NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Aanval

2News.be / Trefwoorden / Aanval

Moskou en Washington blijven zwijgen over aanval in SyriŽ waarbij Russische huurlingen werden gedood
Gisteren, 20:24 Volkskrant
Rusland is altijd al spaarzaam met informatie over zijn militaire verliezen, maar de Amerikaanse aanval waarbij eerder deze maand tientallen of mogelijk zelfs ruim honderd Russische huurlingen in SyriŽ omkwamen is helemaal taboe. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov noemde de geruchten daarover 'ongepast'. Maar ook Washington is zwijgzaam over het incident, kennelijk uit vree


Turkse aanval verenigt Syrische Koerden en regering in Afrin
Zondag, 21:36 Volkskrant
De Syrische Koerden en de Syrische regering hebben overeenstemming bereikt over samenwerking in de noordwestelijke enclave Afrin. Het Syrische leger zal binnen twee dagen eenheden naar Afrin sturen om de Koerdische militie YPG te helpen een offensief van het Turkse leger af te slaan. Een woordvoerder van het Koerdische bestuur in Afrin heeft dat zondag meegedeeld. Syrische eenheden zullen posities


Phishing-aanval maakt meer dan 50.000 Snapchat-accounts buit
Zaterdag, 11:30 Tweakers
Afgelopen zomer zijn meer dan 50.000 Snapchat-gebruikers slachtoffer geworden van een phishing-aanval. Daarbij zijn wachtwoorden gestolen, en de aanvallers verkregen deze via een website op de url klkviral.org.


?Hongaars vluchtelingenplan is een aanval op mensenrechten?, zegt de VN
Vrijdag, 17:24 Gazet v. Antwerpen

De rechtse regering van Hongarije is vrijdag onder vuur van de Verenigde Naties komen te liggen omdat ze niet-gouvernementele organisaties die vluchtelingen en asielzoekers helpen, onder druk wil zetten. ?De voorgestelde wetgeving vormt een onterechte beperking van de vrijheid van vereniging en is een zorgwekkende voortzetting van de regeringsaanval op mensen- en burgerrechten?, zei VN-mensenrechtenwoordvoerder Rupert Colville op een persbriefing in GenŤve.
Wout Poels wint tweede etappe in de Ruta del Sol, Tim Wellens kan aanval bergop niet verzilveren

Wout Poels (Team Sky) heeft de tweede etappe in de Ruta del Sol gewonnen. Aan de finish bovenop de Alto de las Allanadas toonde de Nederlander zich de sterkste klimmer. Tim Wellens probeerde de kopgroep te slim af te zijn met een vroege aanval bergop, maar bekocht zijn inspanning op 400 meter van de meet. Wellens eindigde uiteindelijk op plaats drie. Poels is ook meteen de nieuwe leider in het algemene klassement.
Amerikaanse tv-maakster opent aanval op wapenwetgeving
Donderdag, 13:12 NOS nieuws

"$3,061,941.00 van de NRA om er zeker van te zijn dat Amerikanen vuurwapens kopen." Het is een van de tweets die de Amerikaanse tv-maker Bess Kalb de wereld instuurde. Ze plaatst die teksten als reactie op Republikeinse Congresleden die via Twitter reageren op het bloedbad op een middelbare school in Florida.

"Alleen al in de verkiezingsperiode 2015-2016 ontvingen GOP-kandidaten $ 17.385.437 van de NRA", schrijft Kalb. "Dit is een pandemie die leidt tot moorden op kinderen."

Veel Congresleden reageren geschokt op dit soort schietpartijen en zeggen dat ze in gedachten bij de slachtoffers en familie zijn en ze spreken hun gebeden uit. Kalb vindt dat er meer moet gebeuren. Voor haar was de schietpartij van gisteren reden om de Republikeinen die op het bloedbad reageerden op hun nummer te zetten.

Het debat rond de wapenwetgeving in de Verenigde Staten zit al jaren muurvast. De National Rifle Association (NRA) speelt daarbij een belangrijke rol. De belangenorganisatie van wapenbezitters en producenten werd in de jaren 60 en 70 een politieke macht in Amerika door geld aan voornamelijk Republikeinse Congresleden te doneren en stevig te lobbyen.

