopten in de populaire CCleaner-software lijkt te zijn bedoeld om grote techbedrijven aan te vallen. Afgelopen week kwam het achterdeurtje aan het licht: wie CCleaner tussen 15 augustus tot 12 september downloadde, kan ermee zijn besmet.

Volgens beveiligingsbedrijf Talos controleert het achterdeurtje de identiteit van de computer. Als die verbinding maakte vanuit een aantal grote techbedrijven, dan deed het achterdeurtje automatisch aanvullend onderzoek. Zo onderzochten ze dan volautomatisch wat voor software er op de computer draaide.

De aanvallers richtten zich daarbij op grote bedrijven als Sony, Microsoft, Intel en Vodafone. Ook een doelwit was Cisco, het moederbedrijf van Talos, het beveiligingsbedrijf dat de kwestie aan het licht bracht. Op de lijst staat ook 'Samsung-Breda', waarmee mogelijk de logistieke afdeling van Samsung in Breda wordt bedoeld. Samsung heeft de kwestie in onderzoek.

Ongemerkt

Het achterdeurtje in CCleaner was verstopt in het installatiebestand van de populaire software, die wordt gebruikt om computers op te schonen. 2,3 miljoen mensen downloadden de besmette versie. Alleen de versie van CCleaner die zowel op oude als nieuwe computers werkt was besmet; de zogenoemde 64bit-versie niet.

Opvallend is dat het bedrijf achter CCleaner, Avast, de impact van het achterdeurtje aanvankelijk relativeerde. Het bedrijf meldde dat er geen misbruik van werd gemaakt. Daar komt het nu van terug: er is sprake van een gerichte aanval, stelt het bedrijf.

Dat betekent dat privťgebruikers van de software waarschijnlijk weinig te vrezen hebben. Toch adviseert Talos iedereen die het achterdeurtje heeft gedownload om een oude back-up terug te zetten of het besturingssysteem opnieuw te installeren.

Afkomst onbekend

Wie achter de aanval zit, is nog onbekend. Volgens Talos staat de tijdzone van de software ingesteld op China, maar dat kan ook zijn gedaan om onderzoekers om de tuin te leiden. Wel lijkt de werkwijze van de aanvallers op die van een hackersgroep die eerder aan China is gelinkt.
Scholier zegt sorry voor DDoS-aanval op bank
15 September, 17:24 NOS nieuws

Een 18-jarige jongen die achter een DDoS-aanval op de bank Bunq zat, heeft zich vrijwillig gemeld op het hoofdkantoor omdat hij spijt heeft. De bank laat hem nu bij wijze van straf vrijwilligerswerk doen.

Vorige week kreeg Bunq te maken met een naar eigen zeggen ernstige DDoS-aanval. Bij zo'n aanval worden websites overspoeld met dataverkeer. De server wordt dan zo zwaar belast, dat klanten er geen of minder gebruik van kunnen maken.

De bank is op zoek gegaan naar de verantwoordelijke voor de aanval. "Naarmate we dichter bij het antwoord kwamen, besloot de dader om zichzelf kenbaar te maken." De scholier meldde zich op het kantoor van Bunq en maakte volgens de bank zijn "oprechte excuses".

"Ondanks dat hij ons vele uren extra werk heeft opgeleverd, geven we hem niet aan. Dat zou zijn leven verwoesten. Dat is een veel te zware straf voor een jeugdzonde", schrijft Bunq. "In plaats daarvan hebben we afgesproken dat hij een week vrijwilligerswerk gaat doen voor Amnesty International."

De impact van de DDoS-aanval op de bank viel mee: "We hebben de klok rond gewerkt om de gevolgen van de aanval binnen de perken te houden. De Bunq-app is bijna de hele tijd in de lucht gebleven, betalingen gingen gewoon door en uw geld bleef veilig", schrijft de bank in een mail aan haar klanten.

Op het uitvoeren van een DDoS-aanval staat maximaal een jaar cel. Dat staat nog los van boetes, die ook in de tienduizenden euro's kunnen lopen.
Veroorzaker ddos-aanval geeft zichzelf aan bij 'fintechbank' Bunq
15 September, 15:42 Tweakers
'Fintechbank' Bunq heeft bekendgemaakt dat een 18-jarige die achter een grootschalige ddos-aanval op de bank zat, zich vrijwillig bij een kantoor van Bunq heeft gemeld. De bank en de man zijn overeengekomen dat hij voor straf een week vrijwilligerswerk bij Amnesty International moet doen.