De NRA is succesvol in het beÔnvloeden van de wapenwetgeving. Mede daardoor halen voorstellen voor strengere wapenwetten het telkens niet.

In de aanval

Bess Kalb zet nu de tegenaanval in met tweets. Ze reageert op de meelevende teksten met hoge bedragen die de Republikeinen zouden hebben ontvangen van de NRA. Zo tweette ze onder meer dat senator Marco Rubio in aanloop naar de verkiezingen 3,303,355 dollar heeft ontvangen en dat er 3,879,064 dollar naar senator Cory Gardner is gegaan.

50 schietpartijen

Dit schooljaar zijn er in de Verenigde Staten al meer dan vijftig schietpartijen op scholen geweest. En alleen al sinds het begin van 2018 zijn dat er achttien. Gemiddeld is er elke dag wel ťťn schietpartij waarbij vier of meer slachtoffers vallen.

In onderstaande grafiek is te zien dat er dit jaar tot 14 februari al meer schietpartijen op scholen zijn geweest dan de afgelopen jaren.

"Je kan nu al uitrekenen hoe het debat de komende dagen gaat verlopen", zegt NOS-correspondent Arjen van der Horst. "De Democraten roepen dat er strengere vuurwapenwetgeving moet komen. De Republikeinen zeggen vooral: laten we eerst bidden voor de slachtoffers."

Uit opiniepeilingen blijkt al jaren dat een ruime meerderheid van de Amerikanen voorstander is van een strengere wapenwetgeving. Nu is het bezit van een vuurwapen gewoon een grondrecht.
IsraŽlisch gevechtsvliegtuig neergehaald door SyriŽ na aanval op militaire installaties
10 Februari, 13:13 Volkskrant
Een IsraŽlisch gevechtsvliegtuig is zaterdagochtend neergehaald door het Syrische luchtafweersysteem nadat IsraŽl een aanval had uitgevoerd op Iraanse militaire installaties in SyriŽ. Het is de eerste keer sinds het uitbreken van de oorlog in SyriŽ dat IsraŽl een vliegtuig verliest. De piloten hebben de crash overleefd. IsraŽl voerde zaterdagochtend vroeg 12 aanvallen uit op meerdere Iraanse en Is


Erdogan: Turkse helikopter neergehaald in SyriŽ
10 Februari, 15:00 NOS nieuws

Een Turkse legerhelikopter is neergehaald in het noordwesten van SyriŽ tijdens een operatie tegen de Koerden. Dat heeft de Turkse president Erdogan tegen leden van zijn AK-partij gezegd. Tegen de zin van de internationale gemeenschap voert Turkije sinds eind januari een militaire operatie uit in de regio van Afrin, waar veel Koerden wonen.

Erdogan zei dat de verantwoordelijken "een hoge prijs zullen betalen". Het verlies van een helikopter "hoort erbij tijdens een oorlog", aldus Erdogan, die verder niet sprak over eventuele slachtoffers.

Woordvoerders van de Koerdische militie YPG bevestigen tegen internationale persbureaus dat zij inderdaad een helikopter hebben neergehaald. Ankara beschouwt de YPG als de Syrische verlengde arm van de verboden Koerdische PKK, die in Turkije staat aangemerkt als terroristische organisatie.

Hoewel Islamitische Staat zo goed als verslagen lijkt in SyriŽ, is de oorlog nog niet voorbij. Wat begon als een opstand tegen president Assad, is verworden tot een strijdtoneel waarbij verschillende landen betrokken zijn, zoals de VS, Rusland, Iran en Turkije.
Amerikaanse aanval op regeringstrouwe troepen in SyriŽ "daad van agressie"
8 Februari, 12:54 Skynet
De Syrische autoriteiten hebben een aanval van de door de VS geleide internationale coalitie op regeringsgezinde troepen veroordeeld als "een daad van agressie" ter ondersteuning van terroristische krachten. De coalitie had in het oosten van SyriŽ met luchtaanvallen en artilleriegeschut troepen gebombardeerd, die de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) en de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) bestrijden. Dat heeft het staatspersagentschap Sana vandaag gemeld.


Tesla-hater Bob Lutz opent aanval op pickups
7 Februari, 12:54 AutoBlog
De ex-baas van General Motors heeft snode plannen om de markt op zijn kop te zetten. Bob Lutz is niet de persoon om zijn kijk op de automobiele industrie onder stoelen of banken te steken. Integendeel, als oud bewindslid van GM heeft hij genoeg expertise om zijn mening te laten galmen. Dit doet hij dan […]


De aanval van Turkije op Afrin maakt Koerden in Nederland ongerust: 'Ik slaap misschien drie uur per nacht'
3 Februari, 03:36 Volkskrant
Sinds Turkije op 20 januari de aanval heeft geopend op de Syrische provincie Afrin, doen de Koerden in Nederland uit die regio geen oog meer dicht. Met smartphones zitten ze voor de televisie te wachten op elke snipper nieuws. Amina laat een filmpje zien op haar smartphone. Ze heeft het toegestuurd gekregen van haar familie in het dorpje Mirkan in de Syrisch-Koerdische regio Afrin, aan de zuidgren


Vader slachtoffers valt Amerikaanse turnarts Nassar aan
2 Februari, 18:00 NOS nieuws

De vader van slachtoffers van de Amerikaanse turnarts Larry Nassar heeft tijdens een proces tegen de arts geprobeerd om hem aan te vallen. Drie parketagenten en andere aanwezigen voorkwamen dat het zover kwam.

Randall Margraves heeft drie dochters die door Nassar zouden zijn misbruikt. Tijdens de zitting van vandaag vroeg hij de rechtbank om een bijzondere straf in het vonnis op te nemen: "deze duivel" Nassar zou vijf minuten met Margraves in een afgesloten kamer moeten worden gestopt.

De rechter zei dat ze dat niet kon toestaan. "Wilt u mij een minuut geven?", was Margraves' volgende vraag. Toen de rechter opnieuw zei dat hij zij dat niet kon doen, stormde hij op het verdachtenbankje af.

Een man achter de tafel, niet Nassar zelf, wist hem af te weren. Daarna werkten drie leden van de parketpolitie hem tegen de grond. Een agent in burger deed hem handboeien om. Eenmaal gekalmeerd werd Margraves geboeid afgevoerd.

Nassar werd vorige week al tot een celstraf van 175 jaar veroordeeld voor misbruik in de periode dat hij voor de Amerikaanse turnbond werkte. De zaak die vandaag diende, gaat over misbruik door Nassar bij de universiteit van Michigan.
VS trekken plots beoogd ambassadeur Seoul terug: was hij kritisch op mogelijke aanval op Noord-Korea?
31 Januari, 11:24 Volkskrant
Het Witte Huis heeft de benoeming van de beoogd ambassadeur in het Zuid-Koreaanse Seoul, Victor Cha, plots ingetrokken. Volgens The Washington Post, die het nieuws naar buiten bracht, zou Cha zijn zorgen hebben uitgesproken over een Amerikaans plan om het nucleaire arsenaal van Noord-Korea met een precisieaanval onschadelijk te maken. De terugtrekking is opmerkelijk: Cha, die onder Korea-watchers


Aanval op militaire school in Afghanistan
29 Januari, 04:48 NOS nieuws

In Afghanistan is een aanval gaande op een militaire academie in de hoofdstad Kabul. Ooggetuigen melden dat er wordt geschoten. Ook zijn er explosies gehoord.

Het is nog onduidelijk of er slachtoffers zijn gevallen.

Veiligheidstroepen hebben de toegangswegen naar de Marshal Fahim-academie afgezet.

Zelfmoordaanslag

Leden van IS en de Taliban voeren geregeld aanslagen en aanvallen uit in Afghanistan. Militaire instituten zijn daarbij vaak het doelwit.

In oktober kwamen vijftien kadetten van de Marshal Fahim-academie om het leven bij een bomaanslag bij de toegangspoort van het complex. Vier anderen raakten gewond.