Formatiedag 182: oppositiepartijen nu al in de aanval
13 September, 21:54 NOS nieuws

PVV, GroenLinks, SP en PvdA beschuldigden de formerende partijen vandaag van onnodige zuinigheid. Ze vinden dat VVD, CDA, D66 en ChristenUnie het begrotingsoverschot van 13 miljard euro aan de burger moeten geven.

"Die 13 miljard is van de mensen thuis, niet van Mark Rutte of Sybrand Buma", zegt PVV-leider Wilders. Ook PvdA-leider Asscher haalt uit: "Als je geen problemen wilt oplossen, moet je niet gaan regeren."

Maar de partijen die samen een nieuw kabinet willen vormen, houden liever geld achter de hand voor de komende generaties. "Wij willen de boel netjes achterlaten", vat VVD-onderhandelaar Zijlstra het samen.

Beeldvorming

Volgens politiek verslaggever Ron Fresen staat de oppositie, waar PvdA-leider Asscher duidelijk ook bij wil horen, te popelen om het nieuwe kabinet aan te vallen.

"Deze aanval gaat vooral over beeldvorming", zegt Fresen. "Hoe gaan wij straks naar dat nieuwe kabinet kijken? De oppositie wil nu al het beeld van een zuinig kabinet neerzetten."

Het klopt dat het nieuwe kabinet een financieel rooskleurige uitgangspositie heeft. "Maar het klopt ook dat je dat geld niet allemaal kunt uitgeven aan dingen die je in lengte van jaren moet blijven betalen", zegt Fresen.

Zijlstra noemt als voorbeeld het aanleggen van een snelweg. Dat kan volgens hem wel met het extra geld omdat het eenmalig is. Maar een belastingverlaging voor iedereen wil hij niet ineens over vier jaar weer terugdraaien.

Hypotheekrenteaftrek

De vier onderhandelende partijen zijn het overigens onderling ook nog niet eens. Fresen: "De hypotheekrenteaftrek versoberen is iets wat D66 graag wil maar waar de VVD niet aan moet denken. Er wordt echt nog stevig onderhandeld over het geld."

Toch hopen de partijen eind deze week klaar te zijn met het financiŽle gedeelte. Die plannen moeten dan nog doorgerekend worden door het Centraal Planbureau (CPB). Daarna moeten er nog ministers en staatssecretarissen uitgekozen worden.

"Half oktober of vlak na de herfstvakantie zou er dan een nieuw kabinet kunnen zijn", zegt Fresen. "Dan is het officieel de langste formatie ooit geweest."

Morgenochtend komen vertegenwoordigers van de gemeenten, de provincies en de waterschappen langs.

Voor deze lagere overheden staat op het spel dat zij er steeds meer taken bij krijgen terwijl de komende jaren wel honderden miljoenen euro's moeten worden bezuinigd.
Miljarden bluetooth-apparaten zijn volgens onderzoekers kwetsbaar voor aanval
12 September, 18:30 Tweakers
Onderzoekers van het beveiligingsbedrijf Armis stellen dat zo'n 5,3 miljard apparaten met bluetooth kwetsbaar zijn voor een aanval die zij BlueBorne noemen. Het gaat zowel om smartphones, laptops en wearables als om iot-apparaten.


Tbs?er krijgt 5,5 jaar cel na aanval op medewerkster Rooyse Wissel
12 September, 17:48 NOS nieuws

Een tbs'er die vorig jaar een medewerkster van tbs-kliniek De Rooyse Wissel mishandelde en aanrandde, moet ruim vijf jaar de cel in.

De man van 33 trok vorig jaar oktober de medewerkster van de tbs-kliniek een activiteitenruimte in. Hij sloeg haar hard tegen haar hoofd en probeerde haar te wurgen.

Vervolgens duwde hij de vrouw in een hoek waar hij haar dwong zich uit te kleden. Pas na een kwartier kon de medewerkster vluchten, toen een collega toevallig binnenliep.

Ze hield kneuzingen, blauwe plekken en een gebroken tand over aan het incident.