Zaterdag was er een zware zelfmoordaanslag in Kabul. Een Talibani liet een ambulance vol explosieven ontploffen bij een controlepost. Ruim honderd mensen kwamen om het leven.
ABN Amro kampte zaterdagnacht met storing door ddos-aanval
28 Januari, 12:06 Tweakers
ABN Amro kampte in de nacht van zaterdag op zondag met een ddos-aanval. Die volgt op de storing waarmee de bank op vrijdag kampte. Inmiddels is de ddos-aanval weer afgeslagen en op het moment van schrijven moeten alle diensten weer werken.


Storing ABN Amro door DDoS-aanval
28 Januari, 00:36 NOS nieuws

ABN Amro kampt voor de derde keer in een week tijd met een storing. Daardoor zijn de website en internetbankieren niet beschikbaar of erg traag.

Volgens de bank wordt de storing veroorzaakt door een DDoS-aanval. Bij zulke aanvallen wordt een internetsite bestookt met grote hoeveelheden dataverkeer, waardoor de server overbelast raakt.

ABN Amro benadrukt dat de aanval geen hack is en dat de veiligheid van internetbankieren niet in het geding is.

Het is niet duidelijk hoelang de storing gaat duren.
Vier politieagenten gedood bij aanval op commissariaat in Colombia
27 Januari, 20:42 Skynet
Minstens vier politieagenten zijn gedood en 42 anderen gewond geraakt bij een aanval met een springtuig op een commissariaat in de havenstad Barranquilla, in het noorden van Colombia, zo heeft een politiebron gezegd. De burgemeester van Barranquilla, Alejandro Char, schreef de aanval "zonder de minste twijfel" aan organisaties van drugshandelaars toe.


Minstens 14 soldaten gedood in Mali bij aanval op legerkamp
27 Januari, 18:54 Skynet
Minstens veertien Malinese soldaten zijn zaterdag gedood bij een aanval op hun kamp in het noorden van Mali, zo heeft het Malinese leger gemeld, dat van "terrorisme" sprak.


Podcast: solovoorstelling Ma, politiegedichten en de aanval op de Koerden
27 Januari, 14:24 NOS nieuws

In de wekelijkse podcast dit keer een bijzonder gesprek met oud-Oog-presentator Eric Corton. Hij vertelt over zijn nieuwe solovoorstelling Ma, een theaterbewerking van het gelijknamige boek van Hugo Borst over zijn dementerende moeder.

Het begin van de Olympische Winterspelen komt snel dichterbij. 8 februari beginnen de Spelen in Zuid-Korea, en als de Russische sporters die zijn uitgesloten vanwege hun dopingverleden nog in beroep willen gaan, moeten ze opschieten. Max van Weezel sprak met Wilhelmina Thomassen van het ICAS, dat toezicht houdt op het internationale hof dat een beslissing moet nemen over dat beroep: het CAS.

Koerdische Nederlanders demonstreerden deze week tegen de Turkse inval in SyriŽ. Aanhangers van Erdogan vinden juist dat die inval SyriŽ moet bevrijden van terroristen. In het Oog een gesprek met Aza Rashied, een Nederlandse Koerd die meevocht in de strijd tegen IS.

Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin scrheef de dichtbundel Lange Armen, over de verhalen van politieagenten met wie ze een paar maanden meeliep. Ze vertelt Rob Trip over een kant van de politie die ze nog niet kende en over de nuchterheid waarmee veel agenten over hun traumatische ervaringen vertellen.

Meer luisteren?

In De stemming van Vullings en Van Weezel bespreekt het Haagse Oog-duo deze week de koers van de SP. Hoe stelt de partij zich onder de nieuwe fractieleider Lilian Marijnissen op tegenover migranten?
China opent aanval op hiphop en doet 'onzuivere' rappers in de ban
26 Januari, 10:48 Volkskrant
Een instructie van de communistische omroepbonzen veegt rappers uit Chinese amusementsshows en showbusiness-glossy's. Na een aanvankelijke doorbraak van hiphop vorig jaar zomer is de aanval op het genre nu plotseling geopend. Rappers verdienen samen met artiesten uit subculturen, zangers met tattoos of een vulgaire uitstraling en muzikanten die niet loyaal zijn aan de communistische partij, volgen

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be