Ritalin

De man zei later dat hij die dag vijftig Ritalinpillen had geslikt, een medicijn dat wordt voorgeschreven bij ADHD. Hij kon zich verder niets meer herinneren van wat er was gebeurd, schrijft 1Limburg.

Volgens de rechtbank wist de man dat hij opgewonden raakt door het middel en heeft hij bewust een risico genomen door zoveel pillen te slikken.

Eerder in de fout

In 2013 werd de man ook al veroordeeld voor poging tot doodslag en verkrachting van een andere medewerkster van een tbs-kliniek. Ook toen had hij Ritalin geslikt.

Mede door die eerdere veroordeling valt de straf nu hoger uit. Als de man zijn celstraf heeft uitgezeten, wordt hij opnieuw in een tbs-kliniek geplaatst.
?Toename phishing-pogingen na aanval op Equifax?
12 September, 14:12 Techzine
Het aantal phishing-pogingen via de mail zal waarschijnlijk toenemen naar aanleiding van de hack bij het Amerikaanse kredietbureau Equifax. Dat voorspelt althans beveiligingsengineer Dennis de Leest van F5 Networks. Bij de betreffende cyberaanval, waarover we vrijdag schreven, bemachtigden hackers de data van 143 miljoen klanten. In een persbericht noemt De Leest het nieuws een nieuw […]


Site die kredietbeoordelaar online zette na hack blijkt vatbaar voor xss-aanval
12 September, 07:42 Tweakers
Een site die de Amerikaanse kredietbeoordelaar online zette na een hack zodat klanten konden opzoeken of hun gegevens in verkeerde handen waren gevallen, blijkt zelf vatbaar voor een xss-aanval. Met het xss-lek is phishing veel lastiger op te sporen.


Trump noemt '9/11' erger dan de aanval op Pearl Harbor
11 September, 20:07 NOS nieuws

President Trump heeft de jaarlijkse herdenking van de aanslagen op 11 september 2001 aangegrepen om terroristen te waarschuwen dat met Amerika niet valt te spotten en dat hij en zijn volk zich niet laten intimideren.

"Wie dat probeert is gedoemd om terecht te komen op de lijst van verslagen vijanden die ons hebben durven uitdagen", zei Trump bij een herdenking bij het ministerie van Defensie, het Pentagon.

Twin Towers

Daar vloog op 11 september een gekaapt vliegtuig het gebouwencomplex binnen, net als in de Twin Towers van het World Trade Center in New York. Een ander gekaapt vliegtuig stortte neer in een weiland in Pennsylvania. Bijna drieduizend mensen kwamen om het leven.

Trump noemde de aanslagen erger dan de Japanse aanval op Pearl Harbor in 1941, waardoor de VS direct betrokken raakte bij de Tweede Wereldoorlog. Het verschil is volgens Trump dat op 9/11 burgers het doelwit waren.

Trump en zijn vrouw Melania hielden bij het Witte Huis een moment stilte op het tijdstip waarop het eerste vliegtuig zich zestien jaar geleden in het World Trade Center boorde. Trump en zijn vrouw bogen het hoofd en legden hun hand op hun hart.

New Yorker Trump heeft zich vaker uitgelaten over de aanslagen van 11 september. Hij prees de inzet van de politiemensen, brandweerlieden en andere hulpverleners als voorbeeld van de veerkracht van de stad.

Anderzijds was hij kritisch over de toenmalige president George W. Bush, die in zijn ogen had nagelaten om de Amerikanen te beschermen.
Frankrijk opent aanval op Amerikaanse techreuzen
11 September, 15:18 De Tijd
15:01 Het Franse voorstel om Google, Apple, Facebook en Amazon belastingen te laten betalen op hun omzet krijgt de steun van Duitsland, Spanje en ItaliŽ.


Grace Mugabe ontkent aanval op Zuid-Afrikaans model: "vrouw was dronken en de kluts kwijt"
11 September, 15:01 Skynet
De vrouw van de Zimbabwaanse president, Grace Mugabe, heeft ontkend dat ze het Zuid-Afrikaanse model Gabriella Engels in elkaar heeft geslagen met een elektrische kabel in een hotelsuite in Johannesburg, vorige maand. Volgens Mugabe viel het model, dat geÔntoxiceerd en van de kaart was, haar aan met een mes. Dat blijkt uit de getuigenis die de presidentsvrouw op 17 augustus al aflegde, en waarover Reuters bericht. Mugabe schildert zichzelf af als het slachtoffer, dat tussenkwam voor haar volwassen zoons Chatunga en Robert Junior die problemen hadden "met een dronken jonge vrouw".


Terreuronderzoek naar aanval bij Buckingham Palace
26 Augustus, 08:18 NOS nieuws

De antiterreureenheid van de Britse politie is een onderzoek gestart naar een incident gisteravond bij Buckingham Palace in Londen. Een man met een groot mes viel daar twee politiemensen aan toen die hem wilden arresteren.

De agenten liepen lichte verwondingen op aan hun armen. Ook de aanvaller raakte lichtgewond. Zij zijn allen behandeld in het ziekenhuis.

De man viel de politie op toen hij rond 21.35 uur stopte met zijn auto op een plek waar hij niet mocht komen. Toen politiemensen een groot mes in zijn auto zagen liggen, besloten ze hem aan te houden. Tijdens de worsteling die ontstond, raakten de agenten en de man lichtgewond.

De 26-jarige belager wordt vastgehouden op verdenking van mishandeling, het aanvallen van politiemensen en terrorisme.

Volgens de BBC waren er geen leden van de Britse koninklijke familie aanwezig in het paleis tijdens het incident.
Aanval op militairen in Brussel opgeŽist door IS
26 Augustus, 22:48 NOS nieuws

Terreurgroep Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid opgeŽist voor de aanval op militairen in Brussel van vrijdagavond. Dat heeft het aan IS gelieerde persbureau Amaq bekendgemaakt. "De aanvaller is een soldaat van IS en zijn daad is een reactie op de oproep om aanslagen te plegen in landen die vechten tegen IS", schrijft Amaq.

Vrijdagavond viel de Belg van Somalische afkomst drie militairen aan met een mes. Een militair raakte daarbij gewond. De 30-jarige aanvaller werd neergeschoten door militairen. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Terreuronderzoek

De Belgische justitie heeft een terreuronderzoek gelast naar de aanval op militairen. Justitie ziet de aanval als een poging tot terroristische moord. De dader riep "Allahoe akbar" en had een namaakvuurwapen en twee korans bij zich.

De aanvaller werd in 1987 geboren in SomaliŽ. In 2004 kwam hij naar BelgiŽ en twee jaar geleden kreeg hij de Belgische nationaliteit. Hij was niet bekend als potentiŽle terrorist. Wel kwam hij in februari in aanraking met de politie door een geweldsdelict.
Militairen schieten aanvaller neer in centrum Brussel
25 Augustus, 21:30 NOS nieuws

In het centrum van Brussel hebben militairen een man neergeschoten. Hij viel de militairen aan met een mes, melden Belgische media.

De man zou zijn overleden, schrijft de krant DerniŤre Heure. Twee militairen zouden lichtgewond zijn geraakt. De aanvaller zou bij de autoriteiten niet bekendstaan wegens terroristische feiten.
71 doden bij gecoŲrdineerde aanval Rohingya-rebellen in Myanmar
25 Augustus, 16:12 Volkskrant
Bij een gecoŲrdineerde aanval van Rohingya-rebellen op politieposten in Myanmar zijn zeker 71 mensen om het leven gekomen. Het zijn de zoveelste gewelddadigheden in de onrustige provincie Rakhine, waar de etnische spanningen tussen boeddhisten en de moslimminderheid hoog oplopen. De rebellen lanceerden een aanval op een legerbasis en zo'n dertig politieposten nabij de grens met Bangladesh. Onder d


Vijf doden bij aanval door Boko Haram in Nigeria
25 Augustus, 13:32 Skynet Buitenland
In het noordoosten van Nigeria zijn vijf mensen om het leven gekomen in een hinderlaag van de jihadistische groep Boko Haram. Dat melden plaatselijke bronnen. De aanval volgt enkele dagen na een aanval van dezelfde groep in de regio, waarbij 28 mensen om het leven kwamen.


Irak opent aanval op laatste groot IS-bolwerk
20 Augustus, 09:12 De Tijd
09:03 Iraakse troepen hebben de aanval ingezet op Tal Afar, een door 2.000 IS-soldaten bezette stad op 80 kilometer ten westen van Mosoel.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be